brak logo

P.W. Romix Sp. z o.o.

Żodyń

Opinie o P.W. Romix Sp. z o.o.

KRZSYŚ 2015-10-31 00:06:02
PREZES TO PISAŁ CZY JAKIŚ DUPOWŁAZ BO NAPEWNO NIKT WIARYGODNY. TA FIRMA TO JUŻ UPADEK CZAS UCIEKAĆ. PRACUJE TU KRÓTKO ALE CZAS SPADAĆ.
1
Złomix 2015-11-01 13:38:43
O tej firmie można książkę napisać było by to coś z gatunku dramat. Zacznijmy od szefa "Presesa" Wańskiego.Ludzi ma gdzieś nie szanuje i nigdy już lepiej nie będzie przez niego jest chora atmosfera wszyscy chodzą jak zegarki na spedycji czy w kadrach. O zjazdach do domu to już się nie będę wypowiadał bo koledzy i koleżanki w komentarzach powiedzieli wszystko jasno.Spedycja hm... tam się nazywali tak zwanymi przedłużaczami ludzi mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wiem czy na polecenie Prezesa ,a może już się od niego nauczyli nie wnikam)są kiepscy wymyślają żeby więcej zarobić z jakimiś przeładunkami po parkingach kierowcy z tego powodu nie śpią po nocach. Generalnie nawet jeśli przyszedł by na ich miejsce pierwszy lepszy rzeźnik wędliniarz byłby bardziej ogarnięty na starcie niż oni po kilku latach pracy w Romixie. Nie polecam Pozdro dla wszystkich prawdziwych w tej firmie.
3
Anioł 2015-11-07 12:54:00
Info dla zony kierowcy:)Kobieto idz do pracy ,mąż niech sie zwolni i znajdzie prace na miejscu 8 godzin i zacznijcie sielankowe życie:)::)A nie wypisywanie bzdur na forum jak to masz zle:(Zamiast klikać na klawiaturze wez się za robotę:):)Pozdrawiam!!!!!
4
Żona kierowcy2 2015-11-07 18:10:07
Anioł są takie sytuacje życiowe które niestety nie pozwalają niekiedy na pracę zawodową (np.choroba) Bardzo łatwo krytykujesz inne osoby obyś nigdy nie była takim obiektem. Gdybyś miała jakieś obiektywne pojęcie o firmie nie byłaby to bzdura a fakt bo jak wiadomo idą zmiany w firmie, nie bez powodu.
3
ktosiek 2015-11-12 20:52:17
Drogi "kolego", tutaj nikomu nie chodzi o to aby być codziennie w domu, może zanim zaczniesz odpisywać ludziom na posty to przeczytaj je uważnie. Dobrze wiemy jaki zawód wykonujemy z tych czy z innych powodów, nie istotne. To, że chcemy zarabiać (jak to piszesz 7 tyś.) to fakt, chcemy. Ale zastanów się dlaczego? który z lekarzy czy prawników spędza tyle czasu za domem? Który z nich nie widuje swoich rodzin miesiącami? Którego dzieci widzą go 5-6 dni w miesiącu? Który z nich często ryzykuje dosłownie życiem, ponieważ jechał całą noc busem do pracy i po chwili musi jechać kolejne 700km bardzo ryzykując swoje życie i innych? To, że chcemy zarabiać takie pieniądze to naprawdę nie jest żadna łaska, wynagrodzenie jakie dostajemy to jest ok 2000zł netto, reszta to są należne nam diety i ryczałty za spanie w puszce, co się każdemu pracownikowi należy jak psu woda! obojętnie czy pracujesz w Romixie czy w oczyszczalni ścieków to gdy pracodawca deleguje Ciebie do pracy zagranicą jest zobowiązany zapłacić Tobie dietę oraz zapewnić nocleg i to bez żadnej łaski bo to jest prawnie zagwarantowane w przepisach.
