logo Adesso

Adesso

Andrychów

Opinie o Adesso

Była naiwna 2017-08-06 22:55
Wiolka coś kręcisz najpierw piszesz że koleżanka mówiła potem że sama słyszałaś. Myślę że nikt nie wygania nikogo ze sklepu ale grzecznie zaprasza do kasy. Pracowałam do 14 ale po zamknięciu komputerów wychodziłam o 14.15, niestety nikt za nadgodziny nie płacił. Trochę empati a przede wszystkim szacunku dla drugiego człowieka.
5
Wiolka 2017-08-06 23:08
Kazdy ma prawo do swojego zdania,powtorzylam co uslyszalam i tak to dziala.Ja tez sie zrazilam i chodze do konkurenji,pomimo ze mozna kupic cos ciekawego dla malucha.
2
Anna 2017-08-07 09:43
Jak czytam niektóre wypowiedzi to nie wierzę w was ludzie!!!,, ktoś coś słyszal od kogoś,,,, chodzę do konkurencji,, to sobie chodź kobieto nikogo to nie interesuje a twoje życie jest tak nudne, że musisz się zalic w internecie bo twoja codzienność jest tak beznadziejna, że nie masz nic innego do roboty, to się nazywa mieć pecha, nieszczęśliwa smutna żałosna i rozżalona anonimowa marionetka bojąca się powiedzieć to tym dziewczynom w oczy tylko potrafi obsmarować na jakimś forum. Naprawdę szkoda mi takich ludzi, jesteście przez to tacy mali i śmieszni :) ja jestem kierowniczka w jednym markecie na Dolnym Sl. chwale sobie swoją RKS i innych współpracowników, a ci co mało wiedzą niech lepiej wezmą się do porządnej pracy a nie stare baby siedzą w domu i piszą głupoty bo młode zaradne dziewczyny mają inne zajęcia w tym czasie :)
1
Polka 2017-08-07 12:50
Zgadzam sie calkowicie:-)
1
Wiolka 2017-08-07 16:43
Widac kto sie tutaj nudzi bo tak sie rozpisalas.
2
Anna 2017-08-07 20:46
Rozpisałam się bo nie wierzę w takich pustaków jak ty
1
Byla KM 2017-08-07 21:22
Czytajac wasze wypowiedzi to robi sie nie dobrze.Te dziewczyny ciezko pracuja i sa zawsze pomocne i usmiechniete.Moze ktoras z Pan bardzo sie nudzi.Pozdrawiam dziewczyny robicie wszystko jak zawsze najlepiej:)
3
Tolka 2017-08-07 22:16
Wierzycie w równość w pracy to macie coś pod deklem nie tak, od zawsze są podziały lizodupy i wiele wiele innych przyczyn w prostej drodze przewrotnej natury ludzkiej, sztywna kalkulacja zawiść podkladanie świń donoszenie rywalizacja chłodna atmosfera a jeśli ktoś wierzy że ma szczęście bo trafił na zgraną ekipę to chyba nie wie na jakim świecie żyje, mnie się też tak wydawało a okazało się ze pracownice kolezanki były zdolne do najgorszych swinstw byle wyeliminować z zazdrości, moja koleżanka była tak zaszczuta w pracy ze plakala po kątach wymuszano na niej ciągle obslugiwanie klienta stanie za tzw lada a same na papieroska i plotki ganialy mało tego wszystkie wrzucano jak soboty i niedzielę aż któregoś dnia poprosiła o zmianę grafika co się stało wyleciała z pracy wcześniej znosząc upokorzenia ploty i inne zawistne podchody bo tak sobie obrano ja za cel ataków. Także bez zbędnego pitolenia. ... ze wszędzie jest fajnie super tak się wam wydaje to nie ten system
3
Byla KM 2017-08-08 08:56
Witam
Dlugo pracowalam w Txm w Lubaniu,bywalo roznie,jak wszedzie ,ale napewno bede milo wspominac te moje mroweczki:).Pozdrawiam textilki
2
malwina 2017-08-09 06:48
Ja trafiłam na zgraną ekipę. ..Pracowało mi się bardzo dobrze mimo głupiej polityki firmy. Zmieniłam pracę tylko dlatego ze dostałam normalną umowę zamiast zlecenia i większe pieniądze. Gdybym dostała to samo w TXM nie odeszła bym m Brakuje mi właśnie atmosfery jaka mialam w pracy i mojej załogi z którą pracowałam
4
Maria 2017-08-11 21:22
Wystarczy jedna poetka i cały urok prysł. To własnie ludzie sami sobie robią piekło w firmie. Firma Adesso stwarza warunki do pracy ale atmosfera zależy głównie od pracowników. Zawsze będzie źle z niektórymi osobami.
Byla pracownica. 2017-08-20 12:18
Czy nadal nikt nie dostal?My także mialysmy w lutym inwert.To jest juz chamstwo.
4
Minerwa 2017-08-20 13:55
Widziałem ostatnią listę ofert pracy i wynika z tego, że Adesso potrzebuje trochę ludzi? Jakieś nowe roboty? Jaka jest naprawdę przyczyna może ktoś napisać?
Byla pracownica. 2017-08-20 21:45
Potrzebują naiwnych.nie pchaj sie do tej firmy Odradzam z szczerego serca
6
Była textilka 2017-08-21 02:06
Wszędzie tylko nie tam. Towarem zawalone sklepy i zaplecza, roboty dla 5 robotów a nie 3 kobiet, wiecznie sfochowane rks. A płaca oczywiście minimalna. Jak jesteś wołem roboczym to zapraszam ale jak chcesz być szanowanym pracownikiem,który za pracę usłyszy dobre słowo to nie Textil Market. Decyzja oczywiście należy do Ciebie i oby była dobra.
9
M24 2017-08-22 10:16
Chcialabym zapytać inne textilki czy juz dostały premie inwert?Dziwne ze od ponad pół roku nie sa jeszcze sklepy rozliczone.Moze ajentki dostaly a pracownice nic nie wiedzą?
1
ajentkaaaaaaaaaaaaa 2017-08-22 15:33
jestem ajentem i nie dostałam żadnej premii. Żaden ze znajomych ajentów nie dostał a czekamy wszyscy od miesięcy- i ja, i moje dziewczyny.
M24 2017-08-22 18:02
Witam.Czy wszystkie pracownice nie mogą sie zgrac i napisac do centrali w/s inwert?Chetnie bylabym pierwsza .Co nas obchodzą problemy z SAP.Dziewczyny ciezko pracują cały rok.Nawet panieRKS nie mają zamiaru pomóc dziewczynom.
4
ula 2017-08-23 21:37
Ajentki z naszego regionu pisały i nic to nie dalo. Obiecywali ze oddadza nam kase wiec mamy nadzieje ze nas nie oszukaja i ze to chwilowe zaleglosci
1
Iza 2017-08-24 10:13
Mam zamiar aplikować do firmy Adesso ale trochę jestem zniesmaczona wypowiedziami na tym wątku. Czy jest jakiś problem w firmie i może trzeba zaczekać? Podpowiedzcie kandydatce ponieważ nie wiem co teraz robić?
textilkaaa 2017-08-25 18:01
radzę jak koleżanka koleżance - nie pchaj się w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo nie pracowałam jeszcze w tak beznadziejnej firmie. ciągle obcinaja etaty, pracy za 5 a pracowników 2 na sklepie. za dużo by pisać i mówić.... ale radzę Ci dobrze, daruj sobie.
3
textilkaaa 2017-08-25 18:01
radzę jak koleżanka koleżance - nie pchaj się w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo nie pracowałam jeszcze w tak beznadziejnej firmie. ciągle obcinaja etaty, pracy za 5 a pracowników 2 na sklepie. za dużo by pisać i mówić.... ale radzę Ci dobrze, daruj sobie.
3
Mila 2017-08-25 21:01
Ja pracuję w txm niecałe 3 miesiące i to prawda, że rks są niezadowolone, piszą e-maile, że kuweta fatalna, że w rankingu ostatnie miejsce, ale nigdy nie spotkałam się z tym, żeby pisały do którejś z nas osobiście, krzyczały na nas czy cokolwiek. E-maili dziennie jest kilkanaście, ciągle jakieś promocje, wyprzedaże, zmiana wystroju. Nie rozumiem tego całego rankingu i tych kuwet... Ale nie mogę powiedzieć nic złego, ponieważ praca ciężka nie jest, albo jesteś na kasie, albo rozkładasz towar czy zmieniasz ceny na metkach. Oczywiście do tego wszystkiego sprzątanie, poprawianie ubrań. Przynajmniej tak jest u nas i rzeczywiście towaru dużo przychodzi.
Też po tych opiniach tutaj bałam się iść, ale zaryzykowałam i jest ok. Dużo zależy też od tego na jakich pracowników i kierowniczkę trafisz. Dostaniesz najniższą krajową i niby premie, które rzadko się zdarzają. Ja niestety niedługo kończę pracę w txm, nie dlatego co piszą tu ludzie, ponieważ tak jak pisałam praca jest ok, ale zarobki na pół etatu to 700 z groszami, a niestety za to jako studentka zaoczna nie przeżyję ;) Idź spróbuj, dostaniesz umowę na okres próbny 3 miesiące. Nie spodoba Ci się to odejdziesz po 3 miesiącach, a to zleci bardzo szybko :)
1
ja 2017-08-28 03:25
Ja pracuje w txm na slasku. ajentke mam super, pracuje na rownin z nami, nie wtwyzsza sie. umowe mam o prace na 3/4 etatu, miesiecznie z premia wychodze ok 1400-1500. co do systemu pracy to faktycznie ciezko... pracy ogrom... ciezko z czymkolwiek byc na bieżąco :(((
Iza 2017-09-05 20:39
Może niektórzy nie lubią pracy w handlu i dlatego jest to ciężkie dla nich. Handel wbrew pozorom nie jest lekką pracą. Żeby być dobrym handlowcem trzeba mieć taką wewnętrzną smykałkę do tego, wtedy są efekty i daje to wielką satysfakcję. Ja cieszę się z takiej pracy
Vgtrfc 2017-09-06 06:46
Hej dziewczyny,mam pytanie dotyczące tych premii za przepracowanie tygodniowego targeru.Np premia na sklep jest przyznana i kto rozdziela ile kto dostanie? Pani Regionalna czy kieriwniczka danego sklepu? A drugie pytanie,czy jesli w tym tygodniu za ktory zostala przyznana premia jedna z osob pracujacych w sklepie przebywala na urlopie to czy premia tez jej sie nalezy? Czekam jak to u Was jest
pola 2017-09-06 15:10
premia jest dzielona przez kierownika lub ajenta od uznania, to czy pracownik był na urlopie i czy dostanie premię jest różnie na różnych sklepach, jedni dają inni nie
Pola 2017-09-07 09:56
A około jakiej kwoty premii przysługuje jednej osobie? Będzie chociaż 100 zł? :D
1
pola 2017-09-07 17:41
odnośnie kwoty nikt Ci nie odpowie ponieważ na to składa się kilka czynników: jaka była ogólna kwota i jaki procent planu był wykonany
black 2017-09-08 00:34
uważać trzeba na sprzedawczynię młoda o ciemnych włosach ,bo nie wydaje reszty .Oszustka.
2
Kruszynka 2017-09-09 15:00
Akurat ta pani ciemna tak samo jak i pani blondynka o długich włosach były bardzo uprzejme . Są zawsze uśmiechnięte i doradzają klientowi. Nie zdążyło mi się ani razu jak robiłam tam zakupy by nie wydała mi reszty. Wręcz przeciwnie ostatnio jak byłam, pani ochroniarz doczepila się do mnie a gdy podeszłam do kierowniczki to odpowiedziała że dobrze i zamietla sprawę pod dywan. Więc takie zachowanie jest żałosne i kultury tu brak
1
Robert 2017-09-10 07:47
Odradzam tectil w Lubaniu.Okropna kierowniczka ktora zawsze byla pomocna jak zachodzilem po zakupy.zawsze sie motam w tej bieluznie bo taki balagan.probowalem poradzic ssobie sam ale sie nie udalo.wyszedlem bez niczego bo udawala ze mnie nie widzi.stala przy tej kasjerce i bajerka.przyjezdzam pare razy do roku i wiecej nie pojde.
1
Magda 2017-09-10 18:27
Hej Textilki co myślicie o Myshop. mobi bo mi wydaje się że jest to słabo dopracowane, gdyż że musimy wchodzić przez f3 a na drugim komputerze grzebać w internecie dla mnie kiepskie. Drodzy przełożeni zadbajcie o bardziej kreatywne podejście do tej aplikacji - MĘCZY TO. Kuwety , Myshop szanujcie nas troche jako pracowników nie jesteśmy WIELBŁĄDAMI.
4
xyz 2017-09-10 20:31
zmień sklep i nie będziesz miał problemu - kobiety to nie roboty a ty chyba jesteś dorosły i majtek nie mogłeś znaleźć :))))))))))))))))))) pozdrawiam
6
Robert 2017-09-11 11:32
To twoja praca paniusiu pomagac,a nie fochy robic.Co prawda boli. ze olalas mnie.Oczywiscie ze poszedlem gdzie indziej.Dobra reklama tego sklepu!!!
2
Irek 2017-09-12 17:48
Czy cos nowego wydarzyło sie w firmie? Jak się wam pracuje w Adesso? Mam zamiar aplikować dlatego pytam.
Kasia 2017-09-12 21:56
Z ciekawości zapytam...ile robicie % kuwety dziennie? Mi jakoś nie idzie ostatnio i już mam dosyć tej pracy.
2
Gosia 2017-09-12 22:33
Kasiu zmien prace jak sie meczysz.Ja tak zrobilam inie zaluje.Niech stanie taka RKS i zobaczymy ile sprzeda:)
3
Mała 2017-09-13 15:31
Krzyż na drogę!
1
Robert 2017-09-13 18:51
:)i jeszcze beszczelna paniusia.tzn ze nienadajesz sie do tej roboty.to swiadczy o tobie jaka jestes heksa!a wygladasz na mila.no i stracisz kolejnych ludkow,bo moi kumple tez juz nie przyjda!zrobilas reklame firmie!
1
Kasia 2017-09-13 21:45
Chyba własnie zmienię prace. Dla mnie jest ok, ponieważ kierowniczka i dziewczyny z którymi pracuję są bardzo w porządku, pieniędzy dużo nie ma, ale praca też lekka... Jednak tłumaczenie się, że nie zrobiłam iluś % kuwety to porażka...czuję się jak w szkole i ze wszystkiego muszę się tłumaczyć, a to nie moja wina, że ludzie tego nie chcą kupować. Siłą ludziom tego nie wcisnę...
5
asia 2017-09-15 10:07
najbardziej przykre jest ze sa ciagle tlumaczenia przez ta kuwete tak jakbysmy nie chciały tego sprzedawac. Czasem mamy wysoki procent czasem niski, zalezy jaki dzien, jaki utarg..... a traktowane jestesmy jakbysmy robily na zlosc ze procent jest mniejszy. Wlasnie chodzi o to ze nam regionalna nigdy nie pokazala jak sprzedac kuwete zeby byl wysoki..... a moze zamiast obwiniać sprzedawczynie ktos powinien tym słabszym zrobic jakies szkolenia sprzedazowe.... nikt nigdy nas nie szkolil, tylko wymagania i straszenie.... niech regionalne pokaza nam jak sprzedac dziennie na kilka stow codziennie, niech chociaz godzine stanie na kase i pokaze inne sposoby..... my jestesmy tylko ludźmi. ... kazdemu sie poleca ale nie zawsze kazdy to chce kupic i jak slysze ze ona nie wierzy ze ja proponuje to chce mi sie stad wyjsc i nie wracac...
3
Kasjerka 2017-09-15 17:02
Myślicie ze regionalne coś z mają z tych kuwet ze tak nas cisną? Bo my nic z tego nie mamy. Jedynie z utargu jest premia której i tak nasz ajent nam nie wypłaca...
2
Byla kasjerka 2017-09-15 17:28
Wlasnie niech stanie Rks i da wam dziewczyny przyklad!!!mocna jest tylko w niszczeniu psychicznym ludzi!!!wystroi sie i zadziera nosa a sama nic nie potrafi,dostaje gotowe tabelki od was dziewczyny!!!wyrecza sie i udaje przed prezesem jak to ona ciezko pracuje!!!!
6
Textilka 2017-09-16 21:31
Powinnyśmy być najpierw odpowiednio przeszkolone przez Rks żeby one mogły od nas wymagać. Myślę że same nie wiedzą co zrobić żeby kuwety dobrze się sprzedawały i dlatego swoje frustracje wyładowują na nas. Kobiety rks ogarnijcie się chociaż trochę bo to wstyd jak zachowujecie się w stosunku do innych pracowników textilu. Pamiętajcie że sieć textil market nie tworzycie wy ale sprzedawcy i choć trochę oddajcie im szacunek bo jak nie będzie nas to wy również nie będziecie miały co robić w firmie. Karma wraca pamiętajcie.
5
Wiola 2017-09-16 21:37
Najgorsze jest to że wiele kierowniczek lub ajentek żeby przypodobać się rks same kupują towary z kuwet. Przez takie sztuczne naciąganie procentów inne uczciwe sklepy tracą bo tłumaczenie rks dlaczego tamte mogą a wy nie jest nagminne.
3
Kasia 2017-09-16 23:44
Właśnie też się dziwię, że niektóre sklepy robią po 8% kuwety lub więcej... U nas czasami jest 4% a czasami 1 i nikt tego nie zmieni. Dobrze dziewczyny piszecie, że ktoś powinien nam pokazać jak to sprzedawać ;) Nie dość, że każdy dzień pracy to stres żeby dobrze sprzedać kuwetę to jeszcze klienci niemili, ze wciska im się 2 rzeczy z kuwety i jeszcze doładowanie... Porażka.
4
IZA 2017-09-17 20:10
Dziewczyny maja wyzsze procenty z kuwety bo maja niski obrot netto,albo ciezko pracuja z kazdym klientem.Mam to juz za soba,zmienilam prace i mam ten spokoj .Pracuje w innej sieci,ale pracownika traktuje sie jak czlowieka.RKS z wroclawskiego to porazka .Postawcie ja na kase niech wam zrobi szkolenie:)hehehe.Pozdrawiam was dziewczyny
5
Polka 2017-09-18 20:52
Kiedy spotkała ciebie taka sytuacja?
M24 2017-09-19 21:58
Witam.Napewno coś mają. Nie ciskaly by sprzedawczynie o te kuwety.Sama nazwa tego towaru juz świadczy o jakości. Prezesostwo lepiej niech zmienią tą nazwę, ,kuwety ".A rks pomorskiego powinna sama sprzedawać tylko kuwety jak jest mądra.
5
Zostaw swoją opinię o Adesso - Andrychów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adesso