logo Cursor S.A.

Cursor S.A.

Warszawa

Opinie o Cursor S.A.

Dział HR 2017-01-11 08:35
Dzień dobry, zapraszamy do zapoznania się z naszymi ofertami pracy na www.cursor.pl/kariera. W przypadku dodatkowych pytań jesteśmy do dyspozycji.
Pozdrawiamy,
Dział HR, Cursor SA
Dział HR 2017-01-11 08:39
Dzień dobry, Pani Kasiu uprzejmie proszę o kontakt z Działem HR w celu wyjaśnienia przyczyny opóźnień, o których Pani pisze. Sprawdzimy to i dołożymy wszelkich starań, żeby się one nie powtarzały.
Pozdrawiam,
Marta, Dział HR, Cursor SA
hr@cursor.pl, tel. 22 377 10 24
Pozytyw 2017-01-12 13:05
Myślę że jest to w Twoim przypadku zwykły "wypadek przy pracy", który da się wyjaśnić i naprawić.
1
Natalia 2017-02-07 12:36
Firma funkcjonuje niezgodnie z prawem. Pracowałam na akcji Coca Cola przez miesiąc i nie mogłam doprosić się koordynatorki o umowę, za każdym razem obiecywanie że będzie, a później wymówki typu nie miałam czasu jechać do księgowego (bo ksiegowy przygotowywuje w tej firmie umowy do pracowników) KPINA. Oferowanie pracownikom ofert typu jeśli nie będziesz chcieć umowy to będziemy Ci dawać wynagrodzenie co tydzień do ręki. MALWERSACJE PODATKOWE NA KAŻDYM KROKU. Wynagrodzenie wypłacane z opóźnieniem nie przez pracowników firmy... Zeby odebrać ostatnią część wynagrodzenia za akcję musiałam jechać do firmy chłopaka koordynatorki! Takie rzeczy tylko w Cursorze. Umowę dostałam po 3 miesiące po akcji, po interwencji w Warszawie.
3
GZ 2017-02-07 13:05
Odradzam współporacę. Miałem podobną sytuację również na akcji Coca Cola. Sytuacja miała miejsce w Krakowie w grudniu 2015. Brak umów dla pracowników, pieniądze do ręki żeby uniknąć płacenia podatków. Stawki to żart. Koordynatorka na początku miła pomocna, a później same problemy i wyzwiska, kiedy chciałem dochodzić swoich praw. Nie rozumie, że umowa to prawo a nie "widzi mi się".
W ostatnim tygodniu akcji zmienia grafik i redukuje ilość osob w zespole z 4 do 2, bo kontrola z Coca Coli już była to przed samymi świętami nie przyjdą.
2
HR Cursor 2017-02-07 13:36
Dzień dobry,
Pani Natalio, opisany przez Panią przypadek jest niedopuszczalny w naszej firmie i zgodnie z procedurami sprawdzimy opisaną sytuację z głównym koordynatorem projektu. Uprzejmie prosimy o podanie wszelkich szczegółów bezpośrednoi do działu HR mailowo lub telefonicznie:
marta.buszko@cursor.pl lub 22 377 10 45.

Umowy w Cursorze są zawsze przygotowywane przez Dział Personalny, nie wypłacamy wynagrodzeń do tzw. ręki a sprawy podatkowe i ubezpieczeniowe są prowadzone zgodnie z obowiązującymi w Polsce przepisami.
Będę wdzięczna za bezpośredni kontakt od Pani.
Pozdrawiam,
Marta - dział HR
HR Cursor 2017-02-07 13:41
Dzień dobry,
podobnie jak w przypadku Pani Natalii uprzejmie proszę Pana o bezpośredni kontakt z działem HR firmy Cursor w celu wyjaśnienia opisanej sytuacji.
Pozdrawiam,
Marta, HR Cursor
marta.buszko@cursor.pl, tel. 22 377 10 45
isia 2017-02-08 20:36
Jak dobrze , że jest siostrzyczka co zwie się internet.Człowiek się podszkoli i podowiaduje.Od tygodnia czekam na telefon od koordynatorki na Tarnów w celu ustalenia warunków itp.pracy jako kasjerka w Carrefour w Tarnowie,a miał być w ciągu 24 h.Przynajmniej na spokojnie dowiedziałam się co w trawie piszczy na tym forum i nie wdepnęłam w dziadostwo.
3
HR Cursor 2017-02-09 10:10
Dzień dobry,
my również doceniamy takie narzędzie jak internet:-) Skontaktujemy się dziś z naszą koordynatorką z Tarnowa w celu wyjaśnienia sprawy. Za niedogodności przepraszamy.
Pozdrawiamy,
dział HR Cursor
tel. 22 377 10 45, hr@cursor.pl
Paweł 2017-02-10 13:30
Absolutnie nie polecam tej firmy. Wszystkim którzy potrzebują pracy, szczerze radzę wybrać dowolną inną ofertę niż Cursor. Pracowałem przy produktach znanej firmy z napojami i po zaczerpnięciu informacji od tej firmy, jak duża jest różnica pomiędzy pieniędzmi płaconymi za serwis i audyt ich napoi, a wypłatą dla pracownika, poprostu podziękowałem. Serdecznie przestrzegam przed tą firmą.

PS. Zatrważające jest że HR bardziej obchodzi dodawanie komentarzy na tym portalu, niż realne działanie w firmie. Zasoby ludzkie które przestały dla was pracować, są (?) ważniejsze niż pracownicy w terenie.
7
HR Cursor 2017-02-10 16:36
Dzień dobry,
Panie Pawle, zapewniam Pana, że HR nie tylko odpowiada na komentarze, robi też inne rzeczy:-) Jednak, aby móc reagować na ewentualne nieprawidłowości czy niejasności potrzebuje konkretnych informacji a nie ogólników, dlatego prosi osoby zamieszczające opinie o bezpośredni kontakt w celu wyjaśnienia sprawy.
Jeśli chodzi o warunki pracy, zawsze je jasno komunikujemy Kandydatom i to Oni decydują czy chcą podjąć z nami współpracę czy nie.
Pozdrawiamy,
dział HR Cursor
tel. 22 377 10 45, hr@cursor.pl
Kaska 2017-02-13 17:38
Witam.Jak długo można czekać na wypłatę.W piątek dzwoniłam do firmy i uslyszalam ze przelewy są zrealizowane.Dziś jest poniedziałek i przelewu niema.Jestem ciekawa czy jutro będzie.Jeżeli nie to ja to inaczej załatwię.W sumie jaka płaca tak zrobiona praca.
4
Olka 2017-02-13 17:47
Pani Kasiu może najwyższy czas powiadomić pip.Przeciez tak nie można powinni pani wypłacić odsetki za czekanie.Wszyscy chcą mieć wszystko zrobione na juz ale na wypłatę to czekać trzeba.Ja bym tego tak nie zostawila a potwierdzenie pani ma z banku kiedy pani wyplacaja i umowę pani też na pewno ma a w umowie pisze jaki jest czas wyplaty.Powodzenia
1
Cursor HR 2017-02-13 19:32
Dzień dobry, Pani Kasiu, poprosimy o szczegóły na adres hr@cursor.pl lub o kontakt telefoniczny 22 377 10 45. Nikt się z nami dziś w podobnej sprawie nie kontaktował. Niezwłocznie wyjaśnimy sytuację.
Pozdrawiamy,
Dział HR Cursor
Wiola 2017-02-15 09:25
Witam.Pracowałam w tej firmie.Wszystko jak należy.Pieniążki dostałam na czas.Dokumenty pozałatwiane,ubezpieczenia też.Firma przyjazna.
2
HR Cursor 2017-02-15 10:22
Pani Wiolu, uprzejmie dziękujemy za miłe słowa:-)
Pozdrawiamy,
dział hr Cursor
hr@cursor.pl
tel. 22 377 10 45
Mieszko 2017-02-19 10:25
Od niedawna pracuję w Cursorze ale nie żałuję decyzji o podjęciu pracy. Czytając niektóre wpisy jestem zły.
1
rozczarowana 2017-02-20 13:09
Firma tragedia.
Przepracowałam tam kilka miesięcy, ostatnio przelewy, które dostaje za wykonaną pracę nijak mają się do stawki widniejącej na umowie.
Co więcej nic nie można się dowiedzieć bo nikt nic nie wie.
Robią ludzi w balona tak jak chcą.
ODRADZAM WSZYSTKIM!!!
Nigdy wcześniej nie miałam problemu z żadną inną firmą ( interkadra, gruppo, betsma) a Cursor niestety porażka totalna.
5
HR Cursor 2017-02-20 13:20
Dzień dobry,
Szanowna @Rozczarowana, uprzejmie prosimy o kontakt z działem HR. Chętnie wyjaśnimy wszelkie wątpliwości czy nie jasności.
Pozdrawiamy,
Dział HR Cursor
hr@cursor.pl
22 377 10 45
Mela 2017-02-24 18:54
Cieszy mnie to, że mają dużo ofert to można cos wybrać dla siebie. Poszukuję pracy w sklepie i pewnie ją znajdę. Jakie zarobki można dostać na początek? Czy rozmowa rekrutacyjna jest trudna? W jakim systemie godzinowym pracuje się? Może jeszcze coś powinnam wiedzieć?
zniesmaczony 2017-02-24 21:25
Aplikowałem do tej firmy przez telefon powiedzieli zupełnie co innego niż w rzeczywistości było jak określiła to pani z HR "nikt nie mógł czegoś takiego powiedzieć"
Nie wiem, która z tych pań wprowadza ludzi w błąd ale któraś czyni to.
Zrezygnowałem ze współpracy ponieważ nie lubię krętactwa!
3
XYZ 2017-03-02 09:19
Witam. Mam pytanie jak pracuje się przedstawicielom w tej firmie?? :) proszę o konkretną odpowiedź np z branży piwowarskiej .
HR Cursor 2017-03-03 14:36
Dzień dobry,
zapraszamy po wszystkie szczegółowe informacje do bezpośredniego kontaktu z nami.
Mamy wiele różnorodnych projektów o różnym zakresie czynności i na rzecz różnych klientów. Dlatego każdą ofertę pracy należy potraktować indywidualnie, różnią się one między sobą warunkami zatrudnienia, zakresem obowiązków, regionem.
A rozmowa rekrutacyjna na pewno nie jest trudna.:-)
Zapraszamy do aplikowania i kontaktu z nami.
Pozdrawiamy,
dział HR Cursor
tel. 22 377 10 45
hr@cursor.pl
1
HR Cursor 2017-03-03 14:41
Szanowny Zniesmaczony,
poprosimy o bezpośredni kontakt z nami, aby móc wyjaśnić sytuację. Opisał Pan sytuację bardzo ogólnie co nie pozwala mi się ustosunkować do tego.
Zapraszam do kontaktu.
Pozdrawiam,
Marta z działu HR Cursor
hr@cursor.pl
22 377 10 45
Dominika 2017-03-07 18:54
Na Gowork.pl jest bardzo dużo Ofert pracy z firmy Cursor S.A. czy ktoś z Was aplikował ostatnio ?
NOWY 2017-03-07 19:15
No ja od dzisiaj tam pracuje umowa podpisana itd zobaczymy czy te wszystkie komentarze mają jakieś podłożę mam nadzieje ze w moim przypadku bd okej :)
on 2017-03-10 15:13
umowa zlecenie czy o pracę?
XYZ 2017-03-14 09:59
Szkoda czasu na taką firmę... lepiej szukać bezpośredniego zatrudnienia w firmach niż u takich pośredników
2
Natalia 2017-03-15 17:39
Cursor S.A.to fajna agencja, można coś wybrać dla siebie. Ostatnio mieli dużo nowych ofert pracy, ułatwiają ludziom znalezienie sensownej pracy i zarobków.
Daniel 2017-03-16 17:40
Jakie Cursor ma samochody służbowe i jak z zasadami korzystania?
ss 2017-03-17 12:01
zalezy do jakiej firmy trafisz jak do kompani piwowarskiej to auto tylko do celów służbowych i tyle... a tak to cursor daje 100km możliwosci w tyg. Maja skody fabie, yaris, caddy i coś jeszcze
Natalia 2017-03-19 14:00
Czy coś więcej w temacie pracy "Ustroń - szukamy osoby do dodatkowej pracy - grafik do ustalenia" może ktoś wie?
HR Cursor 2017-03-20 09:34
Dzień dobry,
Danielu, jeśli chodzi o naszą flotę to w 90% są to samochody z segmentu B. Dominują marki Toyota i Skoda. Użytkowników obowiązuje wewnętrzna procedura flotowa oraz dodatkowe regulacje wynikające z umów zawartych z naszymi Klientami.

Pozdrawiamy,
dział HR Cursor
hr@cursor.pl
22 377 10 45
Gregor 2017-03-28 20:48
Cursor S.A. jest laureatem prestiżowych wyróżnień: Diamenty Forbesa, Gazele Biznesu, Outsoucer Roku. Myślę, że na to trzeba sobie zapracować, nikt nie wręcza wyróżnień jeśli nie ma podstaw do tego. Po lekturze wpisów i informacji o firmie widać gdzie jest prawda.
Mala1276 2017-03-29 22:19
Miałam okazję pracować przez kilka miesięcy. Z umową, ani z wypłacaniem pensji nie było problemu. Jednak ogólnie nie polecam. Stawki po prostu śmieszne a na akcje trzeba było jeździć na koniec Warszawy + pracę przynosiło się do domu bo musieliśmy uzupełniać raporty sprzedaży. Z tego co pamiętam to brakowało osób do pracy i nie raz była prośba aby zwerbować kogoś na akcje. Uważam że nie powinno to już należeć do naszych obowiązków. Z pracownikami nie było absolutnie żadnych przykrych sytuacji więc to ogromny plus dla nich.
2
Iza 2017-04-05 08:35
Czy dowiem sie kilku informacji w temacie pracy dla konsultanta rynku zoologicznego? Jakie warunki trzeba spełniać żeby składać cv? Jak prowadzą rekrutację? Jest to jeden etap czy może więcej? Zależy mi na pracy.
Kandydat 2017-04-13 20:09
Jakie zarobki jako przedstawiciel handlowy?
HR Cursor 2017-04-14 07:42
Dzień dobry, uprzejmie proszę o bezpośredni kontakt z naszym działem. Przekażemy wówczas informacje dotyczące zatrudnienia. Zarobki PH różnią się w zależności od projektu i klienta.
Pozdrawiamy,
dział HR Cursor
hr@cursor.pl
22 377 10 45
Kamil 2017-04-14 16:05
Pieniądze miały być po zakończeniu i rozliczeniu projektu, niestety dostać odpowiedź w swojej sprawie graniczy z cudem, a wypłaty jak nie było tak nie ma. Miała być praca na wyznaczonym terenie, po odmowie pracy w delegacji zwolnienie. Ciągłe oczekiwanie na projekty i obiecywanie złotych gór. Ponadto Dyrektor Regionalny dzień po odebraniu i spisaniu protokołu odbioru urządzenia stwierdza, że jest uszkodzony i ja zapłacę za naprawę... W trakcie pracy jak robicie wszystko co rozkażą jest ok, przy rozwiązywaniu umowy dramat.
Radzę omijać szerokim łukiem tego pracodawcę i odsuwanie go od przetargów.
Pozdrawiam Czytelników
3
Kamil 2017-04-14 16:06
Pieniądze miały być po zakończeniu i rozliczeniu projektu, niestety dostać odpowiedź w swojej sprawie graniczy z cudem, a wypłaty jak nie było tak nie ma. Miała być praca na wyznaczonym terenie, po odmowie pracy w delegacji zwolnienie. Ciągłe oczekiwanie na projekty i obiecywanie złotych gór. Ponadto Dyrektor Regionalny dzień po odebraniu i spisaniu protokołu odbioru urządzenia stwierdza, że jest uszkodzony i ja zapłacę za naprawę... W trakcie pracy jak robicie wszystko co rozkażą jest ok, przy rozwiązywaniu umowy dramat.
Radzę omijać szerokim łukiem tego pracodawcę i odsuwanie go od przetargów.
Pozdrawiam Czytelników
2
kubeł 2017-04-17 12:56
pracowałem tam kiedy były lepsze czasy za nadgodziny sowicie płacili.Teraz to lipa zatrudniają od cholery Ukraińców niektórzy z mojej grupy jeszcze pracują tylko narzekają ostatnie ich wypłaty to około 1600 zł.Jak pracujesz tan tyle lat zaczyna cię to irytować pozdrawiam Kubeł
2
Anita 2017-04-17 14:58
Twój wpis na km pachnie tym, że jest pisany przez kogoś z władz firmy. Co te nagrody mają do rzeczy. Żadne z nich nie jest wyróżnieniem za podejście pracodawcy wobec pracownika więc powoływanie się tu na nie jest bez sensu. Kiedy firma otrzymała te nagrody wystarczy sprawdzić, bo są sprzed kilku lat. W poprzednim i bieżącym roku nic ciekawego nie znalazłam. Np. Diamenty Forbesa - 2013 r. wyróżnienie za zajęcie 228 (serio) miejsca na liście krajowej. Nagroda jest za zwiększenie przychodów firmy. Gazele dotyczą dynamiki rozwoju firmy (ostatnia 2015 r) i również nie ma związku z jakością pracy w firmie. Hello, co te wyróżnienia mają znaczyć dla przyszłych pracowników?
A co do wytuacji pracowników w firmie Cursor (magazyn Baniocha) to wcale dobrze nie jest. WYnagrodzenie jest skonstruowane w taki sposób żeby łatwo było z niego pracownikowi uciąć. Odzywki przełożonych, że "...na twoje miejsce to jest tylu i tylu nowych" to niestety smutna rzeczywistość. Pracownik jest złem koniecznym, któremu płaci się z łaski. Socjalu praktycznie nie ma. Dodatkowo ostatnio dla zminimalizowania kosztów ściągają Ukraińców , którzy pracują za mniejsze peiniądze. Bo pieniądze to główny pryzmat przez który się patrzy w Cursorze. Niestety...
3
HR Cursor 2017-04-18 08:46
Dzień dobry, Panie Kamilu, uprzejmie prosimy o bezpośredni kontakt z działem HR. Wszystkie ewentualne nieprawidłowości czy wątpliwości wyjaśniamy na bieżąco.
Pozdrawiamy,
dział HR Cursor SA
tel. 22 377 10 45
hr@cursor.pl
Justyna 2017-04-19 22:59
Czy dowiem się coś więcej o pracy dla ambasadora marki? Jakie wymagania stawia firma na początku? Czy do wynagrodzenia zasadniczego sa jakieś dodatki? Może premia za wypracowane limity? Dobrze znać pewne tematy
Dział HR 2017-04-20 08:21
dzień dobry,
Pani Justyno, chętnie odpowiemy na Pani pytania w kontakcie bezpośrednim - tel. 22 377 10 45 lub hr@cursor.pl.
Poniżej znajduje się link do naszej oferty pracy, gdzie znajdują się podstawowe informacje - w tym wypadku do Trójmiasta, ale oferta jest ogólnopolska - wszystkie miasta wojewódzkie.
https://www.pracuj.pl/praca/ambasador-ka-marki-gdansk-gdynia-sopot,oferta,5238280
Pozdrawiamy,
dział HR Cursor
Merker 2017-04-25 14:18
Słyszałem, że firma specjalizuje się w planowaniu i realizacji złożonych projektów sprzedażowych, obsłudze logistycznej materiałów marketingowych oraz sektora e-commerce, budowie i zarządzaniu strukturami handlowymi, merchandisingu oraz promocji. Fajny zakres działalności!
Zzz 2017-05-17 10:44
Unilever pH ds sieci ktoś coś wie jakie warunki itp?
asdfgh 2017-05-22 10:51
Za 2000 zł to niech sami sobie jeżdżą tymi autobusami i niech ludzie na nich plują
Dział HR 2017-05-24 13:45
Dzień dobry,
zapraszamy do kontaktu z działem HR. Chętnie przekażemy wszelkie niezbędne informacje dotyczące pracy na stanowisku przedstawiciela handlowego.
Pozdrawiamy,
dział HR, Cursor SA
tel. 22 377 10 45
hr@cursor.pl
Myszka 2017-05-24 22:48
Cursor to fajna firma i widzę jak są aktywni na forum.
Zostaw swoją opinię o Cursor S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cursor S.A.