Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Promedica SA

Pracowałeś w firmie Promedica SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
jolka - 2014-10-01 16:01:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam,

czy ma ktoś informacje, ile zarabia specjalista w Promedica24? W biurze obslugi klienta z niemieckim??
Prosze o pomoc :)
zdjecie uzytkownika
Yaga - 2014-10-03 18:58:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Stawki na live-in w Anglii wahają się od 400 funtów brutto wzwyż. Wpiszcie w google live-in care uk - jest masa firm np Christies Care Ltd, Melody Care, Helping Hands gdzie mozna aplikować, jesli znacie angielski. Stawka 1000futnow miesiecznie jest śmieszna, bo znaczy to, że firma was wykorzystuje. Ludzie nie dajcie soba pomiatać, naprawdę w UK mozna zarobić te minimum 1600 brutto na miesiąc. Kwota wolna od podatku wynosiłą w roku 2013 9.440 - podatek płaci się dopiero od kwoty przekraczającej tą sumę. Składki na ubezpieczenie jako osoba self-employed wynoszą około 12 funtow miesięcznie, założenie firmy jest proste. Jesli ktoś chce pracować jako zatrudniony a nie na działalności to agencja Helping Hands tak satrudnia, podobnie płaca za podróze na terenie UK. Agencja Chrisies Care to forma pośrednicząca i tam się pracuje jako self-employed, ale płacą co tydzień, pienądze są zawsze na koncie w środę, nie ma problemu z pieniędzmi. POmagają we wszystkim, są zawsze dostepni w razie problemów. NIe dawajcie sie wykorzystac i nie pracujcie poniżej minimum - stawka 1000 f/mies to jakaś żenada po prostu.
zdjecie uzytkownika
Yaga - 2014-10-04 01:19:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maka - 2014-08-14 09:46:13]:
Co do podrózy do UK, to bilety w Ryanair kosztuja poza sezonem (sezon - wakacje oraz święta Bożego Narodzenia) około 22funty w jedna strone. Więć żaden cymse to fundowanie podrózy. Co do podróżowania po UK, to w każdej agencji bilety na dojazd do klienta opłaca albo agencja albo klient. Transport w Anglii jest świetny, pociągi jeżdża szybko, jest ich masa, nie ma problemu z dojazdem. Jka znacie język to spokojnie dacie radę, jesli nie znacie, nie pracujcie w UK, bo podczas pracy zdarzaja się rózne rzeczy, trzeba np zadzwonić po pomoc, do lekarza, załatwić wiztyę domową, czasem coś zamówić albo po prostu odebrac telefon, rozmawiać z rodziną itp. Poza tym klient sie denerwuje jesli się słabo mówi. Prace na czarno w UK odradzam, ze względu na ogromne problemy gdyby się cokolwiek stało, a nawet odleżyna jest sporym problemem. Anglicy maja fioła na punkcie bezpieczeństwa, a agencje zawsze ubezpieczaja opiekunów i szkołą ich, tak zeby byli przygotowani na rózne sytuacje. Tak jak pisałam wcześniej, nie spotkałam się ze stawka niższą niż 400 funtów brutto na tydzień, a realnie zarabia się od 450brutto, nawet do 600-700 (Corinium Care). Poszukajcie na necie, prawie każda agencja od razu podaje wam stawki, ludzie walczcie o godną zapłatę, nie dajcie zdzierać z siebie.
zdjecie uzytkownika
Zosia - 2014-10-15 22:02:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Yaga - 2014-10-04 01:19:34]:
A ja mam pytanie, jak wyglądaj ą warunki finansowe w polskim biurze Promedica24 np. w Katowicach ?
