Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo CURSOR

Opinie o CURSOR

Pracowałeś w firmie CURSOR i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pracownikjużbyły - 2015-09-15 15:12:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [a - 2015-02-21 13:49:04]:
Strata czasu. Wymagania nieadekwatne do wynagrodzenia.Niewiarygodnie wysokie plany do realizacji, brak przygotowania pracowników do projektów, pieniądze na poziomie najniższej krajowej, umowy śmieciowe, zarządzający stawiają na ilość nie na jakość. Absolutny brak perspektyw.Wstyd się przyznać, że się pracowało w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
pracownikjużbyły - 2015-09-15 15:26:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tomek - 2015-01-07 19:00:19]:
W tej firmie nie liczy się to, czy jesteś najlepszy i jakie masz wyniki. Firma po prostu jest skupiona jedynie na maksymalizacji oszczędności i zakłada, że jeśli 1 pracownik robi 200 wizyt, to taniej będzie, jeśli temu jednemu dołoży się kolejne 200, zamiast zatrudniać dodatkową osobę. Autentyczne zarobki? Proszę bardzo: 1000 zł podstawy (brutto oczywiście) i 3 zł za 1 wizytę. Wymagania? 300-400 wizyt miesięcznie. Zarabiasz więc jakieś 1800 zł i zasuwasz jak osioł od rana do wieczora, na śnmieciówce oczywiście.Żadna normalna firma nie daje pracownikowi więcej niż 200 wizyt handlowych/audytowych w miesiącu, bo jakość wymaga czasu. Tutaj zatrudnienie pracownika na 200 wizyt jest nieopłacalne. W tej firmie trasówka to min. 250-400 km dziennie. 1800 zł za bycie niewolnikiem. Kolega wcześniej miał rację: jesteś najlepszy, to cię zwolnią, bo władza boi się ludzi myślących samodzielnie.
zdjecie uzytkownika
benik - 2015-10-07 10:48:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A czy Ktoś pracuje na magazynach w Baniosze (Góra Kalwaria) - możecie coś napisać? jak tam z wypłtami?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-10-07 22:56:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuje z Cursorem S.A od 6miesiecy zaraz będzie 7. Nie powiem ani jednego złego słowa o tej firmie. Pracuje mi się wyjątkowo super, pracowałem w wielu firmach - ta jest najlepsza. Pracownicy bardzo mili, pomocni, współpracuje się naprawdę super. Tak, oczywiście na umowie śmieciowej, ale nie powiem że ma się 1800zl i ciężka prace. Ja zarabiam minimum 2000tys, wypłata jest punktualna czasem z poślizgiem o jeden dzień, natomiast myślę, że to to nie jest problem. Nie pracuje od rana do nocy, mam około 150h miesięcznie plus dodatkowe. Elastyczny czas pracy, dostosowują się do Ciiebie. Im bardziej wydajniejszym pracownikiem u nich jesteś, im bardziej jesteś lepszy od innych, to wszystko się przekłada na wypłatę :)
Pozdrawiam odwiedzających polecam w 100% prace z Cursorem S.A :)
zdjecie uzytkownika
jakie - 2015-10-10 21:55:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czytam poprzednie opinie o tej firmie o tym pracodawcy i widze same negatywne opinie, koncowa pozytywna zastanawiam sie nad sensem tej opinii, czy napisal to zadowolony klient,pracownik czy ktos z szefostwa, ok nie wnikam, ale zgodze sie z tym ze wewszystkich firmach w tej branży wyniki są ważne ale wynagrodzenie troche marne
zdjecie uzytkownika
Była PH - 2015-10-28 22:38:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2015-10-07 22:56:04]:
Na tym forum uwagami powinni wymieniać się byli i aktualni pracownicy terenowi tej firmy. Wtedy ma to jakikolwiek sens.
Ty jak widzę jesteś pracownikiem/cą biura i wprowadzasz zamieszanie...
Byłam, pracowałam, potwierdzam - zero szacunku dla pracownika, harówka od rana do wieczora, rotacja olbrzymia...
Była PH
zdjecie uzytkownika
jaro - 2015-10-29 19:58:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przeciez cursor wykupil administrowanie tymi opiniami. Jezeli ktos napisze za duzo to wycinaja to. Mowiac krotko firma jak caly kraj specjalizuje sie w zatrudnianiu taniej sily roboczej i przeklada sie to na jakosc uslug, jakosc pracy i morale pracownikow. Niestety wolny rynek nie zweryfikuje tej sytuacji poniewaz firma istnieje ze wzgledu na powiazania biznesowe jej wlascicieli i klientow bedzie miala zawsze. Zatrudnia sie tam managerow, ktorzy pochodza z malych spolecznosci wiejskich, dla ktorych prawa pracownika to jakies dyrdymaly. Przy rozliczeniach od najwyzszego szczebla do najnizszego kazdy probuje "oszczedzac" i efekt jest oplakany. Poza tym na stolkach siedza tam kowboje lat 90tych, ktorzy robili kariere w innych niz dzisiejsze warunkach ekonomicznych i teraz kowbojom w stosunku po podwladnych i podwykonawcow bo co oni moga zrobic jak im sie troche przytnie wyplate czy studenciakowi nie wyplaci pod pretekstem zle wykonanej pracy
zdjecie uzytkownika
Cursor S.A. - 2015-10-30 14:01:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dzień dobry,

