Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Promedica SA

Opinie o Promedica SA

Pracowałeś w firmie Promedica SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
sesese - 2015-04-27 22:13:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Nowa - 2015-03-24 21:21:21]:
jakie bzdury!!!..kim Ty jestes?..napewno nie opiekunką bo w tej agencji nikt nie zarabia takiej kasy... po jaka cholere siejesz nadzieje jak rzeczywistośc jest inna..od 650 e do najwyzej 850 płacą i głupich szukają...kobiety nie wierzcie w te brednie i w promedice sie nie zatrudnajcie!
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-04-30 13:38:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma Promedica Care Sp.z.o.o. chętnie zatrudni ludzi do swojej pracy jako młodszy manager kontraktów w języku niemieckim we Wrocławiu, Ostrowie Wielkopolskim i Legnicy i Warszawie, a także jako specjalista ds Obsługi Klienta w języku angielskim w Warszawie
zdjecie uzytkownika
tarq - 2015-04-30 13:40:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Promedica Care Sp.z.o.o chętnie zainteresuję się aplikacjami na stanowisko młodszego managera kontraktów w języku niemieckim w Warszawie, Wrocławiu, Ostrowie Wielkopolskim i Legnicy, a także jako specjalista ds Obsługi Klienta w języku angielskim i niemieckim
zdjecie uzytkownika
malin - 2015-05-02 18:18:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Również stanowczo ODRADZAM. Prawda jest taka: Na początek proponują kurs języka niemieckiego za który trzeba zapłacić 200 zl. W międzyczasie trzeba podpisać dokument który mówi iż trzeba przepracować 90 dni w Niemczech. Po pierwszym zjeździe który zazwyczaj trwa do 2 lub 2,5 miesiąca Promedica woła na kolejny kurs obiecując przy tym podwyżki. Podczas kursu ponownie każą podpisać dokument w którym mowa jest o przepracowaniu już nie trzech lecz pół roku. Gdy się odmówi podpisania tych dokumentów to Promedica tłumaczy się że inaczej nie mogą wysłać na kolejny kontrakt (więc traci się możliwość przepracowania tych 3 miesięcy) i w ten sposób grozi kara za nieprzepracowanie tych dni. Po skończeniu kursu odbywa się kolejny egzamin przez Tel. Który jest totalną głupotą ponieważ przez Tel trudniej prowadzi się dialog w dodatku obcym języku. Na koniec dodam że niestety nie zdaje się egzaminu (bo brakowało jednego punktu) a z podwyżką można się pożegnać ale za to kolejne pół roku trzeba odbębnić za MARNE grosze. I proszę nie porównywać tych pieniędzy z polską wypłatą i wypisywać posty tego typu że w markecie zarobi się zdecydowanie mniej. Bo pracę jaką my wykonujemy przez praktycznie 24 godziny na dobę to nie są żadne pieniądze w ten sposób mi na godz wychodzi zaledwie 1 euro. A są agencje które płacą dużo więcej tylko przespałam temat bo przed pójściem na pierwszy kurs mogłam a raczej powinnam zorientować się jak to wygląda z innymi agencjami.
zdjecie uzytkownika
Elka - 2015-05-05 17:06:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [olka 040 - 2015-04-14 23:35:31]:
Ale to się chyba nadaje do zgłoszenia odpowiednim organom.Wyzysk w białych rękawiczkach.
zdjecie uzytkownika
Ola - 2015-05-05 17:52:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [malin - 2015-05-02 18:18:27]:
napisz proszę lub daj jakiś namiar na firmy, które lepiec płacą. Może ktoś coś wie, bo tu to prawdziwa żenada. Jeszcze pracujesz w Niemczech czy wróciłaś do Polski? POzdrawiam.
zdjecie uzytkownika
totomo - 2015-05-07 22:26:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to czytam to włos mi się jeży. Czemu dajecie sie tak traktowac? Jest naprawde duzo tych agencji i to z dobra renoma,gdzie zarobki sa duzo wyzsze,warunki pracy nie odbiegaja znacznie od przedstawionych,a kontakt z firma jest dosc dobry. Te kwoty 750€ mnie przerazaja,ja z moja kiepska jak sama uwazam znajomoscia niemieckiego zarabiam powyzej 1000€. Wiec po co?? Nie rozumiem kolezanek. Zrozumialabym gdyby to byla jedyna tego typu firma.

Mam równiez pytanie. Chcialabym tym razem wyjechac do Anglii. Czy ktos wie ile przez Promedice zarabia sie w tym kraju? Wszedzie widze tylko niemcy.Albo zna ktos moze agencje,ktore tez oferuja prace w Anglii? Ja zadnej innej nie znalazlam.
zdjecie uzytkownika
pracująca - 2015-05-08 12:28:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich!!!

Jeśli chodzi o moją opinię na temat tej firmy, to nie polecam!!!
Mają co prawda dużo oddziałów i są elastyczni, ale wyszukują kiepskie oferty pracy niedostosowane do potrzeb pracownika i klienta, zarobki są dość niskie. Teraz wróciłam ze zlecenia, gdzie nie miałam nawet czasu wolnego, ponieważ osoba do opieki była samotna i z powodu dużej agresji i demencji nie dało się z nią normalnie mieszkać i pracować,czułam się jako służąca do wszystkiego.

Znam firmę http://gsma24.pl/ mają lepszą umowę, ale trzeba opłacać samemu przejazd i potem prosić rodzinę o zwrot kosztów przejazdu. Słyszałam, że ta firma też rekrutuje do Anglii. Można się zorientować we Wrocławiu.
zdjecie uzytkownika
krystyna42 - 2015-05-08 16:14:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracująca - 2015-05-08 12:28:25]:
I takie podejście najbardziej mnie denerwuje. Mentalność polaka - narzekanie i chciwość, a pieniądze przy najmniejszym wysiłku i własnym zaangażowaniu. Wszystkie tutaj oczekujecie kokosów, a co dajecie od siebie? jak można żądać stawki 1000 euro, znając język na poziome 'kali jeść, kali pić'?! to tak jakby praktykantka w jakieś firmie oczekiwała wypłaty normalnego pracownika. Pracuję w promedice od 2 lat i mimo trudnych kontraktów, początkowo niskiej stawki, to nie narzekam. Nauczyłam się języka, dostałam podwyżkę, wyjeżdzam regularnie i nie mam potrzeby zmiany firmy. Polecam każdemu UCZCIWEMU i zdrowomyślącemu...
zdjecie uzytkownika
nieznana - 2015-05-08 17:47:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A skąd takie przypuszczenia, że ktoś zna język na poziomie: kali jeść, kali pić???
Akurat wiem z doświadczenia, że ta firma dziwnie sprawdza znajomość języka, bo rozmowy weryfikujące znajomość języka są odbywane telefonicznie, czyli sprawdzane są krótkie myśli, a powinna firma przeprowadzać testy weryfikujące mówienie, słuchanie, rozumienie ze słuchu, negocjacje itp.
Przemieszczając się busami i autobusami zorientowałam się, że ludzie pomimo średniej znajomości języka czy dobrej znajomości języka otrzymują niskie stawki wynagrodzenia.

Kiepskie oferty pracy oznaczają niedopracowane informacje o stanie zdrowia czy o warunkach mieszkaniowych, często przekłamane informacje.
A kontrakty przeważnie są trudne, wymagające non stop pracy.
zdjecie uzytkownika
odpowiedź - 2015-05-09 19:14:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiadam na posta do Krystyna42 - widać, że Pani jest osobą pracująca w firmie Promedica24, a nie wyjeżdżająca osobą do pracy jako opiekun osób starszych, pisze Pani, że pracuje Pani od 2 lat, dziwnie krótko!!!
Poza tym, nie zna Pani realiów pracy u rodzin niemieckich i to firma Promedica24 wzbogaca się kosztem osób wyjeżdżających do pracy, wynagrodzenia są niezadowalające w stosunku do czasu pracy i wymagań seniorów oraz rodzin niemieckich. Ciekawa jestem, czy Pani Krystyno42 ile wytrzymałaby Pani z osobą chorą mającą różne dolegliwości, agresywną, wchodzącą do pokoju oraz bez czasu wolnego, bez swobodnych wyjść na odpoczynek i wstawać w nocy za niską stawkę wynagrodzenia do 900 Euro?
Polak jest z natury osobą leniwą, chciwą i narzekającą, ale rodziny i Państwa firma potrafi wykorzystywać!!!
A podwyżka do 2 euro raz na 3 miesiące albo i brak reakcji ze strony firmy, też wymaga dyskusji!!
Nie polecam firmy!!!
zdjecie uzytkownika
Krystyna.123 - 2015-05-17 17:56:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam miłe pracownice Promedici24.z.o.o pracuję w tej firmie od 3 lat za mizerny grosz dlatego ,że w moim wieku i kraju nie mogę znaleźć pracy bo na emeryturę jestem za młoda i za zdrowa a na pracę za stara i nie mam wyjścia bo znam język niemiecki biegle i nie mam wyjścia bo muszę zarobić na chleb i na lekarstwa a również aby utrzymać dom nie polecam wogóle zdrowym panią tej firmy bo zarabia się marny grosz a pracuje się bardzoo ciężko.proszę o polecenie innej i lepszej firmy dziękuje.
zdjecie uzytkownika
basia - 2015-05-18 22:15:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [halka0065 - 2015-04-14 08:56:03]:
nie to jest nie prawda
zdjecie uzytkownika
wodnik - 2015-05-19 09:02:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam aktualnie jestem opiekunką w Promedica24.Firma egzaminowała mnie z języka niemieckiego dwa razy i nie były to tylko proste pytania ale takie które wymagały znajomości języka.730-850 euro to zarobki dla opiekunek które raczkują dopiero w języku niemieckim i bez doświadczenia.Promedica24 organizuje różne bardzo przydatne szkolenia w tym kursy językowe na których można się sporo nauczyć a dla osób które mówią po niemiecku podciągnąć braki.
zdjecie uzytkownika
wodnik - 2015-05-19 09:15:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po rozmowie telefonicznej w sprawie pracy opiekunki w Promedica24 podczas której odpytano mnie z języka niemieckiego pojechałam do biura aby podpisać umowę o pracę. Podczas podpisywania umowy i wypełnianiu ankiety jeszcze raz zostałam przepytana ze z języka niemieckiego.A
zdjecie uzytkownika
wodnik - 2015-05-22 08:58:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie niech ktoś spróbuje pracować jako opiekunka w PCK praca taka jak w Niemczech a zarobki takie że szkoda mówić. Za wypłatę za pracę w Promedica24 można całkiem godziwie egzystować w Polsce nie zaciskając pasa. Płaca na czas i taka jak w umowie. Polecam osobom znającym język niemiecki pracę z Promedica24.POZDRAWIAM !!!
zdjecie uzytkownika
wodnik - 2015-05-22 09:11:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przymusu do pracy nie ma i nie ma wymogów znajomości języka z certyfikatem B1 lub B2. Życzę komuś z całego serca zarobków w Polsce na poziomie tych które można dostać za pracę z Promedica24. Wszystkie firmy które organizują szkolenia wymagają przepracowania jakiegoś czasu bo dlaczego mają ludziom robić prezenty. POLECAM PANIOM PRACĘ W PROMEDICA24
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-05-22 10:50:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [znam to - 2015-04-15 09:08:59]:
Nie obrażaj kobiet pracujących w marketach, bo wiele z nich ma nawet licencjata , a to że w Polsce brakuje pracy skutkuje tym, że nawet w markecie jest trudno dostac zatrudnienie. Brak pracy, to nie lada gratka dla takich firm jak Promedica, bo mają ogromne zyski z pracy opiekunek. To dobra forma zarobkowania dla emerytek i rencistek, bo jeśli masz jeszcze kupę lat do emerytury , to praca w Promedica jest porażką . Oni odprowadzają składki zus od 200zł ! Nie ma co liczyc na jakakolwiek emeryturę.
A tak na marginesie, to jaką inteligencją należy się wykazac do wycierania tyłka?
zdjecie uzytkownika
zuzanna - 2015-05-25 11:48:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hejka wszyskim pracownikom , powiedzcie mi , jak wygląda teraz po zmianach wysokośc skladki emerytlno -rentowej , czy to sa juz norakne składki czy tylkko groszowe ? Sprawdzal ktoś?????
zdjecie uzytkownika
anakonda - 2015-05-25 18:47:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja powoli nie kapuję o co wam chodzi.naprawdę w polsce jest tyle innych firm które traktują pracowników jakos normalnie.w pro medice pracowalam z bardzo dobra znajomościa jezyka dostawalam 1040 euro .podziekowałam za współprace i przeszłam do interkadry.dostałam 300 euro wiecej.tam nawet bez znajomosci jezyka kobiety maja po1100.wystarczy wejsc na strone w internecie wysłac im swój numer oddzwonia.składka zus odprowadzana jest od sredniej krajowej a nie od jakis smiesznych groszy
zdjecie uzytkownika
Ja12 - 2015-05-25 19:21:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [basia - 2015-05-18 22:15:31]:
Prawda to co piszesz,to totalnie oszuści obiecóją złote góry a dostajemy skały a oni zbierają złoto.
zdjecie uzytkownika
ANAKONDA - 2015-05-25 20:25:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nieznana - 2015-05-08 17:47:49]:
NIE WAŻNE CZY KALI CHCIEC CZY KALI MIEC CZASAMI SA TAKIE KONTRAKTY ZE NAWET NIE MASZ MOZLIWOSCI POROZMAWIANIA BO OSOBA KTORA SIE OPIEKUJESZ NIE MOWI ZWYCZAJNIE CO NIE OZNACZA ZE NIE PRACXUJESZ I TO CIEZKOWIEC JAK PRO MEDICA PLACI 1000EURO ZA NIE4MY KONTRAKT ALE BARDZO CIEZKI SOBIE BIORAC 2000 TYSIAKI PRZY OKAZJII TO CHYBA COS NIE TAK
OSZUKUJA KLAMIA I TO JEST FAKT NIC TEGO NIE ZMIENI
zdjecie uzytkownika
anka - 2015-05-26 14:42:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ANAKONDA - 2015-05-25 20:25:01]:
Skoro tak narzekasz, to co cie tu trzyma? Nikt nie zmusza do pracy w promedice. U mnie moze nie ma kokosow, bo mam niecale 1000 euro ale robota stabilna, sa szanse na podwyzke i jestem naprawde zadowolona. ta praca nie nalezy do 'wymarzonych', wiec nie ma co miec wymagan. chcesz miec swiety spokoj od chorej, starszej osoby? jedz na truskawki z firma 'Krzak', nie miej pewnosci czy dostaniesz wypłate, sama opłać dojazd i powrot. Powodzenia!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Witam pierwszy raz jak poszlam do nowo otwartego biura w Radomiu chciałam się dowiedzieć jak wygląda praca i jakie trzeba spełniać warunki. Siedziały dwie panie jedna wyjaśniła mi wszystko i zapytała czy chce wypełnić kwestionariusz zgodziłam się i powoli opisując moje umiejętności z pomocą pani go wypełniłam. Miałam w niedługim czasie przyjść jeszcze raz po zapoznaniu się z materiałem językowym dotyczącym życia codziennego. Po kilka dniach pani zadzwoniła i zaprosiła mnie na rozmowę w sprawie kursu językowego poszlam i przystąpiła m do kursu . po zakończeniu przeszła rozmowę kwalifikacyjna po niemiecku i podpisałam umowę. Po podpisaniu umowy wyjechała po tygodniu.
Pytania: Pytania standardowe jaki mam zawod czy pracowała za granica itp.
zdjecie uzytkownika
agaslawno - 2015-05-26 20:36:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam czy ktoś orientuje się jeśli chodzi o progi językowe i zarobki?? ja mam 1195 Euro wynagrodzenia ukonczoną szkołę policealną jako opiekun osób starszych język znam idealnie ponieważ studiowałam na germanistyce jestem również z zawodu nauczyciel niemieckiego i odmawiaja mi podwyżki tłumacząc że mam juz jakis próg osiagniety, a o podwyżke dopiero staram sie pierwszy raz. pomozcie
zdjecie uzytkownika
asku - 2015-05-27 15:29:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
załatwić pracę to potrafią, ale zero wsparcia i za transport powrotny samemu trzeba sobie bulić. NIE POLECAM.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promedica SA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Promedica SA?
Zadaj pytanie
alert