logo Promedica SA

Promedica SA

Warszawa

Opinie o Promedica SA

Anai 2017-04-09 20:35
Nasza umowa ,jest dla zdrowych ludzi. Kiedy jesteśmy w Niemczech , czy wracamy do domu i zaczynamy chorować to niestety nic nam się nie należy , Umowa zlecenie .Myślę ,że gdyby była sprawa wypadkowa to można by starać się o odszkodowanie ,ponoć mamy dwa ubezpieczenia.Jednak nikomu nie życzę aby musiał się zastanawiać . czy w ogóle coś się należy. I sądzę ,że tak jest w każdej firmie.
2
natka 2017-04-10 08:49
Wiecie co gadacie straszne głupoty chyba że byliscie na starych umowach to się bym nie zdziwila ale sa nowe umowy nowe przepisy a tak wogole firma by się nie rozbudowała po całej Polsce jak by było złe!
4
olencja 2017-04-10 10:26
Ja myśle, że ci zapłacą . Moja zmienniczka była miesiąc na zwolnieniu i dostała kasę. Tylko musisz miec zwolnienie wystawione na 2 firmy ( tak mi powiedziała) Może ktoś wie coś wiecej albo najlepiej zapytać się u źródła.
1
siab 2017-04-10 16:42
Proszę zajrzeć do zlecenia. Ma Pani tam napisane, że pracuje Pani DO 40 godz. tygodniowo, tzn. że ilość godzin nie jest określona, choć oczywiście to do 40 godz. jest nierealne przy tej pracy.
6
Monika 2017-04-10 17:38
Dlaczego na dwie firmy jak to Polska firma? Tzn. dwa zwolnienia? Czy wystarczy na umowę zlecenie zwykłe zaświadczenie lekarskie czy trzeba L4? I ja dostanę 80% tak jak jest na umowę o pracę?
Anai 2017-04-10 18:27
Wszystko to jest domyślanie się , ciekawe kto zadzwoni do księgowości i się zapyta:) ( usunięte przez administratora )
2
Ona 2017-04-10 18:57
Właśnie ja mam poślizg.Jest 10,a cała kasa nie wpłynęła.Pierwszy raz mi się to zdarzyło.Czy ktoś miał podobnie?Jutro wracam z kontraktu.Pozdrawiam.
1
natka 2017-04-11 20:42
Dlatego ze mamy 2 umowy polską, polsko- niemiecką dlatego tez muszą być 2 l4 wystawione jedno idzie do solidus a druga na care macie 2 osobne nipy i oni za to tez placa .
2
novum 2017-04-17 03:09
Ja jestem ciekawa jak firma zareaguje jak opiekunka na trwałe dozna kalectwa w wyniku tych praktyk oszukańczych z dzwiganiem Będą bulić do końca życia takiej osobie !
2
olencja 2017-04-21 15:41
nic...
2
Janas88 2017-04-21 19:52 [użytkownik zarejestrowany]
Witam wszystkich...


Prosze mi powiedziec czy jesli sie nie pojedzie na zlecenie do niemiec po podpisaniu tych 3 smiesznych umów zlecenia czy firma faktycznie domaga sie kwot kar umownych sadownie czy windykacyjnie ?Sprawa sie skaplikowala o tyle ze wszystko wygladalo na poczatkku oki natomiast cyrki sie zaczely potem.

