logo Cursor S.A.

Cursor S.A.

Warszawa

Opinie o Cursor S.A.

Pracownik 2015-12-29 20:46
Im firma większa tym w niej gorzej, kiedyś liczył sie w niej człowiek, teraz tylko cyfra. Ze względu na szacunek do starego Cursora nie napiszę nic więcej. Pozdrawiam tych którzy mimo wszystko dają radę.
Pracownik 2016-01-01 15:50
Pracuje w tej firmie już 7 miesięcy czyli mam dość dobry pogląd na firmę .Pieniądze są na czas (zawsze do 10 każdego miesiąca) a do tych co mówią że dostają później to pewnie kwestia w jakim regionie pracujesz na obszarze warmia-mazury jest ok . Atmosfera fajna i przyjemna , choć praca w tej firmie jest dla ludzi lubiących sporo jeździć . Oczywiście największym minusem jest praca na umowie zlecenie .
Jajcarz 2016-01-10 00:27
Jaja sobie robisz? W tej firmie dobre warunki socjalne?
3
co ty wiesz o zabijaniu 2016-01-23 18:36
Janusz to Ty? :D :D
1
Cursor S.A. 2016-01-29 11:42
Potwierdzamy, że atmosfera jest bardzo dobra. Zachęcamy do aplikowania!
Kolo 2016-02-26 22:35
Ja też pracowałem w tej śmiesznej firmie i poza etatem /na plus - wypłata zawsze była na czas/ nie słyszałem o jakiejkolwiek złotówce socjalu...
I obcinali na premiach jak się tylko dało...
4
kuba 2016-03-01 12:37
Miałem to samo. Za każdym razem niby ktoś nie płaci Cursorowi w czasie albo się księgowa pomyliła.Gówno prawda. Kasę dostają na czas tylko żeby zarobić często takie pseudo firmy jak Cursor czy inne badziewie przelewają cala kasę na konto na procent. CURSOR np ma umowę z firmą bzyk bzyk,firma bzyk bzyk przelewa kasę np milion złotych za cześć południowa polski na konto,Cursor dalej kombinuje by zarobic a to ze odbywa sie Waszym kosztem to kogo to obchodzi. Wiecie na ile Was cursor za godzine pracy obskubie? Przynajmniej 50 procent Waszej stawki.
Kolo 2016-03-03 19:19
Gdybyś była facetem, to bym Ci napisał..."jaja sobie robisz"?...
A tak, to poproszę o następny zestaw pytań...
I to by było tyle na temat.
adam1900 2016-03-14 15:21
Zdecydowanie odradzam firmę cursor. Pracowałem przy jednym projekcie który skończył się pod koniec grudnia, a do tej pory nie ma pełnego rozliczenia. koordynator zwleka z rozliczeniem, nie ma z nim kontaktu.
Cursor S.A. 2016-03-18 10:07
Dzień dobry,

Kwestie dotyczące ewentualnych nieprawidłowości prosimy zgłaszać bezpośrednio do działu HR Cursor: hr@cursor.pl.
Wszystkie zgłoszenia są przez nas na bieżąco wyjaśniane.

Pozdrawiamy,
Zespół HR Cursor SA
kate i hates 2016-03-19 16:35
Ja nie jestem zachwycona o pieniądze trzeba się cały czas upominać i wydzwaniać po kilka razy,szczerze odradzam,ich opieszałość jest wręcz irytująca,nigdy więcej.....
3
Twardy 2016-03-23 00:01
Jak nie masz żadnej pracy, to idź do nich chociaż zdobyć jakieś doświadczenie.
Jak widzę powyżej, jak pracownicy piszą, że na umowie zleceniu jest fajny socjal, bo płacą kasę z niewielkim poślizgiem, to mi się chce płakać i śmiać na przemian.
Tak już w tym kraju upodlili szarych pracowników, że mają papkę zamiast mózgów.
3
Mnietek 2016-04-14 00:00
Terminy u mnie zawsze się zgadzały, natomiast kasa tylko raz - za ostatni miesiąc - po złożeniu przeze mnie wypowiedzenia.
3
Mnietek 2016-05-10 00:25
Jesteś w błędzie. Pracowałem na etacie, a nie na umowie zleceniu jak pewnie 90-98% ich pracowników zatrudnionych poza biurem w Warszawie. I dlatego trochę uwierał mnie ich "system" obliczania wynagrodzenia.
3
Cursor, dział HR 2016-06-10 09:58
Dzień dobry,

to będzie zależało od decyzji naszego Klienta czy będzie chciał przedłużyć czas trwania akcji.

Pozdrawiamy,
Cursor
Cursor, dział HR 2016-06-13 08:29
Dzień dobry,

jak najbardziej można z nami na stałe nawiązać współpracę.

Pozdrawiamy :)
Cursor, dział HR 2016-06-17 09:38
Zachęcamy do aplikowania :)
Pozdrawiamy!
aaa 2016-07-15 09:58
Najgorsza firma. Poprosilem o zorganizowanie akcji promocyjnej, niestety hostessy nie stawily się...
Primaaprilis 2016-07-15 23:10
Co? Dobra atmosfera w Cursorze?
Prima aprilis był 1 kwietnia.
3
nigdy więcej 2016-09-16 17:18
LIPA !!! NIEODPOWIEDZIALNA I NIEKOMPETENTNA FIRMA KTÓRA NIE SZANUJE LUDZI Z KTÓRYMI WSPÓŁPRACUJE. DO TEGO BAŁAGAN ORGANIZACYJNY. DRAMAT.
1
Dział HR 2016-09-23 11:29
Dzień dobry,

uprzejmie prosimy o kontakt z działem HR - (22) 377 10 45, hr@cursor.pl w tej sprawie. Chcielibyśmy poznać szczegóły sytuacji, która wywołała Pani/Pana niezadowolenie i poszukać rozwiązania.

Pozdrawiamy
Dział HR
Cursor S.A.
antyCursor 2016-10-11 17:21
TRAGEDIA !!! NIE POLECAM ( CHYBA ŻE KTOŚ LUBI SIĘ PROSIĆ CO MIESIĄC O TO CO SIĘ NALEŻY ).
MASAKRA !!!
ZERO ODPOWIEDZIALNOŚCI !!!
POZDRAWIAM TYCH CO MNIE POSŁUCHALI I ZAKOŃCZYLI Z NIMI WSPÓŁPRACĘ.
Marta, dział HR 2016-10-14 08:59
Dzień dobry antyCursor, szkoda, że nie mogę się zwrócić do Pani / Pana po imieniu:-(, ale przechodząc do poruszonego przez Panią / Pana problemu jest nam przykro, z powodu napotkanych trudności we współpracy z nami. Nie jest standardem Cursora opieszałość w wypłacie wynagrodzeń. Uprzejmie prosimy o kontakt z działem HR - (22) 377 10 45, hr@cursor.pl w tej sprawie. Chcielibyśmy poznać szczegóły sytuacji, która wywołała Pani/Pana niezadowolenie i poszukać rozwiązania.

Pozdrawiam,
Marta, dział HR
Cursor SA
place 2016-10-14 19:49
@kromokmno właśnie bardzo ciekawa jest tak ogromna ilość jednoczesnie odpalonych rekrutacji - czy to oznacza jakaś tak wielkie rotacje albo zwolnienia? dajcie znać szczerze jak jest bo jednak jak szukam teraz nowego pracodawcy to oczekuję jednak stabilności
Eric 2016-11-30 21:59
Też zauważyłem wiele nowych rekrutacji. Być może to taki przedświąteczny, gorący czas, kiedy pracodawcy mają zapotrzebowanie na nowych pracowników.
Olek 2016-12-02 13:49
Nie wiem jak tam jest w Baniosze właśnie mam się tam zamiar zatrudnić do pracy, to się zobaczy... jak jest naprawdę. Jak by co to mam w rodzinie prokuratora to on sobie z nimi pogada.
HR Cursor 2016-12-09 09:45
Dzień dobry,
rzeczywiście mamy obecnie zwiększoną liczbę rekrutacji. Związane jest to zarówno z nowymi projektami na rzecz naszych klientów jak również z okresem przedświątecznym. Część tych ofert pracy są to oferty stałe, część sezonowe. Informujemy o tym w treści ogłoszeń. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami na naszej stronie http://cursor.pl/kariera/
Pozdrawiam,
Marta z działu HR Cursor SA
Myszka 2017-01-06 14:34
Myślę, że firma jest pozytywnie i z szacunkiem nastawiona do pracowników. To dobry znak dla ludzi szukających u nich pracy. Czy potrzebują ludzi do pracy?
Kasia 2017-01-10 18:39
Ogólnie pracuje sie dobrze.Ale jeżeli chodzi o wyplate to masakra.Chociaż w umowie pisze ze od wyslania miesiecznego raportu jest siedem dni na wyplacenie.Zawsze wysylam ostatniego wiec 8 powinnam mieć kase a tu brak kasy.Dostaje albo 15 albo 20stego.
Dział HR 2017-01-11 08:35
Dzień dobry, zapraszamy do zapoznania się z naszymi ofertami pracy na www.cursor.pl/kariera. W przypadku dodatkowych pytań jesteśmy do dyspozycji.
Pozdrawiamy,
Dział HR, Cursor SA
Dział HR 2017-01-11 08:39
Dzień dobry, Pani Kasiu uprzejmie proszę o kontakt z Działem HR w celu wyjaśnienia przyczyny opóźnień, o których Pani pisze. Sprawdzimy to i dołożymy wszelkich starań, żeby się one nie powtarzały.
Pozdrawiam,
Marta, Dział HR, Cursor SA
hr@cursor.pl, tel. 22 377 10 24
Pozytyw 2017-01-12 13:05
Myślę że jest to w Twoim przypadku zwykły "wypadek przy pracy", który da się wyjaśnić i naprawić.
1
Natalia 2017-02-07 12:36
Firma funkcjonuje niezgodnie z prawem. Pracowałam na akcji Coca Cola przez miesiąc i nie mogłam doprosić się koordynatorki o umowę, za każdym razem obiecywanie że będzie, a później wymówki typu nie miałam czasu jechać do księgowego (bo ksiegowy przygotowywuje w tej firmie umowy do pracowników) KPINA. Oferowanie pracownikom ofert typu jeśli nie będziesz chcieć umowy to będziemy Ci dawać wynagrodzenie co tydzień do ręki. MALWERSACJE PODATKOWE NA KAŻDYM KROKU. Wynagrodzenie wypłacane z opóźnieniem nie przez pracowników firmy... Zeby odebrać ostatnią część wynagrodzenia za akcję musiałam jechać do firmy chłopaka koordynatorki! Takie rzeczy tylko w Cursorze. Umowę dostałam po 3 miesiące po akcji, po interwencji w Warszawie.
GZ 2017-02-07 13:05
Odradzam współporacę. Miałem podobną sytuację również na akcji Coca Cola. Sytuacja miała miejsce w Krakowie w grudniu 2015. Brak umów dla pracowników, pieniądze do ręki żeby uniknąć płacenia podatków. Stawki to żart. Koordynatorka na początku miła pomocna, a później same problemy i wyzwiska, kiedy chciałem dochodzić swoich praw. Nie rozumie, że umowa to prawo a nie "widzi mi się".
W ostatnim tygodniu akcji zmienia grafik i redukuje ilość osob w zespole z 4 do 2, bo kontrola z Coca Coli już była to przed samymi świętami nie przyjdą.
HR Cursor 2017-02-07 13:36
Dzień dobry,
Pani Natalio, opisany przez Panią przypadek jest niedopuszczalny w naszej firmie i zgodnie z procedurami sprawdzimy opisaną sytuację z głównym koordynatorem projektu. Uprzejmie prosimy o podanie wszelkich szczegółów bezpośrednoi do działu HR mailowo lub telefonicznie:
marta.buszko@cursor.pl lub 22 377 10 45.

Umowy w Cursorze są zawsze przygotowywane przez Dział Personalny, nie wypłacamy wynagrodzeń do tzw. ręki a sprawy podatkowe i ubezpieczeniowe są prowadzone zgodnie z obowiązującymi w Polsce przepisami.
Będę wdzięczna za bezpośredni kontakt od Pani.
Pozdrawiam,
Marta - dział HR
HR Cursor 2017-02-07 13:41
Dzień dobry,
podobnie jak w przypadku Pani Natalii uprzejmie proszę Pana o bezpośredni kontakt z działem HR firmy Cursor w celu wyjaśnienia opisanej sytuacji.
Pozdrawiam,
Marta, HR Cursor
marta.buszko@cursor.pl, tel. 22 377 10 45
isia 2017-02-08 20:36
Jak dobrze , że jest siostrzyczka co zwie się internet.Człowiek się podszkoli i podowiaduje.Od tygodnia czekam na telefon od koordynatorki na Tarnów w celu ustalenia warunków itp.pracy jako kasjerka w Carrefour w Tarnowie,a miał być w ciągu 24 h.Przynajmniej na spokojnie dowiedziałam się co w trawie piszczy na tym forum i nie wdepnęłam w dziadostwo.
HR Cursor 2017-02-09 10:10
Dzień dobry,
my również doceniamy takie narzędzie jak internet:-) Skontaktujemy się dziś z naszą koordynatorką z Tarnowa w celu wyjaśnienia sprawy. Za niedogodności przepraszamy.
Pozdrawiamy,
dział HR Cursor
tel. 22 377 10 45, hr@cursor.pl
Paweł 2017-02-10 13:30
Absolutnie nie polecam tej firmy. Wszystkim którzy potrzebują pracy, szczerze radzę wybrać dowolną inną ofertę niż Cursor. Pracowałem przy produktach znanej firmy z napojami i po zaczerpnięciu informacji od tej firmy, jak duża jest różnica pomiędzy pieniędzmi płaconymi za serwis i audyt ich napoi, a wypłatą dla pracownika, poprostu podziękowałem. Serdecznie przestrzegam przed tą firmą.

PS. Zatrważające jest że HR bardziej obchodzi dodawanie komentarzy na tym portalu, niż realne działanie w firmie. Zasoby ludzkie które przestały dla was pracować, są (?) ważniejsze niż pracownicy w terenie.
1
HR Cursor 2017-02-10 16:36
Dzień dobry,
Panie Pawle, zapewniam Pana, że HR nie tylko odpowiada na komentarze, robi też inne rzeczy:-) Jednak, aby móc reagować na ewentualne nieprawidłowości czy niejasności potrzebuje konkretnych informacji a nie ogólników, dlatego prosi osoby zamieszczające opinie o bezpośredni kontakt w celu wyjaśnienia sprawy.
Jeśli chodzi o warunki pracy, zawsze je jasno komunikujemy Kandydatom i to Oni decydują czy chcą podjąć z nami współpracę czy nie.
Pozdrawiamy,
dział HR Cursor
tel. 22 377 10 45, hr@cursor.pl
Kaska 2017-02-13 17:38
Witam.Jak długo można czekać na wypłatę.W piątek dzwoniłam do firmy i uslyszalam ze przelewy są zrealizowane.Dziś jest poniedziałek i przelewu niema.Jestem ciekawa czy jutro będzie.Jeżeli nie to ja to inaczej załatwię.W sumie jaka płaca tak zrobiona praca.
Olka 2017-02-13 17:47
Pani Kasiu może najwyższy czas powiadomić pip.Przeciez tak nie można powinni pani wypłacić odsetki za czekanie.Wszyscy chcą mieć wszystko zrobione na juz ale na wypłatę to czekać trzeba.Ja bym tego tak nie zostawila a potwierdzenie pani ma z banku kiedy pani wyplacaja i umowę pani też na pewno ma a w umowie pisze jaki jest czas wyplaty.Powodzenia
Cursor HR 2017-02-13 19:32
Dzień dobry, Pani Kasiu, poprosimy o szczegóły na adres hr@cursor.pl lub o kontakt telefoniczny 22 377 10 45. Nikt się z nami dziś w podobnej sprawie nie kontaktował. Niezwłocznie wyjaśnimy sytuację.
Pozdrawiamy,
Dział HR Cursor
Wiola 2017-02-15 09:25
Witam.Pracowałam w tej firmie.Wszystko jak należy.Pieniążki dostałam na czas.Dokumenty pozałatwiane,ubezpieczenia też.Firma przyjazna.
1
HR Cursor 2017-02-15 10:22
Pani Wiolu, uprzejmie dziękujemy za miłe słowa:-)
Pozdrawiamy,
dział hr Cursor
hr@cursor.pl
tel. 22 377 10 45
Mieszko 2017-02-19 10:25
Od niedawna pracuję w Cursorze ale nie żałuję decyzji o podjęciu pracy. Czytając niektóre wpisy jestem zły.
1
rozczarowana 2017-02-20 13:09
Firma tragedia.
Przepracowałam tam kilka miesięcy, ostatnio przelewy, które dostaje za wykonaną pracę nijak mają się do stawki widniejącej na umowie.
Co więcej nic nie można się dowiedzieć bo nikt nic nie wie.
Robią ludzi w balona tak jak chcą.
ODRADZAM WSZYSTKIM!!!
Nigdy wcześniej nie miałam problemu z żadną inną firmą ( interkadra, gruppo, betsma) a Cursor niestety porażka totalna.
1
HR Cursor 2017-02-20 13:20
Dzień dobry,
Szanowna @Rozczarowana, uprzejmie prosimy o kontakt z działem HR. Chętnie wyjaśnimy wszelkie wątpliwości czy nie jasności.
Pozdrawiamy,
Dział HR Cursor
hr@cursor.pl
22 377 10 45
Mela 2017-02-24 18:54
Cieszy mnie to, że mają dużo ofert to można cos wybrać dla siebie. Poszukuję pracy w sklepie i pewnie ją znajdę. Jakie zarobki można dostać na początek? Czy rozmowa rekrutacyjna jest trudna? W jakim systemie godzinowym pracuje się? Może jeszcze coś powinnam wiedzieć?
zniesmaczony 2017-02-24 21:25
Aplikowałem do tej firmy przez telefon powiedzieli zupełnie co innego niż w rzeczywistości było jak określiła to pani z HR "nikt nie mógł czegoś takiego powiedzieć"
Nie wiem, która z tych pań wprowadza ludzi w błąd ale któraś czyni to.
Zrezygnowałem ze współpracy ponieważ nie lubię krętactwa!
Zostaw swoją opinię o Cursor S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cursor S.A.