FTS Sp. z o.o.

Bierkowo

Opinie o FTS Sp. z o.o.

Kuba 2016-07-14 09:50
Mnie to wszystko dziwi Kasa i Kasa, a co z atmosferą i tak dalej. Wyścig szczurów to nie dla mnie, dziękuję bardzo, próbowałem. Tu Naprawdę fajnie mi się pracuje i to dla mnie najważniejsze Możecie mówić co chcecie ale atmosfera jest najważniejsza
3
xXx 2016-08-20 10:21
Myślę że jeżeli jesteś dyspozycyjny i masz czas tyrać do godzin wieczornych to jest idealna praca dla Ciebie. Uwierz po pewnym czasie zaczyna to irytować że nie ma się czasu na nic, na zakupy , brak czasu dla rodziny, podsumowując brak życia prywatnego.
Oczywiście trzeba podkreślić że też masz dyżury i wtedy jesteś dyspozycyjny 24h. Stacja może zadzwonić nawet o 2 w nocy i jedziesz niestety.
Nie jest tak super jak się wydaje. Dodatkowo masz kontakt z paliwami , oparami itp co niszczy twoje zdrowie.
Moim zdaniem stawka jest nieadekwatna do tego co się robi.
10
tech-serwisant 2016-09-08 11:31
Zatrudniłem się w firmie FTS i po trzech miesiącach okresu próbnego dostałem całkiem niezłą stawkę. Zresztą jak zliczyłem wszystko przez te 3 miesiące to też całkiem nieźle. Do tego fajni ludzie. Zero stresu czy jakiś awantur. Jestem zadowolony. No i ciągle coś nowego. Jak chcesz się czegoś nauczyć to jest to. Zresztą każdy jest inny i szuka czegoś innego Dla mnie OK
1
xXx 2016-09-30 23:01
seb - niekoniecznie 200h max możesz wyrobić większe normy w miesiącu :) . Co do dyżurów masz rację (trzeba się liczyć z tym że nawet jeżeli dyżuru nie masz możesz pracować pow. 8 godz więc ciężko coś zaplanować w normalny dzień pracujący)

Mak- masz rację to tylko kwestia czasu
1
Piter 2016-10-22 16:07
xXx a jak wyglada to w praktyce jak juz wyrobisz 8 godzin danego dnia to czesto musisz zostawać nadgodziny? No i jak juz zostajesz to ile to srednio wychodzi jedna nagrodzona, dwie, trzy dziennie ? Jak jest z kwestia dyżurów. Po pierwsze ile jest dyżury w ciagu miesiąca ? Po drugie jak to wyglada w praktyce masz ten dyżur i ile razy musisz jechac do jakiejs usterki naprawy ? Ile razy Cie wzywają stacje ? Ile razy w nocy ? Delegacje tez miales jakies ? Na czy to polega i co sie robi na delegacjach ? Jak podpisywałeś z nimi pierwsza umowę na 3 miesiące to jak ona wygladała, były tam jakies zapisy o tym ze nie mozesz sie wycofać po 3 miesiącach ze względu na pakiet szkoleń ktore Ci przeprowadzili. Albo jakies inne rzeczy nietypowe ? Czy raczej wszystko było jasne w umowie.. Z góry dzieki za odp
nik 2016-10-29 17:42
wspaniała firma
1
tomek serw 2016-10-31 10:25
Ja pracuję już jakieś pół roku. Po okresie próbnym dostałem podwyżkę, to chyba normalne. Nietypowe rzeczy ja nie zauważyłem. Umowa o pracę jak umowa o pracę. Szkolenia standardowe BHP i z dystrybutorów. Na początku jeździsz z kimś aby się nauczyć. Teraz już sam jak jest potrzeba. Delegacje raczej nie, chyba że wyjazd i powrót po 16 to delegacja. Normalnie to jedziesz naprawiasz i wracasz. W sumie spoko jak dla mnie
skrobanka 2016-11-01 07:21
pan mikolajczyk zainwestował w złoty profil ??
4
mały pikuś 2016-11-03 18:16
Po prostu przed podpisaniem umowy o pracę dokładnie ją przeczytaj i pozozmawiaj z innymi pracownikami firmy. Ewentualnie sam się przekonaj na okresie próbnym. A bywa różnie - z jakiegoś powodu w tym roku odeszło sporo osób (Wrocław). Wcale nie musi to oznaczać, że w FTS jest źle, po prostu jest sporo innych ofert i wielu pracodawców, którzy kodeks pracy traktują poważnie i płacą lepiej :) I na koniec zapamiętaj - niczego nie musisz podpisywać. Możesz, ale nie musisz. Najwyżej poszukasz sobie innej, lepszej pracy.
pan pioltr 2016-11-05 09:14
kodeks pracy traktuja poważniej :)
tak jak by FTS był nie poważna firmą
nawet propagandysci przyznaja jak sie tam pracuje
w sumie to cieszy mnie fakt ze musicie placic haracz za kasowanie opinii
potwierdza to tylko moje przypuszczenie ze macie ogromnie problemy ze znalezieniem pracowników
zbieracie owoce swojej pracy
wiem ze wpis zostanie skasowany ale przynajmniej posmialem sie czytajac to
6
Nowy 2016-11-14 11:54
Pracuję od niedawna. U poprzedniego pracodawcy pracowałem na czarno. Póki co jest tak jak mówili.
Próbna umowa, ciuchy robocze, bhp ... zobaczymy jak dalej.
1
zzz 2016-11-14 12:08
Ja nie pracowałem na czarno. Pracuję od niedawna i zupełnie nie rozumie skąd takie komentarze. Jak było umówione tak jest. Podwyżka po okresie próbnym, premia co miesiąc, ciuchy, narzędzia, szkolenie. Jak narzazie to nie mam na co narzekać tak jak pisał Nowy zobaczymy co dalej.
2
Serwisant 2016-11-15 16:06
Roboty jest sporo. Wiedziałem na jaką stawkę się zgadzam i płacą za wszystko jak się należy.Po trzech miesiącach dostałem podwyżkę. Ja nie narzekam
1
Tech.ser 2016-11-15 20:35
Jak się przeczyta umowę, to się powinno wiedzieć,co się podpisuje.No i trzeba chcieć pracować. Ja nie narzekam.Wszystko według umowy
2
Krzych 2016-11-18 13:52
Mnie uprzedzili przed popisaniem umowy z czym wiąże się ta robota i jakie ma niedogodności - teraz widzę, że nieściemniali bo niewątpliwe pracy jest dużo. Mówili tez o docelowych dyżurach o których piszecie. Wiedziałem na co się decyduje i za ile. jeżeli chodzi o rozliczenia to nie robią przekrętów.
2
3=====3 2016-11-19 19:59
strasznie toporna propaganda jak juz piszecie komentaze jako niby szeregowi pracownicy to przynajmniej wysyłajcie je po godzinach a nie tak w godzinach pracy tych osób
10
Kuba 2016-12-22 13:55
Typowa praca dla roboli. Paprzesz sie w benzynie , ropie, brudzie itp. A przy temp. powietrza w zime to juz jest "ciekawie" rak nie cxujesz. Do domu wracasz smierdzacy itp. Placic to placa tyle i w umowie (za te pieniadze dobrych specjalistow nie ma). (usunięte przez administratora) Dyzury calotygodniowe + soboty, niedziele swieta - nawet jak nie wiesz o co chodzi z awaria to i tak musisz jechac (100- 200 km w jedna a nawet wiecej)i palic glupa na stacji i grzebac nawet jak sie nie znasz narazajac siebie. Na dyzurze zdarza sie do kilku awarii dziennie (chociaz i sa dni bez awarii ).
7
bąbel 2017-01-01 21:49
Nie bez powodu ludzie z tej firmy uciekają.
