logo Promedica SA

Promedica SA

Warszawa

Opinie o Promedica SA

Anai 2017-08-09 19:05
Nie zgodzę się z Ciekwą..1500 , no cóż pracując w Promedice można pomarzyć o takiej kwocie ..ale nie tylko w Promedice .. wiele firm płaci od 750 do 1400 z bardzo dobrym niemieckim. i często opieką nad dwojgiem ludzi . Średnio z komunikatywnym niemieckim możesz liczyć w okolicach 1200. Opieka nad osobą chorą to ogrom obowiązków na które się zgadzasz podpisując umowę , jeżeli zgodzisz się dodatkowo na drobne prace w ogrodzie , na opiekę nad domowymi zwierzątkami to to robisz. Przy chorym robisz praktycznie wszystko , oprócz ingerencji w tkanki miękkie ... czyli nie robisz zastrzyków. Nie segregujesz i nie szykujesz leków...ale każda praca , każde miejsce jest inne musisz się dopasować .Często jest tak ,że przychodzą opiekunki dodatkowe i myją pacjenta, przychodzą rehabilitanci. sprzątaczki do domu.. Jeżeli jesteś zdana tylko na siebie to robisz to co musisz ,a oprócz tego prowadzisz dom. Auta nie proponowałabym prowadzić , chyba ,ze bardzo lubisz jeździć , znasz niemieckie przepisy drogowe ..no i stać Ciebie na nieprzewidziane mandaty. Powiedzenie w firmie ,ze ma się prawo jazdy czasami daje dodatkowy bonus .A co do twojego wieku.. jeżdżą dużo starsze osoby . Powodzenia w szukaniu dobrej firmy ,a tych jest sporo :)
3
JAK 2017-08-10 09:07
Jaka jest praca ze starszymi chorymi ludźmi w Niemczech?Już same unikanie trudności jest ciężką pracą, podczas gdy w każdy dzień są nowe trudności. Każda trudność staje się zagadkę, którą należy rozwiązać. Każda trudność jest jak gra, w której musimy zwyciężyć. Tam praca wyleczy każdego opiekuna ze wszystkich jego słabości.
W kwestii wynagrodzenia, jeśli nie znasz języka niemieckiego komunikatywnie, to nie licz na za wiele w żadnej agencji. Nawet jak są ogłoszenia firm w Internecie o wysokich wynagrodzeniach z podaną kwotą, to one sprzedają dym. Wycieczka po ogłoszeniach o pracy w Niemczech w charakterze opiekunki jest niczym poszukiwanie wielkiego Być Może. Zbyt szybko nie wierz w to, co piszą, bo stracisz niepotrzebnie wiele czasu, a dopóki człowiek nie musi sprawdzać w czynie obietnic, może być oszukiwany bez żadnych ograniczeń. Zdaj się doświadczenie osób Tobie znanych i swój instynkt. Tak zrobiłam i trzeci rok pracuję w Promedice24. Nie eksperymentuj z przypadkiem. W tym wszystkim pocieszające jest to, że pilnowanie posiadanych pieniędzy (czytaj, umiar w rozrzutności) jest bardziej kłopotliwe niż ich zdobycie.
PS: W naszej pracy należy widzieć jej lepsze strony - to oszczędza wielu rozczarowań.


3
kryza 2017-08-10 14:01
Anai napisała w miarę precyzyjnie o charakterze pracy, Jak odkryła więcej szczegółów ale zastanawia mnie pewna kwestia, ludzie z bardzo dobrą znajomością niemieckiego nie wykorzystują tego potencjału w innym, lżejszym charakterze pracy tylko opieka nad starszymi czego nie chcą podejmować się tambylcy? i nisko płatnej? bo jednak uważam, że to praca dla desperatów niemal, ostatnia dostępna. Sądzę po sobie, bo chciałam przemęczyć się jakieś 3 m-ce zeby szybko więcej zarobić i zrealizować cel a nie jako stałe żródło dochodu bo można w kraju pracować ambitniej. Wyskoczyła mi po prostu sprawa do załatwienia a chwilowo spłukałam się z oszczędności by pomc dzieciom, dlatego myślę o chwyceniu się tego zajęcia, co to starzy chorzy ludzie wiem bo opiekowałam sie rodzicami, choć to inne uczucia to praca ta sama. No i już nie wiem co robić, lepiej na jakąś robotę produkcyjną?
