Holland Contracting

Gliwice

Opinie o Holland Contracting

sbx 2016-09-02 19:40
Ja jadę z HC w niedziele rano na 9 tygodni wiec zobaczę jak to wygląda naprawdę
pracownik 2016-09-04 09:32
Praca na 8 tyg .ale po tym czasie koordynatorka dzwonila z ofertami dla kazdego . Ja wybralam zjazd do pl bo chcialam skorzystac z wakacji. Na mieszkaniu (nie domek) mieszkalam z 4 osobami warunki na prawde dobre nawet chwalilam sie w rodzinie zdjeciami mieszkania . Jak kazdy po sobie sprzata i dzieli sie obowiazkami to nie ma mowy o karze( a uwierzcie co tydzien sie stresowalam bo naczytalam sie opinii) . Nawet tak krotki okres sie oplaca . Ja odlozylam duzo a nie zalowalan sobie na jedzenie ciuchy , piwo tez pilam ,metrem jezdzilam ,coffe shopy odwiedzilam. Warto probowac . Ja nie zaluje i pewnie w innych agencjach tez poprobuje kiedys bo mize bedzie jeszcze lepiej
pracownik 2016-09-04 09:43
Edzia bylam 8 tyg. Ale koordynatorka pod koniec pracy dzwonila z nowa oferta . Kto chcial to zostal ja wybralam zjazd do pl bo chciLam skorzystac z wakacji. Mieszkalam z 4 osobami na mieszkaniu nie domku. Warunki bardzo dobre. Chwalilam sie zdjeciami mieszkania. Jak ktos sprzata i dzieli sie obowiazkami to nie ma mowy o karze. Jade znow bo tu ciezko dorobic sie takiej kasy. A tam nie zalowalam sobie .a przuwiozlam na prawde duzo. Warto ryzykowac czytajac negatywne opinie . Pojedziesz i zobaczysz ja sie nie zawiodlam i kiedys sprobihe tez w innych agencjach bo zawsze moga byc lepsze.
2
boos 2016-09-12 13:15
Pracowale w Hc jakis czas temu firme szczerze moge polecic kasa zawsze na czas nigdy nie mialem problemu z praca to roznie ale to nie wina firmy tylko najczesciej Polaczkow ktorzy tam pracuja i potrafia umilic zycie szczegolnie w na kurczakach Heijs Food mieszkaj z nimi to dopiero przezycie cpuny i alkoholicy patologia calkowita .
3
Migotka 2016-09-25 14:54
Hej, czy jest opcja pojechania do ND w parze i czy wówczas jest to opcja także by razem zamieszkać?
Jak to faktycznie jest z tymi mieszkaniami?
Faktycznie jest tak źle jak pisze większość?
1
edzia 2016-09-29 13:34
A, poszukują i wydaje mi sie ze tak naprawdę to chyba każdy może aplikować na to stanoiwsko wystarczy ze nasz podstawy angielskiego na poziomie b1, widziałem ofertę pracy wymagań względem kandydatów nie maja praktycznie żadnych, wiec każdy ma równe szanse
Batoo 2016-11-08 16:22
Witam ludzie. Szybkie pytanko. Dostałem ofertę pracy na 4tyg przy rozbiórkach szklarni. Ktos był, coś wie na ten temat? z góry dzieki !:)
2
Batooo 2016-11-08 16:24
Witam. Szybkie pytanko, dostałem oferte pracy na 4tyg przy rozbiórkach szklarni. Ktos coś wie na ten temat, może był osobiscie. Z góry dzieki i pozdrawiam
ania1948 2016-11-09 16:59
Witaj na rozbiórce szklarni nie byłam ale z tego co wiem jest ciężko jednak moi znajomi dali rade wiec nie może być aż tak źle. Ja z hollandcontracting jeżdżę juz półtora roku w niedziele zjechałam po 7 miesiącach warunki mieszkaniowe dobre wypłaty na czas pozdrawiam
1
Migotka 2016-11-10 13:32
Hej, jak to jest tak naprawdę z tymi warunkami mieszkaniowymi? Różnie ludzie piszą i w większości narzekają że syf, grzyb i smród.
Czy teraz w okresie jesienno -zimowym warto tam jechać?
Migotka 2016-11-10 14:26
Witam,
Czy mogłabyś napisać jak faktycznie wygląda kwestia opłat oraz mieszkań? Różnie ludzie piszą a skoro Ty pracowałaś przez tę agencję będziesz wiedzieć lepiej.
Jak wygląda kwestia wyjazdu do Nd teraz w okresie jesienno-zimowym?
