Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Promedica SA

Opinie o Promedica SA

Pracowałeś w firmie Promedica SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anakonda - 2015-05-25 18:47:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja powoli nie kapuję o co wam chodzi.naprawdę w polsce jest tyle innych firm które traktują pracowników jakos normalnie.w pro medice pracowalam z bardzo dobra znajomościa jezyka dostawalam 1040 euro .podziekowałam za współprace i przeszłam do interkadry.dostałam 300 euro wiecej.tam nawet bez znajomosci jezyka kobiety maja po1100.wystarczy wejsc na strone w internecie wysłac im swój numer oddzwonia.składka zus odprowadzana jest od sredniej krajowej a nie od jakis smiesznych groszy
zdjecie uzytkownika
Ja12 - 2015-05-25 19:21:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [basia - 2015-05-18 22:15:31]:
Prawda to co piszesz,to totalnie oszuści obiecóją złote góry a dostajemy skały a oni zbierają złoto.
zdjecie uzytkownika
ANAKONDA - 2015-05-25 20:25:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [nieznana - 2015-05-08 17:47:49]:
NIE WAŻNE CZY KALI CHCIEC CZY KALI MIEC CZASAMI SA TAKIE KONTRAKTY ZE NAWET NIE MASZ MOZLIWOSCI POROZMAWIANIA BO OSOBA KTORA SIE OPIEKUJESZ NIE MOWI ZWYCZAJNIE CO NIE OZNACZA ZE NIE PRACXUJESZ I TO CIEZKOWIEC JAK PRO MEDICA PLACI 1000EURO ZA NIE4MY KONTRAKT ALE BARDZO CIEZKI SOBIE BIORAC 2000 TYSIAKI PRZY OKAZJII TO CHYBA COS NIE TAK
OSZUKUJA KLAMIA I TO JEST FAKT NIC TEGO NIE ZMIENI
zdjecie uzytkownika
anka - 2015-05-26 14:42:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ANAKONDA - 2015-05-25 20:25:01]:
Skoro tak narzekasz, to co cie tu trzyma? Nikt nie zmusza do pracy w promedice. U mnie moze nie ma kokosow, bo mam niecale 1000 euro ale robota stabilna, sa szanse na podwyzke i jestem naprawde zadowolona. ta praca nie nalezy do 'wymarzonych', wiec nie ma co miec wymagan. chcesz miec swiety spokoj od chorej, starszej osoby? jedz na truskawki z firma 'Krzak', nie miej pewnosci czy dostaniesz wypłate, sama opłać dojazd i powrot. Powodzenia!
zdjecie uzytkownika
agaslawno - 2015-05-26 20:36:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam czy ktoś orientuje się jeśli chodzi o progi językowe i zarobki?? ja mam 1195 Euro wynagrodzenia ukonczoną szkołę policealną jako opiekun osób starszych język znam idealnie ponieważ studiowałam na germanistyce jestem również z zawodu nauczyciel niemieckiego i odmawiaja mi podwyżki tłumacząc że mam juz jakis próg osiagniety, a o podwyżke dopiero staram sie pierwszy raz. pomozcie
zdjecie uzytkownika
asku - 2015-05-27 15:29:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
załatwić pracę to potrafią, ale zero wsparcia i za transport powrotny samemu trzeba sobie bulić. NIE POLECAM.
zdjecie uzytkownika
anai - 2015-05-28 06:44:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [agaslawno - 2015-05-26 20:36:21]:
obiecuja 1300 eu najlepszym , skoro wszystko zakezy od znajomości języka to tyle powinnas zarabiac . podwyżki wfirmie sa ale dopiero po 6 miesiącach . pamiętaj,ze umowe mozesz rozwiązać z 2 tygodniowym wypowiedzeniem i na przyszłośc podzwoń po róznych firmach , wystarczy wpisać w google opiekunki w niemczech albo ,nawet tu na go work pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-05-28 06:46:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krystyna.123 - 2015-05-17 17:56:42]:
Krysia pracowac musisz ok , ale dlaczego w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
emka - 2015-05-29 13:05:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [asku - 2015-05-27 15:29:09]:
co to za bzdura? zawsze zwracaja koszty podrózy!