8
Bogusław 2017-02-03 08:12
Z dobrej firmy pracownicy nie odchodzą, dobra firma nie daje regularnie ogłoszeń na pracuj.pl, nie jest także tajemnicą że do dobrej firmy trudno się dostać. FTS jest jednak tego zaprzeczeniem, ciągła rotacja, nikt tu dłużej miejsca nie zagrzewa, okres próbny i koniec....
11
SERWISANT 2017-02-09 08:35
Powiem krótko pracowałem tam chwilę na stanowisku serwisant-automatyk po 3 miesiącach uciekłem a razem ze mną lub chwilę po mnie jeszcze 11 osób automatyków i mechaników nawet kadrowa się zawinęła. Może i są szkolenia,ubranie robocze,samochód itp ale to należy się pracownikowi jak psu buda.
Jeśli interesuje cię wycieranie się po studzienkach zbiornikowych i wieczny smród paliwa, marznięcie pod wiatą przy dystrybutorze za 1800 zł bo tyle wcześniej proponowali to wymarzona praca dla ciebie. Pozdrowienia dla starej gwardii o ile jeszcze tam pracują.
7
pumex 2017-02-13 20:07
Witam pracowałem w oslawionym oddziale we wrocławiu. Płaca zupełnie nieadekwatna do wymaganego poświecenia. Po pewnym czasie dostaje sie depresji. Organizacja pracy i firmy fatalna. Byłem na gościnnych występach w Poznaniu i Katowicach. Tam jest jeszcze gorzej. Prowizorka totalna.
Kiedys ten okręt zatonie. Do tego czasu starzy wyjadacze siedza do puki maja swoje źródełko, a wszystkich nowych pracowników czeka los budowniczych piramid...
5
Xxx 2017-02-15 15:04
A napisze ktos cos o pracy w oddziale ruda śląska?
Zenon 2017-02-16 16:26
Z Katowic oddział został przeniesiony do Rudy Śl. wiec tak jak napisał powyżej kolega PUMEX "Byłem na gościnnych występach w Poznaniu i Katowicach. Tam jest jeszcze gorzej. Prowizorka totalna."
4
Xxx 2017-02-17 13:18
Byłem tam na rozmowie mam g1,2,3 e i d wraz z umiejetnosciami(ponad 10 lat w tym fachu) do tego uprawnienia na zwyzki, nozycowki i widlaki-jak uslyszalem propozycje 1700 na reke to az w fotel mnie wbilo i w szoku bylem przez chwile..:) Dziekuje postoje..w biedronce obok domu lepiej zarobie:D
Tak jak kolega juz pisal-ten okręt zatonie..
8
Xxx 2017-02-21 21:05
Aha i jeszcze coś na deser..przed podpisaniem umowy bedziesz musiał jechać z kierownikiem oddziału do ojca dyrektora do Słupska żeby zadecydował czy cie zatrudni, czy nie:D
I dlaczego tyle rodaków wyjeżdża z tego kraju?
Macie ludziska odpowiedz..
4
xXx 2017-02-22 11:15
Wiec nic się nie zmienia w tym temacie. Masz duże doświadczenie wiec wcale nie dziwi mnie że Ciebie w fotel wbiło, taka kwota może zadowolić jedynie osobę od razu po szkolę a nie osoby z doświadczeniem.
ŻAL...
2
aaa 2017-02-26 15:53
widac ze FTS Wrocław ma złoty profil i usuwa opinie które sa prawdziwe. Szkoda tylko tych ludzi którzy tam jeszcze pracuja ale nie ma co sie martwic szfagrowie z ksiegowym juz nie długo dostana to na co zasłużyli bo karma wraca.
3
Joanna 2017-02-27 15:40
Dzień dobry:) a czy ktoś coś wie odnośnie firmy w Opolu? Chodzi mi o stanowiska administracyjne. Z góry dziękuję za info:)
aligator 2017-02-27 19:59
w Olsztynie też szukają na okrągło serwisanta , a teraz pracownika administracyjno-biurowego.Pomimo przenosin w inne miejsce nic się nie zmieniło, po części jest prawdą , że atmosfera w pracy-ale nie wszyscy.Donosicielstwo do J.O.
2
Vitek 2017-03-05 17:40
Na rozmowie w Poznaniu usłyszałem 3500zł brutto docelowo, hahahaha, na początek na okresie próbnym
3000 brutto SZOK! Za pracę samodzielną dla fachowca z dyspozycyjnością całodobową to śmiech, z pracą przy paliwach gdzie śmierdzisz paliwami jak dystrybutor Orlen i robisz na powietrzu, w deszczu i mrozie, wdychasz chemię paliwową o rękach nie wspomnę....
5
KKKK 2017-03-07 16:17
Jak ci tyle proponowali to chyba byli w dobrych nastrojach bo we Wrocławiu pan Marcin J. Marek Z. proponuja 2500 brutto i musisz jechac do Słupska pokazac sie prezesowi czy dobrze wygladasz i on zdecyduje czy pracujesz czy nie.
6
byłuy naszczescie pracownik 2017-03-08 11:57
znowu wielki pobór na front wschodni dodatkowo szukają magazynierów dyspozycyjność 24h na dobe odpowiedzialność majątkowa na cały magazyn za 1800 netto (usunięte przez administratora)
6
Zz 2017-03-10 14:01
A ja zarobiłem za luty ponad 4 tyś. na łape robie swoje, biorę graty z magazynu jadę w teren i nie interesuja mnie sprawy biurowe słynnego oddziału. Kasa na koncie przecież terminowo. Narzekać zawsze można i siedołowac tylko po co?
1
xz 2017-03-10 15:06
takie brednie jak ty tez mozna wypisywac tylko po co? i kogo to interesuje ?
4
Bolo 2017-03-10 18:23
Weź mnie nie rozsmieszaj...chyba za 360 godzin.
Ile bedziesz miał jak zachorujesz?
1400??? Pozdro dla ciebie.
4
bałwan 2017-03-11 18:26
Czytam powyższe opinie i cieszę się, że odszedłem z FTS-u zanim tak się zmienił. Przynajmniej mam miłe wspomnienia. Ale teraz i na takich warunkach, jak opisujecie, nigdy bym do tej firmy nie wrócił.
4
były serwisant 2017-03-13 00:22
A co Panu Osieckiemu z Olsztyna serwisanci uciekają ???
2
dawny serwisant 2017-03-13 00:30
No to teraz ja napiszę - pracowałem w tej firmie, jeśli chodzi o ludzi to ekipa na prawdę bardzo w porządku, serwisanci starają się i pracują ponad siły. Ja pracowałem nawet po kilkanaście godzin na dobę + w nocy dyżur na telefonie i po pewnym czasie powiedziałem dosyć, dzieci w zasadzie nie widziałem bo obszar działania bardzo duży. Praca trudna, śmierdząca i strasznie wymarzniesz w zimie. Po jakimś czasie te pieniądze przestają się liczyć bo twoje życie staje się FTS'em, tez dostałem pod 4000 ale kasa to nie wszystko bo po kilku latach takiej roboty wydasz ją na lekarzy.
P.S.
Kadrowej szkoda bo chciała aby wszystko w firmie było zgodnie z przepisami ale przepisy to po prostu FIKCJA - roczny limit nadgodzin wyrabiasz już w kwietniu - potem zaczynają się kombinacje ...
Lubiłem ta pracę bo jest ciekawa ale nie warto poświęcić dla niej zdrowia i życia.
7
Xcxp 2017-03-24 16:40
Wszystkie prawdziwe i negatywne komentarze fts kasuje!!! Jeżeli chodzi o od dział ruda śląska .. to jest to kpina i nie polecam tam pracy...
6
Były pracownik 2017-04-08 15:54
W FTS jest już stanowisko do usuwania negatywnych opini w sieci haa haa
4
KOLO 2017-04-10 15:52
A możne ktos cos napisać o Olsztynie. Jak to tam wygląda ?
obecny pracownik 2017-04-11 07:57
Tak czytam opinie, że tak źle, że już wszyscy się zwolnili... jakoś tylko, że to wszystko plewy.
