brak logo

Centranet S.C.

Poznań

Opinie o Centranet S.C.

gość 2016-01-28 13:59
Piękne opinie szefostwo pisze... ;)
adfssfg 2016-02-05 16:14
Redaktor jest szukany bo obecna jest w ciąży a poza tym w ogłoszeniu jest napisane, że na zastępstwo! Jeśli komuś nie chce się pracować to w tej firmie nie ma czegoś szukać bo nikt za niego pracy nie zrobi.
2
Julia 2016-02-10 18:04
Z tego co ja wiem to obecnie redaktor naczelna jest na chorobowym- gdyż jest w ciąży. Szukają na jej miejsce kogoś do pracy i nie koniecznie na zastępstwo bo jeśli okaże sie ze ta nowa osoba bedzie lepsza i bardziej efektywna to naczelna jak wróci z chorobowego to dostanie posadę zastępcy także warto sie starac o prace w tej firmie bo szefostwo jest naprawdę spoko i całkiem niezłe płaca. A płaczą Ci którym nie chce sie pracować i tylko ściemniają. Nie ma co sie zrażać opinia innych warto iść i samemu sie przekonać jak jest a nie gdybać. Mam nadzieje , ze moja opinie bedzie dla was koledzy i koleżanki pomocna
alkdsfj 2016-02-22 13:54
Z tego co wiem jest to pierwszy przypadek w tej firmie z umową na zastępstwo ;) Więc jak będzie to się okaże. Ale np. byłe stażystki mają szansę na etat w danych dziale jeśli jest zapotrzebowanie w danym momencie na taką osobę.
dfhshsd 2016-02-26 15:33
Jak z kasą to pewnie na rozmowie się dopiero dowiesz ;)
Ania 2016-03-23 20:18
Witam, Mam pytanie do osób znających Centranet, tutaj jest informacja że od sierpnia 2015 poszukiwana jest osoba na przedstawiciela handlowego, a mamy marzec 2016, gdzie znalazłam to samo ogłoszenie- nie ma chętnych, jest tak ciężko czy o co chodzi? Proszę o szczere odpowiedzi.
... 2016-03-25 17:24
Do Ani,

Po prostu się handlowcy często zmieniają. Tamto ogłoszenie jest stare, teraz już jest kolejne
kinder 2016-06-29 01:07
Nieee, no kariery to tam nie zrobicie. Firma mała, zaledwie kilkanaście osób i raczej brak perspektyw na jakikolwiek awans czy rozwój. Utkniecie na dobre :) i z tego co wiem to raczej ludzie stamtąd uciekają niż przychodzą. Świadczą o tym chociażby nieznikające ogłoszenia o prace. Ktoś popracuje miesiąc i rezygnuje. Eeeee, szkoda czasu chyba. Szału ni ma i nie będzie.
Mariola 2016-06-29 10:18
Kinder chyba Ty tam nie zrobiłaś kariery i wylewasz żale. Ja tam pracuje juz 5 lat i złego słowa nie powiem. A ludzie jak ludzie zawsze sie zmieniają.
Mariola 2016-06-30 11:45
Ower umowa na cały etat. W tej firmie każdy ma normalna umowę.
Jaś 2016-07-14 15:39
praca jest w biurze. Taka polityka firmy., Nie ma pracy zdalnej.
ucz się 2016-07-14 15:45
A wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna dla przedstawiciela handlowego? Wynagrodzenie dochodzi do 10tys zł, a ostatecznie jest umowa o pracę, najważniejsze jest to, że zapewnione są odpowiednie narzędzia pracy. Najważniejsze jest to, że wiedzą jak zadbać o pracowników.
Ktoś 2017-01-14 09:49
Widzę,że szefowie już zaczęli pisać opinie sami o swojej firmie....
2
Joanna 2017-03-02 11:33
@Ktoś jesteś pracownikiem firmy Centranet S.C.? Chętnie usłyszymy Twoją opinię na temat warunków pracy oferowanych przez firmę.
Ktoś 2017-03-27 20:16
Była pracownica. Firma z pozoru ok ale strasznie skąpią. Obuecują dużo na rozmowie,a potwm słowa nie dotrzymują. Ciągła rotacja. Co chwile nowy handlowiec i dziwnym trafem zawsze ludzie są winni...
Marika 2017-03-29 16:02
"Ktos" jak dawno temu pracowałaś w dziale handlowym i jak długo ?
Ktoś 2017-03-29 21:34
A to juz dla siebie zostawię
Gość 2017-04-18 11:30
Firma działa w branży, która poniekąd wymiera, reklama w prasie niewiele daje, do tego jest w przypadku ich czasopisma bardzo droga. Nie widzę tutaj przyszłości, chyba że się przebranżowią. Druga sprawa to szefostwo, którego podejście pozostawia wiele do życzenia.