zdjecie uzytkownika
tyka - 2015-05-30 19:06:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No @anai 1300 euro to jakoś powiedzmy 5200 złotych polskich oczywiście tak plus minus, więc jak myślę że to dobra kasa jak dla opiekunki. Umówmy się, w polsce żadna tak nie zarabia, nawet opiekunka z wykształceniem pielęgniarskim czy po prostu pielęgniarka kasy ma o wiele mniej. Jak tylko zna się język to warto wyjechać do roboty
zdjecie uzytkownika
dorno - 2015-05-30 19:22:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czasem jak czytam te komentarze to nie wiem czy są one pisane ze złością czy może też konkurencja stara się popsuć imie firmy. No ale jak @emka już napisała wyżej, koszty podróży są zwracane i to za każdym razem. Przecież gdybyście mieli jeszcze pokrywać te koszty to wyszlibyście na minus. A dopłacać nie ma co :)
zdjecie uzytkownika
wodnik - 2015-05-31 16:48:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przymusu do pracy nie ma. Jak ktoś czuje się pokrzywdzony niech próbuje swych
sił w domu opieki. Praca tylko opiekuna bez gotowania i robienia zakupów ,ale
osiem godzin to taka orka że trzeba mieć krzepę by to unieść. Nie ma co marzyć
o piciu kawy czy papierosach. Płace porównywalne do tych w Promedica24 z dobrym językiem niemieckim więc czy warta zamiana
zdjecie uzytkownika
ula - 2015-06-02 10:31:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja mam pytanie. Czy ktos z Was rozstała się z Promedica 24 a potem chciał tam wrócić? Czy jest szansa na powrót? na ponowne przyjecie się do nich?
zdjecie uzytkownika
tojato - 2015-06-02 11:50:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Proszę Was, jeszcze raz. Interkadra, Aterima Med i tyle innych. Miejcie trochę szacunku do siebie. Jak ktoś nie narzeka, bo woli 1000 euro niż 1300 za tą samą cieżką pracę, to prosze bardzo, jeżdzijcie dalej przez Promedicę. Tylko jaki w tym sens??? Ale jak ktoś myśli trzeżwo i nie chce dawać sie wykorzystywać, gorąco polecam inne agencje, choćby te wymienione, oczywiście, ze niemiecki trzeba znać, ale za komunikatywny masz już ok 1100, a nie 800-900. dlaczego wolicie mniejsze pieniązki? ja bym powiedziala, ze POlak nie leniwy i chciwy, tylko, z tego co tu czytam, glupi, lubiący sie wykorzystywac, bo jak inaczej wytłumaczyć, ze ktoś chętnie odda za swa cieżka pracę ok 200-300 euro agencji (cel charytatywny?), skoro od innych agencji może je dostać dla siebie na rękę? Pracujacy od lat w Promedica (i jeszcze niby zadowoleni), choć sa ewidentnie okradani , a jednocześnie jest tyle! alternatyw, po prostu boja sie zmian. Nalepsze, boją sie nowego, ze coś nie pojdzie, a stare smieci juz sie zna. Wiec proszę, nie zasłaniajcie sie rzekoma chciwoscia Polaków, bo to, ze ktoś chce być ( i może, bo sa takie agencje) lepiej wynagradzany to nie chciwośc tylko zdrowy rozsądek i szacunek do samego siebie oraz swojej ciezkiej pracy. Polecam inne agencje!!! Z tego co wiem i widzę, z doświadczenia, kazda lepsza. Pisze z autopsji. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
tassimo - 2015-06-04 15:48:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tojato - 2015-06-02 11:50:56]:
Hej ..chyba przesadzilas...lub przesadziles z tymi agencjami.Proponuje przeczytać umowę z Aterimy.Doslownie szok.A jeszcze te ich zagrywki psychologiczne...w ostatmiej chwili nie masz wyjścia i podpisujesz,jedziesz ...a na miejscu jeszcze większy szok.W papierach wyjazdowych napiszą...dobrze jest wziasc ze sobą od 100-180 euro.To chyba po to żeby nie zawracać im glowy jak cos nie wypali.Np.to,ze słaniasz się z głodu,dostajesz potwornej awitaminozy,grzybicy.Nie przeniosą Cie na inne miejsce,bo nie maja/niby/musisz wracac do kraju...a potem Cie zwolnią,bo namieszalas i przysla na to miejsce nastepna nieswiadoma,ktora później będzie się leczyc z dolegliwości fizycznych i psychicznych.To sa wlasnie nasze agencje.Apropo...Interkadra ...może i lepsza co do umow.Odprowadzaja teraz składki od sredniej krajowej....ale maja bardzo ciężkie przypadki.Wiec wybor zależy od nas...nie reklamuj tych firm.
zdjecie uzytkownika
anai - 2015-06-09 07:16:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tojato - 2015-06-02 11:50:56]:
Ja mogę powiedzieć o sobie , dlaczego nadal jestem w Promedice. Jadąc do pacjenta po raz kolejny ,wracam jak do rodziny . .Pacjent odchodzi , kontakty z rodzina podopiecznego nadal trwają . Drugi podopieczny tak samo sympatyczny , rodzina bardzo miła i pomocna . Czy te 200 eu jest warte zmian ? Czy inne firmy nie wykorzystują pracowników? Wiadomo ,żeby biznes się kręcił to niestety ci na najniższym szczeblu zarabiają najmniej.Tak naprawdę znamy tylko reklamy innych firm ,ale proszę podać , która odprowadza pełne składni emerytalno -rentowe. czy w ogóle są takie?Też słyszałam o różnych firmach, tez czasami się zastanawiam czy warto zostać tu czy szukać czegoś innego . Za zostaniem w firmie decydujący głos maja stosunki z podopiecznymi , niestety ja się do nich porostu przywiązuje emocjonalnie
zdjecie uzytkownika
nina - 2015-06-10 09:08:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostrzegam Was,przed Promedica 24,to kłamcy,bardzo lekceważąco podchodzą do pracownika .I nie chodzi tu już o ich niskie płace,ale o fakt jak traktują człowieka,ja bynajmniej po tym jak mnie potraktowali czuję się jak ostatni śmieć.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-06-13 23:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Byłam z firmą związana przez dłuższy czas, kilka wyjazdów jako opiekunka. Firma porządna, wypłacalna, warunki na miejscu zawsze się zgadzają z ofertą.
