Promedica SA

Warszawa

Opinie o Promedica SA

Anai 2016-05-20 16:35:00
od 4 lat w firmie , ktoś może koordynatora nazywa konsultantem . Czytam te opie i większości się z nim zgadzam. Jednak moje zdanie jest takie skoro podpisuję umowę to wiem co podpisuję i na to narzekać nie mogę. Tak było przed wprowadzeniem zmian styczniowych .Teraz nikt nic nie wie odnośnie zarobków ,inna sprawa z logistyką ,ale to już nie w gestii naszych przemiłych pań koordynatorek ,naprawdę z takimi tylko się spotkałam . Wiem jestem szczęściarą :)
0
katja 2016-05-31 22:15:31
Promedica24 to oszusci wysyłaja cie do niemiec do ludzi niepoczytalnych u ktorych siedzisz głodny i znerwicowany . Prosisz firme zeby cie zabrali z tamtąt do domu a oni trzymaja cie na przymus w brew twojej woli i każa głodowac i czekać. czyli wniosek jest taki masz siedziec glodny przez cały miesiac i znerwicowany a oni wezma za ciebie kupe kazy . odradza tą firme niech sami sobie głoduja i wyjeżdzaja . banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i oszustow
4
rbadowski 2016-06-01 11:34:50
Witam serdecznie, jestem dziennikarzem INN:Poland, piszę tekst o tym jak naprawdę wygląda praca opiekunek w Niemczech. Będę bardzo wdzięczny za kontakt od osób, które mogą coś ciekawego opowiedzieć. Może być anonimowo.

Z góry dziękuję za pomoc.

(usunięte przez administratora)
4
Aśka 2016-06-02 17:29:07
Straszne jest to co piszesz, a najstraszniejsze, że Ciebie nie zabrali od tych ludzi. Naprawdę musiałaś tam siedzieć miesiąc? To okropne. Bo, że można źle trafić to rozumiem, ale, że agencja nie pomogła w takiej sytuacji to już inna historia.
1
Aśka 2016-06-02 17:47:29
Może Pan napisać np. na forum opiekunek osób starszych, taka fioletowa strona i tam podać jakiś kontakt , może ktoś napisze cos interesującego.
2
Anai 2016-06-04 04:13:39
Praca opiekunki bywa rożna zależy od stopnia zaawansowania choroby pacjenta.od jego kontaktów z rodziną ,ale też i od charakteru opiekunki,od jej nastawienia . Każdy z opiekunów ma inne opinie ,Pan chce napisać o naszej pracy, czy o działaniu firm?Tyle opinii ile opiekunek .Dobry scenariusz na film ,albo książkę Ich bin Flegerin .Ich bin Betreuerin ;)
0
Aśka 2016-06-04 11:57:16
Ja trafiłam bardzo dobrze. Ludzie, u których pracuję są kulturalni i mili. Jestem tu dość długo i nigdy nie usłyszałam złego słowa. Moja pdp mówi, że jestem dla niej jak córka. W Polsce też miałam dobrą pracę, ale nigdy nie byłam tak doceniana jak tu, do tego zarabiam pieniądze, o których większość osób w moim wieku i z mojego regionu może tylko marzyć.
0
Anai 2016-06-05 08:46:11
Cieszę się ze tez masz dobrze.Trafiam na dobrych ,spokojnych podopiecznych ,fajne rodziny ,ale słuchając opowiadań dziewczyn w busie to włosy staja na głowie..Ponoć dobro czynione innym wraca ..więc czyńmy je pomimo chwilowych trudności, a kiedyś i nam będzie dobrze.
1
Aśka 2016-06-05 21:15:07
"Ponoć dobro czynione innym wraca" tak ludzie mówią, więc coś musi w tym być. Mam nadzieję, że dobra passa mnie nie opuści czego i Tobie życzę,
Nie zawsze jest łatwo, lekko i przyjemnie ale zawsze tak nie będzie, więc nie można się poddawać i trzeba próbować dalej :)
1
roamak 2016-06-07 11:36:13
hej,wiecie jak wygląda u nich oferta pracy jako Młodszy Manager Kontraktów (z językiem niemieckim)?
