logo Promedica SA

Promedica SA

Warszawa

Opinie o Promedica SA

Czy w impasie? 2017-01-18 23:18
Wszystko, co się piszesz, jest dobre w trakcie roboty, później - nędza.
Mapa 2017-01-19 07:48
Tradycyjnym antyargumentem na tym forum dla planów związanych z pracą w Promedice jest stwierdzenie hejterów, że Promedica nie płaci wynagrodzenia lub nie płaci w terminie. Zaznaczam, że jest to skierowane do osób, pragnących podjąć pracę w zakresie opieki osób starszych w Niemczech, bo my zatrudnieni już jakiś czas w Promedice, wiemy, że jest to fałsz. To samo czytam w Internecie, że nie płacą na forum innej agencji, zatrudniającej opiekunów osób starszych, a nawet na forum małej agencji, działającej lokalnie, gdzie nie trzeba korzystać z komputera, bo wystarczy popytać się sąsiadów. Może czas wreszcie na rzeczowe argumenty, związane z pracą w Promedice, a nie tylko wymyślaniem jakiś jej wad w celu realizowania nie wiadomo czyich interesów. Z pewnością, nie naszych, czyli aktualnych lub potencjalnych opiekunów.
Wiadomo, że krytyk jest jak samochód, czyli im jest gorszy, tym więcej robi hałasu. Mnie to nie jest potrzebne, a jak ktoś czuje wenę, to niech się w inny sposób spełnia, bo na razie wydaje się, że ma to być kosztem nas, czyli opiekunów.

1
Kasia 2017-01-21 23:03
Witam.Proszę mi powiedzieć jak zaczęłam pracę w styczniu w Polsce jako opiekunka i na umowie mam 1500 i dodatkowo jeszcze mam za każdy dzień otrzymywać 30 zł-jak to jest...A i jeszcze umowę mam na rok to jak ze zmianami jak będę zmęczona i czy jak będę miała np miesiąc wolnego to jest płatne...Będę wdzięczna za porady.Pozdrawiam
Jagoda 2017-01-22 02:11
Przecież o takie rzeczy pyta się w firmie, bo zależy od tego, jakie warunki masz zawarte w umowie. My nie wiemy, ale Ty z pewnością tę wiedzę posiadasz. Jeśli masz jakieś wątpliwości, to skontaktuj się z osobą kompetentną w Promedice.
Rafal 2017-01-23 08:41
Rafał
Witam
Przyjelem sie do tej firmy 3 lata temu,teraz pracuje w 3 firmach i pracuje na kazda z nich.
Po 40 godzin tygodniowo soboty niedziele mam wolne?Tak jak w umowie nie mozesz odejsc od podopiecznego bo spotka ciebie wysoka kara pieniezna.Teraz wyzsza stawka
Za świeta to placa 5% za dzień lecz musisz przypomniec ,by nie zapomnieli ze przepracowales te dni.
Oplata za wyzywienie i nocleg + ubezzpieczenie dojazdy.
Podpisujesz umowe bo jesli nie masz pracy w kraju to nie masz wyboru ,chyba ze na zasilek i zeby w ściane.
Pozdrawiam
4
ANIA W. 2017-01-23 18:30
W Promedice się zaczął trzeci rok mojej pracy i teraz UWAGA! Jestem zadowolona z pracy w Promedice, bo moje wynagrodzenie nie zwala wszystkich z nóg, ale wg mnie jest godziwe. Wiecie wszyscy z własnego doświadczenia, że pieniądz jest bezwonny, ale się ulatnia. Tak powiedział mistrz J. S. Lec. W związku z tym podstawowym czynnikiem motywacji do pracy i zadowolenia z niej jest pieniądz, który czyni wszystko. Z pozostałych warunków mojej pracy, czyli niefinansowych także jestem zadowolona. Polecam z całą szczerością Promedicę!!! Proszę więc nie obrażać, jeżeli ktoś ma inne zdanie, gdyż szacunek do drugiego człowieka, to ciężar, któremu nie każdy jest w stanie sprostać. Prostactwo za to, jest lekkie, łatwe i proste w obsłudze. Pozdrawiam i zachęcam wahających się do podjęcia pracy w Promedice!
7
Habibi 2017-01-24 13:44
Tak na szybko.
Dziękuję Quiz za miłe słowa, i przepraszam, mam ostatnio sporo 'zajęć'. Niemniej zgodnie z umową, w stosownym czasie opisze wszystko przez pryzmat własnego doświadczenia, a jest już niemałe.