Joanna 2017-04-19 09:54
@Ktoś co rozumiesz przez dużą rotację? Ile osób w najbliższym czasie odeszło z firmy? Z jakiego powodu Ty zdecydowałaś się odejść?
Ktoś 2017-04-20 19:18
Duza rotacja to znaczu np. Kilkanaście osòb w ciągu roku. 4 w ciągu zaledwie 4 miesięcy. Szefowie tylko rekrutują, szkolą i czasem po miesiącu zwalniają
Ktoś 2017-04-20 19:28
A powodem jest to,ze mają olbrzymie wymagania a w zamian płacą grosze. Obiecują wysokie podstawy,umowę o pracę,ale wszystko po okresie pròbnym. Na okresie pròbnym bardzo niska pensja i umowa zlecenie. Za te pieniądze albo przychodzą osoby ktòre sobie nie radzą i po miesiącu ich się pozbywają,albo przychodzi ktoś dobry i jak się orientuje,że tutaj nie da się zarobić i sami odchodzą
Joanna 2017-04-21 09:12
@Ktoś a jak długo trwa w firmie taki okres próbny? Czy po jego zakończeniu rzeczywiście można liczyć na znaczne polepszenie warunków zatrudnienia?
Ktoś 2017-04-21 18:21
3 miesiące. Po okresie pròbnym słyszysz,że jesteś kiepska,ale dadzą Ci szansę,tylko, że podstawa musi zostać bez zmian, no i umowa też bez zmian...
Czyli takie szukanie jeleni,bo albo możesz się zgodzić na ich warunki albo zostajesz bezrobotną
1
Ona 2017-07-23 06:37
Zgadzam się. Oni non stop szukają pracownikòw. Na okresie pròbnym dają umowę zlecenie i groszową podstawe obiecując,że jak się sprawdzisz to po okresie pròbnym będzie umowa o pracę i dobra podstawa. Tym czasem po okresie pròbnym znajdują pretekst,żeby nic nie zmieniać. Mało tego. O tym czy w ogóle przedłużą umowę informują w ostarni dzień trwania umowy i stawiają Cię pod ścianą,bo albo przyjmujesz ich warunki,albo jesteś bezrobotna....
1
anna 2017-07-25 09:54
W dzień który kończyła mi się umowa zwolnili mnie,choć pytałam ich wcześniej czy mi przedłużą to przetrzymali mnie do końca.
Zostałam bez pracy z rachunkami i bez praktycznie środków do życia.
Z uśmiechem na twarzy mi podziękowali.
Ona 2017-07-25 12:50
To jest celowe działanie,żeby ludzie na L4 nie uciekali. Pracodawca zgodnie z prawem nie ma obowiązku informować z wyprzedzeniem o tym,że nia ma zamiaru przedłużać umowy....
Ona 2017-07-25 12:50
To jest celowe działanie,żeby ludzie na L4 nie uciekali. Pracodawca zgodnie z prawem nie ma obowiązku informować z wyprzedzeniem o tym,że nia ma zamiaru przedłużać umowy....
osoba od HR 2017-08-02 12:18
oj ludzie w dzisiejszych czasach chcieliby wszystko, nic nie robić i dostać sporą wypłatę z uściśnięciem ręki prezesa :) . Tak się nie da. Jak tak czyt się pod różnymi firmami opinie to wszędzie tylko narzekają. Widocznie nikt z powyższych osób nie pracował w firmach, gdzie nawet jak pojawia się problem to nie można liczyć na nikogo, radź sobie sam za to Ci płacę. Gdzie jest wyścig tak zwanych szczurów i nie liczyć się jako człowiek. Popracujcie trochę i angażujecie się w to co robicie to na dobre Wam wyjdzie a nie tylko narzekanie i narzekanie jak jest źle i zatruwanie swoim nastawieniem innych pracowników. Jeśli nie macie sobie nic do zarzucenia w swojej pracy to chyba warto o tym z pracodawcą porozmawiać przy zwolnieniu skąd u niego taka decyzja a nie oczerniać firmę na prawo i lewo. Może radą posłużą też "starsi" pracownicy. Uczymy się w ten sposób, co jest cenione przez pracodawców, ciągły rozwój pracownika a nie stagnacja :) Ludzie weźcie się do roboty za którą macie płacone a jeśli pracodawca zrobił coś nie zgodnie z prawem to chyba wiecie gdzie możecie szukać pomocy. W sądzie pracy!
Ona 2017-08-03 08:54
No tak
Odpowiedź typowego polskiego pracodawcy. Place grosze i wymagam. Robie wszystko zgodnie z prawem wiec o co chodzi? A ze obiecuje jedno a potem robie drugie i slowa mie dotrzymuje? To nic. Przeciez to byla rozmowa w 4 oczy. Nikt nie slyszal.
