Elbest

Bełchatów

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 225 ocen.

Opinie o Elbest

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elbest

ram

Elbest to PEOWCY a wiecie jak 8 lat kradło w Polsce PO .

ram

Pracownicy pracujcie tak jak zarząd firmy Elbest , aby godziny leciały i udawajcie jak zarząd , że pracujecie.

gość

Trzymamy kciuki za protest, żeby w końcu nie było dyskryminacji i za jednakową pracę była jedna płaca. Niech zabiorą jedynce za niedziele, święta i dopłaty do przewozów, dopłaty do przedszkoli będzie sprawiedliwie. Brawo za podwyżki nieźle zjednoczeni wynegocjowali 120 plus 150 za broń to naprawdę super pieniądz liczymy na więcej. Co byśmy zrobili bez takich związków...

Były Elbesciak
@MER 29.11.2017 16:15
Ha Też ją znam , Ma myślenie że jest dobra w tym co robi ....ŻENADA.

Panowie wiem o kim mówicie ale z taką urodom i w takim wieku to każda kobitka będzie rozgoryczona , może ma życiowe problemy i musi się dowartościować.

rambo
@gość 30.09.2017 16:00
Trzymamy kciuki za protest, żeby w końcu nie było dyskryminacji i za jednakową pracę była jedna płaca. Niech zabiorą jedynce za...

DYSKRYMINACJI CIĄG DALSZY JECDEN MA 2320 ZLOTYCH DRUGI 2220

Anna

A czy ktoś wie jak wyglądają zarobki przeciętnego pracownika biurowego np. w księgowości ?

Alicja

@zx12 jak można znaleźć w licznych artykułach protesty jednak się przecież odbyły. Jeśli dobrze rozumiem było to już po uzyskaniu podwyżek o jakich wspomina @gość. Uczestniczyły w nich związkowcy i pracownicy firmy. Od czasu protestu minął już ponad miesiąc. Czy rozmowy o zmianach dalej trwają? A może protest osiągnął już jakieś widoczne rezultaty?

rambo

Firma otrzymuje z PGE bardzo duże pieniądze i utrzymuje swoje hotele za nasze pieniądze . Kto może szukać sobie lepszej pracy i nie dyskutować ,grudzień 2018 to odejście wielu pracowników którym za takie pieniądze nie warto przedłużać i robić uprawnień nie polecać takiej firmy innym .

zx12

dali na na otarcie łez miało być po 300 zł bali się protestów i że zainteresują się jacyś politycy/// .Swego czasu dyrektor oświadczył że nie będzie podwyżek bo brak kasy ale kierownicy dostali nagrody za oszczędności . To jest wielka ściema związki układają się elbestem , działają na szkodę pracowników. Od nowego roku średnia krajowa o 100 zło w górę , może ktoś z polityków zainteresuje się jaki bałagan panuje w elbeście jak źle chronione są obiekty strategiczne .

zx12

dali na na otarcie łez miało być po 300 zł bali się protestów i że zainteresują się jacyś politycy/// .Swego czasu dyrektor oświadczył że nie będzie podwyżek bo brak kasy ale kierownicy dostali nagrody za oszczędności . To jest wielka ściema związki układają się elbestem , działają na szkodę pracowników. Od nowego roku średnia krajowa o 100 zło w górę , może ktoś z polityków zainteresuje się jaki bałagan panuje w elbeście jak źle chronione są obiekty strategiczne .

ZX12

No podwyżki śmiech boją się Warszawy wasze związki was okłamują nie walczą o wasze sprawy . SOLIDARNOŚC i inne związki podpisują i zgadzają się na okradanie was ,koniec rozmów ile można rozmawiać pewnie dostali w łapę . Firma ma was gdzieś żądamy 300 złoty podwyżki i to co było ustalone nie jakieś ochłapy Trzeba nagłośnić wszystkie zaniedbania do ABW oni nadzorują obiekty strategiczne , brak ludzi ,praca po 24,00 godz , luki w ELEKTROWNIACH brak zainteresowania ze strony pionu ochrony ELEKTROWNI . W Opolu odeszło 3 pracowników sypie się wszystko ,morale spadło do zera ludzie muszą dorabiać w innych firmach . Zostanie wysłane pismo do DUDY z solidarności niech zobaczy jak związki okłamują ,oszukują ,układają się z firmom . Pewnie byli na popijawie i się dogadali .NA WARSZAWE .........

zx12

OPOLE ogłasza STRAJK ostrzegawczy L ,B jaka płaca taka praca .Nie szanują pracowników niech nie liczą na szacunek .Niema chętnych do pracy 4 osoby uciekły inni też myślą o odejściu .

jarek jerzyk

W Szczecińskim ZEDO w ochronie totalne dno nie polecam

Alicja

@zx12 rozumiem, że są to Twoje domysły. Czy ktoś z Was może powiedzieć coś więcej o tym, co w ostatnim czasie zmieniło się w firmie? Na jakie warunki zatrudnienia można liczyć obecnie?

jarek jerzyk
@Alicja 07.08.2017 11:24
@zx12 rozumiem, że są to Twoje domysły. Czy ktoś z Was może powiedzieć coś więcej o tym, co w ostatnim czasie zmieniło się w fi...

W Szczecińskim ZEDO ochrona to tylko umowa reszta to dno . Szukajcie lepszych warunków atmosfera w Szczecinie dno .

zx12
@Alicja 07.08.2017 11:24
@zx12 rozumiem, że są to Twoje domysły. Czy ktoś z Was może powiedzieć coś więcej o tym, co w ostatnim czasie zmieniło się w fi...

zmieniło się będzie 1 firma a nie Rogowiec 1, Rogowiec2 po za tym nic zero podwyżek brak kasy ,utrzymujemy hotele które przynoszą straty ,są utworzone jakieś dziwne stanowiska kierownicze . To wszystko my utrzymujemy,

zx12

Mamy zmiany w zarzadżie, stary dostal otprawe a nowy muśi śię dorobic i podwyrzki szlak trafi pewnie nowy z rodżiny .Albo utworzą nowe stanowiska kierownicze i trzeba na nich narobić ,praca marzen.

Alicja

Na jakie dodatki mogą liczyć pracownicy? Jakie benefity oferuje Elbest?

Ona

Nie polecam firmy EL Best w Warszawie a dokładnie w PGE na mysiej 2. Zostałam okrutnie potraktowana przez szefa ochrony. Zostałam zapewniona, że już nikogo nie szukają. Ja zrezygnowałam z pracy dla nich. Przeszłam płatne szkolenie pozytywnie. Kilka razy zostałam zapewniona że jest ono płatne. Wydawało mi się wszystko w porządku. Na początku uprzedzałam, że czekam na ważny list urzędowy i będzie mi potrzebny wolny dzień. Kiedy otrzymałam list i poinformowałam ich kiedy to ma nastąpić otrzymałam zwrotną odpowiedź, że mi dziękują za współpracę. Nie mają ze mną umowy, więc nie muszę rozumieć. Trochę w tym moim winy, gdyż mogłam od razu się upomnieć o podpisanie umowy. Myślałam, że to nastąpi po szkoleniu. Teraz zostałam na lodzie bez pracy. Jak się okazuje mało kto ze współpracowników ją lubi. Jest dwulicowa. Udaje miłą na początku. Potem pokazuje swoje prawdziwe oblicza. Ostrzegam wszystkich, nawet tych co będę pracować ogólnie dla tej firmy.

Pracownik

Firma jak wszystkie w tej branży ale są gorsze od Elbestu tak że niema co płakać nad jakimś posiłkiem bo w innych firmach tego niema .Zgadzam się z przedmówcami że mydli nam się oczy dodatkami a tak naprawdę dostajemy podstawę .

Seba

@Danio faktycznie nie ma, ale ta oferta jak dla mnie też jest godna zastanowienia. Tylko trzeba mieć minimum 3 lata doświadczenia.

Stefan

Hej

ochrona

Elbest to Dno. Pracownicy nie dostają sortów mundurowych (ja czekam już ponad pół roku), kobiety nie dostają posiłków regeneracyjnych(od kwietnie do dnia dzisiejszego nie dostały ani jednego posiłku, choć należy się na każdej służbie). Sprzęt ( czajniki, kuchenki do podgrzania posiłków), środki czystości na posterunkach są kupowane za pieniądze wyłudzane od pracowników przez "panią" koordynator. Bywały przypadki(dość często), że nawet paliwo do samochodu służbowego było kupowane z pieniędzy tzw. składkowych. Mobbing na porządku dziennym. To co się dzieje tutaj to nadaje się do prokuratora, inspekcji pracy i sądu pracy. Pozdrowienia z Dolnej Odry.

ram
@ochrona 26.09.2016 19:54
Elbest to Dno. Pracownicy nie dostają sortów mundurowych (ja czekam już ponad pół roku), kobiety nie dostają posiłków regenerac...

O której elektro dokładnie piszesz ???

anonim

(usunięte przez administratora)

Sławek

Jest ok

Sławek

Witam wszystkich. Czy dostaliście do podpisania lojalki o zostawaniu w pracy w razie konieczności , np braku zmiennika itp.Jak to się ma do zlecenioów . Ja nie podpisałem i już krąży wersja że nie dostanę nowej umowy.

Sławek
@Sławek 07.09.2016 19:35
Witam wszystkich. Czy dostaliście do podpisania lojalki o zostawaniu w pracy w razie konieczności , np braku zmiennika itp....

Zleceniowcow miało być*

zx12

podyżek niema i niebędżie ,firma niema kasy.stary zażąd został odwolany a nowi preześi to sztuki tylko do brania kasy tylko obiecują nic nierobią .To spułka do doienia kasy ,to frma krzak PIS powtykał swoich do spółki. Dwa lata pracy żadnej podwyżki, nadgodziny tylo norma,zero szkoleń tylko dokładają obowiazków .Pracownicy są żli morale to zero,jaka płaca taka praca.Zero zangażowania EL OPOLE BRAK luzido pracy z uprawnieniami .Nie polecam

yyyy

ciekawe co zrobi sznowna dyrekcja po ogloszeniu przez rzad o podwyzce od 2017r minimalnego wynagrodzenia 2000zl minimum jak do teraz nie podniesli kwoty do 1850 co obowiazuje od 01.01.2016r.ale jak to w elbescie security to pewnie cos wymysla aby wyjsc na swoje a ty dalej lugaj po staremu za psie pieniadze.ciekawe czy to ktos czyta ale mysle ze tak skoro ktos domaga sie meila od jana@ na swoj adres meilowy be.... go.... elbest security.tylko ciekawe dlaczego nie pisze nic na temat podwyzek ?

yyy

ciekawe co zrobi sznowna dyrekcja po ogloszeniu przez rzad o podwyzce od 2017r minimalnego wynagrodzenia 2000zl minimum jak do teraz nie podniesli kwoty do 1850 co obowiazuje od 01.01.2016r.ale jak to w elbescie security to pewnie cos wymysla aby wyjsc na swoje a ty dalej lugaj po staremu za psie pieniadze.ciekawe czy to ktos czyta ale mysle ze tak skoro ktos domaga sie meila od jana@ na swoj adres meilowy be.... go.... elbest security.tylko ciekawe dlaczego nie pisze nic na temat podwyzek ?

yxz

elbest to jeden wielki przekret a do ogolnej oceny to nie ma skali na minusie aby to ocenic

XXX

Wizor przeciez wyraznie pisze ze jest umowa o prace a nie zlecenie czytac trzeba co jest napisane.No w innych firmach pomimo.ze pracuja na nockach potrafili podniesc minimalne wynagrodzenie (m.in.SOLID)tylko do tego trzeba dobrej woli tych na gorze a jak nie wiedza jak to zrobic to niech pytaja innych

xxx

hala kase to pewnie podniesli dyrektorom a na oddzialach kicha wielka nawet minimalnej krajowej n ie pdniesli bo twierdza ze sie nie nalezy bo doliczaja dodatek za nocki a w ogloszeniu o naborze w EWZ Czymanowo oferuja 1850zl a juz zatrudnieni dalej zapieprzaja za stara stawke tj.1750zl.Gdzie tu sprawiedliwosc?no ale jesli w rankiingu firm na 20 agencji zajmuja 20 miejsce to nie ma sie czemu dziwic

bodziosol
@xxx 17.03.2016 13:57
hala kase to pewnie podniesli dyrektorom a na oddzialach kicha wielka nawet minimalnej krajowej n ie pdniesli bo twierdza ze si...

jakie podwyżki! Trzeci rok pracuje i nie było żadnej podwyżki ,raczej obniżka bo najniższa poszła kilka razy do góry a pensja nie!!!!!!!!!!!.Potem zmienili premiowanie i też jest w plecy.To co dziwic się pracownikom ,że są źli i zdegustowani.Najciekawsze jest to , że brakuje pracowników kwalifikowanych a Goszczyckiej wydaje się ,że jest ok. Zamiast inwestowac w firmę i pracowników inwestują w zarząd,dyrekcję i przyjemności.Znałem kiedys taką firmę -przeżyła 16lat.

xxx

asek jakos nie widze dalej podwyzki ani aneksu do umowy.a z ta stawka uczciwa to chyba nie do konca bo wymogi ze hej.norma godzin.za nadgodziny nie chca zaplacic a dorobic nie ma jak. No hala dalej czekam na odpowiedz komu ELBEST kase podniosl?

xxx

hala moze wiesz komu Elbest podniosl kase?bo jak na razie jakos ich nie widze na pasku wyplatowym.

xxx

co ma jakas umowa do podwyzki rzadowej nalezy sie i koniec!ale sluchy chodza,ze to wina jakis zwiazkow zawodowych bo nie chca podpisac ugody jak pozostale zwiazki o ktorych mowia "lizusy"

xxx

moze ktos wie dlaczego nie podniesli placy minimalnej z 1750 na 1850 co gwarantuje rozporzadzenie Rady Ministrow w/g ktorego pracownikom na etatach sie to nalezy?Czy wolno dzialac wbrew Rzadowi?

xxxx

Kiedy trzeba zapewnić pracownikom posiłki i napoje? za okres zimowy uważa się okres od dnia 1 listopada do dnia 31 marca, A w elbeśćie od 10 01.2016 do 31.01 2016

xxx

no teraz dadza poddwyzke bo musz krajowka idzie do gory

nick

No kochani oddziałowcy:-) jak samopoczucie po podwyżkach?

jan

Witam i mam pytanie , z kim z elbestu rozmawiac nt sytuacji w elektrowni , chodzi mi o Zarnowiec i dzialania 2 ze starych ochroniarzy,gdyz robia wszystko zeby odstraszyc ludzi od pracy tutaj Pozdrawiam

on
@jan 01.10.2015 07:47
Witam i mam pytanie , z kim z elbestu rozmawiac nt sytuacji w elektrowni , chodzi mi o Zarnowiec i dzialania 2 ze starych ochro...

Jan zgłoś temat pracodawcy -dyrektorowi, przecież wystawia ogłoszenia o naborze do pracy, więc mu zależy. A swoją drogą ciekawe którzy to taki ferment sieją?

on
@jan 01.10.2015 07:47
Witam i mam pytanie , z kim z elbestu rozmawiac nt sytuacji w elektrowni , chodzi mi o Zarnowiec i dzialania 2 ze starych ochro...

Jan widziałam Twój wpis proszę o konkretne informacje na e-mail: beata.goszczycka@elbestsecurity.pl

koszmar

No od 1 sierpnia przejmuja elektrownie Zarnowiec .Szukaja 17 ludzi do pracy ,ciekawe czy tak od razu wytrzepia tylu ludzi

anonim

Tygrys... Święta prawda.Odwaliłeś kawał dobrej roboty. Jesteśmy z Tobą, powodzenia i czekamy na powrót do Nas!!! Powodzenia!!!

Tygrys

W firmie Elbest każą reagować wartownikowi, a jak zwrócisz uwagę łamięcamu prawo lub chamskiemu lub agresywnemu wysoko postawionemu osobnikowi - karają Cię przenosząc na obiekt do którego masz o kilkanaście km dalej i gdzie są gorsze warunki pracy; wmawiając jednocześnie, że to nie kara i że nic do ciebie nie mają, że jesteś spoko pracownikiem dla nich. Ponadto niemalże zero perspektyw na rozwój/awans. Zrobisz studia w kierunku związanym z ochroną, jesteś ponadprzeciętnie sprawny fizycznie, dobrze strzelasz, masz dodatkowe umiejętności, kwalifikacje dalej robisz na stanowisku szeregowego; bo przecież nawet nie ma tam za wiele innych stanowisk. No, chyba, że masz dobre znajomości to ci stworzą stanowisko.

10 lat mineło

Jak większość z nas staram się wyrobić finansowo do 10 każdego miesiąca. Poczynania naszej prezes z ostatnich kilku i kilkunastu miesięcy pozostawiają wiele do życzenia. A to co jest przygotowane dla Nas w ramach "niby niezbędnego transferu " nie ma absolutnie nic wspólnego z jakimkolwiek dobrem pracownika. Już na spotkaniu w grudniu 2014 pani prezes udowodniła że bez względu na to gdzie pracujemy i jakie zajmujemy stanowiska ma nas głęboko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ciekawe ile góra dostała za wprowadzenie w życie programu wykupu na przełomie grudnia i stycznia 2014/15. TAK DALEJ BYĆ NIE MOŻE Najwyższy czas zebrać się razem Rogowiec, Chabielice, Wawrzkowizna, Bogatynia i coś z tym wreszcie zrobić !!!

slaykulka

Witam. Zamierzam zatrudnić się w Elbest w Warszawie. Zaproponowano mi zlecenie za 10 zł brutto. Proszę o opinię o Firmie. Pozdrawiam

startkamil20

zwiazki elbestu dla centrali a oddział maja gdzies

Tomasz2020

Już po centrali... zabrali stażowe do zera,Najbardziej to odczują pracownicy którzy pracują po kilka-kilkadziesiąt lat... natomiast premii zostawili coś ok 5%... I jak tu (usunięte przez administratora)nie wyjechać.

Koniara
@Tomasz2020 20.01.2015 20:06
Już po centrali... zabrali stażowe do zera,Najbardziej to odczują pracownicy którzy pracują po kilka-kilkadziesiąt lat... nato...

Drogi kolego dziękuję Ci że nazwałeś mnie koniarą to miłe. :-) Jednak nie podoba mi się fakt że wyśmiewasz się z bardzo chorej osoby która mogła umrzeć na stole operacyjnym nie z powodu wypadku gdyż tamtego dnia nie jezdziłam konno tylko byłam w pracy bite 12 h od rana do wieczora. Po powrocie do domu zemdlałam gdy doszłam do siebię pojechałam do szpitala gdzie nasi kochani bełchatowscy lekarze powiedzieli że nie są w stanie mi pomódz więc pojechałam do szpitala gdzie usłyszałam werdykt .... Operacja potrzebna na już !!!!! Zagrożenie życia :-) :-) :-) RZECZYWIŚCIE BARDZO ZABAWNE HAHAHAHAHAHAHAHAHAH ALE SIĘ UŚMIAŁAM HAHAHA

misia

Wiecie czy od nowego roku całkiem likwiduja centrale

elesciak

Wie ktos czy bendzie kasa na swieta dla tych cn sa w centrali

zara12345

W tej firmie jest jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Panie śpią z facetami na patrolach w aucie służbowym gdzie dochodzi do różnych miłosnych igraszek.

olek
@zara12345 18.09.2014 23:43
W tej firmie jest jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Panie śpią z facetami na patrolach w aucie służbowy...

Prawda.Jedna koniara tak brykala ze teraz siedzi na L4 od 2 miesiecy hehe.

Koniara
@olek 23.01.2015 16:49
Prawda.Jedna koniara tak brykala ze teraz siedzi na L4 od 2 miesiecy hehe.

Drogi kolego lub koleżanko dziękuję Ci że nazwałeś/aśmnie koniarą to miłe. :-) Jednak nie podoba mi się fakt że wyśmiewasz się z bardzo chorej osoby która mogła umrzeć na stole operacyjnym nie z powodu wypadku gdyż tamtego dnia nie jezdziłam konno tylko byłam w pracy bite 12 h od rana do wieczora. Po powrocie do domu zemdlałam gdy doszłam do siebię pojechałam do szpitala gdzie nasi kochani bełchatowscy lekarze powiedzieli że nie są w stanie mi pomódz więc pojechałam do innego szpitala gdzie usłyszałam werdykt .... Operacja potrzebna na już !!!!! Zagrożenie życia :-) :-) :-) RZECZYWIŚCIE BARDZO ZABAWNE HAHAHAHAHAHAHAHAHAH ALE SIĘ UŚMIAŁAM HAHAHA

ObiektywneSpojrzenie

Sprawa w o.ELB wygląda następująco czas pracy 8h system 3 zmianowy. Dodatki -10% premii za np brak czapki motywowane brakiem pełnego umundurowania... a dodatek mundorowy...? Na start umowa zlecenie 11 zl/h brutto po odprowadzeniu wszystkich składek do rączki 8 zł i ani grosika więcej...Na zleceniu jest się białym murzynem ciągłe tel. od dowódzców zmiany żeby przyjść do pracy próby zastraszenia że jeśli się nie przyjdzie do zadzwoni szef lub będzie ciężko z umową o pracę...Na umowie o pracę stawka wynagrodzenie zasadnicze 1600 zł 20% dodatku do zmian nocnych ok.6 szt w miesiącu i 15% premii liczone od wynagrodzenia czyli ok. 300 zł. Dorobić nie ma jak bo system koliduje, wolne dostać najlepiej przynieść od lekarza... De facto ostatnio zrobiła się moda na kwalifikowanego ciecia obiektowego bez dopuszczenia do broni pracują na tych samych zasadach co ci z bronią. Podział na centrale i oddział ostatnie święta wielkanocy centrala dostała jakieś żałosne paczki oddział nie. Obowiązki takie same wynagrodzenie od 1600 zł +3 000 zł. Brak dofinansowania do przewozów wyjątek centrala. Praca w sam raz dla kobiet żeby nie kisić się w markecie na kasie albo jeździć na szczocie w innym obozie pracy zwanym MegaSerwisem.

Elbeściak

bardzo dobry Pracodawca !!!

PGE 2

Farsa w ochronie! Grafik potrafią Ci zmienić z dnia na dzień , rzucić na inną zmianę i się martw! Lepiej nic nie planować bo i tak przełożony rozplanuje twój miesiąc według jego zmiennych widzi mi się ! Ponad to panuje jeden wielki donos! Emerytowani policjanci mają się za bóg wie kogo na posterunkach, a młodzi są pomiatani i uważani za gorszych. Tak jakby ten zawód był zagwarantowany tylko byłym policjantom ! Farsa! Kolesiostwo jak się patrzy, trzeba uważać co przy kim się mówi. Oczekiwania z kosmosu za psie pieniądze. Dziwnym trafem na tych samych stanowiskach różne osoby mają różne stawki od 1680 do 2100(usunięte przez administratora)

pikuś
@PGE 2 08.04.2014 21:46
Farsa w ochronie! Grafik potrafią Ci zmienić z dnia na dzień , rzucić na inną zmianę i się martw! Lepiej nic nie planować bo i...

realna rozbieżność w wypłacie za tą samą pracę1300'na rękę [oddział]do 3400 [z dodatkami centrala ]

anonim

(usunięte przez administratora)

leon

Elbest który był już się skończył obecnie pracownik z licencją 1680zł brutto ,nie ma już żadnych dodatków, ,socjalu około 1300 zł realnie na rękę wystarczy jeden dzień choroby i masz 3 stówki w plecy czyli pewne masz 1000zł-praca w stresie na 3 zmiany-powodzenia i zdrowia życzę które na pewno stracisz

?

witam wszystkich moze ktos napiszwe ile tak naprawde zarabia sie w tej firmie i co to jest ten pakiet socjalny

Zostaw opinię o Elbest - Bełchatów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elbest