brak logo

Thomson Reuters

Gdynia

Opinie o Thomson Reuters

zoran 2010-09-30 09:46:21
zdecydowanie odradzam, praca jak na farmie bawełny i jesteś tam czarnuchem a twój tim lider zachowywać się będzie jak właściciel tej farmy, totalna prywata łamanie prawa pracy i zamordyzm.
4
mika 2010-10-22 17:00:02
takie tesco dla informatykow, zap po nocach swietach, robota malpia, tim liderzy wybierani wg klucza, ktory to durniejszy i przypadkiem nie ucieknie z firmy, po czym udowodniaja szczurym wyscigiem, ktory z pracownikow wiecej wycisnie
as 2011-02-19 11:23:52
niskie standardy, robotnicy pomiatani, atmosfera beznadziejna - liczy sie norma, ktora wypracujesz a nie czlowiek, szkolenia przeprowadzane przez pracownikow, ktorzy sami za badzo nie kumuja o co chodzi... panuje jedna wielka spychologia i prawa dzungli - slabsi psychicznie sa pomiatani przez tych, ktorzy dluzej pracuja i wiedza jak to wykorzystac. chamstwo i buractwo sie tam szerzy..
kali 2013-06-09 12:26:32
3500 brutto
Frano 2013-09-29 07:13:19
Jakie zarobki w dziale IT na starcie?
B4Net 2014-01-10 10:03:15
4k netto jak dobrze poprowadzisz rozmowę (.Net, doświadczenie)
1
anna 2014-04-18 15:31:29
ktoś napisał: spychologia i prawa dżungli- no to tak jak w każdej korporacji-jedyny plus takiej pracy: pensja wypłacona co do godziny i nic poza tym, aha i te nawiedzone, utożsamione ze swoim pracodawcą sztywniaki, wspominają coś o prestiżu...
1
obserwatoe 2014-12-19 15:51:29
Dobra wiadomość dla wszystkich szukających pracy, firma Thomson Reuters opublikowała właśnie nową ofertę pracy. Bardzo mnie zaciekawiła, a wy co na to? Thomson Reuters is the world’s leading source of intelligent information for businesses and professionals. We are ...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5742583?keywords=&region=
:/ 2015-01-08 20:01:02
Gdzie ty masz 4tys. netto!!!Smiech na sali
1
kylie 2015-01-09 03:16:59
Dobra firma na start, stabilne wynagrodzenie (analityk danych ok. 2400 netto na start), coroczne podwyżki, możliwość wyrobienia dodatkowych pieniędzy (płatne nadgodziny, bonusy za przekroczenie targetu), benefity (karta Multisport, Medicover), imprezy integracyjne 2 razy w roku, codzienny kontakt z językiem angielskim biznesowym, dla chętnych dofinansowane szkolenia (w tym CFA). Jeśli chodzi o możliwości rozwoju, wszystko zależy od działu. Są działy, w których praca jest "sezonowa", więc poza "busy period" można np. robić projekty, zostać rozpoznawalnym i tym samym zwiększyć szanse na awans. Są działy, gdzie jest zapieprz na okrągło i tylko poświęcając swój czas osobisty można się doszkalać chociażby w zakresie CFA. Atmosfera w pracy, presja na wyniki itd. zależy głównie od team leadera, jaki się trafi. Główne minusy: monotonna praca, ciśnienie na wyrobienie targetu, awans nie idzie w parze z doświadczeniem - można latami o niego się ubiegać.
3
Julka 2015-01-16 14:05:25
Czy przerwa na lunch jest o stałej godzinie dla wszystkich pracowników? Czy raczej luźno traktowana według potrzeb
kylie 2015-01-18 02:08:07
Idziesz na lunch, kiedy chcesz. Przysługuje jedna lub pół godziny w zależności od działu, ale pracuje się też odpowiednio dłużej. Jest też catering na miejscu od 12.