Sie nie podoba to wypad na Twoje miejsce jest wielu innych
Rob nie dyskutuj i sie ciesz ze w ogole Ci cokolwiek place.
No wlasnie....
osoba od HR 2017-08-04 10:54
Ile ja się naszukałam pracy zanim trafiłam tam gdzie mnie doceniają. Jak gdzieś mi coś nie odpowiadało (płaca, atmosfera w pracy, system pracy ...) to szukałam dalej i to jest chyba najlepsze wyjście niż na siłę gdzieś siedzieć i marudzić jak jest źle ;-) szukanie pracy nie należy to prostych zadań, gdyż wysyłanie CV wszędzie gdzie się da później tak się kończy, że znowu trafiamy tam gdzie nie chcieliśmy trafić i frustracja rośnie. .Może warto aby dać komuś doświadczonemu do przejrzenia naszego CV i listu motywacyjnego ? Nie mniej jednak należy też pracodawców próbować zrozumieć, gdyż zapewne nie łatwo jest prowadzić biznes, dbać oto aby wypłaty były na czas, ZUS i cała reszta. A czy kiedy zbliżał Ci się okres próbny to poszłaś / poszedłeś wcześniej z pracodawcą porozmawiać ? Znam przypadki osób, które zrobiły to 2 tygodnie przed końcem umowy próbnej i mile się zdziwiły bo była kontynuacja a nie czekanie do ostatniego dnia jak na szpilkach - to też jest jednoznaczne często z decyzją pracodawcy, że umowy nam nie przedłuży.
Ona 2017-08-04 11:55
Tutaj wygląda to tak,że jak poruszasz temat kończącej się umowy to szefowie temat ignorują. Nie mówią nic. Ani czy przedłużą ani czy nie. Ciągła rekrutacja w firmie i ciągle wersja,że ludzie są źli i firma ma pecha do ludzi. A rzeczywistość jest taka że wymagania mają olbrzymie,ale płacić dobrze nie chcą. Piszę o tym,żeby przestrzec innych,żeby mie zgadzali się na zatrudnianie np.na umowę zlecenie. Firma proponuje,że na pròbie zlecenie a potem umowa o pracę. Nie zgadzajcie się na to. Chcą was zatrudnić miech od razi dadzą umowę o pracę. Tak robią uczciwe firmy. Naklepiej w ogòle omijać firmę szerokim łukiem
dubel 2017-08-09 14:11
W tej firmie poza właścicielami zadowolona z pracy w tej firmie jest chyba tylko jedna osoba (to pozostawię dla siebie). Byłam /em pracownikiem tej firmy i jest słabo. Tyle fajnych ludzi stamtąd poodchodziło, że skład to chyba uległ zmianie w 90%. Ogólnie radzę szukać lepszej pracy- tutaj mało kto jest zadowolony. Lepiej nie będzie...
3
... 2017-08-11 10:42
Tak jak pisałam. Po okresie pròbnym słyszysz,że to źle tamto źle itd. I że mogą dać Ci szansę i przedłużą umowę ale na dotyczczasowych warunkòw
Ona 2017-08-21 20:47
Nie wiem czy tak się dzieje w przypadku każdej osoby. Wiem,że jest tylko 1 osoba ktòra pracuje tam parę lat a poza nią w ciągu ostatnich kilku lat przewinęło się kilkanaście osòb. Każda pracowała maksymalnie killa miesięcy
Kasia 2017-08-26 18:18
Jest więcej osób bo wróciła redaktor z macierzyńskiego.
... 2017-08-29 14:54
No to są 2 w firmie
Mòwie o dziale handlowym. Tam jest 1
HRspec 2017-08-29 19:57
Powinno się także pamiętać o tym, że pracodawca nikogo nie zmusza do podjęcia pracy na proponowanych warunkach. Jeżeli firma nie spełnia Waszych oczekiwań finansowych lub proponuje wstępnie umowę zlecenie / o dzieło (co nie jest ostatecznie nieuczciwe) zawsze można się nie zgodzić i poszukać pracy gdzie indziej (przed jej rozpoczęciem). Pracodawca podobnie jak pracownik ma możliwość wypowiedzenia umowy w każdym momencie, korzystając z postanowień umowy, pod którymi obie strony się podpisują. Poza tym rotacja mniejsza lub większa jest w każdej firmie - i mikroprzedsiębiorstwach i konglomeratach. Moim zdaniem szkoda czau na narzekanie ;) Każdemu życzę znalezienia najlepszych miejsc pracy :)
Joanna 2017-08-30 07:26
@Ona ale ostatecznie z jakiś powodów są osoby, które takim przedłużeniem umowy są zainteresowane. To z czego te zainteresowanie wynika?
Kasia 2017-08-30 08:35
tylko z tego co widać najwięcej zmian i ciągłych jest w redakcji.
Karolina 2017-08-30 09:02
dokładnie, byłam kiedyś tam na stażu, fajnie , luźna atmosfera, głównie przeglądanie stron www i napisanie jakiegoś wywiadu. Tylko szkoda, ze bez perspektywy pracy po stażu. CIągłe zmiany w stażystach.
... 2017-08-30 09:19
Bo firma szuka tanich pracownikòw. Stażysts jezt tani popracujr pòł roku i potem buorą następnego
Ona 2017-08-30 09:30
Dokładnie. Dlatego warto pisać o takich firmach i przestrzegać przed nimi ludzi. Żeby Ci epiej poszukali sobie co innego niż pakowali się tu. Tym bardziej,że właściciele na rozmowie pełna profeska. Robią wrażenie profesjonalistòw dużo obiecują i wielu się na to nabiera.
Co do unowy zlecenie nie zgodzę się. Żadna uczciwa firma,ktòra chce na dłużej podjąć wspòłpracę nie bawi się w śmieciòwli.
Co do rotacji to faktycznie w każdej firmir jest rotscja ale tutsj jest ona GIGANTYCZNA. Przez dział handlowy w ktòrym doceloeo mają pracować 3-4 odoby w ciągu xaledwie 4 miesięcy zatrudnili i zwolnili 4 osoby. W ciągu roku było ich kilkanaście. Ma być 4 handlowcò jest 1 osoba ktòra pracuje długo a reszta przychodzi i stednio po kilku miesiącach odchodzi. Podobnie jest w redakcji....
Joanna 2017-09-06 10:53
@ona, piszecie o gigantycznej rotacji, niestety ofert pracy w Centranet S.C. brakuje. W jaki sposób w takim razie interpretować wszystko to co piszecie na temat zatrudnienia w firmie?
Ona 2017-09-06 19:30
Na stronie są oferty cały czas.
Jaki ma związek brak ofert z rotacją?
To nie jest gugantyczna firma zatrudniająca setki osòb. W dziale handlowym jest jedna niby mają być 4. Przychodzi nowa osoba popracuje kilka miesięcy odchodzi ,lub zwalniają i szukają nowej, więc oferty będą sie pojawialy co kilka miesiecy
qwerty 2017-09-14 20:30
Mizerna firma, a jak widać po poprzednich komentarzach, uwierać może latami. Powodów mogą być setki. Brak szacunku do pracowników, coachingowa codzienna sieczka, ogromne ego jednego szefa, spowolnione myślenie drugiego szefa, szkolenia BHP po pół roku pracy, brak podwyżek i rozwoju, ciągłe optymalizacje i bezsensowne pomysły, które mają na celu tylko rozszerzenie obowiązków. Brakuje znaków na gowork, żeby opowiedzieć o wszystkim. W każdym razie firma istnieje 10 lat, jednak nie istnieje w niej nic co mogłoby zahaczać o umiejętność zarządzania ludźmi lub prowadzenie interesów. Zresztą, sami klienci mogą to potwierdzić. A właściwie byli, bo odchodzą od tej "firmy" masowo.
vik@ 2017-09-16 13:39
Ja ofert o pracy w centranet nie znalazłam. Kończę dziennikarstwo i pracy w tym zawodzie na rynku wielkopolskim jak na lekarstwo :/ Moja znajoma była na stażu w tej firmie i polecała. Podobno ludzie są spoko. Półroczny staż jest normą, ale jeśli byłaby po nim praca to jeszcze lepiej. Porozmawiać nie zaszkodzi.
Ania 2017-09-16 21:51
Firma chyli się ku upadłości, do tego stopnia że nie ma już ich w tej siedzibie w której byli, brak wydań nowego magazynu. Chyba za dużo im się wydawało, że już są ,, bogami,, zarozumiałe szefostwo.
1
Joanna 2017-09-20 08:12
@ona czy w takim razie to jest taka olbrzymia rotacja? To obecnie dość normalne niestety, że pracownicy nie szukają pracy na długo. Jak wskazuje @vik@ - nie ma obecnie ofert pracy do Centranet S.C..
Ona 2017-09-20 13:22
Powtòrze po raz kolejny. Na stronie centranet oferty wiszą cały rok. Co za bzdury. Pracownicy szukaja pracy na chwile? Tylko jak sie okazuje ze firma lipna i kasa kiepska to uciekaja a firma frajeròw szuka. Czu to normalne,że w 3 osobowym dziale w cią pòł roku zayrudniono i zwolniono ,lub odeszło 5 osòb? A w ciągu roku takich osòb było okoł 15? W 3-osobowym dziale. To nie jest olbrzymia rotacja?
1
kasia 2017-09-20 17:22
Moderatorzy serwisu gowork niestety nie wykazują się myśleniem :)
Zostaw swoją opinię o Centranet S.C. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centranet S.C.