Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: Holland Contracting


Oceniono 258 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
Holland Contracting
Zwycięstwa 14
44-100 Gliwice
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2014-09-06 19:51:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siemka. Mam pytanie odnośnie jak liczone jest 8 tyg (min) Czy od daty przyjazdu do Holandii czy od podjęcia stałej pracy?

Thanks a lot!
zdjecie uzytkownika
c4rbon - 2014-09-10 15:28:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesc. Powie mi ktos jak wyglada wyjazd na oferte specjalna?
zdjecie uzytkownika
Adrian - 2014-09-11 12:35:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [c4rbon - 2014-09-10 15:28:25]:
Siemka. Oferta specjalna wygląda następująco, wiem bo sam z niej wyjechałem. Tak naprawdę jedziesz do pracy w ciemno. Nie wiesz gdzie będziesz pracować. Gdy już jesteś na miejscu dopiero biuro szuka Ci pracy. W moim przypadku to było tak: Pierwszy przystanek, Haga, tutaj nadanie nr SOFI, formalności.. Przez półtora tyg w pracy byłem dwa razy, zarobiłem na domek i jedzenie. Stwierdzili, że w Hadze pracy mi nie znajdą to przenieśli mnie do Zwartsluis. Mieszkanie to barak, syf, pokój wielkości kurnika, dzielisz pokój z jeszcze jedną osobą, a co weekend imprezy, pijaństwo, papierosy, ćpuństwo, sami Polacy. Jedna wielka melina. Do pracy jest ponad 40 km w jedną stronę. Obecnie pracuje w HEIJS FOOD PRODUCTS B.V. na linii, gdzie odbieram zamarynowane kurczaki do KFC. Praca odbywa się w temperaturze minusowej albo niewiele na plusie. Ubierasz się w fartuch, czepek, nakrycie na brode/wąsy jak nosisz oraz buty za które musisz zapłacić 30 €. Póki co tam zostaje, ale nie wiem jak długo wytrzymam, a tego zimna nabawiłem się przeziębienia.

Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
mini - 2014-09-11 17:24:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, załatwianie pracy na jesień/zima jest ciężko to bardziej martwy sezon chyba,że ktoś ma naprawdę szczęście, najlepszy sezon zaczyna się od marca. Holland dość często lubi wysyłać nowych pracowników bo za każdego nowego maja dodatkowa kasę. Oferty specjalne są beznadziejne bo w pierwszym tygodniu wyślą cię na dzień lub dwa do pracy żeby człowiek zarobił na domek, ubezpieczenie i opłatę za koordynatora co jest wliczona w ubezpieczenie. Czasami jest,że można trafić fajna prace i wcale nie trzeba mieć doświadczenia, jeśli się spiszesz w pracy to możesz mieć zapewniona prace co roku. Najgorsze jest mieszanie koordynatorek one robią największy zamęt we wszystkim, przeprowadzki co chwile jak im się podoba, zwalnianie ludzi od widzi misie jak ktoś im nie pasuje - nie martw się potrafią wymyślić bajeczkę choć nie jest prawda to już jest mało istotne byle by się ciebie pozbyć, mieszanie ludzi na mieszkaniu, w pokojach kobieta z mężczyzna - porażka, nie każdemu to odpowiada no chyba, że tym co lubią dawa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ta prawo i lewo jedno wielkie ku....two.
Jak w Polsce w biurze dasz im prawo jazdy żeby zrobili xero to już przerąbane czy chcesz czy nie to ci wcisną auto żeby być kierowca i to prawda ze obiecują ci 25euro a dostajesz 17euro marne grosze bo jak zrobisz mala ryskę na aucie ty czy nawet ktoś inny to ci uwala 235euro i jesteś bez tygodniówki a jak zarobisz mniej to jesteś na minusie.
Jeśli chodzi o wyjazdy w parach to w Gliwicach nie ma takiej opcji i najlepiej jechać do Opola tam są dużo milsze panie.
Ja trafiłam na dobra prace mimo, iż koordynatorki próbowały mieszać ja dostawałam wolne na tydzień bo twierdziły ze nie ma teraz pracy a tak naprawdę była praca robiły to po to żeby wcisnąć nowe osoby bo jak wcześniej napisałam za każda nowa osobę maja dodatkowa kasę a jak my dostaliśmy tydzień wolnego to myślały ze pojedziemy do polski i będą nas mieć z głowy ale im się to nie udało po tygodniu wolnego poszłam do swoje pracy mimo iż z kasą byłam na minus.
Jeśli ma ktoś jakieś pytania to piszcie ;)
zdjecie uzytkownika
onaxx - 2014-09-11 22:10:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mini a ty długo tam pracujesz? w pierwszy wyjazd po 8 tygodniach można zjechać do Polski ?
zdjecie uzytkownika
kris - 2014-09-12 11:58:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koordynatorki są różne, wiadomo jak to ludzie, one nie zwalniają, nie mieszają bo im się tak podoba tylko biuro robi zmiany. Jak się o to zapytasz to będzie odpowieć że samochody nie mogą wozić powietrza a ludzie mieszkać po dwóch w dużym domu. Nie mieszkasz u siebie to się musisz przeprowadzić. Kasę brutto muszisz zamienić na netto i z 25 euro będzie 17. Normalka. Nie wiem czy mają kasę dodatkową za nowych bo jak by tam było to po co by trzymali starych po kilka lat. Ktoś chyba mini na odcisk nadepnoł hehehe
zdjecie uzytkownika
baski - 2014-09-12 17:38:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
NIE POLECAM TEGO BIURA
Raz pracujesz a raz nie.. w pierwszym tyg zarobilam 112 euro..w drugim 74 euro a z dzisiejszym dniem dostane pewnie ze 150 po moich obliczeniach. RZUCAJA LUDZMI..JAK SIE DA PO ROZNYCH FABRYKACH, ZAKLADACH,siedzisz na mieszkaniu i czekasz na tel az pojdziesz do pracy. A jak zostaniesz kierowca to juz wogole.. Odrobie swoja kase co wlozylam i znikam stad jak najszybciej
zdjecie uzytkownika
kornel - 2014-09-12 17:46:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tez nie polecam jestem od niedzieli i bylem tylko na jajkach dzisiaj i to 6 godzin, zapierdziel taki ze ohohohoh. (usunięte przez administratora). Za tydzien zjade chyba do Polski bo tu sie nie oplaca siedziec samemu gdzie cala rodzina w Polsce..a Ty zarobisz na tydzien 56 euro ;/ ;/ ;/
zdjecie uzytkownika
kornel - 2014-09-12 17:47:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tez nie polecam jestem od niedzieli i bylem tylko na jajkach dzisiaj i to 6 godzin, zapierdziel taki ze ohohohoh. TO jest core co tu sie wyrabia..sciaaja ludzi a nie ma pracy!nie ma pracy. Za tydzien zjade chyba do Polski bo tu sie nie oplaca siedziec samemu gdzie cala rodzina w Polsce..a Ty zarobisz na tydzien 56 euro ;/ ;/ ;/
zdjecie uzytkownika
boos - 2014-09-12 18:46:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokladnie na zwarcie mieszkaja ( usunięte przez administratora ) ktorzy mysla ze jak zarobia pare euro to Pana Boga za nogi zlapali a normalny czlowiek musi sie meczyc nie wiem skad oni ich wytrzasneli...
zdjecie uzytkownika
sahra - 2014-09-12 19:25:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy to prawda że pokój czasami dzieli facet z kobietą ? :D
zdjecie uzytkownika
boos - 2014-09-12 20:19:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Raczej takie rzeczy sie nie zdarzaja
zdjecie uzytkownika
be - 2014-09-12 22:14:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
( usunięte przez administratora )maskara co dwa tygodnie jakies przeprowadzki są. Gorzej byc nie może. Siedze na mieszkaniu ze starymi ludzmi i się męczę ani godzin ani kasy :/ Najlepsze jest to że tam te szma..w gliwicach co innego gadają.
zdjecie uzytkownika
Deywit - 2014-09-13 00:24:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak polecacie ta agnencje? warto wyjechac na stawce wiekowej , czytam tutaj to same negatywne opinie ,ze pracy nie ma..
zdjecie uzytkownika
baja - 2014-09-13 21:45:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie nie jedzcie nie ma pracy!!(usunięte przez administratora)a juz wogole oferta specjalna jaka ci polecaja i zktorej pojedziesz do holadnii przez biuro to jest typu skoczek, tam gdzie nie ma ludzia w zzakladzie tam pojdziesz do roboty i co 3 dni gdzies indziej!!!! nie polecam szukajcie gdzies indziej.. (usunięte przez administratora) Ci ktorzy pracuja tu przez 2,3,4 lata maja prace zjezdzaja do holadnii np na pomidory, papryke itd na pol roku i oni maja stala robote a nowi ludzie nigdy wzyciu!!
zdjecie uzytkownika
baja - 2014-09-13 21:47:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zaluje ze tu jestem :( ze byla praca w Pl a teraz jak wroce zas na nowo musze szukac
zdjecie uzytkownika
hagy - 2014-09-14 13:00:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myśle , ze w Holandii ciezko jest na poczatku i zawsze bedziesz robil po 2 dni..ale jak babki obiecuja Ci w biurze robote to powinno tak byc.
zdjecie uzytkownika
boras opole - 2014-09-14 19:02:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
8 dni jestem dwa dni przepracowane, (usunięte przez administratora) JESTEM TU BY ZARABIAC I ZJECHAC A NIE ZARABIAC NA ICH MIESZKANIA
zdjecie uzytkownika
l - 2014-09-15 20:17:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przesadzacie!!!!!!!!!!!!nie kazdy trafi tak że ma prace ciągle zdarza sie tak jak opisuja wyzej raz praca jest raz nie, ja pracuje tam od roku i zle nie ma od samego poczatku mam parace choć zdarza sie zebiora ludzi specjalnie po to zeby ich rzucac na dwa dni do inne pracy i nie ma tak ze kobieta z facetem w jednym pokoju nie spotkalam sie z tym a warunki mieszkaniowe nie sa zle no na bungalach bywa róznie ale warto spróbować
zdjecie uzytkownika
morsy - 2014-09-16 10:31:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie jedzcie przewoznikiem GROT-MASAKRA 20 godzin na miejscy jechaliśmy !!
Polecam MM wi fi dvd kawa a cena za przejazd tania tzn kolo 55 euro ! polecam. Nie polceam oferty specjalnej :/
zdjecie uzytkownika
arka - 2014-09-19 00:38:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [l - 2014-09-15 20:17:42]:
to ciekawe gdzie robisz cwaniaro? nie pier glupot bo rzucaja ludzmi jak miesem jestem 3 tyg i 2 juz przeprowadzki.
zdjecie uzytkownika
tomat - 2014-09-19 11:01:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jechałem na ofertę specjalną i juz w busie dostałem telefon od babki z biura z Gliwic że idę do normalnej pracy i dojechałem zaczołem pracę i tam zostałem. robie przy pomidorach i jestem juz drugi tydzien i robota nie narzekam. pisza o przeprowadzkach ale ja wole sie przeprowadzic tam gdzie jest robota niz siedziec w domu bez pracy. najważniejsze ze kasa jest a to nie takie pewne w innych biurach! wiem po pracowałem w tamtym roku i do dzis mnie nie wyplacili. z tego co widze tutaj to hc zawsze wyplaca co tydzien.
zdjecie uzytkownika
czekajacy - 2014-09-19 17:39:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda ,ze jak nie chcesz zostac kierowca w Holandii to dluzej i ciezej o prace? W biurze tak mowili..
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-08-28
Żródło: Gowork.pl
HAGA I ROTTERDAM
( )
PRACOWNIK W SEKTORZE OGRODNICZYM - PRACA W SZKLARNIACH, HALACH I SORTOWNIACH Miejsce pracy: Hollandia   HOLLAND CONTRACTING Sp. z o.o. - Jesteśmy agencją pośrednictwa pracy posiadającą certyfikat nr. 691 wydany przez Marszałka Województwa Opolskiego. Posiadamy oferty pracy tymczasowej na terenie Holandii.   KWALIFIKACJE:
zdjecie uzytkownika
gosia 40 - 2014-09-19 22:57:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.pojechalam z HC do Holandii w 2011roku po raz pierwszy na oferte specjalna,nie znajac jezyka,bez doswiadczenia.na dodatek zostalam kierowca.przez 9 tyg.5 firm,w tym WONING,na dziendobry.pracowalam 3 dni i koniec.w sumie potem utknelam u HEJSA,gdzie nie chcialam wrocic bo mieszkanie bylo paskudne.bylam 3 razy przez HC.nie narzekam.praca byla tylko trzeba bylo pracowac.zawsze bylam kierowca,nigdy nie mialam problemow.praca byla,pieniadze byly na czas.Agencja jak kazda,swoje bierze.ale to jest cos za cos.jak sie nie zna jezyka to szalu nie ma nigdzie.jak pracujesz dobrze,to wszystko ok.zmienilam co prawda agencje,bo z wakacyjnym cos sciemniaja,ale ogolnie milo wspominam.
zdjecie uzytkownika
gosia 40 - 2014-09-19 22:57:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.pojechalam z HC do Holandii w 2011roku po raz pierwszy na oferte specjalna,nie znajac jezyka,bez doswiadczenia.na dodatek zostalam kierowca.przez 9 tyg.5 firm,w tym WONING,na dziendobry.pracowalam 3 dni i koniec.w sumie potem utknelam u HEJSA,gdzie nie chcialam wrocic bo mieszkanie bylo paskudne.bylam 3 razy przez HC.nie narzekam.praca byla tylko trzeba bylo pracowac.zawsze bylam kierowca,nigdy nie mialam problemow.praca byla,pieniadze byly na czas.Agencja jak kazda,swoje bierze.ale to jest cos za cos.jak sie nie zna jezyka to szalu nie ma nigdzie.jak pracujesz dobrze,to wszystko ok.zmienilam co prawda agencje,bo z wakacyjnym cos sciemniaja,ale ogolnie milo wspominam.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Holland Contracting
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x