Z góry dziękuję za info zwrotne.
ada 2016-11-23 14:52
hej, nie wiecie czy wymagają zaświadczenia o niekaralności?
4
myszka 2016-12-05 23:22
Moja droga a jakie miasto? jaka praca?
2
Gosia 2016-12-30 16:10
Hej mój mąż jest za pośrednictwem tej firmy zjeżdża na urlop 13 stycznia pracuje przy taśmie na cebulkach wyplaty regularnie wszystko się zgadza godziny tez zarabia przy 51 godzinach 356 e tygodniowo czyli jak sumiennie pracuje sz to jest ok pozdrawia

Gosia 2016-12-30 16:12
Hej mój mąż jest za pośrednictwem tej firmy zjeżdża na urlop 13 stycznia pracuje przy taśmie na cebulkach wyplaty regularnie wszystko się zgadpoza godziny tez zarabia przy 51 godzinach 356 e tygodniowo czyli jak sumiennie pracuje sz to jest ok pozdrawia
rafał 2017-01-14 09:10
niestety potwierdzam istna patologia
4
rafał 2017-01-14 09:19
Witam! Chcę złożyć pozew przeciwko tej Firmie. Czy są chętne osoby, które by się przyłączyły?
18
agnes 2017-01-23 13:28
Naprawde jest tak zle jak piszecie? Ja mam propozycje wyjechania za ich pośrednictwem ale po przeczytaniu tylu negatywnych opini wacham się.
3
mati 2017-02-06 12:16
Nie wiem czy zle bo pewnie jak trafisz. Jest praca i sa pieniadze masz gdzie mieszkac. Roznie bywa w Holandii ale tutaj placa i to jest jeszcze najwazniejsze jak dla mnie.
Lidia30 2017-02-20 15:17
Skoro ciągle szukają osób na jaja i jedni odchodzą a drudzy przychodzą to chyba jasne że praca, firma i zarobki nie są ciekawe. Lepiej unikać takich prac gdzie ciągle pojawia się ta sama oferta pracy.
4
sara26 2017-02-20 15:29
Proszę Cię kobieto...chyba nie wiesz co piszesz, HC to żenada i każdy o tym wie kto tam spędził chociażby tydzień. Ludzie uciekają i co po niektórzy nawet nie otrzymali wynagrodzeń za prace. POLSKIE BIURO WPROWADZA LUDZI W BŁĄD , OKŁAMUJE A NA MIEJSCU INNA SZARA RZECZYWISTOŚĆ.
4
swojak 2017-02-21 19:54
chcesz pracowac to prcujesz. mozna sie napatrzyc w holandi na takich co nie chca pracowac a za nic kase dostac kazdy lubi. siedziec w kraju i klepac biede i nrzekac to umia wszyscy. powodzenia rodacy.
2
zbychu 2017-02-23 09:28
bylem, widzialem nie polecam, mam oferte z eupeople na reache oni wydaja sie bardziej ogarnieci i stawka niezla, ciekawe co z tego wyjdzie...
1
Papric 2017-02-23 13:39
Strach jest zawsze dopóki sie nei sprawdzi samameu, jak dla mnie są ogarnięci, oferty w ogrodnictwie więc nie spodziewajcie się pracy w biurze. Na miejscu nie jesteś sam i odpowiadaja na pytania ludzi. Można trafic duzo gorzej. Sortowanie papryki było ok. Pozdrawiam ekipe.
Weronika 2017-03-06 16:09
@Papric wybierasz się jeszcze do pracy przez Holland Contracting?
............ 2017-03-17 15:16
ktoś ma jakieś info kiedy zaczynają się pomidory?
marionetka 2017-03-17 23:09
Ja akurat przebywam w Holandii ,jestem w innej agencji ale dostałam propozycje od HC na pakowaniu orchidei lub na pomidory. Stawka dosc wysoka, ale za mieszkanie potracają 90 euro plus 30 e z centami za ubezpieczenie. No ale myśle ze da sie cos odlozyc z pensji. Byleby praca stała i godne zarobki. Jak ktos tez jedzie, albo pracował na orchideach czy pomidorach,wrzućcie opinie. Pozdrawiam
1
Weronika 2017-03-20 11:50
@............, zachęcam do sprawdzania na bieżąco ofert pracy publikowanych przez Holland Contracting - http://www.hollandcontracting.pl/oferty-pracy
Kasia 2017-03-23 15:59
Inne biura nie dorastają im do pięt.. Byłam w innych i mam porównanie. Czyste fajne mieszkania, zero problemów z koordynatorkami. Polecam
Weronika 2017-03-27 12:13
@Kasia, a ile razy korzystałaś z usług Holland Contracting?
Anna 2017-03-30 21:31
Witam! zgłosiłam się do pracy , HC zaoferowało mi pracę przy kwiatach (cebulach)-ale na polu
(cokolwiek to znaczy - nie umiano mi wytłumaczyć na czym to polega) proszę o info na temat tej pracy jeśli ktoś przy tym pracował i czy da się wytrzymać fizycznie
ja 2017-04-29 20:48
pojechałam w ciemno i jestem zadowolona, wszystko jest dobrze... ludzie naprawde nie patrzcie na te opinie, bo pisza je ludzie ktorym nie wyszlo pewnie z ich powodu. powodzenia :)
2
GABI 2017-05-01 10:48
Do ja
A DO JAKIEJ PRACY POJECHAŁAŚ?
jaa 2017-05-06 17:13
na kwiatki, pakowanie i bukiety ;)
Orzeszek 2017-05-07 16:12
Co do agencji to ona jedynie ZAŁATWIA prace u pracodawcy, to jak bedzie w pracy czy firmie to juz osobna sprawa. Ja akurat trafilam na super prace, troche ciezka ale da sie wytrzymac, szef sympatyczny choc wymagający, zarobki tez dobre i godziny tez w miare okej. A wracając do Holland, to juz troche gorzej, domek w ktorym mieszkalam moze nie byl zly i okolica ladna ale zimno, wiekszej temp jak 20 stopni nie dalo sie ustawic, kontrole mieszkania co tydzien i czepiają sie o glupoty doslownie ale kary nie mieliśmy. Samochod trzeba bylo samenu sprzatac, myjka itp za wlasne pieniadze z czego oczywiscie jak sie jest pasazerem placi sie co tydz 10 euro. O samochod tez jest wielka kara w razie chocby rysy a szczerze mowiac te auta to zadne cuda swiata. Koordynatorki są w porządku choc czasami ciezko bylo o zalatwienie jakiejs sprawy. Na domku zazwyczaj upychają 8-9 osob w tym tylko jedna lazienka i kibelek. Wracasz z pracy chcesz skorzystac z toalety ale nie skorzystasz bo ktos juz wlazł albo sie kąpie. Jak sie trafi do dobrej pracy i szef zadowolony to super , mozna jakos przetrwac ale jak sie szefowi nie spodobasz, zle robisz, zwolni Cie, to albo agecja zaproponuje inna prace albo zjazd do Pl. Wyplaty tez czasem dziwne przychodzily, rozne kwoty a wszyscy robia tak samo, no ale zawsze mozna do nich napisac z prosba o wyjasnienie czemu tak. Ale wyplaty na czas to trzeba przyznac. Ogolnie to - jak nie sprawdzisz to sie nie przekonasz, jeden trafi okej drugi gorzej ale tragedii nie bylo, ja osobiscie na 90% jeszcze do nich wroce w przyszlym roku.
Pozdrawiam
elGinger 2017-05-08 05:14
nie prawda tez pracowalem w HFP przez HC. Wszedzie sa tacy ludzie i trzeba sobie umiec z nimi radzic a czy dostaniesz inna oferte czy nie to sprawa indywidualna chyba. Ja z pierwszej bylem zadowolony ale sie skonczyla przeszedlem na 2ga do HFP wlasnie i zadowolony nie bylem ale zeby dostac 3 oferte musialem sie z HFP zwolnic. Mozna tez dodac ze w Heijsie jest dosc duzo agencji i to wlasnie Holland Contracting placi najlepsze stawki. Roznica z najgorzej placacym Covebo to az 0.75e na godzine za ta sama prace!
1
Ewela 2017-05-12 21:14
Jestem jedna z osob, ktorej niestety sie nie udalo i to nie z MOJEJ WINY. Holland sciagal pracownikow w lutym do pracy, po przepracowanym tygodniu podziekowali mnie i innym osobom za prace. Fakt pojechalismy na akcje, ale miala ona trwac 3-4 tygodnie. Potem mieli nam znalezc inna prace. Skonczylo sie na tym, ze 2 tyg siedzialam na domku, ze swiadomoscia, ze za ten okres trzeba oplacic domek. Koordynatorki pytaly czy chce wracac do Polski. Oczywiscie przyjechalam do pracy, wiec taka opcja nie wchodzila w gre. Pracy nikt mi nie zapewnil, zostalam przeniesiona do domku w ktorym byl grzyb na scianach, a temperatura nie przekraczala 18 stopni, pomimo tego ze na dworze bylo zimno. Wszystko zostalo zgloszone, ale coż z tego , jesli konkretnych dzialan nie bylo w tej sprawie. Moglabym pomyslec, ze tylko ja mialam pecha i zle trafilam. Jednak fakt, iz na swojej drodze spotkalam pare osob, ktore tak jak ja zostaly bez pracy i ciagle mydlono nam oczy, uswiadomil mnie, ze Holand nas wykorzystal. Zostalismy sciagnieci, aby oplacac domki, bo jakby mozna bylo to inaczej nazwac. Panie w biurze zapewnialy, ze po akcji bedzie praca. Teraz wiem, ze sezon w Holandii zaczyna sie blisko kwietnia. Wiec po jaka cholere nas sciagnieto w lutym ? Uprzedzam, tez przykre komentarze, ktore zazwyczaj sie pojawiaja, jesli ktos napisze cos zlego na dany temat, ze pewnie komus sie nie chcialo pracowac, lub jesli woli balowac to po co przyjezdzal. Otoz ja naprawde chcialam zarobic sobie w Holandii i nie jestem typem imprezowiczki, a napewno szkoda byloby mi przepuscic na glupoty ciezko zarobione pieniadze. No ale takich nie bylo, wiec nawet nie ma tematu. Mam nadzieje, ze inni pracownicy maja wiecej szczescia. Pozdrawiam z Polski
2
Weronika 2017-05-31 11:10
@ja to dobrze, że jesteś zadowolona z wyjazdu. Czy Holland Contracting zapewnia odpowiednie wsparcie swoim pracownikom podczas wyjazdu? Pracownicy mogą liczyć na pomoc Agencji?
Bartłomiej 2017-05-31 17:31
Krótko na ich temat. Jeśli chcesz sie dowiedzieć czegoś, to proszę przeczytaj i nie słuchaj tego pierdolenia. Wyjechałem z tą agencją w grudniu. Nie miałem pojęcia co mnie czeka. Chata droga, ubezpieczenie tak samo to juz wszyscy wiedzą. Przy stawce 8,8 brutto na produkcji zarabiałem po jakies 350-450e tygodniowo. Zaznaczę, że pracowałem po 58-70h tygodniowo. Także można sie spodziewać jak wygląda wypłata przy 40 godzinach pracy. Warunki mieszkalne ok. Chatki po 6 osob. Pokoje jedno lub dwuosobowe. Ja trafiłem na bardzo spoko ludzi. Troszkę się bawili jak to polaczki, ale wszystko pod kontrolą. Jak jest na tą chwilę w tej agencji to nie wiem. Myślę, że za dużo sie nie zmieniło. W najbliższą niedziel jadę znów za ich pośrednictwem. Jeśli ktoś ma info na temat pracy w okolicach Amsterdamu przy kwiatach doniczkowych to pisać. Pozdro
Edyta 2017-06-08 15:00
witam, mam pytanie jedzie ktos moze przez nich na cebulki ?
Monik 2017-06-10 19:32
Hej tak jade ale 22..06 jest wyjazd druga tura podobno
miazga 2017-06-12 21:12
Jeżeli będziesz mieszkał na bungalo to uważaj na Mariusza pod względem hazardu i używek koleś wszystkimi kieruje a praca super najlepszy pracodawca
Edyta 2017-06-13 14:44
22 ? ja mam zaczac prace 20.06 i tak mam podpisana umowe ;)
skad jestes ? :)
Edyta 2017-06-13 14:45
22 ? ja mam zaczac prace 20.06 i tak mam podpisana umowe ;)
skad jestes ? :)
Edyta 2017-06-13 15:43
22 ? ja zaczynam prace 20.06 tj wtorek ;p
w ogole skad jestes ? :)
Iwa 2017-06-15 23:05
Tez jade 22czerwca z Rudy Slaskiej. Przekonam sie sama jak tam jest
Cherry 2017-06-16 08:58
Nigdy nie pracowałam za granicą i mam chęć wyjechać na 8-10 tyg. Tylko sama trochę mam stracha;-) jestem z okolic Pszczyny, jeśli ktoś szuka towarzystwa na wspólny wyjazd pisać: cherry153@vp.pl
Aga 2017-06-16 22:35
Witam ja czekam na wyjazd do cebulek do Oude-Tonge
Monik 2017-06-17 11:40
Jednak jade 20 na cebulki i mamy zacząć prace właśnie 22 Jade z Krk a Ty?
Edyta 2017-06-19 12:10
ja własnie czekam na potwierdzenie wyjazdu co do zaczecia pracy 22 , okolice Rzeszowa :) a czym jedziesz ? i 1 raz przez ta firme ?
Zostaw swoją opinię o Holland Contracting - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Holland Contracting