P.W. Autos

Solec Kujawski

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 52 ocen.

P.W. Autos
2 52

Opinie o P.W. Autos

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.W. Autos

Administrator

Czy poleciłby ktoś z Was pracę w firmie P.W. Autos? Jak tak, to dlaczego?

   
Igor

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

   
P.W. Autos
@Igor 16.05.2018 21:01

@Igor aktualne ogłoszenia znajdziesz na stronie www.autos.com.pl/pl/praca Zachęcamy do aplikowania.

   
pracownik

Moze sa tu obecni pracownicy pw autos i ujawnia swoje wynagrodzenie? ja pracuje na poludniu od kilku lat i moja pensja ma stabilizacje i tak z ciekawosci czy pensje sa rowne. Rozumiem ze obroty i tak dalej, ale mam uzasadnione domysly ze albo kierownicy je tak dziela albo firma i prawie byly pracownik dariusz w. Co wy na to?

   
Pracownik
@pracownik 29.12.2017 19:06

Wtrącę się do tematu. Jak masz obroty 200k lub 300k a ludzi na oddziale zatrudnionych 5 to nie ma szans ze zarobisz więcej.

   
Administrator

Jakim firma P.W. Autos jest pracodawcą? Chętnie dowiemy się więcej od obecnych pracowników firmy.

   
Igor

Nie ma co narzekać trzeba dobrze się wykazywać a kasa będzie dobra.

   
skot

Plusów niema,i nie będzie( no może tylko u Was w siedzibie gdzie każdy pilnuje miejsca obok prezesa),mało tego,za niedługo firma splajtuje bo zatrudnia idiot....zamiast pracowitych ludzi.... Pan prezes ma swoich ludzi/kierowników reg i myśli że jest wszystko dobrze, a Ci, robią co chcą. Od kilku lat niezmiennie na tych stanowiskach Ci sami,niby dobrzy a kierować JUŻ nie potrafią.Może kiedyś mieli lepsze pomysły i świeży umysł a teraz to tylko pycha i nikt im nie podskoczy. Z tego co widzę to odchodzą stamtąd ludzie,dobrzy,pracowici....dlatego nie polecam. Niema co,jak tak dalej będzie to się skończy i tylko konkurencja na tym dobrze wyjdzie .

   
Mmmmmm
@skot 19.10.2017 11:17

Zgadzam się z Tobą ja tez.podeszłam po 10 latach

   
Pracownik pn

Pierwsze słyszę o tak niskich zarobkach.Pracuje w oddziałe w którym sprzedawcy zarabiają ok 4.500 zl netto plus premia roczna ok 3.000 netto.Krotko mówiąc żeby zarobić trzeba po prostu rzetelnie pracować A nie narzekać i marudzić ,stawiajac tylko wymagania pracodawcy...

   
Administrator

W dzisiejszych czasach pracownicy coraz częściej oczekują od firmy zapewnienia benefitów pozapłacowych. Jak wygląda ten aspekt w P.W. Autos?

   
pracownik
@Administrator 14.02.2018 11:53

ten aspekt tu chyba nie wygląda :)

   
Niki

Jesteście pewni, że nie można napisać coś pozytywnego?

   
Paulina

@Były magazynierdziękuję za pozostawienie opinii na temat pracy w firmie P.W. Autos. Każda informacja na forum jest ważna. Może ktoś jeszcze pozostawi swoją opinię o pracy w tym miejscu? Czy ktoś z was napisałby jakie są plusy pracy w firmie P.W. Autos?

   
Były magazynier
@Paulina 04.10.2017 17:35

I koniec opinii bo plusów pewnie bardzo mało

   
Były magazynier

@Paulina mogę jedynie opisać jak byliśmy traktowani kiedy pracowałem tam. Najgorsze było to że musiałeś zostać nadgodziny codziennie po nockach za darmo i w piątek na drugich zmianach. Kiedyś naliczyliśmy 23 godziny w miesiącu za które nie dostaliśmy wynagrodzenia. Kolejne to, że jak zachorowałeś to dostawałeś 1400 pensji bez premii. Bo oczywiście podstawa w umowie plus premia. Kierownik na to był wściekły jak ktoś chorował. Pomimo, że to przecież firma z częściami to ciężarówek. Ludzi z problemami zdrowotnymi pełno. Przez cały czas kiedy pracowałem słyszałem jedynie, że za mało zbieram plus kilku innych. Przez 8 godzin (minus 30 minut przerwy) nic tylko stoisz w wózku i zbierasz i lekkie i ciężkie. 60% ciężkich rzeczy. Nawet najzdrowsi padają. Wszystko byłoby ok gdyby nie system płac za to i kierownictwo, które ma człowieka za niewolnika. Ja byłem w szoku jak się traktuje ludzi tam. Nie polecam. Gdyby nie magazynierzy to ponad 70 filii w kraju i za granicą by nie dostali części a są traktowani jak kupa mięsa i siły roboczej. Nie polecam nikomu. Zwłaszcza kobietom, które dźwigają tam jak faceci (akumulatory, siłowniki, klocki hamulcowe po 20, 30 sztuk). Jednym słowem magazyn makabra