1
Anai 2017-08-10 14:48
Nie zawsze praca opiekunki jest ciężka fizycznie , zdążają się miejsca gdzie jedzie się w charakterze osoby do towarzystwa, .Czasami pacjenci potrzebują aby po prostu ktoś z nimi był ze względu na wiek ,Rodzina nie moze zając się matka ,albo ojcem i dlatego decydują się na opiekunkę.Mówisz ,ze dziwisz się dlaczego ktoś decyduje się na tą prace ,skoro moze gdzieś indziej znaleźć zatrudnienie. Powiem na moim przykładzie . Pracuje 4 rok jako opiekunka. Do tej pory mam 2 pacjenta. obydwie rodziny super, niczego mi nie brakuje, mam wychodne , trochę zwiedzam, mam rower do dyspozycji. Przyzwyczaiłam się do takiego rytmu pracy w ciągu roku praktycznie mam 6 miesięcy urlopu. Ktoś powie a emerytura, lata pracy mam wypracowane ,ale wiek mam za młody.Innym powodem moze być tez brak wielkich ambicji . Jest mi po prostu dobrze , tak jak jest ,a prezydentem i tak nie zostanę , nie cierpię polityki. Gdybym trafiła na ciężko chorego pacjenta , na okropną rodzinę to poszukałabym innego miejsca , bo wiem ,ze takie są. Powiem też ,że ważną cechą pracy opiekunki jest elastyczność i dopasowanie się do okoliczności.Moja mama zawsze powtarzała -pokorne ciele dwie matki ssie. Lubię to co robię . :)
JAK 2017-08-10 16:38
Ubawił mnie Twój wpis, bo ani nie znam bardzo dobrze języka niemieckiego, ani nie jestem desperatką. W kwestii znajomości języków, to czytam „Le Matin” po francusku, a nie czytam „Bild” czy też popularnej wśród moich podopiecznych „Schwäbische Zeitung“. Potrzebowałam zmiany i ją mam, a jeśli zapragnę czegoś innego, to pomyślę. Na razie muszę pozostać z tym, co mam obecnie, poniewaz planuję kosztowną wycieczkę. Ty tu piszesz o niskiej płacy, ale spoko ona nie jest tak niska, skoro będę mogła zrealizować swoje marzenie. O to przecież chodzi, bo idę za marzeniem. Później pójdę za następnym marzeniem i tak już bedzie zawsze. Wszystko co się zdarza dobrego w moim życiu, było wczesniej moim marzeniem. Na dziś to juz koniec, bo biorę się za pakowanie, gdyż wieczorem jadę na kontrakt. Pozdrawiam wszystkich jeszcze z Polski.
4
amaxo 2017-08-11 01:56
Witaj ... Witam Pania ... czytalem ...
naprawde tak to Pani odebrala ... ze ... cyt.
hej ja to czytam i się zastawiam czy to czasem nie jest oferta matrymonialna :) Taki jesteś mądry ,zaradny ...szkoda ,że nie ma tu Twojego zdjęcia:) Pozdrawiam
hmm hmm ... nie wiem co napisac ...
a jak nie wiem co powiedziec lub napisac ... to moze lepiej PO ... * MILCZEC *
a tak na marginesie ...
podobaja mi sie tylko smukle kobiety ...
Rzadki przypadek w PROMEDICA24
moj kontrakt wlasnie dobiega konca ... 155 dni ... uff uff ...
w Szczecinie bede 1 Wrzesnia ...

Azoty Arena

07.09.2017 20:00 Chris Botti Koncert 139/189zł
jak ktos lubi jaZZ ...
aaa ... jak ma ktos pytania ?
chetnie odpisze ...

Pozdrawiam ... 11.08.2017 ... godzina 1.57
1
amaxo 2017-08-11 02:07
Witaj ... Witam Pania ... PREZES_OWA_
no tak ... Dzien Dobry / Dobry wieczor ...

z calym szacunkiem ... Prosze Pozdrowic ... Meza ... z Zawodu PREZESA ...
jakos nie przypominam sobie zebym skladal Pani PREZESOWEJ ... oferte ... MATRYMONIALNA ...
pisalem juz ...
dobrze sie czuje w obecnosci ... smuklej kobiety

Pozdrawiam
2
Anai 2017-08-11 07:36
Hej... smukła jak brzoza, a głupia koza....już Ciebie lubię:) Mam nadzieję że mój wpis odebrałeś jako żart,Ostatnio jechałam do pracy ze Szczecinem 5 masz fajnych kierowców. Koncert fajna sprawa szczególnie po tak długim kontrakcie , miłego zatopienia się w muzyce. Pozdrawiam :)
ba70 2017-08-11 10:24
Witam . Ostarnio Promedica ma w swojej ofercie wyjazdy do Anglii.Czy ktos byl? Jaka placa. Czy oferuja dojazd tak jak do Niemiec.Dziekuje
Zawsze prezesowa 2017-08-11 16:05
Przepraszam za swój żart, ale z uśmiechem traktuję także siebie, swoje niedociągnięcia i swoją niekiedy nieporadność. Mam poczucie humoru i nie oczekuję na oferty matrymonialne. Życzę Tobie znalezienia tej smukłej, tzn. szczupłej. Podobno im kobieta lżejsza, tym z większym natężeniem sprawia kłopoty dla budżetu mężczyzny. Nie martw się jak tak się Tobie zdarzy dziś, to nadzieja jest, że jutro będzie lepiej. Pozdrawiam
2
Sonia1977 2017-08-11 19:25
Pracowalam w p24. Gdybym miala uzyc slow nieobelzywych to takich nie ma. Teraz pracuje w G.W. i bardzo sobie chwale. Kontakt z koordynatorami b. dobry , pieniadze dobre i nawet przed czasem. Ostatnio mialam problem ze zdrowiem , firma zaplacila za pryw. wizyte u lekarza. Naprawde polecam
1
she 2017-08-11 21:43
Co to jest to G.W.? Wpisałam w google ten skrót i wychodzi Gazeta Wyborcza? Chyba nie myślisz o tym dzienniku? Tutaj jest interpretacja dowolna jak komu pasuje, ale pisząc coś wcześniej i w żartach należałoby zachować jakiś umiar. Ja tam wierzę we wszystko i nawet w to, że krasnoludki są na świecie, ale inni to może nie.
4
załamana 2017-08-14 09:01
Ja na obecna chwile jestem zatrudniona w Promedice ..musze zjechac wczesniej z kontraktu bo tego wymaga ode mnie moja sytaucja rodzinna...a co robi moja koordynatorka..od tygodnia zero odezwu na moja prosbe...kompletnie brak zadnych informacji...zero zainteresowania czy ja zyje czy nie ..czy mnie szlak nie trafi..człowiek siedzi i mysli co w domu i czemu musi siedziec....a jak zrobie samowolke to 5000 zl kary tych złodziejom zapłace... zastanawiam sie gdzie uzyskac pomoc i co moge zrobic w takich sytuacjach .... jak tylko wroce do kraju moja przygoda z ta firma dobiegnie konca... takiego braku szacunku dla człowieka w zyciu nie widziałam...