Pozdrawiam

I dziekuje za info
2
Ana 2017-04-22 21:03
Pedz do lekarza i bierz chorobowe i spokojnie i nie przejmuj się powodzenia nastepnym razem zanim podpiszesz pomysl sto razy
4
Ana 2017-04-22 21:04
Musisz mieć dwa zwolnienia powiedz o tym lekarzowi
2
Anai 2017-04-25 13:53
Hej czuję ,że będę musiała udać się do dentysty w Monachium .. czy ktoś z opiekunów pracujących w Promedice korzystał z takiej wizyty. Dzwoniłam do naszego ubezpieczyciela i niestety trzeba samemu najpierw zapłacić, a później zwracają koszty do jakiej sumy . Czy ktoś załatwiał to inaczej i może mi podać namiary na stomatologa . Pracuję na północy Monachium.
2
fg 2017-04-26 12:38
najgorsza firma na rynku
4
Ana 2017-04-26 20:13
Jeżeli nie podpisała zlecenia nic ci nie grozi też miałam z nimi przeprawę i nic mi nie zrobili oni graja w kuli ja też moge
2
opiekun z innej firmy 2017-04-28 12:01
Wszyscy opiekunowie/pomocnicy osob starszych pracuja powyzej 100 godzin tygodniowo, wszyscy Polacy pracujacy w tym zawodzie to dla Niemcow i niemieckich firm posredniczacych biali tani atrakcyjni murzyni gotowi do pracy 24h/dobe, byscie musieli wszystko nagrywac na kamere i potem do strasburga do sadu podac firme za niewyplacone pieniadze za nadgodziny, trzeba oczywiscie miec na to czas, najgorsze jest to ze takie zaleglosci przedawniaja sie po 2 latach ale z checia bym zobaczyl jak ktos uciera nosa tym cwaniakom
11
Anai 2017-04-28 16:16
Nie wiem jak Ty , ale ja naprawdę nie pracuję z nosem przy ziemi 24 h na dobę . Musimy tu być z tym się zgodzę , że mamy krótkie wychodne ,albo nawet wcale . ale ie uwierzę w to ze ktokolwiek pracuje non stop
1
oddeszlam 2017-04-28 18:26
na moje szczescie zrezygnowalam z tej smiesznej firmy,pracowalam 3 lata,teraz jestem w innej firmie mam jedna umowe i jedna wyplate ,i nie musze sie zastanawiac lub strzelac jak w totka kiedy i w ilu ratach dostane wyplate,nie zaluje,dziewczyny i chlopaka uciekajcie od nich bo kreca,za prace w polsce nie chca placic i bezczelnie mowia ze nie bylo wtedy zlecen,to sie pytam po im pracownik skoro nie ma zlecen,badzcie czujni i uwazajcie na tekst : ,,nie mielismy zlecen"(chodzi o wykonywanie zlecen w Pl),powodzenia
8
zaraza 2017-04-28 19:16
brawo ty,zazdroszcze tobie
4
dupka 2017-05-03 18:42
poerdolnieta firma
5
opiekun z innej firmy 2017-05-07 10:05
Przeciez pilnujesz caly dzien dziadkow aby sobie krzywdy nie zrobili to to nie jest praca? Wiec co to takiego jest? Praca charytatywna? Za darmo na rzecz firmy polskiej i niemieckiej aby oni mieli placone regularnie co miesiac ustalona kwote za kit ktory wcisneli niemieckiej rodzinie o 24 godzinnym opiekunie i 24 godzinnej opiece. Wszystkie firmy niemieckie maja to samo w ofercie zajrzyj na ich strony internetowe i przeczytaj co oferuja wykwalifikowany personel w dobrej cenie. Opiekunka ktora pilnuje male dzieci kilka godzin dziennie to tez nie jest praca? Wszyscy robicie przez 16 godzin dziennie z 8 godzinna przerwa na sen albo i nie, przemnoz sobie 16 razy 30 dni w miesiacu i wyjdzie ci 480 godzin miesiecznie. Podziel sobie 1000 euro 4000 tys zl na 480 godzin pracy i wyjdzie ci 8 zl za godzine 2 euro, jak to sie ma do 40 godzin pracy w tygodniu i 8,50 euro za godzine? Dla Niemca to bardzo dobra oferta. Tani niewolnik z Polski.
