logo Promedica SA

Promedica SA

Warszawa

Opinie o Promedica SA

kasda 2016-06-09 21:08:06
@ anasi tutaj bym nie walczyła i nie narzekała bo większość firm stosuje taką praktykę obecnie i jest to dla mnie całkowicie i zupełnie zrozumiałe - nikt nie chce być stratny w dzisiejszych czasach.ma swoją drogą, ciekawe czy u nich na stażach ta sama zasada jest
Bartosz7220 2016-06-09 21:41:55
Witam mam pytanie proszę napisać jak wyglądają szkolenia z pro24 pytam bo dostałem propozycję szkolenia i nie wiem czy mam się z czegoś przygotować czy jak to wygląda proszę opiszcie wasze szkolenia :) pozdrawiam Bartek
Adam2214 2016-06-09 21:47:29
Mam pytanie zaznaczyła pani że język był kiepsciutki ale dała pani rade :) tak pytam bo też się boje o swój poziom :P trudno było się odnaleźć pozdrawiam
Aśka 2016-06-09 23:06:29
No mój język do tej pory pozostawia wiele do życzenia. Jestem antytalentem językowym :) a daję radę bo lubię staruszków. Lubię z nimi przebywać, mam dużo zainteresować, więc znajduję wspólny język. Np. słucham z moją pdp muzyki bo ona lubi i ja lubię. Jakbym trafiła na dziadzia co lubi sklejać modele to też chętnie. Obojętnie jakie by pdp miał zainteresowania to ja się dopasuję:) Zawsze odnoszę się z szacunkiem, nie okazuję zniecierpliwienia, pocieszam, utulam...a jak na koniec dnia padam na twarz to się modlę o siłę i zaczynam kolejny dzień:) Nie będę oszukiwała, język jest bardzo ważny, rozumiem coraz lepiej, ciężej z mową ale daję radę. Grunt to się odważyć, bo co jest do stracenia? 1500 na kasie w Biedronce? Pozdrawiam i do przodu :)
Aśka 2016-06-09 23:07:04
No mój język do tej pory pozostawia wiele do życzenia. Jestem antytalentem językowym :) a daję radę bo lubię staruszków. Lubię z nimi przebywać, mam dużo zainteresować, więc znajduję wspólny język. Np. słucham z moją pdp muzyki bo ona lubi i ja lubię. Jakbym trafiła na dziadzia co lubi sklejać modele to też chętnie. Obojętnie jakie by pdp miał zainteresowania to ja się dopasuję:) Zawsze odnoszę się z szacunkiem, nie okazuję zniecierpliwienia, pocieszam, utulam...a jak na koniec dnia padam na twarz to się modlę o siłę i zaczynam kolejny dzień:) Nie będę oszukiwała, język jest bardzo ważny, rozumiem coraz lepiej, ciężej z mową ale daję radę. Grunt to się odważyć, bo co jest do stracenia? 1500 na kasie w Biedronce? Pozdrawiam i do przodu :)
Adam2214 2016-06-09 23:17:44
Dziekuję za odpowiedz nie ukrywam pocieszyła mnie pani :) a pamięta pani swoje szkolenie przed wyjazdem? Bo niedługo wyjeżdżam własnie na takie szkolenie i nie wiem czego sie spodziewać :)
roamak 2016-06-10 12:51:16
oferują teraz Płatny Staż w Dziale Rekrutacji Personelu Opiekuńczego.
Marzena 2016-06-10 13:53:15
Witam,i co do szkoleń: zberają sie panie opiekunki...pani która prowadzi kurs
obszernie omawia temat,śniadanie+kawa.Następnie krótki sprawdzian dla opiekunek
czego nauczyły się podczas kursu.Wsio.Warto bywać...jestem opiekunką od 6 lat i zawsze korzystam z tych kursów będąc w Polsce,Certyfikaty zawsze się przydadzą!Pozdrawiam i życze powodzenia w pracy :):)
Karolina22 2016-06-10 22:03:19
A w jakim języku są prowadzone te szkolenia ? :) :)
Marzena 2016-06-11 07:44:48
Witam! Kursy prowadzone są w języku polskim :):).
roamak 2016-06-11 10:18:01
ja o bym od samego początku naciskał na umowę o pracę. Oczywiście podając sensowne argumenty i nie szantażując :)
1
Jana 2016-06-13 20:51:05
Czy ktoś wie coś na temat rozliczeń na koniec czerwca?
kapitan 2016-06-13 22:59:30
@ramaka ale kwestia czy ten twój nacisk cokolwiek da... startując do nich na aktualne stanowisko wolne Młodszy Manager Kontraktów z językiem niemieckim jednak licze od razu na umowę o pracę
ewkag 2016-06-14 21:02:42
Ja nic nie wiem. a o co chodzi z tymi rozliczeniami na koniec czerwca? są jakieś rozliczenia co pół roku czy coś?
ewkag 2016-06-14 21:03:02
Ja nic nie wiem. a o co chodzi z tymi rozliczeniami na koniec czerwca? są jakieś rozliczenia co pół roku czy coś?
irys 2016-06-14 21:18:47
a Specjalista ds. marketingu musi u was seo ogarniać też?
Szymon 2016-06-19 11:49:56
No to mnie wystraszyliscie:). Wlasnie bede zaczynal prace:) we wtorek mam wyjazd, mam nadzieje ze nie bedzie tak zle jak piszecie:)
ola 2016-06-19 11:55:49
Szymon' bedzie dobrze, na szkoleniu sie wszystkiego dowiesz.
maja 2016-06-20 16:37:00
@Natalia ale dokładnie o jakiej pracy mówisz? Ja się zastanawiam nad aplikacją na stanowisko młodszego managera kontraktów z językiem niemieckim w Legnicy, chociaż ofert jest wiele z różnych miast. Może ktoś był i da znać, jak to wygląda i czy się opłaca?
Lila 2016-06-21 20:33:03
Witam serdecznie
Proszę o informację dlaczego Wasza Firma proponuję min 800- 900 euro netto wynagrodzenia skoro zgodnie z dyrektywami UE osoba wyjeżdżają do Niemiec powinna zarobić min 1438 euro brutto co w przeliczeniu daje zdecydowanie wyższe wynagrodzenie- w najgorszym przypadku jest to 1150 euro netto.
Opiekunka zgodnie z dyrektywami powinna zarobić 10 euro na godzinne.
Co robicie z resztą wynagrodzenia?
Nie czekam na odp że opiekunki zarabiają od 900 euro bo wiemy że większość taka pensje otrzymuje a nawet jeśli nie ... to jak omijanie procedury, że Wasz pracownik zarabia poniżej 1438 euro brutto?????
14
rt 2016-06-21 20:36:52
wlasnie widze ze tu chyba na kazdym stanowisku trzeba niemiecki znac
Zuzia 2016-06-22 10:23:54
Jeszcze nie wyjechałam z Promedica 24, a już są kłopoty. Wyjeżdżam od dwóch tygodni i cały czas mam wyjazd przekładany. Zobaczymy, jak to będzie. Póki co wiem, że trochę mój profil jest "ubarwiony", ale zobaczymy, co będzie, jak wyjadę. Może już nie wrócę...
Ygv 2016-06-22 10:31:30
@Lila ale to w ogloszeniu mialas napisane konkretne wynagrodzneie czy moze podczas podpisywania umowy?
ania 2016-06-24 10:04:51
cześć wybieram się tam możesz mi od siebie napisać co myślisz czy warto na priv
bima 2016-06-24 10:43:15
ja również się do niuch cchcę wybrać i zdobyć jakieś zatrudnienie - natomiast też chciałabym wiedzieć coś o stanowisku asystenta w dziale należności - napisali że oferują "atrakcyjne wynagrodzenie" - możecie mi wyjaśnić co według nich oznacza "strakcyjne"?
Susi 2016-06-25 14:54:36
Witam wszystkich praca jak praca jeżeli niemiecki jest na poziomie b.dobrym to wynagrodzenie też będzie się zgadzać jak się trafi do rodziny to loteria obojętnie w jakiej firmie najważniejsze ze płacą na czas i sumiennie a stawki stawki są wszędzie mniej wiecej takie same a wyjazd miałam w ciągu dwóch dni od podpisania umowy pozdrawiam
jadźka 2016-06-25 14:58:24
szybki wyjazd - to lubię. jednak dla mnie wymarzona praca u was to lektor języka niemieckiego, wiec naturalnie wiem że muj język niemiecki musi być na perfekcyjnym poziomie. ciekawe jednak czy będę musiałą pokazac jakieś certyfikaty i czy będą testy
DAMIRKA 2016-06-27 19:49:58
KOCHANI UWAZAJCIE NA PROMEDICA24..WSZYSTKO ŁADNIE PIĘKNIE DOPOKI NIE WYJEDZIESZ A POTEM ANI NIE WIESZ ZA ILE PRACUJESZ? TRACISZ ZDROWIE POPADASZ W DEPRESJĘ, BO OKAZUJE SIĘ ,ZE NA MIEJSCU WARUNKI SĄ INNE NIZ WYNIKA Z WYWIADU. WYPLATA TO PORAZKA BO NIEOCZEKIWANIE TO CO MIAŁO BYC KOSZTEM PROMEDICA 24 Z TWOICH 840 EUR POBIERAJĄ KOSZTY SZKOLENIA,UBEZPIECZENIA,TRANSPORTU,ZAKWATEROWANIA NA KONIEC OKAZUJE SIE ZE TYLE ZAROBISZ W BIERDRONCE
7
DAMIRKA 2016-06-27 19:51:28
KOCHANI UWAZAJCIE NA PROMEDICA24..WSZYSTKO ŁADNIE PIĘKNIE DOPOKI NIE WYJEDZIESZ A POTEM ANI NIE WIESZ ZA ILE PRACUJESZ? TRACISZ ZDROWIE POPADASZ W DEPRESJĘ, BO OKAZUJE SIĘ ,ZE NA MIEJSCU WARUNKI SĄ INNE NIZ WYNIKA Z WYWIADU. WYPLATA TO PORAZKA BO NIEOCZEKIWANIE TO CO MIAŁO BYC KOSZTEM PROMEDICA 24 Z TWOICH 840 EUR POBIERAJĄ KOSZTY SZKOLENIA,UBEZPIECZENIA,TRANSPORTU,ZAKWATEROWANIA NA KONIEC OKAZUJE SIE ZE TYLE ZAROBISZ W BIERDRONCE
6
rfg 2016-06-27 20:04:19
tutaj wlasnie trzeba znac raczej dobrze jezyk niemiecki..szkoda ze w szkolach jest tai sredni poziom bo jakby dobrze uczyli to dałoby rade podjac na przyklad rpace wlasnie w takiej firmie jak tak chociazby
2
m. 2016-06-28 07:26:57
Najpierw dzwonią i zadają kilka pytań, jeśli dobrze wypadłaś dzwoni do ciebie pani z Wa-wy i weryfikują twoją znajomość j. niemieckiego. Kolejny etap to spotkanie z dyrektorem.
lili 2016-06-29 08:42:24
Przerabialam to. Moj jezyk jest b.dobry.
Nie ma możliwości aby firma na ta chwile proponowana niższa stawkę niż 1438 brutto tj. ok 1200 netto.
Firma owszem proponuje więcej przy dobrej znajomości ale właśnie 1200 netto??? Gdzie tu logika !!! Skoro są dyrektywy polsko-niemieckie i JASNO MÓWIĄ jak MUSI BYĆ STAWKA MINIMALNA!!! Dlaczego istnieją firmy które omijają przepisy??? Skoro firma dziala legalnie musi poddać się wszystkim przepisom. Zapewniam drogie Panie że rodziny podopiecznych muszą płacić min 10 euro za godzine naszej pracy i jest to liczone z godnie z polskim kodeksem pracy a opiekunce proponują 800 euro- podkreślam ponownie - nie może paść propozycja w obecnym czasie poniżej 1438 euro brutto.
7
lila/lili 2016-06-29 08:44:41
Przerabialam to. Moj jezyk jest b.dobry.
Nie ma możliwości aby firma na ta chwile proponowana niższa stawkę niż 1438 brutto tj. ok 1200 netto.
Firma owszem proponuje więcej przy dobrej znajomości ale właśnie 1200 netto??? Gdzie tu logika !!! Skoro są dyrektywy polsko-niemieckie i JASNO MÓWIĄ jak MUSI BYĆ STAWKA MINIMALNA!!! Dlaczego istnieją firmy które omijają przepisy??? Skoro firma dziala legalnie musi poddać się wszystkim przepisom. Zapewniam drogie Panie że rodziny podopiecznych muszą płacić min 10 euro za godzine naszej pracy i jest to liczone z godnie z polskim kodeksem pracy a opiekunce proponują 800 euro- podkreślam ponownie - nie może paść propozycja w obecnym czasie poniżej 1438 euro brutto.
7
robusta 2016-06-30 08:25:49
no super, to jeszcze może powiecie, które firmy tak płacą 1200 netto? bo z tego co czytam w ogłoszeniach innych firm to 1200 jest górną stawką a najniższe są 800-900 euro, więc po co ta panika???
Nie tylko P24 tak płaci .
1
Ja 2016-07-01 19:46:06
Dostal ktos dzis przelew? Zawsze byly trzy a dzis jeden
robusta 2016-07-01 22:12:41
ja też dostałam jeden , ale zwykle te trzy nie przychodziły jednego dnia więc może cos dojdzie ? nie wiem...
lili 2016-07-05 18:20:46
Jeśli wszystkie firmy tak płacą to znaczy że wszystkie o których mówisz omijają przepisy.
Najpierw zapoznaj się z przepisami dotyczącymi oddelegowania do pracy w Niemczech opiekunek.

Wejdź np na interkadre , która na tym portalu właśnie z tego powodu się tłumaczy bo tez pomniejsza wynagrodzenie opiekunki. Tłumaczy że opiekunka automatycznie ma pomniejszone wynagrodzenie bo zostaje im udostępniona platforma językową ... dajcie się dalej oszukiwać ...

1480 euro brutto to minimum!!! co powinna opiekunka zarabiać

Zadaj pytanie swojemu koordynatorowi co się dzieje z reszta pensji...

Pracuje z firma że śląska...
2
robusta 2016-07-05 18:27:38
Napisz mi jak możesz z jaką ale tylko 2 pierwsze litery i 2 ostatnie bo wykasują...
wolałabym więcej zarabiać i nie zastanawiać się co miesiąc w ilu częściach dostanę wypłatę. Jeśli w tym naprawdę będzie tylko 1 przelew (a tak mi wygląda) to naprawdę mam dość.
1
robusta 2016-07-05 21:34:47
...i chcę dodać, że nie oszukują mnie na wypłacie, wszystko się zgadza....tylko nie wiem kiedy dostanę
1, 3, 6, 9 dnia miesiąca a może 29 dnia poprzedniego miesiąca i w ilu ratach. 3-4 miesiące dostawałam w trzech, w poprzednim roku w dwóch , w tym miesiącu wygląda mi to na jednorazową dawkę i to , że nie wiem co jest grane niepokoi mnie.
3
Piotr. 2016-07-06 22:39:00
A transport do miejsca opieki pdp w Niemczech?czy też oni płacą?czy ja.A wygląda sytuacja z powrotem?No jak coś nie tak u pdp.
robusta 2016-07-07 07:19:26
Wszystko płaci agencja. Podwożą Cię pod dom podopiecznego. Nie wierz we wszystko co tu piszą. Ciężko mi uwierzyć, że płacą komuś 840 e i jeszcze potrącają. Ja nie pracuję długo i zawsze oferty mi się "zgadzały" więc nie musieli mnie ewakuować:) Mam koleżankę, która miała przypadek, że nie mogła wyrobić z agresywnym dziadkiem i szybko ją zabrali tzn. w ciągu kilku dni.
Uważam, że to dobra agencja . Wkurza mnie tylko wypłatowa ruletka , jak już wspominałam, ale kasa się zgadza i jeszcze coś dorzucają czasem "extra"
Myślę, że jak ktoś uczciwie pracuje i nie stwarza problemów to jest też dobrze traktowany przez agencję.
3
Natalia 2016-07-16 11:27:43
Ja ostatnio dostałam "az" 20 euro premii. Nie wiem czy to malo czy duzo jak na firme, ale milo ze chociaz troszkę doceniają. Tez o podwyżkę nie musiałam się upominać, bo sami do mnie zadzwonili czy wyslac mi pismo do dyrektora o podwyżkę. W ciągu tygodnia zrobili mi test telefoniczny, sprawdzając poziom niemieckiego i super. Takze nie wszystko jest takie złe.
Jedyne co mnie smieszy w tej firmie to to, zeby dostac walizkę od nich, trzeba podpisać, ze bede z nimi pracowala przynajmniej rok w Pl i pol roku w DE. Troszke smieszne, no ale trudno.
Ogolnie najbardziej praca zalezy od tego do jakiej rodziny sie trafi.
Pozdrawiam. ;)
1
Aśka 2016-07-16 16:30:49
Natalia...naprawdę chcesz tą walizkę ??? ;-)
3
Natalia 2016-07-16 21:34:07
Nie no nie zalezy mi na tym, ale sam fakt mnie smieszy ze za wszystko zawsze trzeba cos podpisac. :)
1
Aśka 2016-07-17 09:07:47
No....cyrograf :) ona pojemnościowo jest nawet spoko. Tylko te kolory i napisy walą po oczach:) Zabieraliśmy kiedyś po drodze taką dziewczynę z walizą. Z daleka tylko było tą walizkę widać. Ja bym jej nie wzięła(tej walizki), chyba żeby ją przemalować albo jakoś okleić ;)
Lepiej żeby mniej wydawali na reklamy i tego typu pierdółki a bardziej doceniali ludzi ...
3
Piotr. 2016-07-17 20:58:41
Już nie chodzi o pracę przez rok czy dwa jak jest dobra to można robić w Niemczech do emerytury bo mi zostało 11 lat i chętnie bym tyle z nimi pracował noooo...oczywiście jak będą dobre warunki u podopiecznego w reichu.Wiadomo wszystko zależy od warunków pracy.
Aśka 2016-07-18 15:09:59
Dasz radę, na 100%. Tylko mam nadzieję, że z tych składek jakaś emerytura będzie....
Fakt, warunki u pdp są bardzo ważne, bo nie stajemy się młodsi, dlatego staraj się oszczędzać siły. Ja staram się dopóki mogę nie brać zleceń wyczerpujących fizycznie i psychicznie....nawet ważniejsze jest dla mnie żeby było miło, normalnie bo nie chcę żeby mi psycha siadła :)
ela 2016-07-22 14:33:49
kurcze siedzę od czerwca i nie dostałam wypłaty
ela
1
robusta 2016-07-22 15:35:37
Możliwe. Bo jak np. jesteś od 26 czerwca to wypłatę dostaniesz na koniec lipca lub pierwsze dni sierpnia.
wypłata jest liczona od 26 czerwca do 25 lipca i to jest cały miesiąc. Wypłacają w 2-3 częściach (z moich obserwacji) czyli dostaniesz może 29 lipca 1 część, może 2 sierpnia drugą i może do 8-9 sierpnia trzecią.
na pewno dostaniesz tylko miesiąc obliczeniowy kończy się 25 lipca a mamy 22. Następny okres jest od 26 lipca do 25 sierpnia i wypłata na początku września itd.
a jeśli jesteś od np. 16 czerwca to musisz napisać do nich i zapytać gdzie kasa za 10 dni bo powinnaś dostać na początku lipca.
Napisz, nie dzwoń ja zawsze koresponduję i zawsze odpisują.
Ola24 2016-07-25 18:56:13
Pracował ktoś w dziale Księgowym jako Stażysta? Jakieś opinie, zarobki?
Zostaw swoją opinię o Promedica SA - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promedica SA