logo Promedica SA

Promedica SA

Warszawa

Opinie o Promedica SA

telesfor 2017-02-13 14:16
My tutaj oceniamy Promedicę 24 a nie hri z Wrocławia Pobudka
3
Monika Nowakowska 2017-02-15 17:47
Firma godna polecenia. Ja trafiłam na super podopieczną i zamierzam dalej współpracować z tą firmą ;)
1
Ania 2017-02-17 22:10
nie opowiadaj głupot banki nie maja mozliwosci przetrzymywania wszystko idzie elektronicznie
1
tolek 2017-02-20 16:01
Jak teraz po ty nowych zmianach w firmie macie płatne też tylko przez jeden miesiąc a potem kolejny już nic?
1
Ania 2017-02-21 12:02
Jak tam wasze postojowe ,czy wzrosło?
1
Anai 2017-02-21 13:50
o czym piszesz?
tolek 2017-02-21 22:14
Nowe stawki za świadczenie usług w Niemczech ale i większa stawka godzinowa za reklamę z tym że tylko przez miesiąc po zakończeniu pracy w Niemczech Trochę za krótki ten okres żeby się zregenerować i z rodziną pobyć Czy ten okres też mamy jakieś składki do ZUS płacone i jak to wygląda z NFZ ?
2
Anai 2017-02-22 14:26
A dlaczego nie zdzwonisz z tym pytaniem do działu kadr ,lub ksiegowości , tam dokładnie Ci odpowiedza , a pożniej tu napisz .co i jak . Nie czytałam nowej umowy , nie wiem co w niej jest . Jestem już 4 lata w firmie i zawsze było ok . Wprowadzaja zmiany co roku , co roku reorganizuja firmę , często zmienja nazwę no i rozmanażaja się jak króliki z kapelusza :) Gdyby nie świetne miejsce , suprer rodzina juz dawno by mnie tu nie było.
1
olencja 2017-02-27 13:47
wieksza stawka godzinowa za reklamę? ale tylko jak ci coś zlecą i zrobisz. Mi powiedzieli, że nie było dla mnie zlecen i nic nie dostałam za czas spędzony w Polsce.
2
gość 2017-03-02 00:37
A miało być tak super ! kicha i jak zwykle wielkie nic Kasa poszła do innych kieszonek za reklamę Ostatnio coraz więcej zleceń do dzwigania i straszenie ile zapłacisz jak zrezygnujesz we wcześniejszym terminie I radzę uważać na co się wyraża zgodę bo 2 x po 500 do zapłaty i koszty podróży tyż
8
olencja 2017-03-04 10:09
Masz rację. Ja cały czas czekam na zlecenie i nic. Propozycje skończyly sie po tym jak odmówiłam do 2 osób nie sypiających w nocy :) czyli praca 24/24
nie wiem kto tak potrafi, może po prostu ja mało elastyczna jestem...
4
Ana 2017-03-07 09:29
Mam ome w agonii masakra zmienniczka nie powiedziała prawdy że w nocy nie daje spać,jakoś daję radę ale po miesiącu wrócę wrak człowieka tylko dlatego jestem ze potrzebuje jak każdy ,każda z nas pieniędzy dodam że krzyczy w nieboglosy.
2
olencja 2017-03-07 12:31
Straszne... jak mnie tak załatwią to się zwolnię. Nie możesz dać jej jakiś środków nasennych? Przecież się wykończysz. Dużo masz do końca zlecenia?
2
gość 2017-03-07 18:38
Jakie niegodne zachowanie tych którzy decydują o lekach dla tej babci .Nie możesz sama zadzwonić do lekarza i opowiedzieć co się dzieje.Wiem że nie zawsze jest to możliwe bo rodzina nie współdziała lub opiekun prawny. Współczuje wam obu.
2
zoska 2017-03-10 14:29
to niech ktos bzdur nie pisze ze nie mozna w ogole dostac 1000 euro ze slabym jezykiem. Promedika zawsze placila malo, wiec dalej sobie zarabiajcie te 800 euro za podstawy jak nie chcecie wiedziec o istnieniu normalnych firm ktore placa wiecej.
5
nowa 2017-03-11 19:59
czesc,to napisz ktore to sa te normalne firmy,ktore placa wiecej.
7
Marie 2017-03-17 22:27
Praca - Menager Kontraktow - Promedica
Pracowalam w ubieglym roku na powyzszym stanowisku. Odradzam. Opiekunki wiecznie czegos chca, dzwonia 24h, najlepiej co wyjazd to podwyzki oczekuja. Teoretycznie wynagrodzenie + prowizja, ktora defacto nie istnieje lub jest mozliwa do wyplaty po pol roku od rozpoczecia pracy. Czesto pracowalo sie powyzej 8 godzin, jednakze nie istnieje rejestr nadgodzin, tak wiec ani jedna nie zostala zaplacona.
3
Anai 2017-03-18 10:51