Piszesz w ripoście do kolegi, że "jak jeździ jak sierota to i spedycja to wyłapuje" może sam chciałbyś spróbować usiąść za kierownicą? Co łatwo się pisze prawda? Myslę, że każdy z kierowców ma swoje "doświadczenia" ze współpracy z spedytorami lepsze, gorsze - ale faktem jest, że nie szanują kierowców (nie wiem czy w tym całym nie szanowaniu kierują się chęcią zysku, czy też są "zmuszeni" przez szefa do takiego zachowania) nie wiem, może zbieg okoliczności ale faktem jest że niektórzy kierowcy np.Grucha czy Złomek dostają co tydzień ładunki do kraju na weekend. Oo sorry, chyba że prezes potrzebuje informacji to ich wyśle na "podsłuch" busem. Życzę Tobie kolego (myslę, że bardziej prezesa niż "nasz") abyś jeszcze wiele lat przepracował w Romixie skoro tak Ci tutaj dobrze a My sobie pójdziemy do Biedronki bo przy takim czasie jaki spędzamy tutaj w pracy zarobki będą zapewne podobne :)
4
Złomek(Damian Piosik) 2015-11-20 22:49:47
Drogi W...Wspólnie ze Zbyszkiem pragnęlibyśmy Ci bardzo serdecznie podziękować za to,że uczyniłeś nas sławnymi na tym jakże pomocnym forum.Dziwię się,że Admin pozwala w tak chamski sposób pojeżdżać firmy.Z tej okazji chciałbym opisać mojego nielicznego w tej firmie kolegę który był bardzo zniesmaczony tą sytuacją ponieważ on też zasługuje na miano "sprzedawcy".REMIK-kierowca który zawsze sprzeda Ci...świeży szczypiorek ze swojego ogródka w Manie.Kiedy jest Ci smutno bo znów dostałeś wypłatę 12tego on sprzeda Ci kawał o Transformersach i życie znów nabierze kolorów.Jeśli znów musisz jechać na 27 weekend Remik sprzeda Ci fajne filmy :-) Jeśli ma mi ktoś coś do zarzucenia to niech powie mi to w oczy bo internet zawsze można wyłączyć...
2
kierowca 2015-11-20 22:59:24
firma spoko ale najlepiej samemu się przekonać bo za dużo ludzi pracuje tam za karę
3
Obserwator 2015-11-24 21:06:14
Szanowna Żono! A Ty bardzo szybko krytykujesz firmę, a nie wiesz jaki Twoj mąż jest naprawdę. Lepiej skupcie się na tym, co robią wasi mężowie w trasie. Nie na tym, co opowiadają, kiedy wracają do domów.
4
ktosiek 2015-11-26 06:09:39
(usunięte przez administratora) czy pod żelową kopułą kryje sie jakiś orzeszek włoski zwany mózgiem bo rozumu raczej tam nie ma (chociaż i tak zapewne nie wiesz jak jest różnica) skoro ktoś zarzuca Tobie jakiś problem a Ty w odpowiedzi wyjeżdzasz z jakimś szczypiorkiem i Transformersem. BRAWO TY! Udalo Ci sie odciągnąć czytajacych od problemu. Odnosnie Remika, nie wszyscy moga okryc sie sławą. Trudno, tak bywa. Doradz koledze niech kupi sobie pudelko chusteczek i ryczy. Kiedys zapomni, czas leczy rany. Zawsze mozesz zabrac go w podwojnej obsadzie i codziennie przytulac na dobranoc. Bedzie mu łatwiej to przezyc. Odnosząc się do Twojej propozycji abym powiedzial Tobie to w twarz to (widzisz jak bys uzywal orzeszka to bys wiedzial) forum jest po to aby kazdy mogl wyrazić swoja opinie o firmie ale i kazdy moze to przeczytac a o to chodzi aby potencjalny kandydat mogl sobie zebrac info o firmie do ktorej chce isc a po drugie mysle że przy spotkaniu twarza w twarz moglbys sie zesrutkac w swoje koronkowe stringi wiec po co?
2
ktosiek 2015-11-26 09:32:20
Szanowny Obserwatorze, nie mierz wszystkich swoją miarą, to że, Ty nie przepuscisz żadnej rumunskiej dziewczynie z syfilisem to naprawde nie znaczy że wszyscy kierowcy tacy są. To że musisz korzystać z uslug tych kobiet to najlepiej dowodzi ze albo jestes taki marny w łóżku albo jestes na tyle atrakcyjny ze zadna kobieta nie chce takiego ''czegos''. Piszesz jakies buzdry tylko po co? Bo niby skad Ty wiesz co robia inni kierowcy w trasie? Wg mnie to Ty jestes zakompleksionym frajerem ktory ma problem. To forum nie jest po to aby wylewac wzajemnie na siebie pomyje tylko pisac o firmie a chyba Żony także mają prawo mieć jakieś zdanie. Trzeba tylko umieć jeszcze krytykę przyjąć, z czym Ty widać masz problem.
1
janek 2015-11-26 17:16:54
Firma ok. I właśnie przez takich ludzi jak ktosiek powstają problemy w firmach. Bez komentarza nie warto...
