brak logo

Ramb

Bełchatów

Opinie o Ramb

lot 2015-10-29 18:36
Hej hm...dobra opinia ale troche powierzchowna :)Byłem rok czasu w Amonteksie na oddziale MW 2 spawaliśmy tylko koła czerpakowe uprawnienia mam LH045 MAG MiG i 111.Miałem wtedy 13zł na ręke to bylo 8lat temu:)Teraz robie na oddziale MM w Ramie i patrze na majstrow tłokow i pociotkow którzy nic nie umieja. A kyerownik jest strasznie tępy i żałosny wraz z pania zastępczynią ! SZok
3
lot 2015-10-29 18:40
PS. do wcześniejszego wpisu ,,Nie żałuje tego czasu*:)
zielony jelen 2015-12-13 16:14
Pracowalem na dziale TE przez dwa lata,zarobki srednio 1600 zl na reke,przy pelnym miesiacu :)Zwolnilem sie ,bo stwierdzilem ze szkoda czasu,teraz moja wyplata jest w granicach 4000 zl na reke,pracuje w duzo lepszych warunkach,traktowany jestem jak elektryk ,a nie jak kopidolek.
LUDZIE OGARNIJCIE sie ,wspolczuje ludzia po studiach ,ktorzy tam pracuja ,jako fizyczni
byc moze rambowiec 2015-12-28 17:40
Witam mam pytanie,jak teraz ksztaltuja sie zarobki w firmie RAMB?Czy jest mozliwosc pracy przy obsludze typowo gorniczej,np przenosniki tasmowe?
2
Nie mam znajomości 2016-01-30 21:25
Patologiczna firma w której skład wchodzi kilka rodzin i ich kuzyni.
Nie wiem jak to możliwe że taka spółka rządowa jak PGE pozwala na takie przekręty na państwowym kapitale. Jak to możliwe że codziennie zarabiałem w tej firmie na swoją wypłatę, a wypłaty miałem około 1500zł. Liczę na to że wkońcu nowy rząd przyjrzy się strukturze działania tej firmy.
3
Zawi 2016-02-23 19:31
Może warto pisać maile do Min. Gospodarki. Podobnież miał się zmieniać zarząd w Rambie ale nic się nie dzieje. Jedno co martwi to wyrywkowe podwyżki i obiecanki bez pokrycia. Ale to już tradycja w Rambie. Jeden dostaje choć pół roku na chorobowym przesiedzi (czyli nie spełnia kryteriów), a drugi nigdy nie był, robi jak trzeba i ma obiecane, że w drugiej turze dostanie, a druga tura jak stąd do Jowisza (tak blisko).
luter 2016-03-24 21:54
po 10 latach taki przeskok dobry/? chyba na polu bawełny
rambo 2016-03-30 17:59
A Pan majster najstarszy i wszystko więdzacy ciągle wali wódkę i nikt nie jest mu nic zrobić... Nawet kiero zostaje obojętny... Dno Dna.. Ciągle się wydziera nawet na kierowców z Betransu, reprezentuje patologie... Ma swoich przydupasów i razem piją biją...
1
ddddd 2016-03-30 19:38
i tak najlepszym jest BESTGUM! :D
Gebels 2016-04-06 09:56
Odpowiedź napisałem odnośnie kolegi RAMBO
jak najdalej od MM 2016-05-11 07:56
*** panuje
1
Z zapytaniem 2016-05-12 12:27
Dzień dobry, jak w chwili obecnej wygląda sprawa z przyjęciem do spółki, ile można zarobić na wejściu?
3
Elektryk z TE 2016-05-15 13:48
W Rabm'ie jest fajnie,przyjmujesz sie jako elektryk ,a jak nie ma pracy to jestes sprzedany przez majstra do brygady W.-dzialasz wtedy jako kopidolek...Wodka sie leje strumieniami w pewnej brygadzie,a jak nie chcesz pic to tez jestes ten "zly".Kierownik oczywiscie caly czas powtarza ,ze kaski na podwyzke nie ma...Badania lekarskie i psychotesty -jakbys mial w kosmos leciec...Pracowalem tam jakies 5 lat temu,jak tylko wspomne sobie o RAMB'ie to chce mi sie wy.......Zatrudnilem sie bez znajomosci,poprostu fuks,potrzebowali wtedy jeleni do pracy za 8 zl,latalem po stacjach napedowych i koparkach jak poje....nie nauczylem sie niczego nowego.Podsumowujac ,strata czasu...teraz jestem na swojej dzialalnosci i zatrudniam 8 osob ,ktorzy godnie zarabiaja jako elektrycy .Pozdrawiam caly dzial TE
Michał 2016-06-21 11:01
Pracowałem w rambie na dziale TK. Ta firma to porażka. Pracowałem tam w latach 2002-2006mw3 i 2009-2011tk. Miałem stawkę 9.50. Teraz pracuję w lepszej firmie i za 23 zł na godzinę
1
MM 2016-07-10 09:38
Słabo to jest teraz, niema premii i nie wiadomo kiedy będzie. Chyba niema co co czekać na zwolnienia i samemu trzeba rozejrzeć się za jakąś pracą. W RAMB-ie nie jest zle ,ale przy okrojonej pensji trudno jest sie utrzymac
5
Rajmnold 2016-08-06 09:21
No. Faktycznie nie jesteś anonimowy. Jesteś tym słynnym Waldkiem. Każdy wie ktoś ty. Zero anonimowości. Nie licz na pracę w Ramb. Tu jest najgorzej w historii tej firmy.
Rajmnold 2016-08-06 09:22
No. Faktycznie nie jesteś anonimowy. Jesteś tym słynnym Waldkiem. Każdy wie ktoś ty. Zero anonimowości. Nie licz na pracę w Ramb. Tu jest najgorzej w historii tej firmy.
1
gość 2016-08-10 10:40
wszystko się zmieni ramb ma nowy zarząd i przetrzepie biurowiec z platwormersów szkodzącym firmie redukcja pensji zausznikom dyrektora ikierownikom
9
danek 2016-08-10 10:52
nowy zarząd powinien wymienić dyrektora technicznego ,księgową , oraz osoby na kierowniczych stanowiskach i osoby które mają bizantyjskie pensie zniajomi sory przydupasy dyrektora
8
maniek 2016-08-14 09:14
poprzednie wypowiedzi bardzo słuszne jeszcze wywalić kierowniczkę która chciała być dyrektorem i ma męża geodetę zatrudnionego w rambie
10
byly pracownik 2016-08-26 12:26
akurat ksiegowa jest to osoba spoza jakichkolwiek układów. swoją pozycję w firmie zawdzięcza tylko dzięki swojej pracy. tyle co ona dała od siebie tej firmie to chyba nikt inny nie dał.
10
danek 2016-08-28 07:53
wywalili kierownika z TU oraz kierownika z budowlanki i nareście to samo zawiesili dyrektora za lewe faktury a kto płacił faktury księgowa też do zwolnienia tyle dała od siebie dotyczy poprzedniej wypowiedzi
4
Zigi 2016-08-28 19:05
Zgadzam się w 100% z "byłym pracowniem" nt. opinii o głownej księgowej ... uściślijmy że stosunkowo nowej bo od niespełna roku. Kobieta uczciwa, pracowita i spoza politycznych układów. Niektórzy piszą takie brednie że aż szkoda gadać. Wszystkich ludzi jedną miarą? Najłatwiej jest wylewać szambo na tych którzy nie mogą się bronić, prawda? Danek masz pojęcie co piszesz człowieku? Którą księgową? Tą poprzednią czy tą która objęła stanowisko niespełna rok temu? Jakie lewe faktury? Na lewych wykonawców czy na lewe konta? Bzdura! Co innego domniemany lewy zakres prac, ale od tego są służby techniczne, inspektorzy którzy roboty odbierają. W tak dużej firmie kięgowa płaci faktury jeśli są merytorycznie zatwierdzone, to nie jest decyzja księgowego. Danek jakbyś miał merytoryczne pojęcie to byś bzdur nie pisał. Ehh szkoda gadać. W Zarządzie z ramienia PiS zapewne są merytoryczni i myślący ludzie. Jest nadzieja, że jeśli w ogóle jakiekolwiek przekręty były to będą stać na straży Praworządności i Sprawiedliwie osądzą, a nie bezpodstawnie ludzi uczciwych (kto by to nie był i na jakim stanowisku )
7
Fizyczny 2016-08-30 23:55
A ciekawe ile były prezes i jego kolega wzięli odprawy i ile z tego to premie, które zabrano pracownikom za ich pracę. Może niegospodarnością byłego zarządu powinien się przyjrzeć jakiś właściwy organ państwowy czy cóś takiego i rozliczyć kogo trzeba z tych jakże chwalebnych dokonań we wstecznym rozwoju firmy....
Pozdrowienia dla załogi RAMB !!!
Wszystkiego najgorszego dla darmozjadów w garniturach i ich przyduuupasów.
1
Świstaczek 2016-08-31 16:02
Jeszcze za kierownika z Antykorozji powinny wywalić. Na pewno też robi przekręty.
Bander 2016-08-31 17:59
w Listopadzie firma ogłosi upadłość. Ratuj się kto może l4
1
danek 2016-09-03 07:20
odpowiedz do zigiego jesteś frajerem i przydupasem platwormersów i tak nowy zarząd was przetrzepie wraz z waszym dyrektorem który dostał wypowiedzenie bez wymiany wszystkich przydupasów dyrektora firma będzie miała tyły a kto przed odwołaniem dał podwyżki swoim lizodupcom zwolnić przydupasów którzy sabotują robotę na bruk
1
mariola 2016-09-03 07:34
nowy zarząd powinien powołać dyrektora technicznego z poza układu ramboskiego i księgową oraz zwolnić kierowników emerytów pzperowskich
2
olka 2016-09-03 13:09
małgośka ma rację w biurowcu w rambie pracują lizo dupce i cicho dajki dyrektora którym fundował studia a pracownikom fizycznym nawet nie chciał kupić czajnika ktoś napisał dawniej list do kaczorowskiego o mobingu to słynny prezes a obecny dyrektor zatrudnił detektywistyczną firmę płaconc za usługę firmowymi pieniędzmi
2
xyz 2016-09-03 19:17
Co zrobiła takiego księgowa że chcesz ją zwolnić? Nie znasz tej osoby to się nie wypowiadaj! Jak masz jakieś dowody do zanieś je do prokuratora! Jak są to puste słowa to milcz i nie przesądzaj o winie akurat w tym przypadku uczciwej kobiety!
mariola 2016-09-04 11:19
do xyz znam tą osobę bo pracowałam z tą osobą i sama o tym opowiadała lizusie platwormerskich homorojdów
xyz 2016-09-04 12:24
Dowody poproszę! Dowody! Bez dowodów są to pomówienia!
Nie jestem i nie byłem nigdy zwolennikiem PO, więc proszę mnie nie obrażać!

brak perpektyw 2016-09-05 18:00
Ludzie czy za PO czy PiS zarząd dążył i dalej będzie dążył do skłócenia załogi między sobą. Łatwiej jest wtedy robić wałki oraz nie przyznawać bądź zabierać premie w nadziei że skłócona załoga nie stanie po jednej stronie. Na śmieszne związki nie ma co liczyć kto był po biurem jak pierwszy raz straciliśmy premie ten może pamięta jak krzyczeli"pójdziemy na węglową" jak premia nie zostanie oddana i jakoś dojść nie mogą. Może trzeba im mapę Bełchatowa podesłać? Bo drogi nie znają? Juz jesteśmy w plecy my fizyczni sporo kasy a co dalej? Łącznie z kwartalną to 65% premii ale to zbyt mało dla związków? Niestety polskie prawo jest tak skonstruowane że załoga sama z siebie bez udziału związków nie może zarządzić strajku bo byłby nie legalny. I tak będziemy dalej je... i na kasę a oni teraz będą trząść portkami o siebie i nic nie zrobią. A Wy ludzie gryźcie sie dalej miedzy sobą kto z jakiego ugrupowania politycznego jest czy byl. Bo w sumie to ważniejsze niż to ażeby odzyskać premie. Pozdrawiam zdrowo myślących ludzi którzy tak samo jak ja w tym momencie po podwyżkach zarabiają mniej niż przed.
2
rolnik 2016-09-07 14:17
Wywalić nierobów i pijaków i premia sama się znajdzie. A gdzie są związki? Załatwiają pewnie robote albo awansiki swoim pociotasom... Chyba bez wizyty pod świniarnią się nieobejdzie...
5
asia 2016-09-09 19:46
powiedzcie co trzeba zrobić żeby zostać[ po zastępcą dyrektora technicznego] takiego platwormerskiego głupka nie widziałam który pracując trzy lata nie zna obiegu dokumentów we firmie który przyniósł straty ok miliona
1
elektryk 2016-09-21 22:18
Co sądzicie o zmianach, które mają być ?
Pracownik 2016-10-06 15:44
Może warto się zebrać i iść sporą grupą do związków i z nimi po męski porozmawiać?! Jeżdżą na wycieczki a nas mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
Pracownik 2016-10-06 15:44
Może warto się zebrać i iść sporą grupą do związków i z nimi po męski porozmawiać?! Jeżdżą na wycieczki a nas mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Nowy 2016-10-07 05:27
Ile w rambie wyciaga spawacz na start i wogole jakie maja zarobki tam spawacze ?
pracownik miesiąca TE 2016-10-14 05:41
Widzę że ludzie którzy pracują w RAMB nie znają profilu działalności firmy???
RAMB świadczy usługi dla kopalni i elektrowni , a budowlanka to dział poboczny dla pijaków i degeneratów z którymi nie ma co zrobić albo ludzi którzy za WÓDKĘ wylecieli z kopalni lub elektrowni.
Jak w każdej spółce "córce" zarząd jest po to żeby wyprowadzać kasę z firmy dla swoich przydupasów a pracownik fizyczny jest od roboty!!!
heniek 2016-10-14 09:30
Wydaje mi się, że żeczywiscie sporo osób nie jest zadowolonych z pracy u nich na produkcji.. zastnawiam się tylko jak tam naparwde może wyglądać ta praca zmianowa, bo to podobno właśnie jest najcięższe w ty wszystkim. Dajcie znac jeśli będziecie coś o tym wiedzieli.
Nick 2016-11-26 23:28
Słyszał ktoś o jakiś przyjęciach do pracy w najbliższym czasie ?
zenek 2016-11-27 09:00
Przyjęć to raczej nie ma ale za to przydałoby się zredukowac 30% kadry "umysłowej".... Sztuczne stanowiska gdzie kazdy z kazdym rywalizuje o pozycje a prawda jest taka że to wlasnie oni wywołują straty jakie są od dłuzszego czasu w rambie. Wlasnie ci najbardziej "wyksztalceni" pokazują w praktyce jaką mają wiedze i jak topią pieniadze, a tylko dlatego ze ich wiedza praktyczna jest zerowa.
4
olek 2016-12-02 21:07
to była prężna firma! którą zniszczyły związki i ludzie w niej pracujący chodzi mi o tych ułomnych bez mózgu z pretensjami - mi się należy !!! nagrody i podwyżki dostają jedynie miernoty! ludzie ciężko pracujący bez układów mogą tylko patrzeć na dziadostwo. Miernoty przechodzą w nagrode do kopalni bo mają tatusia Olejnika . Dwulicowiec robiący dla zmydlenia imprezkę żeby poliza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tym o których pisał że przyszli z pacanowa ,koziołek któremu wszystko wolno ale tylko jemu "ożeł" wysokich lotów...żal niewolników sekty odkrywka
9
Rambuś 2016-12-19 17:40
RAMB SUPER FILMA JUUPI
2
ala 2016-12-28 16:21
liczy się praca:) umiejętności :)wiedza:) doświadczenie:)))) ?
nie liczy się TANIEC wybitna górniczka odkrywkowa ,kolejna córa Olejnika awansowała obrotem do kopalni w wy świstaki dalej za...i płaćcie składki
3
krowa z pacanowa 2017-01-01 12:48
Jak się ma braki w jednym to trzeba nadrabiać czym innym. A lansować się to "trza umić" ;)
4
rr 2017-01-01 17:06
co te zwiazki robia ? NIC..... kase biora jedynie a ludze placa skladki...
1
danek 2017-01-06 14:04
dyrektor techniczny głąb kto go wybrał nie zna reliów firmy choć pracuje w niej 3 lata
rambo 2017-01-08 19:24
ostatnie "weryfikacje" na kopalnie po raz kolejny udowodniły, że w kwb potrzebują fachowców... ci którzy mają wtyke mogą mieć nadzieje, a reszta może sobie pomarzyć. Co to za kraj i rządy, żeby ludzi z regionu znających branże omijać przy zatrudnianiu w kopalni a brać tylko i wyłącznie tych należacych do ukladu wujek/ciotka/zwiazkowiec... Jak tak dalej pojdzie to ominą wszystkich a zatrudnią ukraińców w kopalni.
10
Zostaw swoją opinię o Ramb - Bełchatów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ramb