brak logo

sonoco

Wrocław

Opinie o sonoco

fiat 2015-01-12 16:26:40
niepolecam pracy w sonoco praca ciezka nieraz czeba biegac nawet,odwolania z pracy sa tez
1
mistrz 2015-01-17 15:49:44
jesli lubisz byc ponizany, zapier.. za grosze, stac pod sciana jak w (usunięte przez administratora), idz tam
2
k.flak 2015-01-19 10:23:43
niepolecam pracy zarobisz czy calym miesiacu moze 1400 zl jak cie nie odwolaja.normy wysokie liderzy biora za wyniki premie na swita podobno wzieli po 600 zl a pracownicy nic niedostali.ale takze wiem ze biara co miesiac za wyniki.
2
ewa 2015-01-20 05:31:13
nie polecam pracy w sonoco stoi się pod ściana i czekasz z łaska aż jakiś lider cie weżmie,jak macie możliwość to tam nie idzcie bo szkoda
2
der 2015-01-20 11:07:42
za to ja polecam w poszukiwaniu pracy strone rekrutacyjnarewolucja.pl tam sie zarejestruj, duzo firm prowadzi Ci rekrutacje przez co masz oferty pracy nie mało ich ;) polecam i pozdro
1
t 2015-01-25 12:15:20
Kowal,nie zgrywaj takiego twardego macho. Hujowy jesteś w łóżku, jak mówią dziewczyny. I nie próbuj się rządzić bo cie zniszcze, to stanie się moją misją zyciową. Nie pomoże Ci twoja fest muskulatura. Chcesz upokarzać ludzi to rób to u siebie w domu.
2
Nikita Chruszczow 2015-01-25 13:52:20
No, w końcu ktoś poruszył kwestię tego koksa. Gdy wyczuje kogoś uległego to zaczyna jeździć po nim i popisywać się przy ludziach jaki z niego twardziel. Buc straszny, zarozumiały padalec. Pomijam fakt, że kapuś kierownika bo kto tego dzisiaj nie robi? Ponoć ma małego kutasa, ze względu na ilość zażywanych sterydów. Ja osobiście nic do niego nie mam, ale nie podoba mi się jego stosunek do pewnych ludzi. Obyś gnoju kiedyś nie natrafił na silniejszego od siebie i w mordzie i w łapach.
2
Nikita Chruszczow 2015-01-25 13:52:21
No, w końcu ktoś poruszył kwestię tego koksa. Gdy wyczuje kogoś uległego to zaczyna jeździć po nim i popisywać się przy ludziach jaki z niego twardziel. Buc straszny, zarozumiały padalec. Pomijam fakt, że kapuś kierownika bo kto tego dzisiaj nie robi? Ponoć ma małego kutasa, ze względu na ilość zażywanych sterydów. Ja osobiście nic do niego nie mam, ale nie podoba mi się jego stosunek do pewnych ludzi. Obyś gnoju kiedyś nie natrafił na silniejszego od siebie i w mordzie i w łapach.
2
bell 2015-01-26 11:46:29
Który to kowal? i jak on wygląda , być może kojarze pajaca....
Robotnik 2015-01-27 21:08:15
Czytam sobie Wasze opinie, i dla niedowiarków... duza ilosc wpisow, ktore tutaj niektorzy pisza to niestety prawda. Pracuję tam już prawie rok, zarobki na początku 9-11 zl/h brutto. Po paru miesiacach zwiekszyli stawkę o cale "50 GROSZY" bo agencja boi sie, ze ludzie uciekna do pracy do sasiedniej hali, ktora niedawno sie wybudowala,a teraz ja uposazaja. "Podwyzka" jest dla Mnie zenada, poniewaz stawka godiznowa ma sie nijak do ciezaru wykonywanej pracy.