2
Egon 2015-11-30 18:44:52
Jaką rolę pełni w Romixie?
ktoś 2015-12-01 08:27:05
Jest kierownikiem od zamieszania.
kierowca 2015-12-01 09:36:22
Panie "ZŁOMEK" a co się stało z tymi paletami, co tak nagle sprawa ucichła?? Taki z Ciebie porządny kierowca, nawet chyba kierowcą roku zostałeś a palety euro kleją się do Twoich rąk...dziwne ....
egon 2015-12-02 15:11:11
Czy Paweł W. jest tak samo uczciwy jak inni w firmie?
Obiektywny 2015-12-04 10:22:51
@boski- nabór pracowników jest cały czas otwarty, aby otrzymać szczegóły oferty musisz zobaczyć WWW.powiatowyurzadpracywkijowie.ue pierwszeństwo w naborze mają kierowcy z grupą inwalidzką
1
swieta 2015-12-19 23:29:09
Romix !!!!!!!! proszę zacytuj"mniej nisz zero" tak kierowca jest szanowany w tej firmie.Pani Agata stosuje mobbing cytuje "tobie jest tak na rękę". Wesołych świat i szczekliwego nowego roku poza firma
2
jeszcze stary rok 2015-12-19 23:40:27
Panowie informuje ze licencje: Proszę ni odpisać MAM ORYGINALNĄ
mordochlap 2015-12-23 11:16:52
Witam wszystkich kolegów pracujących , kolegów którzy pracowali jak i również tych którzy mają zamiar przystapić do pracy w tym (usunięte przez administratora) O tej firmie można by było napisać książkę z powieści dramat jak i również nakręcić film dramat-thriller. Otóż niegdyś miałem przyjemność pracować w tym nie wiem nawet jak to nazwać powiedzmy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] powiem szczerze osoby które mają zamiar zatrudnić się we firmie ODRADZAM OMIJAJCIE TĄ FIRMĘ Z DALEKA a zwłaszcza zarządzającego tą placówką Pana FUHRERA Wańskiego który okrada pracowników z diet który wystawia wszelkiego rodzaju obciążenia które się biorą z nikąd. LUDZIE mówie tu o kierowcach są traktowani ja zabawki którymi można łatwo pomiatać zjazdy na weekendy do 30 godzin max i to może być po dwóch tyg w trasie nawet trzech pauze weekendową oddaje sie w aucie. Pseudo wykfalifikowana kadra spedytorów o ile można ich tak nazwać nie mają pojęcia co oni wykonują nie znają nawet języka a pracują na tych stanowiskach. Jedynie na fakt który można przyznać by ta firma mogła mieć cień przyzwoitosci jest fakt iż wynagrodzenie jest wyplacane w terminie ale niestety nie pełne ponieważ WAŃSKI lubi sobie co nie co skrobnąć. Tak więc ludzie naprawdę uważajcie chcąc przystąpic do tej pseudo firmy która ma na celu przedewszystkim wyniszczenie człowieka psychicznie popsucie relacji we waszych rodzinach stanowczo odradzam tej firmy ......
1
Matias 2015-12-30 14:47:14
Pracowałem w tej firmie prawie 4 lata, na początku bus a później zestaw. Niestety wszystkie negatywne opinie o Romixie są prawdziwe. Spedycja pożal się Boże, póki pracowała Magda to zawsze szło się dogadać, poszedłeś jej na rękę i byłeś normalny to wracałeś do domu ale te czasy już się skończyły. Obecnie rządzi chaos, syf i chamstwo. W P.W.ROMIX nie jesteś człowiekiem kierowcą tylko urządzeniem obsługującym ubogiego MANA. wg filozofi "Wani" TY nie musisz być w domu, masz żyć firmą i masz kochać tą prace a reszta ma być nieważna. Jeśli zaczniesz walczyć o czas dla rodziny to po prostu zostaniesz zgnojony. to krótka informacja dla tych którzy zastanawiają się nad pracą tam, odnośnie wypłat to terminowośc odeszła w zapomnienie, obecnie dostajesz 2-3 dni po czasie, czesto coś brakuje i musisz się o to upominać 2-3 tygodnie. Obecnie pracuję w małej firmie, ale jestem w niej człowiekiem i kierowcą :)jestem więcej w domu a jeśli już zostanę na weekend to mogę wrócić do domu w tygodniu i zarabiam tak samo a nawet lepiej przeliczając czas spędzony w domu, w Romix a obecnie. Mam nadzieje że coś pomogłem. Pozdrawiam wszystkich którzy mieli odwage się zwolnić i teraz mają normalną prace :)
6
BOŻE DOBRZE ŻE PRZECZYTAŁEM 2015-12-30 19:26:11
WITAM MIAŁEM ZAMIAR ZATRUDNIĆ SIĘ W TEJ FIRMIE NA ZESTAW CE DZWONIĄC TAM NAWET UMÓWIŁEM SIĘ NA ROZMOWĘ KWALIFIKACYJNĄ DZWONIĄC TAM NAWET NIE CHCIELI CV TYLKO MIAŁEM SIĘ ZJAWIĆ OSOBIŚCIE ALE CZYTAJĄC WASZE WYPOWIEDZI STWIERDZAM KOŁCHOZ NIE MAJĄC ŻADNEGO POSZANOWANIE DLA CZŁOWIEKA SPOTKAŁEM NAWET W TRASIE JEDNEGO Z KIEROWCÓW POWIEDZIAŁ ŻE JEST NA WYPOWIEDZENIU SAM SIĘ ZWOLNIŁ I POTWIERDZIŁ WSZYSTKO TO CO TU I WY KOLEDZY PISZECIE CAŁE SZCZĘŚCIE ŻE SĄ TAKIE FORA KTÓRE POZWALAJĄ CZŁOWIEKOWI CO NIE CO DOSTRZEC CO Z PRACOWNIKAMI WYRABIAJĄ JEDNAK POSZUKAM CZEGOŚ SPRAWDZONEGO I ZDECYDOWANIA MNIEJSZEGO GDZIE MAJĄ WIĘKSZY SZACUNEK DO KIEROWCY BO MIEDZY INNYMI TO KIEROWCA TWORZY PRESTIŻ TEJ FIRMY
5
007 2016-01-09 18:09:21
Problem jest w ludziach nie w firmie pozdr.
Karol 2016-02-12 15:09:21
Oj Panowie piszecie niejednokrotnie NIEPRAWDĘ o Romix`ie i Prezesie.
Ja współpracuję z nimi od 2012roku i NIGDY, ale to nigdy nic Prezes jak tu mówicie nie odjął. Jak była umowa zawsze była dotrzymana.
I nikt tam źle nie ma uwierzcie Mi -ale tylko ten źle nie ma co nie kombinuje na lewo, i nie próbuje oszukać etc.
Jak ktoś chce pracować na pewno tam dobrze zarobi i co najważniejsze pieniądze na czas, no ale jeśli ktoś z driverów idzie do pracy za karę, a przy okazji próbuje jeszcze coś na boku, to na pewno nie firma dla takich ludzi bo tego Prezes pilnuje szczegółowo. I za co go osobiście popieram.
Pozdrawiam kolegów...
Karol 2016-02-12 15:18:00
A i do tych niezadowolonych.
Polecam otwarcie własnej firmy transportowej, co za problem kupić 150 samochodów x leasing kilka tysięcy za każde auto, zatrudnić ok 200 ludzi x około tysiąc ZUS itp. na każdego minimum. I pełen luz tylko konto sprawdzać z ciepłych wysp, nikogo nie pilnować, każdemu przytakiwać i już. Panowie w czym problem do Banku kredyty brać i na swoje uciekać. Żałosne jak niektóre posty czytam wielkich szoferów.
I w woli wyjaśnienia nie jestem Prezesem, i jego pracownikiem.
1
Zenek 2016-02-14 14:00:30
KAROL Twoje pisanie pt. " ...NIGDY, ale to nigdy nic Prezes jak tu mówicie nie odjął." jesteś w błędzie bo pracowałem tam i piszesz same głupoty, zatrudnij się tam i wtedy porozmawiamy jak jest naprawdę, a jak "TY" to widzisz ze strony współpracy. Nie wiem jak ktoś kto jest przeważnie w trasie 2 tygodnie może kombinować coś na lewo???- nie wiem co masz na myśli :/ I nie pisz że pieniądze są na czas bo 3 razy nie dostałem wynagrodzenia na czas ( czyt.10 każdego miesiąca) po które musiałem wydzwaniać i tylko dostawałem informacje zwrotną- pieniądze były już wysłane i tak dalej czekałem (np: 3dni). Nie wiem za co tak popierasz ale zastanów się co piszesz- przemyśl a potem to wrzucaj w obieg. Piszesz o otwarciu własnej firmy, kupnie 150 aut czy zatrudnieniu 200 ludzi nie wiem jakie ma to znaczenie w Twojej wypowiedzi gdyż każdy ma swoje zdanie i może to tutaj wyrazić w taki czy inny sposób czy ktoś jest zadowolony czy niezadowolony, po drugie każdy z nas jest człowiekiem i chce być szanowany przez pracodawce, ale w tej firmie poszło dawno w nie pamięć. I tak na marginesie "NIGDY" nie mów NIGDY...
3
pierożek 2016-02-25 09:05:45
Witajcie koledzy którzy pracują i ci którzy mają zamiar zatrudnić się w ROMIXIE. Powiem w skrócie ooooooommmmmmmiiiiiiijjjjjjjaaaaajjjjjccccciiiieeeee ttttąąąą ffffiiirrrrmmmęęęę Pan Prezes jak ktoś tu ładnie wcześniej pisał okrada pracowników z diet który wystawia wszelkiego rodzaju obciążenia które się biorą z nikąd. LUDZIE mówie tu o kierowcach są traktowani ja zabawki którymi można łatwo pomiatać zjazdy na weekendy do 30 godzin max i to może być po dwóch tyg w trasie nawet trzech pauze weekendową oddaje sie w aucie. Pseudo wykfalifikowana kadra spedytorów o ile można ich tak nazwać nie mają pojęcia co oni wykonują nie znają nawet języka a pracują tak więc koledzy omijajcie tą placówkę bo na pewno spokoju tam nie zaznacie pracowałem więc wiem a przy zwolnieniu będą wam robić problem pozdro dla wszystkich którzy mieli odwagę zwolnić się i polepszyć sobie życie jak i równiez pozdro dla tych prawdziwych
2
żona kierowcy 2016-02-25 18:35:38
Jak można po całej nocy spędzonej w busie wsiąść za kierownicę wielkiego tira i pracować 15 godzin? Czy to jest zgodne z przepisami? Przecież kierowca jest narażony na spowodowanie wypadku,zagrożenie życia swojego i innych kierujących? W tej firmie liczą się tylko i wyłącznie ładunki!!! Kierowca jest nikim,a to właśnie on ciężko zasuwa na sukces pracodawcy!!!
Jeżeli nic się nie zmieni to będą następne wypowiedzenia.
1
pracowałem tam i wiem co i jak 2016-02-25 23:11:34
żono kierowcy masz zdecydowaną rację nic dodać nic ująć po prostu patologia pieniądz dla prezesa i jeszcze raz pieniądz ma gdzieś ludzi i tyle najlepiej mają ci co dobrze robią typu nagabując i sprzedając swoich kolegów tzw sprzedawczyki co za złotówkę ogolili by sobie tyłek. Między innymi był to kluczowy motyw mojego zwolnienia noc na szmacie (bus plandeka) i nagonka na ciężarówce pozdrawiam całą ekipę z ROMIXU przede wszystkim tych normalnych pozdro
2
007 2016-02-27 10:32:02
żono kierowcy nie to nie jest zgodne z przepisami a twojemu mężowi nikt nie zabroni nie dopisać czasu i przespać się po dojeździe busem do auta.może wystarczy zapytać męża ile wypił w busie i może dlatego jest zmęczony?? obciążenia to ma każdy na własne życzenie wykonujesz swoja prace jak chcą to jest spoko. Romix ma takie zasady a nie inne to już wiadomo od zawsze wiec nie wiem dlaczego ludzie się tu przyjmują jak wiedza ze im nie pasuje podporządkowanie się do wymogów firmy. Do tego dodam jak możne krytykować spedytorów jeden z drugim jak sam dostaje obciążenia za złe wykonane polecenia lub jeździ busem szybciej jak jest przyjęte i się zwalnia z tego powodu czy to jest w tym momencie coś nie tak z kierowca czy ze spedytorem. możne przydało by się przedstawić treść obciążenia i powód dlaczego je dostał "prawdziwy kierowca" bym zapomniał co do tego ze się jest tyle w domu a nie więcej.Wiadomo to nie od dzisiaj zawsze tak było i będzie wiec zastanawiam się dlaczego ludziom to zaczęło nagle przeszkadzać ?? odpowie ktoś a jak za mało czasu spędza z rodzina to już zona możne mieć pretensje do siebie dlaczego na to pozwala i nie kaze zmienić pracy. pozd
1
... 2016-02-27 16:41:20
Popieram w 100% Twoją wypowiedź. Taką "żonę" jedną z drugą to bym posłał do pracy, bo jak widać kasa jej odpowiada, ale brak męża w domu to już nie. Siedzi jedna z drugą w "chałupie", popijając kawkę z koleżankami i z nudów wypisuje głupoty na forum. Każdy wie, jak praca w transporcie wygląda i jak się komuś nie podoba to wypad. Niech idą do szwaba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizac. Ten na pewno ich "doceni". Na pewno zjadą na imprezę rodzinną, na pogrzeby najbliższych, Niemiec na pewno ściągnie go busem lub na kołach przy każdej jego zachciance.
HIPOKRYZJA - tak mogę nazwać to, co wypisują inni.
Powtarzam jeszcze raz: nie podoba wam się - wyyypad! Jak jesteście na tyle ambitni i wyksztalceni, to inna praca już pewnie na was czeka.
Co wy tu jeszcze robicie? Przeciez tu jest źle, prezes zły, warunki pracy złe, wszystko ble.
3
żAL 2016-02-27 17:54:35
Żal czytać takie brednie i osądy.Wszystko o tej firmie to prawda,jest coraz gorzej.Na początku ,kiedy mąż się zatrudnił było ok,busem to zjeżdżał raz na jakiś czas.Teraz jak ma zjechać do domu to wielki problem.Nikt na siłę nie chce oczernić firmy,sama prawda.Jak ktoś nie pracuje w tej firmie to niech się nie wypowiada i tyle w tym temacie.
2
Do pani żAL 2016-02-28 08:33:49
a moze sama zaloz firme i pokaz jak ty moglabys ja poprowadzic. Moze ty bylabys w stanie wszystkim dogodzic.
cytyje: jak tos nie pracuje w tej firmie to niech sie nie wypowiada...
a jak twoj pan pracuje i narzeka to nich sie zwolni
po co narzekac? ale z drugiej strony my polacy lubimy narzekac i to moze o to wlasnie tu chodzi...
chcesz miec meza w domu, to znajdz mu jakas inna prace, nie jako kierowca. Na pewno ma jakis dobry fach w reku prawda? chyba nie ma 2 lewych rak do pracy. A moze tu jest pies pogrzebany? nic nie umiec zrobic ale wymagania musze przyznac pierwsza liga
1
007 2016-02-28 08:36:02
Zastanawia mnie jedno kto napisał taka opinie ???? żAL masz problem z wyrażaniem swoich emocji i krytykujesz samą siebie?? ""Żal czytać takie brednie i osądy."" pierwsze zdanie a drugie ""Wszystko o tej firmie to prawda,jest coraz gorzej"" hmmm ale nie ważne może ciężkie dni ma możne mąż na wekendzie został może nie chciał zjechać busem do domu wiele jest takich sytuacji chociaż miał taka możliwość(nie pisze tu o tym ze nie zjechał z mm albo gunzburga itd wiele ludzi nie zjeżdża do domu bo nie czuja takiej potrzeby, umówili ze ze znajomymi w wojska na trasie, kłótnia w domu wiec nie mam sensu wracać, w spokoju spędzić wekend, może zjechał do domu na wekend wolał kolegów od zony nie wiem) Wiem jedno pracuje tutaj dłuuugo i mam zamiar dłuuugo jeszcze pracować wiec wedle życzenia twego mam prawo się wypowiadać :) przez te kilka lat tutaj wielu ludzi widziałem trzeba pamiętać ze zawsze istnienie druga strona medalu i jeszcze słowo końcowe do żAL""Na początku ,kiedy mąż się zatrudnił było ok,busem to zjeżdżał raz na jakiś czas.Teraz jak ma zjechać do domu to wielki problem"" ja nie widze problemu wypowiedzenie inna firma praca gdzieś ""dookoła komina"" i sobie zadać pytanie dlaczego jeszcze tu pracuje twój mąż może pieniądze pasują każdy wie ze jeśli się chce można tu dobrze zarobić. Proszę pani coś za coś wiec jak już wspominałem jakiś czas temu i będę powtarzał problem jest w ludziach nie w firmie uffffff to by było na tyle jakieś pytania chętnie odpowiem od razu dla tych którzy zapytają ile prezes mi płaci za te komentarze to na wasze nieszczęście muszę powiedzieć ze jestem zadowolony :) a dlaczego ? dlatego ze nic mi nie płaci za to :) może następny post to co jest złe i dobre od punktów ktoś zaproponuje i z przykładem np.
1.Prezes okrada ludzi- bo nie wykonują poleceń spedycji bo tankują na innych stacjach kiedyś teraz już na szczęście zadziej kradną paliwo
to z tych złych a pozytywnych :)
2. Bus to zło!!!! dlatego, że mamy okazje zobaczyć rodzinę fakt zmęczony ale mam, możemy zrobić zakupy w pl, wyprać ubrania, pojechać w sobotę na mecz z synem córka na występy z zona na kolacje, mam za to zapłacone, jeśli się nie da ściągnąć autem do kraju na urlop to nie nie zostawia cie tylko ściągną busem.
Nic idę się pakować niedługo do pracy.
pozdr dla "prawdziwych" he he cokolwiek to znaczy :)
1
# 2016-02-28 22:04:13
Coraz więcej ludzi narzeka,więc spokojnie z wypowiedzią. Złap powietrze...
Prawda jest taka,że dzieje się źle.
2
... 2016-02-29 06:56:42
Ja juz tez napisalem wczesniej. Jak Ci zle to wrotki i do domu, szukaj innej roboty. A nie, ze wypisujesz jak jest zle, a mimo wszystko dalej tu siedzisz. Piszac takie glupoty i dalej tu pracujac robicie z siebie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i kazdy inteligentnie myslacy wyciaga odpowiednie wnioski z tej lektury. Tak więc nie robcie z siebie idiotow i jak wam zle to szukajcie innej roboty zamiast narzekać. Chyba, ze jestescie zbyt malo rozgarnieci to wtedy naprawdę współczuję.
$$$ 2016-02-29 10:47:22
Po to jest ten portal i wątek zeby się wypowiedziec obrońco.
1
... 2016-02-29 17:09:52
No wlasnie. WYPOWIEDZIEC! A nie klamac. Lepiej od razu prawde napiszcie ze smierdzi wam się robic i boli was to, ze za darmo 7tys się nie dostaje.
nikt nas siłą nie trzyma 2016-03-01 01:50:24
Szanowni koledzy szanowne koleżanki szanowne grono nagabywaczy i sprzedawczyków co dobrze robią bynajmniej tak mówili jak pracowałem. Pracowałem w tej firmie widzę duuuuużo komentarzy a zwłaszcza te negatywne. Wypowiem się jak to wyglądało z mojej oceny. Jeśli chodzi o jazdę to moim zdaniem człowiek nauczy się jezdzić nie wiem jak to jest na dużym zestawie ponieważ zwolniłem sie jak jezdziłem na busie ale moim zdaniem dużo mi dało to iż nie było typu tak jak nawigacja pokażę tylko trzeba było myśleć typu spojżeć na mapę i myśleć za to chwalę romixa
Jeśli chodzi o sprzęt nie wiem jak to było na dużych natomiast jeśli chodzi o busa było naprawdę niżle webasto kurnik climatronik naprawdę dobrze. W niektórych firmach nie mieli nawet klimy więc drugi plus . Jeśli chodzi o wypłaty piszą tu ludzie że jest nie wypłacalny i nieterminowy ludzie moim zdanie głupoty wiadomo zdarzyło sie pary razy że była wypłata po terminie dwa dni trzy ale było to rzadkość w moim mniemaniu w niektórych firmach dają na raty albo płacą po tygodniu tak wiec moim zdaniem wypłacalność jest dobra jeśli chodzi o pieniądze na busie były ok nie wiem jakie zarobki były na dużych piszę tu o robocie na busie. Natomiast jeśli chodzi o prezesa i jego zarządzanie i noty powiem tak specyficzny człowiek do którego moim zdaniem trzeba mieć stosunek protekcjonalny(jak nie wiecie co to znaczy zobaczcie w słownik) jeśli chodzi o noty można sie z nim dogadać. Natomiast jeśli chodzi o spedycję i wykfalifikowaną kadrę spedytorów wolę się nie wypowiadać ponieważ połowę słów które bym użył admin by po prostu potraktował jako słowa niecenzuralne jak i również parę pań pracujących w biurze wyjątkiem była Kamila która była naprawdę wporzo. tak więc jeśli ktoś bez doświadczenia chcę poznać pracę kierowcy od podstaw który chcę odłożyc trochę groszza polecam bo dzięki im zarobiłem na swoję prawo jazdy gdzie zrobiłem uprawnienia na ciężarowe natomiast uprzedzam że jest to firma kierowana dla ludzi z mocnymi nerwami mających mocną psychikę. Jęsli chodzi o maruderów piszący o tragedii jaka tam sie dzieje ludzie nikt was tam nie trzyma siłą ja zwolniłem się z racji na niespodziewane weekendy i zjazdy które są jak dlamnie w tej firmie chore. Natomiast jeśli Pan Wański to czyta to się pochwalę kat c, c+e , kurs adr , kfalifikacja zdana jak i również kat d w trakcie. No ale jak to mi kiedyś Pan powiedział jestem za glupi by to zrobić ale się udało tak więc dziękuje za miłą i owocną współpracę jak i również za bonusa którego mi Pan zafundował pozdrawiam całą ekipę z romixu zwłaszcza busiarzy w pozytywnym słowa tego znaczeniu.

PS Panie prezesie jak co to ja już pracuję mimo wspaniałej opinii którą miał Pan przyjemność mi wystawić tak więc jeszcze raz pozdrawiam
5
nikt nas siłą nie trzma 2016-03-01 02:10:03
pierożek - 2016-02-25 09:05:45

ludziska czyżby się coś zmieniło podobną ksywę miałem czyżby było nas dwóch o tej ksywie ?????????????????????????? dziwne pozdrawiam M
1
gucio 2016-03-05 12:07:25
Pierożek-Marcin Jan Wyrwał
1
nikt was siłą nie trzyma 2016-03-06 00:26:29
o widzisz gucio nie maja jaj a podszywają sie pod innych hahahaha
1
żona kierowcy 2 2016-03-15 11:29:21
PRZEPRASZAM MÓJ MĄŻ PRACUJE W NIEMCZECH JEST TRAKTOWANY JAK CZŁOWIEK JAK KIEROWCA A NIE JAK PIES KTÓRY TYRA NA NOTY PREZESA I JEGO KAPRYSY I MANIERY TOTALNY SYF
4
... 2016-03-16 22:34:57
goń sie
2
gucio 2016-03-26 07:53:23
A więc. Firma dosyć dobra bo płacą za wszystko ale jak ktoś chce iść na kierowcę do 3,5 tony to traktuje tych kierowców szef jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Przykładem jest fakt iż pod koniec roku 2015 kilku kierowców z większych rzuciło wypowiedzenie więc Wański dał im podwyżkę od stycznia tego roku tj, 500 zł za weekend a było 300 a za zjazd 300 a nie jak było 150. Natomiast na wniosek kierowców z 3,5 tony że tego samego oczekują (bo wszyscy mają równe brzuchy i wykonują tą samą pracę) to Wański ich wyśmiał - i to jest równe traktowanie kierowców...... Jeśli chodzi o wypłaty to przed 10 trzeba dzwonić do firmy i porównywać godziny bo Wański z Dominikiem ma chyba układ by każdemu w miesiącu ujebać po trochu.... Także kierowców traktuje jak śmieci....
2
gucio 2016-05-16 18:57:16
Czyżby poprawiło się w firmie "romix" że nikt nic nie pisze?? Albo boją się pisać....
Miodzio 2016-05-21 18:40:31
Szkoda pisać, jest coraz gorzej. Wypłaty od 4 miesięcy 11 każdego miesiąca i do tego te szoszony które z twojego samochodu robią sobie hotel a potem jeden wielki syf.
2
PytaczSpedi 2016-05-26 15:03:20
A jaka atmosfera i warunki pracy jako spedytor? :) Najlepiej na dużych, ale o małych tez poczytam :)
EMERYT 2016-07-17 23:29:50
Zdecydowanie nie polecam tej firmy. Chociaż by na panującą tam atmosfere. Aczkolwiek pieniądze nie najgorsze. Fakt, ktoś kto zarabia tam 7000pln to osoba ktora walnie ze dwa weekeny a reszte zjedzie busem do domu na tak zwaną pauze weekendowa gdzie zdąży zrobić zakupy i ewentualnie pranie. Na mecz z synem? 007 Ty masz na to czas kolego? Ciekawy jestem kiedy. Z żoną na kolacje? A co po kolacji. Jestes jakims robotem który nie potrzebuje snu i ma na wszystko sily. Życzę powodzenia w dalszej współpracy z tą jakże wspaniałą firmą. Myślę ze jesteś osobą która nie pracowala nigdy w żadnej innej firmie i nie wie jak może by zdecydowanie lepiej. Pozdrowienia dla "PRAWDZIWEGO KIEROWCY"
9
wandzik 2016-08-12 17:04:13
Ha moja wczorajsza opinia zoatala usunieta. Prawda w oczy boli. ;) najlepiej pracowac caly msc za 4tys bo juz to sie tam tak robi. Jeszcze troche to ponizej 4tys bd zarabiac. I zero weekendow placone.......ZENADA!!
1
er 2016-08-12 20:00:26
@wandzik no a może zawierala na przykład jakies nazwiska?
1
Zostaw swoją opinię o P.W. Romix Sp. z o.o. - Żodyń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.W. Romix Sp. z o.o.