Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Promedica SA

Opinie o Promedica SA

Pracowałeś w firmie Promedica SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ewka - 2016-04-17 06:55:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [moli - 2016-04-13 17:43:12]:
Moli, miałam to samo ...
zdjecie uzytkownika
wariat - 2016-04-19 15:49:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [moli - 2016-04-13 17:43:12]:
Idiot
zdjecie uzytkownika
beata - 2016-04-19 19:32:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Proszę nie usuwać linku mojego
zdjecie uzytkownika
debora - 2016-04-19 19:36:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
I prosze nie kasowac prawdy sama to na oczy widzialam i slyszalam w niemieckiej tv .....i zgadzam sie sie w 100% ....Promedica zarabia pieniadze naszym kosztem a za swieta placa krocie, gdy rodzina placi podwojnie za kazde swieto !!!tu podaje link na dowod tego ; (usunięte przez administratora) Ausgebeutet und allein gelassen_ Ausländische Pflegekräfte in deutschen Haushalten....Promedice 24 odradzam nigdy wiecej wyzyskiwania !!!
zdjecie uzytkownika
opiekunka - 2016-04-20 12:01:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam wszystkich,
pracowałam ze3 lata w tej firmie Promedica24 i firma uległa pogorszeniu,faktem odrzucałam 3 ostatnie kontrakty i skracałam pobyty, ponieważ oferty pracy nie były dostosowane do moich możliwości, a teraz pracuję z inną firmą z Wrocławia i jestem zadowolona, nawet dostałam premie od rodziny za przepracowane święta, polecam firmę Opieka, dobry kontrakt z firmą,lepsza organizacja transportu, wysokie zarobki w porównaniu do Promedicy24, która mi płaciła stale tak samo 900 euro z dobrym językiem.
Nie bać się szukać, są na rynku dużo lepsze firmy niż ta Promedica24, robiąca dobrą reklamę, a rzeczywistość jest inna.
zdjecie uzytkownika
MOLI - 2016-04-20 14:12:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [opiekunka - 2016-04-20 12:01:21]:
WITAJ OPIEKUNKA.CZY MOZEMY SIE JAKOS SKONTAKTOWAC,BO CHODZI MI O TA FIRME Z WROCŁAWIA
zdjecie uzytkownika
Promedica24 - 2016-04-20 14:23:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [opiekunka - 2016-04-20 12:01:21]:
Szanowna Pani,
przykro nam, że oferty nie spełniały Pani oczekiwań i możliwości. Jeżeli ma Pani jakieś uwagi, prosimy o kontakt mailowo: kontakt@promedica24.pl lub telefonicznie: 22 490 90 99
Pozdrawiamy i życzymy powodzenia w dalszej karierze,
Zespół Promedica24
zdjecie uzytkownika
Nikola - 2016-04-20 14:34:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
(usunięte przez administratora) godne polecenia z Wrocławia, natomiast Promedica24 omijać z daleka. pozdrawiam wszystkich
zdjecie uzytkownika
opiekunka - 2016-04-20 14:36:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chodziło mi o firmę zlokalizowaną na ulicy Racławickiej 13 we Wrocławiu lub firmy ze Świdnicy, polecam:)
zdjecie uzytkownika
opiekun - 2016-04-21 17:05:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Moim zdaniem, firma Promedica24 jest dużą firmą, mającą dużo oddziałów 38, ale kosztem opiekunów i opiekunek pracujących za granicą,rodziny niemieckie płacą ogromną sumę firmie za opiekę, podwójnie za dni świąteczne, a ile z tego ma opiekunka czy opiekun???
Są bez wątpienia jedną z najgorzej płacących firm, nie ufam tej firmie, lepiej poduczyć się języka i spróbować sił z innymi firmami.
zdjecie uzytkownika
Kalinka - 2016-04-23 20:21:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś aplikował na stanowisko Młodszego Specjalisty ds. rekrutacji personelu opiekuńczego? jakie są warunki? polecacie tę pracę?