Owszem zdazaja sie projekty, na ktorych mozna odpoczac i jest luzik, lecz pozniej gdy wpadnie ciezsze zlecenie zadajesz sobie pytanie: za co tak nagrzeszylem, ze tak zapieprzam. Na zleceniu mozna robic w jednej firmie max 18 m-cy (tak mialem sporzadzane umowy dotychczas), a co niektorzy w firmie pracuja tak po 2,5-3 lata. Duza ilosc osob, z ktorymi pracowalem i pracuje nadal to czyste dwulicowe "swinie", smieja sie z toba, rozmawiaja a za chwile obrobia ci tylek z drugim trepem.

Co do ludzi, ktorzy pracuja 2-3 dni w tygodniu a reszte maja wolne, to jest niestety zalezne od tego jak kto pracuje. Ja starm sie pracowac, a raczej nadarzac za tempem produkcji i dlatego w przypadku odwolania ludzi na wolne, mi sie jeszcze nie zdarzylo zebym mial wolne jesli sam go nie bralem dla wlasnych potrzeb.

Jesli bedziezsz mial/miala okazje wyboru: praca w sonoco a w innej firmie gdzie np placa wiecej, to wybierz druga firme. Szkoda tracic czasu na umowe-zlecenie, ktora nie daje tobie nic, procz podstawy do otrzymania wyplaty. ja juz tam pracuje prawie rok, mialem isc na 2-3 m-ce (jak wszyscy pewnie)a siedze do tej pory i trace tylko czas (bo jak juz wspomnialem nic nie mam ze zlecenia procz kasy). Miejmy nadzieje,ze niedlugo nadarzy sie okazja do zmiany pracy/firmy i polepszenia warunków bytu.
3
duran 2015-01-29 08:12:23
Na zlecenie przez agencje możesz pracować latami, natomiast gdy masz umowe o prace to fakt tylko 18 miesięcy.Co do odwołań....oni cały czas rekrutują przez 3 agencje i robią ludzi w butelke, i to nie ważne czy dobrze pracujesz czy nie...Ja po przejściu testów czekałem 2 tygodnie kiedy zadzwonią z agencji..gdybym sam nie zadzwonił to chyba nic by z tego nie było.Dostałem umowe na 3 mies.Przepracowałem może z miesiąc....przez odwołania.Odwołują po to żebyś po 3 miechach nie dostał tej'PODWYŻKI ŚMIESZNEJ".Przez to że caly czas rekrutują,żeby dać kogoś nowego, muszą kogoś odwołać.Jak nie było roboty to pierwszeństwo mieli pracownicy sonoco a z agencji odwoływali..Nikogo nie obchodzi to że zabierją ci chleb bo nie zarobisz...O sonoco to juz podobnie jak z macopharmą huczy na cały wrocław.Mnie agencja straszyła że jak wcześniej zrezygnuje to zapłace kare.Ja grzecznie odpowiedziałem zę nic mi nie zrobią bo sami lecą w kulki a poza tym to zlecenie... Szansa na dostanie sie do firmy są zerowe..dlatego ludzie spierdzielają z tamtąd...i jak mądrze napisałeś ..szkoda nerwów i uciekłem.Teraz ma stała prace, pensje i normalne traktowanie przez firme....
5
nie! 2015-01-30 18:31:07
darujcie sobie prace tam za grosze na smieciowej umowie zapierniczacie na premie dla liderow flanka na autopacku
5
d 2015-02-06 23:47:55
facet z raportowania
Lolik 2015-02-12 20:20:53
Stawki podnieśli. Jak trafisz na spoko ekipę do dobrego lidera to jest ok.
Jak chcesz sie poobijac to niestety szukaj gdzie indziej.
Jak w miesiącu masz wynik na zielono to premie tez masz.

t 2015-02-21 12:26:19
Kto by pomyślał, to ścierwo Kowal odszedł właśnie z Sonoco. Jak na zawołanie. Cuda jednak się zdarzają.
