logo Promedica SA

Promedica SA

Warszawa

Opinie o Promedica SA

Ygv 2016-06-22 10:31:30
@Lila ale to w ogloszeniu mialas napisane konkretne wynagrodzneie czy moze podczas podpisywania umowy?
ania 2016-06-24 10:04:51
cześć wybieram się tam możesz mi od siebie napisać co myślisz czy warto na priv
bima 2016-06-24 10:43:15
ja również się do niuch cchcę wybrać i zdobyć jakieś zatrudnienie - natomiast też chciałabym wiedzieć coś o stanowisku asystenta w dziale należności - napisali że oferują "atrakcyjne wynagrodzenie" - możecie mi wyjaśnić co według nich oznacza "strakcyjne"?
Susi 2016-06-25 14:54:36
Witam wszystkich praca jak praca jeżeli niemiecki jest na poziomie b.dobrym to wynagrodzenie też będzie się zgadzać jak się trafi do rodziny to loteria obojętnie w jakiej firmie najważniejsze ze płacą na czas i sumiennie a stawki stawki są wszędzie mniej wiecej takie same a wyjazd miałam w ciągu dwóch dni od podpisania umowy pozdrawiam
jadźka 2016-06-25 14:58:24
szybki wyjazd - to lubię. jednak dla mnie wymarzona praca u was to lektor języka niemieckiego, wiec naturalnie wiem że muj język niemiecki musi być na perfekcyjnym poziomie. ciekawe jednak czy będę musiałą pokazac jakieś certyfikaty i czy będą testy
DAMIRKA 2016-06-27 19:49:58
KOCHANI UWAZAJCIE NA PROMEDICA24..WSZYSTKO ŁADNIE PIĘKNIE DOPOKI NIE WYJEDZIESZ A POTEM ANI NIE WIESZ ZA ILE PRACUJESZ? TRACISZ ZDROWIE POPADASZ W DEPRESJĘ, BO OKAZUJE SIĘ ,ZE NA MIEJSCU WARUNKI SĄ INNE NIZ WYNIKA Z WYWIADU. WYPLATA TO PORAZKA BO NIEOCZEKIWANIE TO CO MIAŁO BYC KOSZTEM PROMEDICA 24 Z TWOICH 840 EUR POBIERAJĄ KOSZTY SZKOLENIA,UBEZPIECZENIA,TRANSPORTU,ZAKWATEROWANIA NA KONIEC OKAZUJE SIE ZE TYLE ZAROBISZ W BIERDRONCE
16
DAMIRKA 2016-06-27 19:51:28
KOCHANI UWAZAJCIE NA PROMEDICA24..WSZYSTKO ŁADNIE PIĘKNIE DOPOKI NIE WYJEDZIESZ A POTEM ANI NIE WIESZ ZA ILE PRACUJESZ? TRACISZ ZDROWIE POPADASZ W DEPRESJĘ, BO OKAZUJE SIĘ ,ZE NA MIEJSCU WARUNKI SĄ INNE NIZ WYNIKA Z WYWIADU. WYPLATA TO PORAZKA BO NIEOCZEKIWANIE TO CO MIAŁO BYC KOSZTEM PROMEDICA 24 Z TWOICH 840 EUR POBIERAJĄ KOSZTY SZKOLENIA,UBEZPIECZENIA,TRANSPORTU,ZAKWATEROWANIA NA KONIEC OKAZUJE SIE ZE TYLE ZAROBISZ W BIERDRONCE
10
rfg 2016-06-27 20:04:19
tutaj wlasnie trzeba znac raczej dobrze jezyk niemiecki..szkoda ze w szkolach jest tai sredni poziom bo jakby dobrze uczyli to dałoby rade podjac na przyklad rpace wlasnie w takiej firmie jak tak chociazby
2
m. 2016-06-28 07:26:57
Najpierw dzwonią i zadają kilka pytań, jeśli dobrze wypadłaś dzwoni do ciebie pani z Wa-wy i weryfikują twoją znajomość j. niemieckiego. Kolejny etap to spotkanie z dyrektorem.
lili 2016-06-29 08:42:24
Przerabialam to. Moj jezyk jest b.dobry.
Nie ma możliwości aby firma na ta chwile proponowana niższa stawkę niż 1438 brutto tj. ok 1200 netto.
