brak logo

Comp-Win Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Comp-Win Sp. z o.o.

Piotr 2012-05-30 10:44
Bardzo źle wspominam pracę w Comp-Win. Duża rotacja pracowników, niemiła i nerwowa atmosfera. Bardzo niskie wynagrodzenie (w stosunku do tego co było omawiane przy podpisywaniu umowy, uwierzyłem na słowo i teraz żałuję), rozumiem dla okresu próbnego ale nie po roku i to 1500 zł brutto dla programisty (4 letnie doświadczeniem w innej firmie). Po 1,5 roku pracy zrezygnowałem. Czasami są wyjazdy do firm, oczywiście na własny koszt o ich zwrocie można pomarzyć. Szczerze odradzam.
12
germanos 2013-01-05 20:07
A ja bardzo miło wspominam pracę w CW. Wprawdzie odszedłem ponad 2 lata temu, ale czas który tam spędziłem był bardzo owocny. Wszedłem tam nic nie potrafiąc a wychodziłem umiejąc dużo dużo więcej. Atmosfera była bardzo fajna, kierownik surowy, ale dziś jestem mu bardzo wdzięczny bo zaszczepił we mnie bardzo dobre podejście do wykonywanej pracy.
Pablo 2013-12-10 17:51
Bardzo odradzam. Nie warto się tam pchać.
CW ma chyba najgorszą w Poznaniu opinię wśród programistów PHP.
9
Dobrze radzący 2014-09-29 19:39
Witam Panstwa,
stanowczo odradzam podjęcie współpracy jakiejkolwiek w tej firmie, wynagrodzenie mierne, bark ekwiwalentu w postaci dnia wolnego czy pieniężnego za wyrabianie nadgodzin nawet w sobotę, brak dostępu do opieki medycznej, brak premii, brak karty multi sport, brak wyjazdów integracyjnych nawet brak firmowego cukru, kawy dla pracowników pomimo,że kondycja firmy ma się dobrze.
Firma nie wysyła na żadne kursy doszkoleniowe.

Bardzo duża roszada programistów stąd duże obciążenie dla obecnie pracujących. Mała ilość pracowników wpływa na to,że pracownik zostaje obarczony obowiązkami wykraczającymi po za jego kompetencje na danym stanowisku.

Jeszcze raz odradzam .
8
Z daleka od nich 2014-10-24 10:30
Comp-Win style:
A jaMusze korzystac z ichJoba, niestety poziom interfejsu uzytkownika - zenujacy, teraz juz wiemDlaczego
1
Optilo+ 2015-10-01 10:37
Szukają pracowników działu Helpdesk, bo w ciągu ostatnich kilku miesięcy odeszło 5 ludzi. Bardzo duża rotacja, głównie z powodu zarobków, które są na śmiesznie niskim poziomie jak na branżę. Brak dodatków / benefitów + 1500zł netto (oczywiście na okresie próbnym 20% mniej).
6
Someone 2015-11-25 02:11
Potwierdzam wypowiedź kolegi Optilo+, dodam od siebie, że szef HD trudny i głupi człowiek, zdecydowanie nie polecam współpracy.
4
Optilo+ 2015-12-01 16:00
@Someone - głupi na pewno nie, bo ma ogromną wiedzę, ale faktycznie trudny.
@Paździoch Marian - wszystko zależy od działu. W HD faktycznie bywa nudno i nie ma za dużo pracy, ale natomiast programiści czy wdrożeniowcy mają problemy z zamknięciem się z zadaniami w 8h. Z tego co widać na ich stronie jest oferta na "Pracownik działu wsparcia klienta".
Pracownik_old 2015-12-07 22:54
Byłem pracownikiem HD i popieram wypowiedź Paździoch Marian. Atmosfera w pracy masakryczna. Nie polecam tej firmy. Zero rozwoju, szkoleń wewnętrzynych, dofinansowań oraz opieki zdrowotnej.
2
EX_CW 2015-12-10 15:11
Odradzam jakąkolwiek współpracę z tą firmą, równia pochyła w dół i jeżeli nie chcecie cofnąć się w rozwoju to odpuście sobie jakiekolwiek rozmowy.
Wszystko co pisali wyżej jest prawdą - wynagrodzenie dużo PONIŻEJ przeciętnej na rynku, brak jakichkolwiek szkoleń, opieki zdrowotnej, o ekwiwalencie za nadgodziny zapomnijcie.
Atmosfera tragiczna, powietrze w budynku można ciąć nożem i nie wiem co by musiało się stać żeby "góra" (zwłaszcza pseudo szef HD) zrozumiała, że niszczy firmę od środka pewnym decyzjami.
1
Były pracownik 2015-12-11 12:19
Widzę, że nic się nie zmieniło.... a szkoda bo w firmie za moich czasów pracowało bardzo dużo sympatycznych ludzi oczywiście nie licząc Pana Prezesa i jego małżonki. Pracownicy nie byli doceniani wiec nie ma co sie dziwić, że pouciekali i nie przykładali się do rozwoju firmy gdzie nie ma doceniania pracy .