AniaW., nie każdy, a nawet zaryzykowałabym twierdzenie, że żaden autor negatywnego wpisu na który natrafiłam do tej pory nt P24 jest (wg ciebie) hejterem, ale po tym co piszesz Tobie wygodnie podobne opinie podtrzymywać. Dlaczego, nietrudno o właściwe wnioski, inteligentny odbiorca nie ma z tym najmniejszego problemu, ale by drobny niuansik dostrzec, samemu wypadałoby powyższe prezentować! :D

Kompromituj (promuj się! :)) i firmę wedle woli, jednak nie licz na poważne potraktowanie.
No wybacz! :)

7
ANIA W. 2017-01-24 15:24
Rozumiem furię w twoich słowach, ale nie rozumiem słów. W jaki sposób ja kompromituję firmę? Dlatego, że w niej pracuję? Dopóki człowiek żyje, powinien spodziewać się wszystkiego. Była to dla mnie niespodzianka, że pewnego dnia zaczęłam pracować w Promedice, ale patrząc z perspektywy czasu, wcale tego nie żałuję. Na naukę nigdy nie jest za późno, więc nauczyłam się być opiekunką ludzi starszych w Niemczech i cały czas poprawiam swój język niemiecki.
Odnośnie hejterstwa na tym forum, to widzę tu wiele wpisów w których źle się pisze o Prodmedice, obrażając i nie zamieszczając przy tym żadnej konstruktywnej krytyki. Wrzuci sobie ktoś jakiś swój równoważnik zdań i jest okay. Mam wiedzieć o co chodzi…
Twoja krytyczna postawa wobec mnie nie tylko nie rozwiązuje żadnych problemów, ale wręcz przyczynia się do wzrostu mojej nieufności wobec Ciebie. Wątpię w szczerość i przypomina to opowiadanie głuchemu bajki.
Pamiętaj, że minuta Twojego gniewu odbiera ci sześćdziesiąt sekund szczęścia. Pozdrawiam
3
Habibi 2017-01-24 15:56
No no, jaka szybka reakcja, masz dziś dyżur? :D

Furia w moich słowach, et cetera! :D, jak zwykle widzisz to czego nie ma! :)
Ogólnie jesteś przewidywalna, zamiast tworzyć kolejne teorie spiskowe popracuj nad wiarygodnością.
Tymczasem.
:)
ps.
Dopiero zauważyłam wpis osoby o nicku 'Mapa', nie będę się odnosić kolejno do każdego podobnego, Mapa jest adresatem mojego podobnie jak i ty.

'Zacny suchar, milordzie' ! :D, dalej proszę, o ile masz czas, na moją odpowiedź będziesz musiała poczekać! :D

Wybacz, ale bawią mnie już podobne 'argumenty'.
Ech Inteligencjo! :)
5
ANIA W. 2017-01-24 16:50
Sądzę, że czegoś jest brak w twoich wypowiedziach, bo żeby napisać jakąś myśl, potrzebne jest myślenie. U Ciebie zauważyłam niedostatek tego. Wybacz za porównanie, ale w domu uczono mnie, że lepiej zejść z drogi psu niż zostać przezeń pogryzionym, walcząc o prawo przejścia tamtędy. Raz tego nie posłuchałam i konsekwencje były, jakie były… Wybywam więc z tego forum w swoje wiadome tylko mi miejsce, bo żadne miejsce na świecie nie sprawia takiej radości jak to, które jest otoczone dookoła grubym, wysokim murem przed intruzami. Na nic nie odpowiem w najbliższym czasie i długo jeszcze także nie. Produkuj „własne” zdanie na zawołanie (nie wiem kogo?). Zegnam ozięble.