zdjecie uzytkownika
fler - 2014-10-25 01:30:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Yaga - 2014-10-04 01:19:34]:
co do podróży do Anglii i z powrotem to można ją odbyć za naprawdę nie duże pieniądze. Zgadzam się również z @yaga z tym , że jeżeli zatrudnia się zgodnie z prawem tak jak w promedice to pieniadze są naprawdę dobre, jak nie bardzo dobre. Oczywiście to już od pracownika zależy to czy chce dla nich opuszczać kraj i najbliższych
zdjecie uzytkownika
Masza - 2014-10-26 09:38:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Od 2010r pracuje w Promedica24(z 5 razy zmieniano nazwe firmy,wiec mam z 5 roznych umow),teraz otrzymalam ponownie nowa umowe na rok 2015(czytaj dwie).Promedica powoluje sie sie na dostosowanie i wymagania Unii E.no Kochane,jak sie dostaje takie umowy,jak ja ,to tylko podpisac w obecnosci prawnika.Obie umowy zawieraja tresci klamliwe(1-sza:pracy w Polsce??)to,niby zeby ZUS sie odczepil...2-ga,owszem pracy w Niemczech,ale pisze jak wół:8godz.dziennie pracy(zarobek 340E tyg.)od tego podatek,skladki zdrow.;chorobowe,emeryt.-rent. itd.Tak,w Niemczech tego wymagaja,a czy dla Promedica24 tydzien ma 5 dni,czy 7?przeciez my pracujemy 7dni w tyg.+swieta..(wszystkie niemieckie swieta!!)Prosilam pracownice o wyjasnienie...odpowiedz:"....prosze podpisac umowy,w rzeczywistosci nic sie nie zmienia...wyplata bedzie taka jak dotychczas....."Te umowy,to skandal..pachnie spotkaniem z US,z ZUSem w nieciekawej formie.Pozdrawiam Panie Opiekunki,ja mam dylemat,nie ukrywam....szukam innej firmy.
zdjecie uzytkownika
pracownik24 - 2014-10-27 12:28:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Witam wszystkich.

Zgadzam się z ostatnią opinią, faktycznie ta firma często zmienia nazwę, też już miałam nazwę Promedica24, potem Warszawa Germany, potem Service24 itd.
Też już czytałam różne nazwy, ale to ta sama firma.
Ogólnie wynagrodzenie na czas i plus tej firmy, że opłacają przejazdy czy to busem czy autobusem.
Ale co do wynagrodzenia to żadna rewelacja za dobry język, prawo jazdy i doświadczenie można dostać max do 1000 euro, a człowiek spędza tam czas 24h i zawsze jak jechałam pierwsza w nowe miejsce to dostawałam nieprawdziwe opisy stanu zdrowia Pflegebeduerftige i przez to starcia czy z rodziną czy szukanie znowu innej oferty.
Gdyby nie to, że w Polsce ciężko z pracą i też ciężka sytuacja finansowa to w ogóle nie odważyłabym się na wyjazd.
Niestety jest bardzo dużo agencji pośrednictw pracy i dużo biur, a człowiek musi sam siedzieć w obcym domu za zarobkiem.
Nie polecam tej firmy.

zdjecie uzytkownika
opiekunka Ania - 2014-11-01 14:24:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Sprawa jest w prokuraturze i toczy się na razie postepowanie, także w ZUS i US, zostałam perfidnie wykorzystana przez Promedica i narażona na utrate zdrowia. Szukajcie ludzie innej firmy nie dawajcie sie wykorzystywać. Jesli chcecie pracować jako opiekunki i znacie niemiecki na poziomie B1, to podpisujcie umowy bezpośrednio z rodzinami lub biurami niemieckimi, macie godziwe warunki płaca o 300% większa i wszystkie składki. A ta patologia promedica powinni skończyć w kryminale. Inna sprawa że promedica nie wykazuje dochodów jakie uzyskuje faktycznie z tej działalności to są miliony w EURO, także sprawa jest także CBŚ
zdjecie uzytkownika
Iwona - 2014-11-01 14:37:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kłamią mówią że rodzina jest dobra, miła babcia sprawną itd. trzeba tylko ogarnać dom i pomóc babci przy myciu przygotować posiłek! Byłam bez jedzenia, wody, mieszkałam w piwnicy bez okna. Traktowali mnie jak PSA. Zapłacili tylko połowę bo taką mają umowe z Promedica! Córki babci prznosiły mi swoje szmaty do prasowania z dwóch domów, byłam wykorzystywana, babcia miała demencje, schizofrenie robiła pod siebie.TRAGEDIA, jak lekarz przychodził do babci i wypisywał recepte to córki były tak oszczędne że jej nie realizowały w aptece, babcia wyła po całych nocach!!! ja nie spałam po trzy doby> koordynator na moje skragi był głuchy i powiedział ze są jeszcze gorsze domy! Musiałam ją podnosić, przez 1m-c straciłam zdrowie fizyczne i psychiczne! Promedica - brakuje im opiekunek kilka razy zmieniają nazwe firmy, DOBRZE SIE ZASTANÓWCIE, WYBIERAJCIE INNE FIRMY KOBIETY! My zasuwamy za te marne grosze po 300 godzin, te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w biurach chodzą w butach za 800zł. Zarabiają na nas grube pieniądze!
