Holland Contracting

Gliwice

Opinie o Holland Contracting

smieszek 2015-11-19 19:51:40
To Ty jestes jednym Wielkim NIE porozumieniem -Nie oczeraniaj tej firmy ile w niej pracowałes ? ja na poczotku chcialam uciekac 1 dnia bo tak mi polacy dali w kosc skurkobance a jednak przetrzymałam dzieki Ewci jedynej zyczliwej mi tu osoby za co bardzo jej Dziekuje jej juz Niema a ja dalej robie ten co chce pracowac Pracuje ludziom sie w głowach przewraca mysla ze zarobia za ładna gebe no nie tu potu trza wylac.
2
Zielony 2015-12-03 18:11:31
Witam, mam pytanie czy w tej agencji wymagane jest zaświadczenie o niekaralności ?
4
sebuś 2015-12-03 23:41:59
Ile osób, tyle opinii jak widać, a według mnie Holland Contracting to jedna z lepszych agencji zatrudniających na terenie Holandii. Ich oferty wyglądają b. korzystnie, np. ta na pracownika produkcji spożywczej.
0
k 2015-12-04 19:01:20
Ktora masz konkretnie na mysli?
0
byly pracownik 2015-12-07 23:53:28
NIE DAJCIE SIE OSZUKAC TEJ FIRMIE TAK WYPŁATA JEST W TERMINIE ALE NIC POZATYM JEDZIE SIE Z TA FIRMA NIE ZAWSZE SIE JEST PEWNYM DO JAKIEJ PRACY NA KTORA TRZEBA CZEKAC NIEKIEDY TYDZIEN I DŁUZEJ NIE POLECAM
0
polak 2015-12-08 18:05:47
Ej tam kolego na e$a też co innego mówią a co innego jest ale jak lubisz podróżować to się przejedź.
0
nicky 2015-12-14 02:43:13
jak dla mnie to oni mają naprawdę spoko warunki pracy i finansowe również, bo całkiem nieźle można zarobić :) poza tym stabilne zatrudnienie, to też na plus ;)
1
kysiu 2016-01-03 15:46:11
PRACOWNIK EKSPEDYCJI OPERATOR WÓZKA WIDŁOWEGO
Lokalizacja: Holandia, Ochten
WIE KTOS COS O TEJ PRACY?
BYL KTOS TAM?
JAKIE WARUNKI SA?
1
Mnich 2016-01-03 23:23:54
Ja wiem tyle, że na pewno płacą na czas, kuzyn mówił że że pracował w tej firmie rok temu i nie było jakoś specjalnie źle, dlatego wydaje się praca spoko
0
222 2016-01-04 23:43:03
mam pytanie jakie stabilne zatrudnienie chyba takie ze co tydzien pracujesz gdzie indziej a nie kiedy na prace czekasz 2 tyg koordynatorki wredne pozdrawiam martunieja nie polecam zlodziieje i tyle
0
skorpion 2016-01-06 12:17:35
Holandcontracting to banda złodzieji pracowałem u nich , oszukują na każdym kroku.
1
chromik 2016-01-06 16:46:15
Hej ho. Nie wiem czy też słyszeliście o tym , ale ostatnio podobno można było liczyć w firmie na jakieś dodatkowe pieniądze . Nie wiem czy to była premia świateczna czy też tak szefostwo sobie rzuciło po parę groszy więcej
0
harlo 2016-01-16 00:51:22
@chomik z tego co wiem to na święta zawsze są jakieś dodatki, 200 złotych w bonach czy coś takiego, natomiast normalnie dochodzi premia a niektórzy mają opiekę medyczną.
0
kasia 2016-01-16 12:58:31
moj maz pracowal przez holland na pomidorach ponad rok i bylo ok. domki fajne praca byla. a jak niektorzy mysla ze jada na wakacje do willi z basenem to potem sa rozczarowani
0
mario 2016-01-21 08:12:46
witam czy ma ktoś możliwość załatwienia pracy dla małżeństwa?
1
ozzy 2016-01-31 22:27:56
kasia, no raczej willi z basenem to się raczej nikt tu nie spodziewa. Widziałem jak teraz poszukiwany jest tutaj specjalista ds. rekrutacji. Zdziwiło mnie, że wymagaja niskiego poziomu języka, bo to umiejętność komunikowania się w języku holenderskim lub angielskim na poziomie minimum B1.
0
majk 2016-02-02 07:57:33
nie polecam tej firmy ludzie na mieszkaniach firmowych wiekszosc narkomani i pijacy a w pracy zalezy gdzie trafisz dla mnie to patologia i te przeprowadzki a laski w pracy mysla ze awansuja jak pojda z szefem na tzw kawe do lozka co chwile sa jakies afery w pracy jak i policja na domkach nie polecam jeden malpi gaj
0
MAJK22 2016-02-02 08:04:12
MALPI GAJ NIE POLECAM JAK I FIRMY TAK SAMO LOKATORZY NA MIESZKANIACH SLUZBOWYCH TYLKO ALKOHOL I ROZNE INNE UZYWKI POPROSTU UWAZAJCIE
0
kaska 2016-02-03 09:47:01
Jak widać każdy ma podzielne zdanie, zależy z kim sie pracuje, myślę,że sezon niedługo sie zacznie więc beda po mału kompletować osoby, ja juz mam doświadczenie w pracy za granicą w szklarniach i z checia się do nich odezwę,mają dobre stawki.
1
L 2016-02-12 11:17:02
Ja również nie polecam tej agencji ponieważ podpisali ze mną umowę na wyjazd do Holandii i dzień przed wyjazdem i zadzwonili i zrezygnowali.
0
imgon 2016-02-12 15:50:42
Nie trzeba od razu wyjeżdżać za granicę @kaska. Mimo iż tylko jedno stanowisko specjalisty do spraw rekrutacji to jednak ciągle jest aktywne. Szkolenia wiem, że zapewniają.
0
Nicol0000 2016-02-24 15:09:37
Prosze powiedz jak było na jajach. Chce jechać z narzeczonym ale waham się
1
kubaaa 2016-02-26 18:22:33
no to zawsze tez warto poprosić o opinie innych osób które wyjechał, na pewno w biurze też powinni takie mieć, a też dobra jest praca do opola jako specjalista ds. rekrutacji
0
Marek 2016-03-01 11:27:06
Nie polecam agencji Holand Contracting pojechalem na oferte specjalna i siedzialem w domu wiecej niz pracowałem warunki mieszkalne byly straszne, chamstwo i pijacy na pokojach nie mowiac o innych urzywkach po 5 tyg wrocilem bez pieniedzy i z karami za wszsytko, szukacje innych agencji tutaj sie dorobicie kar za doslownie wszystko babki w biurach koloryzuja wszystko a przyjezdzasz i jest inaczej ta firma to dno kompletne
0
chromik 2016-03-01 13:12:51
rzeczywiście wszelkie swoje informacje na temat pracy w holland contracting mam od znajomych którzy tutaj pracowali. Większość poleca pracę za granicą
0
dor 2016-03-01 13:29:42
chcemy wyjechać w 3 ja i moje dwie koleżanki chcemy zarobić oczywiście fizyczna praca polecacie jakas firme? z zakwaterowaniem bez jezyka?
0
ulinka 2016-03-03 13:29:00
praca za granicą zwłaszcza dla niewykwalifikowanych pracowników jest cięzka ale raczej dobrze płatna . myślę ze @kubaaa ma racje pewno biuro ma opinie od osób których wysyłali do pracy
0
Katowice 2016-03-03 18:35:27
Kto jedzie w niedziele do pracy na Orchidey 05.03.16 pisać na maila iza.iza63@vp.pl
0
Katowice 2016-03-04 21:28:50
Kto jedzie na Hollandie w niedziele adres NL2651 KV BERKEN EN RODENRIJS praca od poniedziałku proszę o kontakt osoby które wyjazd maja 06.03. pisać na maila iza.iza63@vp.pl lub osoby które tam są Jakie warunki mieszkaniowe i praca ? proszę pisać z góry dziękuje
0
Prawda84 2016-03-10 13:17:02
Witam,nie polecam firmy HC. Kilkakrotnie potrafią przeprowadzić cie w jednym tygodniu. Łózka piętrowe, kary za nic. Bylam swiadkiem jak (usunięte przez administratora) miała problem kiedy szef zwrócił się do niej po holendersku , brak języka holenderskiego u koordynatorów świadczy o poziomie agencji. Moja koleżanka również zwróciła uwagę na to ze jej (usunięte przez administratora) też nie mówi po holendersku ( śmiechawa ) Jaka firma , tacy pracownicy. Śmiech na sali...nie polecam, ostrzegam.
2
Prawda84 2016-03-10 14:02:05
zapomniałam dodać,że praca po przyjeździe nie jest dla wszystkich. Nie którzy opłacają mieszkanie a siedzą po 2 tyg bez pracy. Nie wierzcie co mówią w polskim biurze...pic na wodę. (usunięte przez administratora) bez języka, koordynator ktory nie mówi po holendersku tylko angielsku i to ledwo co....porazka.
1
Soooniaa 2016-03-16 17:02:45
Jedzie ktoś w niedziele do steenbergen na pomidorki ?
0
merlik 2016-03-20 17:05:23
To jest taka możliwość jeszcze @Soooniaa ? Słyszałem coś o tym i podobno się opłaca, wiadomo praca jest ciężka, no ale legalna, bo holenderska umowa o pracę plus jeszcze ubezpieczenie
0
Agata;) 2016-04-11 19:37:46
Witam.Maz dostal oferte oferte wyjazdu na papryke albo do kurczakow..No i tak sie zastanawiamy...O papryce malo co pisze,a o kurczakach ze z godzinami nie jest najgorzej...Gdzie polecacie jechac???
0
Byłam tam 2016-04-15 10:16:58
Swoją opinię oprzeć chce na własnych spostrzeżeniach i tym co widziałam. Otóż jestem bardzo zawiedziona na tym biurze. Będąc w pl i szukając pracy w holandii a specjalizuje się głównie w pracach szklarniowych przy pomidorach wybrałam to biuro ze względu na opis jaki prezentują na swojej internetowej stronie oraz filmie na YouTube. Niestety nie miałam znajomych którzy by wcześniej pracowali przez hollandcontracting także nie mogłam się dowiedzieć jak wygląda praca oraz jakie są lokalizacje mieszkań. Zacytuje warunki mieszkaniowe z ich strony "dbamy o wysoką jakość miejsc zakwaterowania. Z uwagą dobieramy lokalizację udostępnionych mieszkań, by w pobliżu znajdowały się centra handlowe i banki. Od korzystających z nich osób oczekujemy, utrzymania ich w należytej czystości i dbałości o powierzone elementy wyposażenia i sprzęty".
Otóż moje pytanie do Pań z biura jest takie: Dlaczego nie informujecie na swojej stronie oraz filmie promującym że lokujecie ludzi zarówno w domach jak i na kempingach?
Jechałam do biura podpisać umowę kilkaset kilometrów z myślą że warto bo biuro solidne i dba o pracownika i o to by godnie mieszkał. Prawda niestety okazała się taka że trafiłam do domku na campingu dosłownie horror. Do sklepu 10km camping umiejscowiony w szczerym polu z daleka od miasta. Jeżeli ktoś nie zrobił wystarczająco dużo zakupów po pracy to nie ma możliwości żeby podjechać i zrobić zakupy bo za daleko rowerem. Do tego elementy na tym bungalo jakich można było spotkać to świadczy o tym że coś tu nie jest tak jak być powinno. Bujki czy melanż oczywiście można było zgłaszać ale co z tego jak za jakiś czas przyjedzie nowy element a hollandcontracting nie wymaga żadnych zaświadczeń o niekaralności. Jeżeli chodzi o dojazdy to powinny być darmowe tak jak ma większość uitzendbureau. A jeżeli chodzi o biuro w polsce a biuro w de lier to są to dwa odrębne biura i dwa zupełnie inne podejścia, Panie z polskiego biura są sympatyczne i nie mam żadnych zastrzeżeń ale biuro holenderskie to już jest inna bajka i podejście rutynowe" jak się nie podoba to wy********j".
Na sam koniec chciałam powiedzieć że w przeciągu kilku przepracowanych lat na terenie Holandii miałam okazję pracować przez różnych pośredników posiadających biura zarówno w pl lub tylko w nl i nigdy jeszcze nie byłam tak przerażona jak po wyjeździe prze Holland Contracting ale cóż jak się samemu nie sprawdzi to się nie przekona jak jest.
0
isia 2016-04-19 10:04:39
Byłam tam - O co ci właściwie chodzi? Czyli pojechałaś z hollandcontracting i nic ci nie powiedzieli i ci się mieszkanie nie podobało? Jak wrzucasz opinie to niech ona będzie przydatna dla innych co tu szukają bo teraz nie wiadomo o co konkretnie chodzi, jak kempingi to wiadomo że nie są w centrum miasta, ludzie jadą różni i nigdy nie przewidzisz kogo spotkasz takie uroki wyjazdu do Holandii. Za dojazd się płaci i mówią o tym na rozmowie. Jak praca bo tego się chyba wszyscy chcą przed wyjazdem tutaj dowiedzieć? Co robiłaś? Ile byłaś? Jestem zapisana na maj. Też pracowałam u różnych pośredników- i mam wrażenie że trochę mało wiesz…
Mój brat tam siedzi prawie rok to wiem jedno oni PŁACĄ i czekam na wyjazd.
0
viki 2016-04-19 17:14:38
do jakiej pracy jedziesz @isia,? szukam pracy na wakacje i potrzebuję odpowiedzi własnie na pytania które zadałaś. Może się jeszcze odezwiesz i napiszesz swoja opinię?
0
isia 2016-04-21 11:08:11
@viki najlepiej dowiaduj się telefonicznie. Zapisz się na stronie i podaj im termin jaki dla ciebie jest dobry. Ja myślę o jakiś kwiatach i cebulkach ale zobaczymy co będzie w maju.
0
bęc 2016-05-06 21:36:10
Widocznie nie ma żadnej oferty pracy bo wszystkim odpowiadają warunki zatrudnienia jakie zapewnia firma.
0
mastero21 2016-05-09 17:54:55
Witam firma oszukuje są winni mi kasę za dwa przepracowane dni w pewnej firmie rzekomo twierdza ze w te dni nie figuruje na liście mimo ze bylem kierowca i z gps chyba widac ze w pracy bylem ale upierają sie przy swoim nie polecam firmy
1
rawo 2016-05-12 10:03:17
odbijasz sie na firmie albo podpiszesz liste to masz potwierdzenie. jak zapomnisz to nie udowodnisz ze byles w pracy. szef nie wie ze ma wyslac godziny bo ich nie ma. chyba znam twoj przypadek mastero21. pozdrawiam
1
Zonk25 2016-05-16 23:11:44
UWAGA (usunięte przez administratora) W POLSCE MOWIĄ CO INNEGO , PRZYJEZDZASZ I JEST INACZEJ, CZYLI MIESZKASZ W INNYM MIESCIE , ZUPELNIE INNA PRACA A NAJWAZNIESZE JEST TO ZE PLACISZ KARY ZA NIC NP. ZA NIE UMYTĄ SZKLANKĘ W ZLEWIE! WSZYSTKO ZEBY FIRMA ZAROBILA NA PROSTYM CZLOWIEKU. LOZKA PIETROWE , KOORDYNATORKA W SZPILKACH I OKULARACH BEZCZELNA I AROGANCKA , OBRABIA TYLKEK INNYM KOORDYNATORKA.FARSA.NIE POLECAM I OSTRZEGAM . BYLAM KROTKO I SZYBKO ZNALAZLAM PRACE PRZEZ INNE BIURO BO INACZEJ ZOSTALABYM Z DLUGAMI.
2
Pracownik 2016-05-18 18:25:01
Witam moja opinia dotyczy sie samej agencji pracy jak i zakladu w ktorym pracuje. Otoz pracuje w Hoogeven w firmie HFP zajmujaca sie przetworstwem drobiu. Jezeli tu sie wybieracie przez ta firme zdecydowanie odradzam. Firma Holland Contracting to firma ktora wogole nie szanuje swoich pracownikow. Za domek place 90euro spalem na pietrowym łozku w schowku na szczotki we dwie osoby (widzialem tez pokoje 3 osobowe prosze sobie to wyobrazic) chetnie daja zarobic jako kierowca (odrazdzam) dostajesz 25 euro za tydzien, jestes na kazde zawolanie kordynatorki musisz jezdzic po ludzi jezeli ktos zostal w pracy albo zostal zwolniony oczywiscie za darmo albo glupi usmieszek kordynatorki. Za kazda ryske musisz placic od 230euro w zwyz nawet do 1000 euro. Co tydzien auto jest sprawdzane przez kontrole z Hollandu czy byles na myjce i czy auto jest dokladnie cale odkurzone oczywiscie za wlasne pieniadze czyli z 25 zostaje wam 15 :). Teraz poszedlem na prywatne mieszkanie bo lubie moja prace a mialem dosc biurowych warunkow za te kase, tak szanuja swoich pracownikow ze dostaje tyle samo po ich wyliczeniach a za mieszaknie place mniej o co tu kaman niewiem ale nie dajcie sie zwiesc przez tel.
0
kris 2016-05-21 22:54:38
Witam mnie się nie podoba to ze w domku mieszkają Panie i Panowie.Panowie nie wszyscy dbają o porządek,a jak jest nieczysto to kara jest dla wszystkich.jeden pan mi odpowiedział jak jest brudno to se posprzątaj.Ja nie po to jadę do pracy żeby za kimś sprzątać.Panowie powinni mieszkać osobno.jeszcze mi się nie podoba ze firma robi przeprowadzki z domku na domek za miesiąc czasu nawet 3 razy.Człowiek przyjdzie zmęczony po całym dniu pracy oni zadzwonią ze się masz przeprowadzić i masz wtedy wszystkiego dość.Co do firmy nie mam zastrzeżeń są wypłacalni,koordynatorki są miłe.jeszcze jedno lodówki w mieszkaniach nie których są fatalne bo są małe na przykład w domku mieszkało masz 5 osób o lodówka malutka na jedną półkę 2 osoby.Oczywiście jedzenie które się przywiozło się popsuło bo nie było gdzie trzymać.tak że jedzenia niema co dużo brać.
0
roland24 2016-05-26 23:32:02
Zgadzam sie ja pracowałem na tak zwanym heysie na kurczakach robiłem wszystko o co mnie prosili bo zależało mi na pracy a z uwagi na to ze nigdy nie pracowałem w tej branży to bylem zielony co i jak trafiłem na produkcje masakra jakas ...moim szefem byl Polak który wszedł tak głęboko w d... Holendrom ze jak popsuje sie maszyna to on skacze i naprawia za mechaników którzy poto tam sa ale poco jak można przydziobac wten sposób holedrom co mię jest tam tez jego milosc .hmmmm panoszy sie tam jak szara ges bo jej chłopak jest majstrem Polaków a jest taki jeden Polak który myśli ze wszystkie rozumy pozjadał bo jest tam juz 5 lat a jeszcze nie wspomnę o takim jednym gościu który myśli ze jest pępkiem świata to sa ludzie którzy. Tam wspólnie zaczynali i sa z jednej miejscowości i oni właśnie decyduja kto ma odejdc a kto nie dzieki nim odszedlem z tamtad bo powiedzieli ze jestem za wolny a czas to pieniądz no fakt i mnie zwolnili ale najpierw jak sepy obserwowali moje poczynania i stwierdzili ze sie nienadaje do tej pracy ..zkontaktowalem sie z panią A... Kordynatorka i powiedziałem co i jak a ona powiedziane ze cóż ze trudno ze nie mogą mnie przenieść gdzies indziej bo nie ma takiej obci jak cie zwolnis to juz nie masz wstępu do ich firmy zamiast zapewnić inna prace ale poco nie polecam tej firmy
0
wika 2016-06-07 11:18:19
Mają oferty na wakacje to jest okazja bo można pojechać na krótko i się samemu przekonać. Wcześniej nie mieli dla par a teraz też zaczęły się oferty. Jadę z siostrą i chłopakiem. Byle towarzystwo dobre trafic. Ktoś się wybiera?
0
aguś 2016-06-15 18:56:02
ja musiałam mieszkać z osobami które miały wyrok i uciekły do nl aby ich nie posadzili ,
0
kaska 2016-06-17 13:15:14
Czy oferta pracy na stanowisko specjalistki do spraw rekrutacji w Opolu jest nadal aktualna? Wie ktoś może coś na ten temat? Może ktoś brał już udział w rekrutacji? Oferta ciekawa, szczególnie w tych okolicach - tylko mało konkretne ogłoszenie, nie wiem czego się spodziewać :)
0
Waclaw 2016-06-21 18:45:13
Daj sobie spokoj z nimi nie pisz sie do nich firma tylko zarabia na siebie nie polecam za nic
0
ert 2016-06-21 20:04:28
@kaska wiesz co chyba jest aktualna z tego co wiem wymagane jest min.roczne doświadczenie w pracy z Klientem, język angielski minimum na poziomie B1, prawo jazdy, samodzielnosc oraz odpowiedzialność
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Holland Contracting