Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Promedica SA

Opinie o Promedica SA

Pracowałeś w firmie Promedica SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
awa - 2015-06-19 12:50:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś z Was pracował stacjonarnie u nich w biurze (dział marketingu) jakieś opinie?
zdjecie uzytkownika
Viola - 2015-06-24 11:54:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [tojato - 2015-06-02 11:50:56]:
Tak.
Ja rozstałam się z Promedicą i jak chciałam wrócić nie miałam problemów.
bardzo dobrze mi się z nimi pracuje. Pieniądze na cza na koncie , wsparcie firmy i nie tak jak piszą niektórzy. Składki odprowadzane są jak w każdej innej firmie oczywiście tylko w czasie jak mam przerwę i jestem w kraju to tylko wtedy skladka jest odprowadzana od 1/8 etatu.Wiec nie wiem jak tak można kłamać i oczerniać . Znam osoby z Promedica które neon stop siedzą za granicą.
Jest to firma godna polecenia.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
mąż podopiecznej - 2015-06-28 13:57:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panie opiekunki promediki
zdjecie uzytkownika
mąż podopiecznej - 2015-06-28 14:08:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
większość z pań opiekunek z którymi miałem do czynienia to totalne lenie nie mające ochoty do pracy , nie gramotne z dużą teorią roszczeniową w sprawie zarobków; mające wybiórczy słuch i ogólną tępotę a co gorsze kłopoty z rachunkami. mówiąc o marnych zarobkach to niech sobie doliczą tylko po 20 zł/dzień za wyżywienie to zarobki im podskoczą miesięcznie o 600zł nie mówiąc o praniu itp.
zdjecie uzytkownika
nijak taka praca - 2015-06-28 23:35:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiadając na posta "męża podopiecznego", zarzuca nam Pan lenistwo i tępotę, a proszę mi wytłumaczyć fakt jak to jest, że rodziny niemieckie i podopieczni życzą sobie opiekunki do kuchni, do ogrodu i jeszcze zapewnienie atrakcji podopiecznym rozrywek, gier, wycieczek itp. Opiekunka ma pracować 24 h na dobę za niskie wynagrodzenie od agencji i jeszcze wysłuchiwać od podopiecznych jaka to Polka jest zła...
Ja już jestem na kolejnym i ostatnim wyjeździe z agencji do opieki osób starszych, szkoda zdrowia na szarpanie się z humorami podopiecznych, obecnego podopiecznego nie idzie zadowolić.
zdjecie uzytkownika
jolka - 2015-06-29 22:44:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tutaj nie można zarzucać takich rzeczy, zwłaszcza, że odnosi się to raczej do ogółu i większej społeczności, a przecież tutaj pracuje w promedice wiele osób. Nie można mówić, że każda jest leniwa, bo to nie prawda, aczkolwiek na pewno znajdzie się jakaś czarna owca. To, że klienci nie rozróżniają obowiązków opiekunki od pomocy domowej to inna sprawa..
zdjecie uzytkownika
eine Antwort - 2015-06-30 20:58:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jakby każda Polka była taka leniwa i nieodpowiedzialna, to w Niemczech pracowałaby tylko garstka opiekunek, a nie cała chmara,co świadczy o tym, że jest bardzo dużo ludzi uczciwych i skrupulatnych opiekunek.
Moim zdaniem to niektórzy podopieczni są niekulturalni, mam teraz do opieki pana w DE, który nie umie się nawet zachować przy jedzeniu, brak kultury i szacunku do kogoś z zagranicy,czyta w gazetach niemieckich o kryzysie w Grecji, o ludziach głodujących, a jest tak kapryśny przy dobieraniu posiłków, że ręce mi opadają. Ja byłam już w rodzinach niemieckich, że oszczędzano na jedzeniu, nie można się było doprosić o połączenie internetowe, wspólna łazienka z podopiecznymi itp.
Strach czasami brać nową ofertę pracy, bo nie wiadomo, co się zastanie.
zdjecie uzytkownika
Madzia - 2015-06-30 21:43:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mąż podopiecznej - 2015-06-28 13:57:21]:
Jakie skladki?????????????????????????????????????
zdjecie uzytkownika
Madzia - 2015-06-30 22:00:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [odpowiedź - 2015-05-09 19:14:04]:
dokladnie tak....
zdjecie uzytkownika
Betrojerin - 2015-07-08 09:37:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłam raz z Promedica24. Jeśli chodzi o organizację wyjazdu, przejazd z jednego kontraktu na drugi, wszystko OK, kontakt z koordynatorkami OK - Jest tylko jeden minus --- MAŁO KASY !!! Na umowie 850 Euro, do wypłaty jeszcze dużo mniej... kpiny ... nie wiadomo za co zapłacono a za co nie ...bo nie ma rozliczenia . Miała być premia ...obietnice przez telefon ...nie było nawet tego co przewidywała umowa. Teraz znowu chcieli bym jechała... ale odmówiłam, jadę z innej firmy , również bardzo dobrze zorganizowanej ...w umowie mam 200 euro więcej niż mi oferuje Promedica plus kurs językowy.
zdjecie uzytkownika
nie warto - 2015-07-17 21:06:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tej firmy, brak dobrej koordynacji, koordynatorzy nieodpowiednio dostosowują kontrakty do opiekunów, zarobki niskie, brak wiarygodności.
Radzę szukać lepszych firm z większymi możliwościami rozwoju.
zdjecie uzytkownika
Mała - 2015-07-21 14:23:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tojato - 2015-06-02 11:50:56]:
zawsze można wrócić. Przyjmują z otwartymi ramionami. Firma jest nie najgorsza wszystko pokrywają ale płaca malutko,
zdjecie uzytkownika
arnika - 2015-07-30 01:47:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Mała może mogłabyś napisać co masz na myśli mówiąc, że płacą malutko.. No i oczywiście o jakim konkretnie stanowisku mówisz, bo szczerze wątpię, że na każdym ze stanowisk rozliczają tak samo. Zainteresowało mnie kiedyś ogłoszenie na managerkę kontraktów, teraz nic nie widzę. Wie ktoś może, czy będą jeszcze szukać..
zdjecie uzytkownika
anna - 2015-08-05 18:08:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w Promedice płacili terminowo ale mało.Praca opiekunek jest bardzo wyczerpujaca i ciężka.Jesteśmy do dyspozycji całądobę.Szczęście ma ten kto przesypia spokojnie noc.
Musiałam odejść bo zachorowała mi osoba w rodzinie-nie mogłam wyjezdzać.Kiedy znów do mnie zadzwonili Pani z Promedica ponownie sprawadzała w bardzo nimiły sposób znajomość języka i zaproponowała mi stawkę dużo niższą niż miałam.W trakcie pracy w tej Firmie dostałam podwyżkę najniższej krajowej a w ślad za tym wypowiedzenie na niższą stawki diet ,czyli wyszłam z podwyzką na O.Tak się nie motywuje ludzi.
zdjecie uzytkownika
Lilia - 2015-08-06 10:03:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mówi się o tej firmie, że jest dobra na początek, jak człowiek zna słabo język i ma małe doświadczenie i to jest prawda, potem trzeba już szukać lepszej firmy stabilniejszej. Ja wysyłałam podanie o podwyżkę po minimum 2 czy 3 miesięcznym wyjeździe z bardzo dobrymi referencjami od rodziny i nawet nie dostałam odpowiedzi czy to pisemnej czy e-mailowej, totalnie lekceważą pracownika. Firma robi wszystko dla klienta niemieckiego, bo rodziny niemieckie płacą od 2 tysięcy euro do 4 tysięcy euro, a z czego opiekunka max otrzyma 1100 euro. Koordynatorki popełniają błędy, nie dają w miarę rzetelnych opisów co do pacjenta, warunków mieszkaniowych czy jak wygląda współpraca z rodziną. Najpierw prezentują opis pacjenta, a potem dopiero po akceptacji rodziny podają adres i numer telefonu, człowiek jedzie w nieznane, bo nie wiadomo, co się zastanie na miejscu.
Brak profesjonalizmu i nieterminowość.
zdjecie uzytkownika
maluta - 2015-08-13 01:13:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to najgorsza firma na rynku taka prawda,odprowadzaja sladki od 200 zl a np interkadra od sredniej krajowej ,malo placa opiekunkom z doswiadczeniem i ze znajomoscia jezyka na poziomie o wiele wyzszym jak ich wlasny ,niestety firma jest totalnie do bani
zdjecie uzytkownika
buba - 2015-08-19 20:08:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tojato - 2015-06-02 11:50:56]:
ZNASZ DOBRE AGENCJE załatwiajace prace jako oiekunka w Anglii ?
ik44@op.pl
zdjecie uzytkownika
Ala - 2015-08-22 15:02:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziewczyny! Proszę o info - jak to wygląda z pracą: jedzie się np. na 2 miesiące i po tym czasie TRZEBA wrócić do Polski na co najmniej miesiąc wolnego? Firma odpowiada na moje pytania tak enigmatycznie, że już zupełnie nic nie wiem. Gadają coś o oddelegowaniu pracownika i nowych przepisach. O co w tym chodzi? Jak to wygląda w praktyce???
zdjecie uzytkownika
Anai - 2015-08-24 16:05:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ala - 2015-08-22 15:02:37]:
hej powiem Ci tak , jeżeli jeździsz na zmianę, z kimś to ta druga osoba tez chce pracować tyle samo i zarabiać . Jeżeli nie chcesz wracać w to samo miejsce to tylko zależy od koordynatorek jak szybko coś dla Ciebie znajda ,czasami nawet nie trzeba zjeżdżać do Pl. dzwoń często i przypominaj że potrzebujesz pracy i nie musisz wracać do domu. Powodzenia pracuję w firmie 2 lata i coś wiem....
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-25 14:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2015-08-25 14:10:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A znasz może jakieś agencje niemieckie? Może ktoś zna i mógłby podać ich nazwy?
zdjecie uzytkownika
Ala - 2015-08-26 16:04:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anai - 2015-08-24 16:05:27]:
Anai - a możesz się do mnie odezwać na pocztę ala234(małpa)tlen.pl? Będę wdzięczna za info od praktyka, anie tylko od teoretyka ;-) Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2015-08-26 21:06:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja jestem zadowolona z pracy w Promedica! Mam dobry kontakt z firmą, panie dostosowują mój plan dostępności i urlopów. wyjeżdżam już od dwóch lat, mam stały kontrakt i jestem zadowolona. Zawsze pieniądze są na czas i przed wyjazdem wpływa zaliczka 50€ -by nie jechać z pustymi rękoma.
zdjecie uzytkownika
wojtiii - 2015-08-29 10:22:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@maluta a ja słyszałam, że Promedica wcale nie jest złą firmą. Prawdą jest, że trzeba dużo pracować, ale przynajmniej dostaje się za to adekwatne wynagrodzenie. Można się starać o elastyczne godziny pracy! No i trzeba dobrze znać języki (zwłaszcza niemiecki) - bez tego ani rusz. Samodyscyplina jest kluczem do sukcesu!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja przebiegła w miłej atmosferze w biurze w Kaliszu, pani bardzo miła, spokojna nie chaotyczna, test językowy dość łatwy,pytano o podstawowe zwroty: jaka jest pogoda jak wezwać pogotowie. Umowę dostałam na taki okres jak chciałam,jestem zadowolona ze stawki teraz czekam na kontrakt.
Pytania: czy mam doświadczenie w opiece? Czy pracowałam jako opiekunka.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-29 13:03:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
Anai - 2015-08-29 13:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ala - 2015-08-26 16:04:44]:
Napisałam Ci maile 27 sierpnia :)
zdjecie uzytkownika
Anai - 2015-08-29 13:09:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wojtiii - 2015-08-29 10:22:32]:
Co masz na myśli pisząc elastyczne godziny pracy? My tu jesteśmy 24 h ,mamy jakieś wychodne jak się uzgodni z rodzina ,ale nie słyszałam ,aby opiekunki mogły sobie dopasowywać godziny chyba że się mylę ,jak mnie oświecisz to będę na drugi raz mądrzejsza.Przecież my nie możemy zostawiać podopiecznego samego ... regulamin sobie ,życie sobie....
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promedica SA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Promedica SA?
Zadaj pytanie
alert