Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Promedica SA

Pracowałeś w firmie Promedica SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Marta - 2014-11-02 12:32:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wyjechałam dwa m-ce temu z ramienia Promedica stałam na dworcu 14 godzin na koordynatora który zapomniał mnie odebraĆ z dworca. SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!! NIGDY WIĘCEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIKKT NIE ODBIERAŁ TEL. DOBRZE ZE GADAM PO NIEMIECKU I MIAŁAM ZE SOBĄ PIENIADZE BO W TE 14 GODZIN MUSIAŁAM JAKOŚ PRZETRWAĆ NA TYM DWORCU!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
sarna - 2014-11-04 09:40:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do Marty:
wybacz,nie obraz sie,ale cos mi sie nie chce wierzyc,zaden tel nie odbierał?a rodzina u której miałas być?tez nie?jest alarmowy do firmy mozesz o kazdej porze dzwonić,wiem bo sama korzystałam z tej opcji.Jetem tez opiekunką,nie mowie ze firma działa na kazdej płaszczyznie perfekt,ale akurat tu,jestes chyba troche sobie sama winna.Az 14 godz??/az mi ciebie szkoda
zdjecie uzytkownika
hodor - 2014-11-08 14:42:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ostatnim kilku Paniom, a raczej jednej, która pewnie w ich imieniu pisała... gratuluję weny , bo wymyślanie takich historii pewnie nie przyszło Ci łatwo. Nie wiem jaki interes masz w tym , żeby pisać o promedice w tych niezbyt pochlebnych słowach , ale nastepnym razem spróbuj się lepiej zakamuflować
zdjecie uzytkownika
opiekunka - 2014-11-13 18:03:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zofia131 - 2014-09-24 21:32:34]:
placa w dwoch ratach o czym nie ma w umowie na to wychodzi ze my tez powinnismy pracowac na raty koniec umowy i trzeba wiac z tej firmy jak jest zlecenie pracuje sie jak niewolnik 24 godziny na dobe koordynator nic nie robi zero zainteresowania obiecali 800 dostalam 680 a niemcy placa 1920 euro za jednego pracownika nie warto im wiezyc
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-11-13 18:11:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Jeny - 2014-11-02 12:22:30]:
jeny dobrze piszesz powinnismy sie dolaczyc sie do ciebie
zdjecie uzytkownika
Mango - 2014-11-13 18:41:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Proponuje dla wszystkich niezadowlonych szukać pracy na własną rekę jak znacie duch. na poziomie B1, jak wiecie wszystko lepiej ile firma na was zarabia. Popisujcie umowy z niemieckim biurem wtedy macie zapłacone za wszystko za każdą nadgodzinę, święta itd. Wtedy umowe macie tylko jedną. Tutaj kazdy pilnuje własnego interesu,a to prawda pośrednicy w polsce m.in. jak oni zarabiają dużo hajsu.
zdjecie uzytkownika
majka - 2014-11-14 15:44:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [sarna - 2014-11-04 09:40:58]:
współczuję!, i potwierdzam syf jakich mało!!!!! oszukują na pieniadzach
obiecują premię za szybki wyjazd a pózniej tych premi nie ma!!!!!
oszuści i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
madzia - 2014-11-15 11:34:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
OPINIE O PROMEDICE SĄ ZŁE.PRACOWAŁAM TAM PRZEZ ROK.Z BARDZO DOBRĄ ZNAJOMOŚCIĄ JĘZYKA WSZYSTKIEGO MIAŁAM 1100 E.TEŻ WYDAWAŁO MI SIĘ,ŻE WSZYSTKO JEST TAKIE POUKŁADANE,MIŁE PANIE ,WRĘCZ PRZEMIŁE.DO CZASU OCZYWIŚCIE WSZYSTKO.TERAZ PRACUJĘ PRYWATNIE.ZOSTAŁAM U RODZINY ,KTÓRA ZERWAŁA KONTRAKT Z PRO MEDICĄ.WSZYSCY SĄ ZADOWOLENI.
MAM ZASTĘPSTWO OD CZASU DO CZASU.JEST DOBRZE.
zdjecie uzytkownika
sarna - 2014-11-15 12:13:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
co sadzicie o nowych umowach z promedici?czy wszystko jest dla was w tej umowie jasne i przejrzyste?jestem ciekawa opinii innych,pozdrawiam:)
zdjecie uzytkownika
Krysia - 2014-11-15 19:07:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [hodor - 2014-11-08 14:42:44]:
Napisz ile dostajecie od rodziny za opiekę nad osobą straszą? Jak mnie pamięć nie myli to 2000-2200 Euro? A ile proponujecie w biurze opiekunce z dobrą znajomością języka 800-1100?
zdjecie uzytkownika
majka45 - 2014-11-15 19:52:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nowe umowy są do (usunięte przez administratora).trzeba będzie zrezygnować i tyle.śmierdzą...a kto mi w niemczech będziewypłacał zasiłki rodzinne przepraszam bardzo, skoro podatki mam tu płacic... coś jest nie tak...1000 zł premia świateczna... obiecanki cacanki a głupiemu radość. zostaję na świeta ciekawe ile dostanę tej premii.hahaha.
zdjecie uzytkownika
gosc12345 - 2014-11-18 13:28:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [majka45 - 2014-11-15 19:52:35]:
ale jakie sa? jedna czy dwie , umowa o prace czy zlecenie, jakie kwoty i od jakich sa skladki?
zdjecie uzytkownika
sarna - 2014-11-18 17:38:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
chodzi o nowe umowy,ktore będa obowiazywac od nowego roku:)
zdjecie uzytkownika
gosc12345 - 2014-11-19 13:59:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [sarna - 2014-11-18 17:38:57]:
no tak. juz mozna przeczytac na forach ze sa takie przedkladane. Pytanie brzmi jakie to sa umowy. ma ktos juz szczegoly?
zdjecie uzytkownika
malami - 2014-11-21 10:50:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeśli chodzi o Anglię, to fakt, jeśli ktoś chce naprawdę zarobić, nawet dwa razy więcej niż w Promedice, to zdecydowanie trzeba się rozglądać za brytyjską firmą. Ogólnie współpraca z nimi jest ok. Opłacony transport do UK i do domu podopiecznego, jest kontakt mailowy i telefoniczny z koordynatorami. Zakładają w naszym imieniu działalność w UK, umawiają na spotkanie po NIN. Tylko najważniejszy argument to na pewno zarobki. Zawsze można wyjechać z nimi, popracować a na miejscu w UK rozglądać się za czymś nowym, lepszym.
zdjecie uzytkownika
rimini - 2014-11-23 00:40:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [malami - 2014-11-21 10:50:16]:
no tak tylko , że nie kazdemu pasuje taka opcja. Ja liczę na wyjazd w ramach którego otrzymam pracę taką na jaką się umówiłam i jaką chcę wykonywać przez dłuższy okres czasu. Chcę spokojnie tam pracować , a nie zaraz po przyjeździe zastanawiać się nad tym co i gdzie zrobić , aby znaleźć coś nowego ...
zdjecie uzytkownika
jaq - 2014-11-23 00:51:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, a czy Panie chociaz pocholiły sie nad umową?w ktorej jest wszytsko napisane
zdjecie uzytkownika
sarna - 2014-11-23 09:49:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
prosze wytłumaczyc słowo "pocholiły"?no własnie jest WSZYTSKO:)napisane,co niby?ze praca 8godz dziennie,40 tyg,a co z reszta wolontariat??nic nie ma o nadgodzinach,pracy w niedzile,a co jak pacjent wymaga nocnej opieki??kobietki,czytajacie ze zrozumieniem i wtedy WSZYTSKO:)albo nic nie bedzie jasne
zdjecie uzytkownika
eska - 2014-11-23 21:29:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Jeny - 2014-11-02 12:22:30]:
Tu sie zgadzam,wiadomości niedokładne,za zwyczaj zakłamane,ale żeby połowę wypłaty dostać tego nie rozumię,wykorzystywać dajemy sie same,bo wiemy co należy do naszych obowiązków,po co wykonujemy jeszcze te dodatkowe,jest masa Pań,które prasują trzecim osobom,myja okna,sprzątaja strychy...i kto komu winien?Firma jest do bani...ale same popełniamy błędy.
zdjecie uzytkownika
Kinza - 2014-11-23 22:02:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [malami - 2014-11-21 10:50:16]:
Dalej śmieciówki bo Promedici na nic lepszego nie stać,woły harują a pan zbiera plony...tyle na temat nowych umów!!!!Jak macie jakieś nowe firmy i namiary na nie ,prosze podajcie,chętnie skorzystam.
zdjecie uzytkownika
naiwna24 - 2014-11-24 14:59:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [majka - 2014-11-14 15:44:24]:
a co trzeba zalatwic w Polsce aby legalnie pracowac w niemczech a miec swojego klienta.Bo ja mam babke do opieki i wlasnie chca jeszcze ja wiecej od stycznia 2015 skasowac a ja tak mysle ze jakbym jej zaproponowala inna opcje i ona i ja bysmy rozwiazaly umowe z ta Firma to bym sie na lepszych warunkach z nia dogadala aby nam oboje pasowalo. Musze powiedziec ze babka juz placi 2.400€ a mi wyplacaja (wiadomo w 2 ratach) nie cale 1.200€. Teraz ja chca skasowac na wiecej, czyli bedzie placila ca.2.800€ a dla mnie nic sie nie zmienia. Jest to sens pracowac niby 40godz. w tyg. a zapiepszac wiecej? co radzicie mi bo nie wiem od czego zaczac w zalatwianiu spraw abym mogla sama z babcia spisac umowe i ile trzeba i gdzie odprowadzac podatkow, ubezpieczenia itp.
zdjecie uzytkownika
Aga - 2014-11-24 19:35:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odradzam z całego serca te umowy- to kabaret, myslą że polki to analabetki, ta umowa wogóle nie zabezpiecza. Sa dwie umowy żeby od drugiej nie płącić podatku i ubezpieczenia. Najlepiej szukać firmy na portalach angielskich lub niemieckich. Najgorsze co może być podpisać w polsce umowe zlecenie z tą firmą.
Wykonujcie tylko to co macie w zapisie w obowiązkach, nie dajcie się wykorzystywać za tak marne grosze za tak ciezką prace. Mogę od siebie napisać że murzynki i latynoski zarabiają więcej i dużo mniej pracują od polek. hihihi
zdjecie uzytkownika
zaba - 2014-11-25 14:22:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
..pracowałam w Promedice krótko bo niezdzierżyłam na dłuzszą mete..Mój klient płacił 2 tys. euro a ja dostawałam 800 podzielonych na mocy ich zasranego okresu rozliczeniowego..porazka..Najsmieszniejsze jest to ze koordynatorka przysłała zmienniczke ale zapomniała zorganizowac mój powrót..smiech na sali!Do wszystkich tutaj skarzących sie..ludzie pracy w opiece jest foll...szukajcie w niemieckich agencjach..naprawde jest ich sporo i niewymagają super niemieckiego a oferuja naprawde dobre wynagrodzenie i legalne zatrudnienie...
zdjecie uzytkownika
Hanka - 2014-11-26 08:46:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam te opinie i jestem w lekkim szoku. Wyjeżdżam również jako opiekunka do Niemiec z Promedica24. Zawsze zapłatę miałam na koncie 14-15 każdego miesiąca zgodnie z umową. Nie w ratach! Przed każdym wyjazdem wiedziałam do kogo jadę i na jakie warunki się zgadzam. Wykonuję zawsze czynności związane z opieką i bieżącym utrzymaniem porządku w pomieszczeniach,z których korzysta podopieczna/-y i ja. Nie robiłam nigdy gruntownych porządków, np. pranie firan, mycie okien, sprzątanie piwnic czy garaży, o których inni piszą. To do nas nie należy i tego nie robię! Niektóre z nas chcą być lepsze od innych opiekunek i same się proszą o te prace, narzucają z pomocą rodzinie, a potem narzekają, jak to mają źle i ciężko. Nikt nikogo tam na siłę nie wysyła. Nie podoba mi się, to wracam! Zawsze można rozwiązać umowę z 14-dniowym wypowiedzeniem. Wysłać listem poleconym na warszawski adres. Firma musi w tym czasie zorganizować nową opiekunkę i powrót do kraju.
Nowa umowa od nowego roku! Mam, zastanawiam się, jeszcze nie podpisałam. Firma będzie odprowadzała wszystkie składki do ZUS od całego wynagrodzenia. Dla wielu osób, to chyba dobrze,bo liczy się wszystko do emerytury. Natomiast dla tych, którzy są na emeryturze, chyba nie jest to najkorzystniejsze.
zdjecie uzytkownika
naiwna24 - 2014-11-26 22:30:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakos napisalam o porade madrej osoby a nikt nie odpowiada. Czy to Jet tylko wyplakiwanie sie nad ciezka praca i samych jakis pretensji. Kazdy narzeka a nikt nie potrafi cos doradzic albo napisac konktetnie. Np. pisza Panie: szukac sobie przez niemieckie agencje i koniec. Napisz Pani jakie agencje, to bedzie wiecej pomocne bo takie wypociny to nikomu nie pomoga a tylko odstraszaja. Niech sobie Panie jezdza i zarabiaja bo i tak przeliczajac to na polskie mozliwosci zarobkowe to i tak dobrze sie zarabia na wyjezdzie. Niejedna Pani zaraz po powrocie jedzie sobie na wszasy. sanatoria, kosmetyczki i inne zachcianki. Ciekawe czy pracujac w PL mozna by bylo na to wszystko sobie pozwolic. Przestancie biadolic a jak chcecie komus pomoc to piszcie o konkretach. Pozdrawiam milo
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promedica SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x