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2016-04-27 10:39:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę podzielcie się ile czasu czekacie na ofertę? Ja 5 tydzień czekam na następny wyjazd. Dostałam smsa o pracy w Polsce i chyba nie mam wyjścia albo w kraju albo zmiana firmy. Mam jeszcze nr prywatny. Czekam na zwrot za benzyne ale odpowiedzi brak, w sms dostałam nr do osoby zajmującej się pracą w kraju ale dodzwonić się nie można, podobno ma oddzwonić więc czekam. Przejdę się w piątek do biura i zapytam jakie są szanse na wyjazd.
zdjecie uzytkownika
Do Ewelina - 2016-04-28 10:46:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jak pracowałam w Promedice24 ze dwa lata to też czekałam długo na oferty pracy, koordynatorki późno odzywały się z ofertą wyjazdu,trzeba było prosić się po różnych oddziałach, żeby łaskawie ktoś zaproponował coś, żenada, kończyło się to otrzymaniem słabego kontraktu,a jak odrzucałam nieodpowiednie kontrakty, to wystawili mi wypowiedzenie, było to wyczerpująca walka,, jeszcze te 3 umowy, odradzam Promedica24,teraz pracuję z nową firmą, jedna konkretna umowa,
teraz zmieniłam firmę na Opieka Veritas Group i tam przedstawiają oferty pracy bardzo szybko, szybki wyjazd,praktycznie nie ma tam problemu, polecam tę firmę na Ul. Racławickiej 13 we Wrocławiu, pokazują oferty na stronie internetowej, profesjonalna obsługa, organizacja przejazdu w dzień busami, bardzo dobra pomoc z koordynatorem ds. transportu, polecam tę firmę Opieka Veritas Group, zmarnowałam czas przez współpracę i niskie zarobki w Promedice24.
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2016-04-28 12:57:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Do Ewelina - 2016-04-28 10:46:24]:
no właśnie się martwię. Chciałam poczekać do września ze zmianą. Pani z ofertami z kraju milczy. Jestem z okolic Łodzi jednak do Wrocławia daleko nie mam, dzięki za polecenie firmy. Najgorsze jest to że jak byłam po przyjeździe w biurze to mi pani mówiła że sporo ofert i szybko wyjadę :( nie wiem ile jeszcze wytrzymam.
zdjecie uzytkownika
Do Ewelina ponownie - 2016-04-28 14:30:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozumiem. Kojarzę też firmę Global Service M&A Świdnica lub firma Konik,Aterima Med, ale nie wyjeżdżałam z nimi. Zahaczyłam się o tę Promedicę24 ze względu na bardzo słaby język i niewielkie doświadczenie w opiece osób starszych, ale teraz szkolę język uczę się systematycznie z Deutsch Aktuell lub Blondynka na językach lub Ewa Maria Rostek Niezbędnik dla opiekunów i tak dalej i mam szansę otrzymania lepszego zarobku i szybkiej oferty pracy z Opieki Veritas Group, jedynie co, to boję się, na jakiego pacjenta trafię i na jaką rodzinę, bo to różnie bywa, trzeba być czujnym i walczyć o siebie, dbać o siebie, bo firma i rodzina niemiecka nie przejmuje się prostą opiekunką. Mi Promedica24 też dużo obiecywała,że będą podwyżki, że zadzwonią z odpowiednią ofertą i tylko czekałam, albo źle trafiałam. A to wypowiedzenie, które mi przysłali, to kompromitacja z ich strony, ponieważ jest mnóstwo innych dużo lepszych. Na przykład też Medipe dzwonili do mnie, ale już mam Veritas Doradztwo.
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2016-04-28 15:18:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Do Ewelina ponownie - 2016-04-28 14:30:53]:
jednak 5 tydzień bez nawet jednej oferty to za długo. Do mnie też dzwonili z innej firmy ze 2 miesiące temu i od razu oferta była szkoda że wtedy zrezygnowałam. Rozumiem na pierwszy wyjazd czekać miesiąc ale na następny jeszcze dłużej :( i nawet ta pani z ofertami z kraju nie oddzwania to po co mi wysyłają sms z prośbą kontaktu, chyba praca w kraju nie jest uzależniona od znajomości polskiego :)też niemieckiego się uczę, ale motywację tracę. Z rodziną po angielsku też bardzo dobrze się komunikowałam. Referencje bardzo dobre mam (zresztą każda opiekunka pewnie takie przywozi). Nie wiem, czekam dalej.
zdjecie uzytkownika
do Ewelina - 2016-04-28 17:23:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma co czekać w nieskończoność łaskawie na odzew tej Promedicy24 czy innej słabszej firmy, trzeba działać i uderzać do innych firm, jeśli jest Pani gotowa i chętna do wyjazdu.
Ja już mam zapewniony kolejny wyjazd z tej firmy Opieka Veritas Group, mają naprawdę szybką organizację, za tydzień wyruszam do Niemiec, też mam obawy, ale już 4 rok jeżdżę do opieki i przyzwyczaiłam się i chcę dalej poprawić niemiecki,2 miesiące zostaję w Niemczech, potem przerwa i znów na 2 miesiące.
Życzę powodzenia i dużo szczęścia!!
zdjecie uzytkownika
Aśka - 2016-04-28 22:34:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziewczyny, czy wy tak na poważnie czy się wygłupiacie??? 5 tygodni na ofertę???pierwszą ofertę dostałam po 7 dniach , a jak mi pacjent zmarł, to chcieli mnie natychmiast przerzucić na inne miejsce, przedstawili mi 3 oferty! ale chciałam zahaczyć o dom, zanim wyjechałam do domu dostałam kolejną ofertę a byłam w domu ze 4-5 dni. Zaznaczam, że doświadczenie jako takie mam, ale język był kiepściutki. Oferty zgodne z opisem,,,zadnego dziadka z nożem itp. Dziewczyny z firmy, które poznałam w busie też cały czas mają oferty i są zadowolone,jak zjeżdżam do domu na krótką przerwę to się modlę, żeby nie zadzwonili,,,ale i tak dzwonią :)Zaczynam się zastanawiać co jest grane. Firma jest wypłacalna, interesują się mną, dzwonią i pytają czy wszystko w porządku, na każde pytanie dostaję odpowiedź, wożą mnie (i nie tylko mnie) busem,nie stoję z transparentem na dworcu.Czego mam jeszcze chcieć? Czasem jak czytam opinie to mi się wydaje, że ja w jakiejś innej firmie pracuję.Chyba część tych złych opinii konkurencja pisze...a zarobki??? a ile więcej płacą inne firmy? za 100 e więcej mam się tłuc zasr Sindbadem czy Bartusiem bez gwarancji, ze jakiś łaskawca w Niemczech po mnie wyjdzie? a może, wcale mi nie zapłącą? Promedica płaci tyle ile jest w umowie i ZAWSZE płaci.Dla mnie to firma godna zaufania.
zdjecie uzytkownika
opiekunka - 2016-04-29 11:57:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Każdy akceptuje to, co mu odpowiada.
Ja miałam nieudaną współpracę z Promedicą24, i teraz z inną firmą jestem zadowolona i mam przewoźników z gwarancją, to nie jest Sinbad czy Bartuś.
Może Promedica24 płaci zgodnie z umową, ale dużo mniej.
A poza tym na wypowiedzeniu napisali mi, że nie odprowadzali w ostatnich miesiącach składek na fundusz pracy i 3 umowy z 3 ich nazwami: Senior Betreuung, We Care i jeszcze jedna nazwa,kombinuje ta firma ciągle zmieniając nazwę, a ogólnie są znani jako Promedica24.
Ja polecam Opieka Veritas Group czy inna firmę, natomiast od tej Promedicy24 trzymam się z daleka.

zdjecie uzytkownika
ewelina - 2016-04-29 12:24:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [Aśka - 2016-04-28 22:34:02]:
tak 5 tygodni na oferte nie wierzysz? trudno, z konkurencji nie jestem a ty pewnie w kadrach pracujesz. No ja też się zaczynam zastanawiać co jest grane.
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2016-04-29 12:29:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [do Ewelina - 2016-04-28 17:23:18]:
Dziękuję za polecenie firmy i motywacje do dzialania :) W nieskończoność nie zamierzam czekać.
zdjecie uzytkownika
do Ewelina - 2016-04-29 13:17:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja polecam Opieka Veritas Group lub można jeszcze wyszukać inną firmę, sama Pani zdecyduje, która wyda się najbardziej odpowiednia. Życzę trafnego wyboru.