Julka 2015-01-22 14:26:14
Czytam te opinie i już się wystraszyłam, jeśli panują tu "prawa dżungli"i jedynym atutem jest wynagrodzenie wypłacane na czas(coś co się należy za wykonaną pracę w cywilizowanej europie- przecież to nie Chiny i miska ryżu od łaskawcy!)To się zastanawiam dlaczego jeszcze nikt z Was nie wpadł na pomysł założenia związków zawodowych tak jak jest to w mojej firmie. Wszystko poukładane w regulaminach, każdy wie co ma robić a przełożeni kulturalni i grzeczni w stosunku do podwładnego. Pewnie! czasem zdarzy się nieporozumienie ale jest to szybko załatwiane i spokój.
Marek 2015-03-03 08:52:04
Czy w ogólnie rozumianym supporcie można zarobić 4.000,- netto?
6
olaola 2015-05-03 16:28:10
Czy jest szansa dostać propozycję 4tyś netto na stanowisku Order Management Specialist?
8
anh3 2015-05-06 17:43:25
Witam, pracuje ktoś z Was w dziale analiz AML - KYC? to ciekawa praca? co dokładnie się robi w tym dziale? jak atmosfera, leader, zarobki? Czy jest potrzeba pracy po godzinach?
17
rer 2015-05-07 21:35:36
Odradzam pracę w zespole Integrascreen. Wyścig szczurów, beznadziejna atmosfera, nadgodziny, mobbing. Jedna wielka porażka.
8
MGS 2015-05-24 18:43:11
Znam bardzo dobrze osobe, która własnie w piątek zakończyła "świetlaną karierę" w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Praca ma plusy - dośc dobre zarobki, płatne nadgodziny, pakiety, stycznośc z dwoma językami obcymi. Ma i minusy - praca dobra dla osoby samotnej, mającej szalone braki finansowe i zdolnej do poświęcenia całego życia pracy.Najlepiej widziany pracownik to siedzący codziennie po godzinach plus pracujący w kazdy weekend.Jeżeli praca wymaga 3 dni to po jednym dniu się słyszy - mało wydajna, siedz po godzinach. W końcu internetu sie nie pogoni, pisanie też ma swoje tempo i 100 stron w godzinę nie napiszesz.Polityka kadrowa dziwna - zwalnia się pracownika który już prace poznał ....bo mało wydajny, na to miejsce przyjmuje się następnego, którego 3 miesiące traktuje się ulgowo
1
kofeik 2015-05-26 22:34:54
Prosze napiszcie jaka jest stawka na specialist w Kyc. Przeszedl ktos ostatnio interview? Ile proponuja w ofercie pracy?
6
pracownik TR 2015-07-10 10:40:33
@anka 90v content analyst fluent in english to normalne stanowisko u nas w firmie, nic specjalnego, hajs 2500 na reke. a opieka medyczna i mutlisport jest w kazdej korpo, nie zyjemy juz w sredniowieczu.
1
katia 2015-07-13 10:59:41
Witam,
A miał ktoś styczność ze stanowiskiem Analityk Danych lub Starszy Analityk Danych?
Jak wynagrodzenie na tych posadach?
1
marcus 2015-07-30 08:34:41
Odradzam pracę w tej firmie. Po przepracowaniu kilku lat zostałem zwolniony w ciągu 15 min. Żadnych rozmów wcześniejszych ani informacji zwrotnych o mojej ewentualnej złej pracy. Ot ni z gruszki ni z pietruszki. I to po tym jak wcześniej brałem na siebie nowe obowiązki. Premia praktycznie nie do wyrobienia a jak już to musisz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szybciej niż królik. Czuć presję odgórną na targety. Wyjścia "teamowe" i "okolicznościowe" też bzdura bo każdy na spiętym tyłku siedzi. Czuć hipokryzje, sztuczność i fałsz. Plusem może być regularna kasa ja miałem 2400 netto i pakiety medyczne oraz multisport ale dzisiaj to standard w każdej korpo. Po całym dniu jesteś jednak tak wypruty z energii że musisz odespać i z multisporta nie korzystasz- zero życia rodzinnego.