0
Natalia 2016-06-08 22:04:47
Ja pracuje w tej firmie zaledwie pol roku, wiem ze to nie dlugo i moze nie mialam tylu przeżyć co inne Panie. Jednak wiem jedno, jaką sie jest opiekunką, tak sie jest traktowanym. Bywają tez źli podopieczni, ale niektore opiekunki tez nie są święte. Sama to zauważyłam jak zmieniałam jedną Panią, ktora była okropna dla podopiecznej. No bo drogie Panie jak na przyklad moza powiedzieć starszej babci, ze nie moze zjesc swojego ulubionego jogurtu, bo bedzie za gruba i ona nie ma zamiaru jej targać. Niestety, ale nie wszystkie opiekunki sa tez takie super jak sie przedstawiają.
Firma tez noe jest jakaś nie wiadomo jaka super, ale kazdy wie co podpisuje. Niestety, taka jest prawda, ze nawet to co uważamy za grosze w Promedice, wiekszosc nie zarobi tego w Polsce.
Szkoda tylko, ze firma nie jest w stanie powiedziec ile zarabiamy na dzien i rowniez ze namawia nas na przeciwne szkolenia za ktore trzeba płacić, badz pracowac z nimi minimum 3 miesiace, chociaz co miesiąc odciągają nam za to z pensji. Czy ktoras z Pan wie, czy jak nie bylam na zadnym szkoleniu odkad zaczelam pracowac to czy bede musiala podpisywać to ustrojstwo? Bardzo bym nie chciała, moga mnie nawet za to zwolnic, tylko szkoda byloby mi mojej babci zostawic.
Pozdrawiam wszystkie opiekunki, ktore pracują z pasja. :)
0
margarete 2016-06-08 22:30:05
PANI Natalia ma racje, trzeba tez odpowiednio podchodzic do podopiecznych, duzo nieporozumień wychodzi wskutek brak zrozumienia obu stron, odmiennych oczekiwań i braku znajomości jezyka niemieckiego. Mi np agentura napisała do rodziny, ze mam perfekcyjny jezyk i perfekcyjna hausfrau przyjedzie do pracy, a to nie prawda, przez takie stwierdzenia, rodzina niemiecka i podopieczny/a maja zbyt wysokie wymagania co do pracy opiekunki czy opiekuna
1
margarete 2016-06-08 22:38:51
Ja mialam bardzo nieudana wspolprace z Promedica24, teraz pracuje z firma Opieka Veritas Group i jestem zadowolona, mam wyjazdy na 2 miesiace, nie musze uczestniczyć w zadnych szkoleniach na sile, w przeciwienstwie do Promedicy24, milsza obsluga z Veritasu niz Promedica24, nie uwazam sie za swieta czy dobra opiekunkę, staram sie, popełniam bledy, ucze sie niemieckiego, pomoc w organizacji ze strony firmy Veritas przejazdu i lepsze zarobki
0
Aśka 2016-06-09 07:29:24
Ja tez nie byłam na żadnym szkoleniu , więc nie wiem nic. Jednak uważam , że odciąganie z wypłaty za "szkolenie", zmuszanie do podpisywania jakiś cyrografów to przesada. Nie podoba mi się też, że jak zjeżdżam na krótko do domu to zaraz mnie nękają tymi szkoleniami, nie dadzą człowiekowi odpocząć od siebie. Nie byłam na żadnym tylko dlatego, że daty szkoleń pokrywały się z datami moich powrotów do Niemiec. O to jaką mam stawkę dzienną nawet nie pytałam bo wynika, że się nie dowiem a jak się nie dowiem to się zdenerwuję. Zresztą nie mam pojęcia ile zarabiam, za co odciągają i każdego miesiąca dostaję wypłatę w innych terminach. Do końca zeszłego roku było jak w zegarku ,,,teraz się popsuło.
Trzyma mnie w tej pracy podobnie jak Natalię, moja fajna pdp i rodzinka.
Też nie pracuję długo.
0
Anai 2016-06-09 12:44:37
Byłam na kilku szkoleniach , ..pracuję w firmie 4 rok i faktycznie jest coś takiego ,że podpisuje się zobowiązanie do odpracowania kursu 90 dni w DE.albo należy spłacić część nie odpracowanego czasu.Mi osobiście kursy przypadły do gustu .a i spotkanie z dziewczynami fajnie robi wymiana poglądów , doświadczeń.Ale jak ktoś nie chce iść nikt nikogo na siłę nie zaciągnie .no chyba ,że w umowie jest coś o konieczności uczestniczenia w kursach..tylko kto przejdzie przez ten kilogram papieru?
