Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Promedica SA

Opinie o Promedica SA

Pracowałeś w firmie Promedica SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Realistka - 2016-03-31 19:38:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Byłam na rozmowie w tej firmie.Jakaś Pani sprawdzała na jakim poziomie znam język niemiecki.Odpowiedziałam na wszystkie pytania,zapytano mnie ile chcę zarabiać,powiedziałam,że 1200euro miesięcznie.No niestety ale rzekomo mój język był na poziomie komunikatywnym i zaproponowano mi 900euro.Podziękowałam bo praca w charakterze opiekunki nie polega na konwersacji o sztuce z podopiecznym.Firma daje 900euro,a od Niemców co miesiąc ściąga dwa razy tyle.Chcę nadmienić,że pracowałam u niejednej niemieckiej rodziny i nie było problemów ze zrozumieniem się wzajemnie.Nie można dać się wyzyskiwać bo praca opiekunki jest pracą ciężką i fizycznie,a przede wszystkim psychicznie.300euro tygodniowo to minimum jakie się zarabia opiekując się jedną osobą.
zdjecie uzytkownika
romek - 2016-04-01 12:57:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz jest u nich jedna oferta, ale nie na pełen etat tylko jest Płatny Staż w Dziale Rekrutacji Personelu Opiekuńczego w Pile i to dobra propozyca dla studentów.
zdjecie uzytkownika
ewka - 2016-04-02 16:57:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maja - 2016-03-30 11:23:24]:
coraz trudniej dodać opinię...śmiechu warte
zdjecie uzytkownika
ewka - 2016-04-02 16:57:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maja - 2016-03-30 11:23:24]:
coraz trudniej dodać opinię...śmiechu warte
zdjecie uzytkownika
momo - 2016-04-03 14:22:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No rzeczywiście to dobra oferta dla studentów, ale nie tylko, bo nie trzeba byc studentem. Ważne jest zaś by posiadać 60-80 h wolnych w miesiącu, bo tyle to trwa.
zdjecie uzytkownika
kaśkaM - 2016-04-03 15:26:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marta - 2016-03-23 17:23:40]:
To kiedy ta wypłata????? dostaliście już za marzec?
zdjecie uzytkownika
Marta - 2016-04-03 17:13:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja nie mam jeszcze przelewu a 10ty w niedziele
zdjecie uzytkownika
roamak - 2016-04-05 15:50:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej! widziałem od nich oferte jako Młodszy Specjalista ds. Rekrutacji Personelu Opiekuńczego , coś wiecie o niej wiecej, bo wydaje się być całkiem w porządku?
zdjecie uzytkownika
kaśka - 2016-04-05 16:29:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [roamak - 2016-04-05 15:50:52]:
na pewno fajna robota ...będziesz nawijał jakie super warunki, jakie super zlecenia a jak już wyjedziemy i będziemy zapierniczac dzień i noc ,to nie będziesz odbierał od nas telefonu :)powodzenia
nie wiem czy doczekam się na wypłatę ...
zdjecie uzytkownika
kaśka - 2016-04-05 16:29:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [roamak - 2016-04-05 15:50:52]:
na pewno fajna robota ...będziesz nawijał jakie super warunki, jakie super zlecenia a jak już wyjedziemy i będziemy zapierniczac dzień i noc ,to nie będziesz odbierał od nas telefonu :)powodzenia
nie wiem czy doczekam się na wypłatę ...
zdjecie uzytkownika
Promedica24 - 2016-04-06 12:23:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kaśka - 2016-04-05 16:29:47]:
Szanowna Pani,
Dziękujemy za wyrażenie opinii. Staramy się, by nasze Opiekunki miały jak najlepszy kontakt z firmą. Jeżeli była Pani niezadowolona z obsługi, prosimy o kontakt mailowy: kontakt@promedica24.pl lub telefoniczny 22 490 90 99.