5
Maja 2015-02-24 09:23:27
Nie bede anonimowa niektorzy pewnie wiedza kim jestem ;) co do pracy to przepracowalam tutaj szmat czasu,z przerwami na inna prace ale zawsze okoliczności sprawialy ze wracalam . Nie przypominam sobie zeby udalo mi sie dostac pelna wyplate bo najzwyczajniej nie chodzilam ,raczej w kratkę . Co do agencji to bardzo tolerancyjni pracownicy ukladalam ich sobie jak chcialam. Pozniej faktycznie bylo malo zlecen ale tez nie bardzo chcialo mi sie pracowac wiec nic z tym nie robilam. Praca dla ludzi ktorzy chca tylko dorobic TAK dla ludzi chcacych wyzywic rodzine zdecydowanie NIE. Co do pracownikow to fakt jest mnostwo choragiewek dwulicowek i dupolizow . Ale ja mam mocny charakter jestem bardzo komunikatywna i pomocna. Co do zrzutu osob to prawda sa tu przerozni wiekowo przede wszystkim . Wielu studentow, osoby kopane przez zycie,staruszkowie ,dzieci. Ja poznalam w sonoco ogrom wspaniałych i wartościowych znajomych w tym moja serdeczna przyjaciolke a wiec nie tylko zli ludzie tu pracuja.To zalezy od Ciebie jak odbierze Cie reszta;)) liderzy tez byli sympatyczni . Dla mnie to byla przygoda i wspomnienia ktorych nikt mi nie zabierze.Pozdrawiaam linie czwarta prowadzona przez Karoline!! Wercie moja tez pozdrawiam jakbys tu kiedys wlazla;);**
1
Antyurzędnik 2015-03-19 14:01:16
Mam zasadnicze kwestie do wyjaśnienia - jakie są stawki jesli podniesli (netto mnie interesują)?
czy to prawda ze trzeba nosić te gumowe noski ktore powodują grzybicę? Czy to wymóg czy rada dla "twojego dobra"? Jeśli wymóg to czy nie można po prostu nosić własnych butów np. roboczych i nie zakładać nosków? Podobno są one niebezpieczne dla zdrowia.
dwadw 2015-03-19 17:20:10
Ja pracowałem w Sonoco to był okres wakacji w 2014 i nie wiem jak jest teraz ale my musielismy nosić dla własnego bezpieczeństwa. Co do kasy ja miałem 10brutto na umowie zlecenie
1
Antyurzędnik 2015-03-30 05:13:35
Ok, dzięki.. 10 zł to nie jest dużo, to ok. 8 zł netto! Za stawkę głodową pracują desperaci albo studenci którzy na życie dostają 2000 zł od mamy ale nie da się utrzymać za 1450 zł jeżeli za wszystko zapłacić trzeba samemu! Tak więc wg mnie gra nie warta świeczki.

Jeżeli "musieliście" nosić noski to nie dla własnego "bezpieczeństwa" a dla bezpieczeństwa waszych podwładnych.
Ja uważam, że nikt nie zmusi nikogo do niczego jak ten ktoś nie chce.
2
bla 2015-03-30 11:40:38
Kowal odszedl bo wyjechal do Niemiec po 3 miesiacach mial niby wrocic do Sonoco, tez tam pracowałam, to co czytam ,wasze opinie to sie zgodze . Dokladnie tak samo mysle tez nie raz stalam pod sciana. Zastanawialam sie czy pojde do domu czy wezma mnie do pracy ;/
bla 2015-03-30 11:47:25
Ja pracowalam na kazdym stanowisku, dawalam sobie bardzo dobrze rade. A opinie ktore ludzie dawaja to nic nie znaczy tak jak ty piszesz ze lewi sa. Teraz dałas/dałes opinie to tez jestes lewa/lewy . Jak Ci sie chce to zasuwaj w tej pracy, mozesz nawet zamieszkac tam :D .
1
dwadw 2015-04-02 11:52:07
Ja napisałem Ci jak wyglądała praca w tym okresie jak jeszcze ja pracowałem więc nie wiem po co te aluzje skierowane pod moją odpowiedzia . Mam jedną radę jak nie chcesz to nie pracuj tam proste .
