Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Adesso

Pracowałeś w firmie Adesso i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
jjjkji - 2015-01-05 16:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nestea72 - 2014-12-28 00:33:58]:
tak racja co robisz to za wolno ale ze wykonujesz kilka rzeczy jednoczesnie to dobrze jest i musisz robic najgorsze a reszta niech sobie gada o pierdolach itd albo stoi pol dnia przy kompuyerze udajac ze cos robi
zdjecie uzytkownika
mazowszanka - 2015-01-05 18:31:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja to się wogóle dziwię, że ta "firmą" to nie zainteresował się jeszcze PiP, chyba ludzie poprostu boją się do nich napisać. Ja pracowałam i wiem, że mobbing jest tam na porządku dziennym, sklep niebezpieczny, umowa śmieciowa podpisywania tylko po to aby pociagac pracownikow do odpowiedzialności w razie braków inwentaryzacyjnych, które przy takim zabezpieczeniu sklepu będą i tak i tak. Przed rozpoczęciem pracy błagamdziewczyny poczytajcie trochę o niej w Internecie, może dojdzie do tego, że nie będzie już chętnych do tej pracy i będą musieli udać jakieś prawa pracownikom
zdjecie uzytkownika
jjkoki - 2015-01-08 14:41:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak racja racja mobbing mobbing i jeszcze raz mobbing wykorzystywanie szantaz itd ale tak juz jest dlugo dlugo dlugo i nikt sie nie zastanawia nad tym dlaczego osoby przychodza i sie zwalniaja albo dlaczego zostaja zwalniane bo za duzo mowia i to prawde moze w koncu ktos sie za to zabierze bo jakby adesso wiedzialo co sie dzieje to by moze cos z tym zrobilo bo jest samowolka tylko jest ok jak ma regionalna alboregionalny przyjechac to wtedy wszystkie potrafia pracowac
zdjecie uzytkownika
byla textilka - 2015-01-09 12:34:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ana - 2014-11-24 02:21:54]:
pracowalam w tej firmie 2 lata.zarobki najnizsza krajowa,kierownik 200zl wiwcej.ale jesli chodzi o sklep internetowy to naprawde mają duzy wybór odzieży,a w kazdym sklepie internetowym mają 10dni na wyplate pieniedzy za zwrot.a czemu mniej ci wyplacili to nie rozumiem,jak nie otworzysz zalączników to sie nie dowiesz.ja po zwrocie za 3dni mialam kase na koncie,wysylaja siódemką w ciągu 48h od zamówienia.ja polecam sklep internetowy.
zdjecie uzytkownika
wesołek - 2015-01-13 09:31:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to Paniusiu weź pieniążki z opieki i idź do sklepu armaniego
zdjecie uzytkownika
fhjbvv - 2015-01-13 16:39:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zwolnilam się i czuje się... nie wiem jak opisać tą ulgę, że nie będą usiała pracować. 10 godzin w oparach plastiku, w niebezpieczonym sklepie, w którym wielkim krokiem zbliża się inwentaryzacja i stres taki, że szok. Tak pracy w TM nikomu nie życzę
zdjecie uzytkownika
Pola - 2015-01-13 18:27:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czegoś tu nie rozumiem. Piszecie, że tak strasznie się wam pracuje w TXM, że mobbing, że km nic nie robią... czy ktoś was zmusza??? Umowy śmieciowe których ja nie popieram, ale chyba nikt nie ukrywa przed Wami na jakiej umowie będziecie pracować, należy czytać co się podpisuje. Mobbing... należy zgłosić w odpowiednie miejsce a jak praca nie odpowiada to wystarczy nie podejmować jej lub złożyć wypowiedzenie. Praca nie należy do lekkich, fakt dużo stresu, dużo do zrobienia... codzienne dostawy, inwentury i pilnowanie aby wszystko było zgodne z VM, bo przyjedzie regionalna i będzie się czepiała.
Ale jak się człowiek postara to jest ok. Ważne żeby ekipa była zgrana i wszystkim zależało to i target jest wyrobiony i premia wpada.
A jak się komuś nie chce pracować i narzeka tylko, że ciężko to droga wolna...
zdjecie uzytkownika
kiki - 2015-01-14 09:28:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do koleżanki powyżej- po to zostało stworzone to forum aby ludzie wymieniali się swoimi opiniami na temat pracodawcow. Dobrze się Pani pracuje super, alesśmieszy mnie to, że bagatelizuje Pani problemy ludzi: wychodzi na to, że wg Pani mobbing jest ok, umowy śmieciowe są ok, bo najważniejsze jest wypracowanie targetu. A tak jeszcze z innej beczki w 2015 roku Tekstil Market zostanie poddany wnikliwej kontroli PIP źródło wyborcza.pl
zdjecie uzytkownika
lornetka - 2015-01-14 14:34:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kiki - 2015-01-14 09:28:49]:
Róbcie i piszcie tak dalej . będzie kontrola PIP i innych 100 instytucji.
Może gdzieś wykryją nieprawidłowości czy cos innego i nie daj boże zamkną wasz sklep. Firma sobie poradzi . Na miejsce waszego zamykanego sklepu firma otworzy 10 w innym miejscu.
Co ładniejsze to może staną '' na rozstajach dróg''- tam nie ma mobbingu a gdzie pójdzie do pracy większość niezadowolonych pań ? Do Armaniego czy do biedronki - tam też nie ma mobbingu?
zdjecie uzytkownika
kiki - 2015-01-14 18:21:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja akurat na "rozstaju dróg" nie muszę stawać bo kiedyppracowałam w cudownym TM skończyłam filologię angielską i mam swoją działalność, a jeżeli Pani jedyna opcja będzie praca w lesie to gratuluję i proszę nie mierzyć innych swoją miarą
zdjecie uzytkownika
ghjjhhgkk - 2015-01-14 18:42:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uuuuuuu jak się koleżanka rozbuchala, regionalna czy kietowniczka? Lepiej zamksc sklep niż dac ludziom przyzwite umowy, niezła polityka
zdjecie uzytkownika
ami - 2015-01-14 19:56:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktos pracowal w TM w Sokolce? Prosze napisac jaka jest praca i Pani z regionu?
zdjecie uzytkownika
lilka - 2015-01-14 20:07:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no no prosze tak tu ktos pisze o mobingu itd ale jezeli ktos sie zatrudnia ta skad na poczatku moze wiedziec jak bedzie traktowany przez swojego kierownika czy pracownika to wychodzi z czasem a pracowac trzeba wszedzie nie ma lekko ale mobbing jest zabroniony w dzisiejszych czasach jest ciezko z praca dlatego ludzie biora co jest pracuja gdzie moga i milcza milcza a tak powaznie to jakies kontrole by sie przydaly ale nie takie zapowiedziane takie ala tajemniczy klient i tak by musial sobie chodzic to by sie dopiero nasluchal o czym to sie mowi
zdjecie uzytkownika
hjjjk - 2015-01-15 20:57:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kiki - 2015-01-14 18:21:51]:
tu odp do kiki nie chodzi tu o zamkniecie sklepow czytaj uwazniej chodzi tu o personel w wiekszosci o to jak osoby na wyzszym stanowisku traktuja poczatkujacych pracownikow jak sie nasmiewaja itd i chodzi tez o to ze firma adesso powina zatrudzniac pracownikow na naormalnych umowach a nie na tkz. smiecowkach bo jest talk ze pracuja osoby po pare lat i sie utrzymija no wlasnie jak jak pracuja kierownicy i ich milusinskie a nowe osoby do roboty a reszta na zapleczu gadu gadu albo gdzie indziej no i oczywiscie rozmawiac przez telefon dlugo ale jak mus to potrafia zabrac sie do pracy no zdarzaja sie tez wyjatki jak wszedzie bo praca nie jest zla tylko jest za malo pracownikow by to wszystko ogarnac bo jak sa 2 osoby na sklepie jest promocja wyprzedaz do uszykowania i towar do zrobienia i jeszcze cos to jak
zdjecie uzytkownika
jkkdjkls - 2015-01-16 21:17:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak by człowiek nie pracował wiecznie jest za wolno, za wolno, ciągle jakieś groźby. Jak by to powiedział klasyk "to ludzie ludziom zgotowali ten los". Dlaczego w tej firmie jest tyle osób bezinteresownie złośliwych, w moim sklepie dochodziło do tego, że nawet na zawiązanie przyjaźnie patrzono krzywo, chyba dlatego, żeby nie było, że kolektyw będzie spiskował przeciwko kierowniczce. Ludzie czy do dyrekcji, kierowników tej firmy dojdzie wreszcie fakt, że człowiek zestresowany, któremu trzęsą się ręce nie jest wydajnym pracownikiem ?
zdjecie uzytkownika
młoda - 2015-01-16 22:22:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej dziewczyny a jakie macie odczucia na temat Textil w Pułtusku, Legionowie i Wyszkowie bo chciałam aplikować ale tyle się naczytalam, że się boję
zdjecie uzytkownika
Iza - 2015-01-17 10:18:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie musisz aplikować bo te sklepy prowadzą agenci i to oni zatrudniają personel . A odpowiadając na Twoje pytanie dziewczyny w tych sklepach sa w porządku.
A gdzie mieszkasz ze chcesz aplikować do akurat trzech sklepów ktore sa w trzech innych miejscach .
Czuje tu scieme i jakieś dolewanie oliwy do ognia .
Ogarnij sie
zdjecie uzytkownika
Iza - 2015-01-17 10:19:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogarnij sie mloda
zdjecie uzytkownika
Elwira - 2015-01-17 14:39:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Iza - 2015-01-17 10:19:38]:
Też myślę o pracy jako agent dla TXM . Czy ktoś wie jaką firma daje prowizję ?
Jak z kosztami ? Kto płaci prąd , ogrzewanie , czynsz , podatki, itd?
Elwira
zdjecie uzytkownika
Iza - 2015-01-17 15:42:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prowizja ZERO
Nie ma prowizji
zdjecie uzytkownika
mloda - 2015-01-17 16:35:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo mieszkam w takim miejscu gdzie do każdego z tych miast mam mniej więcej taka sama drogę Izo
zdjecie uzytkownika
Elwira - 2015-01-17 16:42:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Iza - 2015-01-17 15:42:03]:
Jeżeli nie ma prowizji to jak zarabia agent ?
zdjecie uzytkownika
txm - 2015-01-23 21:10:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziewczyny, wiecie może co wydarzyło się w Mysłowicach?dlaczego została zwolniona tam kierowniczka???przecież taka zorganizowana a wyszły niby jakieś "przekręty"hmmm?????
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Osoba ktora przeprowdzała rekrutacje była niezwykle miła. Zaznaze ze to był mezczyna ;) Zadawała pytania odnosnie wczesniejszej pracy, co mysle o sklepie TXM. Ogolnie bardzo miła rozmowa rekrutacyjna
Pytania: - przekonać do kupna torebki dla żony
- co zrobić z towarem ktory sie nie sprzedaje
- styczność wczesniej z handlem
zdjecie uzytkownika
Ewitka - 2015-01-25 12:24:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem ajentem od ponad pół roku. Na rozmowie wielkie obiecywanie premii a w rzeczywistości to target jest tak zawyżony że cudem udało nam się raz go zrealizować. Ajent ma stałą pulę. Wszystko jest tak wyliczone żeby wystarczyło na pracowników przy najniższejższej krajowej, na podatki i ZUS-y. Innych kosztów brak, ale zostaje ci na rękę mniej więcej tyle co kierownikowi. Nie masz urlopu i innych przywijejów pracowniczych. Gdyby można było tą premię wypracować to może nie było by tak źle. Cieszy mnie jedynie fakt że mam wspaniałe pracownice, które bardzo się starają i przykładają do pracy. Problem się zacznie w sezonie urlopowym bo przy etatyzacji 1.75 będzie ciężko sprostać wymaganiom pracodawcy. Ogólnie nie polecam, na pewno nie zarobicie na tej ajencji.
zdjecie uzytkownika
ania - 2015-01-25 12:35:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam serdecznie

Czy zaglądaliście już na stronkę http://tanieaukcje.com/p/f8ac9f69944411e491220025907bb422

Są to aukcje bez ceny minimalnej jak wygrasz tj przelicytujesz innego użytkownika wygrywasz

Serwis bardzo szybko urasta w siłę coraz więcej użytkowników aktywnych

Przedmioty na aukcjach rewelacyjne ceny również!

Aby licytować trzeba wykupić kredyty ceny za pakiety są różne od 6 do 200zł

jeden kredyty podbija cenę o 10 groszy:)

Teraz trochę ciężej się walczy jest więcej ludzi chętnych i ciężej wygrać za drobne wiem to po sobie:) hhihiih

Spytacie czemu za takie ceny schodzą przedmioty i czy to realne?

Wg analityków serwis ma już 8 tys aktywnych użytkowników którzy w miesiącu wpłacają minimum 100zł na aukcje

daje to 800tyś :shock:

Na nagrody wydaja średnio 200tyś

Więc zysk maja ładny :shock:

Pozdrawiam ktoś może skorzysta i zechce powalczyć o sprzęcik :)

uprzedzam nie jest łatwo czasem aukcja trwa nawet 8godzin hihihihih :evil:
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adesso
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Adesso?
Zadaj pytanie
x