Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Promedica SA

Pracowałeś w firmie Promedica SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
sarna - 2014-11-18 17:38:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
chodzi o nowe umowy,ktore będa obowiazywac od nowego roku:)
zdjecie uzytkownika
gosc12345 - 2014-11-19 13:59:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [sarna - 2014-11-18 17:38:57]:
no tak. juz mozna przeczytac na forach ze sa takie przedkladane. Pytanie brzmi jakie to sa umowy. ma ktos juz szczegoly?
zdjecie uzytkownika
malami - 2014-11-21 10:50:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeśli chodzi o Anglię, to fakt, jeśli ktoś chce naprawdę zarobić, nawet dwa razy więcej niż w Promedice, to zdecydowanie trzeba się rozglądać za brytyjską firmą. Ogólnie współpraca z nimi jest ok. Opłacony transport do UK i do domu podopiecznego, jest kontakt mailowy i telefoniczny z koordynatorami. Zakładają w naszym imieniu działalność w UK, umawiają na spotkanie po NIN. Tylko najważniejszy argument to na pewno zarobki. Zawsze można wyjechać z nimi, popracować a na miejscu w UK rozglądać się za czymś nowym, lepszym.
zdjecie uzytkownika
rimini - 2014-11-23 00:40:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [malami - 2014-11-21 10:50:16]:
no tak tylko , że nie kazdemu pasuje taka opcja. Ja liczę na wyjazd w ramach którego otrzymam pracę taką na jaką się umówiłam i jaką chcę wykonywać przez dłuższy okres czasu. Chcę spokojnie tam pracować , a nie zaraz po przyjeździe zastanawiać się nad tym co i gdzie zrobić , aby znaleźć coś nowego ...
zdjecie uzytkownika
jaq - 2014-11-23 00:51:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, a czy Panie chociaz pocholiły sie nad umową?w ktorej jest wszytsko napisane
zdjecie uzytkownika
sarna - 2014-11-23 09:49:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
prosze wytłumaczyc słowo "pocholiły"?no własnie jest WSZYTSKO:)napisane,co niby?ze praca 8godz dziennie,40 tyg,a co z reszta wolontariat??nic nie ma o nadgodzinach,pracy w niedzile,a co jak pacjent wymaga nocnej opieki??kobietki,czytajacie ze zrozumieniem i wtedy WSZYTSKO:)albo nic nie bedzie jasne
zdjecie uzytkownika
eska - 2014-11-23 21:29:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Jeny - 2014-11-02 12:22:30]:
Tu sie zgadzam,wiadomości niedokładne,za zwyczaj zakłamane,ale żeby połowę wypłaty dostać tego nie rozumię,wykorzystywać dajemy sie same,bo wiemy co należy do naszych obowiązków,po co wykonujemy jeszcze te dodatkowe,jest masa Pań,które prasują trzecim osobom,myja okna,sprzątaja strychy...i kto komu winien?Firma jest do bani...ale same popełniamy błędy.
zdjecie uzytkownika
Kinza - 2014-11-23 22:02:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [malami - 2014-11-21 10:50:16]:
Dalej śmieciówki bo Promedici na nic lepszego nie stać,woły harują a pan zbiera plony...tyle na temat nowych umów!!!!Jak macie jakieś nowe firmy i namiary na nie ,prosze podajcie,chętnie skorzystam.
zdjecie uzytkownika
naiwna24 - 2014-11-24 14:59:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [majka - 2014-11-14 15:44:24]:
a co trzeba zalatwic w Polsce aby legalnie pracowac w niemczech a miec swojego klienta.Bo ja mam babke do opieki i wlasnie chca jeszcze ja wiecej od stycznia 2015 skasowac a ja tak mysle ze jakbym jej zaproponowala inna opcje i ona i ja bysmy rozwiazaly umowe z ta Firma to bym sie na lepszych warunkach z nia dogadala aby nam oboje pasowalo. Musze powiedziec ze babka juz placi 2.400€ a mi wyplacaja (wiadomo w 2 ratach) nie cale 1.200€. Teraz ja chca skasowac na wiecej, czyli bedzie placila ca.2.800€ a dla mnie nic sie nie zmienia. Jest to sens pracowac niby 40godz. w tyg. a zapiepszac wiecej? co radzicie mi bo nie wiem od czego zaczac w zalatwianiu spraw abym mogla sama z babcia spisac umowe i ile trzeba i gdzie odprowadzac podatkow, ubezpieczenia itp.
zdjecie uzytkownika
Aga - 2014-11-24 19:35:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odradzam z całego serca te umowy- to kabaret, myslą że polki to analabetki, ta umowa wogóle nie zabezpiecza. Sa dwie umowy żeby od drugiej nie płącić podatku i ubezpieczenia. Najlepiej szukać firmy na portalach angielskich lub niemieckich. Najgorsze co może być podpisać w polsce umowe zlecenie z tą firmą.
Wykonujcie tylko to co macie w zapisie w obowiązkach, nie dajcie się wykorzystywać za tak marne grosze za tak ciezką prace. Mogę od siebie napisać że murzynki i latynoski zarabiają więcej i dużo mniej pracują od polek. hihihi
zdjecie uzytkownika
zaba - 2014-11-25 14:22:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
..pracowałam w Promedice krótko bo niezdzierżyłam na dłuzszą mete..Mój klient płacił 2 tys. euro a ja dostawałam 800 podzielonych na mocy ich zasranego okresu rozliczeniowego..porazka..Najsmieszniejsze jest to ze koordynatorka przysłała zmienniczke ale zapomniała zorganizowac mój powrót..smiech na sali!Do wszystkich tutaj skarzących sie..ludzie pracy w opiece jest foll...szukajcie w niemieckich agencjach..naprawde jest ich sporo i niewymagają super niemieckiego a oferuja naprawde dobre wynagrodzenie i legalne zatrudnienie...
zdjecie uzytkownika
Hanka - 2014-11-26 08:46:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czytam te opinie i jestem w lekkim szoku. Wyjeżdżam również jako opiekunka do Niemiec z Promedica24. Zawsze zapłatę miałam na koncie 14-15 każdego miesiąca zgodnie z umową. Nie w ratach! Przed każdym wyjazdem wiedziałam do kogo jadę i na jakie warunki się zgadzam. Wykonuję zawsze czynności związane z opieką i bieżącym utrzymaniem porządku w pomieszczeniach,z których korzysta podopieczna/-y i ja. Nie robiłam nigdy gruntownych porządków, np. pranie firan, mycie okien, sprzątanie piwnic czy garaży, o których inni piszą. To do nas nie należy i tego nie robię! Niektóre z nas chcą być lepsze od innych opiekunek i same się proszą o te prace, narzucają z pomocą rodzinie, a potem narzekają, jak to mają źle i ciężko. Nikt nikogo tam na siłę nie wysyła. Nie podoba mi się, to wracam! Zawsze można rozwiązać umowę z 14-dniowym wypowiedzeniem. Wysłać listem poleconym na warszawski adres. Firma musi w tym czasie zorganizować nową opiekunkę i powrót do kraju.
Nowa umowa od nowego roku! Mam, zastanawiam się, jeszcze nie podpisałam. Firma będzie odprowadzała wszystkie składki do ZUS od całego wynagrodzenia. Dla wielu osób, to chyba dobrze,bo liczy się wszystko do emerytury. Natomiast dla tych, którzy są na emeryturze, chyba nie jest to najkorzystniejsze.
zdjecie uzytkownika
naiwna24 - 2014-11-26 22:30:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakos napisalam o porade madrej osoby a nikt nie odpowiada. Czy to Jet tylko wyplakiwanie sie nad ciezka praca i samych jakis pretensji. Kazdy narzeka a nikt nie potrafi cos doradzic albo napisac konktetnie. Np. pisza Panie: szukac sobie przez niemieckie agencje i koniec. Napisz Pani jakie agencje, to bedzie wiecej pomocne bo takie wypociny to nikomu nie pomoga a tylko odstraszaja. Niech sobie Panie jezdza i zarabiaja bo i tak przeliczajac to na polskie mozliwosci zarobkowe to i tak dobrze sie zarabia na wyjezdzie. Niejedna Pani zaraz po powrocie jedzie sobie na wszasy. sanatoria, kosmetyczki i inne zachcianki. Ciekawe czy pracujac w PL mozna by bylo na to wszystko sobie pozwolic. Przestancie biadolic a jak chcecie komus pomoc to piszcie o konkretach. Pozdrawiam milo
zdjecie uzytkownika
malami - 2014-11-27 19:27:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Naiwna, na pewno rozwiązać umowę z agencją. A w sprawie umowy z podopieczną, to może najłatwiej pogadać z rodziną podopiecznej w Niemczech by pomogli w organizacji formalności. Albo oni mogą zatrudnić na umowę o prace, może któreś z nich prowadzi swoją firmę, albo założyć tam działalność.
Chyba nie ma sensu mówić o pracy 8 godzin dziennie, bo to chyba nie przy tym trybie pracy...Wiemy na czym polega nasza praca.
No i dokładnie, wiele się mówi, że chcemy się pokazać jakie to jesteśmy zaradne i same sobie dodajemy zajęć. A najważniejsze to przecież opieka. Dbamy o bieżący porządek, nie pierzemy zasłonek, nie myjemy okien.
zdjecie uzytkownika
naiwna24 - 2014-11-29 00:38:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [malami - 2014-11-27 19:27:26]:
Dziekuje malami ze cos napisalas i dalej moge cos z tym zrobic. Niestety z babci rodziny to nikt w tej sprawie nie pomoze. Musialabym sama wszedzie latac. Jakos bede sobie dalej musiala poradzic w sumie mam na to czas.Moze jest ktos co mi jeszcze innaczej doradzi. Pozdrwiam serdecznie
zdjecie uzytkownika
SALAMANDRA - 2014-11-29 15:33:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [naiwna24 - 2014-11-26 22:30:43]:
NO TO JEDNYM SŁOWEM MIAŁAŚ SZCZĘŚCIE.JA PRACUJĘ NIE CAŁY ROK Z BARDZO DOBRĄ ZNAJOMOŚCIĄ JĘZYKA.LĄDOWAŁAM JUŻ W TRZECH RODZINACH,WSZĘDZIE BYŁO DOBRZE,CHOCIAŻ CZASAMI NIE POWIEM BARDZO CIĘŻKO .NIGDY JESZCZE NIE DOSTAŁAM WYPŁATY NA CZAS.
ZAWSZE JEST TO 17 LUB 18,WYPŁATĘ MAM W EURO.NIE PODPISUJE NOWEJ MOWY.NIE MAM OCHOTY PO POWROCIE DO POLSKI JECHAC DO KOLEJNEJ RODZINY.NIKOMU TO NIE PASUJE.ANI MI ANI RODZINOM U KTÓRYCH JESTEM.DZWONIĄ INTERWENIUJĄ,FIRMA OBIECUJE ŻE WRÓCĘ,A NA KONIEC OKAZUJE SIĘ ŻE NIE.BO WYLĄDOWAŁAM U KOGOŚ INNEGO.JA MAM TEGO SERDECZNIE DOSYĆ.WIEC ...ŻEGNAM ICH OBOJĘTNIE,,,PRACE MAM.


zdjecie uzytkownika
ZOCHA - 2014-12-03 09:36:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy któraś z Pań mogłaby udostępnić mi np przesłać na maila wzór nowej umowy ?
Bardzo mi na tym zależy - chciałabym zatrudnić się w tej firmie, ale wcześniej chciałabym skonsultować umowę z kolegą prawnikiem. Proszę o kontakt tutaj- jak byłby ktoś skłonny "podzielić" się podam maila,
zdjecie uzytkownika
leyla - 2014-12-05 22:27:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No więc tak: Niestety musze stwierdzić iż na przekór dostawałam od Firmy inne oferty niż przy podpisaniu umowy uzgadniałam, to znaczy nie te według moich preferencji które podałam w swoim profilu tylko zupełnie na odwrót, a przecież to my pracujemy na firmę i naturalne jest że mamy prawo określić swoje preferencje do jakiego podopiecznego chcemy jechać, to my wiemy w jakiej ofercie sprawdzimy się najlepiej, to się czuje. Język znam na najwyższym poziomie, przechodzę obecnie do innej firmy, gdzie to doceniają i gdzie oferta zostanie mi dopasowana według uzgodnień. No i co da się? No oczywiście i tak tez obie strony na tym skorzystają i będą zadowolone. Jakoś tak mam wrażenie że Promedica ma teraz prawie same trudne kontrakty, kiedyś było lepiej, przynajmniej mi było lepiej i z pierwszych wyjazdów byłam zadowolona. Kiedyś mówiłam o Was dobrze Promedico ale zawiedliście mnie, szkoda, ale ja sobie poradzę.To by było na tyle. Pozdro dla wszystkich fajnych dziewczyn- opiekunek.
zdjecie uzytkownika
LILIANA - 2014-12-06 12:26:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mile panie ja pracuje w promedice ponad 5 lat, i pisze w innej sprawie a mianowicie czy za maszA ciezka prace niepowinnysmy pojsc na wczesniejsza emeryture? pracujemy czesto z ludzmi chorymi umyslowo, nieraz jest bardzo ciezko wytrzymac.nasza psychika tez jest na wyczerpaniu.dlaczego nauczyciele, wojsko,policja itd ida na wczesniejsza emeryture a my za tak ciezka prace i to z dala od domu nie mamy przywilejow.pisze bo moze znajda sie panie co tez sie pod tym podpicsza i moze zaczna dzialac,bo ja nie wiem jak sie za to wziac. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
diablica - 2014-12-06 12:44:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ja tez jestem tego zdania , ze my tak cieżko pracujące , z dala od domu , często pracujemy z chorymi z demencją itp, nie śpimy po nocach , pracujemy w dzien i w nocy powinnyśmy pójść na wcześniejszą emeryturę tak jak wojsko , policja czy tez jak wyżej pani zauważyła nauczyciele . Może któraś z pań ma jakiś pomysł jak to załatwić. Pozdrawiam wszystkie opiekunki trzeba sie trzymac razem !!!!!
zdjecie uzytkownika
henrietta - 2014-12-07 14:38:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem Wam że może i by nam się przydało nie raz pójsc na wczesniejsza emeryture ale niestety sprawa nie jest taka prasta. Zazwyczaj takie prawo przysługuje osobom które pracują na posadach panstwowych na rzecz społęczeństwa. Jest wiele prac bardzo ciężkich a im tez wczesniejsza emerytura nie przysługuje:(
zdjecie uzytkownika
panda - 2014-12-14 15:27:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [naiwna24 - 2014-11-24 14:59:04]:
jesli szukasz nowej firmy to polecam sepamed.de firma w tej chwili zmienia strone inernetowa,dlatego jej nie obejrzysz,ale mozna pisac na e-maila
info@sepamed.de
zdjecie uzytkownika
panda - 2014-12-14 15:32:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aga - 2014-11-24 19:35:48]:
polecam firme sepamed.de
praca na niemieckich warunkach,w tej chwili strona internetowa jest niedostepna-jest u grafika,ale mozna pisac na e-maila :info@sepamed.de
zdjecie uzytkownika
Agnes - 2014-12-16 21:41:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy któraś z Pań mogłaby mi podesłać umowę z Promedicą? Mama ma problem z zerwaniem kontraktu i chcę przejrzeć umowę, żeby wiedzieć co i jak. Mój mail: aga.grajerz@gmail.com z góry dziękuję :-)
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-12-18 10:00:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [naiwna24 - 2014-11-26 22:30:43]:
Ciekawe bo w mojej nie od całego wyngrodzenia od śmiesznej kwoty
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promedica SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Promedica SA?
Zadaj pytanie
x