brak logo

Marco Deckers KG

Geldern

Opinie o Marco Deckers KG

monika 2016-12-20 13:34
to sa aktualne zarobki netto 5,70 do reki na godzine i nie udawaj ze sie polepszylo bo tak nie jest a 1000 euro to nie wiem skad wzielas jak na kontrakcie ledwo co wyciagaja a maja wiecej brutto i w kg i nie udawj znawcy
1
Zdumiona 2016-12-21 12:11
Nie udaje znawcy ja nigdy nie pracowalam w niemczech ja chcialam sie dowiedziec czegos konkretnego o tym pracodawcy a 1000 euro to w cale nie jest duzy zarobek w moim mienaniu nierozumiem dlaczego okazjujesz mi taka niechec a konkretnego zarobku nikt podac nie chce tylko wszyscy pisza swoje zale a inni bronila tej firmy to po co tu wchodza I pisza
rwaczka 2016-12-21 14:36
Na konkretny zarobek ma wplyw podatek i jakosc pracy . Ja przy ok 200 godzinach pracy wychodze 1500. Ale pracuje na bonusa. Uprzedze zaraz, ze na czystki tez chodze. Da sie zrobic bonusa bo jesli ma go duza czesc kolezanek to mowi samo za siebie. Bonusy sa z tego co wiem juz od minimalne normy czyli 25 kg. I nie musi sie palic w recach zeby zrobic norme. Jesli ktos nie zrobi normy to normalne ze ma podstawowa stawke. Dlugo juz pracuje na zbiorach i nie tylko pieczarki. Niektorzy nie moga osiagnac normy bo nie potrafia, czasami tak bywa a inni, twierdza ze placa na godzine a nie na akord wiec po co sie wysilac i wiecej spaceruje i dyskusje na bunkrach prowadza zamiast do pracy sie zabrac. A pozniej niezadowolone. Ktos zbiera 15 albo 20 kg a chcialby zarabiac jak osoba zbierajaca 35 kg. Rozumiem nowe osoby bo w pierwszym miesiacu trudno osiagnac norme ale jesli ktos nastawil sie na prace i zarobek to szybko osiagnie bonusy.
Jesli chodzi o wyplacalnosc. Pieniadze sa na czas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie wiem kto pisze takie bzdury. Jedynie ktos kto tu nie pracowal ale najwiecej o firmie wie od kolezanki. A pomyslalas ze kolezanka nie chce zeby tu ktos ze znajomych przyjechal. Bo okaze sie co tu robi a moze maz w domu czeka.
Lory? Lory elektryczne. Trafi sie czasami jakas tepa zolza i nie slucha (lora). Ale bez przesady. Niech kazdy sprobuje na zawieszanych popracowac.
Jesli chodzo o kobiety. To atmosfere tworzymy wlasnie my. Albo przyjezdzasz pracowac albo zeby wszyscy cie lubili. jesli to drugie to zostan lepiej w domu.
5
Agata 2016-12-21 15:40
Bardzo mądra wypowiedź powyżej. Zgadzam się w pełni
2
Zdumiona 2016-12-21 23:53
Dziekuje za konkretne odpowiedz bardzo rzeczowo napisalas I wierze ze szczerze co do bonus ow masx racje dzieki wiellie pozdrawiam
1
Zdumiona 2016-12-22 00:02
Hahaha w Holandii akurat pieczarki zbieram I nie ma mezczyzny ktory odbiera od rwaczki skrzynki jesli jest elektryk zna lora to prawie sie nie zdarza jest facet do pomocy rozladunku jesli sa zawieszane lory I jest 6 betow do gory przy 5 beach w gore kobiety wszystko robia same przerabialam to nie taka holandia slodka a na bonus Aniolki moje trzeba rwac grxybki od min 30 kg na godz w gore nie bede pisac jak z kasa za bonus bo tez w cale to sie nie ax tak oplaca
1
Pracownica 2016-12-22 10:56
Ogólnie jest syf promocja lesbijek one tu mają prawa a Jak masz układ z wagową to masz ładne kilogramy i bonusa też wiem bo tu pracuję
5
2016-12-22 23:50
O rany teraz bonus za prostytucje z lesbijkami coraz to lepiej I jak tu czlowieku dobra prace masx znalesc masakrahahahahaha to ci Deckers biznes t as m ma hahahahaha zajefajnie hahah a ha ja sie u was zatrudnie a na serio brak tam naj wyrazniej niemca przy wadze I brygadzistka na betach tam nie powinno miec polki wladzy dlatego macie tam taka rozpierduche hahahahaha ha pizdrawiam was wszystkie te hetero I te nie hetero te z bonusami i te bez bonusow serio dzieqczynki
1
monika 2016-12-26 12:34
wszystkiego najlepszego z okazji swiat bozego narodzenia, robcie co chcecie, dowiecie sie sami jak jest naprawde ,
1
kkk33 2016-12-26 16:15
Witam wszystkich.
