ZGM „Zębiec” S.A.

2 Dodaj opinię
ZGM „Zębiec” S.A.
2 17 51 5 1

Opinie o ZGM „Zębiec” S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

aas
 Opinia

Jakie zarobki na początek i po okresie testowym dla absolwenta technikum z minimalnym doświadczeniem zawodowym?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracownica
 Opinia
@aas 04.11.2018 20:06

zależy na jakie stanowisko aplikujesz :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
aas
 Opinia
@pracownica 06.11.2018 10:32

Magazynier lub Kontroler Jakości Wyrobów Pomiary Mechaniczne

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia
@aas 07.11.2018 12:35

Czy mimo braku odpowiedzi ze strony użytkowników forum zdecydowałeś się wysłać CV do ZGM Zębiec? Jeżeli tak i otrzymałeś zaproszenie na spotkanie rekrutacyjne, mam prośbę, żebyś podzielił się z nami swoimi wrażeniami i informacją odnośnie jego przebiegu. Dzięki temu, kolejni aplikanci będą mieli lepsze wyobrażenie odnośnie tego, czego mogą się spodziewać.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

Na stronie internetowej ZGM Zębiec, znalazłam informację, że firma prowadzi obecnie rekrutację. Można składać aplikację na następujące stanowiska: Magazynier Kontroler Jakości Wyrobów Pomiary Mechaniczne Specjalista ds. inwestycji Ślusarz remontowy suwnic Ślusarz - spawacz Czy któraś z aktualnie zatrudnionych osób podpowiedziałaby, czy warto? Informacje z pierwszej ręki będą bardzo pomocne dla kandydatów.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracownica
 Opinia
@Paulina 04.11.2018 21:33

Firma się zmienia i rozwija, mimo licznie krążących mitów. Specjalista ds. inwestycji - ta oferta jest już nieaktualna. Firma bada wpływające CV pod kątem pracy także w innych działach, także spróbować zawsze można. A czy warto? to chyba każdy powinien ocenić sam...

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

@Kowal a jak oceniasz ZGM Zębiec pod względem rozwojowym? Czy można liczyć w tej firmie na awans? Jest wyznaczona ścieżka kariery? Mówisz, że jesteś zadowolony z atmosfery i dobrze rozumiesz się ze współpracownikami. A jak wyglądają relacje między pracownikami, a władzami firmy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kowal
 Opinia

Czytałem Wasze opinie o pracy w Zębcu. Gdybym wziął tylko te "złe" pod uwagę to nawet nie poszedłbym na rozmowę a tak to byłem, dostałem pracę oraz wynagrodzenie na poziomie mnie zadowalającym. Faktycznie co do kasy to wszystko zależy komu na jakiej kwocie zależy... Być może ja mam niskie wymagania co do wynagrodzenia - mimo to dla mnie jest ok. Zalety: - godziny pracy super - do 14:30 i całe popołudnia wolne (wstawanie na początku jest trudne;-) - socjal - premie kwartalne - integracja - atmosfera w pracy - większość to fajni i pomocni ludzie Wady: - biurokracja i wszystko co się z tym wiąże To tyle w temacie. Można pójść na rozmowę i samemu się przekonać i nie sugerować się tylko złymi opiniami bo ilu ludzi tyle opinii.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
lol
 Opinia
@Kowal 31.01.2018 09:27

Ty chyba tylko w biurowcu pracujesz skoro takie bzdety piszesz!! Jaki socjal??? wczasy pod gruszą??!!! Integracja??? w jakim sensie??? ATMOSFERA??!! w którym dziale???

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kowal
 Opinia
@lol 14.03.2018 08:17

Socjal - np. wyjścia kulturalne - kino, teatr; dofinansowanie do szkieł; konkursy dla pracowników z nagrodami Wczasy pod gruszą - w tym roku od 900 do 1400 zł w zależności od dochodów Integracja - spotkania integracyjne działowe (zależy od działu) i impreza integracyjna firmowa Atmosfera - no cóż ja nadal uważam, że pracuję z fajnymi ludźmi i się z nimi dogaduję. Pewnie dzięki mojemu nastawieniu. Lol - dla Ciebie pewnie szklanka jest zawsze do połowy pusta, dla mnie zaś pełna i z stąd te różnice w odbiorze pracy w Zębcu.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mirek
 Opinia

Czy jest jakiś powód tej ciszy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
prawdę Ci powiem!
 Opinia
@Mirek 25.06.2018 15:53

najlepiej sprawdzić u źródła :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
QWE
 Opinia

Witam. Chciałbym się dowiedzieć na jakie zarobki mogą liczyć spawacze w tej firmie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

@realistka ma rację. Powinniśmy sami ocenić jak wygląda propozycja finansowa od firmy ZGM Zębiec na dane stanowisko. Każdy z Was może mieć inne doświadczenie, kwalifikacje i może dostać inną ofertę, więc jeżeli chociażby trochę Was coś zainteresowało to spróbujcie, bo na własnym doświadczeniu zawsze się najwięcej dowiecie.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
jogibabu
 Opinia

Niestety potwierdzam wpis Adasia Niezgódki. 2000 netto dla technologa jest może i dobre ale dla jakiegoś miejscowego który dodatkowo jest rolnikiem. Premia kwartalna podobno jest ale słyszałem że mała. Powinni w ogłoszeniu napisać kwotę to mieli by o wiele mniej kandydatów.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
realistka
 Opinia

Z tego co wiem, często pada pytanie, jakie są Pani/Pana wymagania finansowe. Bywa tak, że firma biorąc pod uwagę doświadczenie/kwalifikacje/wykształcenie kandydata decyduje się zapłacić więcej, więc nie wiem czy opinia odnośnie wynagrodzenia technologa/konstruktora jest miarodajna. Lepiej ocenić samemu, złożyć cv i zobaczyć, wtedy będzie można realnie spojrzeć na te wszystkie opinie. Ja pracuje w Zębcu kilka lat i muszę przyznać, że jest coraz lepiej. Firma dba o pracowników i stara się ich docenić. Jednak wiadomo, że wszystkim się nie dogodzi...

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adaś Niezgódka
 Opinia

Wynagrodzenie na stanowisko "Technolog / Konstruktor" dla pracownika posiadającego prawie 10 lat stażu w dziale R&D to 2000zł na rękę. Nic dziwnego, że konkurencja ich wyprzedziła o lata świetlne, jeżeli tak podchodzą do najważniejszego w każdej firmie zasobu jakim jest kapitał ludzki. Szkoda, bo jest tam potencjał i można odpowiednią kadrą zbudować tam międzynarodowego potentata. Niestety, ale sądzę, że taka polityka zarządzania będzie nadal kontynuowana to firma padnie na twarz jak pomnik Stalina.....

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

@Kowal masz rację, że zawsze trzeba mieć poprawkę na to, co się czyta, bo nie ma gwarancji, że tekst jakiś jest prawdziwy. Zawsze najlepszym wyjściem będzie własne doświadczenie i w ten sposób zweryfikowanie treści. W Twoim przypadku się one nie potwierdziły. Czyli polecasz zawsze choćby udać się na rozmowę rekrutacyjną i zrobić sobie swoje własne wrażenie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

Widziałam, że w firma ZGM Zębiec w ostatnim czasie odnotowała najlepsze wyniki finansowe, więc skąd zarzuty, że ciężko z płacą. Do tego Wasze opinie są bardzo odmienne. I zastanawia mnie fakt, które opisują prawdziwą stronę tej firmy. Czy skoro firma doświadczyła dużego rozwoju nie wiąże się to z zadowoleniem pracowników?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zebiec pracownik
 Opinia

Do : bojka Patologiczna firma, patologiczna struktura, nikt za nic nie odpowiada. Takie firmy skarbu Państwa powinno się zamykać i nie dofinansowywać nieudolnych ludzi tam pracujących. Każdy kto zacznie tam prace zrozumie o czym piszę. Ta firma to dno.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
bojka
 Opinia

Firma szuka właśnie Specjalisty ds. marketingu. Ktoś może się wypowiedzieć na temat warunków na tym stanowisku?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Stary zebiec;)
 Opinia
@bojka 16.11.2017 18:16

Place sa slabe, ale to juz indyidualna sprawa. Co kto sobie wywalczy alboczego oczekuje. Natomiast na pewno plusem jest ze firma zawsze placi w terminie, placi wszystkie zusy, socjalne, premie, nie ma jakichs dziwnych historii jak czasami w malych firmach prywatnych. Jest wypłacalna, przynosi obecnie zyski, rozwija sie. Trzeba dojechac, to pare zlotych kosztuje, ale zawsze sie jedzie razem w pare osob albo autobusem pracowniczym.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
bojka
 Opinia
@Stary zebiec;) 16.11.2017 18:47

Co to znaczy "słabe płace"? Ile tam zarabia Marketingowiec?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dziewczyna
 Opinia

Do pracownica Zębca : Ciekawe jak trzeba być zakłamaną jednostką aby opowiadać takie głupoty. Przedstawiciele zmieniają się co 3 miesiąca. Ja sama pracuję tu bo w regionie nie ma innych perspektyw ale firma to jedna wielka patologia. Zapraszamy do nas, po chwili będziecie już szukać innej pracy :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownica Zębca
 Opinia
@Dziewczyna 26.10.2017 08:05

Pracuje i wiem jak wygląda sytuacja z przedstawicielami. Mamy bardzo dobre przedstawicielki handlowe, które ogarniają świetnie rynek i są z nami od kilku lat. Wiadomo, współpraca raz układa się lepiej raz gorzej, ale nigdzie nie jest doskonale. Ocena mojej wypowiedzi chyba daje do myślenia(patrz na podniesione kciuki pod postem), a w Twojej wypowiedzi słychać jakiś żal...wiadomo, każdy ma prawo do swojej opinii. Nie klasyfikuj mnie w kategorii zakłamanej jednostki, bo nie wstydze się swojej opinii i podpisuje się pod nią dwoma rękami. Pozdrawiam i życzę owocnego poszukiwania pracy :)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownica Zębca
 Opinia
@Dziewczyna 26.10.2017 08:05

hej Dziewczyno! a może chłopaku? mamy wspaniałe przedstawicielki handlowe, które są z nami od dwóch lat :) niewiem kto jest więc zakłamaną jednostką. Wiadomo, że są sytuacje gdzie pracownicy pracują krócej, no ale to wszędzie tak jest. raz jest lepiej raz gorzej. jak wszędzie. Pod swoją opinią podpisuje się dwoma rękami :) nie mam nic do ukrycia.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownica Zębca
 Opinia

Opinia Ar jest trochę naciągana. Wymagania - takie jak w każdej innej firmie, oczywiście jeżeli ktoś ma ochotę pracować ;) Kierownicy w większości działów są ok, wytłumaczą i pomogą jak coś jest nie tak. Wątpię, żeby ktokolwiek odmówił pomocy czy nie udzielił rady kiedy się o nią prosi. Wiadomo stres jest, ale to jak wszędzie... nikt nikogo za darmo nie posadzi, no sorry... premia tak jest kwartalna i nawet fajnie to funkcjonuje.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

@Ar dziękuję za opinię. A czy nie ma szans na rozmowę, w której wszytko zostanie wyjaśnione? Albo zwrócenie uwagi, że potrzebuje się wsparcia? A czy jest w ZGM Zębiec premia? Te informacje są istotne w odniesieniu do Twojej opinii.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ar
 Opinia

Absolutne dno. W chwili obecnej zwolnił się przedstawiciel, więc prawdopodobnie będą kogoś szukać. Na co możesz liczyć? 2200 netto, absurdalne wymagania, absolutnie zero wsparcia merytorycznego oraz irracjonalną ofertę. Nie trać czasu na tą komunistyczną firmę . Szkoda twojego czasu. Gwarantuję.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

@Kandydatka czy tylko płaca Twoim zdaniem skreśla tego pracodawcę? Czy gdyby była większa to zdecydowałabyś się na pracę? A można wiedzieć jaka jest ta płaca? Czy zależy od doświadczenia i kwalifikacji? Myślę, że to ważne informacje.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kandydatka
 Opinia

Jakby nie było chętnych za taką kasę to może by zmądrzeli i płacili więcej. Porozmawiajcie ze starymi pracownikami...oni to dopiero dostają kasę..., ale robią za tyle dalej. TO DLATEGO SYTUACJA SIĘ NIE ZMIENIA.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

@Kandydat czy możesz napisać więcej na temat przebiegu rekrutacji? Jakie pytania usłyszałeś? Czy coś szczególnie Cię zaskoczyło? Może masz jakieś rady dla przyszłych zainteresowanych pracą w ZGM Zębiec.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kandydat
 Opinia
@Paulina 16.05.2017 13:48

Jeśli chodzi o rozmowę w niczym szczególnym nie różniła się od innych tego typy spotkań. Żartem są jedynie proponowane warunki płacowe, o których już wyżej wspominałem. Nawet jeżeli jakiś desperat przyjmie tą ofertę ( zakładając, że będzie ogarnięty) to po roku, max 2 latach ucieknie dostając 3-4 razy więcej w firmach związanych z branżą odlewniczą bo takie są realia rynku. Zakładam jednak, że osoby posiadające choćby doświadczenie w sprzedaży, nie znając się na branży odlewniczej, jednak znające swoją wartość, z tzw. ikrą i chęciami do pracy nie podejmą "wyzwania " pracy w Firmie ZGM Zębiec. Z NIEWOLNIKA NIGDY NIE BĘDZIE PRACOWNIKA :)!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kandydat
 Opinia

Witam. W dniu dzisiejszym 12.05.2017 uczestniczyłem w procesie rekrutacyjnym na stanowisko specjalisty ds. sprzedaży. Nie będę się zbytnio rozpisywał, 1950 netto - pozostawię to bez komentarza. Kiedy przyjdzie opamiętanie??? !!!!! Pamiętajcie że aplikujecie w woj. świętokrzyskim ( w kwestii oczekiwań :D), no i jeszcze Pani powie Wam z kim możecie dojeżdżać :D

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paulina
 Opinia

Firma opublikowała oferty pracy. Możecie je znaleźć na głównej stronie internetowej ZGM Zębiec - http://www.zebiec.pl/pl/o-firmie/kariera Zainteresowani?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
lifrg
 Opinia

No i zarobki właśnie @chęć są tutaj spoko, bo jak jest doświadczony pracownik to zarobi nawet 3000 netto

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
oda
 Opinia

szukają przedstawiciela w kujawsko - pomorskim

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
axim
 Opinia

Płaca minimalna około 1400zl netto dla nowego pracownika rok 2015 czas w zakladzie zatrzymał się na latach 70 z powodzeniem można kręcić tam filmy o strajkach z tamtych lat bez żadnych dekoracji

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
agata b
 Opinia

bardzo mnie to cieszy że sytuacja się wyjaśniła odnośnie wielu poprzednich komentarzy i jednak firma ZGM Zębiec nadal istnieje. ta informacja akurat zbiega się z takim momentem w moim życiu że musze pilnie znaleźć sobie nowe zatrudnienie. napiszcie proszę czy mam teraz szaanse żeby dorwać jakieś fajne stanowisko w ZGM Zębiec

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
wiajpi
 Opinia

no dobra od jakiegoś czasu widzę, że nic sie tutaj nie dzieje, a były informacje o tym, że firma ogłosi likwidacje i upadnie.... jak to teraz wygląda prosiłbym o jakieś potwierdzone wiadomości i informacje ! Zarobki to ważna sprawa dla mnei ale najpierw trzeba wiedzieć czy firma w ogóle istnieje. pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kozi
 Opinia
@wiajpi 29.12.2014 15:30

hah, zabawna ta Twoja wypowiedź @wiajpi, ale nie da się ukryć , że masz rację ;) Firma jak najbardziej dalej istnieje i dla niezorientowanych zajmuje się obecnie kotłami co spełniającymi wszystkie wymogi stawiane w zakresie efektywności energetycznej i norm ekologicznych. Oczywiście firma jak nazwa wskazuje pochodzi z Zębca

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
tomek
 Opinia

No i jak tam w ZGM zębiec, upadli, czy nie, bo pojawiły sie tu dziwne insynuacje, a interesuje sie firma od jakiegos czasu. Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
człowiek z lasu
 Opinia

No aż strach się bać

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o ZGM „Zębiec” S.A. - Starachowice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny