Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Adesso

Pracowałeś w firmie Adesso i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
akaja - 2015-03-01 18:55:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GalAnonim - 2015-02-28 18:31:16]:
no no ta pani k to ma swoj sklep w ktorym jest kierownikiem i jest zlym kierownikiem i jest tak jak piszesz ja tam pracowalam wiec potwierdzam malo to wykorzystuje tylko nowe osoby a sama siedzi na zapleczu i gada przez telefon tylko jak musi to robi no teraz musi bo nie ma pracownikow skonczylo sie dobre dlatego nie ma pracownikow bo przez nia sie zwalniaja bo z nia nie idzie wytrzymac jest chamska wredna i nie mam pojecia jak ona zostala kierownikiem no a teraz to podlizus regionalnej
zdjecie uzytkownika
ANONUIM - 2015-03-03 18:08:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zosia - 2014-05-06 08:30:57]:
TAK TEZ JEST W SRODZIE WLKP ROBI JAK MUSI
zdjecie uzytkownika
AJENT - 2015-03-04 12:28:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Iza - 2015-01-17 10:19:38]:
Jestem ajentem od wrzesnia i jestem zadowolona, ekipe mam super i dużo zależy od pracowników :)
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-12 20:38:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich na początku chciałam zwrócić uwagę na komentarze (oczywiście same negatywy) od osób które już nie pracują lub im odmówiono współpracy bo wiadomo że nie napiszą nic pozytywnego tylko same brednie często wyssane z palca. Ja pracuję w TXM już dłuższy czas i wiadomo że są gorsze i lepsze dni,więcej lub mniej pracy, ale ogólnie rzecz biorąc praca nie należy do najgorszych. Trzeba troszkę chęci, a z przyjemnością będzie się tam pracowało, a co do zarobków no to nie oszukujmy się bo gdzie teraz zarabia się miliony?
zdjecie uzytkownika
ta ze słomą - 2015-03-12 22:28:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GalAnonim - 2015-02-28 18:31:16]:
Witam PANIĄ B. na wstępie powiem tylko tyle ze jestem ze wsi i może w porównaniu do PANI może mi jakaś słomka z buta wystaje. Na opisanie mojego chamstwa mogę powiedzieć tylko tyle że niestety nie miałyśmy okazji rozmawiać ze sobą więc skąd może PANI wiedzieć jaką jestem osobą, a jeśli podanie PANI identyfikatora i zapytanie o imię ( będąc na sklepie nawet się PANI nie przedstawiła) jest wyśmiewaniem i chamstwem to chyba trzeba się trochę zastanowić nad sobą. Następnie moje niby leniuchowanie bardzo proszę o podanie mi momentu w którym chociaż na 5 minut usiadłam? A jeśli chodzi PANI może o podejście do biurka i czytanie e-maili i odpisywanie na nie też jest naszą pracą lub może chodzi o zejście do sklepu po wodę no niestety człowiek nie wielbłąd i napić się musi. Na koniec powiem tylko tyle że pisanie że PANI posiada większe doświadczenie niż inne kandydatki (a niestety drugi dzień pracy został przedwcześnie przerwany z jakiegoś powodu) oznacza tylko tyle że niestety inne dziewczyny jednak były lepsze, bardziej pracowite, miały więcej chęci i były bardziej doświadczone niż PANI sama, a teraz niestety PANI szuka dziury w całym żeby nie wyszło że wina iż nie została przyjęta leży tylko po PANI stronie. P.S. pani K. która również jest opisywana jest ajętem a nie kierownikiem a z PANI doświadczeniem zawodowym myślę że nie powinno być problemu z rozrużnieniem tego faktu, acha i jeszcze jedno nie wie PANI ile mam lat i jak wyżej PANI napisała nie jesteśmy na TY więc nie życzę sobie pisania o mnie "starsza"!!!
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-03-17 12:35:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja staje po stronie pani, która napisała wyżej @ta ze słomą, bo ona ma racje według mnie. Jeśli ktoś nie nadale się do pracy albo nie umie dobrze pracować to nie ma się co dziwić, że nie pracuje dłużej niż 2 dni. I tak dobrze, że ktoś się na takim pracowniku od razu poznał, bo z tym też nieraz jest większy problem.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-03-17 15:14:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak tak racja tylko ze kazdy na poczatku sie uczy i jezeli ktos przychodzi do pracy o ktorej nie ma pojecia a chce sie np. nauczyc to chyba od tego jest kierownik aby go nauczyl a przeciez przez dwa dni nie idzie opanowac podstaw calego sklepu i obslugi kazdy z nas jak zaczynal to tez sie uczyl ale no tak jest jak ktos robi po 5 lat a i dluzej to ma juz wszystko w jednym palcu i dl niego to pestka a co ma powiedziec ktos kto przyszedl pierwszy raz i nigdy nie mial stycznosci z takim sklepem a chce pracowac a kazdy chyba sie uczy na bledach
zdjecie uzytkownika
GalAnonim - 2015-03-19 02:22:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ta ze słomą - 2015-03-12 22:28:56]:
Uderz w stół a nożyce się odezwą i to jak ! Proponuje wziąć lekcje czytania ze zrozumieniem i popracować nad logicznym myśleniem mogą się Pani przydać ;)
zdjecie uzytkownika
ela - 2015-03-20 09:02:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Eh Textil ciągle wykorzystywane pracowników, śmieciowe umowy. Ciekawa jestem tylko tego dlaczego dostają stażystów z UP jak nikogo nie zatrudniają na umowę o pracę. Darmowi pracownicy do których my dołączamy z podatków jakąś kpina a
zdjecie uzytkownika
alka - 2015-03-20 13:39:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ela - 2015-03-20 09:02:10]:
racja dwie osoby albo trzy na sklepie na umowe o prace a jedna dwie na zlecenie i tak sie ciagle zmieniaja umowa powinna byc normalna wtedy zapewne osoby buy pracowaly dalej bo za 5,50 na godzine to wstyd robic a robic trzeba tak jak pracownik na normalniej umowie a nawet wiecej bo jak sie przyjdzie do pracy do sie dostaje najgorsze do robienia rzeczy
zdjecie uzytkownika
Klientka - 2015-03-20 19:14:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Często robię zakupy w Textil Markecie w Bytomiu, właściwie to od samego początku gdy go otwarto. Jakiś czas temu zmienił się tam personel i tu nastąpiło moje rozczarowanie. Obsługa kiedyś była uśmiechnięta,miła i pomocna. Niestety zmieniło się to na gorsze.Szczególnie zawiedziona jestem panem,który tam pracuje. Zakupy nie są już tak przyjemne. :(
zdjecie uzytkownika
pracująca - 2015-03-21 16:32:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-03-12 20:38:29]:
Ale nie 6 zł na godzinę bo tyle zarabia sprzedawca i umowa zlecenie jest! To wyzysk człowieka w miesiącu nawet najniżej krajowej nie zarobisz! Totalne dno!
zdjecie uzytkownika
ala - 2015-03-22 12:30:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracująca - 2015-03-21 16:32:48]:
no jedni za 5,5o a inni za 6,75 na godzine masakra i zeby zarobic to sie siedzi po 9 10 godzin bez wolnego czesto
zdjecie uzytkownika
barbara89 - 2015-03-23 21:22:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolorowo nie ma. Praca od rana do wieczora za 6 zl na godzine to nie szczyt marzen. Pracy duzo.
zdjecie uzytkownika
dora - 2015-03-29 21:07:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałam w sklepie jako kierownik ,zasuwałam na równi ze wszystkimi ale mój błąd to gdy przyszła nowa regionalna to nie lizałam jej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] myślałam że pracą poksażę to co najważniejsze.Robiłyśmy targety, nie było manka ,a i tak wylądowałam na bruku .Jest to praca dla lizusów i mam wielki żal do firmy bo nie liczą się efekty tylko to co powie KRS.wyrazy współczucia dla firmy
zdjecie uzytkownika
beta - 2015-03-31 21:55:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rowniez nie polecam pracy w tej firmie.Regionalna przyjeżdża zostawia wypowiedzenia kierowniczce a ta z kolei ma przekazać to osobie zwolnionej nie mają nawet godności sami wręczać tych wypowiedzeń zachowują sie jak w przedszkolu .szkoda słów
zdjecie uzytkownika
klient - 2015-03-31 21:59:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc dziewczyny mam do was pytanie czy mozecie zamykac sklep szybciej tzn chodzi mi o taka sytuacje ide do sklepu ktory jest czynny do godz 17 a sklep jest juz zamkniety o godz 16,45 nie dbacie o klinta czy wam poprostu nie zależy
zdjecie uzytkownika
akaja - 2015-03-31 22:05:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie powinno byc takiej sytuacji ze sklep jest zamkniety wczesniej albo ze obie pracownica czy kierownik wychodzi na godzine albo dluzej bo musi a widzialam juz takie sytuacje robia to przy klientach albo przymiezaja ciuchy to jakas masakra no szkoda slow na to wszystko kazdy chcialby zarobic ale kosztem innych tam jest duzo pracy te kobietki maja co tam robic a co slyszysz jedna dwie normalna umowa a reszta smieciowka i kto tu zarabia firma
zdjecie uzytkownika
beta - 2015-03-31 22:11:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ok rozumiem to wszystko tez jestem swiadkiem jak same przymierzaja ciuchy albo jak rozmawiaja o swoich wypadach na balety ale jestem klientem a teraz to juz byla klientka i juz od 4 dni wole wole szachownice maja ten sam towar co wy a jakos lepsza obsluga
zdjecie uzytkownika
ajent - 2015-04-04 12:06:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pola - 2015-02-24 19:03:55]:
Drogie Panie i Panowie. wszystko zależy od ludzi i ich podejścia do drugiego człowieka. Praca w TXM nie jest lekka a kasa mało zadowalająca (delikatnie mówiąc) ale jeśli ajent jest człowiekiem to można się dogadać. Ajenta też trzeba zrozumieć, że obawia się umowy o pracę. U nas (miejscowości nie podam) wszystkim zaproponowaliśmy umowy o pracę. Dziewczyny po kilku miesiącach znalazły lepiej płatne zajęcie a my zostaliśmy praktycznie z dnia na dzień bez pracowników płacąc jeszcze za okres wypowiedzenia (urlop rozpisany na w okresie wypowiedzenia). Teraz szukamy nowych pracowników a sami prawie cały tydzień od gwizdka do gwizdka pracujemy. Zostały nam 2 pracownice na umowie o pracę i dostaną z pewnością podwyżkę. Następne 2 zatrudnimy na początku na umowę zlecenie. Pisałyście o stawkach 5 czy 6 zł?! My płacimy min pensję ustawową plus premia. U nas przestrzegamy prawa i kodeksu pracy bez względu na to czy jest to umowa o pracę czy zlecenie. Przecież wszyscy to ludzie. Traktujmy innych tak jak byśmy chcieli być traktowani przez innych a będzie dobrze :-) Pozdrowionka dla wszystkich
zdjecie uzytkownika
mika - 2015-04-04 15:38:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo się cieszę, że nawet w tak mało przyjaznej pracownikom firmie jak TAM są tacy kierownicy/ajenci jak Pani, która wypowiadała się wyżej ;). Niestety średnia krajowa już nie rysuje się w tak jasnych barwach. W txm?w którym ja ppracowałam szczytem marzeń była umowa zlecenie, normą był trzytygodniowy okres próbny. Teraz są tam stazystki z UP tyle, że je trzeba będzie zatrudnić na trzy miesiące na umowę o pracę
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-04-04 20:18:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszałam, że w TXM w Warszawie jest potrzebna osoba do pracy? Coś wiecie?
zdjecie uzytkownika
ilko - 2015-04-13 18:08:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mika - 2015-04-04 15:38:42]:
a skao pani wie ze ta panie pola to kierownik to znaczy ze sie znacie


























































9;
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Osoba ktora przeprowdzała rekrutacje była niezwykle miła. Zaznaze ze to był mezczyna ;) Zadawała pytania odnosnie wczesniejszej pracy, co mysle o sklepie TXM. Ogolnie bardzo miła rozmowa rekrutacyjna
Pytania: - przekonać do kupna torebki dla żony
- co zrobić z towarem ktory sie nie sprzedaje
- styczność wczesniej z handlem
zdjecie uzytkownika
mika - 2015-04-17 09:52:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kłania się umiejętność czytania ze zrozumieniem. Nickiem tej Pani nie jest Pola, ale ajent.
zdjecie uzytkownika
jfkhyf,hycv - 2015-04-17 12:16:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
normalnie gadki jak Szerlok H z Dr Watsonem
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adesso
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Adesso?
Zadaj pytanie