Często te firmy proponują oferty pracy, ale jak odrzuca się, to potem nie chcą współpracować.
Stanowczo nie polecam Promedica24.
zdjecie uzytkownika
marta - 2016-04-29 13:33:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [tedo - 2016-03-26 08:07:25]:
Spotkała mnie ostatnio podobna sytuacja z tym, że koordynatorka powiadomiła mnie że adresem docelowym jest adres domowy o 1 w nocy zadzwoniłam na linię alarmową i zostałam podwieziona pod dom. Do tej pory byłam zadowolona ze współpracy z PM 24 ale od 1 stycznia warunki na jakich pracujemy są niejasne i coraz bardziej skłaniam się do zerwania współpracy mimo, że pracuję tu od 4 lat
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2016-04-29 14:40:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [do Ewelina - 2016-04-29 13:17:00]:
rozumiem, mnie jeszcze nie zdarzyło się odrzucić oferty, trzeba zacząć działać
zdjecie uzytkownika
ania_s - 2016-04-29 14:48:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [opiekunka2 - 2016-03-22 16:49:42]:
Kompletna pomyka, na pierwszy rzut firma pokazuje jak bardzo dba o pracownikó, interesuje się, pierwsza wpłata na konta zgadza sie co do grosza a później następuje zwrot akcji, wielotygodniowe oczekiwanie na wyjazd. Warto nadmienić, że firma średnio od każdego pacjenta dostaje ok 2000-2500EUR (rozmawiałam z kilkoma podopiecznymi)a Tobie proponuje 750 EUR, składki odpowadzane nie wliczają się do emerytury i renty, umowy są nieczytelne i bardzo zawiłe a na koniec jeszcze się dowiadujesz, że musisz zapłacić za kursy, na które Cię wysyłali oraz za nocleg- który także zapewnia rodzina. Zatrudniłeś się?- lepiej szybko zrezygnuj.
zdjecie uzytkownika
Opiekun - 2016-04-29 17:48:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Do Promedica24 należy powiedzieć nein, głośno i wyraźnie!!!
zdjecie uzytkownika
Ola - 2016-05-01 11:26:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Niestety, ta firma Promedica24 to bardzo słaba agencja, mają skomplikowane umowy, wyznaczają niskie stawki wynagrodzenia to w zależności od znajomości języka i doświadczenia, brak możliwości rozwoju,wyznaczają tę samą stawkę wynagrodzenia, jak się jedzie do małżeństwa.
Czy w ogóle oferują podwyżki i premie za dni świąteczne???
zdjecie uzytkownika
lena - 2016-05-01 14:29:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czeko - 2016-03-01 11:58:06]:
nieprawda, mydlenie oczu znam opiekunki z perfekcyjnym niemieckim , które dostawały 800€, a system wprowadzony od stycznia uniemożliwia przeliczenie wynagrodzenia nawet koordynatorzy mają kalkulator wynagrodzeń bo nie są w stanie ani tego pojąć ani wytłumaczyć opiekunkom kto dlaczego i za ile
zdjecie uzytkownika
lena - 2016-05-01 14:40:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anai - 2016-02-17 02:54:54]:
ING nie pobiera żadnych prowizji
zdjecie uzytkownika
ewkag - 2016-05-01 16:28:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ania_s - 2016-04-29 14:48:38]:
Jak składki odprowadzane nie wliczają się do emerytury i renty? przecież płacą teraz składki (podobno od najniższej ale płacą) mogłabyś mi to jakoś rozjaśnić bo zaczynam się obawiać naprawde
zdjecie uzytkownika
Aśka - 2016-05-01 16:36:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ewelina - 2016-04-29 12:24:16]:
Ewelina, nie pracuję w kadrach...nie pracuje długo w opiece, może miałam szczęście...jak czytam to co piszecie to mnie powoli strach ogarnia...
jeśli naprawdę potrącają za szkolenia? wierzę wam, to dlatego ciągle mnie molestują o jakieś szkolenie...
Nie płacą składek na emerytury i renty? Nie odprowadzają składek na fundusz pracy? ...
zdjecie uzytkownika
Agnieszka - 2016-05-01 16:55:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Naprawdę nie odprowadzają składek na fundusz pracy,korzystałam z ich usług, rodziny płacą za opiekunkę ponad 25000 euro, a ja dostawałam 900 euro, przy dobrej znajomości języka, w ostatnim roku żadnej podwyżki mi nie przyznali, pomimo, że poprawiłam znajomość języka niemieckiego,
nie polecam tej firmy Promedica24, na wszystko trzeba się zgadzać w tych ich 3 umowach
zdjecie uzytkownika
opiekunka - 2016-05-01 17:15:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mi na wypowiedzeniu napisano, że nie odprowadzano składek na fundusz pracy, a odkąd pojawiły się te nowe umowy, wątpię, że odprowadzali składki na rentę czy emeryturę, bardzo oceniam nisko personel w niektórych oddziałach, niekompetentne koordynatorki, negatywna współpraca z Promedica24, radzę szukać innych firm.
Nie przyznawali premii czy podwyżek, owszem organizowali przejazd busami, ale musiałam specjalnie dojechać do dużego miasta. I rzeczywiście rodzina niemiecka płaciła za mnie firmie 2600 euro, a ja również otrzymywałam pensje poniżej 1000 euro.
zdjecie uzytkownika
Aśka - 2016-05-01 17:41:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no to pięknie, dzięki dziewczyny, naprawdę bardzo dziekuję
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2016-05-02 17:40:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam Promedica24. Na początku zapewniają dobrą współpracę, a potem zapominają proponować ofert pracy, stawki wynagrodzenia żadna rewelacja, nic dziwnego, że tyle tych oddziałów, opiekunki czy opiekunowie na to ciężko pracują za granicą.
zdjecie uzytkownika
Jachua - 2016-05-03 12:34:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgadza się, są dobrzy w reklamie,reszta to ściema i oszustwo
zdjecie uzytkownika
marta - 2016-05-04 15:13:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dostalam 2go przelew, beda jakies nastepne czy znow jeden?
zdjecie uzytkownika
Promedica24 - 2016-05-05 09:22:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Serdecznie zapraszamy do bezpośredniego kontaktu wszystkie osoby, które chciałyby wyjaśnić szczegóły i warunki współpracy z naszą firmą.
Jesteśmy do Państwa dyspozycji pod adresem e-mail: kontakt@promedica24.pl i numerem telefonu: 22 490 90 99. Z chęcią odpowiemy na Państwa pytania.

Z pozdrowieniami,
Zespół Promedica24
zdjecie uzytkownika
roamak - 2016-05-05 13:55:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co powiecie o pracz jako rekruter zewnętrzny chyba dobra?
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2016-05-05 14:52:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poproszę o oferty, pisałam, dzwoniłam 6 tydzień mija i nic cisza. Jestem zgłoszona też na Polskę więc może być oferta w kraju :)
zdjecie uzytkownika
Lalkawa - 2016-05-07 15:59:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie,

interesuje mnie praca w opiece w Polsce. Proszę napiszcie jak to wygląda, czy jest ok, i ile można zarobić. Z góry dziekuję za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
Aśka - 2016-05-17 16:04:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie mam pojęcia
może lepiej zadzwon i się dopytaj, bo tu jak widać jakiś pomór nastąpił po twoim pytaniu
zdjecie uzytkownika
Aśka - 2016-05-17 16:05:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie mam pojęcia
może lepiej zadzwon i się dopytaj, bo tu jak widać jakiś pomór nastąpił po twoim pytaniu
zdjecie uzytkownika
Anai - 2016-05-18 09:58:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiem tak do tej pory zadowolona z współpracy z firmą byłam. Ale wkurzyło mnie to ze nie mogę się dowiedzieć jaka mam stawkę dzienną, przecież to jest śmieszne ,ze za cholerę człowiek nie wie ile zarobi . Na chłopski rozum wypłatę dzielę przez ilość dni w miesiącu i jest stawka dzienna po co było to zmieniać ,ze nawet panie w księgowości nie wiedza za ile my pracujemy i czy podwyżka ,która własnie dostałam nie obniży mojego wygrodzenia. Po co nam mówią o zarobkach brutto ??Czy ja muszę sobie sama odejmować podatek poplątanie z pogmatwaniem .Gdybym lubiła matematykę nie zostawałabym opiekunką. Gdyby nie świetna rodzina i kontakty ,które tu nawiązałam ..Nic to nic nie trwa wiecznie a go work tez wysyła do pracy opiekunki , więc dlaczego wiele osób pyta o firmę skoro na tym portalu też są oferty dla opiekunek Dziewczyny na My Polacy , jest mnóstwo firm oferujących taką prace ,ale to każdy na swoim przykładzie musi się przekonać gdzie jemu lepiej .Pozdrawiam koleżanki i kolegów:)
zdjecie uzytkownika
Magda - 2016-05-18 17:08:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Już na początku firma wyrobiła sobie u mnie wizytówkę: olewatorstwo. Szanowni konsultanci, jeśli klient czy przyszły pracobiorca do Was dzwoni i czeka na zwrotny telefon 3 dni to to jest brak poszanowania i jeśli tak ma wyglądać współpraca to ja podziękuje. Już nie skorzystam i kolejnym zainteresowanym będę odradzać.
zdjecie uzytkownika
Magda - 2016-05-18 17:09:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Już na początku firma wyrobiła sobie u mnie wizytówkę: olewatorstwo. Szanowni konsultanci, jeśli klient czy przyszły pracobiorca do Was dzwoni i czeka na zwrotny telefon 3 dni to to jest brak poszanowania i jeśli tak ma wyglądać współpraca to ja podziękuje. Już nie skorzystam i kolejnym zainteresowanym będę odradzać.
zdjecie uzytkownika
ula - 2016-05-18 17:16:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Aśka - 2016-05-17 16:04:48]:
Wygląda to tak: np. w Niemczech: firma otrzymuje od klienta ok 2 tys. euro, Tobie płaci 1000 euro a Ty masz być dostępna 24 g/dobę
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-05-18 19:45:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [opiekunka - 2016-04-29 11:57:20]:
Nie pisze konkurencja. Ja jeszcze nie zaczęłam współpracy a już zrezygnowałam. 4 dni temu zadzwoniłam z zapytaniem a Pani: proszę podać nr tel. nazwisko, konsultant zaraz oddzwoni - to "zaraz" ile będzie trwało? "zaraz" to jest wielka bakteria !!!!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Spotkanie rekrutacyjne odbyło się w bardzo miłej atmosferze. Osoba, która ze mną rozmawiała (niestety ze względu na osobiste plany nie pracuje już w tej firmie) starała się pomóc. Weryfikacja języka (najpierw niemiecki, za jakiś czas angielski - dla mnie o wiele bardziej stresujący) przez telefon, ale miło i rzeczowo.
Pytania: Raczej standardowe, związane z oferowanym zatrudnieniem. Żadnych "kruczków" ani podchwytliwych pytań (przynajmniej takowych nie wychwyciłam). Czuło się, że obie strony mają ten sam cel i chodziło raczej o weryfikację zgodności z wymaganiami. Duże wyrazy sympatii dla pani Eweliny P.
zdjecie uzytkownika
takatam - 2016-05-19 09:22:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ale o czym wy piszecie, przecież w tej firmie nie pracuja żadni konsultanici. Czy wogóle znacie tą firmę, czy tak piszecie aby pisać i siedzicie w firmach u konkurencji i nabijacie jakieś negatywne komentarze, od tak... Narzekać łatwo każdemu, jeśli jest tak źle to można zmienić.
zdjecie uzytkownika
Anai - 2016-05-20 16:35:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [takatam - 2016-05-19 09:22:38]:
od 4 lat w firmie , ktoś może koordynatora nazywa konsultantem . Czytam te opie i większości się z nim zgadzam. Jednak moje zdanie jest takie skoro podpisuję umowę to wiem co podpisuję i na to narzekać nie mogę. Tak było przed wprowadzeniem zmian styczniowych .Teraz nikt nic nie wie odnośnie zarobków ,inna sprawa z logistyką ,ale to już nie w gestii naszych przemiłych pań koordynatorek ,naprawdę z takimi tylko się spotkałam . Wiem jestem szczęściarą :)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Promedica SA!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promedica SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert