Holland Contracting

Gliwice

Opinie o Holland Contracting

wika 2016-06-07 11:18
Mają oferty na wakacje to jest okazja bo można pojechać na krótko i się samemu przekonać. Wcześniej nie mieli dla par a teraz też zaczęły się oferty. Jadę z siostrą i chłopakiem. Byle towarzystwo dobre trafic. Ktoś się wybiera?
aguś 2016-06-15 18:56
ja musiałam mieszkać z osobami które miały wyrok i uciekły do nl aby ich nie posadzili ,
8
Waclaw 2016-06-21 18:45
Daj sobie spokoj z nimi nie pisz sie do nich firma tylko zarabia na siebie nie polecam za nic
3
PC 2016-07-15 10:33
ja tez pracowalem w Heijsie jak jeszcze byly inne warunki na wadze ciezko to slaby pracownik z Ciebie dziwie sie ze Karim jeszcze Cie nie wyrzucil.Ja tam zarabialem 2 razy tyle co Ty na tydzien. Po pol roku juz byla podwyzka a Ty juz tyle czasu i za taka kase faktycznie dobra firma. Idz lepiej na myjke i wyrzucaj stare mieso przez caly dzien to Ci sie odechce pracy
2
Marciiin 2016-07-15 14:00
Moim zdaniem oni na rozmowie patrzą czy chcesz jechać na serio i czy ci zależy. Czekam i jestem ciekawy co bedzie bo znajomi są i mają to co im mówili. Wyjechali nawet w parze co nie jest podobno takie proste. Jak byłem w biurze to było kilka osób to znaczy że oferty mają i cały czas szukają ludzi. Minimum 8 tygodni.
TT 2016-07-17 22:11
Mam pytanie dlaczego skasowaliscie mojego posta na temat wyplat i solarisow w holland conctracting?? chce pomoc przyszlym pracownikow tego biura zeby zobaczyli jak jest wiec moze nie kasujcie waznym informacji ktore napewno kazdemu sie przydadza... regulaminu nie zlamalam/em wiec po co kasujecie bo firma sie wstydzi ze tak robi Ci co zdazyli przeczytali i przesla to dalej. Pozdro lda HC oszusci
5
onaaaa24 2016-07-22 11:04
zabierają połowę pensji.... pani wielka koordynator wymalowana pusta dmuchana lalka która nic nie wie do tego baardzo arogancka.
3
jymi 2016-07-28 17:50
Pracowałem u nich na przełomie 2009/2010, bardzo krótko. Przez ten okres co byłem przez nich zatrudniony nie mogę powiedzieć nic złego: warunki mieszkalne dobre, samochody służbowe zadbane, praca była cały czas. Pojechałem jako tzw. pracownik rezerwowy ale już po 3 dniach znalazła się dla mnie praca tymczasowa(ok 2 tygodnie) a po tym okresie trafiłem już do docelowego pracodawcy. Nawiązując do tych negatywnych komentarzy to może piszą je ludzie którzy nigdy nigdzie nie pracowali i myślą że nie robieniem niczego czegoś się jednak dorobią - to nie ta bajka. W sierpniu jadę ponownie do pracy przez tą agencje, myślę że nic się nie zmieniło.
1
Marcin 2016-08-22 11:23
Ma ktos wiedze co sie dzieje w firmie kolo,lub Steenbergen oferuja prace przy pomidorach,sortowaniu,pakowaniu firma Holland Cont. prosze o jakies info moj mail djbeat1980@gmail.com
dzieki.
1
Pracownik 2016-09-01 17:04
Polecam . Trafilam na prace sezonowa . Godziny byly zawsze (50h tygodniowo vzasem mniej ze wzgledu na pogode ). Kasa od 330 w gore ,raz trafilo sir nawet 400 euro . Jesli sie nie baluje(mowie tu o piciu do upadlego i przewalaniu kasy) i wydaje sie rozsadnie pieniadze to nawet w tak krotkim okresie mozna odlozyc kupe kasy .Praca ciezka ale wyplaty wynagradzaly to :) mieszkanie czyste,zadbane nigdy nie bylo zadnej kary, awantur ,kazdy szanowal siebie nawzajem.( choc nie ktorzy z pracy trafili na imprezowiczow ktorzy dziennie pili i chyba orzyjechali balowac a nie pracowac). Jedyny minus to koordynatorka ktora miala wszystko gdzies . Po krotkim urlopie w przyszlym tygodniu jade spowrotem. Jechalam pierwszy raz i po opiniach wahalam sie ale dzis nie zaluje ze zaryzykowalam :)
2
TT 2016-09-02 09:19
Mialas szczescie ja tam pracowalam w tej firmie 4 lata i w koncu pracuje u lepszego posrednika. Gdzie nie place za samochod za dojazd nie place glupich kar, nie mieszkam w gow... domkach widocznie raz dobrze trafilas i odrazu mowisz o komentarzach ze zle sa dlatego bo ludzie sie nie znaja. Poczekaj troche zobaczysz jak jest HC i od nowego roku pewnie znow podwyzsza kase za domek i ubezpiecznie z ktorym oszukuja!!!!! 38 Euro!!!! w kazdej ale to kazdej agencji to samo podstawowe ubezpiecznie 18.80 kradna na czym moga pozdrawiam
5
GG 2016-09-02 15:49
@TT a na ubezpieczenie narzekasz jak nie masz sytuacji gdzie potrzebujesz pomocy. Masz tłumacza i transport do lekarza i papiery których sam byś sobie w życiu nie załatwił i teraz możesz wszystko pokazać w Polsce i wiedza co ci było i co ci robili i na co badali. Chorowałam i to bardzo i nikt mnie nie zostawił z problemem i kolejne wizyty leki wszystko bylo. Gwarantuję ci bo wiem z opowiadań znajomych że mało jest takich ubezpieczeń. Zapytaj w nowej agencji co wchodzi w skład twojego ubezpieczenia bo mozesz się zdziwić jak na serio zachorujesz i bedzesz szukać pomocy a jej nie dostaniesz i za wszytsko będziesz musiec zapłacić.
1
sbx 2016-09-02 19:34
Ja jadę w niedziele rano z HC wiec się przekonam jak to wygląda tak naprawdę
sbx 2016-09-02 19:40
Ja jadę z HC w niedziele rano na 9 tygodni wiec zobaczę jak to wygląda naprawdę
pracownik 2016-09-04 09:32
Praca na 8 tyg .ale po tym czasie koordynatorka dzwonila z ofertami dla kazdego . Ja wybralam zjazd do pl bo chcialam skorzystac z wakacji. Na mieszkaniu (nie domek) mieszkalam z 4 osobami warunki na prawde dobre nawet chwalilam sie w rodzinie zdjeciami mieszkania . Jak kazdy po sobie sprzata i dzieli sie obowiazkami to nie ma mowy o karze( a uwierzcie co tydzien sie stresowalam bo naczytalam sie opinii) . Nawet tak krotki okres sie oplaca . Ja odlozylam duzo a nie zalowalan sobie na jedzenie ciuchy , piwo tez pilam ,metrem jezdzilam ,coffe shopy odwiedzilam. Warto probowac . Ja nie zaluje i pewnie w innych agencjach tez poprobuje kiedys bo mize bedzie jeszcze lepiej
pracownik 2016-09-04 09:43
Edzia bylam 8 tyg. Ale koordynatorka pod koniec pracy dzwonila z nowa oferta . Kto chcial to zostal ja wybralam zjazd do pl bo chciLam skorzystac z wakacji. Mieszkalam z 4 osobami na mieszkaniu nie domku. Warunki bardzo dobre. Chwalilam sie zdjeciami mieszkania. Jak ktos sprzata i dzieli sie obowiazkami to nie ma mowy o karze. Jade znow bo tu ciezko dorobic sie takiej kasy. A tam nie zalowalam sobie .a przuwiozlam na prawde duzo. Warto ryzykowac czytajac negatywne opinie . Pojedziesz i zobaczysz ja sie nie zawiodlam i kiedys sprobihe tez w innych agencjach bo zawsze moga byc lepsze.
1
boos 2016-09-12 13:15
Pracowale w Hc jakis czas temu firme szczerze moge polecic kasa zawsze na czas nigdy nie mialem problemu z praca to roznie ale to nie wina firmy tylko najczesciej Polaczkow ktorzy tam pracuja i potrafia umilic zycie szczegolnie w na kurczakach Heijs Food mieszkaj z nimi to dopiero przezycie cpuny i alkoholicy patologia calkowita .
2
Migotka 2016-09-25 14:54
Hej, czy jest opcja pojechania do ND w parze i czy wówczas jest to opcja także by razem zamieszkać?
Jak to faktycznie jest z tymi mieszkaniami?
Faktycznie jest tak źle jak pisze większość?
edzia 2016-09-29 13:34
A, poszukują i wydaje mi sie ze tak naprawdę to chyba każdy może aplikować na to stanoiwsko wystarczy ze nasz podstawy angielskiego na poziomie b1, widziałem ofertę pracy wymagań względem kandydatów nie maja praktycznie żadnych, wiec każdy ma równe szanse
Batoo 2016-11-08 16:22
Witam ludzie. Szybkie pytanko. Dostałem ofertę pracy na 4tyg przy rozbiórkach szklarni. Ktos był, coś wie na ten temat? z góry dzieki !:)
Batooo 2016-11-08 16:24
Witam. Szybkie pytanko, dostałem oferte pracy na 4tyg przy rozbiórkach szklarni. Ktos coś wie na ten temat, może był osobiscie. Z góry dzieki i pozdrawiam
ania1948 2016-11-09 16:59
Witaj na rozbiórce szklarni nie byłam ale z tego co wiem jest ciężko jednak moi znajomi dali rade wiec nie może być aż tak źle. Ja z hollandcontracting jeżdżę juz półtora roku w niedziele zjechałam po 7 miesiącach warunki mieszkaniowe dobre wypłaty na czas pozdrawiam
1
Migotka 2016-11-10 13:32
Hej, jak to jest tak naprawdę z tymi warunkami mieszkaniowymi? Różnie ludzie piszą i w większości narzekają że syf, grzyb i smród.
Czy teraz w okresie jesienno -zimowym warto tam jechać?
Migotka 2016-11-10 14:26
Witam,
Czy mogłabyś napisać jak faktycznie wygląda kwestia opłat oraz mieszkań? Różnie ludzie piszą a skoro Ty pracowałaś przez tę agencję będziesz wiedzieć lepiej.
Jak wygląda kwestia wyjazdu do Nd teraz w okresie jesienno-zimowym?
Z góry dziękuję za info zwrotne.
ada 2016-11-23 14:52
hej, nie wiecie czy wymagają zaświadczenia o niekaralności?
1
myszka 2016-12-05 23:22
Moja droga a jakie miasto? jaka praca?
2
Gosia 2016-12-30 16:10
Hej mój mąż jest za pośrednictwem tej firmy zjeżdża na urlop 13 stycznia pracuje przy taśmie na cebulkach wyplaty regularnie wszystko się zgadza godziny tez zarabia przy 51 godzinach 356 e tygodniowo czyli jak sumiennie pracuje sz to jest ok pozdrawia

Gosia 2016-12-30 16:12
Hej mój mąż jest za pośrednictwem tej firmy zjeżdża na urlop 13 stycznia pracuje przy taśmie na cebulkach wyplaty regularnie wszystko się zgadpoza godziny tez zarabia przy 51 godzinach 356 e tygodniowo czyli jak sumiennie pracuje sz to jest ok pozdrawia
rafał 2017-01-14 09:10
niestety potwierdzam istna patologia
4
rafał 2017-01-14 09:19
Witam! Chcę złożyć pozew przeciwko tej Firmie. Czy są chętne osoby, które by się przyłączyły?
14
agnes 2017-01-23 13:28
Naprawde jest tak zle jak piszecie? Ja mam propozycje wyjechania za ich pośrednictwem ale po przeczytaniu tylu negatywnych opini wacham się.
2
mati 2017-02-06 12:16
Nie wiem czy zle bo pewnie jak trafisz. Jest praca i sa pieniadze masz gdzie mieszkac. Roznie bywa w Holandii ale tutaj placa i to jest jeszcze najwazniejsze jak dla mnie.
Lidia30 2017-02-20 15:17
Skoro ciągle szukają osób na jaja i jedni odchodzą a drudzy przychodzą to chyba jasne że praca, firma i zarobki nie są ciekawe. Lepiej unikać takich prac gdzie ciągle pojawia się ta sama oferta pracy.
3
sara26 2017-02-20 15:29
Proszę Cię kobieto...chyba nie wiesz co piszesz, HC to żenada i każdy o tym wie kto tam spędził chociażby tydzień. Ludzie uciekają i co po niektórzy nawet nie otrzymali wynagrodzeń za prace. POLSKIE BIURO WPROWADZA LUDZI W BŁĄD , OKŁAMUJE A NA MIEJSCU INNA SZARA RZECZYWISTOŚĆ.
3
swojak 2017-02-21 19:54
chcesz pracowac to prcujesz. mozna sie napatrzyc w holandi na takich co nie chca pracowac a za nic kase dostac kazdy lubi. siedziec w kraju i klepac biede i nrzekac to umia wszyscy. powodzenia rodacy.
2
zbychu 2017-02-23 09:28
bylem, widzialem nie polecam, mam oferte z eupeople na reache oni wydaja sie bardziej ogarnieci i stawka niezla, ciekawe co z tego wyjdzie...
Papric 2017-02-23 13:39
Strach jest zawsze dopóki sie nei sprawdzi samameu, jak dla mnie są ogarnięci, oferty w ogrodnictwie więc nie spodziewajcie się pracy w biurze. Na miejscu nie jesteś sam i odpowiadaja na pytania ludzi. Można trafic duzo gorzej. Sortowanie papryki było ok. Pozdrawiam ekipe.
Weronika 2017-03-06 16:09
@Papric wybierasz się jeszcze do pracy przez Holland Contracting?
............ 2017-03-17 15:16
ktoś ma jakieś info kiedy zaczynają się pomidory?
marionetka 2017-03-17 23:09
Ja akurat przebywam w Holandii ,jestem w innej agencji ale dostałam propozycje od HC na pakowaniu orchidei lub na pomidory. Stawka dosc wysoka, ale za mieszkanie potracają 90 euro plus 30 e z centami za ubezpieczenie. No ale myśle ze da sie cos odlozyc z pensji. Byleby praca stała i godne zarobki. Jak ktos tez jedzie, albo pracował na orchideach czy pomidorach,wrzućcie opinie. Pozdrawiam
Weronika 2017-03-20 11:50
@............, zachęcam do sprawdzania na bieżąco ofert pracy publikowanych przez Holland Contracting - http://www.hollandcontracting.pl/oferty-pracy
Kasia 2017-03-23 15:59
Inne biura nie dorastają im do pięt.. Byłam w innych i mam porównanie. Czyste fajne mieszkania, zero problemów z koordynatorkami. Polecam
Weronika 2017-03-27 12:13
@Kasia, a ile razy korzystałaś z usług Holland Contracting?
Anna 2017-03-30 21:31
Witam! zgłosiłam się do pracy , HC zaoferowało mi pracę przy kwiatach (cebulach)-ale na polu
(cokolwiek to znaczy - nie umiano mi wytłumaczyć na czym to polega) proszę o info na temat tej pracy jeśli ktoś przy tym pracował i czy da się wytrzymać fizycznie
ja 2017-04-29 20:48
pojechałam w ciemno i jestem zadowolona, wszystko jest dobrze... ludzie naprawde nie patrzcie na te opinie, bo pisza je ludzie ktorym nie wyszlo pewnie z ich powodu. powodzenia :)
1
GABI 2017-05-01 10:48
Do ja
A DO JAKIEJ PRACY POJECHAŁAŚ?
jaa 2017-05-06 17:13
na kwiatki, pakowanie i bukiety ;)
Orzeszek 2017-05-07 16:12
Co do agencji to ona jedynie ZAŁATWIA prace u pracodawcy, to jak bedzie w pracy czy firmie to juz osobna sprawa. Ja akurat trafilam na super prace, troche ciezka ale da sie wytrzymac, szef sympatyczny choc wymagający, zarobki tez dobre i godziny tez w miare okej. A wracając do Holland, to juz troche gorzej, domek w ktorym mieszkalam moze nie byl zly i okolica ladna ale zimno, wiekszej temp jak 20 stopni nie dalo sie ustawic, kontrole mieszkania co tydzien i czepiają sie o glupoty doslownie ale kary nie mieliśmy. Samochod trzeba bylo samenu sprzatac, myjka itp za wlasne pieniadze z czego oczywiscie jak sie jest pasazerem placi sie co tydz 10 euro. O samochod tez jest wielka kara w razie chocby rysy a szczerze mowiac te auta to zadne cuda swiata. Koordynatorki są w porządku choc czasami ciezko bylo o zalatwienie jakiejs sprawy. Na domku zazwyczaj upychają 8-9 osob w tym tylko jedna lazienka i kibelek. Wracasz z pracy chcesz skorzystac z toalety ale nie skorzystasz bo ktos juz wlazł albo sie kąpie. Jak sie trafi do dobrej pracy i szef zadowolony to super , mozna jakos przetrwac ale jak sie szefowi nie spodobasz, zle robisz, zwolni Cie, to albo agecja zaproponuje inna prace albo zjazd do Pl. Wyplaty tez czasem dziwne przychodzily, rozne kwoty a wszyscy robia tak samo, no ale zawsze mozna do nich napisac z prosba o wyjasnienie czemu tak. Ale wyplaty na czas to trzeba przyznac. Ogolnie to - jak nie sprawdzisz to sie nie przekonasz, jeden trafi okej drugi gorzej ale tragedii nie bylo, ja osobiscie na 90% jeszcze do nich wroce w przyszlym roku.
Pozdrawiam
elGinger 2017-05-08 05:14
nie prawda tez pracowalem w HFP przez HC. Wszedzie sa tacy ludzie i trzeba sobie umiec z nimi radzic a czy dostaniesz inna oferte czy nie to sprawa indywidualna chyba. Ja z pierwszej bylem zadowolony ale sie skonczyla przeszedlem na 2ga do HFP wlasnie i zadowolony nie bylem ale zeby dostac 3 oferte musialem sie z HFP zwolnic. Mozna tez dodac ze w Heijsie jest dosc duzo agencji i to wlasnie Holland Contracting placi najlepsze stawki. Roznica z najgorzej placacym Covebo to az 0.75e na godzine za ta sama prace!
Ewela 2017-05-12 21:14
Jestem jedna z osob, ktorej niestety sie nie udalo i to nie z MOJEJ WINY. Holland sciagal pracownikow w lutym do pracy, po przepracowanym tygodniu podziekowali mnie i innym osobom za prace. Fakt pojechalismy na akcje, ale miala ona trwac 3-4 tygodnie. Potem mieli nam znalezc inna prace. Skonczylo sie na tym, ze 2 tyg siedzialam na domku, ze swiadomoscia, ze za ten okres trzeba oplacic domek. Koordynatorki pytaly czy chce wracac do Polski. Oczywiscie przyjechalam do pracy, wiec taka opcja nie wchodzila w gre. Pracy nikt mi nie zapewnil, zostalam przeniesiona do domku w ktorym byl grzyb na scianach, a temperatura nie przekraczala 18 stopni, pomimo tego ze na dworze bylo zimno. Wszystko zostalo zgloszone, ale coż z tego , jesli konkretnych dzialan nie bylo w tej sprawie. Moglabym pomyslec, ze tylko ja mialam pecha i zle trafilam. Jednak fakt, iz na swojej drodze spotkalam pare osob, ktore tak jak ja zostaly bez pracy i ciagle mydlono nam oczy, uswiadomil mnie, ze Holand nas wykorzystal. Zostalismy sciagnieci, aby oplacac domki, bo jakby mozna bylo to inaczej nazwac. Panie w biurze zapewnialy, ze po akcji bedzie praca. Teraz wiem, ze sezon w Holandii zaczyna sie blisko kwietnia. Wiec po jaka cholere nas sciagnieto w lutym ? Uprzedzam, tez przykre komentarze, ktore zazwyczaj sie pojawiaja, jesli ktos napisze cos zlego na dany temat, ze pewnie komus sie nie chcialo pracowac, lub jesli woli balowac to po co przyjezdzal. Otoz ja naprawde chcialam zarobic sobie w Holandii i nie jestem typem imprezowiczki, a napewno szkoda byloby mi przepuscic na glupoty ciezko zarobione pieniadze. No ale takich nie bylo, wiec nawet nie ma tematu. Mam nadzieje, ze inni pracownicy maja wiecej szczescia. Pozdrawiam z Polski
1
Zostaw swoją opinię o Holland Contracting - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Holland Contracting