Eco dla Firm

Wrocław

Opinie o Eco dla Firm

Marek 2012-01-16 23:28:53
Nie prawda, pracuję dla nich już prawie rok. Są uczciwi do bólu, zawsze wszystko jasno i czysto przedstawione. Polecam w 100% Jeżeli autorowi powyzszego tekstu nie chciało sie pracowac takie ma skutki. Pozdrawiam
Mariusz 2012-01-17 12:37:52
To ciekawe, ja pracuje u nich ok roku i nigdy nie było problemu z kasą, wręcz przeciwnie. Po za tym jeśli jesteś taki cwany to dlaczego się nie podpisałeś, masz problem z własną tożsamością. Generalnie atmosfera w firmie jest spoko. Kadra administracyjna rewelacyjna, telemarketerki chętne do współpracy. Grupa przedstawicieli to ok 100 i wciąż ich przybywa.
1
Przemek 2012-01-17 14:03:05
dziwna opinia, bo ja pracuję wszak od niedawna z (usunięte przez administratora), ale nie mogę powiedzieć nic złego na nich. Kasa jest zawsze na czas a i przed czasem też mi się zdarzyło dostać :) , nie mam kłopotów z pomocą jeżeli takiej potrzebuję a jeżeli Ty "były pracowniku" nie pracowałeś znając zasady wynagradzania to nie miej do nikogo pretensji.
Kasa jest i to spora ale za wykonaną pracę a nie za to tylko, że przyjdziesz się pokazać.
A teraz nie wylewaj żali bo jak jesteś cienkim handlowcem to kieruj pretensje do SIEBIE a nie do kogoś !!!
Adam 2012-01-17 14:17:32
Współpracowałem kilka miesięcy i muszę powiedzieć że mam bardzo dobrą opinię na temat właścicieli, administracji i ogólnie całej firmy. Pieniążki miałem przelewane co do złotówki i zawsze przed terminem, pliki rozliczeniowe policzone rzetelnie i szybciutko, pomoc w ofertach i wyliczeniach zawsze w mgnieniu oka a i kontakt z właścicielami szybki i bezproblemowy. Wszystkie umowy przeprocesowane i zero \\\"odpadków\\\" a w tej branży jest to wyczynem. POLECAM
Adam 2012-01-17 19:59:31
Opinia niezrozumiała. Łatwo \"anonimowo\" komuś szargać dobre imię. Poznałem obu Panów i zapewniam, że są uczciwymi ludźmi.

Pozdrawiam
Ekipa z Poznania
1
piter 2012-01-18 10:16:46
ECO dla FIRM, to jedna z najlepiej obsługujących Klienta firm, zajmujących się zmianą dostawcy energii. Pracuję z nimi od kilku miesięcy. Pełna \"profeska\". Agent współpracujący ma praktycznie podane wszystko na tacy. Świetnie działa od niedawna również call center. Podobną opinię mam na temat partnera Energa Obrót. Ceny bardzo dobre we wszystkich taryfach i łatwo się sprzedaje.

zapraszam do współpracy i pozdrawiam tego leszcza co pisze bzdury jako anonim.
Przemek Łódź 2012-12-11 15:22:01
(usunięte przez administratora)
Zgadzamy się i podpisujemy obiema rękami. Polecamy współpracę z Firmą Eco Dla Firm, jasne zasady, uczciwa współpraca, duża kasa jak napisał przedmówca, ale tylko dla ludzi którzy traktują swoją działalność mega poważnie. Pozdrawiamy (usunięte przez administratora)
Ekipa Łódź.
Mirek Warszawa 2012-12-11 15:58:42
Firma ok, kasa jak pisza koledzy na czas, dobrze policzona. Energa sprzedaje się dobrze.... polecam
Adam 2012-12-11 19:34:27
Firma spoko. Jak masz sprzedaż to masz i pieniądze. Wsparcie pełne jeśli chodzi o materiały, pomoc i obsługę biurową. Kasa regularnie co miesiąc. Wszystko zależy od wolumenu sprzedaży. Pozdrawiam.
amonit 2012-12-12 11:06:46
Mija rok od mojej współpracy z firmą Eco dla Firm.Każdemu życzyłbym znalezienia takiej pracy gdzie zarobki są nie tylko ponadprzeciętne ale gdzie właściciele cię wspierają i zawsze służą pomocą na każdym kroku.Rynek energii dynamicznie się rozwija,jeśli ktoś szuka stabilnej,perspektywicznej pracy to z czystym sumieniem polecam Eco dla Firm
2
gi 2013-04-06 15:58:03
jak może mijać rok, skoro Eco dla Firm spółka cywilna została zarejestrowana w lipcu 2012 roku, czyli kilka miesiecy temu?
Przemek 2013-06-10 15:04:54
Coś Ci się gi pomyliło, może zmiana we wpisie była w lipcu 2012 bo ja mam umowę na pewno od stycznia 2012 roku i jak do tej pory wszystko jest jak najbardziej ok :)
1
Mati 2013-06-14 14:21:45
Witam, czy jesteście w stanie mi powiedzieć jakie są średnie zarobki ?? Tak mniej więcej jak się czlowiek stara :)
Jak to jest jakaś podstawa i premia czy na jakiej zasadzie jest wynagradzana praca >?
1
Mariusz 2013-08-01 09:41:34
Witam, pracował ktoś w oddziale we Wrocławiu, bo dzwonili do mnie na rozmowę kwalifikacyjną i się zastanawiam. Pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedzi. :)
A. z Wrocławia 2013-09-20 10:54:12
Z mojego punktu widzenia Eco dla Firm to bardzo dobra firma dla każdego człowieka który po prostu chce. Nie zgodzę się z powyższymi opiniami - dziewczyno/kolego - burdelu w firmie nie widziałaś, tutaj wszystko jest logistycznie dobrze rozwiązane. Pokaż mi CRM w którym nie ma błędów. Właściciele są bardzo pomocni i wyrozumiali, trudno jest spotkać dzisiaj firmę w której właściciele posiadają w sobie aspekt ludzki, nie natomiast bezdusznego wyzyskiwacza który jedynie oczekuje nie dając nic w zamian poza śmiesznym hajsem. Ta firma ma tylko jedną zasadę - chce Ci się? masz wszystko podane na tacy i możesz zarobić, nie chce Ci się to nie zarobisz ale skoro Ci się nie chce to nie powinno się narzekać.
2013-09-20 11:02:46
Moim zdaniem firma daje ogromne szanse na rozwój. Każdy dostaje odpowiednie warunki do tego aby zarobić fajną kasę. Wypłaty zawsze są na czas, szefowie bardzo uczciwi. Atmosfera w biurze rewelacja. Pracują z nami ludzie jasno nastawieni na cel. Jeżeli ktoś wypełnia prawidłowo swoje obowiązki, jest ambitny i chce pracować na pewno będzie bardzo zadowolony ze współpracy z ECO.
Natalia 2013-09-20 11:08:48
Szkoda, że gall anonim boi się podpisywać pod swoimi wypocinami. Czyżby nie spodobało mu się to, co sam napisał?

To nie jest firma dla leni i krętaczy, ani dla ludzi, którzy myślą, że za samo przyjście do pracy zgarną krocie. Myślę, że tutaj zasady są proste: pracujesz-masz, folgujesz- wylatujesz. Ale chyba na tym polega praca ? Nie mogę powiedzieć niczego złego ani o firmie, ani o szefach, a na pewno nie o atmosferze- życzę takiej każdemu pracującemu.
Jeśli któregoś dnia usłyszysz zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną z tej firmy- lepiej się dobrze przygotuj, bo warto !
T 2013-09-20 17:50:48
Powyższy komentarz nijak ma się do rzeczywistości. Pracuję w tej firmie już prawie rok i jestem w 100% zadowolony ze współpracy. Kasa zawsze się zgadza i jest na czas, a nawet przed czasem. Szefowie są mega uczciwi i dbają o pracowników. Atmosferka w biurze bardzo pozytywna.
pozdrawiam.
Magda 2013-09-21 07:59:31
Pracuję tu od niedawna i złego słowa nie mogę powiedzieć o firmie. Świetna atmosfera, jasne warunki pracy. W razie wątpliwości mogę liczyć na pomoc z każdej strony. Każdemu życzę takiej pracy!
2
Sabina 2013-09-21 18:42:11
Pracuje w tej firmie od pierwszego dnia jej utworzenia, i wiem że to nie jest Call Center. Faktycznie w firmie jej wielu byłych pracowników ORANGE ale nie call centra, oraz nie rozumie w czym jest problem że pracowaliśmy wcześniej w ORANGE. Wydaje mi się to tylko plusem bo pracując w takiej firmie nabyliśmy dużego doświadczenia. Zastanawiam się po czym stwierdzasz że w firmie jest bałagan? Miło byłoby przedstawić się to byśmy porozmawiali czy u Nas był bałagan czy twoja praca była kiepska.

ciekawa 2013-11-25 19:32:34
a jak wyglądają te prowizję ? mi zaproponowali 7,5 zł na godzine... chciałabym wiedzieć ile rzeczywiście mogę zarobić, bo nie ukrywam, że 1200 zł miesięcznie to wg mnie śmieszne pięniądze...
1
gość 2014-02-20 12:43:29
witam, czy ktoś opowie coś o prowizjach jestem zainteresowana współpracą, pozdrawiam wszystkich zapracowanych
2
Ciekawy 2014-03-05 17:13:31
Zainteresowało mnie ogłoszenie i postanowiłem wybrać się na rozmowę. Czy może ktoś podać jakieś KONKRETY związane z tą pracą? Nie chodzi mi o informacje jak wyżej wymienione ogólniki typu, bajzel, niefajnie itd. Konkrety:
-jak wygląda praca
-jaka stawka godzinowa
-jaka prowizja
itd...
Z góry dziękuję i pozdrawiam
2
Basia 2014-09-20 22:09:38
O czym wy tu piszecie. Jakieś totalne bzdury. Eco jest we Wrocławiu na Wiśniowej. Tam nie ma i nie było sekretarki ani sekretarza czy coś równie podobnego, jest nie potrzebna. Właścicieli jest Dwóch.
ghul 2014-10-07 14:46:56
Polecam jak najbardziej. Otrzymujemy wszelką pomoc, począwszy od materiałów, na wiedzy oraz umiejętnościach skończywszy. Jeśli wykonujesz swoją pracę to płacą, za udawanie tutaj nie płacą ;-)
ghandi 2014-11-22 11:21:36
zarobki są uzależnione od stanowiska pracownika i czasu przepracowanego w firmie
2
handlowiec 2014-11-24 12:18:19
czyli jak nie mam doświadczenia i poszukuję pracy jako handlowiec to tak właściwie ile może zostać mi zaproponowane. Mam właściwie nikłe dośiwadczenie w pracy, ale mega dużo zaangażowania i chęci do rozszerzania swoich kompetencji.Mam nadzieje, że ktoś mi udzieli odpowiedzi, było by mi miło bardzo.
sylwiusaka 2014-12-12 20:57:49
a o jakie stanowisko Ci chodzi? nadgodziny w administracji sa płatne
kajot 2015-02-20 22:41:54
Co do tych nadgodzin to popieram was ale nurtuje mnie jedna rzecz, jest w ogole jakiś limit nadgodzin w miesiącu ? Bo gdybym przykładowo chciał zostawać codziennie dwie godziny dłużej w pracy to czy nie było by z tym żadnego problemu ? A no i właśnie, czy te godziny są jakoś premiowane wyższą stawka ?
aabb 2015-03-14 08:46:36
To zalezy od ilosci pracy, jak jest duzo to zostajesz zeby nadrobic i tak w kolko
1
sarra 2015-09-03 08:21:42
czasami nadgodziny są wręcz obowiązkowe, ale to już kwestia czy godzisz się na takie warunki pracy. oczywiście są dodatkowo płatne, ale czasem to że pracownik chce wyjść o normalnej porze z pracy jest ważniejsze od pieniędzy
Łódka 2016-08-24 14:16:14
Współpracowałam z wieloma firmami o podobnym charakterze i w żadnej umowy nie były tak sprawnie procesowane. Dodatkowo (co niestety nie jest zwyczajem) każdy problem klienta bez względu na to czy posiadał duże czy małe zużycie był rozwiązywany poprzez indywidualne podejście do sprawy dzięki czemu każdy problem rozwiązywany był naprawdę sprawnie i nie musiałam później świecić przed klientem oczami. Gdyby nie przeprowadzka na pewno dalej współpracowałabym z tą firmą. Zdecydowanie na plus!
Neon 2016-08-24 14:29:02
Panowie rotacja to naturalna rzecz.
Z tego co się orientuję to jest ogłoszenie, które ma również charakter wizualizacyjny dla tych co szukają profesjonalnego i sprawdzonego modelu współpracy w branży energetycznej i nie ma nic wspólnego z rotacją. Jest to firma sprawdzona i nie przez przypadek współpracuje od blisko 6 lat tylko z jedną spółką energetyczną Skarbu Państwa - Energa Obrót S.A. mając status Złoty Partner Energa.
Przy tym wsparciu jakie proponują w ramach współpracy bez żadnych dodatkowych kosztów to określenie rotacja dotyczy znikomej grupy potencjalnych handlowców, którzy prawdopodobnie nie udźwignęli tematu sprzedaży energii i gazu. Jeżeli już ktoś załapie to zakotwiczy się na czas nieokreślony na wysokim poziomie satysfakcji i zadowolenia.
Kamila 2016-08-24 19:40:17
Eco dla Firm to rzetelna i prężnie rozwijająca się firma, a właścicieli cechuje ogromna wiedza i doświadczenie. Stworzyli solidne fundamenty, są siłą napędową biznesu i z pewnością liderem w branży energetycznej o czym może świadczyć status Złotego Partnera Energa Obrót S.A. Firma oferuje pełne wsparcie i pomoc w całym procesie sprzedażowym. Posiada wykwalifikowany zespół administracyjny, który zapewnia wiedzę merytoryczną, zajmuje się przygotowaniem i procesowaniem umów. Wszystko odbywa się w miłej i przyjaznej atmosferze. Pracuję w tej firmie ponad 4 lata i mogę z czystym sumieniem ją polecić :)
Kamila 2016-08-24 19:54:11
Eco dla Firm to rzetelna i prężnie rozwijająca się firma, a właścicieli cechuje ogromna wiedza i doświadczenie. Stworzyli solidne fundamenty, są siłą napędową biznesu i z pewnością liderem w branży energetycznej o czym może świadczyć status Złotego Partnera Energa Obrót S.A. Firma oferuje pełne wsparcie i pomoc w całym procesie sprzedażowym. Posiada wykwalifikowany zespół administracyjny, który zapewnia wiedzę merytoryczną, zajmuje się przygotowaniem i procesowaniem umów. Wszystko odbywa się w miłej i przyjaznej atmosferze. Pracuję w tej firmie ponad 4 lata i mogę z czystym sumieniem ją polecić :)
Kamila 2016-08-24 20:39:32
Eco dla Firm to rzetelna i prężnie rozwijająca się firma, a właścicieli cechuje ogromna wiedza i doświadczenie. Stworzyli solidne fundamenty, są siłą napędową biznesu i z pewnością liderem w branży energetycznej o czym może świadczyć status Złotego Partnera Energa Obrót S.A. Firma oferuje pełne wsparcie i pomoc w całym procesie sprzedażowym. Posiada wykwalifikowany zespół administracyjny, który zapewnia wiedzę merytoryczną, zajmuje się przygotowaniem i procesowaniem umów. Wszystko odbywa się w miłej i przyjaznej atmosferze. Pracuję w tej firmie ponad 4 lata i mogę z czystym sumieniem ją polecić :)
Ewa 2016-08-24 21:18:01
Pełne wsparcie dla handlowców. W biurze wsród administratorek przyjazna atmosfera. Profesjonalna praca Pan w biurze ułatwia szybkie sprawne przygotowanie umów, podpisanie i przeprocesowanie.
Ewa 2016-08-24 21:18:56
Pełne wsparcie dla handlowców. W biurze wsród administratorek przyjazna atmosfera. Profesjonalna praca Pan w biurze ułatwia szybkie sprawne przygotowanie umów, podpisanie i przeprocesowanie.
Neon 2016-08-24 22:24:05
Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz przy założeniu, że chcesz uczciwie sprzedawać.
Wiem, że podstawą w tej firmie jest uczciwość wobec Klienta ponad wszystko, a kasa to drugo planowa sprawa. Jeżeli chcesz zarabiać mega kasę kosztem Klientów to nie jest dla Ciebie odpowiednie miejsce.
Warto się wtedy mocno zastanowić czy pracować u nich.
Większość firm energetycznych obiecuje mega kokosy finansowe, tylko nie dodają, że jest to tylko możliwe przy mega wysokiej marży. Czyli słabo uczciwe wobec Klienta - mistrzowie pierwszego kontaktu: sprzedać i zapomnieć.
W eco nie mam miejsca dla takich działań i nie jest to akceptowane.
Piotr 2016-08-26 12:33:12
Z pozycji partnera biznesowego współpracującego z Eco Dla Firm wystawiam najwyższą notę. W aspekcie finansowym, wszystko w jak najlepszym porządku, realizacja płatności zawsze w terminie, a samo merytoryczne podejście do tej kwestii również na wysokim poziomie. Właściciele i kierownictwo tworzące firmę dbają o aspekt ludzki i elastyczne podejście co w mojej opinii na dzisiejszym rynku jest niezmiernie ważne.
Allan 2016-08-29 13:53:49
Ponad 4 lata pracuje w Eco dla Firm i na przestrzeni tych lat mogę zaliczyć moją współpracę z Eco dla Firm do udanych.
Jestem zadowolony z zaangażowania właścicieli w rozwój całego biznesu.
Nadal są rzeczy które trzeba poprawiać i rozwijać ale uważam że przy takiej komunikacji i wsparciu uda się osiągnąć każdy cel.

Administracja i wsparcie sprzedażowe cały czas się zmienia i z każdym rokiem jest coraz lepiej.
Osobiście uważam że możliwość szybkiego rozwoju firmy a w tym mojej osoby jest ogromna.
Zdarzają się zgrzyty z administracją i z szefostwem ale to jest nieuniknione w takim zawodzie (przedstawiciela handlowego).
Mimo chwilowych spięć wysoko cenię sobie współpracę z administracją i szefostwem.
Najważniejsze że daje się wyczuć ogromne zaangażowanie całego zespołu we wspólną pracę i wzajemną motywację do dalszego lepszego działania a wszelkiego rodzaju kłótnie i wpadki idą w niepamięć.

Do płatności (prowizji) nie mam żadnych zastrzeżeń zawsze była sumiennie wypłacana.
Istnieje również możliwość negocjacji stawek prowizyjnych właściciele są otwarci na propozycje.
Zaznaczyć mogę że wynagrodzenie przychodzi w ostatnich dniach miesiąca i może być to dla niektórych kłopotliwe choć nadmienię że nie wynika to w przyczyn leżących po stronie Eco dla Firm lecz ich płatnika.

Warto wspomnieć również o kilku próbach podkupienia mnie przez konkurencyjne firmy.
Na spotkaniach z szefami konkurencyjnych firm dowiadywałem się że ich wiedza na temat rynku energii jest mniejsza od mojej a administracja dopiero raczkuje.
Jedyne co mogli mi zaproponować to "WIZJA" wielkiej przyszłości która znacznie odbiegała od rzeczywistości.

Po tych spotkaniach przekonałem się jak wielką i tytaniczną pracę wykonało szefostwo i zespół Eco dla Firm aby znaleźć się na tak wysokim etapie rozwoju firmy w rynku energii.

Polecam.

1
Neon 2016-08-29 15:31:02
Darek,
puść im CV na adres firmowy ecodlafirm@ecodlafirm.pl lub rekrutacja@ecodlafirm.pl.
Jak będą zainteresowani to zadzwonią do Ciebie. Jeżeli nie to również dadzą Ci znać.
Poza tym na stornie masz zakładkę współpraca.
K.R 2016-08-30 13:16:26
Rafał i Bartek to uczciwi ludzie .
Nic bardziej nie motywuje jak zaufanie .
Wynagrodzenie przy dużym zaangażowaniu spełnia oczekiwania wszelkie .
Sam produkt jest unikatowy jak powietrze / każdy potrzebuje .
Polecam firmę dla ludzi którzy chcą wiecej od życia .
Marcin z Krakowa 2016-09-12 00:39:24
Witam.
Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej i jestem pod ogromnym wrażeniem profesjonalizmu obu Prezesów, przy jednoczesnym ludzkim i serdecznym podejściu. Przez prawie 3 godziny poruszyliśmy wszystkie interesujące nas aspekty. Na rozmowie polecam po prostu być sobą.
No i właśnie z tą firmą chce zacząć nowy rozdział w swoim życiu.
I jestem pełen pozytywnej energii ;-)

P.S. Jestem też pod pozytywnym wrażeniem miasta, które się rozbudowuje i zaskakuje nowoczesnymi, odważnymi projektami architektonicznymi. I teraz mam dylemat - które miasto jest ładniejsze Wrocław czy mój rodzinny Kraków?

Pozdrawiam
Marcin z Krakowa 2016-09-27 23:15:29
Witaj. Rekrutuje na stanowisko Certyfikowany Doradca Klienta Energa Obrót. Jestem dobrej myśli. Aha właściwa rozmowa trwała około 50 minut, potem były już ćwiczenia. Wszystko oceniam bardzo pozytywnie i chcę współpracować z Eco. Pozdrawiam
tomcio 2016-09-27 23:15:49
Wiecie jednak czy panuje atmosfera u nich? Pozdrawiam
Telesystem s.c. Wrocław 2016-11-16 10:20:00
Z wielką przyjemnością rekomenduję firmę Eco dla Firm z Wrocławia jako wieloletniego, rzetelnego i uczciwego partnera biznesowego.
Właściciele reprezentują wysoki poziom kultury i profesjonalizmu.
Bardzo miły kontakt, konkretne decyzje, błyskawiczne płatności.
Na płaszczyźnie współpracy cenimy między innymi wiarygodność, profesjonalizm oraz elastyczność a Eco dla Firm to spełniająca najwyższe standardy, nowoczesna, warta polecenia firma.
Zostaw swoją opinię o Eco dla Firm - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eco dla Firm