Szkodaaaa
Były 2015-12-14 16:00
Do - 34567
Szef Twojego działu posiada dużą wiedzę ale jest trudny we współpracy.
ZUO 2015-12-22 15:08
Pracowałem w tej firmie z (podobno) wielkimi aspiracjami i zdecydowanie nie stwierdziłem w niej możliwości rozwoju zawodowego. Praca może i jest odpowiedzialna, ale na zasadzie zjeb za wszystko co się robi nie tak jak by tego chciało szefostwo.
Dodatkowo nie rozśmieszajcie mnie stabilnym zatrudnieniem. Akurat w branży IT nie jest to problemem i chwalenie się umową o pracę jest żałosne.
dobrze_radzący 2016-03-15 06:38
Co za absurd - czy te komentarze do góry są dodane przez samego prezesa czy szefa hd?
Młody człowieku, który szukasz w pracy w której zostaniesz zmieszany z błotem, dostaniesz marną pensje, zero szkoleń oraz atmosferę w której każdy na każdego z zawiścią patrzy to aplikuj. Jeżeli masz poukładane w głowie to jedź pod adres firmy, naszczaj na mur i olej wszystkie oferty pracy w firmie. Zero potencjału, bałagan jak chole.... zero porządnego szefa, ludzie na siebie krzyczą. A skąd wiem, bo jako pracownik tego doświadczyłem.
1
tenktowiebobyl 2016-03-17 10:53
bardzo dobra organizacja? nie wiem w ktorym miejscu! chyba ze masz na mysli wewnetrzny ststem ewidencji pracy ktory jest uzywany w paranoiczny sposob przez kierownikow. programisci php sami sie zwalniaja i niedlugo nie bedziemial kto pracowac bo wszyscy odejda do konkurencji (przynajmniej zaczna w koncu zarabiac normalne pieniadze). wszystkim chetnym radze sie dobrze zastanowic zanim wogoele wyslecie swoje cv - naprawde nie warto tracic zdrowia, czasu i hajsu
1
tenktowiebobyl 2016-03-20 14:06
Jak jestes bez doswiadczenia to na pewno czegos sie nauczysz. Tak naprawde to jest jesna z niewielu zalet compwinu - mozna sie troche podszkolic i isc dalej
xLProgramista 2016-03-21 21:52
Podszkolić? Ty serio byłeś w firmie Comp win? Moim zdaniem coś się Tobie pomyliło. Z całym szacunkiem w tej firmie nie ma szkoleń. Jak sie samemu nie doszkolisz to już po Tobie. Na 3 pracowników przypada jeden kierownik wiecie co to oznacza? Rządzą ludzie, którzy nic o zarządzaniu zasobami nie mają pojęcia. Ludzie przynoszą swoje życie prywatne do pracy co powoduje jeszcze większą frustracje. Ludzie nie posiadają w ogóle poszanowania do zarządu. Zarząd płaci marne pieniądze. Ludzie omijajcie tą firmę....
1
były 2016-04-28 11:17
Generalnie to wszystko zależy od stanowiska, chociaż ogólna atmosfera w firmie jest słaba. Od lat trzymają się te same osoby zżyte z firmą, ale ogólnie rotacja jest bardzo duża. Jeżeli chodzi o umowę to umowa o pracę jest standardem, ciężko wynegocjować kontrakt B2B. Zarobki lepiej pominąć milczeniem - możesz sobie poczytać w/w komentarze. Poniżej średniej na rynku niezależnie od stanowiska - HD, programista, wdrożeniowiec. Moim zdaniem jeżeli nie masz dużego ciśnienia na pracę to nawet tam nie aplikuj, bo jest wiele osób, które odeszło lub które pracują tam nadal i narzekają - głównie ze względu na bardzo słabą atmosferę jaka panuje w firmie.
1
tarka 2016-05-09 19:19
to znaczy atmosfera jest dobra, ekipa zgrana - i tak powinno być. a wiecie może czy nadal na zatrudnienie poszukują administratora serwerów? chciałabym joba tu
Paulina 2017-03-15 11:39
Czy firma organizuje szkolenia dla swoich pracowników? Co możecie powiedzieć?
Wielka Woda 2017-03-29 11:52
Praca w firmie Comp-Win to jedna wielka porażka. Pracowałem tam jakiś czas temu. Zarobki beznadziejne. Atmosfera jeszcze gorsza. A prezes (przez małe, bardzo małe p) i jego styl zarządzania nie wpisuje się w żadne standardy. Traktowanie pracowników jak bezmózgi, które nic nie potrafią. Z tego co słyszałem to kolejni ludzie odchodzą. Jak najdalej od tej firmy.
13
Paulina 2017-03-29 12:01
@Wielka Woda, a plusy pracy w Comp-Win Sp. z o.o.? Co byś do nich zaliczył?
Ex , na szczęście 2017-04-25 17:18
Panujące standardy to wielkie perspektywy z których nic nie wynika, wielkie obietnice, które nie są spełniane (zarząd zrzuca na kierowników a kierownicy na brak akceptacji zarządu i tak w kółko a ty się martw bo przy realizacji nikt nagle nie pamięta o obietnicach)
Plusy? Będziesz cieszyć się 2 razy, jak się zatrudnisz i jak wypowiesz pracę
W skrocie nie polecam, wszystko powyżej to prawda, praca u nich to cofnięcie rozwoju zawodowego
18
Były 2017-05-09 18:22
Pracowałem tam jakiś czas temu, mam jeszcze kontakt z kilkoma osobami i z tego co słyszałem to nic się nie zmieniło. Niby szukają kolejnych osób aby uzupełnić braki ale szkoda czasu na tą firmę.
6
Paulina 2017-08-13 19:02
Czy podejmując zatrudnienie w Comp-Win Sp. z o.o. możemy liczyć na możliwość rozwoju? Na dzisiejszym rynku pracy osoby zainteresowane stałym podnoszeniem swoich kompetencji jest warunkiem decydujących o aplikowaniu na dane stanowisko.
Piotr 2017-08-30 16:17
Brak możliwości rozwoju, firma działa w starych technologiach i w oparciu o metodyki wypracowane przez prezesa (przez małe p ale za to z dużym ego) które są bardzo odległe na minus od aktualnych standardów
11
Myszka 2017-09-08 11:14
chyba nie ma gorszej firmy w Pz...
5
Paulina 2017-09-12 13:16
@Piotr @Myszka a możecie napisać coś więcej na temat tego, co sprawia, że macie tak negatywną opinię o Comp-Win Sp. z o.o.? @Piotr - czy możesz opisać metodyki, o których wspominasz w swoim komentarzu? Konkretne informacje będą najbardziej cenne.
Piotr 2017-09-14 19:45
@Paulina, opinia wynika z nie tak jeszcze dawnych doświadczeń własnych oraz relacji aktualnie zatrudnionych, z którymi pozostaję w stałym kontakcie. Co do metodyk to po prostu zestaw procedur cenzurowanych przez pana p, który co chwila coś wymyśla i po niedługim czasie się z tego wycofuje dając w zamian kolejną dobrą zmianę. No ale pan p ma siebie za wszechwiedzącego i wie najlepiej co kto jak ma robić, dlatego wiele osób znalazło radość w odejściu z tej firmy.
7
Zeus 2017-09-17 07:43
Niestety wszystkie opinie to prawda. Ja również współpracowałem z firmą. Zero szkoleń, fatalna atmosfera, która chyba odpowiada p, marne zarobki, praca po nocach, brak celu firmy i cała masa kierowników, zdemotywowanych pracowników i wszechobecna kontrola. Znowu rekrutują, kolejne osoby odchodzą. Zdecydowanie nie polecam(
6
Od niedawna na pokładzie - a już bez fascynacji 2017-09-17 15:32
Praca podjęta niedawno a już duże rozczarowanie Póki co powyższe potwierdza się Atmosfera ciężka Stosowany jest wewnętrzny marketing Na razie obserwuję wydarzenia z dużym zdziwieniem i rozczarowaniem
8
pTad 2017-10-03 17:40
A ja ujmę to tak:
CW firmo już Ty nie moja, Ty jesteś nie zdrowa, jak bardzo można się cieszyć, ten tylko się dowie, gdy Cię opuści i ulgę mieć będzie po Tobie. Dziś prawdę twą w całej ozdobie widzę i opisuję, bo jesteś wreszcie za mną, ulgę odczuwam i spotykać się z Tobą nie muszę ;)
3
Zostaw swoją opinię o Comp-Win Sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Comp-Win Sp. z o.o.