Bardzo polecam, mam nadzieję że opinia komuś się przyda.
zdjecie uzytkownika
joannastanczyk - 2015-06-14 14:32:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
opinie moge byc pozytywne I negatywne, dodatkowo polecam http://preply.com/pl/lodz/oferty-pracy-dla-nauczycieli-języka-niemieckiego nauczyciel niemieckiego praca w Łodzi
zdjecie uzytkownika
awa - 2015-06-19 12:50:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś z Was pracował stacjonarnie u nich w biurze (dział marketingu) jakieś opinie?
zdjecie uzytkownika
Viola - 2015-06-24 11:54:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tojato - 2015-06-02 11:50:56]:
Tak.
Ja rozstałam się z Promedicą i jak chciałam wrócić nie miałam problemów.
bardzo dobrze mi się z nimi pracuje. Pieniądze na cza na koncie , wsparcie firmy i nie tak jak piszą niektórzy. Składki odprowadzane są jak w każdej innej firmie oczywiście tylko w czasie jak mam przerwę i jestem w kraju to tylko wtedy skladka jest odprowadzana od 1/8 etatu.Wiec nie wiem jak tak można kłamać i oczerniać . Znam osoby z Promedica które neon stop siedzą za granicą.
Jest to firma godna polecenia.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
mąż podopiecznej - 2015-06-28 13:57:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panie opiekunki promediki
zdjecie uzytkownika
mąż podopiecznej - 2015-06-28 14:08:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
większość z pań opiekunek z którymi miałem do czynienia to totalne lenie nie mające ochoty do pracy , nie gramotne z dużą teorią roszczeniową w sprawie zarobków; mające wybiórczy słuch i ogólną tępotę a co gorsze kłopoty z rachunkami. mówiąc o marnych zarobkach to niech sobie doliczą tylko po 20 zł/dzień za wyżywienie to zarobki im podskoczą miesięcznie o 600zł nie mówiąc o praniu itp.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Witam pierwszy raz jak poszlam do nowo otwartego biura w Radomiu chciałam się dowiedzieć jak wygląda praca i jakie trzeba spełniać warunki. Siedziały dwie panie jedna wyjaśniła mi wszystko i zapytała czy chce wypełnić kwestionariusz zgodziłam się i powoli opisując moje umiejętności z pomocą pani go wypełniłam. Miałam w niedługim czasie przyjść jeszcze raz po zapoznaniu się z materiałem językowym dotyczącym życia codziennego. Po kilka dniach pani zadzwoniła i zaprosiła mnie na rozmowę w sprawie kursu językowego poszlam i przystąpiła m do kursu . po zakończeniu przeszła rozmowę kwalifikacyjna po niemiecku i podpisałam umowę. Po podpisaniu umowy wyjechała po tygodniu.
Pytania: Pytania standardowe jaki mam zawod czy pracowała za granica itp.
zdjecie uzytkownika
nijak taka praca - 2015-06-28 23:35:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiadając na posta "męża podopiecznego", zarzuca nam Pan lenistwo i tępotę, a proszę mi wytłumaczyć fakt jak to jest, że rodziny niemieckie i podopieczni życzą sobie opiekunki do kuchni, do ogrodu i jeszcze zapewnienie atrakcji podopiecznym rozrywek, gier, wycieczek itp. Opiekunka ma pracować 24 h na dobę za niskie wynagrodzenie od agencji i jeszcze wysłuchiwać od podopiecznych jaka to Polka jest zła...
Ja już jestem na kolejnym i ostatnim wyjeździe z agencji do opieki osób starszych, szkoda zdrowia na szarpanie się z humorami podopiecznych, obecnego podopiecznego nie idzie zadowolić.
zdjecie uzytkownika
jolka - 2015-06-29 22:44:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tutaj nie można zarzucać takich rzeczy, zwłaszcza, że odnosi się to raczej do ogółu i większej społeczności, a przecież tutaj pracuje w promedice wiele osób. Nie można mówić, że każda jest leniwa, bo to nie prawda, aczkolwiek na pewno znajdzie się jakaś czarna owca. To, że klienci nie rozróżniają obowiązków opiekunki od pomocy domowej to inna sprawa..
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promedica SA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Promedica SA?
Zadaj pytanie
alert