Firma owszem proponuje więcej przy dobrej znajomości ale właśnie 1200 netto??? Gdzie tu logika !!! Skoro są dyrektywy polsko-niemieckie i JASNO MÓWIĄ jak MUSI BYĆ STAWKA MINIMALNA!!! Dlaczego istnieją firmy które omijają przepisy??? Skoro firma dziala legalnie musi poddać się wszystkim przepisom. Zapewniam drogie Panie że rodziny podopiecznych muszą płacić min 10 euro za godzine naszej pracy i jest to liczone z godnie z polskim kodeksem pracy a opiekunce proponują 800 euro- podkreślam ponownie - nie może paść propozycja w obecnym czasie poniżej 1438 euro brutto.
12
lila/lili 2016-06-29 08:44:41
Przerabialam to. Moj jezyk jest b.dobry.
Nie ma możliwości aby firma na ta chwile proponowana niższa stawkę niż 1438 brutto tj. ok 1200 netto.
Firma owszem proponuje więcej przy dobrej znajomości ale właśnie 1200 netto??? Gdzie tu logika !!! Skoro są dyrektywy polsko-niemieckie i JASNO MÓWIĄ jak MUSI BYĆ STAWKA MINIMALNA!!! Dlaczego istnieją firmy które omijają przepisy??? Skoro firma dziala legalnie musi poddać się wszystkim przepisom. Zapewniam drogie Panie że rodziny podopiecznych muszą płacić min 10 euro za godzine naszej pracy i jest to liczone z godnie z polskim kodeksem pracy a opiekunce proponują 800 euro- podkreślam ponownie - nie może paść propozycja w obecnym czasie poniżej 1438 euro brutto.
8
robusta 2016-06-30 08:25:49
no super, to jeszcze może powiecie, które firmy tak płacą 1200 netto? bo z tego co czytam w ogłoszeniach innych firm to 1200 jest górną stawką a najniższe są 800-900 euro, więc po co ta panika???
Nie tylko P24 tak płaci .
1
Ja 2016-07-01 19:46:06
Dostal ktos dzis przelew? Zawsze byly trzy a dzis jeden
robusta 2016-07-01 22:12:41
ja też dostałam jeden , ale zwykle te trzy nie przychodziły jednego dnia więc może cos dojdzie ? nie wiem...
lili 2016-07-05 18:20:46
Jeśli wszystkie firmy tak płacą to znaczy że wszystkie o których mówisz omijają przepisy.
Najpierw zapoznaj się z przepisami dotyczącymi oddelegowania do pracy w Niemczech opiekunek.

Wejdź np na interkadre , która na tym portalu właśnie z tego powodu się tłumaczy bo tez pomniejsza wynagrodzenie opiekunki. Tłumaczy że opiekunka automatycznie ma pomniejszone wynagrodzenie bo zostaje im udostępniona platforma językową ... dajcie się dalej oszukiwać ...

1480 euro brutto to minimum!!! co powinna opiekunka zarabiać

Zadaj pytanie swojemu koordynatorowi co się dzieje z reszta pensji...

Pracuje z firma że śląska...
2
robusta 2016-07-05 18:27:38
Napisz mi jak możesz z jaką ale tylko 2 pierwsze litery i 2 ostatnie bo wykasują...
wolałabym więcej zarabiać i nie zastanawiać się co miesiąc w ilu częściach dostanę wypłatę. Jeśli w tym naprawdę będzie tylko 1 przelew (a tak mi wygląda) to naprawdę mam dość.
3
robusta 2016-07-05 21:34:47
...i chcę dodać, że nie oszukują mnie na wypłacie, wszystko się zgadza....tylko nie wiem kiedy dostanę
1, 3, 6, 9 dnia miesiąca a może 29 dnia poprzedniego miesiąca i w ilu ratach. 3-4 miesiące dostawałam w trzech, w poprzednim roku w dwóch , w tym miesiącu wygląda mi to na jednorazową dawkę i to , że nie wiem co jest grane niepokoi mnie.