zdjecie uzytkownika
Jeny - 2014-11-02 12:22:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszystkie dobre opinie to są wpisy od pracowników Promedica, także dobrze się zastanówcie i najlepiej jakby wasze rodziny tutaj w Polsce miały wszystko pod kontrolą w razie jakis oszustw i krętactw ze strony pośrednika Promedica ( bo oni co klika m-cy zmieniają wpisy w rejestrze zeby ominąć płacnia podatków)szli do biur jak w dym. Zgłaszajcie to wszystko w ZUS i US I policja za naruszanie również dóbr osobistych. Najlepiej zebrać więcej osób i wspólny pozew złożyć w sądzie, bo każda z nas ma umowe tylko zlecnie także to będzie sąd cywilny! Ale razem kobiety damy radę i tej polskiej mafii ukręcimy nosa. Na nich nie ma innej rady, żerują na tym że tutaj w Polsce jest duże bezrobocie i każdy ma duże zobowiązania finansowe.
zdjecie uzytkownika
Marta - 2014-11-02 12:32:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyjechałam dwa m-ce temu z ramienia Promedica stałam na dworcu 14 godzin na koordynatora który zapomniał mnie odebraĆ z dworca. SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!! NIGDY WIĘCEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIKKT NIE ODBIERAŁ TEL. DOBRZE ZE GADAM PO NIEMIECKU I MIAŁAM ZE SOBĄ PIENIADZE BO W TE 14 GODZIN MUSIAŁAM JAKOŚ PRZETRWAĆ NA TYM DWORCU!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
sarna - 2014-11-04 09:40:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Marty:
wybacz,nie obraz sie,ale cos mi sie nie chce wierzyc,zaden tel nie odbierał?a rodzina u której miałas być?tez nie?jest alarmowy do firmy mozesz o kazdej porze dzwonić,wiem bo sama korzystałam z tej opcji.Jetem tez opiekunką,nie mowie ze firma działa na kazdej płaszczyznie perfekt,ale akurat tu,jestes chyba troche sobie sama winna.Az 14 godz??/az mi ciebie szkoda
zdjecie uzytkownika
hodor - 2014-11-08 14:42:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ostatnim kilku Paniom, a raczej jednej, która pewnie w ich imieniu pisała... gratuluję weny , bo wymyślanie takich historii pewnie nie przyszło Ci łatwo. Nie wiem jaki interes masz w tym , żeby pisać o promedice w tych niezbyt pochlebnych słowach , ale nastepnym razem spróbuj się lepiej zakamuflować
zdjecie uzytkownika
opiekunka - 2014-11-13 18:03:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zofia131 - 2014-09-24 21:32:34]:
placa w dwoch ratach o czym nie ma w umowie na to wychodzi ze my tez powinnismy pracowac na raty koniec umowy i trzeba wiac z tej firmy jak jest zlecenie pracuje sie jak niewolnik 24 godziny na dobe koordynator nic nie robi zero zainteresowania obiecali 800 dostalam 680 a niemcy placa 1920 euro za jednego pracownika nie warto im wiezyc
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-11-13 18:11:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jeny - 2014-11-02 12:22:30]:
jeny dobrze piszesz powinnismy sie dolaczyc sie do ciebie
zdjecie uzytkownika
Mango - 2014-11-13 18:41:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proponuje dla wszystkich niezadowlonych szukać pracy na własną rekę jak znacie duch. na poziomie B1, jak wiecie wszystko lepiej ile firma na was zarabia. Popisujcie umowy z niemieckim biurem wtedy macie zapłacone za wszystko za każdą nadgodzinę, święta itd. Wtedy umowe macie tylko jedną. Tutaj kazdy pilnuje własnego interesu,a to prawda pośrednicy w polsce m.in. jak oni zarabiają dużo hajsu.