1
Splot 2015-08-17 18:22:00
A ja gorąco polecam pracę w tej firmie. Jest to bez wątpienia dobre miejsce na start w korporacji. Czy jest to dobre miejsce na dłuższą metę, to już zależy od cierpliwości, predyspozycji i ambicji. Niedługo minie 6 lat odkąd zacząłem tutaj pracę, pracuję w moim trzecim zespole i mam już ósmego szefa i muszę powiedzieć że zawsze byłem traktowany z szacunkiem i poszanowaniem mojego wolnego czasu. Być może kilka razy tylko w ciągu tego czasu zalogowałem się w weekend z domu żeby popracować może 2-3 godziny. W ciągu tygodnia jeśli wykonam jakiekolwiek nadgodziny to albo dostaję za nie pieniądze (rzadko), albo po prostu odbieram je sobie kiedy mi pasuje (często). Trochę śmieszy mnie czasami ta korporacyjna kultura, ale staram się skupiać na wykonywaniu dobrej pracy i jakoś wszystkim to pasuje. ;) Dodatkowo, ostatnio zaczęły się tutaj otwierać ciekawe teamy jak KYC oraz oddział agencji prasowej Reutera. Jest szansa na fajną, rozwojowa pracę z bardzo ciekawymi ludźmi oraz w międzynarodowym środowisku. :)
3
asdasdfasdas 2015-08-25 13:53:40
mozesz i 8
1
asdasdfasdas 2015-08-25 13:58:20
pracuje tu 8 lat, zaczynalem od 2800 dzis ponad 5400 netto
raz pracowalem w weekend z domu 3 godziny, na wlasne zyczenie, platne
chorobowe jest platne w 100% w razie czego, ale ja nie czuje sie wykorzystany i nie chodze za czesto (3-10 dni w roku)
1
someone 2015-08-28 15:14:04
Wiele osób z wawy się przenosi, słyszałem że w AML oferują 7-8 tys brutto, to prawda?
Ex 2015-08-30 13:08:42
Były, ale się rozsypały. Kobieta, która zarządza biurem tępi takie inicjatywy (oczywiście nie wprost) a w Reutersie jest mało ludzi, którzy mają coś do powiedzenia lub coś ich interesuje poza klepaniem w klawiaturę
Ex 2015-08-30 13:12:37
Były, ale się rozsypały. Kobieta, która zarządza biurem tępi takie inicjatywy (oczywiście nie wprost) a w Reutersie jest mało ludzi, którzy mają coś do powiedzenia lub coś ich interesuje poza klepaniem w klawiaturę
Muti 2015-09-24 15:05:19
Kolega zaraz po obronie mgr (zarzadzanie UG) rozpoczal prace w Reuters Gdynia, i w dziale KYC dostal 3 tys. netto.
Inna znajoma (kilka lat dorywczej pracy w roznych miejscach w UK) tez rozpoczela prace w Reuters, i w dziale analiz dostala 2400 netto.
Klara :) 2015-09-24 18:52:08
A gdzie tak słyszałaś, ja słyszałam, że przy znajomości 4 języków na KYC/AML proponują 3500nett?
kamila 2015-10-10 20:01:07
Witam.
Szukam osob ktore na dzien dzisiejszy pracuja w Thomas Reuters
2
Pytania 2015-11-29 22:48:20
Thomson Reuters Gdynia wydaje się być jedynie namiastką światowego giganta medialnego. Franchising. Nic więcej. Kadra wydaje się nie radzić sobie z zadaniami organizacyjnymi. W firmie są działy gdzie toleruje się wieloletni brak rozwoju pracowników. Ponadto niektóre metody formułowania poleceń przez przełożonych mogą zakrawać o mobbing np. straszenie nowo-przyjętych pracowników, że "ty jesteś tu dobry/a na 3 miesiące", izolowanie z grona akcjonariuszy, obniżanie pensji, tolerowanie zachowań wobec podwładnych mogących stanowić prowokację na tle seksualnym. Praca dla wytrwałych.