0
Aśka 2016-06-09 20:11:05
Trafiłaś w samo sedno...tylko kto przejdzie przez ten kilogram papieru? :):):)
próbowałam, uwierz , ale nie dałam rady ;)
0
kasda 2016-06-09 21:08:06
@ anasi tutaj bym nie walczyła i nie narzekała bo większość firm stosuje taką praktykę obecnie i jest to dla mnie całkowicie i zupełnie zrozumiałe - nikt nie chce być stratny w dzisiejszych czasach.ma swoją drogą, ciekawe czy u nich na stażach ta sama zasada jest
0
Bartosz7220 2016-06-09 21:41:55
Witam mam pytanie proszę napisać jak wyglądają szkolenia z pro24 pytam bo dostałem propozycję szkolenia i nie wiem czy mam się z czegoś przygotować czy jak to wygląda proszę opiszcie wasze szkolenia :) pozdrawiam Bartek
0
Adam2214 2016-06-09 21:47:29
Mam pytanie zaznaczyła pani że język był kiepsciutki ale dała pani rade :) tak pytam bo też się boje o swój poziom :P trudno było się odnaleźć pozdrawiam
0
Aśka 2016-06-09 23:06:29
No mój język do tej pory pozostawia wiele do życzenia. Jestem antytalentem językowym :) a daję radę bo lubię staruszków. Lubię z nimi przebywać, mam dużo zainteresować, więc znajduję wspólny język. Np. słucham z moją pdp muzyki bo ona lubi i ja lubię. Jakbym trafiła na dziadzia co lubi sklejać modele to też chętnie. Obojętnie jakie by pdp miał zainteresowania to ja się dopasuję:) Zawsze odnoszę się z szacunkiem, nie okazuję zniecierpliwienia, pocieszam, utulam...a jak na koniec dnia padam na twarz to się modlę o siłę i zaczynam kolejny dzień:) Nie będę oszukiwała, język jest bardzo ważny, rozumiem coraz lepiej, ciężej z mową ale daję radę. Grunt to się odważyć, bo co jest do stracenia? 1500 na kasie w Biedronce? Pozdrawiam i do przodu :)
0
Aśka 2016-06-09 23:07:04
No mój język do tej pory pozostawia wiele do życzenia. Jestem antytalentem językowym :) a daję radę bo lubię staruszków. Lubię z nimi przebywać, mam dużo zainteresować, więc znajduję wspólny język. Np. słucham z moją pdp muzyki bo ona lubi i ja lubię. Jakbym trafiła na dziadzia co lubi sklejać modele to też chętnie. Obojętnie jakie by pdp miał zainteresowania to ja się dopasuję:) Zawsze odnoszę się z szacunkiem, nie okazuję zniecierpliwienia, pocieszam, utulam...a jak na koniec dnia padam na twarz to się modlę o siłę i zaczynam kolejny dzień:) Nie będę oszukiwała, język jest bardzo ważny, rozumiem coraz lepiej, ciężej z mową ale daję radę. Grunt to się odważyć, bo co jest do stracenia? 1500 na kasie w Biedronce? Pozdrawiam i do przodu :)
0
Adam2214 2016-06-09 23:17:44
Dziekuję za odpowiedz nie ukrywam pocieszyła mnie pani :) a pamięta pani swoje szkolenie przed wyjazdem? Bo niedługo wyjeżdżam własnie na takie szkolenie i nie wiem czego sie spodziewać :)
0
roamak 2016-06-10 12:51:16
oferują teraz Płatny Staż w Dziale Rekrutacji Personelu Opiekuńczego.
0
Marzena 2016-06-10 13:53:15
Witam,i co do szkoleń: zberają sie panie opiekunki...pani która prowadzi kurs
obszernie omawia temat,śniadanie+kawa.Następnie krótki sprawdzian dla opiekunek
czego nauczyły się podczas kursu.Wsio.Warto bywać...jestem opiekunką od 6 lat i zawsze korzystam z tych kursów będąc w Polsce,Certyfikaty zawsze się przydadzą!Pozdrawiam i życze powodzenia w pracy :):)
0
Karolina22 2016-06-10 22:03:19
A w jakim języku są prowadzone te szkolenia ? :) :)
0
Marzena 2016-06-11 07:44:48
Witam! Kursy prowadzone są w języku polskim :):).
0
roamak 2016-06-11 10:18:01
ja o bym od samego początku naciskał na umowę o pracę. Oczywiście podając sensowne argumenty i nie szantażując :)
0
Jana 2016-06-13 20:51:05
Czy ktoś wie coś na temat rozliczeń na koniec czerwca?
