Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Promedica SA

Pracowałeś w firmie Promedica SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
mix - 2014-08-19 23:26:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lana - 2014-08-14 15:28:38]:
Naprawdę ~ lana~ rozbawiłaś mnie do łez. Czy ty aby napewno pracujesz jako opiekunka? To akurat, że ktoś wraca zanim się rozpakuje zdarza sie w każdej firmie, bo każda firma ma w nosie w jakich warunkach pracujesz, ważna jest tylko prowizja którą otrzymuje. Różnice są tylko w płacy dla opiekunek a tu Pramedica wiedzie prym i płaci najniższe stawki. A że z niewolnika nie ma pracownika jest wiadomo nie od dziś. Dobrze zmotywowany pracownik nigdy źle o chlebodawcy nie mówi.
zdjecie uzytkownika
andzia - 2014-08-21 17:11:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zawiedziona - 2014-06-30 13:17:40]:
jezdziłam z promedyca24 niewiem czy ktos zauwazył ze oni płaca prawie rzadne składki nawet na chleb na emeryturze niewystarczy
zdjecie uzytkownika
pracujaca - 2014-08-24 15:48:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jola07 - 2014-05-10 19:17:59]:
Sprobowac zawsze mozna. Zawsze znajdzie sie ktos malo zadowolony z pracy w Promedica24.Mnie juz w tym roku 4 roczek leci i nie narzekam .Jesli jest dobra rodzina i podopieczny o.k.Poprostu sie pracuje,a czas sam ucieka.Ja polecam .warto sprobowac i samemu sprawdzic.
zdjecie uzytkownika
Iza - 2014-08-30 14:10:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jola07 - 2014-05-10 19:17:59]:
Spróbuj w M&B ze Swidnicy, mam od nich dobrą ofertę.
zdjecie uzytkownika
5555 - 2014-08-30 22:07:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
obecnie jestem zadowolona z firmy tylko trochę niskie jest wynagrodzenie mogłoby być większe,i inne firmy dają mi większą stawkę i jak w Promedice nie dostane więcej to zamierzam wyjechać z innej firmy
zdjecie uzytkownika
Ilona - 2014-09-01 17:09:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo mało płacą, lepiej z innymi agencjami.
zdjecie uzytkownika
lela - 2014-09-01 20:12:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile mozna dostać na rękę za cały miesiąc pracy??? Proszę o info.
zdjecie uzytkownika
tiko - 2014-09-02 13:59:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ilona - 2014-09-01 17:09:28]:
to pokaż mi jakąś inną agencję @Ilona z którą warto wybrać się do pracy. Jeśli chodzi o Promedice to przynajmniej jest to dla mnie sprawdzona firma, już od wielu lat na rynku. Wiem czego mogę się po nich spodziewać. Czy jest w obecnie w Polsce jakaś druga taka firma? bo jak osobiście o niej nic nie słyszałam
zdjecie uzytkownika
lela - 2014-09-04 13:34:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile mozna dostać na rękę za cały miesiąc pracy??? Proszę o info.
zdjecie uzytkownika
koko - 2014-09-10 21:31:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o nie wiem ile to mi dadzą podwyżki. Chyba skichnę jak ją dostanę.
zdjecie uzytkownika
litw - 2014-09-11 19:03:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czytam Wasze opinie i strach mnie ogarnął, bo właśnie za kilka dni mam wyjechać do pracy z tej firmy, po raz pierwszy, więc czeka mnie wielka niewiadoma i nie wiem czy dam radę. Co zrobić jeśli będzie za cięzko... uciec?
zdjecie uzytkownika
LELA - 2014-09-12 17:06:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile mozna dostać na rękę za cały miesiąc pracy??? Za darmo tam robicie czy jak, że nikt sie nie wypowiada?
zdjecie uzytkownika
Pracowałam - 2014-09-14 18:47:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [LELA - 2014-09-12 17:06:08]:
Nie polecam!!! zdecydowanie odradzam byłam kilka razy nigdy więcej syf jakich mało.
zdjecie uzytkownika
e - 2014-09-15 08:29:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracowałam - 2014-09-14 18:47:27]:
no a wypłata w jakim przedziale - tak plus/minus?
zdjecie uzytkownika
madziarka - 2014-09-18 21:17:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w zależności od języka i doświadczenia ale około 1070 euro ja pracuę już 4 rok rodziny różne trzeba sobie radzić pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
nieznana - 2014-09-19 07:48:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuję już 2 lata z tą firmą Promedica24 i jestem bardzo rozczarowana tą firmą. Owszem cieszyłam się, jak szybko przyjęli mnie do pracy i nowym kontraktem i gdyby nie to, że w Polsce nie mogę znaleźć pracy to trzymałabym się z daleka od tej firmy. Moje wynagrodzenie wynosi nadal około 800-900 Euro na miesiąc pomimo tego, że mam dobry niemiecki, prawo jazdy i może doświadczenie mniejsze, bo miałam większą styczność z dziećmi niż z Seniorami wcześniej w Polsce.
Na 4 rodziny: dwie były w porządku, dwie to totalna porażka. Teraz otrzymałam nowe zlecenie i zapowiada się też kiepsko.
Nie polecam tej firmy, radzę szybko znaleźć lepszą firmę lub inną pracę.

zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2014-09-21 14:36:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firmy Promedica absolutnie nie polecam. Po roku pracy miałam serdecznie dosyć i znalazłam inną, z której jestem bardziej zadowolona.Takich firm na rynku pracy jest wystarczająco dużo. A co niewolniczego wykorzystywania to przed podpisaniem umowy trzeba ją dokładnie czytać. Powinien być w niej zawarty zarobek, czas wolny, dokładny zakres obowiązków, przywileje itd. Jeżeli ktoś podpisuje beznadziejną umowę to sam jest sobie winien.
zdjecie uzytkownika
była - 2014-09-21 14:54:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lana - 2014-08-14 15:28:38]:
Twój wpis brzmi jest po prostu śmieszny, brzmi jak nieudana reklama. Na pewno nie pracujesz w tej firmie jako opiekunka. Ja po roku pracy mam jej serdecznie dosyć. Gdyby "ludzi do opieki była taka masa" to nie byłoby tylu agencji szukających opiekunek i miejsc pracy za granicą. Pracowałam w firmie która nie zatrudniała jak Promedica tzw koordynatorów za granicą i pewno dlatego więcej w niej zarabiałam.
zdjecie uzytkownika
zofia131 - 2014-09-24 21:32:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy firma Promedica24 Za miesiac palci w dwoch ratach czy w jednej?
prosze o szybka odpowiedz
zdjecie uzytkownika
wanda - 2014-09-28 22:56:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie do końca rozumiem niektóre kwestie na które narzekacie odnosząc się do Promedici. To , że jedna rodzina jest w porządku a druga nie to nie zależy już chyba od tej firmy. Do nich zgłaszają się po prostu ludzie którzy potrzebują pomocy. Jako opiekunki powinnyście wiedzieć , że to nie jest praca z idealnymi ludźmi
zdjecie uzytkownika
jaa - 2014-09-29 18:53:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś z was był na wyjeździe w Anglii? Bo oferty na stronie internetowej mają ale na tym fforum nikt sie na ten temat nie wypowiadal. Organizuja tam wyjazdy czy to tylko ściema?
zdjecie uzytkownika
jolka - 2014-10-01 16:01:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam,

czy ma ktoś informacje, ile zarabia specjalista w Promedica24? W biurze obslugi klienta z niemieckim??
Prosze o pomoc :)
zdjecie uzytkownika
Yaga - 2014-10-03 18:58:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stawki na live-in w Anglii wahają się od 400 funtów brutto wzwyż. Wpiszcie w google live-in care uk - jest masa firm np Christies Care Ltd, Melody Care, Helping Hands gdzie mozna aplikować, jesli znacie angielski. Stawka 1000futnow miesiecznie jest śmieszna, bo znaczy to, że firma was wykorzystuje. Ludzie nie dajcie soba pomiatać, naprawdę w UK mozna zarobić te minimum 1600 brutto na miesiąc. Kwota wolna od podatku wynosiłą w roku 2013 9.440 - podatek płaci się dopiero od kwoty przekraczającej tą sumę. Składki na ubezpieczenie jako osoba self-employed wynoszą około 12 funtow miesięcznie, założenie firmy jest proste. Jesli ktoś chce pracować jako zatrudniony a nie na działalności to agencja Helping Hands tak satrudnia, podobnie płaca za podróze na terenie UK. Agencja Chrisies Care to forma pośrednicząca i tam się pracuje jako self-employed, ale płacą co tydzień, pienądze są zawsze na koncie w środę, nie ma problemu z pieniędzmi. POmagają we wszystkim, są zawsze dostepni w razie problemów. NIe dawajcie sie wykorzystac i nie pracujcie poniżej minimum - stawka 1000 f/mies to jakaś żenada po prostu.
zdjecie uzytkownika
Yaga - 2014-10-04 01:19:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maka - 2014-08-14 09:46:13]:
Co do podrózy do UK, to bilety w Ryanair kosztuja poza sezonem (sezon - wakacje oraz święta Bożego Narodzenia) około 22funty w jedna strone. Więć żaden cymse to fundowanie podrózy. Co do podróżowania po UK, to w każdej agencji bilety na dojazd do klienta opłaca albo agencja albo klient. Transport w Anglii jest świetny, pociągi jeżdża szybko, jest ich masa, nie ma problemu z dojazdem. Jka znacie język to spokojnie dacie radę, jesli nie znacie, nie pracujcie w UK, bo podczas pracy zdarzaja się rózne rzeczy, trzeba np zadzwonić po pomoc, do lekarza, załatwić wiztyę domową, czasem coś zamówić albo po prostu odebrac telefon, rozmawiać z rodziną itp. Poza tym klient sie denerwuje jesli się słabo mówi. Prace na czarno w UK odradzam, ze względu na ogromne problemy gdyby się cokolwiek stało, a nawet odleżyna jest sporym problemem. Anglicy maja fioła na punkcie bezpieczeństwa, a agencje zawsze ubezpieczaja opiekunów i szkołą ich, tak zeby byli przygotowani na rózne sytuacje. Tak jak pisałam wcześniej, nie spotkałam się ze stawka niższą niż 400 funtów brutto na tydzień, a realnie zarabia się od 450brutto, nawet do 600-700 (Corinium Care). Poszukajcie na necie, prawie każda agencja od razu podaje wam stawki, ludzie walczcie o godną zapłatę, nie dajcie zdzierać z siebie.
zdjecie uzytkownika
Zosia - 2014-10-15 22:02:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Yaga - 2014-10-04 01:19:34]:
A ja mam pytanie, jak wyglądaj ą warunki finansowe w polskim biurze Promedica24 np. w Katowicach ?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promedica SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x