O.K 2015-04-28 22:23:36
To znaczy miało być: krzyżyk na drogę.
e 2015-06-05 23:28:34
Kowala już nie ma Boże jak dobrze. Nie potrafię opisać uczucia straszliwej nienawiści i pogardy, jakimi darzę tego śmiecia.
chcąca pracowac 2015-07-02 02:00:46
....na początek dla TYCH mądrych z wpisów :co nie których oczywiście:po pierwsze jak dla mnie to śmiało można nazwać was LENIWCAMI....czy wiecie jak wygląda praca na produkcji????Pracujemy w :żłobku: prawdziwa produkcja jest inna nie narzekajcie .fakt ściana nic miłego i zarobki???...w sumie jak na dwie zmiany i za TAKĄ PRACE to oki .A LIDERZY trzeba sobie wyrobci szacunek to raz a drugie to co WY byście zrobili będąc na ICH MIEJSCU MAJĄC EKIPĘ LENIWCÓW...SPOD ŚCIANY KTÓRZY PRZYSZLI ZAROBIĆ A NIE NAROBIĆ SIE???!!!!!!!POZDRO
er 2015-07-13 16:09:44
Po pierwsze piszesz bzdury!...tam jest zapiernicz i to nie mały,to cięzka praca za gówniane pieniądze..śniana.. w żadnym zakładzie tak nie traktują ludzi jak tu.Po drugie ciągle są odwołania i nie zarobisz normalnej kasy, i nie pisz że ten kto pracuje w sonoco na produkcji jest leniwcem, leniwcami są ludzie z biura którzy nic nie robią.
4
dinozaur 2015-10-13 20:36:00
to niestety prawda, że osoby leniwe, co to im się nie chce, nie są eliminowane, ponieważ ciągle brakuje ludzi do pracy. Dopiero gdy jest naprawdę niska produkcja to wtedy oni nie są zamawiani, a i tak agencja robi czasem "psikusa" i i tak ich przysyła, bo oni dbają o swój interes. I tak to się kręci, że jeśli pracujesz w składzie z nowymi osobami, nawet jedną, to musisz robić więcej, bo i za siebie i za nią bo linia "musi iść" i liczą się procenty. A wynagrodzenia za to żadnego. Ja czekam aż firma w końcu pójdzie po rozum do głowy i zacznie doceniać ludzi którzy tam pracują już długo, dobrze, mają fach w ręku (bo to nie prawda że każdy się nadaje do pracy na produkcji) i zaczną róznicować wynagrodzenie w zależności od stażu i zaangażowania bo póki co to czuć wielką niesprawiedliwość kiedy zapieprzasz za kogoś a dostajesz taką samą kasę jak on. A swoją drogą, gdyby podnieśli pensję do 2000zł netto (na rękę) to ludzie bardziej by się starali i szanowali swoją pracę, i przykładaliby się bo wiedzieliby po co. Przyciągnęło by to również osoby dobrze pracujące a nie tylko chcących sobie dorobić, emerytów bądź tych którym tak się los ułożył że wylądowali w Sonoco. Może wtedy bardziej by się walczyło o to by tam pracować i doceniało by się tę pracę i szanowało ją
jogi 2015-10-21 22:43:35
Firma sonoko to porażka. Zero logistyki zero planowania.
wybieranie ludzi pod ścianą to porażka .
Potem liderzy sie dziwią dlaczego ludzie sie nie starają powód jest jeden.