zdjecie uzytkownika
majka - 2014-11-14 15:44:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sarna - 2014-11-04 09:40:58]:
współczuję!, i potwierdzam syf jakich mało!!!!! oszukują na pieniadzach
obiecują premię za szybki wyjazd a pózniej tych premi nie ma!!!!!
oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
madzia - 2014-11-15 11:34:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
OPINIE O PROMEDICE SĄ ZŁE.PRACOWAŁAM TAM PRZEZ ROK.Z BARDZO DOBRĄ ZNAJOMOŚCIĄ JĘZYKA WSZYSTKIEGO MIAŁAM 1100 E.TEŻ WYDAWAŁO MI SIĘ,ŻE WSZYSTKO JEST TAKIE POUKŁADANE,MIŁE PANIE ,WRĘCZ PRZEMIŁE.DO CZASU OCZYWIŚCIE WSZYSTKO.TERAZ PRACUJĘ PRYWATNIE.ZOSTAŁAM U RODZINY ,KTÓRA ZERWAŁA KONTRAKT Z PRO MEDICĄ.WSZYSCY SĄ ZADOWOLENI.
MAM ZASTĘPSTWO OD CZASU DO CZASU.JEST DOBRZE.
zdjecie uzytkownika
sarna - 2014-11-15 12:13:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co sadzicie o nowych umowach z promedici?czy wszystko jest dla was w tej umowie jasne i przejrzyste?jestem ciekawa opinii innych,pozdrawiam:)
zdjecie uzytkownika
Krysia - 2014-11-15 19:07:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hodor - 2014-11-08 14:42:44]:
Napisz ile dostajecie od rodziny za opiekę nad osobą straszą? Jak mnie pamięć nie myli to 2000-2200 Euro? A ile proponujecie w biurze opiekunce z dobrą znajomością języka 800-1100?
zdjecie uzytkownika
majka45 - 2014-11-15 19:52:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nowe umowy są do (usunięte przez administratora).trzeba będzie zrezygnować i tyle.śmierdzą...a kto mi w niemczech będziewypłacał zasiłki rodzinne przepraszam bardzo, skoro podatki mam tu płacic... coś jest nie tak...1000 zł premia świateczna... obiecanki cacanki a głupiemu radość. zostaję na świeta ciekawe ile dostanę tej premii.hahaha.
zdjecie uzytkownika
gosc12345 - 2014-11-18 13:28:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [majka45 - 2014-11-15 19:52:35]:
ale jakie sa? jedna czy dwie , umowa o prace czy zlecenie, jakie kwoty i od jakich sa skladki?
zdjecie uzytkownika
sarna - 2014-11-18 17:38:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chodzi o nowe umowy,ktore będa obowiazywac od nowego roku:)
zdjecie uzytkownika
gosc12345 - 2014-11-19 13:59:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sarna - 2014-11-18 17:38:57]:
no tak. juz mozna przeczytac na forach ze sa takie przedkladane. Pytanie brzmi jakie to sa umowy. ma ktos juz szczegoly?
zdjecie uzytkownika
malami - 2014-11-21 10:50:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o Anglię, to fakt, jeśli ktoś chce naprawdę zarobić, nawet dwa razy więcej niż w Promedice, to zdecydowanie trzeba się rozglądać za brytyjską firmą. Ogólnie współpraca z nimi jest ok. Opłacony transport do UK i do domu podopiecznego, jest kontakt mailowy i telefoniczny z koordynatorami. Zakładają w naszym imieniu działalność w UK, umawiają na spotkanie po NIN. Tylko najważniejszy argument to na pewno zarobki. Zawsze można wyjechać z nimi, popracować a na miejscu w UK rozglądać się za czymś nowym, lepszym.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promedica SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x