Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Adesso

Pracowałeś w firmie Adesso i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
jjkjki - 2015-02-10 12:00:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [błędy - 2015-02-09 13:17:46]:
i co z tego jak kto napisal moze sie pomylil prosze pilnowac siebie bo tutaj kazdy ma prawo pisac
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-02-14 14:29:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Alicja - 2015-02-09 11:34:22]:
podobnie w srodzie wlkp mile osoby a odchodza a te co powinny zostaja tam jes nie mila atmosfera pracownicy opowiadaja o swoich przezyciach na glos nie zwracaja uwagi na klientow sa zajeste sobo no i jest ich za malo sa bardzo zajete soba no ale jak widac tak musi byc i tam sa co chwile inne twarzy tylko dwie sa te same i to dlaczego to moga tylko wiedziec osoby ktore tam pracowaly ale lubie tam chodzic bo jest duzo tanich rzeczy dla dzieci bo jak wchodzisz i widzisz wredne miny sprzedawcy to az sie odechciewa tam kupowac
zdjecie uzytkownika
rozczarowany - 2015-02-14 23:25:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podsumowujac ta firma to typowy kolchoz ktory ma gdzies poszanowanie pracownika.Goowniane umowy,gowniane pomysly i goownianej jakosci produkty.Szkoda tylko dziewczyn pracujacych na sklepach ktorymi pomiataja regionalni lizacze duuup swoich mocodawcow.Trzeba byc naprawde bezczelnym zeby wymagac obslugi klienta na wysokim poziomie za tak niski poziom plac.I ta wszechobecna agencja zatrudniajaca na wariackich papierach.Mysle ze ptrzydalaby sie wnikliwa kotrola uprawnionych do tego organow panstwowych nie poprzedzana wypychaniem umowionych reklamowek.
zdjecie uzytkownika
hjujki - 2015-02-16 16:55:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rozczarowany - 2015-02-14 23:25:27]:
zgadzam sie z toba to jest prawda i tak jest siagle pracowalam wiec wiem musialam robic kilka rzeczy na raz i malo to zostawac albo przychodzic wczesniej i to a darmo a i jeszcze ulotki roznosic po pracy i jest duzo lizusow
zdjecie uzytkownika
Pola - 2015-02-24 19:03:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kiki - 2015-01-14 09:28:49]:
Mylisz się nie popieram w żadnym wypadku mobbingu, ani umów śmieciowych!Jak najbardziej jestem za tym żeby ludzie się wypowiadali, bo sama czytam opinie, ale nie sadzę,że wszystkie są prawdziwe. Poznałam trochę młodych dziewczyn które przychodząc do pracy w Textilu myślały chyba,że to praca w butiku. Niestety tak nie jest, praca jest ciężka i za niewielkie pieniądze. Ale to wszystko jest bez porównania z tym jak przejmą wasze sklepy ajenci. Płaca ta sama a pracy jeszcze więcej, bo etaty poucinane...
zdjecie uzytkownika
LILA - 2015-02-24 22:09:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ruda - 2014-08-07 22:22:26]:
ZGADZAM SIĘ DZIEWCZYNY OMIJAJCIE TEXTIL MARKET SZEROKIM ŁUKIEM!!!!!!OWSZEM JAK JEST ZGRANA EKIPA I KAŻDY WYKONUJE UCZCIWIE SWOJĄ PRACĘ TO JEST OK.NIE MA ŻADNYCH PRZERW KTÓRE SA ZAGWARANTOWANE W KODEKSIE PRACY,PREMIA..NAWET JAK WYKONASZ MIESIĘCZNY PLAN TO RKS ZABIERA PREMIĘ NA TZW POKRYCIE STRAT INWENTARYZACYJNYCH.PRACUJESZ HELLLO PO 10 GODZ DZIENNIE A W GRAFIKU JEST WPISANE 8GODZ(NIE MA ZGODY RKS NA NADGODZINY BO OPERACYJNA SIĘ WŚCIEKA HAHAH BO TRZEBA ZA NIE ZAPŁACIĆ). ZMIANA CEN,OBSŁUGA KASY,PROMOCJE,WYPRZEDAŻE,TOWAR(PO OK 3 TORBY DZIENNIE.W MIĘDZY CZASIE INWENTURA CZĄSTKOWA,ZWROTY,FAKTURY.....I TAK CODZIENNIE,WIĘC PROSZĘ OMIJAJCIE TXM!!!A ZAROBKI ZASTĘPCA KIEROWNIKA 1800BRUTTO(CZYLI 50ZŁ BRUTTO WIĘCEJ OD NAJNIŻSZEJ KRAJOWEJ),KIEROWNIK 2000BRUTTO.Z DWOJGA ZŁEGO POLECAM PEPCO,NAROBISZ SIĘ,ALE ZAROBISZ.WARTO PORÓWNAĆ WYNAGRODZENIA W TYCH SIECIÓWKACH.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-02-25 15:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pola - 2015-02-24 19:03:55]:
racja to nie jest praca w butiku jeden plus ze sie tyle nie dzwiga pracy duzo pracownikow malo
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-02-25 15:55:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [LILA - 2015-02-24 22:09:21]:
tak pracuje sie wiecej godzin jak sie powinno musisz przyjsc wczesniej no i pozniej sie wychodzi czyli caly dzien po za domem no ekipa zgrana ok ale jak cie ktos wykorzystuje wychodzi sobie w trakcie pracy a ty siedzisz sama albo ze stazystka to jest dopiero a godziny wpisane jakby byla caly dzien w pracy albo miedzy soba wolne bo potrzebuja a ty po co ci ? tak jest no i regionalnej tylek liza obgaduja inne markety tak sie nie robi kazdy powiniwen polnowac swojej pracy i tego sklepu w ktorym pracuje a nie interesowac sie innymi dzwonic do siebie i sie nasmewac czy obgadywac innych to jest nie ladne ale zawsze tak jest ze kierownik jest nad a ty musisz wykonywac polecenia za grosze a reszta zgarnia pochwaly albo mowi ze sama to zrobila
zdjecie uzytkownika
GalAnonim - 2015-02-28 18:31:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
A ja opiszę moją przygodę z panią kierownik K. która otwierała nowy sklep w mieście znanym z soli. Były rozmowy(w mieście w którym owa Pani była kierownikiem stacjonarnym), był pierwsze godziny próbne, były ochy i achy, był 8h dzień próbny, był kolejny dzień próbny (który został przerwany w połowie zmiany przez Panią K.), był wypełniony kwestionariusz w sprawie umowy, była słowna obietnica zatrudnienia, czyli tak naprawdę wszystko szło w dobrą stronę. Na moje pytania (pod koniec feralnego dnia) co dalej, kiedy mam się stawić, kiedy zaczynam, Pani K. udzielała mi wykręcających odpowiedzi że niby mam zacząć w dniu otwarcia sklepu i nic poza tym (żadnej informacji o godzinie itp), pod moją presją powiedziała że zadzwoni do mnie po weekendzie i się dogadamy już 100procentowo. Oczywiście nie zadzwoniła. Nie mam pretensji o odmowie zatrudnienia (potrafię to zrozumieć, mimo że posiadam doświadczenie w sprzedaży, czego inne kandydatki nie posiadały), mam tylko żal o sposób w jaki mnie potraktowano, co zapewne nie jest pierwszą taką sytuacją, żadnego telefonu czy nawet sms typu "Rezygnujemy z Pani kandydatury"(nawet odpowiedzi kiedy sama napisałam do Pani K. co ze mną), tchórzostwo i tyle. Skoro na kierownicze stanowiska zatrudnia się takie osoby to nie dziwie się ogromu negatywnych opinii o całej firmie. Nie wspomnę już o pracownicach w głównym sklepie Pani K., Młodsza dziewczyna jest bardzo miła, pomocna i zaangażowana w swoją prace, natomiast starszej słoma z butów wystaje, takiego chamstwa I bezczelności dawno nie widziałam, Pani patrzy tylko kogo wyśmiać(a posiada donośny głos) i poleniuchować, przekręcając złośliwie moje imię lub zwracając się do mnie per "Ty!", pięknie pokazuje jaką jest osobą hehe;). Podsumowując ściema na każdym kroku, nawet jak próbowałam dopytać o stawkę godzinową, P.K nabierała wody w usta i się wykręcała. Burdel i to nie mały. Tak, zgadzam się jestem głupią dziewuchą że dała się nabrać ale skąd miałam wiedzieć że to tak się tam odbywa ? Nie mam na celu zniechęcenia przyszłych pracowników co do firmy lecz zastanówcie się dwa razy, szczególnie po poznaniu kierowników i pracowników ze stażem czy macie ochotę na stratę czasu, pieniędzy i nerwów. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
uusus - 2015-02-28 23:03:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiedzcie proszę czy nie wiecie przypadkiem czy będą w najbliższym czasie planowali jakieś przyjęcia do adesso? Chciałbym się gdzieś zaczepić i spróbować swoich sił w tego typu firmie, która trochę będzie taką asekuracją dla mnie. Przyznam, że nie jestem zbyt śmiały i mam problem w rozmowach rekrutacyjnych...
zdjecie uzytkownika
akaja - 2015-03-01 18:55:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GalAnonim - 2015-02-28 18:31:16]:
no no ta pani k to ma swoj sklep w ktorym jest kierownikiem i jest zlym kierownikiem i jest tak jak piszesz ja tam pracowalam wiec potwierdzam malo to wykorzystuje tylko nowe osoby a sama siedzi na zapleczu i gada przez telefon tylko jak musi to robi no teraz musi bo nie ma pracownikow skonczylo sie dobre dlatego nie ma pracownikow bo przez nia sie zwalniaja bo z nia nie idzie wytrzymac jest chamska wredna i nie mam pojecia jak ona zostala kierownikiem no a teraz to podlizus regionalnej
zdjecie uzytkownika
ANONUIM - 2015-03-03 18:08:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zosia - 2014-05-06 08:30:57]:
TAK TEZ JEST W SRODZIE WLKP ROBI JAK MUSI
zdjecie uzytkownika
AJENT - 2015-03-04 12:28:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Iza - 2015-01-17 10:19:38]:
Jestem ajentem od wrzesnia i jestem zadowolona, ekipe mam super i dużo zależy od pracowników :)
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-03-12 20:38:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich na początku chciałam zwrócić uwagę na komentarze (oczywiście same negatywy) od osób które już nie pracują lub im odmówiono współpracy bo wiadomo że nie napiszą nic pozytywnego tylko same brednie często wyssane z palca. Ja pracuję w TXM już dłuższy czas i wiadomo że są gorsze i lepsze dni,więcej lub mniej pracy, ale ogólnie rzecz biorąc praca nie należy do najgorszych. Trzeba troszkę chęci, a z przyjemnością będzie się tam pracowało, a co do zarobków no to nie oszukujmy się bo gdzie teraz zarabia się miliony?
zdjecie uzytkownika
ta ze słomą - 2015-03-12 22:28:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [GalAnonim - 2015-02-28 18:31:16]:
Witam PANIĄ B. na wstępie powiem tylko tyle ze jestem ze wsi i może w porównaniu do PANI może mi jakaś słomka z buta wystaje. Na opisanie mojego chamstwa mogę powiedzieć tylko tyle że niestety nie miałyśmy okazji rozmawiać ze sobą więc skąd może PANI wiedzieć jaką jestem osobą, a jeśli podanie PANI identyfikatora i zapytanie o imię ( będąc na sklepie nawet się PANI nie przedstawiła) jest wyśmiewaniem i chamstwem to chyba trzeba się trochę zastanowić nad sobą. Następnie moje niby leniuchowanie bardzo proszę o podanie mi momentu w którym chociaż na 5 minut usiadłam? A jeśli chodzi PANI może o podejście do biurka i czytanie e-maili i odpisywanie na nie też jest naszą pracą lub może chodzi o zejście do sklepu po wodę no niestety człowiek nie wielbłąd i napić się musi. Na koniec powiem tylko tyle że pisanie że PANI posiada większe doświadczenie niż inne kandydatki (a niestety drugi dzień pracy został przedwcześnie przerwany z jakiegoś powodu) oznacza tylko tyle że niestety inne dziewczyny jednak były lepsze, bardziej pracowite, miały więcej chęci i były bardziej doświadczone niż PANI sama, a teraz niestety PANI szuka dziury w całym żeby nie wyszło że wina iż nie została przyjęta leży tylko po PANI stronie. P.S. pani K. która również jest opisywana jest ajętem a nie kierownikiem a z PANI doświadczeniem zawodowym myślę że nie powinno być problemu z rozrużnieniem tego faktu, acha i jeszcze jedno nie wie PANI ile mam lat i jak wyżej PANI napisała nie jesteśmy na TY więc nie życzę sobie pisania o mnie "starsza"!!!
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-03-17 12:35:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja staje po stronie pani, która napisała wyżej @ta ze słomą, bo ona ma racje według mnie. Jeśli ktoś nie nadale się do pracy albo nie umie dobrze pracować to nie ma się co dziwić, że nie pracuje dłużej niż 2 dni. I tak dobrze, że ktoś się na takim pracowniku od razu poznał, bo z tym też nieraz jest większy problem.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-03-17 15:14:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak tak racja tylko ze kazdy na poczatku sie uczy i jezeli ktos przychodzi do pracy o ktorej nie ma pojecia a chce sie np. nauczyc to chyba od tego jest kierownik aby go nauczyl a przeciez przez dwa dni nie idzie opanowac podstaw calego sklepu i obslugi kazdy z nas jak zaczynal to tez sie uczyl ale no tak jest jak ktos robi po 5 lat a i dluzej to ma juz wszystko w jednym palcu i dl niego to pestka a co ma powiedziec ktos kto przyszedl pierwszy raz i nigdy nie mial stycznosci z takim sklepem a chce pracowac a kazdy chyba sie uczy na bledach
zdjecie uzytkownika
GalAnonim - 2015-03-19 02:22:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ta ze słomą - 2015-03-12 22:28:56]:
Uderz w stół a nożyce się odezwą i to jak ! Proponuje wziąć lekcje czytania ze zrozumieniem i popracować nad logicznym myśleniem mogą się Pani przydać ;)
zdjecie uzytkownika
ela - 2015-03-20 09:02:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Eh Textil ciągle wykorzystywane pracowników, śmieciowe umowy. Ciekawa jestem tylko tego dlaczego dostają stażystów z UP jak nikogo nie zatrudniają na umowę o pracę. Darmowi pracownicy do których my dołączamy z podatków jakąś kpina a
zdjecie uzytkownika
alka - 2015-03-20 13:39:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ela - 2015-03-20 09:02:10]:
racja dwie osoby albo trzy na sklepie na umowe o prace a jedna dwie na zlecenie i tak sie ciagle zmieniaja umowa powinna byc normalna wtedy zapewne osoby buy pracowaly dalej bo za 5,50 na godzine to wstyd robic a robic trzeba tak jak pracownik na normalniej umowie a nawet wiecej bo jak sie przyjdzie do pracy do sie dostaje najgorsze do robienia rzeczy
zdjecie uzytkownika
Klientka - 2015-03-20 19:14:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Często robię zakupy w Textil Markecie w Bytomiu, właściwie to od samego początku gdy go otwarto. Jakiś czas temu zmienił się tam personel i tu nastąpiło moje rozczarowanie. Obsługa kiedyś była uśmiechnięta,miła i pomocna. Niestety zmieniło się to na gorsze.Szczególnie zawiedziona jestem panem,który tam pracuje. Zakupy nie są już tak przyjemne. :(
zdjecie uzytkownika
pracująca - 2015-03-21 16:32:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ja - 2015-03-12 20:38:29]:
Ale nie 6 zł na godzinę bo tyle zarabia sprzedawca i umowa zlecenie jest! To wyzysk człowieka w miesiącu nawet najniżej krajowej nie zarobisz! Totalne dno!
zdjecie uzytkownika
ala - 2015-03-22 12:30:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracująca - 2015-03-21 16:32:48]:
no jedni za 5,5o a inni za 6,75 na godzine masakra i zeby zarobic to sie siedzi po 9 10 godzin bez wolnego czesto
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Osoba ktora przeprowdzała rekrutacje była niezwykle miła. Zaznaze ze to był mezczyna ;) Zadawała pytania odnosnie wczesniejszej pracy, co mysle o sklepie TXM. Ogolnie bardzo miła rozmowa rekrutacyjna
Pytania: - przekonać do kupna torebki dla żony
- co zrobić z towarem ktory sie nie sprzedaje
- styczność wczesniej z handlem
zdjecie uzytkownika
barbara89 - 2015-03-23 21:22:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolorowo nie ma. Praca od rana do wieczora za 6 zl na godzine to nie szczyt marzen. Pracy duzo.
zdjecie uzytkownika
dora - 2015-03-29 21:07:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałam w sklepie jako kierownik ,zasuwałam na równi ze wszystkimi ale mój błąd to gdy przyszła nowa regionalna to nie lizałam jej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] myślałam że pracą poksażę to co najważniejsze.Robiłyśmy targety, nie było manka ,a i tak wylądowałam na bruku .Jest to praca dla lizusów i mam wielki żal do firmy bo nie liczą się efekty tylko to co powie KRS.wyrazy współczucia dla firmy
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Adesso
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Adesso?
Zadaj pytanie