Ta praca jest tylko dla żula ,studenci przychodzą i zero z siebie dają dlaczego ??? powód jest jeden smieszne pieniadze,
3
mati 2015-10-24 00:23:09
podpisuję się pracując tam nie masz szacunku do siebie
5
R 2015-12-06 20:25:23
Byłam ostatnio świadkiem jak lider xfoldinga niesprawiedliwie potraktowała jednego z pracowników. Ten delikatnie zwrócił jej uwagę za nadpalone kartony jakie wychodzą z pieca i w tym momencie ona zaatakowała go, zarzucając mu lenistwo i opieszałość. Droga pani lider! Sama nie panujesz nad tym co się dzieje na linii,wszystko źle poustawiane, brak organizacji pracy i totalny bałagan. Przestań skupiać uwagę na plotkach z innymi liderami oraz spacerami po hali. Gdybyś miała odrobinę, resztki honoru i godności to sama zrezygnowałaśbyś z prowadzenia linii, gdyż najzupełniej do tego się nie nadajesz. Ten chłopak,którego po tym zdarzeniu w pracy już nie widziałam, jaki jest - wszyscy wiedzą, ale tutaj nie zasłużył sobie na taki stosunek z Twojej strony. Powinnaś go przeprosić, ale wątpię, żebyś zdobyła się na taki gest i przestań wieszać na nim psy.
1
Walter 2015-12-08 14:48:29
a czmu ma dawac spokoj? Bo lider popelnil kardynalny blad???
Bo to lider?
Bardzo dobrze, ze wypomina sie bledy naburmuszonych liderow, ktorzy dochapia sie do malej wladzy i juz im wszzystko wolno bo przeciez to mala pomylka. A nic z tego kut4sy
x 2016-01-21 22:31:05
W wakacje masowo zatrudniali, a potem z dnia na dzień wysyłali sms "proszę nie stawiać się do pracy, ponieważ nie ma zapotrzebowania". A chodziło o to, że ściągali ludzi z ukrainy (za co dostawali pieniądze) i oni zajmowali miejsca polaków na stanowiskach.
nana 2016-01-22 11:44:18
Oni cały czas tak robią..zdarzało się że na miesiąc przepacowało się może tydzień..lub przyjeżdzało sie do pracy i odchodziło sie w kwitkiem...W ich statnim ogłoszeniu, żeby agencja zyskała kase to zatrudniali studentów, a ukraińcon dadzą też o wiele mnie.Żłodziejstwo i wyzysk dlatego OMIJACIE TĘ FIRME Z DALEKA!!!
nana 2016-01-22 19:09:29
My mówimy o produkcji na pakowacza....chyba coś ci sie pomyliło ;)
nana rerererere 2016-01-30 22:08:57
nana zacznij od pakowacza będziesz lepiej analitycznie przygotowana - troszkę poczujesz prace i da to tobie duzy efekt!!!
Marcin Szczepański 2016-02-06 16:26:10
Pozdrawiam panie przyjaciółki z autopacka. Znam Wasze zdanie na mój temat i wiem, co zawsze o mnie sądziłyście. Kiedyś Was broniłem, ale zupełnie niepotrzebnie. Inni próbują swoich sił w innych korporacjach, Wy natomiast zgnijecie w tej jednej.
4
xxxxxx 2016-02-07 19:49:04
Chciałem się zapytać jak się pracuję na pakowaniu past na mycia zębów bo właśnie na tym stanowisku sie zatrudniłem jacy są ludzie i ogólnie wszystko chciał bym wiedzieć na temat tego stanowiska pracy
xxxxxx 2016-02-07 21:56:43
Chciałem się zapytać jak się pracuję na pakowaniu past na mycia zębów bo właśnie na tym stanowisku sie zatrudniłem jacy są ludzie i ogólnie wszystko chciał bym wiedzieć na temat tego stanowiska pracy
bj 2016-02-09 12:10:49
To zależy na kogo trafisz..praca jest szybka, stoisz pod ścianą i czekasz aż lider Ciebie wybierze....licz się z tym że często są odwołania i nie płacą za to.Praca dobra do dorobienia do kieszonkowego niż do utrzymania rodziny.
1
haha 2016-03-31 18:15:17
w sonoco nie ma takiego stanowiska jak automatyk - nie ma potrzeby zatrudniać do takiej produkcji.
Malignant Defecation 2016-07-20 15:15:30
NIE POLECAM. Wyzysk czlowieka i praca niewolnicza. Zarobki smieszne. Jesli zamierzacie jeszcze pracowac poprzez agencje - najlepiej od razu poszukajcie czegos innego. Praca jest albo nie ma. Moga was - POLAKOW - odwolac na 3 dni, tydzien lub 3 miesiace poniewaz jest 'male zapotrzebowanie' - tymczasem ukraincy pracuja dzien w dzien, codziennie przyjezdzaja nowi, nawet dostaja od razu buty pracownicze. Praca co prawda jest latwa i niewymagajaca, ale niestety zdarxaja sie tez leserzy i lenie. Od czasu zmiany kierownika KABANOSA to miejsce schodzi na psy i wkrotce spadbie z rowerka. Liderzy w 70% to fajni i wyrozumiali ludzie, ale zdarzaja sie tez zwykli (usunięte przez administratora)i tepe stare dzidy. Rok temu to miejsce bylo naprawde lepsze, teraz to klub seniora ktory odstrasza wszechobecnym kolesiostwem. Zdecydowanie odradzam i bede szkalowac Sonoco gdzie tylko sie da. Wkrotce wszyscy stamtad uciekna. (usunięte przez administratora)
5
monisia 2016-07-21 20:53:59
5,5 zł /h + i odzież robocza :)
lol 2016-08-12 21:02:10
Nowy kierownik Kabanos to sterta śmieci. Nastawiony tylko na zysk, podkręca korbę i chce wyników, ludzie się nie liczą. Oby długo tu nie posiedział. Pewnie dostał kopa z poprzedniego zakładu, to się ważniaczy. Poprzedni kierownik był super.
5
Ogr 2016-09-01 10:59:01
Witam czy ten nowy kierownik wasz,, kabanos,,to może Grodzki?
ARNIKA 2016-09-14 08:18:04
Wie
ARNIKA 2016-09-14 08:21:05
Zna ktoś z Was liderkę Kaśkę z Sonoco z Wrocławia ?? Podobno jest wredna .
3
S. 2016-09-20 16:52:12
Pracowałem w Sonoco Wrocław 3 razy w życiu. Najdłużej wytrzymałem za drugim razem (ok.3 miesiące).Praca raczej na krótki okres czasu (dorywcza), no chyba,że ktoś wytrzyma dłużej (co się zdarza). Kiedyś tam było lepiej,4 miesiące temu było raczej OK - a jak tam jest teraz? Nie mam pojęcia. Niemniej jednak na początek jest to praca dobra.Pozdrawiam.
Lolo 2016-10-12 17:46:53
SONOCO Wrocław - totalny chaos i bałagan, brak możliwości jakiegokolwiek rozwoju, brak poszanowania pracownika, brak racjonalnych i klarownych decyzji, brak logiki działania i planowania, wreszcie - BRAK DOŚWIADCZONEGO I KOMPETENTNEGO MENAGERA zdolnego właściwie pokierować firmą. Duża rotacja, zarówno w kwestii przyjęć jak i zwolnień (niestety z reguły to drugie dotyczy tych najlepszych), irracjonalnie interpretowane i egzekwowane przepisy BHP skutecznie uniemożliwiające zarówno konstruktywną jak i o ironio - BEZPIECZNĄ PRACĘ !. Podłe warunki socjalne a właściwie ich brak - tych elementarnych (jedna męska toaleta na cały zakład), ciasne szatnie, et cet .
NIE POLECAM !
1
S. 2016-10-12 19:27:57
Dzięki za info.
marek 2016-10-12 19:34:11
O jakiej lokalizacji piszesz dokładnie @gfgf? Bo to jest strona Strykowa i tutaj są raptem 4 ogłoszenia dostępne na it, hr i do jakości więc jakaś wielka rekrutacja to nie jest jak to określasz w swojej wypowiedzi
Zostaw swoją opinię o sonoco - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie sonoco