0
kapitan 2016-06-13 22:59:30
@ramaka ale kwestia czy ten twój nacisk cokolwiek da... startując do nich na aktualne stanowisko wolne Młodszy Manager Kontraktów z językiem niemieckim jednak licze od razu na umowę o pracę
0
ewkag 2016-06-14 21:02:42
Ja nic nie wiem. a o co chodzi z tymi rozliczeniami na koniec czerwca? są jakieś rozliczenia co pół roku czy coś?
0
ewkag 2016-06-14 21:03:02
Ja nic nie wiem. a o co chodzi z tymi rozliczeniami na koniec czerwca? są jakieś rozliczenia co pół roku czy coś?
0
irys 2016-06-14 21:18:47
a Specjalista ds. marketingu musi u was seo ogarniać też?
0
Szymon 2016-06-19 11:49:56
No to mnie wystraszyliscie:). Wlasnie bede zaczynal prace:) we wtorek mam wyjazd, mam nadzieje ze nie bedzie tak zle jak piszecie:)
0
ola 2016-06-19 11:55:49
Szymon' bedzie dobrze, na szkoleniu sie wszystkiego dowiesz.
0
maja 2016-06-20 16:37:00
@Natalia ale dokładnie o jakiej pracy mówisz? Ja się zastanawiam nad aplikacją na stanowisko młodszego managera kontraktów z językiem niemieckim w Legnicy, chociaż ofert jest wiele z różnych miast. Może ktoś był i da znać, jak to wygląda i czy się opłaca?
0
Lila 2016-06-21 20:33:03
Witam serdecznie
Proszę o informację dlaczego Wasza Firma proponuję min 800- 900 euro netto wynagrodzenia skoro zgodnie z dyrektywami UE osoba wyjeżdżają do Niemiec powinna zarobić min 1438 euro brutto co w przeliczeniu daje zdecydowanie wyższe wynagrodzenie- w najgorszym przypadku jest to 1150 euro netto.
Opiekunka zgodnie z dyrektywami powinna zarobić 10 euro na godzinne.
Co robicie z resztą wynagrodzenia?
Nie czekam na odp że opiekunki zarabiają od 900 euro bo wiemy że większość taka pensje otrzymuje a nawet jeśli nie ... to jak omijanie procedury, że Wasz pracownik zarabia poniżej 1438 euro brutto?????
2
rt 2016-06-21 20:36:52
wlasnie widze ze tu chyba na kazdym stanowisku trzeba niemiecki znac
0
Zuzia 2016-06-22 10:23:54
Jeszcze nie wyjechałam z Promedica 24, a już są kłopoty. Wyjeżdżam od dwóch tygodni i cały czas mam wyjazd przekładany. Zobaczymy, jak to będzie. Póki co wiem, że trochę mój profil jest "ubarwiony", ale zobaczymy, co będzie, jak wyjadę. Może już nie wrócę...
0
Ygv 2016-06-22 10:31:30
@Lila ale to w ogloszeniu mialas napisane konkretne wynagrodzneie czy moze podczas podpisywania umowy?
0
ania 2016-06-24 10:04:51
cześć wybieram się tam możesz mi od siebie napisać co myślisz czy warto na priv
0
bima 2016-06-24 10:43:15
ja również się do niuch cchcę wybrać i zdobyć jakieś zatrudnienie - natomiast też chciałabym wiedzieć coś o stanowisku asystenta w dziale należności - napisali że oferują "atrakcyjne wynagrodzenie" - możecie mi wyjaśnić co według nich oznacza "strakcyjne"?