3
Piotr. 2016-07-06 22:39:00
A transport do miejsca opieki pdp w Niemczech?czy też oni płacą?czy ja.A wygląda sytuacja z powrotem?No jak coś nie tak u pdp.
robusta 2016-07-07 07:19:26
Wszystko płaci agencja. Podwożą Cię pod dom podopiecznego. Nie wierz we wszystko co tu piszą. Ciężko mi uwierzyć, że płacą komuś 840 e i jeszcze potrącają. Ja nie pracuję długo i zawsze oferty mi się "zgadzały" więc nie musieli mnie ewakuować:) Mam koleżankę, która miała przypadek, że nie mogła wyrobić z agresywnym dziadkiem i szybko ją zabrali tzn. w ciągu kilku dni.
Uważam, że to dobra agencja . Wkurza mnie tylko wypłatowa ruletka , jak już wspominałam, ale kasa się zgadza i jeszcze coś dorzucają czasem "extra"
Myślę, że jak ktoś uczciwie pracuje i nie stwarza problemów to jest też dobrze traktowany przez agencję.
3
Natalia 2016-07-16 11:27:43
Ja ostatnio dostałam "az" 20 euro premii. Nie wiem czy to malo czy duzo jak na firme, ale milo ze chociaz troszkę doceniają. Tez o podwyżkę nie musiałam się upominać, bo sami do mnie zadzwonili czy wyslac mi pismo do dyrektora o podwyżkę. W ciągu tygodnia zrobili mi test telefoniczny, sprawdzając poziom niemieckiego i super. Takze nie wszystko jest takie złe.
Jedyne co mnie smieszy w tej firmie to to, zeby dostac walizkę od nich, trzeba podpisać, ze bede z nimi pracowala przynajmniej rok w Pl i pol roku w DE. Troszke smieszne, no ale trudno.
Ogolnie najbardziej praca zalezy od tego do jakiej rodziny sie trafi.
Pozdrawiam. ;)
1
Aśka 2016-07-16 16:30:49
Natalia...naprawdę chcesz tą walizkę ??? ;-)
3
Natalia 2016-07-16 21:34:07
Nie no nie zalezy mi na tym, ale sam fakt mnie smieszy ze za wszystko zawsze trzeba cos podpisac. :)
1
Aśka 2016-07-17 09:07:47
No....cyrograf :) ona pojemnościowo jest nawet spoko. Tylko te kolory i napisy walą po oczach:) Zabieraliśmy kiedyś po drodze taką dziewczynę z walizą. Z daleka tylko było tą walizkę widać. Ja bym jej nie wzięła(tej walizki), chyba żeby ją przemalować albo jakoś okleić ;)
Lepiej żeby mniej wydawali na reklamy i tego typu pierdółki a bardziej doceniali ludzi ...
5
Piotr. 2016-07-17 20:58:41
Już nie chodzi o pracę przez rok czy dwa jak jest dobra to można robić w Niemczech do emerytury bo mi zostało 11 lat i chętnie bym tyle z nimi pracował noooo...oczywiście jak będą dobre warunki u podopiecznego w reichu.Wiadomo wszystko zależy od warunków pracy.
Aśka 2016-07-18 15:09:59
Dasz radę, na 100%. Tylko mam nadzieję, że z tych składek jakaś emerytura będzie....
Fakt, warunki u pdp są bardzo ważne, bo nie stajemy się młodsi, dlatego staraj się oszczędzać siły. Ja staram się dopóki mogę nie brać zleceń wyczerpujących fizycznie i psychicznie....nawet ważniejsze jest dla mnie żeby było miło, normalnie bo nie chcę żeby mi psycha siadła :)
1
ela 2016-07-22 14:33:49
kurcze siedzę od czerwca i nie dostałam wypłaty
ela
2
robusta 2016-07-22 15:35:37
Możliwe. Bo jak np. jesteś od 26 czerwca to wypłatę dostaniesz na koniec lipca lub pierwsze dni sierpnia.
wypłata jest liczona od 26 czerwca do 25 lipca i to jest cały miesiąc. Wypłacają w 2-3 częściach (z moich obserwacji) czyli dostaniesz może 29 lipca 1 część, może 2 sierpnia drugą i może do 8-9 sierpnia trzecią.
na pewno dostaniesz tylko miesiąc obliczeniowy kończy się 25 lipca a mamy 22. Następny okres jest od 26 lipca do 25 sierpnia i wypłata na początku września itd.
a jeśli jesteś od np. 16 czerwca to musisz napisać do nich i zapytać gdzie kasa za 10 dni bo powinnaś dostać na początku lipca.