5
kamilcia 2017-08-14 11:11
może zadzwoń na telefon alarmowy, firmy p.24, który jest w poradniku dla opiekunów na 1 stronie....
w firmie również pracują miłe osoby, które również mają rodziny, empatyczne. miłego dnia. powodzenia
2
Ola 2017-08-14 12:35
A ja musze pochwalic Panie z Promedici 24 szczegolnie te z Koszalina no cudne kobiety...jak cos potzrzebowałam to zaraz załatwiane było jak najszybciej.... Załamana nie wiem skad masz koordynatorke ale moze faktycznie zadzwon na alarmmowy ..tez daja rade..a dla Pan z Koszalina wielki szacun ;-)
1
JAK 2017-08-14 14:07
W przeciwieństwie do Ciebie, najpierw poszukuję rozwiązania w firmie. Jeśli opiekun kontraktu nie odpowiadana na moje telefony, to dzwonię od razu na telefon alarmowy i osoba stamtąd natychmiast sygnalizuje mojemu opiekunowi kontraktu, iż ma się ze mną skontaktować. Ty natomiast zaczynasz od końca, nic nie robiąc, czyli ta Twoja sytuacja rodzinna nie jest aż tak bardzo wymagająca. Marnujesz czas i energię, roztrząsając problem, a nie próbujesz go rozwiązać.
O braku szacunku dla człowieka, to jeszcze nic nie wiesz, bo jeśli w Promedice24 nie szanuje się ludzi Twoim zdaniem, to zobacz no, co się dzieje dookoła. W jakiejkolwiek firmie przychodzi nowy prezes i rozpoczyna roszadę.
Każdy z nas żyje i coś sprzedaje. Sadzę, że Ty sprzedajesz nam tu kit jako nieszczęśliwa i pokrzywdzona, bo inaczej wiedziałabyś, że w rozwiązywaniu Twojego problemu nie ma dla Ciebie żadnej windy i trzeba iść po schodach.
2
Net 2017-08-15 14:35
Bla,bla Paniusiu! Dzwoniła tam gdzie powinna a dopiero jak tam nikt nie reaguje to się dwoni na alarmowy. Zero empatii w tej poradzie dla skarżącej się osoby.
2
kryza 2017-08-15 14:52
Anai Twoje wpisy napawają trochę nadzieją, że nie trafi się do piekła :)
Z jednej strony trochę obawiam się tego typu zatrudnienia ale z drugiej wmawiam sobie, że mogłabym spróbować. To chyba fart trafić na spoko podopiecznych i ich rodzinę. Skąd jesteś i w jakim miejscu Niemiec pracujesz? Od zgłoszenia się do agencji ile czasu mija zanim dojdzie do umowy i kontraktu? Piszesz o wypracowanych latach i wieku, który jeszcze nie uprawnia do emerytury więc jeśli możesz to napisz jakieś informacje a jesli nie to na priv, wtedy podam maila ew.
JAK 2017-08-15 15:47
Ple-ple, Damusiu! Przecież ja mam obecnie trochę podobną sytuację, że także chcę opuścić obecną Stelle. Z jakiś innych powodów niż ZAŁAMANEJ, ale nie robię larum w necie, ale cierpliwie czekam. Podejmując pracę w Promedice, każdy wie o ryzyku, że musi być gotowy przyjąć na swoją klatę niespodzianki jakie niesie specyfika tej pracy. Gdy nie idzie jak się chce, no cóż, trzeba chcieć tego co jest.
2
Anai 2017-08-15 19:09
Hej jeżeli Piekło istnieje , to sami sobie je szykujemy, a z drugiej strony tylko w Piekle nie jest nudno:). Są rożne miejsca zalezy od stanu podopiecznego , ale tez od naszego podejścia , bardzo dużo razy mówię nowym dziewczynom ..nie wprowadzajcie swoich porządków , do domu podopiecznego bo my tam jesteśmy 6-8 tygodni a podopieczni w swoim świecie , domu żyją od zawsze. Nie każdy lubi aby jemu na dzień dobry powiedzieć mi się to nie podoba ,no ale dość mądrych rad:) Pochodzę z Mazur . Obecnie jestem na Bawarii już od 3 lat .Jak się przyjmowałam z prawie zerowym niemieckim czekałam ok 3 tygodni na pierwszy kontrakt , pojechałam na Westfalię .Tam pięknie mówią po niemiecku , bez tych bajerowskich gwar. a co do mojego wieku ,,policz sobie szkolę zawodową , 5 lat za urodzenie dzieci {dwójki}.no i praca zawodowa , także się nazbierało już 30 lat pracy :) Pozdrawiam serdecznie i powiem Ci tam jak nie spróbujesz to będziesz żałować ,ze nie spróbowałaś. Na pierwszy kontrakt jedź 4-6 tygodni. Dlaczego tak krótko? , Bo póki się oswoisz i ogarniesz wszystko trzeba będzie wracać , jak będzie fajnie to zawsze można kontrakt wydłużyć.Czy koniecznie jechać z Promedicą ? Firma sprawdzona pod względem wypłacalności , transportu.opieka medyczna ..jak zapłacisz w Niemczech to później Ci firma zwróci [na szczęście nie musiałam korzystać }. W Polsce idziesz do lekarza bez problemu , bo jesteś ubezpieczona. Firm tych jest duzo moze warto podzwonić i porównać wynagrodzenie , które Ci zaproponują.
olencja 2017-08-16 08:06
Gazeta Wyborcza? naprawde nie wiesz o jaka firme chodzi czy grasz głupa?
5
she 2017-08-16 14:06
Może gram komedię, bo właśnie tak lubię. Jeżeli myślimy o tej samej firmie, to ponad dwa i pól roku wstecz, miałam zaszczyt tam pracować aż dwa dni, czyli w jeden dzień przyjechałam na Stelle, a w następny wyjechałam. To wszystko na ten temat, bo reszta jest milczeniem jak wyrzekł Hamlet. W niektórych dziedzinach życia, wolę słuchać, patrzeć i zachowywać milczenie.
1
ala 2017-08-16 23:22
Nie robi larum tylko pisze o tym co ją trapi bo nie ma odzewu na jej monity a powinien być.
2
she 2017-08-17 17:04
Najlepiej niech odezwie się osoba zainteresowana, bo raz po raz odzywa się jakaś osoba w roli patrona niczym. Nic nie wiemy, poza tym, że kogoś określa złodziejami i chce przestać pracować w jakieś firmie. Dla wyjaśnienia, złodziejem jest ten, kto w złym zamiarze zagarnia cudzą rzecz. W kwestii odejścia, to w Piwnicy pod Baranami śpiewali: Przychodzimy, odchodzimy leciuteńko na paluszkach. Załamana ma potrzebę głośnego odejścia, ale kogo to obchodzi? Ja dziś także mam problem, bo przeraża mnie obecna praca, ale jak pomyślę sobie o moim wynagrodzeniu, to się jakoś uspokajam.
3
twardogłowa 2017-08-31 13:58
Dziś mam świetny dzień i jestem bardzo zadowolona. Dostałam za 15 dni wypłatę w Promedice24 i muszę stwierdzić, że konkurencja wymięka przy jej wysokości. Nic dodać, nic ująć!
3
e33 2017-08-31 14:37
Hej!

Domyslam sie ze bedzie to bardzo banalne pytanie,
ale chcialabym sprobowac wspolpracy z promedica na terenie UK
prosze o wskazówki jak to wyglada ile placa ?? etc

czy warto

bede wdzieczna za kazde info
pzd
E
she 2017-08-31 17:54
Mówi się, że żadna praca nie hańbi, każdy zysk jest dobry. Jednak jest jakiś umiar nawet w tym. Jestem na kontrakcie i dziś zaproponowano mi, abym dodatkowo zmyła podłogę w piwiarni mojego podopiecznego i klopy za jakieś tam pieniądze. Odmówiłam i potraktowałam ofertę jak żart. No cóż, na życie należy spoglądać przez właściwe okulary.
9
paulinee 2017-09-14 14:58
Sorry, ale brzmi jak nędzna reklama konkurencji. Chyba nigdy w promedice nie pracowałaś. Ja tak i mam pełne ubezpieczenie i firma załatwiła mi lekarza jak się pochorowałam. Ile było na papierze, tyle zarobiłam, nigdy opóźnienia nie było.