0
Susi 2016-06-25 14:54:36
Witam wszystkich praca jak praca jeżeli niemiecki jest na poziomie b.dobrym to wynagrodzenie też będzie się zgadzać jak się trafi do rodziny to loteria obojętnie w jakiej firmie najważniejsze ze płacą na czas i sumiennie a stawki stawki są wszędzie mniej wiecej takie same a wyjazd miałam w ciągu dwóch dni od podpisania umowy pozdrawiam
0
jadźka 2016-06-25 14:58:24
szybki wyjazd - to lubię. jednak dla mnie wymarzona praca u was to lektor języka niemieckiego, wiec naturalnie wiem że muj język niemiecki musi być na perfekcyjnym poziomie. ciekawe jednak czy będę musiałą pokazac jakieś certyfikaty i czy będą testy
0
DAMIRKA 2016-06-27 19:49:58
KOCHANI UWAZAJCIE NA PROMEDICA24..WSZYSTKO ŁADNIE PIĘKNIE DOPOKI NIE WYJEDZIESZ A POTEM ANI NIE WIESZ ZA ILE PRACUJESZ? TRACISZ ZDROWIE POPADASZ W DEPRESJĘ, BO OKAZUJE SIĘ ,ZE NA MIEJSCU WARUNKI SĄ INNE NIZ WYNIKA Z WYWIADU. WYPLATA TO PORAZKA BO NIEOCZEKIWANIE TO CO MIAŁO BYC KOSZTEM PROMEDICA 24 Z TWOICH 840 EUR POBIERAJĄ KOSZTY SZKOLENIA,UBEZPIECZENIA,TRANSPORTU,ZAKWATEROWANIA NA KONIEC OKAZUJE SIE ZE TYLE ZAROBISZ W BIERDRONCE
1
DAMIRKA 2016-06-27 19:51:28
KOCHANI UWAZAJCIE NA PROMEDICA24..WSZYSTKO ŁADNIE PIĘKNIE DOPOKI NIE WYJEDZIESZ A POTEM ANI NIE WIESZ ZA ILE PRACUJESZ? TRACISZ ZDROWIE POPADASZ W DEPRESJĘ, BO OKAZUJE SIĘ ,ZE NA MIEJSCU WARUNKI SĄ INNE NIZ WYNIKA Z WYWIADU. WYPLATA TO PORAZKA BO NIEOCZEKIWANIE TO CO MIAŁO BYC KOSZTEM PROMEDICA 24 Z TWOICH 840 EUR POBIERAJĄ KOSZTY SZKOLENIA,UBEZPIECZENIA,TRANSPORTU,ZAKWATEROWANIA NA KONIEC OKAZUJE SIE ZE TYLE ZAROBISZ W BIERDRONCE
1
rfg 2016-06-27 20:04:19
tutaj wlasnie trzeba znac raczej dobrze jezyk niemiecki..szkoda ze w szkolach jest tai sredni poziom bo jakby dobrze uczyli to dałoby rade podjac na przyklad rpace wlasnie w takiej firmie jak tak chociazby
1
m. 2016-06-28 07:26:57
Najpierw dzwonią i zadają kilka pytań, jeśli dobrze wypadłaś dzwoni do ciebie pani z Wa-wy i weryfikują twoją znajomość j. niemieckiego. Kolejny etap to spotkanie z dyrektorem.
0
lili 2016-06-29 08:42:24
Przerabialam to. Moj jezyk jest b.dobry.
Nie ma możliwości aby firma na ta chwile proponowana niższa stawkę niż 1438 brutto tj. ok 1200 netto.
Firma owszem proponuje więcej przy dobrej znajomości ale właśnie 1200 netto??? Gdzie tu logika !!! Skoro są dyrektywy polsko-niemieckie i JASNO MÓWIĄ jak MUSI BYĆ STAWKA MINIMALNA!!! Dlaczego istnieją firmy które omijają przepisy??? Skoro firma dziala legalnie musi poddać się wszystkim przepisom. Zapewniam drogie Panie że rodziny podopiecznych muszą płacić min 10 euro za godzine naszej pracy i jest to liczone z godnie z polskim kodeksem pracy a opiekunce proponują 800 euro- podkreślam ponownie - nie może paść propozycja w obecnym czasie poniżej 1438 euro brutto.
3
lila/lili 2016-06-29 08:44:41
Przerabialam to. Moj jezyk jest b.dobry.
Nie ma możliwości aby firma na ta chwile proponowana niższa stawkę niż 1438 brutto tj. ok 1200 netto.
Firma owszem proponuje więcej przy dobrej znajomości ale właśnie 1200 netto??? Gdzie tu logika !!! Skoro są dyrektywy polsko-niemieckie i JASNO MÓWIĄ jak MUSI BYĆ STAWKA MINIMALNA!!! Dlaczego istnieją firmy które omijają przepisy??? Skoro firma dziala legalnie musi poddać się wszystkim przepisom. Zapewniam drogie Panie że rodziny podopiecznych muszą płacić min 10 euro za godzine naszej pracy i jest to liczone z godnie z polskim kodeksem pracy a opiekunce proponują 800 euro- podkreślam ponownie - nie może paść propozycja w obecnym czasie poniżej 1438 euro brutto.
2
robusta 2016-06-30 08:25:49
no super, to jeszcze może powiecie, które firmy tak płacą 1200 netto? bo z tego co czytam w ogłoszeniach innych firm to 1200 jest górną stawką a najniższe są 800-900 euro, więc po co ta panika???
Nie tylko P24 tak płaci .
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promedica SA