Napisz, nie dzwoń ja zawsze koresponduję i zawsze odpisują.
1
Ola24 2016-07-25 18:56:13
Pracował ktoś w dziale Księgowym jako Stażysta? Jakieś opinie, zarobki?
ja 2016-08-03 22:18:11
Bo oni obchodza to niemeckie prawo,w taki sposob ze zatrudniaja cie na 3umowach zleceniach w polsce. Jestes zatrudniony niby w Polsce.I pilnuja zebys za dlugo nie przebywal w Niemczech,bo podpadalbys pod niemieckie prawo zatrudnienia
2
joaśka 2016-08-04 08:36:10
guzik prawda....ale wymyślacie . Ja jestem ponad 4 miesiące na jednym zleceniu , nikt mnie nie "pilnuje" i jakbym chciała to bym mogła rok siedzieć.
Antek 2016-08-04 10:22:18
Czy ktoś dostał już wypłatę za lipiec?
Aśka 2016-08-04 10:55:50
Ja nie dostałam, podejrzewam, że przyjdzie po niedzieli 8-9 , może jutro kapną 1 część.
Aśka 2016-08-04 10:56:08
Ja nie dostałam, podejrzewam, że przyjdzie po niedzieli 8-9 , może jutro kapną 1 część.
monika 2016-08-05 17:27:56
Dostal juz ktos jakas czesc wypłaty za lipiec
ANIA W. 2016-08-05 19:55:49
Witam moje koleżanki i kolegów z Promedici,
pracuję w firmie drugi rok. Praca jest różna, raz jest lepiej i nieraz gorzej. Chodzi tu o podopiecznych i ich rodziny, bo nie mam stałej Stelle. Z pracy w Promedice jestem zadowolona z czterech powodów. Po pierwsze, wypłata jest zawsze w terminie i to jest podstawa dla naszego funkcjonowania i poczucia bezpieczeństwa. Po drugie, nie muszę mieć pieniędzy na podróż, a później firma zwróci, co jest częstą praktyką w innych agencjach. Przecież zawsze może tak być, że nie będę miała kasy i co mam szukać pieniędzy, żeby wyjechać i zarobić? Po trzecie, zawsze na wyjeździe, mogę liczyć na pomoc swojego menagera kontraktu. W długi majowy weekend potrafiono mnie przenieść z jednego miejsca pracy w drugie miejsce. Czasami nie chcę mówić o jakiś mniejszych problemach opiekunce, bo ona natychmiast zgłasza niedogodności i później rodzina podopiecznej(-go) patrzy na mnie krzywo. Po czwarte, wbrew szkalującym opiniom firmę nieraz w Internecie, że Promedica nie płaci podatków czy składek ZUS, to na swoim przykładzie wiem, że płaci. Urząd Skarbowy zwrócił mi nadpłatę podatku, a ZUS przysłał mi symulację mojej przyszłej emerytury. Teraz wybieram się na urlop, na który mnie stać. To jest piękne, bo pracowałam i mogę sobie pojechać na wypoczynek za własne pieniądze. Pozdrawiam wszystkich.
3
Sajresss 2016-08-05 20:22:36
Ja juz dostalem calosc w poniedzialek:)
Aśka 2016-08-05 20:33:45
Ja nie dostałam jeszcze nic.....................
Misia 2016-08-06 10:31:43
Do@ Ania W.Na pewno zaliczysz tą swoją wypowiedz do raportu miesięcznego o promocji firmy w internecie.Napisałaś że wypłata jest zawsze w terminie.Napisz dokładniej daty tych terminów?Pozdrawiam
2
Aśka 2016-08-06 10:57:52
Masz rację, też bym chciała znać te daty , bo jak na razie to zgaduję, dedukuję, domyślam się no i muszę przyznać, że tym razem nie całkiem trafiłam :)
no bo każdego miesiąca jest inaczej...2 miesiące temu dostałam w 3 częściach, w zeszłym w dwóch. W tym dedukuję, że cyklicznie powinno być w trzech ;)
1
zocha 2016-08-08 11:46:24
Ja nawet nie dostałam tego dodatku za prace w Polsce czy jest ktos kto dostał juz kase
m 2016-08-09 09:45:33
najpierw polskiego sie dobrze naucz a potem mysl o niemieckim
2
ANIA W. 2016-08-10 21:41:09
Pisz konkretnie, bo wylewasz pomyje na Promedicę bez wpierania tego rzeczowymi zdarzeniami. Pracuję drugi rok w Promedice i jestem zadowolona. Praca jest jak praca. Depresja na pewno mnie nie atakuje.