Pozdrawiamy,
Zespół Promedica24
zdjecie uzytkownika
kaśka - 2016-04-06 16:55:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Promedica24 - 2016-04-06 12:23:44]:
Bardzo proszę:) ale to nie była opinia, tylko raczej żart. Jeśli miałabym wyrazić prawdziwa opinię, taką szczerą,to muszę stwierdzić, że Promedica jest bardzo dobrze zorganizowana. Np. podróż. Busy kursują punktualnie, kierowcy zawsze dzwonią i uprzedzają gdy będą trochę wcześniej lub parę minut później. Kierowcy są mili i kompetentni. Promedica daje szansę kobietom, które znają słabo język lub wcale. Organizują kursy i naprawdę są pomocni,moje oferty zawsze zgadzały się ze stanem faktycznym, ale od stycznia z wypłatami jest bałagan, nie ogarniam tego systemu( i nie tylko ja) a to doprowadza mnie do szewskiej pasji. Tyle na temat.
zdjecie uzytkownika
Natalia - 2016-04-07 12:15:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja tam nie moge narzekac na firme, zarobki zarobkami, kazdy sie na to godzi a dopiero po fakcie pisze anonimowo ze zle płacą. Co do firmy dojazdy sa super, wypłaty na czas a reszta jest zależna tylko od tego na jaka rodzine sie trafi i jaką opiekunką się jest. Bo nie wymagajmy od kogos zeby dokoła nas skakał, jesli sami nie bedziemy dla drugiej osoby mili:)
zdjecie uzytkownika
moli - 2016-04-13 17:43:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma moze nie jest najgorsza,ale załatwic coś to problem,np.od dwóch miesiecy firma jest powiadomiona o zmianie konta ze złotówkowego na walutowe i jest to takie niby skomplikowane i czasochłonne że do tej pory nie zostało zmienione .Problem jak widac nie małyi kolejna wypłate zmowu wypłaca w złotówkaci i pewnie o to chodzi najbardziej,wiadomo z czym to jest zwiazane.
zdjecie uzytkownika
Promedica24 - 2016-04-14 09:21:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [moli - 2016-04-13 17:43:12]:
Szanowna Pani,
dziękujemy za zgłoszenie nam tej sytuacji. Bardzo prosimy o skontaktowanie się z nami pod numerem telefonu 22 490 90 99 lub mailowo: kontakt@promedica24.pl.
Dołożymy wszelkich starań, by wyjaśnić tę kwestię.
Pozdrawiamy,
Zespół Promedica24
zdjecie uzytkownika
Irena - 2016-04-14 16:50:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wyjazd do pracy w UK fatalny, mam porównanie i nie bede już z nimi jechać.
zdjecie uzytkownika
Promedica24 - 2016-04-15 09:11:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Irena - 2016-04-14 16:50:19]:
Pani Ireno,
przykro nam, że nie spełniliśmy Pani oczekiwań. Dążymy do tego, by jakość oferowanych przez nas usług, stała na jak najwyższym poziomie. Dlatego, prosimy o przekazanie swoich uwag mailowo: kontakt@promedica24.pl lub telefonicznie: 22 490 90 99
Pozdrawiamy i życzymy powodzenia w dalszej karierze,
Zespół Promedica24
zdjecie uzytkownika
Balbinka 13 - 2016-04-15 14:28:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałam w tej firmie ,koordynatorzy mają nas w d,wynagrodzenie jakie miałam to 620 € na miesiąc a oni za naszą pracę biorą 2000 za miesiąc i te śmieszne umowy z klauzulami i kara 2000 zł
zdjecie uzytkownika
ewka - 2016-04-17 06:55:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [moli - 2016-04-13 17:43:12]:
Moli, miałam to samo ...
zdjecie uzytkownika
wariat - 2016-04-19 15:49:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [moli - 2016-04-13 17:43:12]:
Idiot
zdjecie uzytkownika
beata - 2016-04-19 19:32:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Proszę nie usuwać linku mojego
zdjecie uzytkownika
debora - 2016-04-19 19:36:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
I prosze nie kasowac prawdy sama to na oczy widzialam i slyszalam w niemieckiej tv .....i zgadzam sie sie w 100% ....Promedica zarabia pieniadze naszym kosztem a za swieta placa krocie, gdy rodzina placi podwojnie za kazde swieto !!!tu podaje link na dowod tego ; (usunięte przez administratora) Ausgebeutet und allein gelassen_ Ausländische Pflegekräfte in deutschen Haushalten....Promedice 24 odradzam nigdy wiecej wyzyskiwania !!!
zdjecie uzytkownika
opiekunka - 2016-04-20 12:01:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich,
pracowałam ze3 lata w tej firmie Promedica24 i firma uległa pogorszeniu,faktem odrzucałam 3 ostatnie kontrakty i skracałam pobyty, ponieważ oferty pracy nie były dostosowane do moich możliwości, a teraz pracuję z inną firmą z Wrocławia i jestem zadowolona, nawet dostałam premie od rodziny za przepracowane święta, polecam firmę Opieka, dobry kontrakt z firmą,lepsza organizacja transportu, wysokie zarobki w porównaniu do Promedicy24, która mi płaciła stale tak samo 900 euro z dobrym językiem.
Nie bać się szukać, są na rynku dużo lepsze firmy niż ta Promedica24, robiąca dobrą reklamę, a rzeczywistość jest inna.
zdjecie uzytkownika
MOLI - 2016-04-20 14:12:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [opiekunka - 2016-04-20 12:01:21]:
WITAJ OPIEKUNKA.CZY MOZEMY SIE JAKOS SKONTAKTOWAC,BO CHODZI MI O TA FIRME Z WROCŁAWIA
zdjecie uzytkownika
Promedica24 - 2016-04-20 14:23:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [opiekunka - 2016-04-20 12:01:21]:
Szanowna Pani,
przykro nam, że oferty nie spełniały Pani oczekiwań i możliwości. Jeżeli ma Pani jakieś uwagi, prosimy o kontakt mailowo: kontakt@promedica24.pl lub telefonicznie: 22 490 90 99
Pozdrawiamy i życzymy powodzenia w dalszej karierze,
Zespół Promedica24
zdjecie uzytkownika
Nikola - 2016-04-20 14:34:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
(usunięte przez administratora) godne polecenia z Wrocławia, natomiast Promedica24 omijać z daleka. pozdrawiam wszystkich
zdjecie uzytkownika
opiekunka - 2016-04-20 14:36:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chodziło mi o firmę zlokalizowaną na ulicy Racławickiej 13 we Wrocławiu lub firmy ze Świdnicy, polecam:)
zdjecie uzytkownika
opiekun - 2016-04-21 17:05:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Moim zdaniem, firma Promedica24 jest dużą firmą, mającą dużo oddziałów 38, ale kosztem opiekunów i opiekunek pracujących za granicą,rodziny niemieckie płacą ogromną sumę firmie za opiekę, podwójnie za dni świąteczne, a ile z tego ma opiekunka czy opiekun???
Są bez wątpienia jedną z najgorzej płacących firm, nie ufam tej firmie, lepiej poduczyć się języka i spróbować sił z innymi firmami.
zdjecie uzytkownika
Kalinka - 2016-04-23 20:21:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś aplikował na stanowisko Młodszego Specjalisty ds. rekrutacji personelu opiekuńczego? jakie są warunki? polecacie tę pracę?
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2016-04-27 10:39:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę podzielcie się ile czasu czekacie na ofertę? Ja 5 tydzień czekam na następny wyjazd. Dostałam smsa o pracy w Polsce i chyba nie mam wyjścia albo w kraju albo zmiana firmy. Mam jeszcze nr prywatny. Czekam na zwrot za benzyne ale odpowiedzi brak, w sms dostałam nr do osoby zajmującej się pracą w kraju ale dodzwonić się nie można, podobno ma oddzwonić więc czekam. Przejdę się w piątek do biura i zapytam jakie są szanse na wyjazd.
zdjecie uzytkownika
Do Ewelina - 2016-04-28 10:46:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak pracowałam w Promedice24 ze dwa lata to też czekałam długo na oferty pracy, koordynatorki późno odzywały się z ofertą wyjazdu,trzeba było prosić się po różnych oddziałach, żeby łaskawie ktoś zaproponował coś, żenada, kończyło się to otrzymaniem słabego kontraktu,a jak odrzucałam nieodpowiednie kontrakty, to wystawili mi wypowiedzenie, było to wyczerpująca walka,, jeszcze te 3 umowy, odradzam Promedica24,teraz pracuję z nową firmą, jedna konkretna umowa,
teraz zmieniłam firmę na Opieka Veritas Group i tam przedstawiają oferty pracy bardzo szybko, szybki wyjazd,praktycznie nie ma tam problemu, polecam tę firmę na Ul. Racławickiej 13 we Wrocławiu, pokazują oferty na stronie internetowej, profesjonalna obsługa, organizacja przejazdu w dzień busami, bardzo dobra pomoc z koordynatorem ds. transportu, polecam tę firmę Opieka Veritas Group, zmarnowałam czas przez współpracę i niskie zarobki w Promedice24.
