Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Holland Contracting

zdjecie uzytkownika
mime - 2014-12-30 20:08:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kontrole czystosci sa wpisane w regulaminie dostepnym w kazdym mieszkaniu. Koszty za nieporzadek to rachunek za sprzatanie a nie kara(otrzymujesz kopie rachunku rowniez na myholland). Co do auta to 235 euro jest za spowodowanie wypadku z wlasnej winy i powiadomienie o tym HC, za niepowiadomienie przy wypadku - 450 euro, chyba zgadzasz sie ze jesli ktos zawinil to powinien za to beknac a nie odejsc bez problemu bo"jest ubezpieczenie"? Masz calkowita racje co do placenia za jakies rysy czy inne zrobione np przez pijanego gowniarza w nocy, to jest raczej nie wporzadku. Jednak sprobuj udowodnic ty im ze to ten pijaczek albo oni tobie ze to ty, rownie dobrze mozna by zagrac w tenisa.... Co do panow z transportu to chyba kiepsko z nimi gadales(czytaj byles nieuprzejmy/chamski) poniewaz nikt z moich znajomych nie mial takich problemow, wrecz przeciwnie, pomagali im(transport kolegom, nie na odwrot), tylko raz byl przypal z niby "brudnym samochodem". Z objazdami tez nigdy nie bylo problemow, powiem wiecej, co dwa dni skrecamy do sklepow 2-3 km i jakos nigdy nie ma telefonu, straszenia itp jak napisales... cos mi sie wydaje ze bardzo krotko pracowales, miales niewyparzona buzie lub brak kultury i dlatego tak wyszlo a nie inaczej. Pamietaj ze to ty jestes dla nich a nie oni dla ciebie. Faktem jest ze to ty do nich przyszedles po prace i zostaly ci wszystkie warunki przedstawione w taki lub inny sposob, jesli mieszkanie ci nie pasowalo, trzeba bylo pojsc na prywatne (koszty bardzo zblizone), nie pasowal ci samochod, zrezygnuj z bycia kierowca, proste. Jak widzisz na kazda twoja negatywna wypowiedz mam bardzo proste, zwiezle i logiczne wyjasnienie/ wyjscie.
zdjecie uzytkownika
em - 2015-01-02 18:14:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mime ty to jestes chyba kims z biura bo jako jedyna na tym forum stoisz po ich stronie. Jarecki ma racje, nikt nie jest frajerem zeby pilnować ich aut i nie spac przez to w nocy. Kolega moj z pokoju rano wsiadajac do auta zauwazyl ryse na drzwiach i co moze mial zadzwonic i sie przyznac i za kogos zaplacic 235euro. Pani sprawdzajaca czystosc- tez jest tu o czym mowic, grzebie ludziom po prywatnych rzeczach a potem roznosi informacje na formum, podobnie jak panowie z transportu, swiadczy to o totalnym brak szacunku i niewiedzy ze strony ich przelozonych. Jestem swiadkiem jak kolega nagral raz rozmowe i potem odtworzyl ja osobie z biura, to byla wielce zaskoczona takim postepowaniem z ich strony. Chorobowego przed dlugi okres nie wyplacali dopiero jak kolezanka z bukietów przyszla do nich z prawnikiem to dostawala co tydzien nalezne jej pieniadze.Jak byla stara kadra pracownikow to moznabylo cos w tej firmie, polepszyc/zalatwic, teraz juz nic.
zdjecie uzytkownika
mime - 2015-01-02 19:07:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po pierwsze nie "jedyna" a "jedyny", to tak dla wyjasnienia. Poza tym skoncze glupie wasze wywody krotko, jak jestescie lenie, idioci lub opoznieni to nie bedzie wam dobrze w zadnej pracy, szacunku nie macie bo glod do dupy nigdy nie zagladnal. pewnie mamusia i tatus was utrzymywali do teraz i raczek uczciwa praca nie ubrudziliscie. Nic tylko FCK narzekac potraficie a jakby was sprawdzic to w rzadnej pracy nie dajecie z siebie wszystkiego a nawet polowy. Narzekacie bo firma jest be, pracownicy sa fuj a transport to samo. Zacznijcie zarabiac na siebie darmozjady najpierw, i jak juz w koncu nauczycie sie doceniac to co macie to moze wtedy troche zmadrzejecie. No, i to tyle w temacie placzkow i deb..li. EM - czy mam do czynienia z kolejna ofiara losu? Czy nie napisalem za co placi sie 235 euro oraz co mysle na temat placenia za czyjes szkody w samochodzie w poscie powyzej? Co do czyscikowej, jesli wam grzebie po prywatnych rzeczach, co mnie dziwi bo jak do tej pory nic takiego nie zauwazylem, proponuje sie zrzucic na kamerke za 20 euro w ACTION i zostawic w pokoju na czas wizyty. Nie zauwazy poniewaz kamerka jest bardzo mala i latwa do schowania, jak juz bedziecie mieli dowod, wtedy telefon do biura i zgloszenie kradziezy np. 1000 euro. Jesli bedzie dowod ze szpera - pieniazki masz w kieszeni po kilku godzinach na pewno. Opisujesz problemy ktore rzekomo mieli twoi znajomi, nie twierdze ze klamiesz, jednak czy znasz wszystkie fakty co i dlaczego czy jak to zwykle bywa, uslyszalas bzdure a teraz powtarzasz? Na koniec napisze co do niby tego ze jestem z biura, pani z biura nic by sie nie odezwala tylko was olala z gory na dol poniewaz ma inne zmartwienia i obowiazki. Ja jestem szarym robolem jak kazdy inny ktory pracuje przez HC ale znam fakty i ich sie trzymam. Moze nie powinienem pisac tak ostro, potrafie zrozumiec opinie inne niz moje jednak tylko wtedy kiedy maja poparcie w faktach, logice i zdrowym rozsadku, debilizmow nie toleruje i bede plenil. Jesli dotarles z czytaniem az tutaj to gratuluje i dziekuje a takze przepraszam jesli kogos z czytajacych nazwalem po imieniu lub obrazilem nazywajac tak a nie inaczej :) (jesli sie obraziles/as to znaczy ze sam/a sadzisz iz twoje wypowiedzi to czyste bzdury).
zdjecie uzytkownika
ruda - 2015-01-04 22:17:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
masakra
zdjecie uzytkownika
ole - 2015-01-05 18:22:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widac ze niezla patologia
zdjecie uzytkownika
ruski - 2015-01-05 18:34:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dajcie sobie spokoj z ta obraza, nie zachowujmy sie jak typowi Polacy za granica, zamiast sobie pomagac to klody rzucamy pod nogi, tym sie roznimy od Turkow ze oni zawsze za soba stoja. Sam wielokrotnie placilem dwa razy za "spowodowanie szkody" - rzekomo zlamanie krzesla, a szczerze powiem nawet na nim nie siedzialem. Odnosnie aut to nie maja duzo kierowcow bo 235e placi sie za prakycznie wszystko. Wyjezdzam spod sklepu, praktycznie na moich oczach facet wjezdza w moj zderzak i odjezdza, nie mam sprawcy musze placic , mimo ze to nie ja zrobilem. Wychodze z klatki, chce jechac do pracy widze ze mam porysowane auto- tez musialem placic 235e wiec jeden z uzytkownikow nie ma racji piszac "Co do auta to 235 euro jest za spowodowanie wypadku z wlasnej winy i powiadomienie o tym HC, za niepowiadomienie przy wypadku - 450 euro". Odpuszczajac juz ten temat ważne jest to ze w HC co roku jestes na fazie A- wiec nigdzie tu do niczego nie dojdziesz. Nie placa 150% za nocki czy 200% za niedziele. Stawka wzrasta tylko jesli Belasting ja dzwignie do gory.
zdjecie uzytkownika
boos - 2015-01-06 13:55:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokladnie a tacy jak kolega co pisal pracuje pare dni w Nl i zjadl wszystkie rozumy i wszystkich neguje.
zdjecie uzytkownika
mime - 2015-01-06 17:49:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ruski widze ladnie i kulturalnie przedstawia fakty i tego nie podwazam w tym momencie, boos snuje domysly wyssane z palca, pracuje tu juz ponad 4 miesiace i caly czas w tej samej firmie. Poza tym, doswiadczenie w pracy i zyciu mam 12 letnie w 3 krajach wiec moge powiedziec co jest dobre a co zle. Ile ty boos jestes za granica?
zdjecie uzytkownika
em - 2015-01-06 20:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie ma co sie spierać. W NL jest w porzadku, źle nie mamy jako Polacy, tylko zauważajmy złe rzeczy i bedzie OK. Transport w HC i sprawdzanie czystosci sa do poprawy, ale fakt zawsze jest faza A, nie placa za prace w nocy dodatkowo gdzie po polnocy nalezy sie nam 150%. Ponizej link do ​Stowarzyszenia Regulacji Zakwaterowania Pracowników Tymczasowych, kazda szanujaca sie firma powinna spelniac te normy(usunięte przez administratora)
Ponizej CAO czyli uklad zbiorowy wszelkich informacji o płacach, co sie komu i kiedy nalezy, chorobowe, nadgodziny itp, zobaczcie jak to jest
(usunięte przez administratora)
i wreszcie nr do zwiazkow zawodowych, rozmawiaja po polsku, numer wypróbowany i sprawdzony , wiele osob z niego korzystalo, RAZEM mozemy wiele zmienic i utrzec noska nieuczciwemu pracodawcy
(usunięte przez administratora) Nie dajmy sie oszukać, to do nas nalezy przysłość.
zdjecie uzytkownika
boos - 2015-01-07 19:48:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
4 lata w Nl.
zdjecie uzytkownika
oleee - 2015-01-09 13:48:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ponizej CAO czyli uklad zbiorowy wszelkich informacji o płacach, co sie komu i kiedy nalezy, chorobowe, nadgodziny
http://www.sncu.nl/fileupload/downloads/StreszczenieNieuw.pdf
zdjecie uzytkownika
Messi - 2015-01-13 17:09:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie są aktualne opłaty za mieszkanie,ubezpieczenie,dojazd do pracy,itp.?
zdjecie uzytkownika
Marodona - 2015-01-19 19:24:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mieszkanie 86euro Tygodniowo
Ubezpieczenie 38 euro Tygodniowo
Dojazd do Pracy 10euro Tygodniowo
zdjecie uzytkownika
Figo - 2015-01-20 14:06:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak byłem u nich w tamtym roku w biurze na rozmowie to mnie tak rozwaliła tymi opłatami że masakra.
zdjecie uzytkownika
polk - 2015-01-20 15:28:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lepiej poszukac lepszych ofert w sensie gdzie az tyle nie bedziesz dawal na oplaty ja znalazlem prace dzieki stronie rekrutacyjnarewolucja.pl tam sie rejestrujesz i masz przeprowadzana rekrutacje przez wiele biur/firm. mnie sie udalo wiec dlatego moge polecic ;)
zdjecie uzytkownika
KASKA - 2015-01-22 09:32:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CZY MOZE KTOS WYJEZDZA DO PRACY CZEKAM NA OFERTE A TU NIC.
zdjecie uzytkownika
O,naa - 2015-01-22 12:27:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktos wkoncu napisze konkretnie czy to jest normalna firma ?? Czy wyplata w terminie??
zdjecie uzytkownika
HC - 2015-01-22 19:53:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
onna podaj Gg lub emal napisze do cb
zdjecie uzytkownika
Zibi - 2015-01-23 09:06:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To masz pewne o wypłaty się tu nie trzeba upominać o to dbają!!!
zdjecie uzytkownika
Arcz - 2015-01-23 11:44:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do mnie też dzwonili z Gliwic,ale te opłaty się troche mijają z celem...
Prawie 140eur opłat,by musiało być non stop 60h tyg,,zeby to miało sens
zdjecie uzytkownika
Arcz - 2015-01-23 11:50:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zibi jak możesz napisać i to nie tajemnica ile Ci zostawało euro tyg po opłatach i wyżywieniu??
zdjecie uzytkownika
popcat - 2015-01-24 16:43:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem 6 miesięcy, sprawa godzin wygląda następująco "36-60h" tyle miałem najmniej i najwięcej przykładowo za 40 godzin pracy na czysto wychodzi około 230 euro już po odtrąceniu opłat za ubezpieczenie, domek, oraz dojazd w tym czasie miałem 5 przeprowadzek, najdłużej mieszkałem 3 miesiące, a najkrócej 2 tygodnie... w przypadku 60 godzin dostałem 380 euro, jeśli jest się kierowcą dostaje się dodatkowe 25 euro tygodniowo lecz samochód musi być umyty co poniedziałek, co jakiś czas ma się tankowanie, oraz za wszelkie przekroczenia prędkości dostaje się reprendere (dużo ludzi rezygnuje sama z tej funkcji) bo nie jest warta tych groszy, zwłaszcza ze dojazd nie raz to nawet 100 km dziennie w obie strony, a niekoniecznie wszyscy pracownicy mieszkają w jednym miejscu... Jednakże wszystkie przelewy przychodziły na czas, gdy pomieszkało się trochę z ludźmi którzy pracowali w innych firmach to "Holand Contracting" i tak wyrastał an porządną firmę. Minus to 86 euro za mieszkanie w jednym standard jest luksusowy a w 2 przypadku mieszka się na slamsie a płaci się zawsze 86 euro...
zdjecie uzytkownika
Szybki - 2015-01-25 16:55:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ,ktoś pracował już przez tą Agencję ,może coś konkretnego powiedzieć o tej firmie jaka ona jest i czy jest wypłacalna jak płacą itd.?? Proszę o konkrety
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: rekrutacja wszystko wprzo jakie jets twoje hobby po angielsku itd.. nic specjalnego..to co mowia w gliwiach to sciema. Na miejscu jest inaczej, nie ma pracy i co tydzien masz przeprowadzki
Pytania: zero pytan
zdjecie uzytkownika
Szybki - 2015-01-25 16:57:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ,ktoś pracował już przez tą Agencję ,może coś konkretnego powiedzieć o tej firmie jaka ona jest i czy jest wypłacalna jak płacą itd.?? Proszę o konkrety
zdjecie uzytkownika
jarecki - 2015-01-25 23:03:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyplacalna ale nie polecam
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Holland Contracting
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Holland Contracting?
Zadaj pytanie
x