dziękujemy za pozytywne oraz negatywne opinie na nasz temat. Są one dla nas źródłem informacji, co nam się udało, a nad czym warto byłoby jeszcze popracować.

Kwestie dotyczące ewentualnych nieprawidłowości prosimy zgłaszać bezpośrednio do działu HR Cursor: hr@cursor.pl lub tel. 22 277 10 45. Wszystkie zgłoszenia są przez nas na bieżąco wyjaśniane.

Pozdrawiamy,
Zespół HR Cursor SA
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-11-05 21:57:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesć! widze, że szukają teraz ludzi do układania towaru, ale szkoda, ze trzeba byc gotowym na system 3 zmianowy, bo jednak jak masz codziennie na inną godzine do pracy to to jednak troche męczy jakby nie patrzyć. No i kasa nie jest zła, bo min 10 zł za godzine oferują z tego co widze, a to już sporo.
zdjecie uzytkownika
robek - 2015-11-07 22:31:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ten znowu stuka na temat ofert pracy. Minimum 10zl za godzine, a w tym dojazd do marketu i na miejscu pieć roznych firm do wylozenia i jeszcze podjechac do jednego punktu i zdjecie zrobić ;). Jaja sobie robia. Racja ze to kowboje
zdjecie uzytkownika
bolek - 2015-11-08 02:53:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No jak dla mnie zarobki idealne, przecież stawka 10zł/h za układanie towaru nie trafia się często. Warto na pewno aplikować.
zdjecie uzytkownika
Marek - 2015-11-08 09:25:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem pracownikiem Cursora S.A jeśli chcesz porozmawiać na priv. Zapraszam odpowiem na wszystkie pytania :)
zdjecie uzytkownika
rommy - 2015-11-10 12:21:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bolek - 2015-11-08 02:53:38]:
taaa, no super z tą kasą... Przecież to nie są duże pieniadze . Znam firmy w których dają lepszą kasę
zdjecie uzytkownika
piotr - 2015-11-10 22:54:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cursor lipa i jeszcze raz lipa nie kompetentni ludzie na stanowiskach tomek z brodą oszust jak sto pięćdziesiąt zmienia umowę w czasie jej trwania ale ja tego tak nie zostawię oprze się sprawa o zarząd firmy cwaniaków trzeba tępić
zdjecie uzytkownika
polak - 2015-11-11 18:40:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Piotrek nic nie pomoze, moze sad jezeli masz dobrego prawnika bo na rozprawie z cursorem, ktora mialem przyprowadzili na swiadkow, ktorych w zyciu nie widzialem, a oni klamia jak z nut. Ostrzegam wszystkich ktorzy mysla ze w sadzie cos wygraja bez nagran i wszystkich dokumentow i e-maili. W tej firmie wszyscy beda klamac przeciwko Tobie.
zdjecie uzytkownika
Cursor S.A. - 2015-11-12 08:23:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [piotr - 2015-11-10 22:54:04]:
Panie Piotrze,

kwestie dotyczące ewentualnych nieprawidłowości prosimy zgłaszać bezpośrednio do działu HR Cursor: hr@cursor.pl lub tel. 22 277 10 45. Wszystkie zgłoszenia są przez nas na bieżąco wyjaśniane.

Pozdrawiamy,
Zespół HR Cursor SA
zdjecie uzytkownika
jakie - 2015-11-12 15:28:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedni piszą, jakby wszystko było ok, że kasa spoko za tu zaraz jakies opinie o sprawach sadowych, niewyplacaniu wynagrodzen, nie rozumiem jak jest tam na prawde?
zdjecie uzytkownika
Cursor S.A. - 2015-11-13 13:07:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry,

Kwestie dotyczące ewentualnych nieprawidłowości prosimy zgłaszać bezpośrednio do działu HR Cursor: hr@cursor.pl lub tel. 22 277 10 45. Wszystkie zgłoszenia są przez nas na bieżąco wyjaśniane.

Pozdrawiamy,
Zespół HR Cursor SA
zdjecie uzytkownika
jakie - 2015-12-02 20:04:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jednak jest chyba cos w temacie, bo widocznie wszystkie sprawy trrzeba zglaszac do nich biura wiec obawiam sie ze jednak faktycznie moze jest nieciekawie
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-12-29 20:46:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Im firma większa tym w niej gorzej, kiedyś liczył sie w niej człowiek, teraz tylko cyfra. Ze względu na szacunek do starego Cursora nie napiszę nic więcej. Pozdrawiam tych którzy mimo wszystko dają radę.
zdjecie uzytkownika
Mokka - 2015-12-30 00:35:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No firma jest nastawiona na zyski, jak każda inna. Ta w dodatku ma pewne tradycje, więc to też się liczy. Mimo tego, że chce zarobić, nie ujmuje raczej w żaden sposób pracownikowi, bo z tego co mi wiadomo warunki zapewniają dobre.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2016-01-01 15:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w tej firmie już 7 miesięcy czyli mam dość dobry pogląd na firmę .Pieniądze są na czas (zawsze do 10 każdego miesiąca) a do tych co mówią że dostają później to pewnie kwestia w jakim regionie pracujesz na obszarze warmia-mazury jest ok . Atmosfera fajna i przyjemna , choć praca w tej firmie jest dla ludzi lubiących sporo jeździć . Oczywiście największym minusem jest praca na umowie zlecenie .
zdjecie uzytkownika
bolek - 2016-01-01 19:24:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Super, że atmosfera w pracy cały czas dopisuje, a nawet jest wypłata o czasie. Teraz to chyba szukają nie tylko hostess, ale i reprezentanta handlowego.
zdjecie uzytkownika
4r5tg - 2016-01-07 15:28:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@bolek no teraz to maja bardzo duza rekrtuacje, widzialem w internecie, miedzy innymi instalatora materialow wspomaganych sprzedaz i montera w Kielcach
zdjecie uzytkownika
kubiak - 2016-01-10 00:11:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to dobre oferty pracy, nie dla każdego, to oczywiste, natomiast jeśli macie fach w ręku to aplikujcie czym prędzej, bo firma super traktuje swoich pracowników i ma dobre warunki socjalne
zdjecie uzytkownika
Jajcarz - 2016-01-10 00:27:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kubiak - 2016-01-10 00:11:05]:
Jaja sobie robisz? W tej firmie dobre warunki socjalne?
zdjecie uzytkownika
Mnich - 2016-01-12 03:16:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@Jajcarz a co może nie ma dobrych warunków? Ty chyba pracujesz w zupełnie innej firmie, ja tam nie widzę kompletnie nic złego czy niedorzecznego, pracowałem i jest super
zdjecie uzytkownika
co ty wiesz o zabijaniu - 2016-01-23 18:36:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2015-12-29 20:46:27]:
Janusz to Ty? :D :D
zdjecie uzytkownika
ajpad - 2016-01-23 18:43:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Jajcarz wiadomo że nie będziesz mieć takich warunków socjalnych jak w dużej korporacji ktoś na wysokim stanowisku ale dobre i to. Ja aplikowałem jako osoba do układania towaru, fajnie bo zatrudnienie w ramach umowy zlecenia – 80h miesięcznie i praca 5 razy w tygodniu
zdjecie uzytkownika
mezonny - 2016-01-25 18:46:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co ajpad napisał to widac Cursor ma pełno ofert pracy dla studentów, bo takie pół etatu jest w sam raz, by to pogodzic ze studiami. Mnie bardziej zainteresowała oferta na hostmena, bo gwarantuja 22 złote za godzinę.