1
JAK 2017-09-14 22:17
Rzeczywiście to brzmi jak reklama konkurencji, bo każe myśleć czytającym wpis, że przez całe swoje życie marzyli o czymś, o czym wcześniej nigdy nawet nie słyszeli. Jednocześnie jest to nieudolna antyreklama P24, czyli po prostu plotka, którą produkują złośliwi ludzie, a bezmyślni ludzie przekazują ją dalej. Mam dla Sonia 1977 odpowiedź: nigdy nie wierzę opiniom przypadkowych doradców, bo one są źródłem większych kłopotów niż korzyści. Oznacza to, nawet drogowskaz może wyprowadzić nas w pole.
Odnośnie pracy w P24 to jest zwyczajnie, czyli pracuję, firma mi płaci w terminie, a niekiedy przed terminem i czego miałabym jeszcze żądać? Z wynagrodzenia jestem zadowolona, to czego miałabym szukać u konkurencji? Przecież tam będzie taka sama praca i dalej będę żyła na walizkach, ciągła prowizorka, czyli nic nie zmienię. A czy dostanę więcej pieniędzy u konkurencji? Przecież one nie leżą na ulicy i trzeba na nie pracować tak samo jak w P24 tak i u konkurencji. I co miałabym tracić swoje cenne dni w Polsce wolne od pracy w Niemczech na dogadywanie się z konkurencją, i prawdopodobnie wyszłabym na tym jak Zabłocki na mydle. A nigdy, bo jest mi dobrze! Pozdrawiam!
1
elik 2017-09-15 15:30
Pracuję w Promedice24 już 5 lat i uważam że niektóre opinie są przesadzone. Ja czuję się bezpieczna w tej firmie, wypłata jest na czas i znając swoją stawkę, wiem ile mam dostać.O podwyżki należy samej się upomnieć i zależą one tylko i wyłącznie od znajomości języka.Panie koordynatorki są zawsze skore do pomocy, nie spotkałam się, aby było inaczej. Poza tym są oczywiście telefony alarmowe gdyby coś wydarzyło się po godzinach pracy, albo odpowiednie telefony do kadr gdy chodzi o sprawy płacowe lub inne. Rodziny i podopieczni są różni, ale na ogół nie jest źle, natomiast w skrajnych przypadkach zmieniają nam podopiecznego. Dobre też jest to, że mamy możliwość same decydować, ile czasu chcemy spędzić w Niemczech czy w Polsce. To prawda, że przy uporczywym odmawianiu wyjazdu przestajemy dostawać propozycje, ale ja chcę pracować a nie spędzać całego czasu w domu.Poza tym wszystko jest zgodne z wypełnionym przez nas kwestionariuszem przy przyjmowaniu się do pracy.Pozdrawiam wszystkie opiekunki te już pracujące jak również zachęcam do współpracy z tą firmą.
1
elik 2017-09-15 15:33
Pracuję w Promedice24 już 5 lat i uważam że niektóre opinie są przesadzone. Ja czuję się bezpieczna w tej firmie, wypłata jest na czas i znając swoją stawkę, wiem ile mam dostać.O podwyżki należy samej się upomnieć i zależą one tylko i wyłącznie od znajomości języka.Panie koordynatorki są zawsze skore do pomocy, nie spotkałam się, aby było inaczej. Poza tym są oczywiście telefony alarmowe gdyby coś wydarzyło się po godzinach pracy, albo odpowiednie telefony do kadr gdy chodzi o sprawy płacowe lub inne. Rodziny i podopieczni są różni, ale na ogół nie jest źle, natomiast w skrajnych przypadkach zmieniają nam podopiecznego. Dobre też jest to, że mamy możliwość same decydować, ile czasu chcemy spędzić w Niemczech czy w Polsce. To prawda, że przy uporczywym odmawianiu wyjazdu przestajemy dostawać propozycje, ale ja chcę pracować a nie spędzać całego czasu w domu.Poza tym wszystko jest zgodne z wypełnionym przez nas kwestionariuszem przy przyjmowaniu się do pracy.Pozdrawiam wszystkie opiekunki te już pracujące jak również zachęcam do współpracy z tą firmą.
2
paulinee 2017-09-19 09:11
Dokładnie. Podpisuję się pod twoją wypowiedzią obiema rękami! Jak się chce dobrą wypłatę dostać to trzeba zakasać rękawy, a nie myśleć, że z nieba spadnie. Jak się uczciwie pracuje to w promedice można zarobić.
1
...... 2017-09-19 10:27
chyba garba dorobic
1
she 2017-09-19 15:03
Paulinee ma zupełna rację, a oto moja odpowiedź dla Ciebie: Jadą jadą misie śmieją im się pysie. Jadą jadą misie tra la la la la. Śmieją im ...
Z rozterek jakie przeżywają kandydaci do zatrudnienia w Promedice24 można całkiem przyjemnie żyć; trzeba tylko tym pisać z obsesją maniaka..
alles klaa 2017-09-19 15:31
ku rozwojowi wiedzy "Temat zakonczyl sie na na 84 er. extra. za mycie okien i tez jakas extra sume za chodzenie z pdp do kosciola.
To dodatki,jakie koordynatorka podala za uslugi,ktorych w umowie nie ma.

To taka informacja dla osob,ktore ponad plan pracuja. Wniosek jeden. Robia to wszystko za czysta darmoche ,a firma za to kase w prezencie dostaje.
Nic wiec dziwnego,ze zdarza sie tak,ze opiekunka cos tam zrobi i nie czuje wdziecznosci.. "
3
Paweł z Warszawy. 2017-09-20 20:21
Do dzisiaj nie mam bonusa za Wielkanoc,za 1 i 3 Maj za Wakacje gdzie byłem 45 dni w Lipcu i Sierpniu razem.Jechała ze maną pani z Niemiec i musiała wysiąść w Stuttgart na dworcu o 15.00 bo koordynatorka powiedziała jej że dla niej ma miejsca w Busiku i dostała za to bilet jak by z łaski ,a miejsce w busiku do granicy z Polską było,i nie dość że została zrobiona w ciula to jeszcze czekać musiała na dworcu do godz.18.40 w Stuttgarcie na Sindbada.Koordynatorki nic nie interesują się opiekunami w Niemczech jak już wyjedziesz to po tobie.Nawet nie masz kontaktu z Polską Promedica 24 bo wszędzie gdzie nie zadzwonisz to albo nikt nie odbiera albo robią z ciebie jaja że oddzwonią.Chamstwo nie zna granic.To co się na patrzałem przez ostatni rok w tej firmie przekracza wszelkie granice.
2
Piotr 2017-09-20 20:28
Uwaga głodówka w Tunsel koło Bad Krozingen byłem tam 12 dni.
2
Piotr 2017-09-20 20:30
Niemcy mszczą się za płacenie reparacji i za to że Polska jest niepokorna dla nich.Taka jest prawda a pracujesz w Niemieckiej firmie i firma nie będzie cię w tym bronić.
2
Piotr 2017-09-20 20:31
Pojedz do Tunsel koło Bad Krozingen to schudniesz jak ci nic nie da oprócz wody z kranu.
2
Piotr 2017-09-20 20:36
Jedz do Tunsel kolo Bad Krozingen tam głodówkę masz pewną.
2
Piotr 2017-09-20 20:38
Na mnie się mścili nie wiadomo za co.Może że reparacje mają płacić.
2
Piotr 2017-09-20 20:44
Jak mi żona by umarła bo mam chorą, to odnalazł bym tą koordynatorkę ale razem by mieli pogrzeb.A odsiedział bym swoje.
2
Piotr 2017-09-20 20:50
Po roku pracy to tak mi Niemcy sami obrzydzili ten język swoim postępowaniem zbydlęcenia że nie chce mi się nim mówić chociaż go znam dostatecznie dobrze,ale lepiej nie pokazywać że znasz język dobrze a słuchać co na ciebie nagaduje rodzinka między sobą i odpowiednio sie ustosunkować w dalszej pracy.Byłem u takich co tematem był rewizjonizm niemiecki granic.Ciekawe bo ubolewali nad stratą Wrocławia i Szczecina i twierdzili że to reparacje.
