Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Promedica SA

Pracowałeś w firmie Promedica SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
adelka - 2014-07-14 19:52:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie czy ktoś pracował w firmie Abona 24
zdjecie uzytkownika
zawiedziona - 2014-07-14 19:56:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zarówno ja jak i moje znajome stanowczo odradzają firmę Promedica !!!!NIGDY NIGDY WIĘCEJ -JEDEN RAZ MI WYSTARCZYŁ ABY ZAKOŃCZYĆ Z NIMI WSPÓŁPRACĘ !!!
zdjecie uzytkownika
Gosia - 2014-07-19 10:57:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
FIRMA PROMEDICA24 AKURAT MNIE DALA SZANSE NA PRACE ;CHOC MOJA ZNAJOMOSC NIEMIECKIEGO BYLA NIKLA . Dostalam oferte ,klient mnie zaakceptowal.rodzina polubila i tak zostalam w niej az 4 LATA. jESTEM ZADOWOLONA Z PRACY W PROMEDICE24.WYNAGRODZENIE JEST NA CZAS I ZGODNIE Z UMOWA.
zdjecie uzytkownika
Wolin - 2014-08-04 13:09:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś z forumowiczów orientuje się co konkretnie zapisać w miesięcznym oświadczeniu o przebiegu świadczonych usług w Polsce dla Promedica? To załącznik nr 2 do umowy. Właśnie kończę z nimi współpracę. Uważam, że spokojnie na rynku można znaleźć firmę która pobiera dużo niższą prowizję od należnego nam wynagrodzenia za ciężką pracę.
zdjecie uzytkownika
Kam - 2014-08-09 11:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a czy ktoś z Was był w Wielkiej Brytanii z tą firmą?
zdjecie uzytkownika
maka - 2014-08-14 09:46:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kam - 2014-08-09 11:35:28]:
Hej. Ja też jestem zainteresowana wyjazdem do UK. Boję się trochę tych opinii na forum, ale przecież ostatecznie są umowy, to muszę wiedzieć co podpisuję.
Stawki rzeczywiście mają niskie (1000 funtów na m-c)ale fundują podróż tam i z powrotem, kurs bezpłatny itp.
Odezwij się do mnie na rugby44@op.pl to pogadamy.
zdjecie uzytkownika
lana - 2014-08-14 15:28:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Wolin - 2014-08-04 13:09:31]:
moim zdaniem wręcz przeciwnie - ciężko znaleźć jest lepszą od Promedici obecnie firmę przez którą załatwić sobie można pewną pracę w opiece nad osobami starszymi po za granicami Polski. Jeżeli chodzi o na przykład o rynek niemiecki to już nie wyobrażam sobie pracować przez firmę inną niż Promedica. Tyle się teraz słyszy o ludziach, którzy wyjeżdżają na zachód i zanim się jeszcze rozpakują to już muszą wracać, bo albo pracy brak albo warunki gorsze niż można się było tego spodziewać. Po za tym Promedica bardziej niż opiekunek szuka obecnie ludzi z dobrym językiem obcym (niemieckim czy też angielskim) na stanowiska specjalistów do spraw kontaktu z zagranicznym klientem. Widocznie ludzi do opieki jest cała masa, a nie ma kto się już nimi zajmować po za granicami kraju. Dobrze, że dbają o ten komfort w Promedice
zdjecie uzytkownika
mix - 2014-08-19 23:26:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lana - 2014-08-14 15:28:38]:
Naprawdę ~ lana~ rozbawiłaś mnie do łez. Czy ty aby napewno pracujesz jako opiekunka? To akurat, że ktoś wraca zanim się rozpakuje zdarza sie w każdej firmie, bo każda firma ma w nosie w jakich warunkach pracujesz, ważna jest tylko prowizja którą otrzymuje. Różnice są tylko w płacy dla opiekunek a tu Pramedica wiedzie prym i płaci najniższe stawki. A że z niewolnika nie ma pracownika jest wiadomo nie od dziś. Dobrze zmotywowany pracownik nigdy źle o chlebodawcy nie mówi.
zdjecie uzytkownika
andzia - 2014-08-21 17:11:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zawiedziona - 2014-06-30 13:17:40]:
jezdziłam z promedyca24 niewiem czy ktos zauwazył ze oni płaca prawie rzadne składki nawet na chleb na emeryturze niewystarczy
zdjecie uzytkownika
pracujaca - 2014-08-24 15:48:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jola07 - 2014-05-10 19:17:59]:
Sprobowac zawsze mozna. Zawsze znajdzie sie ktos malo zadowolony z pracy w Promedica24.Mnie juz w tym roku 4 roczek leci i nie narzekam .Jesli jest dobra rodzina i podopieczny o.k.Poprostu sie pracuje,a czas sam ucieka.Ja polecam .warto sprobowac i samemu sprawdzic.
zdjecie uzytkownika
Iza - 2014-08-30 14:10:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jola07 - 2014-05-10 19:17:59]:
Spróbuj w M&B ze Swidnicy, mam od nich dobrą ofertę.
zdjecie uzytkownika
5555 - 2014-08-30 22:07:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
obecnie jestem zadowolona z firmy tylko trochę niskie jest wynagrodzenie mogłoby być większe,i inne firmy dają mi większą stawkę i jak w Promedice nie dostane więcej to zamierzam wyjechać z innej firmy
zdjecie uzytkownika
Ilona - 2014-09-01 17:09:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo mało płacą, lepiej z innymi agencjami.
zdjecie uzytkownika
lela - 2014-09-01 20:12:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile mozna dostać na rękę za cały miesiąc pracy??? Proszę o info.
zdjecie uzytkownika
tiko - 2014-09-02 13:59:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ilona - 2014-09-01 17:09:28]:
to pokaż mi jakąś inną agencję @Ilona z którą warto wybrać się do pracy. Jeśli chodzi o Promedice to przynajmniej jest to dla mnie sprawdzona firma, już od wielu lat na rynku. Wiem czego mogę się po nich spodziewać. Czy jest w obecnie w Polsce jakaś druga taka firma? bo jak osobiście o niej nic nie słyszałam
zdjecie uzytkownika
lela - 2014-09-04 13:34:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile mozna dostać na rękę za cały miesiąc pracy??? Proszę o info.
zdjecie uzytkownika
koko - 2014-09-10 21:31:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o nie wiem ile to mi dadzą podwyżki. Chyba skichnę jak ją dostanę.
zdjecie uzytkownika
litw - 2014-09-11 19:03:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czytam Wasze opinie i strach mnie ogarnął, bo właśnie za kilka dni mam wyjechać do pracy z tej firmy, po raz pierwszy, więc czeka mnie wielka niewiadoma i nie wiem czy dam radę. Co zrobić jeśli będzie za cięzko... uciec?
zdjecie uzytkownika
LELA - 2014-09-12 17:06:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile mozna dostać na rękę za cały miesiąc pracy??? Za darmo tam robicie czy jak, że nikt sie nie wypowiada?
zdjecie uzytkownika
Pracowałam - 2014-09-14 18:47:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [LELA - 2014-09-12 17:06:08]:
Nie polecam!!! zdecydowanie odradzam byłam kilka razy nigdy więcej syf jakich mało.
zdjecie uzytkownika
e - 2014-09-15 08:29:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracowałam - 2014-09-14 18:47:27]:
no a wypłata w jakim przedziale - tak plus/minus?
zdjecie uzytkownika
madziarka - 2014-09-18 21:17:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w zależności od języka i doświadczenia ale około 1070 euro ja pracuę już 4 rok rodziny różne trzeba sobie radzić pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
nieznana - 2014-09-19 07:48:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuję już 2 lata z tą firmą Promedica24 i jestem bardzo rozczarowana tą firmą. Owszem cieszyłam się, jak szybko przyjęli mnie do pracy i nowym kontraktem i gdyby nie to, że w Polsce nie mogę znaleźć pracy to trzymałabym się z daleka od tej firmy. Moje wynagrodzenie wynosi nadal około 800-900 Euro na miesiąc pomimo tego, że mam dobry niemiecki, prawo jazdy i może doświadczenie mniejsze, bo miałam większą styczność z dziećmi niż z Seniorami wcześniej w Polsce.
Na 4 rodziny: dwie były w porządku, dwie to totalna porażka. Teraz otrzymałam nowe zlecenie i zapowiada się też kiepsko.
Nie polecam tej firmy, radzę szybko znaleźć lepszą firmę lub inną pracę.

zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2014-09-21 14:36:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firmy Promedica absolutnie nie polecam. Po roku pracy miałam serdecznie dosyć i znalazłam inną, z której jestem bardziej zadowolona.Takich firm na rynku pracy jest wystarczająco dużo. A co niewolniczego wykorzystywania to przed podpisaniem umowy trzeba ją dokładnie czytać. Powinien być w niej zawarty zarobek, czas wolny, dokładny zakres obowiązków, przywileje itd. Jeżeli ktoś podpisuje beznadziejną umowę to sam jest sobie winien.
zdjecie uzytkownika
była - 2014-09-21 14:54:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lana - 2014-08-14 15:28:38]:
Twój wpis brzmi jest po prostu śmieszny, brzmi jak nieudana reklama. Na pewno nie pracujesz w tej firmie jako opiekunka. Ja po roku pracy mam jej serdecznie dosyć. Gdyby "ludzi do opieki była taka masa" to nie byłoby tylu agencji szukających opiekunek i miejsc pracy za granicą. Pracowałam w firmie która nie zatrudniała jak Promedica tzw koordynatorów za granicą i pewno dlatego więcej w niej zarabiałam.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promedica SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x