logo Adesso

Adesso

Andrychów

Opinie o Adesso

Y 2017-04-06 08:32
Dokładnie u nas tak samo. A gdyby nie ajent to po miesiącu byśmy wszystkie poszły w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo ta praca to jakaś pomyłka .
7
v 2017-04-06 10:08
Mobbing. Narzucanie planów niemożliwych do zrealizowania bo nie mozna rozliczac wszystkich sklepow wedlug identycznych standardow, wysokoobrotowe zawsze beda slabsze wynikowo. Nie byloby w tym nic zlego bo do celu zawsze mozna dazyc ale kiedy publicznie jestes bluzgana za slaby wynik procentowy ze wzgledu na obroty to jest mobbing. W dodatku gdy powiesz ze zaproponujesz prezesowi inne rozwiazania to uslyszysz ze jak sprobujesz napisac maila to mozesz sie pakowac. Takich macie regionalnych droga firmo. Firma jest w porzadku ale zatrudnia tragicznych zarzadzajacych. Zamiast szukac problemow wsrod dziewczyn na sklepach poweszcie wsrod RKS bo to nie jest dla nas wsparcie tylko utrudnienie pracy.
21
v 2017-04-06 10:23
i jeszcze jedno: fajnie ze daliscie opcje oceny RKS na nps ale nie liczcie ze ktokolwiek tam napisze prawde wlasnie dlatego ze RKS sugeruja wypowiedzenia i km, i ajentom bo podobno maja taka mozliwosc. Macie sile oddanych pracownikow ktorzy sa traktowani bardzo niesprawiedliwie. Nie ma motywacji, nie ma pracy z ludzmi, nie ma doceniania niewielkich sukcesow za to sa grozby, nakazy tlumaczen z kazdej bzdury i zamiast zajac sie praca trzeba stac przy mailach/telefonach pol dnia. Myslicie ze my nie chcemy pracowac z klientem? My juz dawno nie jestesmy sprzedawcami bo nam nie pozwalacie. Zawalacie nas tyloma zadaniami nie zwiazanymi ze sprzedaza ze nam przed tymi klientami wstyd bo czasu dla nich nie ma. Przeciez my nie mozemy ciagle zostawac po zamknieciu. Chce byc sprawiedliwa i powiem ze widac zmiany w firmie, widac ze probujecie nas jakos wspierac ale zrobcie najpierw porzadne szkolenia regionalnym z motywacji bo wielu z nich jest nieprzygotowana do pracy z zespolami na sklepach.
20
Igiełka 2017-04-06 21:57
Adesso nie ma wcale nowych ofert pracy a szkoda bo to fajna firma.
1
francuski piesek 2017-04-09 19:49
Pytanie tylko czy dają tą umowę o pracę. Bo za moich czasów to osoby z agencji przy przyjęciu do pracy na umowę zlecenie obiecywano że popracują pod agencją do końca roku, potem TXM CL przejmie pod siebie i da umowę o pracę, następnie wypierd***li na zbity ryj dwa dni przed świętami i bezczelnie im się wmawiało się, że nie ma pracy bo magazyny puste ale po Nowym Roku zadzwonią bo będzie wznowa pracy. Po Nowym Roku powiedzieli że towar zacznie na magazyn przychodzić pod koniec stycznia lub na początku lutego, po czym jak to dyro stwierdził "nie potrzebuje "starych" pracowników bo woli nowych za których mniej zapłaci".
2
Igiełka 2017-04-11 18:27
Adesso jest fajną firmą ale chyba widzicie ile wszystkiego jest na rynku więc nie dziwcie się że jest trudno. W każdej branży jest ciężko. Pracuję tu i czasami się denerwuję ale nie powiem złego słowa na firmę.
HH 2017-04-12 11:36
Szczególnie jak RKS SIEDZI CI NA DUPIE PRZEZ 6 GODZIN A TY MASZ W H.....ROBOTY!!!!
7
Joanna 2017-04-12 12:29
@Igiełka a co uważasz za największy plus pracy w firmie?
jam ci ona 2017-04-14 11:01
Może czas najwyższy przyjrzeć się dla czego jest ta dużo negatywnych opinii a nie szukać plusów tam gdzie ich nie ma . Nie wystarczy wam 10 stron opinii na temat "super" pracy w firmie zacznijcie od od RKS którzy robią wam krecią robotę niszczą w człowieku resztki chęci do pracy i odzierają ich z godności . Nie udolne wprowadzenie systemu SAP który sam w sobie jest programem wysokich lotów , towar jakościowo nadaje się jedynie na rynek bo żadną konkurencją dla innych tego typu sklepów nie jesteście , ceny z kosmosu torebka w promocji po 99,99 zł to jakiś żart Monnari ma torebki ze skóry na promocji po 69.99 . niska etatyzacja , ja już nie wiem czy jestem sprzedawcą ,magazynierem czy ulotkarzem .... czas na promocję 14 godzin kpina jakaś . Niby wszyscy w firmie jesteście nam do pomocy a jak przychodzi co do czego to i tak zostajemy same z problemem począwszy od RKS a skończmy na help desk ... RKS jak kogoś nie lubi to go zniszczy ... Zmięcie system zarządzania , to nie jest opinia jednostki bo takich jak ja jest mnóstwo w każdym regionie... Zresztą po co ja się produkuje tu i tak się nic nie zmieni i nikt nie zwróci na nas uwagi możemy pisać i pisać a wy dalej swoje
19
Mała 2017-04-22 07:11
No właśnie też się zastanawiam nad tym czy ktoś oprócz ajentow i sprzedawców tu zagląda... skarg jest sporo, a jakiej kolwiek ingerencjiz pomocą dla nas nie ma. Ale nie oszukujmy się tu "łapa łapę myje". Jak to jest wg dopuszczane, ze np jak wyrobimy premie nie ma list do podpisania ile komu i tak samo z inwentaryzacja. Pracuje Na markecie prawie 8 lat i już różne przekręty widziałam, ale żeby kierownik żywcem przekręty z pieniędzmi robił... ja się pytam kto ich sprawdza i czy wogole sprawdzane jest wypłacanie nam gotówki. Z premii grosze, za inwentaryzację grosze A całą resztę Pani kierownik sobie do kieszeni bierze. Przecież my bardzo dobrze wiemy ile jest do podziału.Ale można??? Wszystko można, bo nikt jej tego nie udowodni. Stoi cały dzień przy kompie z telefonem w ręku, wytyczne da I jak "niby" nie ma co robic i jest nas za dużo to idzie do domu. A jak wiecie roboty jest i to nie mało ale po co ma co kolwiek robic jak ma ludzi od tego. POZDRAWIAM TYCH KTÓRZY TO CZYTAJĄ. A i jedyna chyba możliwością na jakie kolwiek dobre zmiany to jest poprostu zmiana pracy, bo szkoda naszego zdrowia dla tak marnej firmy
4
Niteczka 2017-04-22 10:39
@Mała Czy Twoje zarzuty są zasadne? Może posądzasz ludzi o nieuczciwość a to nie jest prawda? Pracuję w firmie i nie mogę narzekać, może nie jest luksusowo ale raz jest lepiej raz gorzej. Generalnie lubię robić to co robię i może dlatego jestem zadowolona?
Mała 2017-04-23 19:02
Ja również lubię robić to co robię. Nie zawsze było super. Były lepsze i gorsze dni, ale to co się dzieje ostatnio to lekka przesada tak jak już ktoś wcześniej wspominał... oczekują od nas, że będziemy pracować za dziesięciu, a jeżeli chodzi o wypłaty to płakać się chce, bo nawet swoi ajenci nas okradają. I wielki szacunek dla tych którzy sprawiedliwie dziela chociażby premie tak jak Pani AJENTKA i wiem, ze napisała prawdę bo to nie jedyna osoba z dobrym sercem , która dba o pracowników. My niestety nie mamy tak dobrze
3
Mała 2017-04-23 19:03
Ja również lubię robić to co robię. Nie zawsze było super. Były lepsze i gorsze dni, ale to co się dzieje ostatnio to lekka przesada tak jak już ktoś wcześniej wspominał... oczekują od nas, że będziemy pracować za dziesięciu, a jeżeli chodzi o wypłaty to płakać się chce, bo nawet swoi ajenci nas okradają. I wielki szacunek dla tych którzy sprawiedliwie dziela chociażby premie tak jak Pani AJENTKA i wiem, ze napisała prawdę bo to nie jedyna osoba z dobrym sercem , która dba o pracowników. My niestety nie mamy tak dobrze
1
qq 2017-04-25 10:32
Jak mogą WAS oszukiwać Ajenci z pensjami??
Od stycznia macie obowiązkowe listy obecności dla UZ i UOP-tam macie wypisane godziny pracy, na podstawie których powiennieście dostawać rachunki na zakończenie kolejnego msc.
Na UOP macie najniższe wynagrodzenie- bo tyle płaci Ajentom TXM S.A.
Od STYCZIA macie obowiązującą najniższą stawkę za godzinę dla UZ-9,4 netto zł dla osób z pełnym zusem, 11, 13 netto zł dla studenów.

Nie dawajcie się rąbać, zdajcie sobie sprawę z Waszych praw!!!
U Mnie na salonie był premia raz-podzielona sprawiedliwie dla pracowników, nigdy nie oszukałam moich dziewczyn- czasem sama im dokładam z własnej pensji, dostają rachunki, wszystko zgadza się z grafikiem i listą obecności, a i tak zostałam oskarżona o oszustwo, bedąc jak najbardziej uczciwą osobą w stosunku dla moich pracowników, którzy zapieprzają jak woły!!!!

Nie na widzę tej firmy!!!
5
queen b 2017-04-25 14:09
Mam prośbę- czy osoby poszkodowane przez swoich ajentów mogłyby podać przynajmniej z jakiego są regionu? Przepraszam was bardzo ale w tej chwili wszyscy ajenci są oskarżeni o oszustwa, zaczyna się robić na nas jakaś nagonka. Jest mi bardzo przykro, że musicie pracować w takich warunkach i z takimi pseudoszefami ale firma za chwilę oskarży nas wszystkich- tych uczciwych również, bo same wiecie że u nas wszystkich wrzuca się do jednego worka. Uważam, że z nieuczciwymi ajentami ktoś powinien porozmawiać, zrozumiałe jest że same się boicie i nie podacie nazwy miasta, ale może chociaż region. Nasi przełożeni czytają to forum i może zwrócą uwagę na sytuację pracowników na danym terenie.
Proszę żebyście zrozumiały dobrze moją prośbę, bo sama jestem pewna, że moje dziewczyny oceniłyby mnie dobrze, jesteśmy wobec siebie uczciwe i to nie jest w porządku, że wasi ajenci robią nam wszystkim złą opinię.
2
sak 2017-04-26 23:39
Podstawa to zgrany zespol-nic przed sobą nie ukrywamy, każda czyta maile i wie co w fimie sie dzieje ... podstawa to dobry RKS i zespół! Ja jako ajent mam to i to , i jestem wdzięczna. Też mam chwile zwątpienia ale jakoś razem dajemy radę! Każdy ma prawo do swojego zdania ale w każdej firmie trzeba liczyć się z klientem i jego potrzebami-o to chodzi w pracy sprzedawcy i uważam, że nasz RKS na tym głównie bazuje-SZACUN. SAP to nieporozumienie i niepotrzebna robota dla nas-tych malutkich. ..Ale bez zmian nic się nie zmieni...!
Pati 2017-05-03 22:13
Cieszę się, że robię to co lubię. Adesso to firma w której zaczęłam pracę, dobrze szło i teraz doceniają moje umiejętności, zarabiam dobrze ale daję też dużo.
Klientka 2017-05-13 11:58
Syf malaria i ubóstwo tak można określić sklep w Międzyrzeczu. Kiedyś wchodziło się do tego sklepu z przyjemnością, miła i fachowa obsługa, zawsze można było liczyć na ich pomoc. Już nie wspomnę i porządku jaki panował na sklepie. Chodziłam tam od lat niestety po zmianie całej ekipy, sklep ten zamienił się w burdelownie. Od wejścia niemiłe twarze i bałagan. Towar rozwalony dosłownie wszędzie, a panie nic z tym nie robią, stoją tylko z nosem w komputerze. Rozmawiam ze znajomymi i oni podzielają moją opinię.
1
Ooooo 2017-05-13 18:33
Moja droga Klientko... Kiedyś praca w tym i innych Marketach wyglądała w miarę normalnie. Dzis to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie nie liczy się ani klient ani pracownik. Są tylko wymagania kontrole i wytyczne na wczoraj.... Niestety dziala to tylko w jedną stronę. Sklepy sa zawalane obowiązkami dla 6 osob a w markecie sa zaledwie dwie. Proszę mi wierzyć ze nie sposób jest rozładować torbę stac na kasie polecać miliony produktów i ofert i doradzac jednocześnie. Niestety naszemu zarządowi wydaje sie ze pozatrudniali mutantow z trzema glowami i sześcioma rękoma..... Niestety.... Tu pracują ludzie tacy sami jak Wy tam na górze., Zacznijcie pracować z ludźmi a nie ich napuszczac na siebie na wzajem...
4
Klientka 2017-05-13 23:26
Widziałam zazwyczaj dwie panie w sklepie w Międzyrzeczu i nigdy nie było takiego syf jak teraz. Może zamiast stać jak kołek wzięły by się do pracy.
Ooooo 2017-05-14 17:43
o tym wlasnie pisałam...dwie panie a obowiazkow dla 6 plus sterczenie przy kompie i odpowiadanie na durne maile centrali....Proszę mi wierzyc,...pracownicy chcieli by mieć czas na obsluge klienta i utrzymanie porządku w sklepie bo na takie stanowisko się zatrudnili a nie na prace pracownika magazynowego który tylko siedzi w torbach i przewala towar z lewa na prawa bo takie ma wytyczne i się go kontroluje z tego
Kiedys był czas na obsluge klienta teraz nie ma czasu nawet na wykonanie instrukcji które się narzuca pracownikom a które sa głupiego robota i polegają na bezustannym przewalaniu towaru z miejsca na miejsce wbrew jakiejkolwiek logice .Wiem ze pracownicy na dole sa na pierwszej linii i najlepiej zwalic wszystko na nich tylko proszę pamietac ze to co robia i to z czego sa rozliczani to cala reszta która nie ma nic wspólnego z dbaniem o komfort klienta...przykre ale prawdziwe.Moze kiedyś zarząd się obudzi i zrozumie ze ich firme tworza sprzedawcy,klienci i relacje wybudowane miedzy nimi.....
3
klientka 2017-05-14 23:56
Ostatnio spotkała mnie bardzo przykra sytuacja w jednym ze sklepów txm w Szczecinku bardzo strasznie zachowała się Pani w czarnych włosach w stosunku co do mnie była godzina 17.45 poinformowała mnie ze za chwilę zamykają powiedziałam że tylko przymierze sukienkę poszłam do przybieranie Pani po 5 minutach krzyczy przez cały sklep zamykamy ,wychylilam się i powiedziałam że za chwilkę już wychodzę. Słyszałam jak mówiły stara krowa przychodzi na koniec dnia nie odezwałem się już przy kasie jak placilam za ten asortyment . Bardzo jest mi przykro ponieważ tak się nie traktuje ludzi . Ja też pracuję i rozumiem ale jak wychodziłam że sklepu była godzina 18:55 .
2
klientka 2017-05-15 02:29
do sprostowania 17:55 a nie jak napisałam 18:55
2
Olga 2017-05-15 09:53
Patologie zdarzają się wszędzie. Niestety nie wszyscy podchodzą do swojej pracy z zaangażowaniem i to widać, na przykładzie sklepu. Niektórzy maja pretensje!!
1
Ooooo 2017-05-16 19:19
To akurat nie było na miejscu i niestety przykro mi ze to Panią spotkało....
Tu już się kłania kultura osobista :-( danej osoby
1
Renata Czech 2017-05-17 02:25
W sklepie w Szczecinku dzieje się bardzo źle, jak zauważyłam w sklepie nie ma kierowniczki dlatego tak się dzieje gdy kota nie ma myszy szaleją i tak jest w tym przypadku . Wiele razy jestem w tym sklepie ponieważ pracuję na tej samej ulicy gdzie mieści się txm i powiem tak ....... żal i jeszcze raz żal patrzeć na te pseudo pracownice.
Śmiech tych kobiet słychać nawet na dole gdy wchodzi się po schodach . Poprosić o pomoc to już za dużo bo Panie robią wielkie oczy . Ale na rozmowy o sprawach prywatnych mają czas.
Bardzo straszenie to wygląda chyba nikt tego nie widzi z gory ale klient Pamięta .
2
Danuta 2017-05-19 09:31
Dziwi mnie bardzo zupełny brak nowych ofert dla krawcowej. Czyżby firma miała pełną obsadę? Zawsze mieli potrzeby w tych etatach. Ogólnie pracowało mi się w firmie bardzo dobrze, całkiem nieźle mogłam sobie zarobić i pomyślałam, że teraz coś znajdę.
Bunia 2017-05-19 19:42
Najgorszy pracodawca , jakiego można spotkać . Nie życzę nikomu współpracy z nimi . Wyzysk pracownika , zapierdziel od od otwarcia do zamknięcia (dobrze nie zrobisz jednej rzeczy , a już każą robić następną , nic się nie podoba ) . Nawet nie ma chwili na odpowiedni odpoczynek (nawet dobrze nie pójdziesz siusiu już cię wołają ) . Torba za torbą i nie widzisz końca . Z płacą też tak sobie . Jak nie pozapierniczasz , to nie zarobisz .
7
Igła 2017-05-22 11:39
@Bunia Myślę, że nie powinnaś tak oceniać firmy, gdyż nie zasługuje na nią. Jeśli sądziłaś, że do pracy idziemy posiedzieć przy kawce to niestety pomyliłaś się. Może próbowałaś unikać pracy i teraz jesteś kontrolowana ponieważ nikt nie chce płacić za obijanie się.
textilka 2017-05-22 22:53
ale co złego napisała samą prawdę .
Taka sa realia w txm a co nie prawda że robi się jedno za za chwilę meil i następne i następne a pozniej kamerka i sprawdzanie to jest normalne ??
11
pracownik 2017-05-30 23:57
Czy to prawda ze na magazynie SAPA źle wprowadzili...informacja z internetu
6
okradzione 2017-05-31 21:17
Prawda. TXM ma problemy finansowe. Mydlą nam oczy. Inwentura w lutym a premii dalej nie ma.
9
........................... 2017-06-09 17:54
wy teraz narzekacie....hihi....już niedługo nowy prezes, nowa dyrektor operacyjna...to dopiero dowiecie się co to znaczy PRACA
4
Joanna 2017-06-13 11:39
@........................... mógłbyś/mogłabyś powiedzieć coś więcej o zmianach jakie mają zajść w firmie? Jak wpłyną one na pracowników?
Ajent 2017-06-16 20:10
Nie dopuszczalne jest żeby Ajent nie dawał premii swoim pracownikom.
Sam jestem Ajentem i jak tylko moi pracownicy wyrobią plan każdy dostaje premie.
Co więcej 80% premii oddaje pracownikom gdyż realizacja planu to ich zasługa.
Faktycznie taka praktyka (nie wypłacanie premii) jest zgodna z zasadami aczkolwiek od strony moralnej jest to nie dopuszczalne.
1
Jolka 2017-06-18 17:30
Na jakich zasadach Adesso zatrudnia krawcowe? Może ktoś podpowiedzieć mi, jestem zainteresowana pracą?
kierownik 2017-06-19 13:19
Jak TXM nie zacznie normalnie płacić pracownikom(również nie podniesie stawek ajentom na wyplaty pracownicze ) będzie miał bardzo duży problem z ludźmi do pracy. NIKT TUTAJ NIE CHCE PRACOWAC
8
pracownik 2017-06-20 11:21
A co z kierownictwem w Sosnowcu, też się zmieni ? Ktoś coś wie.
Igiełka 2017-06-22 08:39
Co leży w zakresie obowiązków kupca importowego, jestem zainteresowana ?
wsciekle textilki 2017-07-05 15:36
u nas dokladnie to samo. Nie dostalysmy delegacji ani premii inwentaryzacyjnej czekamy trzy miesiace. Oszukuja ze sap nie umie wyliczyc premii, wynik podpisany sie nie liczy, za nic maja dokumentacje. Juz nie chcemy jezdzic w delegacje. Niech nam zwroca nasze ciezko zarobione pieniadze!
Niki 2017-07-05 23:22
Mam zacząć pracę w txm, ale po tym co przeczytałam boję się tam iść nawet na rozmowę kwalifikacyjną... Wiecie ile płacą za 1/2 etatu? I o co chodzi z tymi kuwetami ?
Amatorka 2017-07-06 11:25
Słyszałam, że Adesso to dobra firma i można całkiem nieźle zarobić. Może mi ktoś podpowiedzieć czy firma ma teraz jakieś braki kadrowe? Nic nie mogę znaleźć a chciałabym tu pracować. Trochę zdziwiona jestem tymi negatywnymi opiniami chociaż nie zawsze są obiektywne.
????? 2017-07-10 17:47
Jak możesz pisać że "nie zawsze są obiektywne" skoro nie pracujesz w firmie i nic na ten temat nie wiesz ?
4
pracownik kasjer 2017-07-11 02:26
Witam
Lubie swoją prace kontakt z ludźmi ale tu nie ma kontaktu z ludźmi bo nie ma na to czasu płacą mało to fakt kuwety torby czyli towar który codziennie przychodzi w takich ilościach czasami ze w ciągu dnia 2 osoby na sklepie tego nie zrobią bo ceny trzeba zmienić i do kasy podchodzić no i oczywiście sklep w czystości utrzymać co 10 minut na e-mail zajrzeć a i często odpisać bo na już.. jak na 2 pracowników to za dużo powinno być ok 4 żeby oczekiwania zostały spełnione.
Pozdrawiam
Kasjer sprzedawca
5
Amatorka 2017-07-13 12:48
Jak człowiek szuka pracy to zawsze robi mały wywiad o firmie. Tak jest ze mną i dlatego sporo wiem o Adesso w dodatku słyszałam dobre zdanie. Jeśli nawet mają miejsce sytuacje, z których nie jesteśmy zadowoleni to nie znaczy, że firma jest zła. Każdy pisze o swoich odczuciach!!!
pip 2017-07-14 13:44
Gdybys zrobila wywiad to bys wiedziala ze firma nie nazywa sie adesso, klamczucho
2
Klientka 2017-07-14 21:02
Jestem zaskoczona i zniesmaczona.Kierowniczka calkowity brak kultury.Glosne smiechy i obgadywanie klientki z drugiego konca sklepu.Pani Patrycjo wiecej was nie odwiedze,a bylam stala klientka.Kuzynka pracowala w Zgorzelcu i z checia bym tam pojechala,ale niestety zamknieto.Nie polecam ,poniewaz z opowiesci wiem ze marne wyplaty dziwczyny dostaja.
2
Marysia 2017-07-17 08:27
Niektórzy nie powinni pracować w tej firmie, nie zasługują na to.
..... 2017-07-17 21:48
np RKS z podlaskiego, nie wiem za co firma jej płaci ale na pewno nie za pracę, za darmo bym jej nie zatrudniła.....
3
Mańka 2017-07-23 18:53
Jeszcze nie spotkałam firmy z której wszyscy byliby zadowoleni. Czasami mogą zdarzyć się sytuacje, które nie powinny się zdarzyć ale to jest życie i tak bywa. Nie wszystko jest z winy firmy i o tym wszyscy wiemy!
Zostaw swoją opinię o Adesso - Andrychów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adesso