1
Margolcia 2017-01-26 20:25
Ale piszecie bzdury!!! Wypłata 29 lub 10-kiedy i gdzie dla kogo-opamiętajcie się
2
janfol@gazeta.pl 2017-01-27 21:11
Poszukuję kontaktu do osoby, która pracuje w P24 od minimum 6 miesięcy. Kontakt na @
4
XYZXYZXYZ 2017-01-28 16:34
Pisze Pani jakieś pierdoły-5/10/29 a i tak nie jest nigdy jak powinno być! Sama Pani nie wie w którym dniu jest wypłata w P24.Wymądrzać to każdy się potrafi i pouczać -tylko trzeba mieć racje!!!
3
VIRUS 2017-01-31 17:10
Firma beznadziejna!!! Zarobki śmieszne.Już od roku z nimi nie współpracuję. NIE POLECAM !
11
Genowefa 2017-02-01 00:41
jeszcze nie dostałam wypłaty-co sie dzieje z P24-przecież to nie może tak dalej być...
5
Marzena 2017-02-01 10:15
Do 10-go wypłacają...DO 10-go KAZDEGO MIESIACA!!!Nie siejcie paniki.
1
ewa 2017-02-01 12:57
a ja byłam zadowolona ze współpracy , tylko zrezygnowałam bo wiecznie mnie na wieś wysyłali, ale nie było źle , pozdrawiam , a maruderzy zawsze mogą zmienić firmę.
3
ewa 2017-02-01 22:09
Co nie siejcie paniki?! Nie ma do 10-albo 1 albo 5 albo 10-konkretnie a nie sranie w banie!
3
michal 2017-02-02 21:08
Osoby zainteresowane zmianią pracy na dobrą oferte live in
proszę pisać bw.michal@wp.pl- brytyjskie kontrakty
Estera 2017-02-06 16:44
Dzisiaj się dowiedziałam w Promedica 24 że wypłata jest 14 dnia kazdego m-ca-komu tu wierzyć.?
Anai 2017-02-06 20:40
Zadzwoń do księgowości. a tam Ci powiedza ile zarobiłas i od kiedy , kiedy pieniądze wyszły z fir,y . Informacje są rzetelene / 48 22 250 55 55
Estera 2017-02-06 21:50
to właśnie dzwoniłam-powiedziano mi że wypłata w P24 jest zawsze 14 dnia miesiąca a nie jak to niektóre panie mówią że do 10
Anai 2017-02-07 15:11
Kiedy dzwoniłam do księgowości to tłumacza tak . rozliczenie jest do 25 , naliczają nalezności i pieniądze wychodzą na drugi dzień , ja mam w euro moze dlatego u mnie zawsz esą do 10 . Nigdy nie było opóźnienia,
2
solo 2017-02-07 18:39
Mam kasę w Banku z lwem na koncie do 10 każdego miesiąca Miesiąc obliczeniowy to np. 26 .01-25.02 to znaczy że kasa będzie w marcu do 10 na moim koncie ale jeśli macie w innych bankach to będa poślizgi w pojawieniu się kasy na koncie bo banki niektóre tak mają
2
zoska 2017-02-10 15:10
Ale bzdury, pracuje z hri z wrocławia od wielu lat i nigdy nie mieli stawek niższych niż 1000e. dla osob z podstawami niemieckiego tez nie a kasa zawsze na koncie byla i jest na czas
xxx 2017-02-11 18:48
Uważajcie na tą firmę, szczególnie w Olsztynie. Szukają do pracy jako opiekunki do Niemiec ludzi w mniejszych miejscowościach, którzy szczerze mówiąc sami potrzebują opieki. Namawiają Kobiety powyżej 60 roku życia, obiecując że nauczą się języka i praca jest lekka. Po pierwsze praca jest ciężka, dla silnych osób, zarówno fizycznie jak i psychicznie. Po drugie starsze osoby które nigdy nie miały styczności z językiem obcym do czynienia, nie nauczą się języka w miesiąc- egzamin z kursu przebiega przez telefon- nie zaliczenie egzaminu wiąże się z obowiązkiem wyjazdu na rzecz firmy w celu pokrycia kosztów kursu 1800 zł. 1800 za miesięczny kurs przez osobę bez kwalifikacji do nauczania języka. Przed kursem często mówią, ze jeśli nie zdasz egzaminu to nic nie szkodzi, nie pojedziesz do pracy- brednie- sposób na naciąganie. Poza tym umowy nie są umowami o pracę!!! Umowy nazwane przez firmę to Umowy o finansowanie kursu językowego- napisane niezgodnie z prawem- brak terminu rozwiązania umowy bez kary umownej, brak kopii dla osoby która podpisuje umowę itd. A więc jeśli te starsze osoby nie radzą sobie z językiem i chcą zrezygnować, muszą pokryć koszty kursu nawet jeśli z niego nie korzystają- to się nazywa wyłudzenie pieniędzy. Umowa nie będąca umową o pracę- a na podstawie której ludzie są wysyłani do pracy na rzecz firmy za granicę- podlega pod handel ludźmi w celach zarobkowych na korzyść firmy. Uważajcie z kim podpisujecie umowę. Myślę, że firmą powinien zainteresować się Rzecznik Praw Konsumenta.
