brak logo

Oskar meble

Starachowice

Opinie o Oskar meble

opinia 2011-11-26 20:13:20
Gorąco NIE polecam pracy w tej firmie. Większość pracuje na czarno, płaci minimalne wynagrodzenie, znęca się psychicznie nad pracownikami, ciągle zmienia personel. Jednym słowem kawał (usunięte przez administratora) z niego! Piszę oczywiście o (usunięte przez administratora)który zajmuje się sklepami w Starachowicach, Stalowej Woli i Tarnobrzegu. Moim zdaniem miał ciężkie dzieciństwo i teraz usiłuje się wyżyć na pracownikach za niepowodzenia w przeszłości. Dostał od mamusi kilka sklepów i teraz czuję się "PANEM" Jeszcze raz NIE POLECAM!!!!!!!!!!
1
nick 2012-04-14 09:54:30
Również nie polecam!
To nie sklep, tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] .
Jak widzisz ogłoszenie na montera to znaczy że mają dużo roboty...zrobisz ją w dwa dni i nara! Do tego nie będzie ci chciał zapłacić.
Co do osób zatrudnionych...przy wypłacie musisz podpisać urlopy których nie miałeś a jak nie podpiszesz to też nara!!!
Praca sześć dni w tygodniu po 9 godzin, tylko niedziele wolne.
Oczywiście za najniższą krajową. Bywa i tak że nawet najniższej nie dostaniesz.
Koleś się kiedyś przejedzie na tym wykorzystywaniu ludzi.
Trzeba wpaść tam z PIPem zebrać ludzi co się przez ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przewinęli i zbiorowy pozew złożyć!
I na koniec... NIE POLECAM TEGO PSEUDO "PRACODAWCY"
oskar 2012-04-14 11:54:26
Ja się piszę na to.
Mam nawet nagrane jak koleś ludzi je.bie.
Oczywiście nagrywałem montaż mebli, bo niezgodne z prawem jest nagrywanie kogoś bez jego wiedzy. A to że w tle się coś nagrało to już nie moja wina.
Mógł iść na osobność.
A po tym PIPie pasowało by wpaść i naklepać mu rozumu do głowy.
Oczywiście pisząc "naklepać" mam namyśli wpoić odpowiednią wiedzę do głowy na temat postępowania z pracownikami oraz ich prawami poprzez rozmowę, żeby nikt nie brał tego za groźbę gdyż groźba jest karalna :-)
art. 190 KK § 1. stanowi:"Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2."
danonek 2012-10-27 17:07:51
Rowniez tam pracowalem. Odradzam kazdemu jakiejkolwiek stycznosci z ta firma. Praca glownie na czarno. Przperacowalem tam miesiac czasu. Przenisli mnie z mojej miejscowosci do sasiedniej. Nie chcieli nawet zwrocic pieniedzy za dojazdy. Sprawa zakonczyla sie sukcesem po mojej strony w sadzie pracy. To [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] powinni dawno temu juz zamknac:)
ania 2013-01-26 17:50:31
Nie ma się co przejmować. Każda firma to mniejsza lub większa rodzinka w której wszyscy wszystko wiedzą. Tyle że rodzinka pomoże, a firmowa rodzina jak trzeba będzie to pod górkę zrobi żeby się obronić :) Haha...warto przed złożeniem cv poszukać opini o ewentualnym pracodawcy :) Pozdrawiam parszywą rodzinkę, bawcie się dobrze ;)
nata 2013-02-03 00:31:19
Niestety tak jest. Ludzie zapominają w tym pędzie że są inne wartości ważniejsze od pracy i pogoni za pieniędzmi. Przecież te wszystkie rozwody co teraz są to z czego się biorą. Z pogoni za życiem. Ludzie czasu dla siebie nie mają. Wracają do domu, a i tak dalej o pracy myślą zamiast zająć się rodziną i bliskimi. Takie czasy niestety :/
Pozdrawiamy panią (usunięte przez administratora) i pomylone szefostwo :)
aktualny pracownik 2013-06-28 00:04:43
do edek

nata to jest koleś którego dziewczyna pracuje w oskarze i wyrzuciła go z domu więc opinie na temat pracy to zwykła zemsta nie pracował tam nigdy i pracował nie będzie !!!!
jeśli naprawdę rzetelnie chce człowiek pracować to wszędzie da radę nie ma jakiegoś nadzwyczajnego znęcania się nad pracownikami napiszę nawet więcej jeśli się starasz i naprawdę Ci na pracy zależy to jesteś doceniany !!!!
Wszystkie negatywne opinie na temat pracy w oskarze są pisane przez zwykłych opiedalaczy i leserów !!!!
abdul 2014-03-07 18:07:38
płaci marne grosze(często)po niżej średniej krajowej,zatrudnia na[usunięte przez admina]i chociaż człowiek stara się wykonać swoją prace jak najlepiej nawet dziękuje nie powiedzą a o premii można pomarzyć-totalny (usunięte przez administratora)
znajacy temat 2014-06-13 13:43:15
Osoby wybierające się sie do pracy w oskar meble w Białej na Północnej,praca na czarno za 5 zł to wszystko czego możecie sie spodziewać,w zasadzie tu nie chodzi o te pieniadze tylko tylko o właściciela który bedzie wciskał kit na poczatku a pózniej potraktuje jak psa ...koleś nie ma pojecia o robocie...jest jeszcze pseudo kierowniczka...podejscie jeszcze tragiczniejsze...wczesniejszy komentarz dot. tej firmy został usuniety pomimo braku wulgaryzmów...... itp.
Jeśli interesuje kogoś z Was zakup łóżka narożnika itp. z tej firmy to moge powiedzieć ze robia czesto to ludzie z łapanki i kiepskich materiałów na zasadzie może się uda.
1
maniek 2014-09-08 16:06:52
Tak wogule to firma widmo jak jest kontrol to 60% załogi chodu na sklep i 34 hali się zamyka że to niby magazyn a ludzie tam po ciemku siedzą i czają się.Porażka praca w oskarze to znaczy urlop fikcja socjal fikcja chorobowe fikcja masz tylko tyle ile na godzinę reszta to kit a praca po 58 godzin e tygodniu a gdzie są przepisy i kodeks pracy nikt nie zna tych pojęć w taj firmie widmo.
amero 2015-01-07 14:37:51
Może ktos w takim razie napisać jak wyglada przykładowy grafik w oskar meble? Bo jednak standardowy tydzień pracy to 40 godzin, tu jest o 18 więcej. Pytanie w takim razie, czy to nadgodziny płacone 150% stawki, czy praca w weekendy płacona 200% stawki? Czy jednak jest jeszcze inaczej, niz zakłada kodeks pracy? Pozdrawiam.
pracownik 2015-01-21 14:58:40
jakie nadgodziny o czym wy piszecie ! tu jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wymieniane ekipy co chwila i za darmo kierownik jest tu sprzedawca monterem sprzataczem i jeszcze wiele innych zajec takich jak ksiegowosc itp. placa 1300 nie wiecej a zapierdzielasz 4 soboty w miesiacu urlop podpisujesz przy wypłacie nie podpiszesz to nara ! i
3
lipa 2015-07-01 22:35:28
Fakt jest taki że wiekszość mebli produkowane jest pod Ruskich czyli tandeta materiały najtańsze,żle magazynowane a pracowników traktują jak parobków i nic dziwnego że w takich warunkach jakie tam panują na Północnej gnieżdzą się wszelkiego rodzaju robaki aż przyjeżdzala telewizja jak doszło do tego że pluskwy pogryzły dziecko.
1
lipa 2015-08-19 19:41:51
@olek polecam reportaż z dnia 30kwietnia na TVP Lublin.
edi 2015-10-07 15:08:43
Mebli pod "ruskich" się nie produkuje odkąd weszliśmy do unii - po prostu nie mogą przewozić towarów cięższych niż 30 kilo przez granice... widać ze "lipa" żyje jeszcze komuną hehehe
Oskar eksportuje meble do angli, francji, niemiec, węgier, na litwę, estonię - czy ktoś pozwoliłby sobie na sprzedaż wybrakowanych mebli ? puknijcie się i pomyślcie...
Waldek 2015-10-08 17:19:02
O brawo popieram wypowiedz lipy wreście ktoś się nie wstydzi i nie boi napisać prawdę o pluskwach i kornikach.Zapotrzebowanie na tapicerów i krawcowe pilnie poszukują kto jest chętny ha,ha!!!Trzeba najpierw ludziom stworzyć godziwe warunki do pracy i płace a potem myśleć o rozwoju firmy a nie traktować ludzi jak niewolników i 5zł na godzine.
iwona 2016-05-12 19:33:53
Czy w Oskar meble jest jakaś rotacja między pracownikami? Szukam pacy, ale ofert brak :)
Zostaw swoją opinię o Oskar meble - Starachowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Oskar meble