Moja opinia o tej firmie nie będzie zła ani też bardzo dobra.Przepracowałam tam kilka lat,pamiętam czasy gdy pracowało się po 16 godzin dziennie,pamiętam jak zarabiało się nawet po 2000 euro netto na miesiąc.Na całe szczęście już nie pracuje się tak długo,jest normowany czas pracy.Co do wypłat nie zarabia się już tak dobrze jak kiedyś,bo bonusy są inaczej liczone.
To co mi się nie podobało w tej pracy to ,niedocenianie pracownic które wyrabiały naprawdę wysokie normy.Dziewczyny które nie wyrabiały normy a nadciągały godzinami miały nawet czasem większą wypłatę,nie mam do nich pretensji bo ja im nie płacę,ale powinien być jakiś system do mobilizowania pracowników żeby wydajniej pracowały.Nic mnie tak nie wkurzało jak to, że idę na kolejny bunkier,a tam słyszę "o! przy tej to sobie godzin nie nadciągnę" a jest godzina 19,ja wolałam spiąć się w pracy,zrobić dobrą normę i jak człowiek wrócić na domek o 15 lub 16,wykąpać się, ugotować obiad i mieć czas na odpoczynek.
Nie gadaj głupot że ktoś dostaje bonusy za "lesbijstwo",chyba jesteś strasznie sfrustrowaną kobietą,zajmij się sobą a nie tym kto z kim śpi.
BONUSY dostaje się za kg.,ale jeśli ktoś tylko spaceruje i się opierda... to nie ma co się dziwić że nie wyrabia i nie mówię tu o osobach nowych ,które potrzebują czasu aby wyrobić sobie szybkość w rękach ,jedna załapie po miesiącu ,a druga po czterech, na wszystko potrzeba czasu.Co do wagowych,od tego są żeby zwracać uwagę na jakość pieczarek,za to im płacą.Brygadzistki są różne ,są tylko ludżmi i też czasami mają gorszy dzień,no czasami mogły by trochę sfolgować i uważać w jaki sposób się wyrażają.TAK MAGDALENA,jest najlepszą z brygadzistek,konsekwentna i elokwentna, do tej pracy nadaje się idealnie.Nie kieruje się uprzedzeniami,nie obchodzą ja ploty.Zawsze Ją ceniłam,czy pracowała na grzybie ,czy na wadzę a teraz jako brygadzistka,pozostała tą samą uczciwą kobietą.Pozdrawiam wszystkich.
4
kika 2016-12-29 15:34
witam mam jechać w połowie stycznia 2017 co tam zabrać najlepiej i czy ktoś z pomorza jedzie .czekam na szybką odp
ewa 2016-12-29 23:17
to zależy na jaki domek jedziesz --posciel -tak ,jakieś garnki,talerze itp ---podaj adres bo nie na wszystkich domkach są czajniki
1
Praca 2016-12-30 11:39
Hej. Chciałabym wyjechać na zbiory, jak to zorganizować i z kim rozmawiać. Jest w ogóle zapotrzebowanie ? Najlepiej już w połowie stycznia
2
kika 2016-12-30 13:20
jeszcze nie wiem ale tak pytam co zabrać ze sobą z góry dziękuję podam adres 3 stycznia
kiki 2016-12-30 13:30
sorki jeszcze jedno pościel czy jakiś śpiwór może być?
2016-12-31 19:44
A lot of success and a happy New Year .... happiness.
Monia 2017-01-02 20:03
Hej :-) a kiedy się wybierasz? Ja mam termin na 13 tego stycznia
1
kiki 2017-01-03 08:00
ja tak samo jak ty na 13 mam być na miejscu
kiki 2017-01-03 08:04
daj jakieś namiary na kontakt z tobą :) skąd ruszasz
Ciekawa 2017-01-03 18:07
A wie może ktoś jak jest u tatusia Marco?
Wiola 2017-01-03 22:18
Witam ja z lublina tez się wybieram praca jak każda inna trzeba zęby zacisnąć i pracować
caffe 2017-01-06 16:44
..witam jadę 13 stycznia do Tietzow Nouen na pieczary pierwszy raz,,,może ktoś już tam był?lub może jedzie w najbliższym czasie ?jeśli tak proszę o kontakt emelcia@amorki.pl
kika 2017-01-08 17:28
witam venloer str 120 mam jeszcze pytanie czy internet jest ? dziękuję za odp
ewa 2017-01-10 10:31
jest internet kod dostaniesz po podpisaniu umowy .a dokładnie gdzie będziesz mieszkać stary czy nowy hotel??
Wiola 2017-01-10 11:02
Ponter dorfstr 33 i w pokoju 10 będę z bratowa
1
Kika 2017-01-10 14:33
Nowy hotel jutro będę o 18
kaska 2017-01-15 13:06
ciekawe ile podwyzki bedzie na godzine czy nic , bo jakos za 5,70 nettto po odilczeniach i i hotelu nie bede pracowac, wole sie leniuchowac bo jak sie okazalo straty sa przy takiej placy a robota ciezka
lolita 2017-01-19 13:52
Geldern - Panie na pokojach tragedia , brudaski , syfiary nic ciekawego .
Psychicznie dobijają nowe pracowniczki udają miłe po czym okazuje się że jest inaczej ja po dwóch tygodniach prac mam już dość nie polecam tej firmy
3
Krynia 2017-01-23 09:21
Panie na pokojach tragedia? Chcesz powiedziec ze 150 kobiet to brudasy? Panie zgadzacie sie z tym? Jesli tak myslisz to chyba z Toba jest cos nie tak. Jesli masz kogos na pokoju nieciekawego to idziesz do biura i zmieniasz numer pokoju a nawet domek jesli chcesz. Jesli myslisz ze wszyscy sa tu tragedia to znaczy ze Ty jestes nie ok, nikt Ci nie pasuje i chcialabys zeby wszyscy podstosowali sie do Ciebie. Ale musze Cie rozczarowac. Tak nie jest!!!!!!!!!!!!!!!!
4
Kelli1993 2017-01-23 10:48
Witam też myślę nad wyjazdem ale nie chciałabym sama czy jest ktos z małopolski? Jak tak proszę o kontakt 537889569
Lolita 2017-01-24 19:55
Dobrze przepraszam już naptostuję nie wszystkie są brudasami i z niektórymi na prawde idzie pogadac wiec przepraszam ale niestety ja trafiłam na lafiryndy bylam pierwszy raz i ostatni w tym miejscu .
1
pola 2017-01-25 13:16
dokładnie się z tym zgadzam zarobisz na hotel i ewentualnie jedzenie i to wszystko :)chyba właściciel nie za bardzo wie co się tam dzieje najwyższy czas coś z tym zrobić
Zadowolona 2017-01-25 16:00
Naprawde nie wiem juz kto wymysla te komentarze. I czy wiecie co to jest kwota netto. Netto to nie minus wszystko czyli mieszkanie jedzenie itd. Dziewczyny netto=brutto-podatek - ubezpieczenie. Pracuje tu wiele kobiet chyba ok 160 albo wiecej i jeszcze sa panie w Burstadt. Sa osoby niezadowolone jak zawsze i jak w kazdej firmie. Ale wiekszosc jest zadowolonych tak jak ja. Z czystym sumieniem moge polecic Deckersa. Fajne brygadzistki i niektore babeczki. No i teraz jest 9,10 brutto na godz no i bonusy. Osoby te pracuja tylko na mieszkanie i jedzenie?? Tego jeszcze nie slyszalam. Popracuje 200 godz w miesiacu i mam 1400 euro z malym bonusem po odieciu mieszkana juz. Jesli komus nie zostaje nic to podziwiam rozmach w wydawaniu. Oczywiscie nie wszyscy maja 1400 bo nie wszyscy wyrabiaja bonusa. A to naprawde nie jest nic trudnego . Jesli sie tylko chce i postara to da sie rade.
Jesli sie komus nie podoba legalna praca jak tu i normalna praca bez godzin do nocy to szukajcie czegos innego albo uczcie sie jezyka i zdobywajcie kwalifikacje to dostaniecie lepiej platna prace jak bedziecie mialy szczescie. Albo jedzcie w inne miejsce i robcie po 300 godzin. Oczywiscie wyplata wieksza ale po dwoch miesiacach jestes wypapowany i napewno nie jest sie w stanie pracowac tak przez caly czas.
Tu traktowana jestem jak czlowiek a nie jak bydlo, ktore moze tyrac od rana do nocy.
4
alicjaczar 2017-01-31 12:27
można zostać dłużej niż 2 miesiące ? na 3 np.
Ewka 2017-02-01 15:53
Jestes juz w pracy? Jesli trak to zapytaj w biurze. Czasami mozna ale nie zawsze.
Niki80 2017-02-02 23:33
Zgadzam sie z przedmowczynia caly czas pracowalam w Holandii i za pokoj 2-osobowy placilam od75-89euro tygodniowo zadne luksusy. Tez mam jechac teraz do tej firmy i jak te wszystkie komentarze czytam to mam obawy. Czy naprawde jest az tak zle?
Ewa 2017-02-06 10:25
Hej. A co masz na myśli zle? Jeśli dobrze pracujesz i nie pyskujesz do brygadzistek i robisz swoje a nie po swojemu, i stawiasz sie w pracy to sie nie martw. Bo z tym przychodzeniem do pracy to u niektórych róznie bywa a później pretensje bo godzin nie mają. A do tego jak dobrze zbierasz to już super. Jesli chodzi o wyplacalność to co do centa i każdego miesiaca. Juz pracowalaś wiec wiesz jak jest na domkach i jakie sa Polki. Ale zawsze możesz sie przeprowadzic jak w pokoju trafi Ci sie upierdliwa baba.
Doda765 2017-02-06 15:44
Witam. Zastanawiam się czy czy też wyjechać. Możecie mi powiedzieć czy kontrakt jest na 2mc czy dłużej? Jak to wygląda w praktyce i czy któraś z was wybiera się tam w najbliższym czasie? I czy macie jakiś sprawdzony kontakt do tej firmy? Nigdy nie byłam za granicą więc nie mam pojęcia jak to wszystko wygląda.
pati 2017-02-07 13:47
hej. Też właśnie z koleżanką się zastanawiam czy wyjechać. Dzwonili dziś do nas ze ludzie są potrzebni od marca 7 albo 16. I umowa na 4 miesiące w tym po dwóch miesiąc przerwa miesiąc . Na Facebooku możesz się z nimi skontaktować powinni odpisać :)
Kasia 2017-02-07 14:34
Zaczynam prace od 7 marca. Jadę pierwszy raz i zupełnie sama wiec trochę się boję, ale jest dobrej myśli, mam nadzieje, że jakoś to będzie. :)
Aga 2017-02-07 17:08
Hej Kasiu. Ja jadę też na 7 marca, ale już tam byłam. Skąd jesteś?
Agata415 2017-02-09 06:51
Witam. Mam wyjazd na 16 marca. Mam pytanie, czy nowa osoba da radę w tej pracy? Słyszałam, że jest to ciężkie zajęcie i mam wątpliwości, czy osoba bez doświadczenia poradzi sobie i wyrobi tą normę.?
alicjaczar 2017-02-09 15:13
Witam stawka brutto to 9,1 euro a netto ?
Zosia 2017-02-13 13:17
Witam. Mi za styczen netto wyszlo 7,20 ale ja jestem rozwódka. Nie mam pobranego podatku. Panienką wychodzi troche mniej. Ale one dostają zwrot z podatku a mi wyszło ostatnio 3 euro na mała kawusie.
ania 2017-02-14 11:55
wogole ten dzial prpdukcji spozywczej jest najmniej oplacalny dla pracownikow i szkoda gadac , jak sie nie zna systemu plac , placi 6,75 netto jak sie narobisz i masz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bonusy to ci da 7 euro , i nic nie zrobisz , a w innych landach jest po 5,80 za taka robote , a gdzie indziej wychodzi po 8 euro na godzinne netto , wszystko od tego w jakimm landzie jestes ,
Zosia 2017-02-15 08:32
Gdzieś tak a gdzieś indziej tak? Pierwsze słysze. Z tego co się orientuje stawka netto nie zależy od landu tylko od klasy podatkowej. Oczywiście stawke brutto mogą dać inna. A poza tym Alicja zapytala konkretnie o tą firme. Tak jak już pisałam ja jestem rozwódka i mi wyszło za ostatni cetel netto 7,20 bez bonusa niestety. Dziewczyny z bonusem mają więcej.
Ela 2017-02-15 16:07
Przyjeżdżaj tutaj bo tu jest sto razy lepiej niż w Burstadt tu są brygadzistki fajniejsze takie normalne kobiety na mieszkaniu też w miarę fajne bo w Burstadt to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
ola 2017-02-17 11:22
malo wiesz o m sysytemie w niemczech i sie zoreintuj bo nic nie wiesz
alicjaczar 2017-02-22 16:09
w marcu zaczynam pracę w tej firmie i mam pytanie odnośnie "funkcjonowania" :) w domkach (stara część) jest mikrofalówka lub piekarnik/czy kuchenka gazowa ? Wiem, że na halę się dojeżdża, więc jak jest z przerwami na posiłek ? jest jakaś stołówka przy hali jak organizujecie sobie posiłki ?
Wiem, że to są błahe pytania ale też bardzo istotne ;)
paczek 2017-02-23 13:35
ja tutaj pracuje juz pol roku i tez przyjechalam bez doswiadczenia. W tej firmie maja osobe uczaca i ona mi wszystko wytlumaczyla
Zostaw swoją opinię o Marco Deckers KG - Geldern
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marco Deckers KG