Holland Contracting

Gliwice

Opinie o Holland Contracting

isia 2016-04-21 11:08
@viki najlepiej dowiaduj się telefonicznie. Zapisz się na stronie i podaj im termin jaki dla ciebie jest dobry. Ja myślę o jakiś kwiatach i cebulkach ale zobaczymy co będzie w maju.
mastero21 2016-05-09 17:54
Witam firma oszukuje są winni mi kasę za dwa przepracowane dni w pewnej firmie rzekomo twierdza ze w te dni nie figuruje na liście mimo ze bylem kierowca i z gps chyba widac ze w pracy bylem ale upierają sie przy swoim nie polecam firmy
8
rawo 2016-05-12 10:03
odbijasz sie na firmie albo podpiszesz liste to masz potwierdzenie. jak zapomnisz to nie udowodnisz ze byles w pracy. szef nie wie ze ma wyslac godziny bo ich nie ma. chyba znam twoj przypadek mastero21. pozdrawiam
1
Zonk25 2016-05-16 23:11
UWAGA (usunięte przez administratora) W POLSCE MOWIĄ CO INNEGO , PRZYJEZDZASZ I JEST INACZEJ, CZYLI MIESZKASZ W INNYM MIESCIE , ZUPELNIE INNA PRACA A NAJWAZNIESZE JEST TO ZE PLACISZ KARY ZA NIC NP. ZA NIE UMYTĄ SZKLANKĘ W ZLEWIE! WSZYSTKO ZEBY FIRMA ZAROBILA NA PROSTYM CZLOWIEKU. LOZKA PIETROWE , KOORDYNATORKA W SZPILKACH I OKULARACH BEZCZELNA I AROGANCKA , OBRABIA TYLKEK INNYM KOORDYNATORKA.FARSA.NIE POLECAM I OSTRZEGAM . BYLAM KROTKO I SZYBKO ZNALAZLAM PRACE PRZEZ INNE BIURO BO INACZEJ ZOSTALABYM Z DLUGAMI.
14
Pracownik 2016-05-18 18:25
Witam moja opinia dotyczy sie samej agencji pracy jak i zakladu w ktorym pracuje. Otoz pracuje w Hoogeven w firmie HFP zajmujaca sie przetworstwem drobiu. Jezeli tu sie wybieracie przez ta firme zdecydowanie odradzam. Firma Holland Contracting to firma ktora wogole nie szanuje swoich pracownikow. Za domek place 90euro spalem na pietrowym łozku w schowku na szczotki we dwie osoby (widzialem tez pokoje 3 osobowe prosze sobie to wyobrazic) chetnie daja zarobic jako kierowca (odrazdzam) dostajesz 25 euro za tydzien, jestes na kazde zawolanie kordynatorki musisz jezdzic po ludzi jezeli ktos zostal w pracy albo zostal zwolniony oczywiscie za darmo albo glupi usmieszek kordynatorki. Za kazda ryske musisz placic od 230euro w zwyz nawet do 1000 euro. Co tydzien auto jest sprawdzane przez kontrole z Hollandu czy byles na myjce i czy auto jest dokladnie cale odkurzone oczywiscie za wlasne pieniadze czyli z 25 zostaje wam 15 :). Teraz poszedlem na prywatne mieszkanie bo lubie moja prace a mialem dosc biurowych warunkow za te kase, tak szanuja swoich pracownikow ze dostaje tyle samo po ich wyliczeniach a za mieszaknie place mniej o co tu kaman niewiem ale nie dajcie sie zwiesc przez tel.
3
kris 2016-05-21 22:54
Witam mnie się nie podoba to ze w domku mieszkają Panie i Panowie.Panowie nie wszyscy dbają o porządek,a jak jest nieczysto to kara jest dla wszystkich.jeden pan mi odpowiedział jak jest brudno to se posprzątaj.Ja nie po to jadę do pracy żeby za kimś sprzątać.Panowie powinni mieszkać osobno.jeszcze mi się nie podoba ze firma robi przeprowadzki z domku na domek za miesiąc czasu nawet 3 razy.Człowiek przyjdzie zmęczony po całym dniu pracy oni zadzwonią ze się masz przeprowadzić i masz wtedy wszystkiego dość.Co do firmy nie mam zastrzeżeń są wypłacalni,koordynatorki są miłe.jeszcze jedno lodówki w mieszkaniach nie których są fatalne bo są małe na przykład w domku mieszkało masz 5 osób o lodówka malutka na jedną półkę 2 osoby.Oczywiście jedzenie które się przywiozło się popsuło bo nie było gdzie trzymać.tak że jedzenia niema co dużo brać.
