Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Promedica SA

Pracowałeś w firmie Promedica SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pracujaca - 2014-12-25 15:12:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [naiwna24 - 2014-11-26 22:30:43]:
Opiekunka nic nie skorzysta na swojej przyszlej emeryturze. Ktos z zatrudnonych w Promedica24 albo zle przeczytal umowe .albo slucha plotek.Prawda jest tylko to .ze firma odprowadzi podatek do Urzedu Skarbowego .Na pit11 bedziemy duzo zarabiac,ale skladki do ZuS nadal male. Niestety jeszcze!!!!
zdjecie uzytkownika
Aga - 2015-01-01 11:13:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [gosc12345 - 2014-11-19 13:59:47]:
Tzn. że wysyłam np. do brytyjskiego pracodawcy moje cv z polski i ktos od nich do mnie dzwoni - tylko w jakim jezyku? Brytyjskim czy może polskim na wstepie? Mam problem z płynnym brytyjskim;/ I co wtedy jak jeszcze nigdy nie wyjeżdżałam do Anglii?
zdjecie uzytkownika
Beata - 2015-01-01 15:44:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Aga - 2015-01-01 11:13:26]:
Ile na rękę zarobi opiekunka osoby starszej mieszkająca w domu podopiecznego 24/7 ale w UK??? Niemcy mnie nie interesują. Chciałabym żeby wypowiedziała sie osoba która była w Anglii w pracy opiekuna starszej osoby. I korzystała np. z firmy pośrednictwa pracy w Polsce np. Ontos, Promedica itd. lub łatwiła sobie prace bezpośrednio w Anglii? Jak wygladają zarobki? Ile mozna odłożyć misiecznie na konto? Prosze o opinie osoby mające wiedzę w tym temacie.
zdjecie uzytkownika
Kari - 2015-01-01 15:49:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [Aga - 2015-01-01 11:13:26]:
Chciałam zapytać o prace w domu osoby starszej. Powiedzmy jest leząca babcia, wiadomo trzeba byc ciagle przy niej, dbac o nią, opiekowac się w szerokim pojęciu. Jak wyglądaja weekendy? I jak wygląda sprawa zakupów i jedzenia? Czy moze ktoś odnieść się do tematu?Ktoś moze opisac typowy dzień pracy opiekunki???
zdjecie uzytkownika
tango - 2015-01-04 23:02:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Kari - 2015-01-01 15:49:55]:
jeżeli ta osoba lezy to wiadomo ,że trzeba zapewnić jej opiekę 24 godziny na dobę. Nie do końca wiem , jak to wygląda w Niemczech, bo nie chce mi się wierzyć , aby bez przerwy jedna osoba siedziała przy danej chorej. Jak na moje mniemanie to chyba jest kilka kobiet wyznaczonych do takiej jednej chorej
zdjecie uzytkownika
ANIA - 2015-01-07 15:28:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [eska - 2014-11-23 21:29:20]:
Witam, ja pracuję od trzech lat z Promedica 24. Wyjazdy są dobrze zorganizowane. Wynagrodzenie na czas i zgodnie z umową. To, że jedna rodzina jest w porządku a druga nie to nie zależy już chyba od tej firmy. Do nich zgłaszają się po prostu ludzie, którzy potrzebują pomocy. Nie wiem czy miałam farta, ale zawsze trafiałam dobrze, ogólnie jestem zadowolona. Spróbować zawsze można. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Kaska - 2015-01-09 11:09:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kinza - 2014-11-23 22:02:52]:
Czy ktos mi moze powiedziec jakie umowy sa w tym roku? Dalej smieciowki?
zdjecie uzytkownika
ttuuii - 2015-01-09 21:52:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kaska - 2015-01-09 11:09:00]:
Niech ktos napisze ile mozna zarobic tzn. odłozyc kasy za pracę po mesiącu miweszkajac ze starszą osobą?
zdjecie uzytkownika
ulka - 2015-01-11 12:39:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Czy któs może napisac jak wygląda praca w promedica24 ale na stanowisku manager kontraktów? Tzn jkaie godziny, dni pray itp?
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
opiekunka43 - 2015-01-12 15:45:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Żenada, jestem roczarowana, taka duża firma i takie niezorganizowanie, przy rozmowie tyle razy mowilam na jakie zlecenia jezdze a dzwonia z zupelnie innymi, ile razy mozna mowic to samo! poza tym znajoma pojechala na zlecenie i moze nie jest fatalne ale zupelnie inne niz pani opisywala i za marne pieniadze, aktualnie firma trafia na moja czarna liste, duze rozczarowanie
zdjecie uzytkownika
nugreska - 2015-01-13 23:08:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [polska lipa - 2014-02-03 20:50:01]:
Panie czytam te wasze posty,przyznam to okropne 800-900 ojro to wyzysk.Zmieńcie firmę.Tam na miejscu jestescie obyte,rozgladajcie sie rozmawiajcie.Każda z was powinna zarabiac najmniej 110 ojro+dojazdy.
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
pani marchewka - 2015-01-19 11:48:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Promedica SA na serio proponuje te 800 euro na rękę od razu? zdecydowałabym się na pracę u nich jeśli rzeczywiście są to prawdziwe stawki, czy ktoś może to zaprzeczyć albo jakokolwiek konstruktywnie to potwierdzić? przede wszystkim jednak może najpierw zapytam inaczej:czy aktualnie są u nich jakieś miejsca pracy do wzięcia?
zdjecie uzytkownika
lady1968 - 2015-01-20 10:31:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam wszystkie opiekunki i kandydatki na opiekunki. Jeśli chodzi o promedikę to zasadniczym problemem jest konflikt interesów. Rodzina, u której pracuję płaci promedice prawie 2.600 euro z czego ja otrzymuję po przepracowaniu całego miesiąca od deski do deski (31 dni) 930 euro. Pani wymaga, żebym ja pracowała za tą kwotę, którą ona płaci promedice, a ja nie dość, ze mam w umowie 40 godz. tygodniowo, tzn. niecałe 6 godz. dziennie to jeszcze co drugą noc mam dyżur. Dobrze, ze mam krótki kontrakt, na pewno go nie przedłużę i jeśli będę dalej pracować jako opiekunka to albo w innej firmie albo na innych zasadach. Promedice mówię - NIE!
zdjecie uzytkownika
Aska - 2015-01-20 20:33:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Promedica to złodzieje, ich poczynania nalezy zgłosić w prokuraturze. Wtedy się zastanowią czy im się to opłaca. Placą jak chca bo się pani nieodezwała. Można zawsze postawić się rodzinie i powiedziec i pokazać swoją umowę podpisną za kwotę 900Euro. A co nas to obchodzi że niemcy płacą im 2300 Euro. A Kto nam zapłaci za nadgodziny, nocne dyżury i pracę w świeta, pracujecie po 300 godzin. Wiadomo że promedica zarabia na tym miliony euro na takich polskich pracownikach. I zresztą nie odprowadzją od tego podatku))
zdjecie uzytkownika
dgrfh - 2015-01-21 08:13:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [SALAMANDRA - 2014-11-29 15:33:35]:
Co rozumiesz pod pojeciem bardzo ciężko??? Chodzi o sprawy toalety pacjenta? Czy tęsknoty za rodziną, a może inny problem? Ile mozna odłozyć kasy na miesiąc?
zdjecie uzytkownika
dhhhgd - 2015-01-21 08:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytanie ponawiam . Wypowiadają sie tu osoby które wyjechały ale nie odpowiadaja na pytania. Ponawiam: ile mozna zarobic tzn. odłozyc kasy za pracę po mesiącu mieszkajac ze starszą osobą? We FUNTACH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ponoć promedica płaci 1000 funtów brutto ile wychodzi po oddaniu do ZUS?????????????????????

Prosze o wypowiedź jakiejś KOMPETENTNEJ osoby.
zdjecie uzytkownika
grfh - 2015-01-21 08:24:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile na rękę zarobi opiekunka osoby starszej mieszkająca w domu podopiecznego 24/7 ale w UK??? Niemcy mnie nie interesują. Chciałabym żeby wypowiedziała sie osoba która była w Anglii w pracy opiekuna starszej osoby. I korzystała np. z firmy pośrednictwa pracy w Polsce np. Promedica itp. lub łatwiła sobie prace bezpośrednio w Anglii? Jak wygladają zarobki? Ile mozna odłożyć misiecznie po zapłaceniu zusu i łapówki dla promedica? Prosze o opinie osoby mające wiedzę w tym temacie.
zdjecie uzytkownika
doctor - 2015-01-23 14:06:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najlepiej jak jest ciężko z starymi pacjentami to po cichu uśmiercać to więcej czasu wolnego będzie dla siebie i nikt nie będzie narzekać na starszą osobę opiekować się powinno tylko wysyłać na cmentarz i po sprawie
zdjecie uzytkownika
sarna 45 - 2015-01-24 09:22:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panie doctorku,prponuje panu natychmiastowa wizyte u specjalisty,z zaburzeniami psychicznymi--------co to za wpis!!!!odnosnie czego ten post??
zdjecie uzytkownika
zuzanna - 2015-01-25 12:14:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [grfh - 2015-01-21 08:24:27]:
Hej ile można odłożyć?to zależy od czego. Jak jesteś tu to pieniądze wpływają na konto w Polsce,jak nie masz możliwości tu ich wybrać to odkładasz cała kwotę i wydajesz po przyjeździe do domu.Jeżeli robisz tu zakupy za ich pieniądze to zostawiasz rachunki do wglądu Osobiście pracuję z Promedica 2 rok ,wiem co podpisywałam i na jakich warunkach. Nie oszukujmy się inne firmy działają podobnie i zapewniam ,że żadna nie jest firma charytatywna.Wszystkie w reklamach piszą duże stawki a w praniu wychodzi inaczej . Wracając do mojej firmy ,nigdy nie miałam problemów z wynagrodzeniem.Korzystam ze szkoleń językowych i praktycznych.
zdjecie uzytkownika
zuzanna - 2015-01-25 12:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie znałam języka niemieckiego. W firmie dostałam materiały do nauki.Wykułam na pamięć:),egzamin zdałam Pojechałam do 1wszej pracy i klops.Dzięki Żonie podopiecznego dziś rozmawiam komunikatywnie.Pacjent odszedł ale kontakt z zona pozostał.Na dwóch szkoleniach językowych praktycznie z tego samego materiału odkrywałam nowe rzeczy.Ich bin zufrieden.
zdjecie uzytkownika
Bumelka - 2015-01-26 10:21:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma lekceważąca klientów. Brak profesjonalizmu. Opiekunki alkoholiczki ściagają swoje rodziny do domu itp. Koordynatorka ma wszystko gdzieś biorą pieniądze i nic w zamian nie oferują. Ludzie uważajcie na ta firmę bo to oszuści.
zdjecie uzytkownika
Inka - 2015-01-26 14:35:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Współpracę z Promedica rozpoczęłam w sierpniu. Na pierwszy raz trafił mi się świetny kontrakt. Podopieczna miała problemy z chodzeniem i demencje. Na szczęście do pomocy miałam jej męża i syna. Powiem wam szczerze że przebywanie wyłącznie z podopieczną w domu nie jest dobre. Pomoc zawsze się przydaje. Słyszałam o przypadkach gdzie jak się jechało do małżeństwa były przypadki zazdrości albo jak jechało się do matki gdzie mieszkała córka podobnie. Niestety taka nasza praca drogie Panie. Każdy kontrakt jest inny. Osobiście nie odpowiada mi częsty brak zrozumienia koordynatorów po stronie niemieckiej i polskiej. Jedziemy do Niemiec wiedząc że wszystko jest ładnie i pięknie a w praktyce wychodzi zupełnie coś innego. Drugim minusem na pewno jest to że Promedica traktuje nas jak maszyny. Jeżeli ktoś jest chory najlepiej aby coś mu się stało bo przecież firmie pieniądze nie mogą uciekać. Wiem że większość narzeka na zarobki, ale trzeba pod uwagę wziąć ten fakt że wszędzie gdzie pójdziemy będzie tak samo. Praca sama w sobie podoba mi się mimo że nie mówię perfekcyjnie po niemiecku. Jakby Promedica parę rzeczy pozmieniała może żyłoby się lepiej.
zdjecie uzytkownika
myszka2 - 2015-01-27 00:00:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ANIA - 2015-01-07 15:28:06]:
NIE KOCHANA .JESTES JEDNA W NOCY SPISZ BO MUSISZ BYC WYSPANA .CALY DZIEN PRZED TOBA .
zdjecie uzytkownika
zuzanka - 2015-01-28 07:52:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pani marchewka - 2015-01-19 11:48:14]:
Wszystko zależy od stopnia znajomości języka , ale i od tego jak wypadniesz na egzaminie przez telefon.Wiadomo egzaminy zajad trema ,chyba ,ze jej nie masz.Podzwoń po rożnych firmach i w ten sposób sprawdzisz swoja wiedzę językową i tym samym zobaczysz kto na ile wycenia Twoje zdolności.A propos posiadania prawa jazdy, jeżeli posiadasz , a nie lubisz jeździć to nie mów , bo za to nie ma dodatkowych pieniędzy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promedica SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Promedica SA?
Zadaj pytanie
x