2
elf 2015-12-05 11:13:12
@marcus Daj wiecej szczegolow na temat zwolnienia. Prawda o TR jest taka, ze jak dostaniesz stala umowe to ciezko Cie zwolnic chyba, ze dyscyplinarnie. Nie bardzo wierze, ze bez powodu w 15 min Cie wyrzucili. No i po kilku latach w firmie nie miales 2400 na reke, bo nowym teraz ciut wiecej oferuja, a jak zaczynales kiedys to pensje byly wyzsze. Jesli tak dobrze pracowales to pewnie dostawales roczne podwyzki, co prawda sa smieszne, ale nie wierze, ze przez kilka lat miales te sama pensje. Druga czesc wypowiedzi to prawda. Praca dla osob samotnych, kariery nie zrobisz jak nie bedziesz siedziec po godzinach chyba, ze jestes geniuszem i ogarniasz wszystko w 8 godzin plus godzina lunchu. Znam takich co maja wysokie stanowiska i pensje, ale to sa mozgi. Reszta faktycznie ma prawie zerowe zycie rodzinne i prywatne. Ja tez nie mam rodziny wiec jest ok, ale duzo mnie to kosztuje. A pytanie, czy inne korpo sa lepsze?
1
ernest 2016-02-12 15:34:20
szaleństwo...
cc 2016-02-17 12:53:20
Przechodził ktoś rekrutacje na case management analyst i mógłby się podzielić jak wygląda rekrutacja? albo jest ktoś kto pracuje na tym stanowisku i mógłby się podzielić opinią? :)
Patryk QA 2016-02-22 13:31:59
Cześć. Pracuję w Krakowie jako QA i rozważam relokację do Gdyni, zauważyłem ofertę na Test Analyst, jest sens aplikować, jeżeli w Krakowie zarabiam 9k brutto i nie chcę mniej? Mam 3 lata doświadczenia a automatyzacji testów, oni wymagają roku.
2
Piotr Boho 2016-02-26 20:39:44
Patryk jezeli interesuje Cie Gdansk i kasa 9k lub wyzsza to napisz do mnie na LinkedIn
IzaC 2016-04-04 14:49:31
Panie Patryku, jeśli to jeszcze aktualne z Pana strony to mam fajną ofertę dla Pana. zachęcam do kontaktu: Profil publiczny (usunięte przez administratora)
Barbra 2016-06-04 13:02:15
Znam bardzo dobrze j.angielski, z J.rosyjskim trochę gorzej. Studiuję corporate finance management i zatanawiam się nad złożeniem cv do tej firmy. Różne opinie słyszę o firmie, zaletą jest na pewno pensja no i możliwość wykonywania pracy zdalnie. Prawda? Czy ktoś z Was pracuje z domu dla tej firmy?
Sdrx 2016-06-23 17:57:02
Jak wygląda u nich rozmowa już bezpośrednio w biurze? I z czym wiąże się test, który również ma być podczas spotkania? Posada to specjalista ds analiz ze znajomością języków.
MaDłu 2016-07-05 14:55:44
Reuters to solidna firma, choc praca tutaj ma swoje cienie
Przede wszystkim trzeba ciezko pracowac, to nie miejsce na nauke, tutaj sie duzo wymaga od pracownika jednoczesnie jednak oferuje duze wynagrodzenie i stabilne miejsce pracy
Opowiesci o tym ze ktos w ciagu 15 minut zostaje zwolniony wlozcie miedzy bajki, bardzo serio podchodza do kwestii zatrudnienia i jezeli w jakims dziale sa ciecia albo ktos nie wyrabia normy to jest o tym informowany z wyprzedzeniem
Najwiekszym minusem jest zdecydowanie ogrom pracy, pracuje w Reutersie 3,5 roku, wszczyscy obecni znajomi i przyjaciele to Ci z pracy, bo po prostu najwiecej czasu spedzamy razem
Jak mamy nawal pracy to nierzadko siedzialem po 13 h w biurze, niech kazdy ma swiadomosc ze takie sytuacje maja tam miejsce, chyba dlatego tak wiele pracuje tam singli, po prostu nie maja czasu na zycie towarzyskie, jak juz sa zwiazani to zwykle z osobami pracujacymi w Reutersie :]
Z tak szeroko omawianym mobbingiem mam mieszane uczucia, uwazam ze czesc pracownikow jest przewrazliwiona i uwaza ze kazde polecenia szefa to atak, oni tez przed kims odpowiadaja i musza sprawnie zarzadzac ludzmi
Zarobek to najwiekszy plus tej pracy, odnosnie nadgodzin to chyba zalezy od dzialu, u nas zwykle odbieramy nadgodziny w formie pieniedzy
Tak prywatne spostrzezenie, pracujacy tam osoby dziele zwykle na osoby z kredytem na mieszkanie/dom i osoby bez niego, te pierwsze dosc poslusznie wykonuja polecenia i nawet sie nie zajakna jak szef im dowala obowiazkow, Ci drudzy pokazuja pazur jak szef kaze im zostac po godzinach
No i jak sie zatrudnialem wmawialem sobie ze popracuje co najzwyzej 2-3 lata i nadal pracuje wiec chyba fakt ze ta firma daje stabilizacje w dosc niestabilnym polskim rynku pracy to dodatkowy atut
MaDłu 2016-07-05 14:56:00
Reuters to solidna firma, choc praca tutaj ma swoje cienie
Przede wszystkim trzeba ciezko pracowac, to nie miejsce na nauke, tutaj sie duzo wymaga od pracownika jednoczesnie jednak oferuje duze wynagrodzenie i stabilne miejsce pracy
Opowiesci o tym ze ktos w ciagu 15 minut zostaje zwolniony wlozcie miedzy bajki, bardzo serio podchodza do kwestii zatrudnienia i jezeli w jakims dziale sa ciecia albo ktos nie wyrabia normy to jest o tym informowany z wyprzedzeniem
Najwiekszym minusem jest zdecydowanie ogrom pracy, pracuje w Reutersie 3,5 roku, wszczyscy obecni znajomi i przyjaciele to Ci z pracy, bo po prostu najwiecej czasu spedzamy razem
Jak mamy nawal pracy to nierzadko siedzialem po 13 h w biurze, niech kazdy ma swiadomosc ze takie sytuacje maja tam miejsce, chyba dlatego tak wiele pracuje tam singli, po prostu nie maja czasu na zycie towarzyskie, jak juz sa zwiazani to zwykle z osobami pracujacymi w Reutersie :]
Z tak szeroko omawianym mobbingiem mam mieszane uczucia, uwazam ze czesc pracownikow jest przewrazliwiona i uwaza ze kazde polecenia szefa to atak, oni tez przed kims odpowiadaja i musza sprawnie zarzadzac ludzmi
Zarobek to najwiekszy plus tej pracy, odnosnie nadgodzin to chyba zalezy od dzialu, u nas zwykle odbieramy nadgodziny w formie pieniedzy
Tak prywatne spostrzezenie, pracujacy tam osoby dziele zwykle na osoby z kredytem na mieszkanie/dom i osoby bez niego, te pierwsze dosc poslusznie wykonuja polecenia i nawet sie nie zajakna jak szef im dowala obowiazkow, Ci drudzy pokazuja pazur jak szef kaze im zostac po godzinach
No i jak sie zatrudnialem wmawialem sobie ze popracuje co najzwyzej 2-3 lata i nadal pracuje wiec chyba fakt ze ta firma daje stabilizacje w dosc niestabilnym polskim rynku pracy to dodatkowy atut
Mariol 2016-10-10 02:37:30
Jak piszesz coś, to najpierw poczytaj kodeks pracy. Zwolnienie płatne w 100% jest tylko za: wypadek przy pracy, choroba zakaźna lub ciąża. Prawidłowo dostaje się 80%. Ktoś Ci płaci za te kłamstwa?
mm 2016-10-19 08:36:23
To akurat nie kłamstwo, firma dopłaca te 20%, taki benefit
Bart 2016-11-02 12:52:58
Zgadza sie, w firmie wszystkie L4 sa platne 100% sa jeszcze inne benefity. Generalnie jak czytam wiekszosc opinii to widze ze sa wyssane z palca (Te negatywne). Inny problem ze zaraz poleci grupowka w firmie ;/
abc 2016-11-23 17:43:43
Czy to prawda, że na stanowisku Technical Customer Service Executive zarabia się 6700 brutto? O takim wynagrodzeniu pisze rekruter.
Nick 2016-12-01 23:09:41
Witczakowa ci każe to pisać?
Zostaw swoją opinię o Thomson Reuters - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Thomson Reuters