8
bay bay PR24 2017-02-12 15:16
tego samego zdania jestem,co najgorsze wykorzystują trudną sytuację osób w dojrzałym wieku dla których wąski jest rynek pracy ale na tą firmę nakłada się jeszcze wiele niejasnych jak dla mnie sytuacji w które można się wpakować nie znając manipulacyjnych metod !!! żal mi łatwowiernych ludzi, więc uważajcie
7
telesfor 2017-02-13 14:16
My tutaj oceniamy Promedicę 24 a nie hri z Wrocławia Pobudka
3
Monika Nowakowska 2017-02-15 17:47
Firma godna polecenia. Ja trafiłam na super podopieczną i zamierzam dalej współpracować z tą firmą ;)
1
Ania 2017-02-17 22:10
nie opowiadaj głupot banki nie maja mozliwosci przetrzymywania wszystko idzie elektronicznie
tolek 2017-02-20 16:01
Jak teraz po ty nowych zmianach w firmie macie płatne też tylko przez jeden miesiąc a potem kolejny już nic?
1
Ania 2017-02-21 12:02
Jak tam wasze postojowe ,czy wzrosło?
1
Anai 2017-02-21 13:50
o czym piszesz?
tolek 2017-02-21 22:14
Nowe stawki za świadczenie usług w Niemczech ale i większa stawka godzinowa za reklamę z tym że tylko przez miesiąc po zakończeniu pracy w Niemczech Trochę za krótki ten okres żeby się zregenerować i z rodziną pobyć Czy ten okres też mamy jakieś składki do ZUS płacone i jak to wygląda z NFZ ?
2
Anai 2017-02-22 14:26
A dlaczego nie zdzwonisz z tym pytaniem do działu kadr ,lub ksiegowości , tam dokładnie Ci odpowiedza , a pożniej tu napisz .co i jak . Nie czytałam nowej umowy , nie wiem co w niej jest . Jestem już 4 lata w firmie i zawsze było ok . Wprowadzaja zmiany co roku , co roku reorganizuja firmę , często zmienja nazwę no i rozmanażaja się jak króliki z kapelusza :) Gdyby nie świetne miejsce , suprer rodzina juz dawno by mnie tu nie było.
1
olencja 2017-02-27 13:47
wieksza stawka godzinowa za reklamę? ale tylko jak ci coś zlecą i zrobisz. Mi powiedzieli, że nie było dla mnie zlecen i nic nie dostałam za czas spędzony w Polsce.
2
gość 2017-03-02 00:37
A miało być tak super ! kicha i jak zwykle wielkie nic Kasa poszła do innych kieszonek za reklamę Ostatnio coraz więcej zleceń do dzwigania i straszenie ile zapłacisz jak zrezygnujesz we wcześniejszym terminie I radzę uważać na co się wyraża zgodę bo 2 x po 500 do zapłaty i koszty podróży tyż
7
olencja 2017-03-04 10:09
Masz rację. Ja cały czas czekam na zlecenie i nic. Propozycje skończyly sie po tym jak odmówiłam do 2 osób nie sypiających w nocy :) czyli praca 24/24
nie wiem kto tak potrafi, może po prostu ja mało elastyczna jestem...
3
Ana 2017-03-07 09:29
Mam ome w agonii masakra zmienniczka nie powiedziała prawdy że w nocy nie daje spać,jakoś daję radę ale po miesiącu wrócę wrak człowieka tylko dlatego jestem ze potrzebuje jak każdy ,każda z nas pieniędzy dodam że krzyczy w nieboglosy.
2
olencja 2017-03-07 12:31
Straszne... jak mnie tak załatwią to się zwolnię. Nie możesz dać jej jakiś środków nasennych? Przecież się wykończysz. Dużo masz do końca zlecenia?
2
gość 2017-03-07 18:38
Jakie niegodne zachowanie tych którzy decydują o lekach dla tej babci .Nie możesz sama zadzwonić do lekarza i opowiedzieć co się dzieje.Wiem że nie zawsze jest to możliwe bo rodzina nie współdziała lub opiekun prawny. Współczuje wam obu.
2
zoska 2017-03-10 14:29
to niech ktos bzdur nie pisze ze nie mozna w ogole dostac 1000 euro ze slabym jezykiem. Promedika zawsze placila malo, wiec dalej sobie zarabiajcie te 800 euro za podstawy jak nie chcecie wiedziec o istnieniu normalnych firm ktore placa wiecej.
4
nowa 2017-03-11 19:59
czesc,to napisz ktore to sa te normalne firmy,ktore placa wiecej.
5
Marie 2017-03-17 22:27
Praca - Menager Kontraktow - Promedica
Pracowalam w ubieglym roku na powyzszym stanowisku. Odradzam. Opiekunki wiecznie czegos chca, dzwonia 24h, najlepiej co wyjazd to podwyzki oczekuja. Teoretycznie wynagrodzenie + prowizja, ktora defacto nie istnieje lub jest mozliwa do wyplaty po pol roku od rozpoczecia pracy. Czesto pracowalo sie powyzej 8 godzin, jednakze nie istnieje rejestr nadgodzin, tak wiec ani jedna nie zostala zaplacona.
3
Anai 2017-03-18 10:51
Ciekawe.Menadzer Kontraktu fajnie brzmi to nie tylko stanowisko ,ale także współpraca z opiekunką kontraktów i jeżeli opiekunka prosi o podwyżkę to myśli że jej się należy pani jest od tego aby wytłumaczyć w jakich sytuacjach podwyżka się należy kiedy są bonusy i kiedy można coś wyszarpać z firmy ,gdyby nie informacje usłyszane w busach część z nas nigdy się nie dowiedziała że cokolwiek więcej ponad podstawę się należy ,nowi pracownicy zaczynające od a stawki są niedoinformowanie nie czytają umów właściwie kto czyta ?Cęsto również opiekunowie kontraktów nie wiedzą co dokładnie i za co jest płacone odsyłając do księgowości także nie tylko stanowisko ,ale i zaangażowanie się liczy dzięki Bogu do tej pory miałam trzy opiekunki kontraktu z dwóch byłam naprawdę zadowolona .Pozdrawiam
1
Jenny 2017-03-22 13:40
kompetentna osoba? w promedice? :)
2
Jenny 2017-03-22 13:47
jak nie wiecie ktorego bedzie wyplata spytajcie "szymka" speca od finansow w P24 :) zrobi wszystko aby wyplacic pozniej i mniej
2
Joa 2017-03-22 15:09
Zgadzam się z koleżanką w 10000000000000000000000%. Dobrze że nie podpisałam z nimi umowy , ale za to wspieram moją sąsiadkę która dała się im nabrać. MAsakra. W Niemczech to najgorsza agencja jak tylko zapyta sie o Promedica24 to ........ksiązke by napisać.
1
Swojak 2017-03-22 16:13
Czy może ten spec to Sz.P??? Bo też mi się coś obiło o uszka
Brzoza 2017-03-23 20:15
Rozstałam się z Promedicą24 po 2 latach pracy i była to najlepsza decyzja w moim życiu.
Przede wszystkim firma niepoważnie traktuje zarówno swoich pracowników jak i niemieckie rodziny, które nam, opiekunkom jak i szanownym pracownikom Promedici24, dają pracę.
Umowy z firmą są bardzo niejesne, zagmatwane, na granicy prawa. Od stycznia ubiegłego roku z pensji opiekunek odbieranych jest dodatkowo za każdy przepracowany dzień 1€ do opłacenia im składek ZUS. Pensje w stosunku do tego, co płacą niemieckie rodziny firmie, niskie. Trzeba sobie uzmysłowić, że za pieniądze, które zarobimy w ciągu 6 tygodni pracy, musimy przeżyć kolejnych 6 tygodni w Polsce.
Pomimo że nie pracuję w Promedice od 2 lat, ciągle jestem bombardowana przez nich telefonami, sms-ami i mailami z prośbami o powrót do pracy do nich. To coś nazywa się stalking. Dlatego Promedice24 mówię zdecydowane NIE.
Zostaw swoją opinię o Promedica SA - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promedica SA