2
roland24 2016-05-26 23:32
Zgadzam sie ja pracowałem na tak zwanym heysie na kurczakach robiłem wszystko o co mnie prosili bo zależało mi na pracy a z uwagi na to ze nigdy nie pracowałem w tej branży to bylem zielony co i jak trafiłem na produkcje masakra jakas ...moim szefem byl Polak który wszedł tak głęboko w d... Holendrom ze jak popsuje sie maszyna to on skacze i naprawia za mechaników którzy poto tam sa ale poco jak można przydziobac wten sposób holedrom co mię jest tam tez jego milosc .hmmmm panoszy sie tam jak szara ges bo jej chłopak jest majstrem Polaków a jest taki jeden Polak który myśli ze wszystkie rozumy pozjadał bo jest tam juz 5 lat a jeszcze nie wspomnę o takim jednym gościu który myśli ze jest pępkiem świata to sa ludzie którzy. Tam wspólnie zaczynali i sa z jednej miejscowości i oni właśnie decyduja kto ma odejdc a kto nie dzieki nim odszedlem z tamtad bo powiedzieli ze jestem za wolny a czas to pieniądz no fakt i mnie zwolnili ale najpierw jak sepy obserwowali moje poczynania i stwierdzili ze sie nienadaje do tej pracy ..zkontaktowalem sie z panią A... Kordynatorka i powiedziałem co i jak a ona powiedziane ze cóż ze trudno ze nie mogą mnie przenieść gdzies indziej bo nie ma takiej obci jak cie zwolnis to juz nie masz wstępu do ich firmy zamiast zapewnić inna prace ale poco nie polecam tej firmy
6
wika 2016-06-07 11:18
Mają oferty na wakacje to jest okazja bo można pojechać na krótko i się samemu przekonać. Wcześniej nie mieli dla par a teraz też zaczęły się oferty. Jadę z siostrą i chłopakiem. Byle towarzystwo dobre trafic. Ktoś się wybiera?
aguś 2016-06-15 18:56
ja musiałam mieszkać z osobami które miały wyrok i uciekły do nl aby ich nie posadzili ,
7
Waclaw 2016-06-21 18:45
Daj sobie spokoj z nimi nie pisz sie do nich firma tylko zarabia na siebie nie polecam za nic
3
PC 2016-07-15 10:33
ja tez pracowalem w Heijsie jak jeszcze byly inne warunki na wadze ciezko to slaby pracownik z Ciebie dziwie sie ze Karim jeszcze Cie nie wyrzucil.Ja tam zarabialem 2 razy tyle co Ty na tydzien. Po pol roku juz byla podwyzka a Ty juz tyle czasu i za taka kase faktycznie dobra firma. Idz lepiej na myjke i wyrzucaj stare mieso przez caly dzien to Ci sie odechce pracy
1
Marciiin 2016-07-15 14:00
Moim zdaniem oni na rozmowie patrzą czy chcesz jechać na serio i czy ci zależy. Czekam i jestem ciekawy co bedzie bo znajomi są i mają to co im mówili. Wyjechali nawet w parze co nie jest podobno takie proste. Jak byłem w biurze to było kilka osób to znaczy że oferty mają i cały czas szukają ludzi. Minimum 8 tygodni.
TT 2016-07-17 22:11
Mam pytanie dlaczego skasowaliscie mojego posta na temat wyplat i solarisow w holland conctracting?? chce pomoc przyszlym pracownikow tego biura zeby zobaczyli jak jest wiec moze nie kasujcie waznym informacji ktore napewno kazdemu sie przydadza... regulaminu nie zlamalam/em wiec po co kasujecie bo firma sie wstydzi ze tak robi Ci co zdazyli przeczytali i przesla to dalej. Pozdro lda HC oszusci
4
onaaaa24 2016-07-22 11:04
zabierają połowę pensji.... pani wielka koordynator wymalowana pusta dmuchana lalka która nic nie wie do tego baardzo arogancka.
3
jymi 2016-07-28 17:50
Pracowałem u nich na przełomie 2009/2010, bardzo krótko. Przez ten okres co byłem przez nich zatrudniony nie mogę powiedzieć nic złego: warunki mieszkalne dobre, samochody służbowe zadbane, praca była cały czas. Pojechałem jako tzw. pracownik rezerwowy ale już po 3 dniach znalazła się dla mnie praca tymczasowa(ok 2 tygodnie) a po tym okresie trafiłem już do docelowego pracodawcy. Nawiązując do tych negatywnych komentarzy to może piszą je ludzie którzy nigdy nigdzie nie pracowali i myślą że nie robieniem niczego czegoś się jednak dorobią - to nie ta bajka. W sierpniu jadę ponownie do pracy przez tą agencje, myślę że nic się nie zmieniło.
Marcin 2016-08-22 11:23
Ma ktos wiedze co sie dzieje w firmie kolo,lub Steenbergen oferuja prace przy pomidorach,sortowaniu,pakowaniu firma Holland Cont. prosze o jakies info moj mail djbeat1980@gmail.com
dzieki.
1
Pracownik 2016-09-01 17:04
Polecam . Trafilam na prace sezonowa . Godziny byly zawsze (50h tygodniowo vzasem mniej ze wzgledu na pogode ). Kasa od 330 w gore ,raz trafilo sir nawet 400 euro . Jesli sie nie baluje(mowie tu o piciu do upadlego i przewalaniu kasy) i wydaje sie rozsadnie pieniadze to nawet w tak krotkim okresie mozna odlozyc kupe kasy .Praca ciezka ale wyplaty wynagradzaly to :) mieszkanie czyste,zadbane nigdy nie bylo zadnej kary, awantur ,kazdy szanowal siebie nawzajem.( choc nie ktorzy z pracy trafili na imprezowiczow ktorzy dziennie pili i chyba orzyjechali balowac a nie pracowac). Jedyny minus to koordynatorka ktora miala wszystko gdzies . Po krotkim urlopie w przyszlym tygodniu jade spowrotem. Jechalam pierwszy raz i po opiniach wahalam sie ale dzis nie zaluje ze zaryzykowalam :)
1
TT 2016-09-02 09:19
Mialas szczescie ja tam pracowalam w tej firmie 4 lata i w koncu pracuje u lepszego posrednika. Gdzie nie place za samochod za dojazd nie place glupich kar, nie mieszkam w gow... domkach widocznie raz dobrze trafilas i odrazu mowisz o komentarzach ze zle sa dlatego bo ludzie sie nie znaja. Poczekaj troche zobaczysz jak jest HC i od nowego roku pewnie znow podwyzsza kase za domek i ubezpiecznie z ktorym oszukuja!!!!! 38 Euro!!!! w kazdej ale to kazdej agencji to samo podstawowe ubezpiecznie 18.80 kradna na czym moga pozdrawiam
4
GG 2016-09-02 15:49
@TT a na ubezpieczenie narzekasz jak nie masz sytuacji gdzie potrzebujesz pomocy. Masz tłumacza i transport do lekarza i papiery których sam byś sobie w życiu nie załatwił i teraz możesz wszystko pokazać w Polsce i wiedza co ci było i co ci robili i na co badali. Chorowałam i to bardzo i nikt mnie nie zostawił z problemem i kolejne wizyty leki wszystko bylo. Gwarantuję ci bo wiem z opowiadań znajomych że mało jest takich ubezpieczeń. Zapytaj w nowej agencji co wchodzi w skład twojego ubezpieczenia bo mozesz się zdziwić jak na serio zachorujesz i bedzesz szukać pomocy a jej nie dostaniesz i za wszytsko będziesz musiec zapłacić.