9
Agata 2017-05-07 10:08
Mam pytanko :) mam jechac własnie do niemczech w okresie lipiec do konca sierpnia. Czy na prade bede jechala do osoby starszej czy do jakiejs innej firmy? Jak jest z noclegami? Mieszkamy u osoby u której mieszkamy? Jak z wypłata?
Anai 2017-05-07 10:50
Akurat ja mam super podopiecznego , więc nie muszę cały dzień pilnować. A do tego świetna rodzina , która daje mi sporo wolnego czasu. Abstrahując od tego że jesteśmy tanią siła roboczą w mechanize , ..,niewolnikami>? jak toss powiedział . z czym w ogóle się nie zgadzam {nikt nikogo nie przymuszą do tej pracy } To powiedz mi czy w polskich firmach pracownicy nie są wykorzystywani na budowach w zakładach ... praca to jest biznes.. a żeby biznes się kręcił dobrze . to niestety pracownika trzeba wycisnąć jak cytrynę ..po nim przyjdą następni... Nie ma ludzi niezastąpionych i tylko od nas samych zależy jak pozwolimy się wykorzystać. Chyba ,że założysz własna firmę ...ale wtedy to już będziesz niewolnikiem całą a gęba i 24 na dobę to będzie za mało.. Pozdrawiam
Agata 2017-05-07 12:20
Czy czesto oszukuja ludzi? Jestem młoda i dlatego tez nie wiem czego moge sie spodziewac? Jaka jest stawka miesięczna? Jak z noclegami jedzeniem?
opiekun z innej firmy 2017-05-07 15:36
Jak sie nie zgadzasz z tym ze jestes niewolnikiem to napisz ile zarabiasz miesiecznie i ile godzin musisz siedziec w domu to sie przekonamy na ile jestes dymana przez obie firmy. Niemcy sa dla ciebie mili bo twoja praca jest tansza od domow starcow a robisz dwa, trzy razy wiecej niz kobiety tam pracujace po 8 godzin dziennie, poczekaj jeszcze pare miesiecy to sie przekonasz dlaczego sa dla ciebie mili, chca przyzwyczaic swojego niewolnika z polski do siebie zebys opierala ich do smierci za 800 euro? przez firmy posredniczace, nie ma nic za darmo, nie jestes niewolnikiem? a ile masz odprowadzane na emeryture? nic a niemiecki koordynator ma na swoja emeryture dzieki twojej pracy i losiom z polski ktorzy przyjezdzaja tu i robia grubo ponizej najnizszej krajowej po to zeby on mial a ty nie a potem cie odwiedza i sprawdza jak tam niewolnik pracuje a ty glupiutka polko sie usmiechniesz nic nie zrozumiesz co powiedzial i szafa gra co? To moze napisz se na czole "lubie robic za pol darmo" lepiej
5
Hania 2017-05-07 15:55
Anai, jeżeli masz super podopiecznego, to nie wypowiadaj się za innych, którzy mają inne osoby. Takie, które nie śpią po nocach i jeszcze dodatkowo są bardzo upierdliwe w dzień.....I wtedy to nie jest praca 24/24 ??? Zresztą obojętnie jaka by nie była, to jesteśmy poza domem. A to też się wlicza, do takich godzin za które powinno się zapłacić

