Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Promedica SA

Pracowałeś w firmie Promedica SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
patrycja - 2015-03-05 20:41:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
iza- mozesz pisac na moja poczte patrycia0@vp.pl :)
zdjecie uzytkownika
magda - 2015-03-06 01:12:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałam w Promedice i mogę powiedzieć że to jest najgorsza firma na rynku. Najniższe zarobki i najgorsze traktowanie. Najlepszym przykładem są zarobki które zaczynają się od 600e ( nikt już tyle nie płaci) a Promedica owszem, zwłaszcza paniom ze wschodniej Polski. Nie płacąc składek chociaż od najniższej krajowej pozbawiają panie ( emerytki też) lat pracy. A zostawianie opiekunek w środku nocy z walizkami na przystankach świadczy o wręcz lekceważącym stosunku i braku szacunku dla pracownika. NIE POLECAM
zdjecie uzytkownika
zażalona - 2015-03-06 09:20:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja byłam na wyjazdach z tej firmy i co mogę powiedzieć, że firma rozwija się na gorsze,zatajanie informacji o rzeczywistym stanie pacjenta, a także o warunkach mieszkaniowych i lokalizacyjnych. Przejazdy busami nie są przyjemne, przesiadki nocne, ciasne busy, kiedyś też miałam taką nieprzyjemną sytuację, że wsiadając jako ostatnia osoba do busa musiałam siedzieć z przodu obok kierowcy, a grubszą inną panią, bo drugi kierowca musiał spać na 3 tylnych miejscach przeznaczonych dla pasażerów, na moją prośbą, że chciałabym siedzieć z tyłu, zlekceważył mnie i stwierdził, że mam się słuchać kierowcy, bo mnie wysadzi z busa, pełna kultura kierowcy z busa...podejrzewam, że był nietrzeźwy oraz nieprzygotowany kolejnej służby.
Rodziny niemieckie traktowały mnie jako pomocnicę do wszystkiego, a nie jako opiekunka osób starszych, brak koordynacji ze strony firmy.
Radzę szukać lepszej firmy.
zdjecie uzytkownika
meg - 2015-03-06 15:12:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [hipopopatam jaś - 2015-02-16 18:32:43]:
Nic Ci nie zafunduje :) ... za wszystko zapłacisz swoją praca. Owszem, mozesz isc na taki kurs językowy, tylko póżniej odciągną Ci za niego od stawki miesięcznej.
zdjecie uzytkownika
monika - 2015-03-09 10:36:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Przepracowałam z promedica 24 5 miesięcy i wytrwałam tylko dlatego ,że miałam długi do spłacenia.Nierzetelne informacje o stanie zdrowia podopiecznych, o rodzinie (jeden raz trafiłam do sukinsynów od których opiekunki uciekały masowo ja byłam 6 ) , busy ciasne człowiek jest zmęczony bardziej niz po podrózy rejsowymi autokarami,a najlepsze że stawki wzięte z sufitu ,ja dostałam na wstepie 1000 a opiekunki z dłuzszym stażem zasuwaja za 800 .
zdjecie uzytkownika
zawiedziona - 2015-03-09 16:17:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [derca - 2015-02-27 14:28:06]:
Mi sie w tej firmie nie poszczęściło tak że nie mam dobrej opinii o Promedica24. Żałuje ze sie z nimi zadałam, tu niczego nie można sie doprosic jednym słowem olewają człowieka.Nie polecam tej firmy.
zdjecie uzytkownika
kamila - 2015-03-09 17:44:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Gnoje którzy zmieniają co kilka miesiecy nazwe firmy Promedica sa 24""" itd. Ludzie oszukują was na kazdym kroku, praca ponad siły zarobek dla niewolnika_"SKANDAL MURZYNI Z NAS SIĘ ŚMIEJĄ ŻE CHOŁOTA Z POLSKI PRACUJE ZA GROSZE!!" ZZrobiłam doniesienie do prokuratury zreszte na pewno się dowiecie z gazet lub TV - to tyle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
janka - 2015-03-09 17:55:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dzielą firme nz cztery cześci zeby nie płacić podatków, zresztą polcja skarbowa ma ich na celowniku. Nie wykazują dochodów, oszukują skarb panstwa i pracowników biednych ludzi którzy zostawiają rodziny i dzieci zeby zarobić pare ojro! Rodziny płacą im za jednego staruszka 2500 ojro a oni wypłacają z tego od 700 do 900 ojro.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2015-03-12 18:05:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ze swojego doświadczenia odradzam współpracę z firmą Promedica24, ponieważ:
- oferują najniższe stawki na rynku
- nie wiesz do kogo trafisz (stan podopiecznego/warunki mieszkaniowe które otrzymujesz przed wyjazdem są inne niż to co zastajesz na miejscu
- brak dostrzegania INDYWIDUALNOŚCI każdej opiekunki (jej predyspozycji). Wydaje mis się, że według polityki firmy każda opiekunka powinna być "do wszystkiego" do każdego podopiecznego. Do tego oni zmierzają, aby łatwiej i szybciej znajdować opiekunki do zleceń.
- sama musiałam załatwić sobie mój powrót... Kilka razy przed końcem mojego pobytu prosiłam by koordynatorka załatwiła mi miejsce w busie. Oczywiście deklarowała, że tak będzie. Na trzy dni przed odjazdem poinformowała mnie, że miejsca w busie dla mnie nie ma i nie ma też biletów na ten dzień na autobus. Poważnie? Sprawdziłam w internecie i były wolne miejsca u dwóch przewoźników więc wysłałam linki by opiekunka kontraktu raczyła wykupić mi bilet. Wykupiła.
- Odnosiłam wrażenie, że liczy się podopieczny, ale ja już nie jestem ważna. moje potrzeby są ignorowane. Dlaczego zatem mam poświęcać się firmie która ma mnie gdzieś.

Z całego serca życzę Panią opiekunkom/Panom opiekunom godziwych warunków pracy.
Zadbajcie o siebie o swoje potrzeby, zdrowie, odpoczynek i o to by "ceniono" Waszą pracę wyżej niż 900euro miesięcznie.
zdjecie uzytkownika
opiekunka - 2015-03-14 10:28:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jestem pierwszy raz z Promedici po sprawdzenui jezyka niemieckiego otrzymałam stawke powyżej 1000euro ale z tego co pisza panie naprawdę malunio zarabiaja,nędzne stawki odprowadzają emerytalne bo od 200zł masakra,no i za podróż 50 euro w dwie strony żałosne,pierwszy raz sie spotkałam z tak małymi zwrotami kosztów podrózy,lepiej jechac na ich koszt napewno kosztem wypłaty ehhh.......
zdjecie uzytkownika
janka - 2015-03-15 11:25:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [opiekunka - 2015-03-14 10:28:27]:
Nie dostaniesz tyle , powyżej 1000, zapewne to obiecanki, ja mówię biegle po niemiecku, wyjechałam z nimi do pracy i po m-cu zrezygnowałam bo dostałam 870 i wypłata była opóżniona. Teraz pracuje bezpośrednio pod niemiecką firmą i mam umowę o pracę. Teraz zarabiam 1750. Pozdrawiam wszystkie panie które nie mają wyboru i są w bezczelny sposób oszukiwane i wykorzystywane przez promedice. Oni mają tak złą opinie ze w polsce ogłaszją sie na wszystkich portalach "o pracę" nawet w PUP w całej Polsce.
zdjecie uzytkownika
Mania - 2015-03-16 14:55:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie polecam tej firmy.
Informacje podawane o pacjencie nie pokrywają się ze stanem faktycznym.
Jestem młodą osobą, w chwili wyjazdu miałam 23 lata i byłam zdziwiona, że rodzina przyjęła moją kandydaturę przy dość niskim doświadczeniu. Po dojechaniu na miejsce i spotkaniu z koordynatorką dowiedziałam się, że rodzina nie miała pojęcia kto do nich jedzie i "to działało na naszą korzyść", jak stwierdziła.
Rodzina oczywiście postawiła wielkie oczy, gdy mnie ujrzała, jednak okazali się bardzo dobrymi i pomocnymi ludźmi, gdyż nie radziłam sobie z gabarytami Podopiecznej. Po tygodniu stwierdziłam, że to nie będzie funkcjonować bo Podopieczna potrzebuje opiekunki z większą siłą. Zadzwoniłam do koordynatorki jednak pani nie raczyła odebrać, telefonu zwrotnego również nie otrzymałam, więc zadzwoniłam już bezpośrednio do biura w Pl. Zmienniczka przyjechała 1,5tyg później, a rodzina była w szoku, że płaci tyle pieniędzy, zostali tak lekceważąco potraktowani.
O zarobkach nie trzeba pisać, mi zaproponowali 760 euro, żenada. A po niemiecku mówię dobrze. Jedyny plus, że płacą na czas.
Po wysłaniu mojego wypowiedzenia kontakt z biurem już miałam praktycznie zerowy. Jedynie pani, która załatwiała mi zmienniczkę zachowała się w miarę na poziomie, ale chyba tylko przez to, że na miejscu dodatkowo interweniowała moja mama, gdy czekałam na zmienniczkę. Sama jest opiekunką z 10-letnim stażem.
Z tego co się orientowałam, są lepsze agencje. Także promedicę radzę omijać.
zdjecie uzytkownika
Walenka - 2015-03-17 00:46:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy w takim razie nie było możliwości przeniesienia się do innej podopiecznej? Przecież nie po to się rozpoczyna pracę, aby potem w ciągu 1,5 tygodnia rezygnować czy wprowadzać jakieś zmiany. Odnoszę wrażenie, że takie postępowanie w Warszawie nie powinno być akceptowane, tym bardziej, że zarobki na kolana nie rzucają.
zdjecie uzytkownika
Mania - 2015-03-17 10:01:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja w tamtym momencie nie myślałam o przenoszeniu, bo oczywiście była taka możliwość tylko chciałam jak najszybciej zakończyć współpracę z tak niepowazna firma.
zdjecie uzytkownika
If - 2015-03-18 11:13:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Mania - 2015-03-16 14:55:19]:
Maniu Droga daj mi namiary na firmę, z która obecnie pracujesz, jeśli to nie tajemnica.... i.radzikowska@wp.pl
zdjecie uzytkownika
opiekunka - 2015-03-20 22:39:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Promedica jest w porządku, ja jestem zadowolona. Ja akurat z płynnym językiem mam grubo ponad 1000 euro, z wypłat jestem więc zadowolona.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-20 22:51:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [janka - 2015-03-15 11:25:51]:
Bzdury piszesz Janka. Ja z biegłym językiem miałam prawie 1200 euro na rękę w Promedice! Ale to oni oceniają biegłość języka i robią to bardzo dokładnie, tu nie ma sentymentów, trzeba odpowiadać bez zastanowienia, na temat i bezbłędnie, wtedy dostajesz od nich takie właśnie wynagrodzenie. Przykro mi dziewczyny jak słyszę że tak mało zarabiacie, ale wiem że oni dokładnie maglują z tego języka.
zdjecie uzytkownika
Nowa - 2015-03-24 21:21:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracownica byla - 2015-02-26 09:56:42]:
Znam dobrą i rzetelna firmę.zarobki zaczynaja sie od 900 euro w zwyż!!!
zdjecie uzytkownika
lola - 2015-03-25 14:22:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No kobietki, jak ktoś nie daj Boże ma długi do spłacenia to niech nie liczy,ze Promedica go przyjmnie.Stosują dyskryminację niczym nie uzasadnioną. Chyba chca sobie dodać ważności tylko,że dyskryminacja prawnie jest w Polsce zakazana.
zdjecie uzytkownika
dorcia - 2015-03-29 10:19:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-03-20 22:51:37]:
Witam serdecznie zupełnie się zgadzam ze jeśli ktoś znak język perfekt ma szanse zarobić dużą kasę . ja dopiero zaczęła znak język na poziome średnim malo mowie ale bardzo dużo rozumiem trafiła do ludzi którzy są cierpliwie i rozumieją ze muszej zagladac do słownika za swoja prace dostałam na umowie ponad 900 euro uważam ze jest to aż aż jeśli chodzi o mój język . kontakt z firma super wyjazd zorganizowano perfekt koordynatorka wiadomo ze nie w każdym momencie może odebrać telefon ale oddzwania jak najsz bciej może. Jak tak czytam te wpisy to się zastanawiam co by niektóre panie chciały zero pracy za dużą kasę niestety jak wszędzie to i tu trzeba się wykazać żeby zarobic . przechodząc do meritum polecał promedice 24 w 100%.
zdjecie uzytkownika
halka0065 - 2015-03-29 12:35:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dorcia - 2015-03-29 10:19:08]:
ja rowniez jestem pierwszy raz z prmedici24 i mam ponad 1000euro co niektore panie nie wierza narazie na narzekam rekrutacja bardzo mila chodzi o panie w Opolu
zdjecie uzytkownika
halka0065 - 2015-03-29 19:41:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sorki za błąd miało być napisane nie
zdjecie uzytkownika
Lula - 2015-03-31 05:54:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wydaje się to być na wstępie całkiem przyzwoitą kasą, chociaż zastanawiam się czy to jest maksimum jakie można wyciągnąć z pracy w Promedice? Jeżeli tak to mam wrażeni, że u konkurencji można trochę więcej dostać. Jeżeli jednak komuś odpowiadają takie warunki to powinien podesłać swoje CV jak ja to zrobiłam.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Witam pierwszy raz jak poszlam do nowo otwartego biura w Radomiu chciałam się dowiedzieć jak wygląda praca i jakie trzeba spełniać warunki. Siedziały dwie panie jedna wyjaśniła mi wszystko i zapytała czy chce wypełnić kwestionariusz zgodziłam się i powoli opisując moje umiejętności z pomocą pani go wypełniłam. Miałam w niedługim czasie przyjść jeszcze raz po zapoznaniu się z materiałem językowym dotyczącym życia codziennego. Po kilka dniach pani zadzwoniła i zaprosiła mnie na rozmowę w sprawie kursu językowego poszlam i przystąpiła m do kursu . po zakończeniu przeszła rozmowę kwalifikacyjna po niemiecku i podpisałam umowę. Po podpisaniu umowy wyjechała po tygodniu.
Pytania: Pytania standardowe jaki mam zawod czy pracowała za granica itp.
zdjecie uzytkownika
gracja - 2015-03-31 17:02:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuje z firma trzeci rok i widzę tu jeden pozytyw...mam pieniądze 14 każdego miesiąca na koncie...poza tym same negatywy...
zatrudniając się trzy lata temu dostałam stawkę o niebo i trochę wyższa z jaka startują panie teraz od czego włos mi na głowie staje...czyja to wina?
pań z Europy wschodniej i południowej, które pracują za połowę naszej polskiej stawki, pań na emeryturze, które tylko dorabiają i aż tak im nie zależy...według mnie nikt normalny nie zostawi rodziny i nie będzie tyrał za takie grosze...no ale to moje zdanie

następny minus i to ten najważniejszy to umowa zlecenie, która nie daje nam prawa do niczego a mamienie nas "ciągłością" ubezpieczenia, które nic nie wnosi bo jest tak niskie to idiotyzm

Panie jeśli chcemy coś dostać trzeba o to powalczyć bo samo nie przyjdzie a jak nie odpowiadają nam warunki? takich i podobnych firm jest na rynku multum...więc?

POWODZENIA
zdjecie uzytkownika
Justyna - 2015-04-01 12:37:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś z Was orientuje się co należy wpisywać w miesięcznym oświadczeniu o przebiegu świadczonych usług w Polsce dla Promedica?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promedica SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Promedica SA?
Zadaj pytanie