ANIA W. 2016-08-10 22:17:44
Wypłata jest w terminie do 10-ego następnego miesiąca za pracę na kontrakcie. Za promocję Promediki otrzymujemy pieniądze 5-ego każdego miesiąca. Tak mnie poinformowała pani z firmy, a zapewne wszystkim przesłano numer telefonu w celu uzyskiwania informacji w sprawach wynagrodzeń w razie jakiś wątpliwości. Pozdrawiam
ki-ki 2016-08-14 17:47:50
tak narzekacie że brak wynagrodzenia i że firma w słabej kondycji ale internet jednak pełen jest nowych rekrutacji od tej firmy i ogłoszen o prace to jednak znaczy że firma zapewne jest w całkiem dobrej kondycji jak sądzę, inaczej by aż tyle naborów nie było
ewkag 2016-08-17 07:07:16
a uważasz, że jak firma ciągle potrzebuje nowych ludzi to znaczy, że się rozwija?
może to znaczy, że nie dba o "starych" i ludzie się zwalniają?
w dobrych firmach rotacja nie jest zbyt duża bo ludzie się trzymają miejsc pracy a i dyrekcja dba o pracowników.
Reklamy kosztują bardzo dużo. Może lepiej by było podnieść pensje pracowników, wtedy reklama nie była by potrzebna bo opiekunki same by taką firmę znalazły, lub jakby rodziny płaciły mniej to może by chętniej nawiązywały współpracę ?
A co do "narzekacie na brak wynagrodzenia" to naucz się czytać ze zrozumieniem.
Nikt tu nie napisał, że firma nie płaci.
Anai 2016-08-17 19:39:48
hej zerknęłam dopiero dziś , masz jakieś pytania podaj
swój skeyp jestem teraz w Monachium
1
Anai 2016-08-17 19:46:28
Zapomniałaś dodać brutto a ile z tego na czysto wychodzi nikt nie zgadnie . Też dostałam 20 myślałam ,że im chodziło o 200 to byłaby dopiero premia:} Koleżanka dostała tylko 10 , więc te 20 to dużo .Dostałam tez premię za polecenie koleżanki niby 50 a na rękę jest jakieś 37 ..podpisałam nowa umowę na wiosnę a lecie jest 200-300 eu premii co raz jakieś niby promocje
1
Anai 2016-08-17 19:48:57
Chcesz pracować do emerytury to poszukaj firmy , która odprowadza niemieckie składki , są takie . Nasza firma dobre składki odprowadza tylko wtedy gdy jesteśmy na wyjeździe .
2
Ygv 2016-08-17 23:28:55
no tak owszem rekrutacji jest sporo..tylko widze ze na wieksozsci stanowisk trzeba znac jezyk angielsk i niemiecki np. jako asystent w dziale obsługi klienta
jola 2016-08-25 13:14:25
pracuję z promedica już prawie 3 miesiące. Byłam na jednym wyjeździe i trafiłam na fajna Pania, jestem zadowolona bo brakuje mi 5 lat do emerytury a oni odprowadzają składki nie to co inne firmy.... nie zarabiam wielkich pieniędzy bo czasy za granica kiedy zarabialo się kokosy bez umiejetnosci i doświadczenia już dawno minely. mój jezyk jest na poziomie podstawowym ale mam motyewacje żeby się go uczyc i powiekszyc swoja stawke. wcześniej pracowałam przez firme posredniczaca w markecie na kasie i miałam taka stawke ze ledwo miałam na opłaty a co dopiero mowic o jedzedniu...
tu widze swoja przyszlosc i nie martwię się o pieniazki bo one zawsze będą większe niż jaka kolwiek zatrudnienie w Polsce.
Pozdrawiam Jola O.
3
Zostaw swoją opinię o Promedica SA - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promedica SA