Ciekawe.Menadzer Kontraktu fajnie brzmi to nie tylko stanowisko ,ale także współpraca z opiekunką kontraktów i jeżeli opiekunka prosi o podwyżkę to myśli że jej się należy pani jest od tego aby wytłumaczyć w jakich sytuacjach podwyżka się należy kiedy są bonusy i kiedy można coś wyszarpać z firmy ,gdyby nie informacje usłyszane w busach część z nas nigdy się nie dowiedziała że cokolwiek więcej ponad podstawę się należy ,nowi pracownicy zaczynające od a stawki są niedoinformowanie nie czytają umów właściwie kto czyta ?Cęsto również opiekunowie kontraktów nie wiedzą co dokładnie i za co jest płacone odsyłając do księgowości także nie tylko stanowisko ,ale i zaangażowanie się liczy dzięki Bogu do tej pory miałam trzy opiekunki kontraktu z dwóch byłam naprawdę zadowolona .Pozdrawiam
3
Jenny 2017-03-22 13:40
kompetentna osoba? w promedice? :)
5
Jenny 2017-03-22 13:47
jak nie wiecie ktorego bedzie wyplata spytajcie "szymka" speca od finansow w P24 :) zrobi wszystko aby wyplacic pozniej i mniej
2
Joa 2017-03-22 15:09
Zgadzam się z koleżanką w 10000000000000000000000%. Dobrze że nie podpisałam z nimi umowy , ale za to wspieram moją sąsiadkę która dała się im nabrać. MAsakra. W Niemczech to najgorsza agencja jak tylko zapyta sie o Promedica24 to ........ksiązke by napisać.
2
Swojak 2017-03-22 16:13
Czy może ten spec to Sz.P??? Bo też mi się coś obiło o uszka
1
Brzoza 2017-03-23 20:15
Rozstałam się z Promedicą24 po 2 latach pracy i była to najlepsza decyzja w moim życiu.
Przede wszystkim firma niepoważnie traktuje zarówno swoich pracowników jak i niemieckie rodziny, które nam, opiekunkom jak i szanownym pracownikom Promedici24, dają pracę.
Umowy z firmą są bardzo niejesne, zagmatwane, na granicy prawa. Od stycznia ubiegłego roku z pensji opiekunek odbieranych jest dodatkowo za każdy przepracowany dzień 1€ do opłacenia im składek ZUS. Pensje w stosunku do tego, co płacą niemieckie rodziny firmie, niskie. Trzeba sobie uzmysłowić, że za pieniądze, które zarobimy w ciągu 6 tygodni pracy, musimy przeżyć kolejnych 6 tygodni w Polsce.
Pomimo że nie pracuję w Promedice od 2 lat, ciągle jestem bombardowana przez nich telefonami, sms-ami i mailami z prośbami o powrót do pracy do nich. To coś nazywa się stalking. Dlatego Promedice24 mówię zdecydowane NIE.
6
renia4 2017-03-24 13:37
To jest prawda. Do 14 każdego miesiąca jest wypłata punktualnie. Tyle tylko że dają po 3 umowy o pracę, więc zrezygnowałam
wieśka44 2017-03-27 15:26
od kiedy umowa zlecenie to umowa o pracę? mają 3 umowy zlecenia ale to nic nowego bo wiekszosc polskich firm opiekunczych ma takie same warunki zatrudnienia.
1
xxl 2017-03-28 19:21
nie do końca piszesz prawdę od tego roku promedica twierdzi że zgodnie z podpisaną nową umowa nie płaci za święta
Anai 2017-03-29 09:48
Wyjeżdżając na święta i okres dłuższy niż 2 miesiące dostajemy tylko 1 bonus ,albo za okres ponad dwumiesięczny ,albo za święta Tak ogólnie podaję do wiadomości Pozdrawiam
2
ala 2017-03-30 09:19
a ile jest tego bonusu?
Anai 2017-03-30 13:16
Bonus to złozona wielu czynnników, długośc stażu w Promedice. długośc pobytu w De sumiennośc w wykonywaniu obowiązków. Proszę zapytaj swojej menadzerki kontraktu na jaki bonus możesz liczyć Pozdrawiam
michal 2017-04-06 15:24
LIVE IN ANGLIA- UMOZLIWIAMY KONTAT
Z PRACOWNIKAMI KTORZY ZA NASZYM POSREDNICTWEM
PODJELI PRACĘ
B&W pozwolenie 7629 jedna z największych agencji rekrutacyjnych w Polsce mająca siedzibę rownież Anglii oferuje pracę dla opiekunek live in do Anglii Hampshire miasto Alton. Wymaganie doświadczenie w opiece nad ludzmi starszymi min 3 lata, dobry poziom języka angielskiego. Ewentualnie osoby bez doświadczenia mogą być ale muszą byc po szkole medycznej, pielegniarka, ratownik medyczny. fiozterapeuta. Praca w systemie zmianowym np 5 tygodni pracy na dwa tygodnie wolnego. Zakwaterowanie i wyzywienie gratis. Zarobki 65 funtów za dzień plus 7 funtow urlopowego. Stawka wzrata wraz ze stażem pracy. CV proszę po angielsku na mail. Praca legalna - angielska umowa o prace. Pracownik który wyjezdza do pracy po przeszkoleniu idzie prosto do pracy CV bw.michal@wp.pl
michal 2017-04-06 15:27
Przenosimy Panie do uczciwych brytyjskich pracodawców
niezadowolonych ze wspolpracy z promedica
zarobki duzo wyzsze na brytyjskich kontraktach

LIVE IN ANGLIA- UMOZLIWIAMY KONTAT
Z PRACOWNIKAMI KTORZY ZA NASZYM POSREDNICTWEM
PODJELI PRACĘ
bw.michal@wp.pl
michal 2017-04-06 15:28
Przenosimy Panie do uczciwych brytyjskich pracodawców
niezadowolonych ze wspolpracy z promedica
zarobki duzo wyzsze na brytyjskich kontraktach

LIVE IN ANGLIA- UMOZLIWIAMY KONTAT
Z PRACOWNIKAMI KTORZY ZA NASZYM POSREDNICTWEM
PODJELI PRACĘ
bw.michal@wp.pl
Helena 2017-04-07 07:29
Pracowałam w Promedica 24 trzy miesiące i o te trzy miesiace za dużo.Nie polecam nikomu-to są oszuści!!!
2
Natka 2017-04-07 23:19
Jak wy będziecie na stare lata potrzebowały pomocy to kto wami się zajmie rodzina ok ale nie zawsze wiec pytam się kto!!! jestem bardzo ciekawa ile nam dacie pieniędzy aby wami się zająć co!!! Bo te ludzie ktozi złośliwie pisza komentarze zastanawiali się nad sobą jak ich życie będzie wyglądać na stare lata bo mi sie wydaje ze nie! My młodzi być może będziemy się wami opiekowali ale za jakie pieniądze najniższa krajowa w Polsce czyli 1500zl zobaczcie jaka jest różnica praca w Polsce a zagranica.A tym bardziej że firma jest bardzo w porządku do swoich ludzi z którymi pracują.
1
Ona 2017-04-08 17:30
Biedne Panie Koordynatorki :( Śpią w swoich łóżeczkach,nie odbierają telefonów,nie odpisują na smsy,manipulują kontraktami,fałszują dane o stanie pacjenta.I jeszcze te namolne opiekunki wydzwaniają do nich :( Pracuję prawie dwa lata w PR24 i RAZ w Niemczech nie odebrałam telefonu.Całą rodzinkę miałam na głowie i gęsto się tłumaczyłam.Okazało się,że aparat jest uszkodzony.Pozdrawiam fajne,normalne Kobietki,które mają dystans do siebie i tej pracy.Dystans,bo wszyscy umrzemy.
6
Monika 2017-04-09 10:11
Heja. Mam takie pytanko. Czy jeśli wróciłam z kontraktu po tygodniu bo wysiadł mi kręgosłup a miałam być 39 dni to jeśli pójdę do lekarza w Polsce i on mi napisze zwolnienie na czas tego kontraktu to oni mi zapłacą jakieś pieniądze na czas trwania tego zwolnienia na kontrakcie? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Dżona 2017-04-09 19:01
. Raczej Ci nie zapłaca. Miałam okazje lezec w szpitalu w Berlinie (na jednej sali)z dziewczyna która opiekowała sie kobieta110kg i tez jej strzelił kregoslup(ona była z promedica24) zero interesowania sie nia ze strony agencji jedynie co jej powiedzieli jak ja mieli zaiez do szpitala to koordynatorka dzwoniła do niej ze bedzie miec niezapłacone za ten czas co w szpitalu i w Polsce tez. że to z jej winy to sie stało.No hehehe dobrzy sa babka ponad stów wazy a ona 64kg (w papierach opis sam fałsz) i na koniec ze to jej wina.Skandal!!!! wysrana promedica24
6
Anai 2017-04-09 20:35
Nasza umowa ,jest dla zdrowych ludzi. Kiedy jesteśmy w Niemczech , czy wracamy do domu i zaczynamy chorować to niestety nic nam się nie należy , Umowa zlecenie .Myślę ,że gdyby była sprawa wypadkowa to można by starać się o odszkodowanie ,ponoć mamy dwa ubezpieczenia.Jednak nikomu nie życzę aby musiał się zastanawiać . czy w ogóle coś się należy. I sądzę ,że tak jest w każdej firmie.
natka 2017-04-10 08:49
Wiecie co gadacie straszne głupoty chyba że byliscie na starych umowach to się bym nie zdziwila ale sa nowe umowy nowe przepisy a tak wogole firma by się nie rozbudowała po całej Polsce jak by było złe!
olencja 2017-04-10 10:26
Ja myśle, że ci zapłacą . Moja zmienniczka była miesiąc na zwolnieniu i dostała kasę. Tylko musisz miec zwolnienie wystawione na 2 firmy ( tak mi powiedziała) Może ktoś wie coś wiecej albo najlepiej zapytać się u źródła.
1
siab 2017-04-10 16:42
Proszę zajrzeć do zlecenia. Ma Pani tam napisane, że pracuje Pani DO 40 godz. tygodniowo, tzn. że ilość godzin nie jest określona, choć oczywiście to do 40 godz. jest nierealne przy tej pracy.
1
Monika 2017-04-10 17:38
Dlaczego na dwie firmy jak to Polska firma? Tzn. dwa zwolnienia? Czy wystarczy na umowę zlecenie zwykłe zaświadczenie lekarskie czy trzeba L4? I ja dostanę 80% tak jak jest na umowę o pracę?
Anai 2017-04-10 18:27
Wszystko to jest domyślanie się , ciekawe kto zadzwoni do księgowości i się zapyta:) ( usunięte przez administratora )
1
Ona 2017-04-10 18:57
Właśnie ja mam poślizg.Jest 10,a cała kasa nie wpłynęła.Pierwszy raz mi się to zdarzyło.Czy ktoś miał podobnie?Jutro wracam z kontraktu.Pozdrawiam.
natka 2017-04-11 20:42
Dlatego ze mamy 2 umowy polską, polsko- niemiecką dlatego tez muszą być 2 l4 wystawione jedno idzie do solidus a druga na care macie 2 osobne nipy i oni za to tez placa .
1
novum 2017-04-17 03:09
Ja jestem ciekawa jak firma zareaguje jak opiekunka na trwałe dozna kalectwa w wyniku tych praktyk oszukańczych z dzwiganiem Będą bulić do końca życia takiej osobie !
1
olencja 2017-04-21 15:41
nic...
Janas88 2017-04-21 19:52 [użytkownik zarejestrowany]
Witam wszystkich...


Prosze mi powiedziec czy jesli sie nie pojedzie na zlecenie do niemiec po podpisaniu tych 3 smiesznych umów zlecenia czy firma faktycznie domaga sie kwot kar umownych sadownie czy windykacyjnie ?Sprawa sie skaplikowala o tyle ze wszystko wygladalo na poczatkku oki natomiast cyrki sie zaczely potem.

Pozdrawiam

I dziekuje za info
Ana 2017-04-22 21:03
Pedz do lekarza i bierz chorobowe i spokojnie i nie przejmuj się powodzenia nastepnym razem zanim podpiszesz pomysl sto razy
2
Ana 2017-04-22 21:04
Musisz mieć dwa zwolnienia powiedz o tym lekarzowi
1
Zostaw swoją opinię o Promedica SA - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promedica SA