5
Anai 2017-05-07 18:46
Ja nie mogę o jakim niewolnictwie mówicie ???? Niewolnik to osoba :niewolnik
1. w ustroju niewolniczym: człowiek pozbawiony wszelkich praw, pozostający we władzy swego właściciela, zwykle wykorzystywany jako siła robocza
2. przenośnie o kimś uzależnionym od czegoś, opętanym jakimś uczuciem
3. dawniej o jeńcu, zakładniku

Każda firma opiekuńcza płaci podobnie , więc nie będę pisać ile akurat ja mam ,pracując 4 lata w Promedice... Fakt w innej zarabiałabym ok 100-150 euro więcej ,ale dla pieniędzy nie zamienię swojej podopiecznej ,ani swojego miejsca. ŚMIESZY mnie to jak opisujecie siebie jako niewolników ..niewolników czego ? miejsca ,pracy , czy braku chęci zmienienia przyzwyczajeń. Pracując w Polsce .pracowałam za najniższa krajowa , na śmieciowej umowie ... Więc nie mówcie mi ,że w naszym kochanym kraju nikt nikogo nie dyma ..,że są odprowadzane cudowne składki emerytalne ,na wczasy pod palmami ..chyba w domu jak ktos ma 2 metrową jukę. ŻYCIE to kwestia wyboru .. Dlaczego skoro macie tak źle to nadal pracujecie jako niewolnicy z własnej chęci? Może warto zmienić nastawienie do pracy i pracować nie dlatego ,że się musi ,ale dlatego ,że się chcę Podróżując busem wiele słyszałam o złych miejscach , wrednych podopiecznych .O rodzinach , które skąpią jedzenia..a nawet nie pozwalają się wykąpać..Zadziwiające jes to dlaczego siedzą tam opiekunki ..a nawet wracają...Napisać by można książkę..Od kiedy pisze , mówię ..to mówię tylko jak ja mam dobrze...i wiem ,że takich miejsc jak moje jest nie wiele ...ale szukajcie ,a znajdziecie swoje miejsce na ziemi ..
6
olencja 2017-05-07 19:35
ależ ty jesteś żałosna...pewnie klikasz zza biurka, tam macie wystarczająco czasu...
4
olencja 2017-05-07 19:39
masz rację i każdy normalny człowiek to rozumie.
1
Anai 2017-05-07 19:54
Jakaś ty mądra , nawet w niedzielę każą nam pracować w biurze .. szkoda pisać .. każdy przypadek jest inny ..każda praca ..miejsce i człowiek .Podchodź z sercem na dłoni ..nie bój się nikt ci jej nie odgryzie.:) Na tym kończę tą bezowocna dyskusję ,,bo i tak nie dojdziemy do konsensusu.
2
wiem 2017-05-10 14:04
za dentystę nie placą
ela 2017-05-10 14:20
popieram Panią w 100% to taka polska mentalność niestety, ciągłe narzekanie i obwinianie innych.
2
Załamana 2017-05-10 17:59
Ludzie pomóżcie, jestem 2 dzień w Niemczech, kobieta, którą się opiekuje ciagle na mnie narzeka, skarży się wszystkim co do niej przychodzą, Niemiecki znam słabo jeżeli chodzi o moją wypowiedź, ale dużo rozumiem. Ale nie chcę tutaj dłużej być, ponieważ wykończę się jak nie psychicznie to fizycznie, nie mogę jeść ze stresu, jestem młoda, mam dopiero 20 lat .. a jak dzwoniłam do swojego koordynatora to usłyszałam, że dam radę, że będzie dobrze, lecz ja jej powiedziałam, że nie dam rady, tak czuję, chcę wrócić do domu, ale też nie zostawię tej kobiety samej.. Co mam robić ?? Pomocy :(
Anai 2017-05-10 18:25
Skoro masz internet to napisz do mnie na skype{ zuzanna394},mogę też dzwonić swobodnie na stacjonarne niemieckie . Mogę z Tobą porozmawiać .
ala 2017-05-11 08:45
Pogadaj z nią a jak nie pomoże to ją pożegnaj i wiej. Nie zostawiasz jej samej, w końcu ma te przyjaciółki, do których cie obgaduje ;) Porozmawiaj jeszcze z agencją jak nic się nie zmieni przez nastepne 2-3 dni. Co innego ludzie z demencją a co innego złośliwość...
Ja bym nie cierpiała. Zdrowie mamy tylko jedno.
2
eva 2017-05-12 00:08
Od jakiej kwoty odprowadzają ZUS ? Ktoś podał że od średniej krajowej czyli od 4635
Ana 2017-05-12 09:00
Powiedz koordynatorce stanowczo że nie dasz rady i zjeżdżaj do kraju jeżeli nie pomoże dzwoń do Warszawy konsekwentnie rozmawiaj trzymam kciuki
Ewa 2017-05-12 19:12
Nie zgadzam się, ja otrzymałam 2 bonusy jeden za Swięta i kolejny za okres pobytu dłuższy niż 2 miesiące. Pozdrawiam.
Anai 2017-05-13 12:52
A to ciekawe. Ostatnio rozmawiałam ze swoja opiekunka kontraktu .i stwierdziła ,ze dając mi bonus za święta to będzie mniej niż za wyjazd ponad dwumiesięczny.. do tego bonusu za wyjazd dorzuciła trochę i wyszło mi ciut więcej . Starsze umowy były bardziej wyraźne , premie za święta i extra bonusy .. Wszystko oczywiście płatne po przyjeździe do Polski.
2
eva 2017-05-13 15:25
A mi moja powiedziała, że nie wie czy coś dostane za świeta i do tego trochę więcej niż 2 miesieczny pobyt. Jak na razie z tą wypłatą nic nie dostałam. Czyli na moje oko może to zależeć od opiekunki kontraktu , i od tzw. "widzimisię"
1
Anai 2017-05-13 18:37
dokładnie moze tak być .ciekawe gdzie można znaleźć jakiekolwiek odniesienie do premii , bonusów. Może w umowie ..przyznam się że nie przebrnęłam przez nią.
Marta 2017-05-15 15:23
Nie polecam. Czekam na ofertę pracy już 1,5 miesiąca. Bez grosza, ubezpieczenia..... Po pierwszym wyjeździe / żebym nie musiała zwracać kosztów "szkoleń". 2x po 8 godzin= 1000 zł/ mam zamiar uciekać jak najdalej od tej " Firmy". Nigdy więcej !!!! z tą firmą .
2
genia 2017-05-15 18:02
a jak to jest z ZUS płacą składki
zdziwiona 2017-05-16 12:04
witam, jestem zdenerwowana tym co piszecie, naprawdę zero rozsądku. Dla mnie jak czegoś nie wiem idę do oddziału i pytam, umowy nie podpisuje w ciemno, wiem ile dostane, i jaki bonus (przed każdym wyjazdem można zrobić kalkulacje z dokładnymi stawkami u koordynatorki) . Jak wam się nie podoba to jest wolny kraj i możecie się zwolnić i pracować gdzie indziej nikt nikomu nie karze siedzieć w promedice. tylko pytanie dlaczego w tym tkwicie? ( może inne firmy nie dają takich szans, jak wyjazd osób +65 albo bardzo słaby język ) ludzie zastanówcie się nad tym co piszecie bo tylko siejecie zamęt (jak ktoś nie rozumie systemu opłacania składek itd. to po prostu niech się nie wypowiada) . gdyby było tak źle to firma by nie działała 13 lat i nie miała by tyle kontraktów. Ja pracuje od 4 lat było ciężko ( ale to zależy od rodziny a nie od firmy) ale jestem zadowolona i z całym sercem polecam. zaczynałam od 950euro teraz mam ponad 1200 (oczywiście na rękę, jakby ktoś dopytywał )
3
Anai 2017-05-16 15:15
Hej nie ma co się denerwować. Sama pracuję już 4 rok.I takiego niedoinformowania jak jest teraz to nie było wcześniej.Gdy się przyjmowałam do pracy były bonusy , było 50% stawki dziennej za święta w Polsce , które były na czerwono w kalendarzu. Była dniówka. W ciągu tych 4 lat przyszły zmiany, takie ,że jak się pytam koordynatorki ,to ona sama nie wie co mówi..i wiecznie powtarza ,ze wszystko w gestii pani dyrektor regionu. Mogłabym ,pisać ,ale po co. Koordynatorki ,mniej lub więcej zaangażowane w soja prace , tak jak opiekunki. A o działalności firmy można by powiedzieć ,działa ,bo jest zapotrzebowanie. Jest największa , ma najwięcej oddziałów . Wiele osób woli przyjść osobiście do biura , podpisać umowę ,Zaporozhye , niż załatwiać takie sprawy elektronicznie.A ciężko masz rację zależy od stanu podopiecznego , rodziny .ale też od polskiego i niemieckiego koordynatora. po to oni są aby wspierać. Koordynator jest przedstawicielem firmy . Pozdrawiam i szkoda nerwów ,aby tu je nadwyrężać:)
4
ava 2017-05-16 23:52
Podobno są tacy "wyjątkowi " co mają ZUS odprowadzany od średniej krajowej a reszta mniej"wyjątkowa" od najniższej czyli 2tyś.
2
zdziwiona 2017-05-18 10:38
Faktycznie może emocje opadły i niech każdy pisze jak uważa :) powiem szczerze zajrzałam na forum z ciekawości i naprawdę ręce mi opadły ktoś coś pisze o jakimś niewolnictwie? (przecież to naprawdę żart ) a jeśli chodzi o system to faktycznie jest pogmatwany (ale chyba jak wszędzie) myślę że dziewczyny w biurach też się denerwują że to tak wygląda... natomiast prawo cały czas się zmienia i firma też musi się jakoś do tego ustosunkować. Pewnie jeszcze nie jedna zmiana nas czeka w umowach.... tylko ważne jest to by to zrozumieć a jeśli się czegoś nie wie to po prostu pytać u źródła a nie na forum nie doinformowane osoby. Przy ostatnich zmianach przesiedziałam chyba ze dwie godziny u dziewczyn zanim stwierdziłam że wszystko " w miarę" rozumiem. one też przecież chcą dla nas dobrze :)
2
jarząbek 2017-05-20 08:34
łubu dubu łubu dubu , niech żyje nam prezes naszego klubu, niech żyje nam!
4
Number 2 2017-05-25 16:21
Prezes ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat!
3
Zostaw swoją opinię o Promedica SA - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promedica SA