1
sbx 2016-09-02 19:34
Ja jadę w niedziele rano z HC wiec się przekonam jak to wygląda tak naprawdę
sbx 2016-09-02 19:40
Ja jadę z HC w niedziele rano na 9 tygodni wiec zobaczę jak to wygląda naprawdę
pracownik 2016-09-04 09:32
Praca na 8 tyg .ale po tym czasie koordynatorka dzwonila z ofertami dla kazdego . Ja wybralam zjazd do pl bo chcialam skorzystac z wakacji. Na mieszkaniu (nie domek) mieszkalam z 4 osobami warunki na prawde dobre nawet chwalilam sie w rodzinie zdjeciami mieszkania . Jak kazdy po sobie sprzata i dzieli sie obowiazkami to nie ma mowy o karze( a uwierzcie co tydzien sie stresowalam bo naczytalam sie opinii) . Nawet tak krotki okres sie oplaca . Ja odlozylam duzo a nie zalowalan sobie na jedzenie ciuchy , piwo tez pilam ,metrem jezdzilam ,coffe shopy odwiedzilam. Warto probowac . Ja nie zaluje i pewnie w innych agencjach tez poprobuje kiedys bo mize bedzie jeszcze lepiej
pracownik 2016-09-04 09:43
Edzia bylam 8 tyg. Ale koordynatorka pod koniec pracy dzwonila z nowa oferta . Kto chcial to zostal ja wybralam zjazd do pl bo chciLam skorzystac z wakacji. Mieszkalam z 4 osobami na mieszkaniu nie domku. Warunki bardzo dobre. Chwalilam sie zdjeciami mieszkania. Jak ktos sprzata i dzieli sie obowiazkami to nie ma mowy o karze. Jade znow bo tu ciezko dorobic sie takiej kasy. A tam nie zalowalam sobie .a przuwiozlam na prawde duzo. Warto ryzykowac czytajac negatywne opinie . Pojedziesz i zobaczysz ja sie nie zawiodlam i kiedys sprobihe tez w innych agencjach bo zawsze moga byc lepsze.
1
boos 2016-09-12 13:15
Pracowale w Hc jakis czas temu firme szczerze moge polecic kasa zawsze na czas nigdy nie mialem problemu z praca to roznie ale to nie wina firmy tylko najczesciej Polaczkow ktorzy tam pracuja i potrafia umilic zycie szczegolnie w na kurczakach Heijs Food mieszkaj z nimi to dopiero przezycie cpuny i alkoholicy patologia calkowita .
2
Migotka 2016-09-25 14:54
Hej, czy jest opcja pojechania do ND w parze i czy wówczas jest to opcja także by razem zamieszkać?
Jak to faktycznie jest z tymi mieszkaniami?
Faktycznie jest tak źle jak pisze większość?
edzia 2016-09-29 13:34
A, poszukują i wydaje mi sie ze tak naprawdę to chyba każdy może aplikować na to stanoiwsko wystarczy ze nasz podstawy angielskiego na poziomie b1, widziałem ofertę pracy wymagań względem kandydatów nie maja praktycznie żadnych, wiec każdy ma równe szanse
Batoo 2016-11-08 16:22
Witam ludzie. Szybkie pytanko. Dostałem ofertę pracy na 4tyg przy rozbiórkach szklarni. Ktos był, coś wie na ten temat? z góry dzieki !:)
Batooo 2016-11-08 16:24
Witam. Szybkie pytanko, dostałem oferte pracy na 4tyg przy rozbiórkach szklarni. Ktos coś wie na ten temat, może był osobiscie. Z góry dzieki i pozdrawiam
ania1948 2016-11-09 16:59
Witaj na rozbiórce szklarni nie byłam ale z tego co wiem jest ciężko jednak moi znajomi dali rade wiec nie może być aż tak źle. Ja z hollandcontracting jeżdżę juz półtora roku w niedziele zjechałam po 7 miesiącach warunki mieszkaniowe dobre wypłaty na czas pozdrawiam
1
Migotka 2016-11-10 13:32
Hej, jak to jest tak naprawdę z tymi warunkami mieszkaniowymi? Różnie ludzie piszą i w większości narzekają że syf, grzyb i smród.
Czy teraz w okresie jesienno -zimowym warto tam jechać?
Migotka 2016-11-10 14:26
Witam,
Czy mogłabyś napisać jak faktycznie wygląda kwestia opłat oraz mieszkań? Różnie ludzie piszą a skoro Ty pracowałaś przez tę agencję będziesz wiedzieć lepiej.
Jak wygląda kwestia wyjazdu do Nd teraz w okresie jesienno-zimowym?
Z góry dziękuję za info zwrotne.
ada 2016-11-23 14:52
hej, nie wiecie czy wymagają zaświadczenia o niekaralności?
1
myszka 2016-12-05 23:22
Moja droga a jakie miasto? jaka praca?
2
Gosia 2016-12-30 16:10
Hej mój mąż jest za pośrednictwem tej firmy zjeżdża na urlop 13 stycznia pracuje przy taśmie na cebulkach wyplaty regularnie wszystko się zgadza godziny tez zarabia przy 51 godzinach 356 e tygodniowo czyli jak sumiennie pracuje sz to jest ok pozdrawia

Gosia 2016-12-30 16:12
Hej mój mąż jest za pośrednictwem tej firmy zjeżdża na urlop 13 stycznia pracuje przy taśmie na cebulkach wyplaty regularnie wszystko się zgadpoza godziny tez zarabia przy 51 godzinach 356 e tygodniowo czyli jak sumiennie pracuje sz to jest ok pozdrawia
rafał 2017-01-14 09:10
niestety potwierdzam istna patologia
3
rafał 2017-01-14 09:19
Witam! Chcę złożyć pozew przeciwko tej Firmie. Czy są chętne osoby, które by się przyłączyły?
9
agnes 2017-01-23 13:28
Naprawde jest tak zle jak piszecie? Ja mam propozycje wyjechania za ich pośrednictwem ale po przeczytaniu tylu negatywnych opini wacham się.
1
mati 2017-02-06 12:16
Nie wiem czy zle bo pewnie jak trafisz. Jest praca i sa pieniadze masz gdzie mieszkac. Roznie bywa w Holandii ale tutaj placa i to jest jeszcze najwazniejsze jak dla mnie.
Lidia30 2017-02-20 15:17
Skoro ciągle szukają osób na jaja i jedni odchodzą a drudzy przychodzą to chyba jasne że praca, firma i zarobki nie są ciekawe. Lepiej unikać takich prac gdzie ciągle pojawia się ta sama oferta pracy.
1
sara26 2017-02-20 15:29
Proszę Cię kobieto...chyba nie wiesz co piszesz, HC to żenada i każdy o tym wie kto tam spędził chociażby tydzień. Ludzie uciekają i co po niektórzy nawet nie otrzymali wynagrodzeń za prace. POLSKIE BIURO WPROWADZA LUDZI W BŁĄD , OKŁAMUJE A NA MIEJSCU INNA SZARA RZECZYWISTOŚĆ.
1
swojak 2017-02-21 19:54
chcesz pracowac to prcujesz. mozna sie napatrzyc w holandi na takich co nie chca pracowac a za nic kase dostac kazdy lubi. siedziec w kraju i klepac biede i nrzekac to umia wszyscy. powodzenia rodacy.
2
zbychu 2017-02-23 09:28
bylem, widzialem nie polecam, mam oferte z eupeople na reache oni wydaja sie bardziej ogarnieci i stawka niezla, ciekawe co z tego wyjdzie...
Papric 2017-02-23 13:39
Strach jest zawsze dopóki sie nei sprawdzi samameu, jak dla mnie są ogarnięci, oferty w ogrodnictwie więc nie spodziewajcie się pracy w biurze. Na miejscu nie jesteś sam i odpowiadaja na pytania ludzi. Można trafic duzo gorzej. Sortowanie papryki było ok. Pozdrawiam ekipe.
Weronika 2017-03-06 16:09
@Papric wybierasz się jeszcze do pracy przez Holland Contracting?
............ 2017-03-17 15:16
ktoś ma jakieś info kiedy zaczynają się pomidory?
marionetka 2017-03-17 23:09
Ja akurat przebywam w Holandii ,jestem w innej agencji ale dostałam propozycje od HC na pakowaniu orchidei lub na pomidory. Stawka dosc wysoka, ale za mieszkanie potracają 90 euro plus 30 e z centami za ubezpieczenie. No ale myśle ze da sie cos odlozyc z pensji. Byleby praca stała i godne zarobki. Jak ktos tez jedzie, albo pracował na orchideach czy pomidorach,wrzućcie opinie. Pozdrawiam
Weronika 2017-03-20 11:50
@............, zachęcam do sprawdzania na bieżąco ofert pracy publikowanych przez Holland Contracting - http://www.hollandcontracting.pl/oferty-pracy
Kasia 2017-03-23 15:59
Inne biura nie dorastają im do pięt.. Byłam w innych i mam porównanie. Czyste fajne mieszkania, zero problemów z koordynatorkami. Polecam
Weronika 2017-03-27 12:13
@Kasia, a ile razy korzystałaś z usług Holland Contracting?
Zostaw swoją opinię o Holland Contracting - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Holland Contracting