Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Adesso

Pracowałeś w firmie Adesso i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
jola - 2014-02-14 18:56:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Renata - 2014-02-12 21:11:46]:
Kobieto jestem ciekawa czy Ty byś wiedziała co jest na sklepie jak jest tego full...To nie butik, ze masz trzy rzeczy na krzyż.Jak się nie chce samemu poszukać to się ma pretensje do sprzedawców.to jest supermarket i jak w każdym supermarkecie szukasz sama.Czy w Biedronce ktoś Ci coś podaje?Zastanów się?
zdjecie uzytkownika
Ania - 2014-02-17 12:44:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To nie jest supermarket tylko dyskont odzieżowy. Tak samo jak biedronka. Taka drobna różnica, ale jednak.
zdjecie uzytkownika
Wiesia - 2014-02-17 19:10:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A dlaczego? Likwidują sklep czy zmieniają załogę ?
zdjecie uzytkownika
weirdo - 2014-02-18 10:12:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Własnie nie wiadomo po inwentaryzacji wszytko jest mozliwe ;-) my wlasnie oczekujemy Pani(usunięte przez administratora)-) mam nadzieje ze mnie zwolni ;0)
zdjecie uzytkownika
Administracyjny proces ustalania IP na forum ; - 2014-02-21 13:59:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wygląda proces ustalania IP osoby w internecie:
1. wysyłasz wniosek do GIDO w Warszawie
2. Dostajesz urzędowy nakaz udostepnienia danych osobowych
3. Administrator strony internetowej podaje IP komputera i dostawcy usługi internetu (za nieudostępnienie grozi wysoka kara administracyjna )
4. ze zdobytym adresem IP idziesz na Policje i składasz doniesienie o popełnieniu przestępstwa
5. Policja wszczyna śledztwo i na przykład zabezpiecza dowody np. Twój komputer
6. Po zebraniu dowodów wszczynane jest postepowanie z Urzędu lub zakładasz sprawę z powództwa cywilnego ;
7. Sprawa i postepowanie będzie pewnie trwało od kilku miesięcy do 5 lat (przedawnienie sprawy )
8. po wyjaśnieniu sprawy odzyskujesz komputer , chyba że popełniłeś udowodnione przestępstwo to zostanie zatrzymany jako dowód ;
zdjecie uzytkownika
Zostawiłeś swój adres IP na zawsze - czeka cię zaj - 2014-02-21 14:02:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Autorzy obraźliwych wpisów na forach internetowych muszą się liczyć z tym, że nie będą anonimowi. Naczelny Sąd Administracyjny wydał właśnie wyrok, który może mocno uprzykrzyć życie tzw. "hejterom". O sprawie informuje "Rzeczpospolita".

Udostępnienia danych z forów internetowych mogą żądać już nie tylko policja, prokuratura czy sąd. Takie prawo ma też każda osoba fizyczna i firma, które wykażą, że jest to niezbędne dla ochrony dóbr osobistych i dobrego imienia. Tak orzekł Naczelny Sąd Administracyjny.
W omawianej sprawie chodziło o osoby, które inwektywami zamieszczanymi w komentarzach pod artykułami na jednym z największych polskich portali naruszały dobre imię spółki Promedica24. Decyzja Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych o nakazaniu wydawcy portalu udostępnienia pokrzywdzonej spółce IP komputerów oraz adresów mailowych sprawców została zaskarżona do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego. Ten odrzucił wniosek GIODO, jednak już kolejna instancja - Naczelny Sąd Administracyjny - nie miała żadnych wątpliwości. Pani sędzia Irena Kamińska uzasadniała, że takie dane podlegają ochronie, jednak nie możemy dopuścić, aby obrażanie w internecie było zupełnie bezkarne.
Przełomowe orzeczenie sądu

To przełomowy wyrok, bo dotychczas namierzenie tzw. "hejterów" (czyli osób publikujących w sieci obraźliwe wpisy) było często niemożliwe. Administratorzy stron internetowych twierdzili bowiem, że tylko organy ścigania mogą się domagać takich informacji.

Wyrok oznacza zmianę dotychczasowej praktyki i umożliwia udostępnianie danych na podstawie ustawy o ochronie danych osobowych. A co w przypadku gdy właściciel portalu nie wskaże takiej osoby?

- Zainteresowany powinien zwrócić się do GIODO, a ten na drodze administracyjnej nakaże udostępnić takie dane
zdjecie uzytkownika
ivs - 2014-03-01 12:25:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Ja od razu dostałam umowę o pracę. Po 3 tygodniach zaproponowano mi stanowisko zastepcy kierownika i że po okresie próbym dostanę podwyżkę, że będą premie itd. Wspomnę jeszcze, że pracowałam w Gdyni gdzie wiadomo kto jest kierownikiem regionalnym... Już pierwszego dnia po szkoleniu kiedy w sumie pracowałam tam ponad misiąc na samym wejsciu Pani E. dostalam opiernicz za to, ze plakat zle wisi. Juz wtedy zaczełam się zastanawiać jak to bedzie dalej.. No i mialam racje. Nie raz potrafila przyjsc na sklep i wyrzucic doslownie cale zaplecze na podloge pytajac mnie co robia dokumenty z ostatniej inwentaryzacji.. albo co robia tutaj te dokumenty..?!!! Ja mowilam ze nie wiem co posiada w szafkach kierowniczka i ze pracuje tu nie dlugo wiec skad mam wiedziec co robia takie dokumenty. Uslyszalam tylko ze powinnam wiedziec bo jestem zastepca. Doslownie na mnie krzyczala!!!! Poza tym co chwila byly pretensje ze na sklepie jest cos nie tak. Jakby sie nie zrobilo ile by sie nie sprzedalo ZAWSZE BYLO ZLE I ZA MALO. Wracajac do mojej umowy i podwyzki oczywiscie jej nie dostalam bowiem uslyszalam ze przeciez "dalam Pani najwiecej ile moge dac" i ze na wiecej juz nie mam co liczyc. Tak wiec jako zastepca dostalam rowno 1320zl!! Nie raz z dziewczynami siedzialysmy po godzinach aby ogarnac sklep. Nikt nawet nam nie podziekowal ze robimy to za darmo. A jak przed inwentaryzacja siedzialymy w niedziele po 12 godzin (nasz sklep byl czynny od pon do sob) to powiedziala nam ze to nasza wina bo mamy zle poukladane itd. Nie wspomne juz o tym ze nie raz z kierowniczka po nocach jezdzilysmy do sklpeu bo byl np. telefon od sklpeu powyzej ze jest pozar albo zalanie. A regionalna zamiast byc na miejscu to kazala nam jechac i tylko zadzwonic czy wszysko ok!! Skandal po prostu. Za nocne dyzury tez nigdy nie uslyszalysmy slowa dziekuje!! No i dodam jeszcze ze jak w koncu wypracowalysmy premie to na nastepny miesiac tak nam target podniesli ze byl on juz nie do wyrobienia. Premii w koncu i tak nie dostalysmy bo Pani E. powiedziala doslownie "A CO WY MYSLICIE ZE NIE PONIESIECIE KONSEKWENCJI ZA BRAKI INWENTARYZACYJNE?!!!" Szkoda ze premia a inwentaryzacja to zupeplnie co innego. Zeby tego bylo malo to co chwila dzwonila ksiegowa i musialysmy dokladac kase za jakies dziury finansowe starych kieronikow! Potrafila rzucic sluchawka i powiedziec 'nie interesuje mnie to. macie to zaplacic i koniec!". Albo jak przyszedl klient z reklamacja na buty sprzed paru miesiecy (gdy my pracowalysmy to juz ich nie bylo na sklepie) to musialysmy oddac mu 60zl z wlasnej wyplaty bo Pani (usunięte przez administratora)regionalna powiedziala ze skoro nie ma ich na stanie to musimy zaplacic ze swoich. A dlaczego dokladalysmy za wine poprzednikow?????? W koncu sie zwolnilam bo juz nie wytrzymalam... Jedyne co mi brakuje to zespolu z ktorym pracowalam....:(
zdjecie uzytkownika
IVS - 2014-03-01 12:31:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dodam jeszcze ze co jakis trzeba trzeba bylo obowiazkowa jechac na inwentaryzacje na inny sklep gdzie placili 100zl brutto. Tak akurat bylam na jednej 16 godzin... tak wiec na reke dostalam ok. 75zl wiec niech kazdy sobie przeliczy ile wynioslo mnie to na godzine... :/
zdjecie uzytkownika
Admistrator- ostrzega - 2014-03-03 09:03:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wygląda proces ustalania IP osoby w internecie:
1. wysyłasz wniosek do GIDO w Warszawie
2. Dostajesz urzędowy nakaz udostepnienia danych osobowych
3. Administrator strony internetowej podaje IP komputera i dostawcy usługi internetu (za nieudostępnienie grozi wysoka kara administracyjna )
4. ze zdobytym adresem IP idziesz na Policje i składasz doniesienie o popełnieniu przestępstwa
5. Policja wszczyna śledztwo i na przykład zabezpiecza dowody np. Twój komputer
6. Po zebraniu dowodów wszczynane jest postepowanie z Urzędu lub zakładasz sprawę z powództwa cywilnego ;
7. Sprawa i postepowanie będzie pewnie trwało od kilku miesięcy do 5 lat (przedawnienie sprawy )
8. po wyjaśnieniu sprawy odzyskujesz komputer , chyba że popełniłeś udowodnione przestępstwo to zostanie zatrzymany jako dowód ;
zdjecie uzytkownika
grudziądzanka - 2014-03-03 19:59:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio textil w gru pozbył się takiego super ochroniarza, bo nie dość, że pilnował i dbał o porządek w sklepie, to jeszcze dokładał się do obrotów, bo potrafił doradzić lepiej niż personel.Babeczki specjalnie dla niego zjeżdżały do sklepu, bo wprowadzał tam ekstra atmosferę.No i widocznie komuś z kierownictwa się nie spodobała jego praca, bo go już nie ma.Oj, spadną im obroty w sklepie,spadną.
zdjecie uzytkownika
Ancyk - 2014-03-06 19:53:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak dla mnie praca w TXM jest ok. Moze i cisną z targetami, kuwetami.. ale nie narzkamy. Dajemy jakoś rade. Grunt to dobra atmosfera w pracy i dobra wspolpraca miedzy soba. Wolbrom pozdrawia ;)
zdjecie uzytkownika
hvcfxds - 2014-03-06 21:25:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie radze nikomu tam pracować kilka cennych uwag zanim zaczniecie tam pracować:
- pensja dla kierownika to najnizsza krajowa plus 100zł- żenada!!!
zdjecie uzytkownika
Ryszarda K. - 2014-03-08 13:50:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wytłumaczcie mi dziewczyny jak można kupować towar oferowany przez Wasz sklep.
Przecież to / oczywiście moim skromnym zdaniem / nieprawdopodobne badziewie.
Pare razy przechodziłam koło witryny textilu i .. strach sie bać. Przecież gdyby nie te kolorowe wstążeczki i kiczowate girlandy to sklep textil wyglądał by jak komunistyczny dom towarowy - tyle że na wyprzedaży . Kto u Was kupuje? Myśle ze w pierwszym lepszym ciucholandzie można wybrać rzeczy bardziej gustowne i lepsze / o niebo/ gatunkowo.
No ale widocznie to jak gupia jestem . Textil płaci czynsz , media , pracowników , ochrone , itd znaczy to że chyba nie dokłada do interesu.
NI PANIMAJU.
zdjecie uzytkownika
z Wrocka - 2014-03-08 16:14:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Rozumiem że sklepy które przetrwaja rok są sklepami perespektywicznymi .
Obok moje chatki jest textil i może to taki zbieg okoliczności ale nie widziałam w nim więcej niz dwóch/dwoje klientów jednorazowo.
Jeżdżaąc po kraju widzę w jakich dziwnych miejscach są posadowione sklepy textil. Pietra , piwnice , zaułki . Sa i oczywiście w galeriach . No ale jak sie ma sklepowy towar textilu do np. reservedu , troola , CandM no i czynsz w galerii jest zapewne dużo wyższy niż gdzie indziej.
Czytając Wasze ostatnie wypowiedzi idnosze wrażenie że szykuje się wielkie częsienie ziemi w textilu.
W końcu ktos poszedł po rozum do głowy i doszedł do wniosku że utrzymywanie i otwieranie kolejnych sklepów nie wiadomo gdzie i nie wuadomo po co to zwykły strzał w kolano i że sklep nie rentowny należy zamknąć jak najprędzej. Tak myśle .
No ale może strategia firmy textil jest inna.
zdjecie uzytkownika
zuza - 2014-03-13 07:49:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
piszcie do mnie !!! jeżeli chcecie sie wymienić doświadczeniami , jak sobie poradzic ta presją z tej firmie to piszcie do mnie !! jestem nowym pracownikiem i chciaalabym wymienić sie pogladami, doświadczeniami , itp ale bez tego forum..chyba nie musze tu pisac dlaczego ?:)
mail : zuzannaniewazne@wp.pl
3majcie sie ciepło.. wytrwamy !
zdjecie uzytkownika
Tor Browser Bundle - 2014-03-19 11:14:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W związku z pojawiającymi się tutaj ostrzeżeniami, że nawet osoby niewinne i piszące prawdę o firmie mogą ponieść konsekwencje, proponuję wpisać w wyszukiwarce mój nick pobrać program i surfować bezpiecznie. Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
Tor Browser Bundle - 2014-03-20 10:30:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O widzę że ktoś się wystraszył. To dobrze. Program można pobrać z wielu UZNANYCH i BEZPIECZNYCH źródeł a jego działanie polega na maskowaniu numeru ip komputera, sam program wygląda jak firefox i ma taką samą obsługę więc każdy powinien sobie poradzić.
PS gdzie tam jest link?
zdjecie uzytkownika
Pola - 2014-04-03 09:43:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak się komuś praca w textilu nie podoba to niech nie pracuje. Ja nie narzekam,wystarczy wywiązywać się ze swoich obowiązków. Praca jak praca, nie zawsze jest łatwo, samo życie.
zdjecie uzytkownika
mika - 2014-04-06 17:22:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wejscie się do pracy a nie narzekajcie bo ci co narzekają mało albo nic nie robią i kawka za kawką a jak się nie podoba to zwolnic się a nie wymyslac i pisać farmazony i uprzykrzać zycie innym a jak nie to wyjechac z kraju i swiety spokój
zdjecie uzytkownika
Pola - 2014-04-06 17:57:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mika, dokładnie. Ja się cieszę, że mam super ekipę, oraz km i zkm :)Każda wie co należy do jej obowiązków i jest git :)
zdjecie uzytkownika
Pola - 2014-04-06 17:58:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mika, dokładnie. Ja się cieszę, że mam super ekipę, oraz km i zkm :)Każda wie co należy do jej obowiązków i jest git :)
zdjecie uzytkownika
Krysia - 2014-04-07 15:52:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ivs - 2014-03-01 12:25:08]:
ivs jesteś absurdalna!!!!!! Obrażasz RKS która moim zdaniem świetnie zarządza marketami!!!Pani (usunięte przez administratora). jest kobietą pracowitą i wymagającą. Wymaga bo od Niej też tego wymagają- to nie Jej kaprys a praca. Napisałaś same brednie i oszczerstwa,więc nie sposób zostawić tego bez komentarza...a piszesz tak bo zostałaś zwolniona a nie sama się zwolniłaś!!! Nie żal mi ciebie! Gdybyś wzięła d..ę w troki i nie marnowała czasu na gierki w telefonie to i market byłby ogarnięty, plakaty byłyby zmienione, porządek w dokumentacji by był!!!A błędy w dokumentacji same nie powstają- powinnaś wiedzieć co to jest podwójna fiskalizacja!!!!Na stronie firmy jest coś takiego jak podręczniki i instrukcje-wystarczyło wejść i poczytać ale po co lepiej grać na telefonie!!!!!Teraz to nic innego nie robisz tylko użalasz się nad sobą jaka ty jesteś biedna i pokrzywdzona! Następny przykład na to, że nie nadawałaś się na to stanowisko. Kobieto, żeby zarobić trzeba najpierw coś zrobić- nikt pieniędzy za darmo nie rozdaje. Księżniczko życie to nie bajka... teraz wszędzie oczekują pracy na maxa. Mam nadzieję, że zrozumiałaś moje przesłanie i poszło ci w pięty!!!!
zdjecie uzytkownika
textilka - 2014-04-07 20:48:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to święta prawda, za darmo nikomu nic nie dają, a praca w textilu ...taka normalna-obowiązki jak wszędzie,trochę za dużo tabelek ale idzie wytrzymać- jak się ma wszystko poukładane i to w miarę na bieżąco, no i najważniejsze jak się ma zgraną załogę!!!! bo to najważniejszy aspekt sklepu.
zdjecie uzytkownika
ruda8 - 2014-04-08 11:29:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Omijajcie Textil Market szerokim łukiem, niekompetencja , arogancja i ogólne oszustwo to czego możecie się spodziewać. Umowy śmieciowe, nieposzanowanie człowieka i średnie umiejętności managerskie to powiew powietrza w Textil Market.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-04-17 16:00:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Mam propozycje pracy w Textilu odnośnie tego mam pytanie,czy zatrudnienie przez agencje liczy mi się do stażu pracy? Czu w razie jej zakończenia przysługiwać mi będzie zasiłek?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
97 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adesso
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x