Nie mówię, że jest wspaniale, ale te opinie to śmiech na sali.
Pisze je jedna osoba, zresztą nie pracująca od dawna i opowiada jakieś ...


serv 2017-04-11 08:01
w końcu ktoś z sensem coś napisał
Xxx 2017-04-13 20:28
Dobre..cieszę się z twojego poczucia własnych wartości.
Tak pisze te opinie jedna osoba z konkurencji.
Człowieku z Ukrainy jesteś? 2400 brutto na umowie cie zadowala?
No chyba że potrafisz tylko świetlówki wymieniać..
1
obecny pracownik 2017-04-14 08:18
Ja na rękę co miesiąc dostaję 3,5 lub więcej ... tyle w temacie
A z Ukrainy to ty chyba jesteś
Realista 2017-04-16 13:34
ale mnie rozbawiłeś cielaczku 3500zł na miesiąc to nawet brutto nie oferują, kto ci tam tyle da, jak stary ma węża w kieszeni i szuka taniej siły roboczej, przeczytaj sobie jełopku umowę o pracę masz tam 3200zł ale BRUTTO jak się sprawdzisz, potem 3500BRUTTO z dyżurami darmowymi, tzn. nie płacą za gotowość, bo stary twierdzi że gotowość to nie praca, i nie płaci za nic nie robienie, hahahahahahahahaha
na początek śmieciówka, potem czas określony
4
kAtrakton 2017-04-17 12:52
aby skonczyc te całe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] napisze jak jest 3,5-4 kafle mozna wyciagnac ale musisz byc specjalista znałem kilku automatykow co tyle wyciagali pracowali po 10 albo i lepiej lat i znali sie na robocie. Pomimo to i tak uciekli bo mieli dosc tej firmy. Praca w tym cyrku jest szkodliwa dla zdrowia psychicznego. Jesli chodzi o nowych pracownikow to 2300 na miesiac to srednia po roku pracy. Przynajmniej tak bylo jak ja tam bylem. Problem w tym ze nikt chyba nie wytrzyma tylu lat czekania. Zresztą nie ma się od kogo nauczyć, starzy pracownicy pilnowali abyś przypadkiem za dużo nie wiedział. Zresztą wiedzieli co robią majac monopol na wiedze mogli być spokojni o prace. Proces szkolenia w firmie nie istniał. Wszystko działało od przypadku do przypadku. Szczerze odradzam tam pracować. Nawet jakbym zarabiał 4 na miesiąć to za to wszystko jak to wyglada i co tam się dzieje to nie chciał bym tam siedzieć. W nowej firmie na start dostałem 3,5 na łape za pracę o połowę lżejszą niż w FTS.
6
xXx 2017-04-26 19:33
Potwierdzam co kolega pisze. Ja także po odejściu zarabiam podobnie a prace mam 8h od poniedziałku do piątku. Spokój , robię co mam robić i wracam po 8h do domu. Byli pracownicy wiedzą najlepiej że każdy dzień w FTSie był pod znakiem zapytania jeżeli chodzi o powrót.
2
Xxx 2017-04-28 18:53
I wlasnie dlatego nie zatrudnilem sie tam..dyrektor oddzialu na rozmowie gubil sie w zeznaniach, np. mowil ze podstawa slaba, ale do podsstawy jest premia uznaniowa, dodatkowo jest dodatek za dyzury ale pozniej sam sie wkopal i powiedzial ze za dyzury jest ta premia uznaniowa wlasnie(az 100), ktora dostaja ci ktorzy sa grzeczni:)
Dla piekarzy, murarzy itp wymarzone miejsce do nauki, natomiast jesli masz troche fachu w reku-stanowczo odradzam, prace napewno inna znajdziesz a tam nerwow szkoda.
3
godFTS 2017-05-21 12:56
Nie było tak źle, ale trzeba iść dalej :)
Zostaw swoją opinię o FTS Sp. z o.o. - Bierkowo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FTS Sp. z o.o.