zdjecie uzytkownika
kc - 2016-01-27 21:10:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mezonny, a aplikowałeś w końcu ? powiedz jak wyglądała rozmowa rekrutacyjna .. Ja słyszałem, że atmosfera jest bardzo dobra ale nie wiem czy nie będą przeprowadzali jakiś masowych zwolnień !
zdjecie uzytkownika
Cursor S.A. - 2016-01-29 11:42:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kc - 2016-01-27 21:10:55]:
Potwierdzamy, że atmosfera jest bardzo dobra. Zachęcamy do aplikowania!
zdjecie uzytkownika
Daria - 2016-01-31 11:47:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To bardzo sympatycznie, gdy przedstawiciele firmy wchodzą w interakcje na Facebooku czy na takich forach. Zastanawiam się tylko, czy z tą atmosferą, to nie powinni pracownicy napisać :) Choć ja jestem zdania, że Cursor nie ma sobie nic do zarzucenia
zdjecie uzytkownika
nemezis - 2016-02-02 14:58:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze @Daria że przedstawiciel firmy nazwał się nazwą firmy, tak aby było wiadomo że jest pracownikiem, a nie podszywa się pod kogoś kim nie jest. To tylko potwierdza rzetelność firmy
zdjecie uzytkownika
Kolo - 2016-02-26 22:35:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mnich - 2016-01-12 03:16:30]:
Ja też pracowałem w tej śmiesznej firmie i poza etatem /na plus - wypłata zawsze była na czas/ nie słyszałem o jakiejkolwiek złotówce socjalu...
I obcinali na premiach jak się tylko dało...
zdjecie uzytkownika
Natalia - 2016-02-28 12:05:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o socjalu widocznie tylko się tu pisze, co mnie nieco dziwi.. @Kolo, podobno w Cursorze jest szansa na rozwój wewnętrzny, awans, to prawda? :) pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kuba - 2016-03-01 12:37:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Beki - 2015-04-27 21:51:42]:
Miałem to samo. Za każdym razem niby ktoś nie płaci Cursorowi w czasie albo się księgowa pomyliła.Gówno prawda. Kasę dostają na czas tylko żeby zarobić często takie pseudo firmy jak Cursor czy inne badziewie przelewają cala kasę na konto na procent. CURSOR np ma umowę z firmą bzyk bzyk,firma bzyk bzyk przelewa kasę np milion złotych za cześć południowa polski na konto,Cursor dalej kombinuje by zarobic a to ze odbywa sie Waszym kosztem to kogo to obchodzi. Wiecie na ile Was cursor za godzine pracy obskubie? Przynajmniej 50 procent Waszej stawki.
zdjecie uzytkownika
Mnich - 2016-03-01 13:01:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiesz co @kuba jest to jakaś teoria, ale chyba dość naciągana, nikomu by się nie chciało robić takich rzeczy, w dodatku to przecież jest łatwe do namierzenia
zdjecie uzytkownika
Kolo - 2016-03-03 19:19:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Natalia - 2016-02-28 12:05:03]:
Gdybyś była facetem, to bym Ci napisał..."jaja sobie robisz"?...
A tak, to poproszę o następny zestaw pytań...
I to by było tyle na temat.
zdjecie uzytkownika
vvv - 2016-03-03 19:31:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kolo też mi się coś zdaje, że to jakieś bajki są..kurde firma z tego co widziałam cały czas szuka ludzi do pracy od zaraz jak to piszą itp. więc nie popadajmy w demagogie
zdjecie uzytkownika
adam1900 - 2016-03-14 15:21:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zdecydowanie odradzam firmę cursor. Pracowałem przy jednym projekcie który skończył się pod koniec grudnia, a do tej pory nie ma pełnego rozliczenia. koordynator zwleka z rozliczeniem, nie ma z nim kontaktu.
zdjecie uzytkownika
Hania - 2016-03-14 17:48:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a pracował ktoś z was na stanowisku merchandisera? Widziałam otwartą rekrutację na tę stanowisko do Auchan w Opolu i nie wyglądała najgorzej. Praca na ok. 36 godzin miesięcznie, ciekawe jaką otrzymuje się wypłatę.
zdjecie uzytkownika
Cursor S.A. - 2016-03-18 10:07:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adam1900 - 2016-03-14 15:21:09]:
Dzień dobry,

Kwestie dotyczące ewentualnych nieprawidłowości prosimy zgłaszać bezpośrednio do działu HR Cursor: hr@cursor.pl.
Wszystkie zgłoszenia są przez nas na bieżąco wyjaśniane.

Pozdrawiamy,
Zespół HR Cursor SA
zdjecie uzytkownika
jaki - 2016-03-18 10:15:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szukam pracy w firmie, widziałem teraz bardzo dużo ogłoszeń ale chciałem wejść przed wysłaniem cv na takie forum i w sumie tak szczerze to nie piszecie żadnych konkretów co jest nie tak, więc dochodzę do wniosku, że nie ma się co przejmować tymi komentarzami i wypróbować na własnej skórze
zdjecie uzytkownika
kate i hates - 2016-03-19 16:35:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja nie jestem zachwycona o pieniądze trzeba się cały czas upominać i wydzwaniać po kilka razy,szczerze odradzam,ich opieszałość jest wręcz irytująca,nigdy więcej.....
zdjecie uzytkownika
Eros - 2016-03-20 12:32:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A w jakim mieście pracujesz @kate i hates? Może nie wszędzie jest tak źle. Dobrze by było, gdyby w Warszawie nie było problemów, bo oferta na przedstawiciela handlowego wygląda ciekawie, głównie dlatego, że jest umowa o pracę i dają niezbędne narzędzia jak telefon komórkowy.
zdjecie uzytkownika
Twardy - 2016-03-23 00:01:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaki - 2016-03-18 10:15:31]:
Jak nie masz żadnej pracy, to idź do nich chociaż zdobyć jakieś doświadczenie.
Jak widzę powyżej, jak pracownicy piszą, że na umowie zleceniu jest fajny socjal, bo płacą kasę z niewielkim poślizgiem, to mi się chce płakać i śmiać na przemian.
Tak już w tym kraju upodlili szarych pracowników, że mają papkę zamiast mózgów.
zdjecie uzytkownika
Hania - 2016-03-26 14:57:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kochani zastanawiam się które komentarze brać na serio a które nie. Jest nowe ogłoszenie na Programistę niby oferowane przez nich warunki są ok, praca bez weekendów no i benefity, ale te wasze komentarze odnośnie braku płatności za pracę.. Czy jest tu ktoś komu kasa się zgadzała i terminowość też?
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2016-04-29
Żródło: Gowork.pl
Bydgoszcz
(kujawsko-pomorskie)
Mieszkasz w Bydgoszczy, studiujesz, jesteś w wieku 19-24 lata, niekoniecznie masz doświadczenie, ale jest w Tobie mnóstwo pasji i chęci robienia czegoś ciekawego?   BINGO!   Mamy coś dla Ciebie! Chętnie zatrudnimy Cię do ciekawego i długoterminowego projektu polegającego na przekazywaniu informacji (nie na sprzedaży) o produktach wiodącego koncernu tytoniowego pełnoletnim osobom palącym.   To nie jest zwykła praca dla hostes
zdjecie uzytkownika
Mnietek - 2016-04-14 00:00:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Hania - 2016-03-26 14:57:28]:
Terminy u mnie zawsze się zgadzały, natomiast kasa tylko raz - za ostatni miesiąc - po złożeniu przeze mnie wypowiedzenia.
zdjecie uzytkownika
chłopak - 2016-04-26 08:13:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taka specyfika @mnietek to jednak są prace na krótki okres można sobie dorobić i tyle, a to, że mają opóźnienia w wypłacie nie dziwie się przy takiej liczbie osób

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie CURSOR!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CURSOR
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert