Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2008-10-14 20:22:47 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o DSA FG S.A. - Wrocław. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
anonim - 2008-10-14 20:31:05 odpowiedz | cytuj
Słowa kojarzące się z DSA FG S.A. stresująca, wyczerpująca
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako (bez komentarza)
Atmosfera i ludzie tam pracujący prawie się nie znają ze sobą
Od jakiej stawki można negocjować pensję?pensji się nie negocjuje-umowa zlecenie;wynagrodzenie prowizyjne(w zależności od ilości podpisanych umów)
Najbardziej podobało mi się w DSA FG S.A.:
Najbardziej nie podobało mi się w DSA FG S.A.:
jakas tam osoba - 2008-11-17 14:12:11 odpowiedz | cytuj
Słowa kojarzące się z tą firmą to (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):DOLUJACA
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... . SREDNI
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... . MILI
Od jakiej stawki można negocjować pensję? OD PODPIANEJ UMOWY
Najbardziej w tej firmie podobało mi się: ... .WEJSCIE DO FIRMY
Najbardziej w tej firmie nie podobało mi się w: ... .KASA OD UMOWY CODZIENNIE DZWONIENIE KOSZT JAZDY NA SWOJ RACHUNEK PIENIADZE DOPIERO PO 4 MIESIACACH A NA POCZATKU JEST WIELE WYDATKOW WIEC NIE POLECAM
anonim - 2008-12-23 13:17:48 odpowiedz | cytuj
Słowa kojarzące się z tą firmą to wyczerpująca:
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... niskie.
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .zła
Od jakiej stawki można negocjować pensję? prozwizja
Najbardziej w tej firmie podobało mi się: ..nic. .
Najbardziej w tej firmie nie podobało mi się w: ...ludzie .
anonim - 2008-12-23 13:17:49 odpowiedz | cytuj
Słowa kojarzące się z tą firmą to wyczerpująca:
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... niskie.
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .zła
Od jakiej stawki można negocjować pensję? prozwizja
Najbardziej w tej firmie podobało mi się: ..nic. .
Najbardziej w tej firmie nie podobało mi się w: ...ludzie .
anonim - 2009-01-20 22:37:27 odpowiedz | cytuj
Rozumiem opinie niektórych osób, ale wszystko zależy od terenu pracy. Ja pracuję tu prawie 7 lat i jestem bardzo zadowolona, choć praca wymaga zaangażowania i systematyczności
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam bardzo wysoko, trafiłam na świetnych szkoleniowców.
Atmosfera i ludzie tam pracujący są niesamowici, ale bywają też nudziarze, jak wszędzie.
Od jakiej stawki można negocjować pensję? wynagrodzenie prowizyjne, przy zaangażowaniu podczas szkoleń i pracy około 20 godzin tygodniowo zarobki na poziomie 5 000-10 000 zł miesięcznie, a znam takich co zarabiają 2-3 razy więcej
Najbardziej w tej firmie podobało mi się: możliwość rozwoju, nawet dla laików, jeśli bardzo chcą (no i kasa:)).
Najbardziej w tej firmie nie podobało mi się: początkowo brak dochodów (przez ok miesiąc-dwa).
anonim - 2009-01-28 16:39:25 odpowiedz | cytuj
Słowa kojarzące się z tą firmą to akwizytorstwo
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako złe
Atmosfera i ludzie tam pracujący są nastawieni tylko na kasę
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej w tej firmie podobało mi się: nic
Najbardziej w tej firmie nie podobało mi się wszystko
anonim - 2009-01-28 16:39:25 odpowiedz | cytuj
Słowa kojarzące się z tą firmą to akwizytorstwo
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako złe
Atmosfera i ludzie tam pracujący są nastawieni tylko na kasę
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej w tej firmie podobało mi się: nic
Najbardziej w tej firmie nie podobało mi się wszystko
anonim - 2009-05-28 13:41:30 odpowiedz | cytuj
Opinie sa bardzo krytyczne co do firmy DSA ,ale powiedzmy sobie uczciwie LENIOM NIKT NIE PŁACI!!!! Trafiajac do DSA można sieprzekonać do jakiej grupy należysz Leniwców ,czy ludzi którzy chca osiągnąć sukces!!!!!POLECAM prace w Tej firmie ,bo szama pracuje tam od 2003!!!!!!!!!!!!!!!!!
anonim - 2009-05-28 13:41:32 odpowiedz | cytuj
anonim - 2009-06-22 16:47:54 odpowiedz | cytuj
opinie nie są krytyczne tylko prawdziwe. nie polecam pracy w DSA
anonim - 2009-06-22 16:49:07 odpowiedz | cytuj
anonim - 2009-05-28 13:41:30

Osiagniecie celu polega na robieniu ludzi w balona
xxx - 2009-08-10 22:12:46 odpowiedz | cytuj
Czy ktoś odpowie mi na parę pytań:
1. Jaka jest dokładniej struktura w firmie i czy możliwe jest żeby przyjmowali od razu na stanowisko wyżej niż pracownik najniższego szczebla? Czy najpierw trzeba wyrobić jakąś podstawową normę?
2. O pracy "przedstawicieli/akwizytorów" można przeczytać dużo na innych forach, a na czym ma niby polegać praca opiekuna grupy (może niefortunnie to nazwałem ale mam nadzieję że zostanę zrozumiany - chodzi mi o kogoś o jeden stopień wyżej niż akwizytor),
3. jakie są jego obowiązki i zakres odpowiedzialności również finansowej - wcześniej ktoś napisał coś o wekslach - kto jest proszony o ich podpisywanie
4. na podstawie jakiej umowy taki kierownik/opiekun zawiera współpracę z firmą DSA, czy w tym przypadku konieczne już będzie założenie własnej działalności
5. Z chęcią bym zadał pytanie o zarobki takiego pracownika/opiekuna ale nie spodziewam się odpowiedzi wprost
6. Jakie są koszty wstępne - oprócz dojazdów na szkolenia, to doczytałem że płaci się za licencję (no chyba że taki pracownik opiekun nie musi mieć licencji bo służy tylko do naganiania (to jest pytanie, a nie przytyk) - czy za coś jeszcze się płaci (no oprócz notarialnych odpisów zaświadczenia o niekaralności ale to w sumie grosze)
6. Pytanie wolne - czy jeszcze coś powinienem wiedzieć???

liczę na sumienne i szczere odpowiedzi
prawda-co-w-oczy-kole - 2009-09-21 17:28:40 odpowiedz | cytuj
Ale wkrótce się skończy - nowe przepisy - oby weszły w takiej formie w jakiej są w rozważaniach międzyresortowych ukrócą praktyki akwizytorów i ich "menadźerów". Skończy się naciąganie, mówienie półprawd i mydlenie oczu. Szkoda tylko tych nabranych pracowników, o klientach nie wspomnę.
monika - 2009-10-31 14:11:06 odpowiedz | cytuj
już się wypowiadałam zapomniałam tylko dodać maila monika.anna1@interia.pl
- 2009-11-06 10:09:06 odpowiedz | cytuj
Gdyby wszysci ci, którzy dają takie opinie, a są pracownikami DSA wzięli się za swoją robotę, to myślę, że takich wpisów byłoby zdecydowanie mniej. Ja uważam, że ta firma daje możliwość rozwoju i niezłych zarobków, trzeba jednak na to zapracować, również w przypadku kontaktu ze współpracownikami.
Pracownik - 2009-11-06 11:36:30 odpowiedz | cytuj
Opinie niektórych osób są dla mnie niezrozumiałe. Pracuję w tej firmie 4 lata i jestem zadowolona. Pewne jest, że praca ta nie należy do najłatwiejszych i wymaga bardzo dużego zaangażowania z mojej strony, ale żeby od razu tak najeżdżać na DSA FG S.A.
Możliwość rozwoju i szkoleń wg mnie są na bardzo wysokim poziomie, a to zasługa w dużym stopniu osób przeprowadzających szkolenia.
Atmosfera i ludzie tam pracujący są różni- ale to jak wszędzie. W każdej pracy znają się osoby, które mi bardziej czy mniej odpowiadają.
Najbardziej w tej firmie cenię możliwość rozwoju, oczywiście tyczy to się osób, które angażują i starają się być lepszymi w swojej pracy.
Nie rozumiem osób, które niestety często, ale niekoniecznie z winy pracodawcy naskakują na daną firmę. Może lepiej przypatrzyć się swojej postawie i zastanowić się nad tym co ja zrobiłem nie tak. W końcu dla takich malkontentów jest niewiele stanowisk na których by mogli zasiadać- no chyba, że sam stołek prezesa lub dyrektora.
- 2009-11-09 10:12:32 odpowiedz | cytuj
Popieram przedmówcę. Każda firma ma określone działania, określoną strukturę itp. Nie każdy nadaje się do pracy w DSA, sam tam pracuję i wiem, ludzie którzy potrafią myśleć, są otwarci na wiedzę i innych ludzi -są zadowoleni z tej pracy. Zarabiają naprawdę dobre pieniądze, co więcej mają większe szanse na awans i fajne promocje za wyniki sprzedaży. Polecam tę pracę takim ludziom.
lilek - 2009-11-09 17:52:44 odpowiedz | cytuj
DSA SA - dla tej firmy nie ma juz przyszłości , wkrótce wejdzie zakaz akwizycji OFE ( swietna decyzja) Szukajcie akwizytorzy porzadnej, uczciwej roboty
lilek - 2009-11-09 17:54:17 odpowiedz | cytuj
Co taki nalot zadowolonych z tej firemki. Kierownicy kazali , czy co?
Patrycja - 2009-11-13 18:35:57 odpowiedz | cytuj
Gdyby skutecznosc twojej pracy byla większa to i ty zostałabyś kierownikiem, poza tym to co piszesz to są bzdury! Mam wielu znajomych, którzy wcale nie byli w tej firmie na kierowniczych stanowiskach a wygrywali nagrody w różnych konkursach. Tyle tylko że się tym interesowali i ciężko na to sobie zapracowali
Patrycja - 2009-11-13 18:35:59 odpowiedz | cytuj
antyakwizytor - 2009-11-14 18:13:18 odpowiedz | cytuj
Tyle tylko że się tym interesowali i ciężko na to sobie zapracowali

Zapracowali chyba tylko robieniem ludzi w banbuko.
antyakwizytor - 2009-11-14 18:13:20 odpowiedz | cytuj
Tyle tylko że się tym interesowali i ciężko na to sobie zapracowali

Zapracowali chyba tylko robieniem ludzi w banbuko.
oszukany - 2009-12-02 11:15:53 odpowiedz | cytuj
Do ostatniej chwili nie wiesz co to za praca. W ogłoszeniu jest tak zdawkowo napisane, że dopiero uczestnictwo w szkoleniu uswiadamia ci , że jest to akwizycja w najczystrzej postaci. Polega na namawianiu na OFE AXA poczawszy od najbliższej rodziny, poprzez znajomych. Profity zbiera twój kierownik, dyrektor i cały sprytny zarzad składajacy sie z kilku osób. Dostajesz na końcu ochłapy.

Nie polecam, szkoda czasu na spotkanie z cwanym kierownikiem.

x