Program Juventa Sp z o.o.

Legionowo

Opinie o Program Juventa Sp z o.o.

ivo 2014-01-18 07:11
Mam jak najgorsze wspomnienia z pracy w tej aptece.Tam rządzi klika która mało robi i nie daje robić innym.Opinie o pracy farmaceutów wydaje jedna z pomocy aptecznych, która sama obija się cały dzień i zajmuje się obgadywaniem innych.
Najwyższy czas wymienić calą załogę.
8
a. kita 2015-02-10 17:26
Jedno wielki nieporozumienie, jeśli chodzi o pracę w biurze. Traktują ludzi jak pracowników taśmy produkcyjnej. Nadgodziny - bez dodatków i odbioru. Zatrudniają studentów do pomocy na zleceni (większość rezygnuje po paru tygodniach). Więcej pilnowania i sprawdzania niż pomocy !!! Zazwyczaj wszystko potrzebne na wczoraj, same pretensje. Atmosfera tragiczna. Odradzam !!!
11
Weronika 2015-05-11 09:17
" Juventa " , " Za Grosze " i cała spółka " Wschodnia " to faktycznie MAFIA . Straszne kumoterstwo i wiocha . Farmaceutom każą sprzątać, co jest oczywiście niezgodnie z prawem . Pracuje się po 12 godzin jak w Kambodży , albo w nocy . Wynagrodzenie przeciętne a za noce dostaje się za cały miesiąc 100 zł. Spółką rządzi gówniarstwo. Opinia " Ivo " jest prawdziwa , też pracowałam w aptece gdzie rządziła pomoc apteczna i wszystko donosiła kierownikowi , który w swoich funkcjach wyręczał się magistrami . Kierowniczka bez naszej zgody i wiedzy planowała nam urlopy , tak , że nie mieliśmy nawet jak odpocząć . W nocy kazała nam chodzić po drabinach i roznosić towar . W innej z kolei aptece zatrudnili chyba po przejściach kierowniczkę , która wyżywała się na pracownikach / mobbing i prześladowanie /. Personel stale rotował . Z całego serca nie polecam . W tej firmie liczą się tylko słupki.
5
Karol2010 2015-05-31 20:23
Zgadzam się ta cała grupa firm Juventa, Wschodnia itd ... to mafia. Ale mafia farmaceutyczna. Te firmy uczestniczą w eksporcie leków za granicę, których później brakuje w aptekach dla pacjentów. Unikają należnych podatków i ZUS płacać pracownikom w bonach sodexho lub dzieląc wynagrodzenie pomiędzy kilka spółek. Wszyscy uczciwi klienci powinni omijać te apteki z daleka może wtedy właściciele się nauczą
6
*** 2015-06-01 12:57
No cóż , zgodziłabym się z tą opinią gdyby tyczyła się jednej apteki, ale wszyscy są źli?Jestem pracownikiem tej firmy i pracowałam z różnych osobistych powodów w czterech aptekach tej firmy i jest mi dobrze. Droga koleżanko zamiast użalać się jaki jest świat zły to może zastanowisz się nad sobą. Chyba jest coś nie tak skoro nie możesz znaleźć sobie miejsca.Zapraszam do nas po fachową poradę, bo pracują u nas rzeczywiście dobrzy i oddani fachowcy, którzy jeżeli sami nie będą mogli pomóc to poradzą co dalej robić.Miejsce pracy jest takie jakie sami sobie je stworzymy. Jeżeli chodzi o mobing proszę przeczytać ze zrozumieniem jakie jest znaczenie tego słowa. W naszych aptekach pracują farmaceuci z różnym stażem i w różnym wieku wracają koleżanki po macierzyńskim i nikt nie robi im problemów
. Nie spotkałam się w żadnym anonsie o pracę z naszej firmy "zatrudnię młodych z doświadzczeniem".Miejsce droga koleżanko jest dla każdego.Z jednym warunkiem , wymagamy oczywiście pracy i dobrej współpracy z koleżankami i kolegami.Oburzyła mnie ta wypowiedź i dlatego odpisuję, ale w razie Twojejego koleżanko, dalszego bajkopisania odpowiadać nie będę.Pozdrawiam i życzę dobrych przemyśleń nad sobą bo świat czyli my wcale nie jest taki zły.
