brak logo

Adesso

Andrychów

Opinie o Adesso

Szczęśliwa 2016-06-15 14:23:21
Witajcie dziewczynki:)
Ja pracowałam prawie 3 lata w adesso potem u ajenta i sumując nie polecam. Osobiście pracowałam tak długo z własnej głupoty bo po prostu sobie tłumaczyłam że w każdej pracy coś jest nie tak (nie jest to prawdą). TXM bardzo wykorzystuje pracowników fizycznie oraz wywiera psychiczną presję. Zwolniłam się dopiero jak dostałam poważnej depresji przez TXM a głównie przez pewne ambitne panie regionalną oraz od chl które chciały zabłysnąć i pokazać że mogą wykończyć jak najwięcej osób. Obie panie bardzo obłudne i fałszywe jak odkąd zaczęły pracę w naszym regionie to wszystko co byśmy nie zrobiły było źle, ale doradzić też nie umiały. Potrafiły tylko chodzić na kawki (w godzinach pracy) lub siedzieć na zapleczu i obgadywać. Mile wspominam tylko Panią Agnieszkę która jest złotym człowiekiem potrafi wszystko wytłumaczyć oraz doradzić.
Szczerze nikomu nie polecam tej pracy oraz ajencji obiecują złote góry a guzik z tego jest.
Pozdrawiam
3
ajentka taka 2016-06-27 13:51:31
A ja jestem zadowolona z pracy.
Pracuję od trzech lat, mam świetny zespół. Jest bardzo dużo pracy, to prawda, myślę jednak, że tą pracę trzeba lubić. Ja lubię układać towar, zmieniać aranżacje, doradzać, mam poczucie, że pracuję dla siebie. Swoich pracowników wynagradzam uczciwie. Płaca może nie jest najwyższa ale jesteśmy świadome, że to jest dyskont i koszty firma musi minimalizować. Dużo też pomaga postawa RKS- nasza jest sprawiedliwa, można liczyć na jej wsparcie. W niektórych sprawach przesadzają, np. kwestia telefonów alarmowych ale wyzywanie dziewczyn z operacyjnego od najgorszych jest nie na miejscu, bo im też na pewno nie jest przyjemnie, że muszą do nas wydzwaniać po nocy, obowiązki swoje muszą wypełniać tak jak i my. Ja nie doświadczyłam żadnego mobbingu, jesteśmy uprzejme wobec wszystkich pracowników i centrali, i magazynu, i działu it, i nikt nam nigdy krzywdy nie zrobił, nie raz i nie dwa szli nam na rękę i dało się dogadać. Jedyne co mogę zarzucić to fakt, że centrala nie wszystkiego jest świadoma- nasi przełożeni wprowadzają czasem zmiany które zamiast ułatwiać, utrudniają nam pracę a fakt jest taki, że najczęściej boimy się to zgłosić wyżej. Fajnie byłoby, gdyby zarząd bardziej nas słuchał a nie wszystko negował (podobno, bo my tak naprawdę nie wiemy co się dzieje na Waszych spotkaniach, czy znacie nasze problemy). Może by tak ułatwić nam kontakt z Wami, pozwolić na dialog? Przecież większości z nas również bardzo zależy żeby to wszystko funkcjonowało jak najlepiej. Pozdrawiam.
5
ajentka taka 2016-06-27 22:12:43
Hm, dokładnych obowiązków niestety Ci nie podam bo ich nie znam ale jest to praca w terenie, rks nadzoruje nas, pośredniczy między nami a górą, kontroluje, pomaga w załatwianiu róznych spraw, to do niej zwracamy się z problemami. Ma też do zrealizowania swoje plany sprzedaży. Pozdrawiam :)
Prezio 2016-06-28 15:31:17
..a ładna jesteś ....
ajentka taka 2016-07-01 00:48:56
Nigdy nie byłam rks ale wiem, że są w firmie osoby,które pracują na tym stanowisku od kilku lat, więc nie sądzę by było aż tak źle :) praca jak praca. Powodzenia! :)
1
textilka 2016-07-07 22:46:21
Jak pracujesz w textilu to chyba wiesz że jest blog prezesa gdzie możesz wyrażać opinie, chyba że nie jesteś szarym pracownikiem bo za kolorowo piszesz o tej firmie
BERI 2016-07-14 21:11:25
a czy ktos wie czemu odeszły kierowniczki z debicy tarnowa i dabrowy ?
5
BERI 2016-07-14 22:44:41
TAKICH RZECZY SIE NIE NAGŁAŚNIA !
BERI 2016-07-14 22:46:07
TAKICH RZECZY SIE NIE NAGŁAŚNIA !
BERI 2016-07-14 22:49:22
TAK
Anna 2016-07-15 12:16:41
1500 zł netto zarabia kierownik - jałmużna, a nie wypłata !!!
KRIS 2016-07-15 16:15:40
Trzy czytałem tego posta i nie mogę uwierzyć, że można coś takiego napisać. W górę to tam się można piąć ale na wysokim składzie w koszu na wózku widłowym. Chyba, że faktycznie jesteś "obrotna" to może i coś w górę pójdzie. Tylko ja niby chcesz byś "obrotna" skoro na minutę nie można z robotą się zatrzymać?

Anna 2016-07-17 13:17:04
brutto miałam 2100. Firma potrzebuje tylko osób które są bardzo ciche, nie mają własnego zdania i bezmyślnie będą wykonywać polecenia Centrali. Praca nie jest ciężka jest nawet przyjemna, ale pomysły Centrali kontrole i zarobki są poniżej jakiejkolwiek normy. Są tylko wymagania wobec kuwet, targetu, koszyka różnych średnich, licznik klientów... ale RKS Ci na sam koniec i tak nie pomoże tylko całą winę zwali na Ciebie i resztę załogi. Zero socjalu (socjal to jedynie zamówienia na BP...) zero paczek dla dzieci... Udało mi się zwolnić samej... i TXM to pracodawca z mojej czarnej listy!!!
8
sonia 2016-07-19 18:11:02
nic dodac nic ując...1500 dla kierownika? oczywiście ze tak...zastepca ok150zl mniej a trzeci i kolejny o ile jest kolejny pracownik-6,75 za godzine...o przepraszam ...od lipca 7,25...szaaaaaaałłłłłłłłł.
2
malwina 2016-07-19 18:19:11
to nie pomyłka,tak wlasnie zarabia kierownik,zastepca niwiele mniej .Pozostali pracownicy zatrudnani sa na umowę zlecenie 6,75 za godzine.Zazwyczaj jest to tylko jedna osoba
malwina 2016-07-19 18:21:57
żałosnych-pracownik 6,75 za godzine na umowę zlecenie,kierownik-1500zl,z-ca ok100-150 mniej
Koleżanka 2016-07-20 00:17:16
Dokładnie jak jest napisane. Pracuje w TXM i jest to bardzo ciężka praca . Szkoda że jesteśmy zwykłymi robolami. Regionalna zakłamana nie mówi prawdy ukrywa różne sprawy związane z zatrudnieniem ajenta nawet kierownik nie wie o co kaman i dowiaduje się o osób trzecich. Kłamstwo i nic więcej i te podgladywanie nas przez wielkiego brata. Śmiech na sali .
8
Koleżanka 2016-07-20 00:27:30
W tym momencie zarabiam jako KM 1600 ciekawie co ??
3
Pracownik 2016-07-23 08:02:36
Zarobki właśnie takie są.O podwyżkach zapomnijcie kierownik 7lat pracy w tej firmid1600zastępca 1500..upomnisz się o więcej zapomnij.Ogolnie praca jak się ją lubi do przeżycia,ale nerwów też naszarpać można dużo wymagań no niestety takie realia textilowskie.
2
Koleżanka 2016-07-29 02:34:41
1600 na reke
sonia 2016-08-18 18:28:34
po dwóch latach pracy na umowę zlecene dostałam podwyzke z 6,75 na 7,25 czyli całe 50 goszy za godzin-na hamburgera jest
w imieniu regionu 2016-08-24 21:45:01
Prosimy aby Pan Prezes zajął oficjalne stanowisko w kwestii obsługi bezpośredniej i automatycznie podwoił etatyzację na marketach, ponieważ jeśli jeszcze raz usłyszę od rejonowej, że rozpakować towar i poukładać sklep mam po pracy za darmo, bo na kamerach patrzy czy podchodzę do klienta, a mam zakaz zajmowania się czym innym poza obsługą bo dyrektor wymaga, zgłaszam sprawę do inspekcji a potem do sądu, bo jeszcze 3 miesiace a bedzie można go grupowo oskarżyć o mobbing, dowody są. Niech zarzad zweryfikuje metody pracy swojej kadry zarzadzajacej, bo jak tak dalej pojdzie poniesie za nia konsekwencje.
39
grzesio 2016-08-25 01:24:42
za te pieniądze to firma Textil powinna docenić, że ma pracowników. Za najniższą wszędzie znajdziesz pracę, a co dopiero na zlecenie
4
iwona 2016-08-30 12:05:02
jakim prawem rkski grzebią ajentom w grafikach? nie na takie coś się umawialiśmy.
12
przykro 2016-08-31 09:14:48
Ależ oczywiście Romku, nikt nie neguje atmosferyw firmie. Wiemy, że jesteś pracownikiem Centrali i chcesz zrobić firmie dobry PR.
Powiem tak: byłam w Centrali kilka razy, miałam okazję kontaktu z osobami, które znamy tylko ze stopek mailowych i uważam, że pracuje tam wiele kompetentnych, naprawdę życzliwych osób którym tak samo jak nam zależy na tym żeby to wszystko dobrze funkcjonowało. Mamy świetnych informatyków, nawet w handlowym są osoby z którymi bez problemu można się porozumieć.
Problem leży gdzieś indziej- Centrala nie ma zielonego pojęcia w jaki sposób pracują rks, które zestresowane wymaganiami rds-ów (którzy nie mają zielonego pojęcia o naszej pracy) zaczynają wprowadzać działania niezgodne z prawem- praca po godzinach bez wynagrodzenia żeby w czasie otwarcia skupić się na aktywnej obsłudze klienta, wszystko oczywiście po cichu. Jak inaczej zrealizować to skoro przez 8 godzin pracy sklepu są po dwie osoby na markecie? nie dalej jak w zeszłym tygodniu dostałam telefon, że widziała przez kamerę, że nie podeszłam do klientki- A NO NIE PODESZŁAM bo musiałam wysłać jej tabelę do określonej godziny przy czym padła mi tema, przy kasie kolejka i muszę pomóc dziewczynie z kasy zdjąc zabezpieczenia bo ludzie się denerwują a w magazynie mam towar do wypakowania bo NIE ZROBIĘ TEGO PO GODZINACH BO NIKT MI ZA TO NIE ZAPŁACI a towar muszę wyjąć szybko żeby było CO SPRZEDAĆ- ale "to nie jest argument, dla dyrektora to nie jest argument, dla prezesa też nie, oni nie chcą słuchać, nie dyskutuj, poradź sobie jakoś". Nie chce mi się wierzyć, że dyrektor/prezes są tak ograniczonymi ludźmi żeby nie docierały do nich racjonalne argumenty. Owszem, po wypakowaniu towaru, przygotowaniu promocji i wypełnieniu całej masy tabel dla mogę poświęcić, i poświęcam, czas klientom. Wybaczcie ale nikt nie będzie pracował po godzinach i straszenie nas między wierszami zwolnieniami jest kompletnie bezpodstawne, a takie sytuacje zdarzają się w wielu sklepach w moim regionie. Pracuję wiele lat w tej firmie ale takie coś widzę po raz pierwszy. Zdarzało się nam czasem dobrowolnie zostać po godzinach coś dokończyć ale nie można tego uznawać za normę!

Wprowadzajmy nowe działania jak najbardziej, są potrzebne ale najpierw zapewnijmy możliwości- zwiększmy ilość osób w sklepach, zróbmy im szkolenia a na pewno to przełoży się na nasze wyniki.

Bo zła opinia o TXM nie bierze się z niezadowolenia z Centrai czy Zarządu, bo z Wami mało kto ma do czynienia- negatywną opinię robią Wam rks, którzy ostatnio się trochę zagalopowali i apelujemy, zwróćcie na to uwagę bo codzienne straszenie zwolnieniem/konsekwencjami/sugerowanie, że jest w nas jakiś problem oddziałuje na psychikę i naprawdę nie powoduje, że praca jest wydajna.
33
pszczola 2016-09-01 09:48:23
jesli ci grzebie to wnies o ustalenie stosunku pracy bo ajent nie ma podleglosci pod rks. rks widocznie niedouczony nie wie ze ma udzielac rad i wskazowek zgodnie z umowa to nie jest twoj szef w innym wypadku masz miec umowe o pracei wyplate zaleglych urlopow i nadgodzin wiec zglos to
3
heh 2016-09-02 14:37:13
nowa ocena nps- juz widze jak km szczerze oceniaja rks i rds :D anonimowo, merytorycznie owszem ale publicznie nie ma szans, nikt nie bedzie ryzykowal utraty pracy
3
iwona 2016-09-05 15:43:58
ale komu ?
2
loli 2016-09-07 10:54:00
Hejka
A jak wam podobają się targety na ten miesiąc?
33 2016-09-07 12:39:16
Roznie z tym bywa. Czasami 1 w roku a czasami 6 ale to nalezy do rzadkosci
gdzie towar 2016-09-07 15:58:16
pewnie tak jak Tobie ;) znowu nie zrobimy, konkurencja aż hula, z towarem dalej problemy jak zwykle ale my mamy zrobić target, majtkami chyba. Znowu przyjedzie ibedzie nas straszyc ze nas wypiep.rzy
2
oreo 2016-09-07 21:32:47
no chyba żartujesz, targety to tajemnica firmy. Możesz sobie oceniać, realizacja nie zalezy tylko od Ciebie, zatrudnij sie to zobaczysz. A zreszta wiemy, ze jestes pracownikiem gowork i ciagle sztucznie nakrecasz dyskusje
3
sonia 2016-09-16 18:32:13
niestety to prawda ,taka podwyżka ,a przy okazji zero urlopów ...chory czy zdrowy idziesz...żeby zarobić w granicach 1500 zł musze rypać wszystkie dni (czyli ponad 200 godzin) oprócz niedziel bo tylko wtedy mamy nieczynne.W zasadzie ostatnie trzy miesiące tak pracowałam
malwina 2016-09-17 17:35:19
Nic dodać nic ująć. ........
1
sonia 2016-09-17 17:42:03
Oczywiście że tak z tym ze niektórych razi dobra atmosfera. Woleliby żeby miedzy pracownikami a kierownictwem panował strach. ..dla niektórych to jest właśnie tzw "dobra atmosfera"....
Jeśli mamy nad sobą ludzi z takimi poglądami to dokąd to wszystko zmierza. ..
1
sonia 2016-09-17 21:27:18
Oczywiście ze ludzie są różni.... Ja mam wspaniałą ekipę a co za tym idzie swietna atmosferę ale osoby odwiedzające nas co jakiś czas niekoniecznie to akceptuja i doceniaja.. I nie jest to kwestia domysłów. Mówią o tym wprost. Krótko mówiąc niektorzy zajmujący kierownicze stanowiska uważają ze jedni powinni bac się drugich żeby biznes hulał. Nie tędy droga wg mnie. Przykre jak ludzie jadący praktycznie na tym samym wózku potrafią podkladac sobie nogi zamiast podawać ręce. Współpraca nie tresura....
2
kaśka w 2016-09-19 13:21:34
a ja mam takie pytanie- dlaczego są regionalne, które widząc, że robota dziewczynom pali się w rękach potrafią zakasać rękawy i pomóc, np. przy wykładaniu towaru zamiast pouczać, że obsługa klienta najważniejsza? albo takie, które wysyłają maile motywacyjne, które wyzwalają zdrową rywalizację pomiędzy marketami w regionie i sprawiają, że chce się pracować zamiast wiecznych maili-straszaczy, i nakazów wymyślania głupawych planów naprawczych, na które dziewczyny już nie mają pomysłów? ktoś w końcu powinien się za to wziąć
4
sonia 2016-09-21 13:31:58
jedne potrafią inne nie....to kwestia tego jakim się jest człowiekiem o ile się w ogole jest
Tez slyszalam o takich które naprawdę fizycznie pomagają swoim pracownikom a jeśli nawet nie fizycznie to sa ogromnym wsparciem w każdy inny sposób ..Sa tez takie gdzie jak piszesz...najlepiej wychodzi im opie***lanie i wozenie się po ludziach a nic sensownego i wartościowego sobą nie wnosza.
co człowiek to charakter...
2
sonia 2016-09-22 14:06:45
Oczywiście. ..zgadzam się z Tobą pod warunkiem ze ilość etatów jest adekwatna do ilości obowiązków czynności itp.Jeżeli w marketach pracują dwie osoby a pracy jest dla 6 efekt jest taki ze nie sposób tego ogarnąć dlatego jedni rks-i podchodzą po ludzku i pomagają jeśli mają taką możliwość inni mają to zwyczajnie gdzieś.
Ja osobiście uważam ze bycie na stanowisku nie zwalnia z bycia człowiekiem
7
heh 2016-09-23 14:08:42
hahah,a Ty myslisz ze tylko sprzedawcy musza zapierniczac? kiero i zastepca tak samo, tu chodzi o cos innego, nie wypowiadaj sie jak nie wiesz o co chodzi. A co do rks to ok, nie musza pomagac ale my tez nie musimy wypelniac za nie tabelek i robic zestawien, na nas robote chetnie zwala a to ona dostaje za to kase i niech siezajmie swoja robota, czeklist juz nie robi,ma czas
3
... 2016-10-23 14:23:07
Biedronka wprowadziła od początku października już drugie podwyżki płac w tym roku. Najniższe wynagrodzenie pracownika rozpoczynającego pracę na pełen etat na stanowisku sprzedawca-kasjer wynosi 2300 zł brutto (1670 zł na rękę). Po trzech latach pracy wynagrodzenie wzrasta do 2600 zł brutto (ok. 1877 zł na rękę).

Podwyżki wprowadził również Lidl. Firma oferuje nowo zatrudnionym od 2400 do 2800 zł brutto. Po dwóch latach mogą liczyć na 2850 do 3250 zł brutto (czyli 2330 zł na rękę). Do tego trzeba doliczyć bezpłatną, prywatną opiekę medyczną oraz rodzinne ubezpieczenie na życie. - W październiku wszyscy pracownicy firmy otrzymali także bony w wysokości 600 zł do wykorzystania w sieci sklepów Lidl z okazji otwarcia naszej 600-nej placówki - mówi nam Aleksandra Robaszkiewicz z biura prasowego niemieckiego dyskontu.
Tak dbają inni o swoich pracowników ...
4
...:( 2016-10-23 18:11:09
niestety nas to nie dotyczy... :(
szkoda że o nas nikt nie chce zadbać
5
mała 2016-10-23 21:29:31
Właśnie dlatego się zwolniłam. Załoga była fajna, złego słowa nie mogę powiedzieć ale użerać się za wyniki, znosić naciski i tłumaczenia mimo że nie przez nas są takie wyniki a nie inne i to za najniższą krajową to dziękuję. Psychicznie praca ponad ludzkie siły, niestety mobbing. Nie pójdę do sądu bo moim pracodawcą był ajent niczemu nie winien. Za te pieniądze znajdę pracę spokojnie nawet w moim małym mieście Pozdrawiam.
4
Piotrek 2016-11-04 00:24:08
Witam jak wygląda sprawa ul. Kosztowska 21- Textil Market oferuja 13.5zl brutto czy to prawda bo po waszych wypowiedziach.sie boje miałem kodon jechać na podpisanie umowy czy wgl warto ? Pracuje ktoś tam.w myslowicach ?
zojka 2016-11-05 13:06:29
witam ,czy ktoś wie co wydarzyło się w Sandomierzu?
Pytam bo widząc nie raz jak odbywają się inwentaryzacje mam wrażenie że po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostali niewinni ludzie jak zwykle....
iwona40 2016-11-14 20:57:15
Witam,rowniez mam pytanie odnosnie myslowic ...jak tam to wyglada ? Mi pisza 12,50 brutto i zapraszaja z dowodem do podpisania umowy a widze kolega wyzej pisal 13,50 brutto. Jezeli ktos pracuje w myslowicach na kosztowskiej 21 bardzo prosze o wypowiedz .
1
kris 2016-11-18 21:54:21
beznadziejna opinia
mądrala 2016-11-19 16:10:08
beznadziejny komentarz
1
realnie 2016-11-24 16:35:44
To idź do nich pracować :) Zobaczymy jak szybko przekonasz się ile prawdy w tym co piszesz jest :)
ja 2016-11-28 14:10:03
zapewniam cię że jest. Mój mąż jest w bierdonce z-ca kierownika i zarabia o wiele lepiej niż ja jako km. Juz nie mowie o tym, ze jest tam socjal jakiego u nas nie ma. Zarobki mamy jakie mamy, trudno, szkoda tylko ze od kilku miesiecy premie sa nie do zrealizowania bo txm nie umie reagowac na zmiany, na dzialania konkurencji i nawet z dostawami towaru sobie nie radzi, norma.
5
Zostaw swoją opinię o Adesso - Andrychów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adesso