Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Adesso

Pracowałeś w firmie Adesso i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
hjjjk - 2015-01-15 20:57:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kiki - 2015-01-14 18:21:51]:
tu odp do kiki nie chodzi tu o zamkniecie sklepow czytaj uwazniej chodzi tu o personel w wiekszosci o to jak osoby na wyzszym stanowisku traktuja poczatkujacych pracownikow jak sie nasmiewaja itd i chodzi tez o to ze firma adesso powina zatrudzniac pracownikow na naormalnych umowach a nie na tkz. smiecowkach bo jest talk ze pracuja osoby po pare lat i sie utrzymija no wlasnie jak jak pracuja kierownicy i ich milusinskie a nowe osoby do roboty a reszta na zapleczu gadu gadu albo gdzie indziej no i oczywiscie rozmawiac przez telefon dlugo ale jak mus to potrafia zabrac sie do pracy no zdarzaja sie tez wyjatki jak wszedzie bo praca nie jest zla tylko jest za malo pracownikow by to wszystko ogarnac bo jak sa 2 osoby na sklepie jest promocja wyprzedaz do uszykowania i towar do zrobienia i jeszcze cos to jak
zdjecie uzytkownika
jkkdjkls - 2015-01-16 21:17:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak by człowiek nie pracował wiecznie jest za wolno, za wolno, ciągle jakieś groźby. Jak by to powiedział klasyk "to ludzie ludziom zgotowali ten los". Dlaczego w tej firmie jest tyle osób bezinteresownie złośliwych, w moim sklepie dochodziło do tego, że nawet na zawiązanie przyjaźnie patrzono krzywo, chyba dlatego, żeby nie było, że kolektyw będzie spiskował przeciwko kierowniczce. Ludzie czy do dyrekcji, kierowników tej firmy dojdzie wreszcie fakt, że człowiek zestresowany, któremu trzęsą się ręce nie jest wydajnym pracownikiem ?
zdjecie uzytkownika
młoda - 2015-01-16 22:22:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej dziewczyny a jakie macie odczucia na temat Textil w Pułtusku, Legionowie i Wyszkowie bo chciałam aplikować ale tyle się naczytalam, że się boję
zdjecie uzytkownika
Iza - 2015-01-17 10:18:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie musisz aplikować bo te sklepy prowadzą agenci i to oni zatrudniają personel . A odpowiadając na Twoje pytanie dziewczyny w tych sklepach sa w porządku.
A gdzie mieszkasz ze chcesz aplikować do akurat trzech sklepów ktore sa w trzech innych miejscach .
Czuje tu scieme i jakieś dolewanie oliwy do ognia .
Ogarnij sie
zdjecie uzytkownika
Iza - 2015-01-17 10:19:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogarnij sie mloda
zdjecie uzytkownika
Elwira - 2015-01-17 14:39:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Iza - 2015-01-17 10:19:38]:
Też myślę o pracy jako agent dla TXM . Czy ktoś wie jaką firma daje prowizję ?
Jak z kosztami ? Kto płaci prąd , ogrzewanie , czynsz , podatki, itd?
Elwira
zdjecie uzytkownika
Iza - 2015-01-17 15:42:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prowizja ZERO
Nie ma prowizji
zdjecie uzytkownika
mloda - 2015-01-17 16:35:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo mieszkam w takim miejscu gdzie do każdego z tych miast mam mniej więcej taka sama drogę Izo
zdjecie uzytkownika
Elwira - 2015-01-17 16:42:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Iza - 2015-01-17 15:42:03]:
Jeżeli nie ma prowizji to jak zarabia agent ?
zdjecie uzytkownika
txm - 2015-01-23 21:10:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dziewczyny, wiecie może co wydarzyło się w Mysłowicach?dlaczego została zwolniona tam kierowniczka???przecież taka zorganizowana a wyszły niby jakieś "przekręty"hmmm?????
zdjecie uzytkownika
Ewitka - 2015-01-25 12:24:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem ajentem od ponad pół roku. Na rozmowie wielkie obiecywanie premii a w rzeczywistości to target jest tak zawyżony że cudem udało nam się raz go zrealizować. Ajent ma stałą pulę. Wszystko jest tak wyliczone żeby wystarczyło na pracowników przy najniższejższej krajowej, na podatki i ZUS-y. Innych kosztów brak, ale zostaje ci na rękę mniej więcej tyle co kierownikowi. Nie masz urlopu i innych przywijejów pracowniczych. Gdyby można było tą premię wypracować to może nie było by tak źle. Cieszy mnie jedynie fakt że mam wspaniałe pracownice, które bardzo się starają i przykładają do pracy. Problem się zacznie w sezonie urlopowym bo przy etatyzacji 1.75 będzie ciężko sprostać wymaganiom pracodawcy. Ogólnie nie polecam, na pewno nie zarobicie na tej ajencji.
zdjecie uzytkownika
sonia - 2015-01-31 16:37:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,pracuje w tej instytucji ponad pół roku.Fakt:umowy zenujące,stawki tez(6,75 netto za godzine) ale w mojej sytuacji lepsze to niż nic.Polityka firmy-tragedia zwłaszcza jeśli chodzi o zmiany cen na te wyższe,inventury okresowe i przewalanie towaru z miejsca a miejsce,praca sama w sobie ok,mam przyjemność pracować z fantastycznymi dziewczynami gdzie nikt się nie wywyższa a jednocześnie każdy zna swoje miejsce i obowiązki i to jaką mam ekipe sprawia ze zadowolenie moje z tej pracy to 90%.Te 10% to ta stawka godzinowa,Wierzcie mi ze dużo daje to z kim się pracuje ,a ta praca przy dobrej organizacji jest jak najbardziej ok,pozdrawiam obecnych byłych i przyszłych pracowników a zarządowi zycze aby docenil ludzi którzy ciężko zapieprzają na ich konto bo ciągla rotacja pracowników rozwali tą firme a nikt nie będzie długo u pracowal za stawke poniżej-tak dobrze widzicie !!!!nawet poniżej sredniej krajowej
zdjecie uzytkownika
llloplo - 2015-01-31 18:13:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sonia - 2015-01-31 16:37:17]:
tak masz racje jak jest zgrana ekipa to jest ok ale jezeli jest odwrotnie to do du.... jak ci ciagle rozkazuja i kaza robic duzo rzeczy na raz a same siedza na zapleczu i gadaja takze na wszystkich zapleczach powinny byc kamery bo co pewne panie to potrafia nawet po 1 godzinie rozmawiac przez telefon i jedna pracownice zostawic sama na sklepie
zdjecie uzytkownika
sonia - 2015-02-03 20:44:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [llloplo - 2015-01-31 18:13:55]:
wiem o czym mowisz i spólczuje kazdemu kto pracuje w takim gronie jak opisujesz ,ale ludzie są rozni i coz sie spodziewac szacunku od pracodawcy jak dziewczyny miedzy sobą sie nie szanują
zdjecie uzytkownika
gosc - 2015-02-09 11:22:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dajcie spokoj na kazdym Markecie jest to samo co 2 lata wymieniaja ekipe od tak jakies wewnetrze beznadziejne procedury , czliwiek jednego dnia ma prace a nadtepnego juz nie , chore fest
zdjecie uzytkownika
Alicja - 2015-02-09 11:34:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na Myslowicach sama laseczka odeszła miała dosyc burdelu i haosu jaki tam panował tak cos słyszałam.Ogolnie to extra dziewczyna usmiechnieza .,,lubialam tam chodzic na zakupy jak ona tam byla miała ta pałeczke handlowca , teraz jest zupelnie ktos inny i nie usmiecha nam sie tam chodzic wolimy konkurencje :-)
zdjecie uzytkownika
błędy - 2015-02-09 13:17:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pisze się lubiłam a nie lubiałam , nie wspominając o innych błędach ; zgroza

zdjecie uzytkownika
jjkjki - 2015-02-10 12:00:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [błędy - 2015-02-09 13:17:46]:
i co z tego jak kto napisal moze sie pomylil prosze pilnowac siebie bo tutaj kazdy ma prawo pisac
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-02-14 14:29:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Alicja - 2015-02-09 11:34:22]:
podobnie w srodzie wlkp mile osoby a odchodza a te co powinny zostaja tam jes nie mila atmosfera pracownicy opowiadaja o swoich przezyciach na glos nie zwracaja uwagi na klientow sa zajeste sobo no i jest ich za malo sa bardzo zajete soba no ale jak widac tak musi byc i tam sa co chwile inne twarzy tylko dwie sa te same i to dlaczego to moga tylko wiedziec osoby ktore tam pracowaly ale lubie tam chodzic bo jest duzo tanich rzeczy dla dzieci bo jak wchodzisz i widzisz wredne miny sprzedawcy to az sie odechciewa tam kupowac
zdjecie uzytkownika
rozczarowany - 2015-02-14 23:25:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podsumowujac ta firma to typowy kolchoz ktory ma gdzies poszanowanie pracownika.Goowniane umowy,gowniane pomysly i goownianej jakosci produkty.Szkoda tylko dziewczyn pracujacych na sklepach ktorymi pomiataja regionalni lizacze duuup swoich mocodawcow.Trzeba byc naprawde bezczelnym zeby wymagac obslugi klienta na wysokim poziomie za tak niski poziom plac.I ta wszechobecna agencja zatrudniajaca na wariackich papierach.Mysle ze ptrzydalaby sie wnikliwa kotrola uprawnionych do tego organow panstwowych nie poprzedzana wypychaniem umowionych reklamowek.
zdjecie uzytkownika
hjujki - 2015-02-16 16:55:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rozczarowany - 2015-02-14 23:25:27]:
zgadzam sie z toba to jest prawda i tak jest siagle pracowalam wiec wiem musialam robic kilka rzeczy na raz i malo to zostawac albo przychodzic wczesniej i to a darmo a i jeszcze ulotki roznosic po pracy i jest duzo lizusow
zdjecie uzytkownika
Pola - 2015-02-24 19:03:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kiki - 2015-01-14 09:28:49]:
Mylisz się nie popieram w żadnym wypadku mobbingu, ani umów śmieciowych!Jak najbardziej jestem za tym żeby ludzie się wypowiadali, bo sama czytam opinie, ale nie sadzę,że wszystkie są prawdziwe. Poznałam trochę młodych dziewczyn które przychodząc do pracy w Textilu myślały chyba,że to praca w butiku. Niestety tak nie jest, praca jest ciężka i za niewielkie pieniądze. Ale to wszystko jest bez porównania z tym jak przejmą wasze sklepy ajenci. Płaca ta sama a pracy jeszcze więcej, bo etaty poucinane...
zdjecie uzytkownika
LILA - 2015-02-24 22:09:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ruda - 2014-08-07 22:22:26]:
ZGADZAM SIĘ DZIEWCZYNY OMIJAJCIE TEXTIL MARKET SZEROKIM ŁUKIEM!!!!!!OWSZEM JAK JEST ZGRANA EKIPA I KAŻDY WYKONUJE UCZCIWIE SWOJĄ PRACĘ TO JEST OK.NIE MA ŻADNYCH PRZERW KTÓRE SA ZAGWARANTOWANE W KODEKSIE PRACY,PREMIA..NAWET JAK WYKONASZ MIESIĘCZNY PLAN TO RKS ZABIERA PREMIĘ NA TZW POKRYCIE STRAT INWENTARYZACYJNYCH.PRACUJESZ HELLLO PO 10 GODZ DZIENNIE A W GRAFIKU JEST WPISANE 8GODZ(NIE MA ZGODY RKS NA NADGODZINY BO OPERACYJNA SIĘ WŚCIEKA HAHAH BO TRZEBA ZA NIE ZAPŁACIĆ). ZMIANA CEN,OBSŁUGA KASY,PROMOCJE,WYPRZEDAŻE,TOWAR(PO OK 3 TORBY DZIENNIE.W MIĘDZY CZASIE INWENTURA CZĄSTKOWA,ZWROTY,FAKTURY.....I TAK CODZIENNIE,WIĘC PROSZĘ OMIJAJCIE TXM!!!A ZAROBKI ZASTĘPCA KIEROWNIKA 1800BRUTTO(CZYLI 50ZŁ BRUTTO WIĘCEJ OD NAJNIŻSZEJ KRAJOWEJ),KIEROWNIK 2000BRUTTO.Z DWOJGA ZŁEGO POLECAM PEPCO,NAROBISZ SIĘ,ALE ZAROBISZ.WARTO PORÓWNAĆ WYNAGRODZENIA W TYCH SIECIÓWKACH.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Osoba ktora przeprowdzała rekrutacje była niezwykle miła. Zaznaze ze to był mezczyna ;) Zadawała pytania odnosnie wczesniejszej pracy, co mysle o sklepie TXM. Ogolnie bardzo miła rozmowa rekrutacyjna
Pytania: - przekonać do kupna torebki dla żony
- co zrobić z towarem ktory sie nie sprzedaje
- styczność wczesniej z handlem
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-02-25 15:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pola - 2015-02-24 19:03:55]:
racja to nie jest praca w butiku jeden plus ze sie tyle nie dzwiga pracy duzo pracownikow malo
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-02-25 15:55:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [LILA - 2015-02-24 22:09:21]:
tak pracuje sie wiecej godzin jak sie powinno musisz przyjsc wczesniej no i pozniej sie wychodzi czyli caly dzien po za domem no ekipa zgrana ok ale jak cie ktos wykorzystuje wychodzi sobie w trakcie pracy a ty siedzisz sama albo ze stazystka to jest dopiero a godziny wpisane jakby byla caly dzien w pracy albo miedzy soba wolne bo potrzebuja a ty po co ci ? tak jest no i regionalnej tylek liza obgaduja inne markety tak sie nie robi kazdy powiniwen polnowac swojej pracy i tego sklepu w ktorym pracuje a nie interesowac sie innymi dzwonic do siebie i sie nasmewac czy obgadywac innych to jest nie ladne ale zawsze tak jest ze kierownik jest nad a ty musisz wykonywac polecenia za grosze a reszta zgarnia pochwaly albo mowi ze sama to zrobila
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adesso
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Adesso?
Zadaj pytanie