2
Paweł z Warszawy. 2017-09-20 20:59
Pytanie:Dlaczego muszę brać pierwszą gorszą propozycję i wyjechać.Jest wiele dobrych kontraktów to dlaczego dają najgorsze.Mi koordynatorka z Łodzi wmówiła kłamstwo że otrzymałem dwie propozycje i nie pojechałem i dalej nie ma pracy.Niejaka Sylwia Wielkoszewska z Łodzi beszczelnie kłamała.Tak oto ludzie sie zwalniają z tej firmy sami bo bo firmie nie zależy na opiekunach to wszystko to wielki pic.Bo za pierwszego przyjętego koordynatorka dostaje 400 zł za namówienie go do wyjazdu a potem cie mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
JAK 2017-09-21 00:08
Dziękuję za informację i będę pamiętała. Pozdrawiam!
JAK 2017-09-21 01:09
Tak jak Polacy są różni, tak i Niemcy są niejednakowi. Są Niemcy, których lubimy, a są tacy, którzy swoim zachowaniem budzą w nas niesmak. Nie jedziemy tam w celach towarzyskich, ale do pracy. Wiem sama, że bywa różnie. Jeśli chodzi o podopiecznych, to nie możemy za dużo wymagać, bo są to najczęściej ludzie wiekowi i bardzo chorzy i nierzadko dochodzą jeszcze choroby otępienne. Jeśli bliscy podopiecznych próbują nas lekceważyć, uważając, że niewiele nam potrzeba, to jednak należy znać trochę język niemiecki, aby domagać się tego powinno być dla nas w tym czasie i w tym miejscu. Nie chodzi tylko o wyżywienie czy Internet itd., ale także o brak na przykład dostatecznej ilości rękawiczek do pracy czy środków dezynfekcyjnych itp. Przy mnie nigdy nie dyskutują o polityce, bo ja ograniczam swoje kontakty z rodziną tylko do koniecznych rozmów o podopiecznych lub są to luźne rozmowy o wszystkim, czyli o niczym. Zgadzam się z Tobą, że trzeba zawsze udawać mało rozumnego w kwestiach niezwiązanych z naszą pracą. W tej pracy najważniejsze jest, co ty myślisz o sobie, a nie co myślą o Tobie inni, bo im tak się wydaje. Wykonuj swoją pracę dobrze, a wtedy to Ty rozdajesz karty i będą musieli się z Tobą liczyć. Tak robię i nie narzekam, a wiesz mi, że widziałam już niemało. Trzymaj się
4
irka 2017-09-21 16:19
czy siedzicie cały czas z podopiecznymi ?
esska 2017-09-21 17:10
hej,nie ma mowy żebym siedziała cały czas z podopiecznym bo bym zwariowała,a poza tym nie płaca nam za to,tylko za opieke,przecxytaj umowe dokładnie ze co masz płacone i olewaj reszte,bo i tak niemry tego nie docenia,pozdrawiam
3
Maria 2017-09-22 19:15
WAŻNA INFORMACJA DLA OPIEKUNEK!!!
Na rok 2017 podstawa wymiaru składki na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne pracowników oddelegowanych za granicę nie może być mniejsza niż 4263 zł..
Firmy polskie - wysyłające opiekunki do Niemiec - powinny odprowadzać składki do ZUS-u od tej właśnie sumy. Są to składki emerytalne, rentowe, wypadkowe i zdrowotne. W przypadku umowy zlecenia, składka chorobowa jest dobrowolna. Opiekunki powinny zwracać szczególną uwagę na ten przepis, gdyż zaniżone składki mogą nie liczyć się do przyszłych emerytur. Zainteresowanych odsyłam do zapoznania się z przepisami poprzez infolinię ZUS. Nr telefonu: (+48) 22-560-16-00.
1
inez 2017-09-22 20:37
Mamy 2 godz. codziennie wolne lub 2 dni wolne a jeśli niema kto zostać z podopiecznym to masz mieć zapłacone za te godziny!
Zostaw swoją opinię o Promedica SA - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promedica SA