Solbet
2 101 6 1

Opinie o Solbet

Rok

...Dosiego Roku

Rok

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Bob

A ja mam dom z solbetu...brrrr

Święty Mikołaj

Ho Ho Ho Pozdrawiam wszystkich fałszywych ludzi z Solbetu co to wstydu nie mają począwszy od donosicieli, (usunięte przez administratora) kapusi z produkcji rozładunku i magazynu. Fałszywych pseudo kierowników co to tylko potrafią zabierać tygodniówki oraz szefową tego bałaganu Wincentyne pseudo dyrektorke od spania piachu i gipsu zamiast cementu. Życzę wam wszystkim abyście w nadchodzącym roku mogi jeszcze bardziej się (usunięte przez administratora) jak wazelina Kacper K swojemu przyjacielowi Hubertowi M. Tego życzę ludziom sprzedanym przez los jak tanie (usunięte przez administratora) niech w te święta temperatura wam podskoczy do +50 jak na produkcji i dostanie wypieków na tych fałszywych (usunięte przez administratora) przy zapalonych swieczkach z caritasu

greg

W dwóch słowach (usunięte przez administratora)". Jakakolwiek krótka przerwa w pracy odbierana jest jako coś niedopuszczalnego, jeśli nie możesz wykonywać obowiązków na swoim stanowisku pracy, to musisz to zgłosić natychmiast i "poprosić" o możliwość wykonywania innej czynności. Podczas rozmowy o pracę kierownicy, dyrektorzy mamią przyszłego pracownika dobrymi warunkami, wręcz kłamią. W dniu podpisania umowy warunki na umowie są znacznie gorsze od tych, o których mowa była podczas rozmowy rekrutacyjnej. Dziwaczny system wynagrodzeń, miesięczna stała niska pensja, a do tego jakieś tygodniowe premie, uzależnione od ilości wykonywanej pracy (akord). Stawki nierynkowe, niby rynek pracownika, ale na pewno nie w tym zakładzie. Generalnie ciężka praca, ciężkie warunki, może byłaby do zniesienia, gdyby płaca była odpowiednia. Porada, jeśli zdecydujesz się na rozmowę o pracę, poproś o warunki zatrudnienia (stawka godzina, miesięczna) na piśmie lub mailem , niech opiszą dokładnie dzień pracy, obowiązki, zakres czynności, system wynagrodzeń, prawdopodobnie ta prośba nie zostanie spełniona... Zróbcie wywiad na temat zakładu pracy, porozmawiajcie ze znajomymi. Rotacja w zakładzie jest bardzo duża, ludzie odchodzą po kilku dniach lub tygodniach, wszystko to świadczy o kiepskich warunkach pracy.

????

Banda idjotow. W (usunięte przez administratora) sobie wsadzcie te tygodnowki. Byście dali podwyżki a nie zerowli na ludziach Państwo kierownicze.

Bez nazwy

Kompletny brak szacunku dla pracowników, żerowanie na pracownikach, część stawki tak zwana premia(około 300-350zł tygodniowo) jest często zabierana z byle jakiego powodu, bez powodu, lub z przyczyn nie związanych z wykonywaną pracą. Nie przyjście do pracy w weekend wiąże się z potrąceniem premii tygodniowej. Realne zarobki na stawce początkowej wynoszą 2000-2500zł.

Pracownik
@Bez nazwy 19.09.2018 14:21

W innym zakładzie solbet premia tygodniowa około 150-250zl . A reszta posta zgadza sie kropka w kropke . Wprowadzaja swoje standardy we wszystkich zakladach . Jeszcze zlikwidowali pzu bo nie chce sie zakladowi robic przelewow.

Jack
@Bez nazwy 19.09.2018 14:21

Premie są za coś "ekstra" a nie za to, że przychodzisz do pracy - za to masz normalną pensję. Jak możesz dostać premię jak coś jest nie tak? Za co niby?

Ma-Pa

Nie polecam-durnie od szantażowania. Moje sugestie dla Solbet: Omijaj firmę z daleka. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Nic

Ja

Moje sugestie dla Solbet: Prezes firmy "rozpowszechnia gramatykę ktora nie jest prawdziwa" - to parafraza, słowo za trudne dla Pana prezesa ale może jakiś pracownik mu to wytłumaczy.

Michał

Lubię atmosferę w Solbet za: Wizja

Leeon

Moje sugestie dla Solbet: Nie bawcie się w ideologię.

Robol

Modli się pod figurą, a ma diabła za skórą. Taki jest Wielce Czcigodny Pan Prezes. Frazesy na ustach i polityczne ambicje, oczywiście dla dobra biednych robotników. A tymczasem jest tak, że pracowników brakuje i trzeba pensje podnosić. Praca jest bardzo ciężka i na produkcji w warunkach szkodliwych. Po kilku latach wysiada kręgosłup, stawy, słuch, wzrok. Od pyłu ludzie chorują na choroby układu oddechowego. Więc Pan prezes wpadł na pomysł jak "ogarnąć" niewolników. Czyli do właściwie minimalnych pensji wypłacać premie i to premie tygodniowe. Z założenia od 150zł do nawet 350zł tygodniowo. Więc "chłop" może wypłatę nędzną zanieść "babie" do domu, a premię może sobie przeznaczyć na "hulaszczy" tryb życia. Problemem jest jednak to, że to nie jest pensja, tylko premia uznaniowa, która nie jest jasno określona regulaminem. I generalnie nigdy nie wiadomo czy będzie, czy nie będzie. Za to prezes bardzo lubi pokazywać się w towarzystwie władzy, kościoła itp. Określa się mianem "filantropa"... Na tak duży zakład to ta filantropia jest żenująca. I na koszt pracowników. Np.zrezygnowano z dodatkowych ubezpieczeń .

Abc
@Robol 10.10.2018 17:09

Święta prawda

Łukasz
@Robol 10.10.2018 17:09

Rozumiem, że negatywnie oceniasz postawę szefa firmy. Proszę jednak Ciebie o skoncentrowanie się na aspektach związanych bezpośrednio z tą firmą. Starajmy się nie komentować spraw prywatnych na forum. Wspomniałeś o premiach uznaniowych. Czy możesz napisać ile razy już taka premia została przyznana od jej wprowadzenia?

aaa

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: j.w

Karolina

@Ciekawy., czy możesz napisać coś więcej o nowym zakładzie w Rurce firmy Solbet? Czy wiesz już coś na temat trwającej rekrutacji albo gdzie można aplikować do tego zakładu? Nowe miejsce pracy to zawsze jest duży znak zapytania. Może jest na tym forum ktoś, kto wie na ten temat coś więcej? Czy pracownicy ze starego zakładu będą mogli przejść do nowego?

Ciekawy.

Teraz rusza nowy zakład w Rurce koło Szczecina i jestem ciekawy, czy te wasze standardy pracy :-) wprowadzą także tutaj??? Jak u was na początek ze stawką?

Karolina

@Krajalnica, proszę zwracać uwagę na styl wypowiedzi. Wulgarne komentarze są niezgodne z regulaminem forum GoWork.pl i będą zgłaszane do Administratora. Czy jesteś pracownik firmy Solbet? Jak Ci się w niej pracuje? Jeżeli nie zgadzasz się z opiniami użytkowników, podaj konkretne kontrargumenty. Użytkownikom zależy na merytorycznej dyskusji.

anonymous
@Karolina 28.05.2018 11:33

Jaka jest stawka na początek?

123
@anonymous 21.06.2018 20:57

I tak cię przekreca na kase

Karolina

@anonymous, niestety nie mogę udzielić Tobie odpowiedzi na to pytanie, ponieważ nie jestem pracownikiem firmy Solbet. Jestem moderatorem forum GoWork.pl Czy jesteś zainteresowany pracą w tej firmie? Może masz już zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną? Jeżeli posiadasz jakieś pytania, może warto po prostu zadać je bezpośrednio firmie? Myślałeś o tym?

Karolina

@Krajalnica, Żadne wpisy na forum GoWork.pl nie są usuwane, za wyjątkiem wpisów łamiących regulamin. Proszę zapoznaj się z jego treścią. Wpis nie może zawierać na przykład danych osobowych, pozwalających zidentyfikować pracownika. Twój kolejny wpis zawiera dane pracowników, dlatego został zgłoszony do administracji. Jeżeli zależy Ci na wyrażeniu negatywnej opinii o firmie Solbet proszę uczyń to w konstruktywny sposób najlepiej podając konkretne przykłady ze swojej pracy. Jakie aspekty pracy oceniasz negatywnie, a jakie pozytywnie?

Sortownia buraków

Też pracowałem w tym (usunięte przez administratora) i kto miał trochę rozumu to się dawno zwolnił i kto umiał liczyć stawki średnie i trochę tygodniówki bez soboty i niedzieli (usunięte przez administratora) nie urywa w innych firmach też dobrze płacą i pracuje teraz 5 dni w tygodniu a nie 7 jak to było w Solbecie. Praca koszmar W KOPALNI CZYSCIEJSZA PRACA I MIEJSZE ZAPYLENIE. Ale komu życie nie miłe to do solbetu przyjmna a jak nie ma chętnych to ściągna resztę bambrów z upadłych PGRów w Aleksandrowie bo jak ktoś całe życie kopał buraki to i innego zakładu nie widział to przyjdzie pracować

anonim

(usunięte przez administratora)

Stefan

Przemas Kacper i Sraka to chodzą jak gestapowce po krematorium ludzie sprzedani przez los utopii by wszystkich w łyżce wody

pracownik

Po stylu Twojej wypowiedzi, można łatwo stwierdzić, że podstawówkę skończyłeś korespondencyjnie, a co za tym idzie smarujesz formy, masz się za niebywale mądrego, i poszedł byś na inne stanowisko, ale nigdzie indziej się nie nadajesz, i nikt myślący, na inne Cię nie wypchnie, więc co? Popiszesz sobie w internecie farmazony, na temat bhp, czy wypadków, czy jakie to nie jest donosicielstwo, a o sposobach dostania się na inne stanowisko opisanych przez Ciebie nawet nie warto wspominać... Dowartościowałeś się? Lepiej Ci? Ktoś Cię tam trzyma na siłę? Zwolnij się człowieku i zrób miejsce ludziom, którzy chcą pracować, a nie marudzić jak to jest strasznie i źle w Solbecie.

xyz

PH Opole/Śląsk - szukają przedstawiciela. Ktoś może coś powiedzieć więcej o pracy PH w tej firmie ? Widełki zarobków ? PRemia/prowizja? Auto ? Inne benefity ?

Marta

Solbet to już marka, szkoda , że osoby które nie znalazły miejsca w firmie próbują przedstawić ją w złym świetle. Firma się z pewnością obroni

Produkcja
@Marta 15.11.2017 21:37

Nie sztuka dać w łapę i wyjść czysto myślicie że można kupić wszystkich? To że się sprzedałes jak tania k.... Panu MM świadczy tylko o tobie

Administrator

Pamiętajcie, że udzielając merytorycznej odpowiedzi pomagacie innym użytkownikom zainteresowanym pracą w firmie solbet. Chce ktoś się podzielić swoją opinią?

Nowy

Brak przerw, praca na okrągło, (usunięte przez administratora). Gorączka, hałas i zapylenie na hali a szkodliwego nie placą.

Jędruś
@Nowy 25.01.2018 09:17

Jakoś pani dyrektor biega i po magazynie i po hali kilka razy dziennie i nie płacze, bo nie ma na to czasu, a wy byście chcieli leżeć i brać 5k wypłaty za nic. Jak wam źle to idźcie do Drobexu, tam nie będzie hałasu, zapylenia, tylko zapachy jak z perfumerii przez cały rok :-)

gość

Czy to prawda ze w solbecie w solcu kujawskim nie płacą ??

rycho93

czy w oddziałach firmy Solbet działają związki zawodowe? Większość opinii jest negatywna. Dlaczego nie ma kontaktów związków między poszczególnymi zakładami? Jeżeli będzie jedność i współdziałanie między zakładami to pracodawca będzie musiał się z nami liczyć. Inaczej będziemy tak jak dawniej chłopami pańszczyźnianymi. Tego właśnie chcecie?

Johny

Jest ogłoszenie na region dolnośląski i lubuski. Czy ktoś wie jakie są warunki zatrudnienia na stanowiska PH ? Jak z samochodem do celów prywatnych? Jakieś dodatkowe benefity w postaci karty medycznej czy sportowej ? Dziękuję za odpowiedź.

lol
@Johny 22.12.2016 23:24

Medycznej brak, sportowej brak. Samochód do określonej liczby km w mc. Co do warunków wejdź na strone www solbetu i zadzwoń do któregoś z handlowców i popytaj ;)

Zolan

Firma dno. Musialem prace zmienic zeby rodzine utrzymac. zarobki? jesli jestes kawalerem to ci starczy na samego siebie no i jesli u rodzicow mieszkasz.

osi

Wiem, że oferują umowe o pracę chyba że coś sie zmieniło w tej kwestii ale chyba nie, dają rónież auto służbowe, telfon oraz komputer czy tablet do pracy, jak z kasą to nie wiem, wiem ,że szansę na premie również są

pracownik

co do pracy na produkcji to poprzednie wpisy mówią jak jest powtarzac sie nie ma co. poprostu tragedia wysoka temperatura, brak przerw na jedzenie... jedynie co to zarobki moga komus zrekompensować ale za kilka lat to co zarobil to wyda na leczenie kregoslupa.... ;]]] pozdro ;)

Zostaw opinię o Solbet - Solec Kujawski

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Solbet