Wera 2015-06-25 06:17
A ja widzę " koleżanko", że nie masz pojęcia w jakiej firmie pracujesz . Nie dziwi mnie nawet to co napisał kolega , ponieważ jak się traktuje pracownika , tak samo traktuje sie całe społeczeństwo zabierają im leki . To podłe . A wszystko w jednym celu , aby samemu się wzbogaćić " koleżanko "
1
Wera 2015-06-25 06:26
Po prostu PRZESTĘPCY
2
bb 2015-07-01 22:17
Ja pracowałam w tej firmie i też nie polecam nikomu. Pensje marne w porównaniu do konkurencji, praca w weekendy po 12h, zero dodatków za święta. A jeżeli chodzi o powrót po macierzyńskim, znam kilka osób którym podziękowano po jego zakończeniu. Zatrudniają sobie kolejnych pracowników. Szczerze odradzam. Podejście pracodawcy do człowieka bardzo przedmiotowe.
4
niko 2015-07-03 20:49
Jeden wielki syf !!! odradzam
3
aa 2015-07-18 21:50
Zgadzam się z Iwo . W większości aptek rządzą pomoce apteczne ,które donoszą kierownikom i wydają opinie o innych, a same nic nie robią .
2
AGR 2015-08-06 17:11
2500? Chyba w marzeniach! Nie wiem jak ludzie mogą tu pracować. Firma dobra tylko na przeczekanie w momencie bezrobocia.... Zatrudnia się osoby obiecując wspaniałe warunki. Premie uznaniowe rzędu paru złotych, zero inwestycji w pracownika, zero dodatków . Zrezygnowałem po paru tygodniach.
farmaceuta 37 2015-08-06 21:09
słowo komentarza odnośnie stawek dla magistra - stawki dla magistra zaczynają się od 3000 zł netto w górę (całość na umowę o pracę - nic na czarno) + premie (te rzeczywiście są niewielkie), ale w miejscach gdzie nie ma magistrów spokojnie można wynegocjować 3200 lub więcej netto, nie wiem zupełnie, skąd podała kwota 2500 zł netto (trochę tam pracowałem, więc wiem ile zarabiałem ja i inni magistrzy), pozdrawiam;
AGR 2015-08-13 22:14
Pytanie o jakiej firmie piszesz. Program Juventa nie zatrudnia farmaceutów, tylko zajmuje się zarządzaniem aptek pod ich znakiem firmowym. Coś w rodzaju wykupu praw autorskich. Generalnie firma schodzi na psy. Pracujesz uczciwie a i tak pochwały zbiera ten co donosi na innych.
7
KAMA 2015-10-26 15:41
Nie polecam tej firmy!
2
Victoria 2015-11-03 17:26
Program, a raczej to co z niego zostało to jeden wielki bałagan. Ludzi zatrudnia się na zapchaj dziurę bo inni się buntują i nie zgadzają się na nadgodziny (oczywiście nie ma co liczyć na premie z tego tytułu). Ciągłe zwolnienia. Osoba zarządzająca spółkami to marionetka prezesa innych firm…… Pracowałam w aptece, która była bardzo szanowana wśród pacjentów, a teraz to siec nastawiona na kasę i kręcenie towarem. Z tego co wiem, to koledzy z apteki też są już u konkurencji. Odradzam
6
KAMA 2015-11-05 09:59
Victoria,naprawdę nie warto ,poczytaj wyżej, to nie jest uczciwa firma.
1
Victoria 2015-11-09 18:52
To, że są oszustami co obiecują wiele to już wiem. Tylko szkoda mi tych ludzi co idą i myślą, że będą mieć dobrą robotę.
2
niestety pracownik 2016-01-12 12:11
Generalnie jest tak: praca po 12h - od rana do nocy, w weekendy (czasem wszystkie w miesiącu), praca we wszystkie święta - nie liczcie na Boże Narodzenie, Wigilię lub Majówkę z rodziną, ŻADNYCH bonusów na Święta nie ma - ani bonów, ani dodatkowej gotówki na koncie, nadgodziny wypłacane są niezgodnie z Kodeksem Pracy, nie ma "wczasów po gruszą", jako mgr premii się nie doczekasz, bo mało stoisz za pierwszym stołem, wyrabiają je głównie technicy w szałowej kwocie 100-200 zł... Wynagrodzenia nie odbiegają niczym od standardowych na rynku pracy, ale jak już się zatrudnisz - broń boże nie licz na podwyżkę przez najbliższe 100 lat! Do tego atmosfera w firmie fatalna, w Biurze ciągłe pretensje, przepychanki mailowe z Kierownikami. Nie zatrudniajcie się w tej firmie! :(
5
niestety pracownik 2016-01-14 12:09
jeśli chciałbyś być na moim miejscu, to aplikuj, sam się przekonasz jak jest wesoło. Ja po paru latach miałem dość i zmądrzałem, teraz pracuję w innej aptece i dla porównania co mogę powiedzieć: atmosfera o niebo lepsza, wynagrodzenie wyższe, premia satysfakcjonująca, dodatkowe pieniążki z okazji Świąt, wolne weekendy i wracam do domu o normalnej porze...a to ważne gdy ma się rodzinę!
1
zaklopotana 2016-02-24 12:10
Oglónie nie polecacie tej sieci aptek?
4
zaklopotana 2016-02-28 19:12
Dziękuję za odpowiedź ;)
mig 2016-03-04 23:51
Duzo jest tu prawdy ale tez nie ma co przesadzac.Nigdzie nie jest idealnie.Ja pracuję tu od 15 lat i ogolnie jestem zadowolona.
farmaceuta 2016-03-26 14:04
Praca w aptekach Juventa nie różni się niczym od aptek sieciowych. Personel wykonuje swoje obowiązki zgodnie z zajmowanym stanowiskiem. Pracuje się w systemie zmianowym. Towar rozkładają pomoc apteczna i technicy. Nie zatrudnia się nikogo w porze nocnej jeśli apteka nie jest całodobowa. Atmosferę w aptece tworzą ludzie, którzy tam pracują a nie opinie osób źle życzących aptekom JUVENTA.
1
MR 2016-05-25 11:45
Witajcie, Potrzebuję numeru do koordynatora tych aptek, osoby odpowiedzialnej za marketing.
1
erf 2016-06-23 20:09
no tak tak wiadomo ze jako kisegowa to trzeba miec wyksztaclenie ekonomiczne..a pewnie jako praocwnik apteki to i ukonczone jakies studia medyczne..:)
KUba 2016-12-08 22:41
Nie myl świata ze sobą. To pewnie wlaśnie Ty jesteś tą kierowniczką co wrzeszczy na pracowników?!
A tu znowu chcesz zapunktować bo dla Ciebie liczy się tylko kariera nawet z krzywdą innych ludzi.
Jeśli jest tam tak świetnia to dlaczego po rynku chodzą informacje o fatalnej kondycji Intry I juventy.
Za chwilę się to zakończy i będziesz szukać nowej pracy zobaczysz wtedy jaki jest rynek i świat. Kłamstwa i wrzaski w normalnych firmach nie są mile widziane a taką możesz mieć metodę zarządzania apteką - nieakceptowaną gdzie indziej!
5
mery key 2017-01-21 01:01
Juz nic nie zostało. Wszystko idzie w niebyt.
Tak to jest jak zatrudnia sie ludzi "zaufanych" ktorzy wyprowadzaja firme na boki.
Pan u, ksiegowe intry, juventy.
Smutne to, ze w przeciagu tak krotkiego czasu juventa idzie na dno. Kompetetni ludzie odeszli albo ich zwolniono, widocznie byli zagrozeniem dla tych wyzej ;-)
2
Weronika 2017-03-10 11:48
A jak teraz prezentuje się Program Juventa Sp z o.o.?
Zostaw swoją opinię o Program Juventa Sp z o.o. - Legionowo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Program Juventa Sp z o.o.