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2016-04-28 12:57:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Do Ewelina - 2016-04-28 10:46:24]:
no właśnie się martwię. Chciałam poczekać do września ze zmianą. Pani z ofertami z kraju milczy. Jestem z okolic Łodzi jednak do Wrocławia daleko nie mam, dzięki za polecenie firmy. Najgorsze jest to że jak byłam po przyjeździe w biurze to mi pani mówiła że sporo ofert i szybko wyjadę :( nie wiem ile jeszcze wytrzymam.
zdjecie uzytkownika
Do Ewelina ponownie - 2016-04-28 14:30:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozumiem. Kojarzę też firmę Global Service M&A Świdnica lub firma Konik,Aterima Med, ale nie wyjeżdżałam z nimi. Zahaczyłam się o tę Promedicę24 ze względu na bardzo słaby język i niewielkie doświadczenie w opiece osób starszych, ale teraz szkolę język uczę się systematycznie z Deutsch Aktuell lub Blondynka na językach lub Ewa Maria Rostek Niezbędnik dla opiekunów i tak dalej i mam szansę otrzymania lepszego zarobku i szybkiej oferty pracy z Opieki Veritas Group, jedynie co, to boję się, na jakiego pacjenta trafię i na jaką rodzinę, bo to różnie bywa, trzeba być czujnym i walczyć o siebie, dbać o siebie, bo firma i rodzina niemiecka nie przejmuje się prostą opiekunką. Mi Promedica24 też dużo obiecywała,że będą podwyżki, że zadzwonią z odpowiednią ofertą i tylko czekałam, albo źle trafiałam. A to wypowiedzenie, które mi przysłali, to kompromitacja z ich strony, ponieważ jest mnóstwo innych dużo lepszych. Na przykład też Medipe dzwonili do mnie, ale już mam Veritas Doradztwo.
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2016-04-28 15:18:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Do Ewelina ponownie - 2016-04-28 14:30:53]:
jednak 5 tydzień bez nawet jednej oferty to za długo. Do mnie też dzwonili z innej firmy ze 2 miesiące temu i od razu oferta była szkoda że wtedy zrezygnowałam. Rozumiem na pierwszy wyjazd czekać miesiąc ale na następny jeszcze dłużej :( i nawet ta pani z ofertami z kraju nie oddzwania to po co mi wysyłają sms z prośbą kontaktu, chyba praca w kraju nie jest uzależniona od znajomości polskiego :)też niemieckiego się uczę, ale motywację tracę. Z rodziną po angielsku też bardzo dobrze się komunikowałam. Referencje bardzo dobre mam (zresztą każda opiekunka pewnie takie przywozi). Nie wiem, czekam dalej.
zdjecie uzytkownika
do Ewelina - 2016-04-28 17:23:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma co czekać w nieskończoność łaskawie na odzew tej Promedicy24 czy innej słabszej firmy, trzeba działać i uderzać do innych firm, jeśli jest Pani gotowa i chętna do wyjazdu.
Ja już mam zapewniony kolejny wyjazd z tej firmy Opieka Veritas Group, mają naprawdę szybką organizację, za tydzień wyruszam do Niemiec, też mam obawy, ale już 4 rok jeżdżę do opieki i przyzwyczaiłam się i chcę dalej poprawić niemiecki,2 miesiące zostaję w Niemczech, potem przerwa i znów na 2 miesiące.
Życzę powodzenia i dużo szczęścia!!
zdjecie uzytkownika
Aśka - 2016-04-28 22:34:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziewczyny, czy wy tak na poważnie czy się wygłupiacie??? 5 tygodni na ofertę???pierwszą ofertę dostałam po 7 dniach , a jak mi pacjent zmarł, to chcieli mnie natychmiast przerzucić na inne miejsce, przedstawili mi 3 oferty! ale chciałam zahaczyć o dom, zanim wyjechałam do domu dostałam kolejną ofertę a byłam w domu ze 4-5 dni. Zaznaczam, że doświadczenie jako takie mam, ale język był kiepściutki. Oferty zgodne z opisem,,,zadnego dziadka z nożem itp. Dziewczyny z firmy, które poznałam w busie też cały czas mają oferty i są zadowolone,jak zjeżdżam do domu na krótką przerwę to się modlę, żeby nie zadzwonili,,,ale i tak dzwonią :)Zaczynam się zastanawiać co jest grane. Firma jest wypłacalna, interesują się mną, dzwonią i pytają czy wszystko w porządku, na każde pytanie dostaję odpowiedź, wożą mnie (i nie tylko mnie) busem,nie stoję z transparentem na dworcu.Czego mam jeszcze chcieć? Czasem jak czytam opinie to mi się wydaje, że ja w jakiejś innej firmie pracuję.Chyba część tych złych opinii konkurencja pisze...a zarobki??? a ile więcej płacą inne firmy? za 100 e więcej mam się tłuc zasr Sindbadem czy Bartusiem bez gwarancji, ze jakiś łaskawca w Niemczech po mnie wyjdzie? a może, wcale mi nie zapłącą? Promedica płaci tyle ile jest w umowie i ZAWSZE płaci.Dla mnie to firma godna zaufania.
zdjecie uzytkownika
opiekunka - 2016-04-29 11:57:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Każdy akceptuje to, co mu odpowiada.
Ja miałam nieudaną współpracę z Promedicą24, i teraz z inną firmą jestem zadowolona i mam przewoźników z gwarancją, to nie jest Sinbad czy Bartuś.
Może Promedica24 płaci zgodnie z umową, ale dużo mniej.
A poza tym na wypowiedzeniu napisali mi, że nie odprowadzali w ostatnich miesiącach składek na fundusz pracy i 3 umowy z 3 ich nazwami: Senior Betreuung, We Care i jeszcze jedna nazwa,kombinuje ta firma ciągle zmieniając nazwę, a ogólnie są znani jako Promedica24.
Ja polecam Opieka Veritas Group czy inna firmę, natomiast od tej Promedicy24 trzymam się z daleka.

zdjecie uzytkownika
ewelina - 2016-04-29 12:24:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Aśka - 2016-04-28 22:34:02]:
tak 5 tygodni na oferte nie wierzysz? trudno, z konkurencji nie jestem a ty pewnie w kadrach pracujesz. No ja też się zaczynam zastanawiać co jest grane.
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2016-04-29 12:29:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [do Ewelina - 2016-04-28 17:23:18]:
Dziękuję za polecenie firmy i motywacje do dzialania :) W nieskończoność nie zamierzam czekać.
zdjecie uzytkownika
do Ewelina - 2016-04-29 13:17:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja polecam Opieka Veritas Group lub można jeszcze wyszukać inną firmę, sama Pani zdecyduje, która wyda się najbardziej odpowiednia. Życzę trafnego wyboru.
Często te firmy proponują oferty pracy, ale jak odrzuca się, to potem nie chcą współpracować.
Stanowczo nie polecam Promedica24.
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2016-04-29 14:40:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [do Ewelina - 2016-04-29 13:17:00]:
rozumiem, mnie jeszcze nie zdarzyło się odrzucić oferty, trzeba zacząć działać
zdjecie uzytkownika
ania_s - 2016-04-29 14:48:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [opiekunka2 - 2016-03-22 16:49:42]:
Kompletna pomyka, na pierwszy rzut firma pokazuje jak bardzo dba o pracownikó, interesuje się, pierwsza wpłata na konta zgadza sie co do grosza a później następuje zwrot akcji, wielotygodniowe oczekiwanie na wyjazd. Warto nadmienić, że firma średnio od każdego pacjenta dostaje ok 2000-2500EUR (rozmawiałam z kilkoma podopiecznymi)a Tobie proponuje 750 EUR, składki odpowadzane nie wliczają się do emerytury i renty, umowy są nieczytelne i bardzo zawiłe a na koniec jeszcze się dowiadujesz, że musisz zapłacić za kursy, na które Cię wysyłali oraz za nocleg- który także zapewnia rodzina. Zatrudniłeś się?- lepiej szybko zrezygnuj.
zdjecie uzytkownika
Opiekun - 2016-04-29 17:48:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do Promedica24 należy powiedzieć nein, głośno i wyraźnie!!!
zdjecie uzytkownika
Ola - 2016-05-01 11:26:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niestety, ta firma Promedica24 to bardzo słaba agencja, mają skomplikowane umowy, wyznaczają niskie stawki wynagrodzenia to w zależności od znajomości języka i doświadczenia, brak możliwości rozwoju,wyznaczają tę samą stawkę wynagrodzenia, jak się jedzie do małżeństwa.
Czy w ogóle oferują podwyżki i premie za dni świąteczne???
zdjecie uzytkownika
ewkag - 2016-05-01 16:28:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ania_s - 2016-04-29 14:48:38]:
Jak składki odprowadzane nie wliczają się do emerytury i renty? przecież płacą teraz składki (podobno od najniższej ale płacą) mogłabyś mi to jakoś rozjaśnić bo zaczynam się obawiać naprawde
zdjecie uzytkownika
Aśka - 2016-05-01 16:36:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ewelina - 2016-04-29 12:24:16]:
Ewelina, nie pracuję w kadrach...nie pracuje długo w opiece, może miałam szczęście...jak czytam to co piszecie to mnie powoli strach ogarnia...
jeśli naprawdę potrącają za szkolenia? wierzę wam, to dlatego ciągle mnie molestują o jakieś szkolenie...
Nie płacą składek na emerytury i renty? Nie odprowadzają składek na fundusz pracy? ...
zdjecie uzytkownika
Agnieszka - 2016-05-01 16:55:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Naprawdę nie odprowadzają składek na fundusz pracy,korzystałam z ich usług, rodziny płacą za opiekunkę ponad 25000 euro, a ja dostawałam 900 euro, przy dobrej znajomości języka, w ostatnim roku żadnej podwyżki mi nie przyznali, pomimo, że poprawiłam znajomość języka niemieckiego,
nie polecam tej firmy Promedica24, na wszystko trzeba się zgadzać w tych ich 3 umowach
zdjecie uzytkownika
opiekunka - 2016-05-01 17:15:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mi na wypowiedzeniu napisano, że nie odprowadzano składek na fundusz pracy, a odkąd pojawiły się te nowe umowy, wątpię, że odprowadzali składki na rentę czy emeryturę, bardzo oceniam nisko personel w niektórych oddziałach, niekompetentne koordynatorki, negatywna współpraca z Promedica24, radzę szukać innych firm.
Nie przyznawali premii czy podwyżek, owszem organizowali przejazd busami, ale musiałam specjalnie dojechać do dużego miasta. I rzeczywiście rodzina niemiecka płaciła za mnie firmie 2600 euro, a ja również otrzymywałam pensje poniżej 1000 euro.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie rekrutacyjne odbyło się w bardzo miłej atmosferze. Osoba, która ze mną rozmawiała (niestety ze względu na osobiste plany nie pracuje już w tej firmie) starała się pomóc. Weryfikacja języka (najpierw niemiecki, za jakiś czas angielski - dla mnie o wiele bardziej stresujący) przez telefon, ale miło i rzeczowo.
Pytania: Raczej standardowe, związane z oferowanym zatrudnieniem. Żadnych "kruczków" ani podchwytliwych pytań (przynajmniej takowych nie wychwyciłam). Czuło się, że obie strony mają ten sam cel i chodziło raczej o weryfikację zgodności z wymaganiami. Duże wyrazy sympatii dla pani Eweliny P.
zdjecie uzytkownika
Aśka - 2016-05-01 17:41:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no to pięknie, dzięki dziewczyny, naprawdę bardzo dziekuję
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2016-05-02 17:40:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam Promedica24. Na początku zapewniają dobrą współpracę, a potem zapominają proponować ofert pracy, stawki wynagrodzenia żadna rewelacja, nic dziwnego, że tyle tych oddziałów, opiekunki czy opiekunowie na to ciężko pracują za granicą.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Promedica SA!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promedica SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert