brak logo

Adesso

Andrychów

Opinie o Adesso

żal 2016-03-27 18:38:01
nie polecam nikomu pracy w tych sklepach! to jest praca dla ludzi odpornych nie tylko fizycznie, ale głównie psychicznie, ciągła presja, sprzedaż kuwet( ciekawe skąd ta nazwa, wszyscy wiemy co jest w kuwecie) to ciągłe proponowanie i problem gdy nikt nie chce tego kupować, no nie polecam!
tomek 2016-03-31 11:34:10
niestety taka już jest rola sprzedawcy z tego co wiem, ale tez nie ma co się tym martwić, o jest odpowiedni procent od sprzeaży i to samo na stanowisku jako kierownik sklepu.
Agnieszka 2016-04-09 17:16:53
Dziewczyny co oznacza skrót OSA?. Czym te Panie się zajmują ???
Pracownik 2016-04-14 16:07:29
Pani od CH-L. Czyli tak zwana pani czepiająca się wszystkiego. Czy masz porządek na sklepie, czy wszystko jest ułożone zgodnie z instrukcją, czy podłoga czysta, lustra szafki, czy przy kasie lśni. Czy pracownicy mają plakietki z imieniem i stanowiskiem. Po prostu wszystko. :)
xyzTXM 2016-04-16 00:40:44
tak OSY to dziewczyny od chl i od wszystkiego , robią to co kiedyś robiły rejonowe ,niby im coś wolno a tak naprawdę nic nie wolno...,bardzo niewdzięczne stanowisko i pewnie za psie pieniądze...tylko Wam współczuć dziewczyny, lepiej juz obrywać za wyniki, kuwety itd., niż być OSĄ ...
Ala 2016-04-21 23:34:39
Tak Pepco :-D
buźka 2016-04-30 15:06:12
a czemu nazywanie je OSAmi? bardzo mnie to ciekawi..
rudolf 2016-05-06 09:21:40
sory że może zmienię temat , ale dajcie znać jak w textillmarket wygląda obecnie sytuacja z zostaniem ajentem sklepu. Wydaje sie to calkiem ciekawa opcja
Były.pracownik. 2016-05-20 12:01:48
Również nie polecam pracy w tej firmie. Wykańczają ludzi psychicznie,fizycznie, a wciąż wymagają więcej i więcej.... Wiem co mówię, strzeżcie się ludzie od tej pracy jak i również zakupów w tej firmie-jeden wielki szajs.
2
Koleżanka 2016-05-25 01:48:00
Witaj a jak jest z instytucja Pih jeśli oni stwierdza nieprawidłowości np w cenach czy mandat dostaje pracownik sklepu np kierownik. Wiesz coś o tym .?? I czy można odmówić?
ajentka 2016-06-02 15:53:50
Tak, mandat jest wystawiony na pracownika ale spokojnie, firma nam na to daje pieniądze :) wypłacasz z kasy KW.
Koleżanka 2016-06-05 21:12:31
Dzięki; )
romek 2016-06-11 16:06:07
Fajnie, ze można liczyć na dobre zarobki, bo premie są rozsądne nawet.
Szczęśliwa 2016-06-15 14:23:21
Witajcie dziewczynki:)
Ja pracowałam prawie 3 lata w adesso potem u ajenta i sumując nie polecam. Osobiście pracowałam tak długo z własnej głupoty bo po prostu sobie tłumaczyłam że w każdej pracy coś jest nie tak (nie jest to prawdą). TXM bardzo wykorzystuje pracowników fizycznie oraz wywiera psychiczną presję. Zwolniłam się dopiero jak dostałam poważnej depresji przez TXM a głównie przez pewne ambitne panie regionalną oraz od chl które chciały zabłysnąć i pokazać że mogą wykończyć jak najwięcej osób. Obie panie bardzo obłudne i fałszywe jak odkąd zaczęły pracę w naszym regionie to wszystko co byśmy nie zrobiły było źle, ale doradzić też nie umiały. Potrafiły tylko chodzić na kawki (w godzinach pracy) lub siedzieć na zapleczu i obgadywać. Mile wspominam tylko Panią Agnieszkę która jest złotym człowiekiem potrafi wszystko wytłumaczyć oraz doradzić.
Szczerze nikomu nie polecam tej pracy oraz ajencji obiecują złote góry a guzik z tego jest.
Pozdrawiam
karolka 2016-06-15 16:13:24
Tak na ogół, to ja bardzo lubię robić tam zakupy, ceny są przystepne, tansze niż w innych sklepach, ubraniach i inne rzeczy sa w miare do siebie podobne, rowniez podążają w kierunu trendów mody i innych.
ajentka taka 2016-06-27 13:51:31
A ja jestem zadowolona z pracy.
Pracuję od trzech lat, mam świetny zespół. Jest bardzo dużo pracy, to prawda, myślę jednak, że tą pracę trzeba lubić. Ja lubię układać towar, zmieniać aranżacje, doradzać, mam poczucie, że pracuję dla siebie. Swoich pracowników wynagradzam uczciwie. Płaca może nie jest najwyższa ale jesteśmy świadome, że to jest dyskont i koszty firma musi minimalizować. Dużo też pomaga postawa RKS- nasza jest sprawiedliwa, można liczyć na jej wsparcie. W niektórych sprawach przesadzają, np. kwestia telefonów alarmowych ale wyzywanie dziewczyn z operacyjnego od najgorszych jest nie na miejscu, bo im też na pewno nie jest przyjemnie, że muszą do nas wydzwaniać po nocy, obowiązki swoje muszą wypełniać tak jak i my. Ja nie doświadczyłam żadnego mobbingu, jesteśmy uprzejme wobec wszystkich pracowników i centrali, i magazynu, i działu it, i nikt nam nigdy krzywdy nie zrobił, nie raz i nie dwa szli nam na rękę i dało się dogadać. Jedyne co mogę zarzucić to fakt, że centrala nie wszystkiego jest świadoma- nasi przełożeni wprowadzają czasem zmiany które zamiast ułatwiać, utrudniają nam pracę a fakt jest taki, że najczęściej boimy się to zgłosić wyżej. Fajnie byłoby, gdyby zarząd bardziej nas słuchał a nie wszystko negował (podobno, bo my tak naprawdę nie wiemy co się dzieje na Waszych spotkaniach, czy znacie nasze problemy). Może by tak ułatwić nam kontakt z Wami, pozwolić na dialog? Przecież większości z nas również bardzo zależy żeby to wszystko funkcjonowało jak najlepiej. Pozdrawiam.
1
asia 2016-06-27 14:07:25
Dziewczyny rozumiem i jedną i drugą sama zaczynałam od stanowiska sprzedawcy w sklepie z odzieżą i wiem, że może to sporo kosztować nerwów. Trzymam kciuki żebyście miały lepiej niż ja. Ale chciałam też zapytać czy wiecie może jak wyglądają dokładnie obowiązki kierownika regionalnego? Dziwi mnie trochę, że jest to rekrutacja otwarta no ale może warto. Z góry dzięki!
1
ajentka taka 2016-06-27 22:12:43
Hm, dokładnych obowiązków niestety Ci nie podam bo ich nie znam ale jest to praca w terenie, rks nadzoruje nas, pośredniczy między nami a górą, kontroluje, pomaga w załatwianiu róznych spraw, to do niej zwracamy się z problemami. Ma też do zrealizowania swoje plany sprzedaży. Pozdrawiam :)
gama 2016-06-28 09:33:27
ja w terenie sobie pracy nie wyobrażam dlatego będę starała się raczej o posadę asystenta ds. marketingu
Prezio 2016-06-28 15:31:17
..a ładna jesteś ....
asia 2016-06-28 15:34:50
@ajentka taka dzięki za odpowiedź trochę podniosłaś mnie na duchu. W ogóle brzmisz jakby wszystko na tym stanowisku było w porządku :) Mam nadzieje, że tak jest i niedługo będę mogła tak jak ty podpowiadać innym
ajentka taka 2016-07-01 00:48:56
Nigdy nie byłam rks ale wiem, że są w firmie osoby,które pracują na tym stanowisku od kilku lat, więc nie sądzę by było aż tak źle :) praca jak praca. Powodzenia! :)
gama 2016-07-01 09:43:55
@prezio a co to ma do tego? licza się kompetencje!
textilka 2016-07-07 22:46:21
Jak pracujesz w textilu to chyba wiesz że jest blog prezesa gdzie możesz wyrażać opinie, chyba że nie jesteś szarym pracownikiem bo za kolorowo piszesz o tej firmie
buźka 2016-07-07 23:05:30
@ textilka no a może jest tak, że zwyczajnie ma swoje zdanie, i to że twoim zdaniem nie jest tam "za kolorowo", tak ktoiś inny może mieć zupełnie odmienne zdanie w tej sprawie. Tak bywa
BERI 2016-07-14 21:11:25
a czy ktos wie czemu odeszły kierowniczki z debicy tarnowa i dabrowy ?
2
gf 2016-07-14 21:24:56
@BERI a jestes pewnien ze odszly? cos to dziwne wyglada bo przeciez ja uwazam ze jezli bylby zwolnienia to bylby tez i wolne stanowiska a jakby tak bylo to przeciezx bylby jakies oferty pracy od nich/.
BERI 2016-07-14 22:44:41
TAKICH RZECZY SIE NIE NAGŁAŚNIA !
09876 2016-07-14 22:45:35
no ale to co mam rozumiec ze rekrtuacja wewnetrzna jest w firmie skoro nie pojawia sie zadne foerty?
BERI 2016-07-14 22:46:07
TAKICH RZECZY SIE NIE NAGŁAŚNIA !
BERI 2016-07-14 22:49:22
TAK
tomek 2016-07-15 09:47:15
ale jakich rzeczy się nie nagłaśnia, o co konkretnie chodzi? wydaje mi się, ze ta oferta pracy jako Zastępca Kierownika Sklepu jest naparwde ciekawa i opłacalna.
Anna 2016-07-15 12:16:41
1500 zł netto zarabia kierownik - jałmużna, a nie wypłata !!!
tomek 2016-07-15 12:25:59
nie no, to chyba jakaś jest jednak pomyłka jeśli chodzi o to, ze 1500 zł kierownik zarabia, moze ktoś jeszcze się wypowie?
KRIS 2016-07-15 16:15:40
Trzy czytałem tego posta i nie mogę uwierzyć, że można coś takiego napisać. W górę to tam się można piąć ale na wysokim składzie w koszu na wózku widłowym. Chyba, że faktycznie jesteś "obrotna" to może i coś w górę pójdzie. Tylko ja niby chcesz byś "obrotna" skoro na minutę nie można z robotą się zatrzymać?

kalina 2016-07-15 17:09:16
słuchajcie to jak to jest z tymi pieniędzmi? bo ktoś tu napisał że 1 500 złotych netto kierownik zarabia co i mi wydaje się nieprawdopodobne, za mało...
Anna 2016-07-17 13:17:04
brutto miałam 2100. Firma potrzebuje tylko osób które są bardzo ciche, nie mają własnego zdania i bezmyślnie będą wykonywać polecenia Centrali. Praca nie jest ciężka jest nawet przyjemna, ale pomysły Centrali kontrole i zarobki są poniżej jakiejkolwiek normy. Są tylko wymagania wobec kuwet, targetu, koszyka różnych średnich, licznik klientów... ale RKS Ci na sam koniec i tak nie pomoże tylko całą winę zwali na Ciebie i resztę załogi. Zero socjalu (socjal to jedynie zamówienia na BP...) zero paczek dla dzieci... Udało mi się zwolnić samej... i TXM to pracodawca z mojej czarnej listy!!!
1
ro 2016-07-17 13:19:40
a dlaczego w tamtym roku mieliście aż tak bardzo dużo rekrutacji, skąd się takie masowe rotacje wzięły?
sonia 2016-07-19 18:11:02
nic dodac nic ując...1500 dla kierownika? oczywiście ze tak...zastepca ok150zl mniej a trzeci i kolejny o ile jest kolejny pracownik-6,75 za godzine...o przepraszam ...od lipca 7,25...szaaaaaaałłłłłłłłł.
gość 2016-07-19 18:16:33
A wiecie jakich zarobków można się spodziewać? Dzięki
malwina 2016-07-19 18:19:11
to nie pomyłka,tak wlasnie zarabia kierownik,zastepca niwiele mniej .Pozostali pracownicy zatrudnani sa na umowę zlecenie 6,75 za godzine.Zazwyczaj jest to tylko jedna osoba
malwina 2016-07-19 18:21:57
żałosnych-pracownik 6,75 za godzine na umowę zlecenie,kierownik-1500zl,z-ca ok100-150 mniej
asia123 2016-07-19 19:21:46
@malwina ale jest szansa na jakąś podwyżkę wraz ze stażem pracy? Albo jest szansa na jakieś dodatkowo płatne nadgodziny, żeby sobie dorobić do pensji?
Koleżanka 2016-07-20 00:17:16
Dokładnie jak jest napisane. Pracuje w TXM i jest to bardzo ciężka praca . Szkoda że jesteśmy zwykłymi robolami. Regionalna zakłamana nie mówi prawdy ukrywa różne sprawy związane z zatrudnieniem ajenta nawet kierownik nie wie o co kaman i dowiaduje się o osób trzecich. Kłamstwo i nic więcej i te podgladywanie nas przez wielkiego brata. Śmiech na sali .
Koleżanka 2016-07-20 00:27:30
W tym momencie zarabiam jako KM 1600 ciekawie co ??
1
tomek 2016-07-20 09:13:37
No właśnie opinie są jednak różne i sam tak naparwde nie wiem jak to wygląda, tylko nie ma opinii o pracy jako Zastępca Kierownika Sklepu, wiec nie wiem jaka jest tutaj kasa tak naparwde.
Pracownik 2016-07-23 08:02:36
Zarobki właśnie takie są.O podwyżkach zapomnijcie kierownik 7lat pracy w tej firmid1600zastępca 1500..upomnisz się o więcej zapomnij.Ogolnie praca jak się ją lubi do przeżycia,ale nerwów też naszarpać można dużo wymagań no niestety takie realia textilowskie.
Nn 2016-07-23 10:16:58
Nie ma chyba wielu problemów tutaj w firmie co? Mi się wydaje, że wartościowa praca z wartościowymi ludźmi, a to najwazniejsze, ta atmosfera właśnie..
Koleżanka 2016-07-29 02:34:41
1600 na reke
pless 2016-07-29 10:05:57
A wiadomo jakich benefitów można się teraz spodziewać?
Zostaw swoją opinię o Adesso - Andrychów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adesso