   
Paulina

@Ty już wiesz kto niebieskiczy nie dostałeś żadnej podwyżki w trakcie 10 lat swojej pracy? Czy można w firmie liczyć na jakiś socjal? Czy ktoś jeszcze podzieli się swoimi doświadczeniami związanymi z pracą w firmie? Aktualnie firma poszukuje Kierowcy kat B. Może ktoś z was składa cv?

   
Handlowiec
@Paulina 29.09.2017 15:31

Paulina jak już pisałem może firmach matkach jest inaczej ale u ajetow to jest masakra jest kilka przykładów ile wam ludzi z odeszło dobrych handlowców co oni wam powiedzieli ? Nie nadaję się bo co ? Człowiek całe serce oddał i tak spuszcza Cię jak wodę w k...u pracuje obecnie w konkurencji jest tu atmosfera naprawdę jak w rodzinie i tak powinno być wszędzie poprostu chce się pracować

   
Ty już wiesz kto niebieski

Pracowałem w Autosie 10 lat jako handlowiec firma wysyła na szkolenia rozwija pracownika itp bardzo i mi się podobała praca postanowiłem się zwolnić dlaczego dlatego że franczyzobiorcy z pewnego oddziału maja serdecznie Cię gdzieś wszystkie premie z centrali biorą dla siebie dostajesz marne grosze i masz się z tego cieszyć dość pan Marek powinien pozabierać im te franczyzy i zostawić na zwykłej pensji dopiero by odczuli pozdrawiam na koniec dostałem informację że średnim byłem handlowcem hahaha i ponad 10 lat nikt tego nie widział Boże są śmieszni jeszcze raz pozdrawiam z mazowsza

   
Paulina

@robol nie można na forum nikogo obrażać. Zapoznaj się z regulaminem forum http://www.gowork.pl/regulamin zanim pozostawisz opinię. @Były magazynierczy powiesz w jaki sposób są traktowani pracownicy firmy P.W. Autos dokładniej?

   
Były magazynier

Firma porażka. Najgorsza w jakiej pracowałem. Tylko liczby się liczą a nie człowiek. Nie kupujcie części z autosu bo ludzie którzy je zbierają są traktowani jak przedmioty albo roboty. Nadgodzin pełno i niepłatnych. Kierownicy szkoda słów. No nie wiem jak mam to opisać jak tam jest źle. Nikomu nie życzę pracy na magazynie na zbieraniu tam.

   
Paulina

@Someone w jaki sposób kierownik zabiera premię? Czy rozmawiałeś o tym z pracodawcą? Każda informacja jest ważna dla osób aplikujących do firmy P.W. Autos. Zachęcam do pozostawiania opinii na forum.

   
dert

Dostałem propozycje pracy na magazynie w tej firmie, z tym że muszę założyć działalność gospodarczą, jak to wygląda w rzeczywistości ?

   
Genio
@dert 28.07.2017 14:50

Działalność gospodarczą? Z jakiego miasta jesteś?

   
Someone

Kierownik zabiera premie jak mu się widzi. A to zabiorę temu a to temu. Nie ważne ile i jak pracujesz. Liczą się znajomości. Zasada:Im bardziej mi będziesz "lizać dupę" tym lepiej zarobisz. A jak pójdziesz na L4 to z pensji nic nie zobaczysz. Najlepiej to by chcieli żeby robić 24/7 za najniższą. Wieczne problemy o cokolwiek. W gratisie każdy każdego ( usunięte przez administratora ) byle by tylko premii nie stracić.

   
Mixer

Pracowałem w tej firmie i na szczęście już nie pracuję. Szczęście w nieszczęściu pozbyto się mnie w tej firmie jak przysłowiowego psa co jak się później okazało wyszło mi tylko na dobre. Szacunek kierownictwa - mniej niż zero. Godziny nadliczbowe - obowiązkowo Zwolnienia - pod byle pretekstem nie ma to jak polegać na zdaniu pseudo-pracowników którzy oszukują pracodawcę i dodatkowo są wyspecjalizowani w donosach na uczciwych pracowników :) Pracodawca musi mieć głowę na karku i samemu widzieć co dzieje się w jego firmie a nie polegać na tym co mówi byle jakiś "znajomek" na tego typu zagrywkach cierpią niewinni ludzie.

   
Mixer

Pracowałem w tej firmie i na szczęście już nie pracuję. Szczęście w nieszczęściu pozbyto się mnie w tej firmie jak przysłowiowego psa co jak się później okazało wyszło mi tylko na dobre. Szacunek kierownictwa - mniej niż zero. Godziny nadliczbowe - obowiązkowo Zwolnienia - pod byle pretekstem nie ma to jak polegać na zdaniu pseudo-pracowników którzy oszukują pracodawcę i dodatkowo są wyspecjalizowani w donosach na uczciwych pracowników :) Pracodawca musi mieć głowę na karku i samemu widzieć co dzieje się w jego firmie a nie polegać na tym co mówi byle jakiś "znajomek" na tego typu zagrywkach cierpią niewinni ludzie.

   
Paulina

Na stronie internetowej firmy znajdziecie aktualne oferty pracy: http://www.autos.com.pl/pl/praca Zainteresowani? Jak oceniacie pracę w P.W. Autos?

   
jj

Wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na inżyniera budowy? Można liczyć na umowy o pracę i jeszcze dorzucają do tego odpowiednie narzędzia pracy w firmie.

   
Adamus20

Praca na magazynie to istna haruwka... Nikogo nie interesuje, że Ty masz zycie prywatne. Z kasa i socjalem faktycznie nie najgorzej ale dzielac pensje przez liczbe godzin wychodzi bez szalu a jak wiadomo nie od dzis nie jest sztuka zarobic 3000 zl przy wymiarze godzin ponad 200.

   
Witam

Czy ktoś może wie czy potrzebują tam kobiety do pracy?

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
P.W. Autos

Dzień dobry. Zapraszamy do przesłania CV na adres [email protected] Pozdrawiamy:)

   
zeniu

Praca ok można dobrze zarobić jak się komu chce, dla mnie super.

   
kolos

no własnie ja też jestem studentem i też myślałem o pracy w autos, bo szczerze mówiąc, podoba mi się robota w tym temacie. Tylko tak jak kolega wyżej to zastanawiam się jak byłoby z tym grafikiem? bo jednak studia to skończyć trzeba. no i rozumiem że jak student to oferują umowy śmieciowe no nie? i czy jeśli zatrudnią mnie na śmieciową to więcej dostanę kasy niż gdybym pracową na umowę o pracę?

   
dzidek

firma jest ok wypłaty na czas zusy płacone co wy chcecie ja jako kierowca nie mam co narzekać pokarz mi firmę uczciwą a tą polecam

   
hehe

no wiesz jesli pracuejsz dla 13 pensji i bonow na swieta to fajnie moze jeszcze ci dorzuca jakis zapach do smoachodu ja tam pracowalem i wiem co sie dzieje zero szacunku dla czlowieka takich ludzi to tylko do spalenia zeby urabiac sie po pachy i nic z tego nie miec no chyba ze chorobe od dziwgania bo sprzetu zeby sobie pomoc to nie ma no bo po co zbedne wydatki jakby to byl 19 wiek z takim podjesciem kolego to sie nigdy nic nie zmieni w tym kraju

   
dron

A w jakiej to kolego złej firmie dadzą ci 13 tą pensję i bony na święta co? dla tych którzy chcą pracować firma idealna. Wielu pracowników np magazynu, albo kierowców po jakimś czasie staje się handlowcami a nawet kierownikiem oddziału. Rozwijać się więc można, tylko zamiast narzekać po prostu trzeba pracować. Choć z kierownikiem magazynu rzeczywiście nie ma lekko

   
Arti
@dron 20.09.2013 14:35

piszesz tak gościu,bo na pewno należysz do tej grupy osób, (usunięte przez administratora)mie się podlizać.Na magazynie 13-tą pensję wypłacili ostatnio pięć lat temu,mówię o pracownikach magazynu,bo kierowcy to chyba mają co roku,no i pozostała elita.A ci co przewalają towar w tysiącach sztuk i po kilka ton to nawet na pensji są oszukiwani.Prawda jest taka że zarobki to najniższa krajowa 1600 brutto a po odliczeniu składek zus itd.1152netto(na rękę)+ niby premia.wiem to dokładnie i nic nie ściemniam bo mój brat od dwóch lat tam "jeszcze"pracuje.Premia to wielka ściema- widzimisię kierownika ,jak masz nieco nadgodzin +dodatek za godziny nocne,to premi dostaniesz mniej.W ten sposób wszystko sobie wyrównują żebyś nie miał za dużo.max. od 1480zł do 1820 bo taką pensję miał do tej pory największą. (usunięte przez administratora)

   

Zostaw opinię o P.W. Autos - Solec Kujawski

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.W. Autos