brak logo

Novartis Poland Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Novartis Poland Sp. z o.o.

anonim 2011-04-24 16:36:02
Niestety to nie ta sama firma co kilka lat temu. Dzięki nieprawidłowemu zarządzaniu obecnego Prezesa firma nie wykonuje planów co odbija się na kosztach a co za tym idzie masowym zwalnianiu pracowników na zasadach ciągłych reorganizacji. Nie ceni się niezależnych i myślących pracowników, którzy mają swoje zdanie, bo są oni niewygodni i często mądrzejsi i bardziej doświadczeni od Dyrektorów i Kierowników. Ze strachu przed zwolnieniami i gniewem Prezesa Dyrektorzy wykonują ślepo wszystkie nawet najbardziej nierozsądne żądania z niekorzyścią dla Firmy. Większość frazesów o "Wspaniałym Miejscu Pracy" to bzdury, bo tak naprawdę liczy się donosicielstwo i podporządkowanie. Nie polecam nikomu ambitnemu i wykwalifikowanemu oraz niezależnemu. Tu nie ma miejsca na własne zdanie, a w razie problemów Compliance Officer i Dyrektor Personalny nikomu nie pomogą , bo muszą ślepo wykonywać polecenia.
2
anonim 2011-05-02 14:56:44
Niestety nie mogę się z Tobą zgodzić. Myślę, że ta opinia wzięła się w związku z Twoim zwolnieniem z firmy. To bardzo częsta reakcja ludzi którzy zostali zwolnieni. Trzeba umieć zachować klasę i wyciągać wnioski na przyszłość po własnej porażce bo to też świadczy o nas...
anonim 2011-05-16 23:38:06
niestety, pierwsza wypowiedź w 100% zgodna z prawdą. Firma poprzez fatalne zarządzanie idzie na dno a wartościowi, kreatywni pracownicy zmuszani są do odejścia pod pozorem reorganizacji. Decyzje personalne i biznesowe dyrektorów działów złe, sprzedaż spada, klienci widząc to zwracają się ku konkurencji. W cenie jest lizusostwo i \'amwayowski\' entuzjazm. To już nie ten Novartis co dawniej... Może gdy \'Karzeł\" w końcu uwolni się od Polski to coś się zmieni... :)
1
anonim 2011-06-09 10:29:24
Ciekawe,właśnie mam jechać na podpisanie umowy...
anonim 2011-06-12 20:14:46
I co podpisałe/aś ? Jakie wrażenia ?
Mika 2011-07-22 21:39:07
PRAWDA JEST TAKA ŻE WSZĘDZIE TAM GDZIE SĄ TARGETY NA SPRZEDAŻ KAŻDEGO [usunięte przez moderatora]. JEST DNO ,A KIEROWNICY TO HIENY.WYSSAĆ Z CZŁOWIEKA JEGO CZŁOWIECZEŃSTWO I WYWALIĆ JAK ŚMIECIA
aninim 2011-07-24 21:16:59
a wywalił Cię ktoś ?
Magic 2013-04-22 18:34:56
Novartis był świetną firmą , jeszcze do 2010-2011.
Pracowali wspaniali ludzie.
Każdy wyjazd na cyklówkę, był super sprawą.
Pracowałam 7 lat. To był wspaniały czas.
Jak się długo pracuje pensje są wysokie, auto bajer.Ja jeździłam Opel Insigna. Zależy w jakim regionie się pracuje-kwestia szefa. Mogę polecić wszystkie regiony .Jeszcze zostało kilka fajnych osób .Pozdrawiam Kraków i podkarpackie-MEEEEga ludzie
Eclairs 2013-06-13 13:36:09
a mozesz powiedziec jakie zabrobki mozna osiagac w tej firmie na podkarpaciu?
widze ze opinia dobra to zdradz dlaczego nie pracujesz juz w tej firmie? zwolili cie czy sam podziękowales za wspolprace?
BORYS1 2013-10-24 16:47:02
JEST ZLE
3
makanaki 2013-11-20 10:13:41
Jak Cie (usunięte przez administratora) weźmie w obroty to ci się na wieki novartisu odechce. To była super firma do 2005 - 2006 roku. Żelu był szefem. Merytoryka, własne zdanie, w miarę regionalni poza jednym ze śląska co z hukiem wyleciał. Teraz został beton. Szczątkowa firma. NAcisk na śmieciowce markowane Sandoz.
2
anonim 2013-12-04 22:57:21
A teraz jest jeszcze gorzej, niż wcześniej pisano. Choć dalej się mówi o polityce prorodzinnej, najlepszym pracodawcy i innych sloganach.
1
KTOSIK 2013-12-16 11:59:49
ja też jestem ciekawa co z novartisem teraz. jestem ciekawa odnosnie kasy, ile zarabiaja w tej firmie, czy naprawde juz tak jest źle?
1
KTOSIK 2014-01-13 12:40:03
NIE widziałem, mam dosć duze doświadczenie z farmaceutykami itd takze zamierzam rozwozić cv po tych lepszych firmach.
1
KTOSIK 2014-01-21 15:33:10
A ty Robert starasz sie o prace do Novartisu?
KTOSIK 2014-02-05 12:41:07
a na jaki rejon bedziesz aplikował?
mam nadzieje ze nie na ten sam :) co by konkurencji sobie nie robic:)
1
zatrwożona 2014-02-17 21:28:41
w Novartisie pracuje się strasznie. Nie wiem skąd te zachwyty. jeszcze rok temu to była zupełnie inna firma a teraz cięzko znaleźć czas na pracę w morzu tabelek raporcików i szefa wyskakującego zza śmietnika. Żałuję że nie zwiałam stąd w grudniu jak miałam szansę..
2
123 2014-02-18 22:53:09
Potwierdzam. Dwóch Panów którzy doszli do firmy zniszczyło totalnie kulturę organizacji z której słynny był Novartis. Podeptali wszystkie wartości a ludzi traktują jak osoby niższej kategorii. Myślę że to wynik kompleksów odniesionych być może w dzieciństwie albo dlatego że nie sprawdzili się w wyuczonym zawodzie...
3
marta 2014-02-20 18:47:11
123 ma racje w nvs nastapila zmiana i to duza. Pracuje tu od 3 lat. Obserwujac zmiane standardow pracy i traktowania ludzi zastanawiam sie nad ucieczka. @Patryk, 2 gosci mze zmienic duzo- w sytuacji kiedy sa dyr działow. poza tym ciagle zmiany i pozbywanie sie wartosciowych ludzi. inni tak jak ja pracuja w pocie czola z lekami za 200 zl, twierdzac ze to najlepsze co moze byc. hipokryzja i glupota.
2
yolo 2014-05-22 12:48:54
ok, u góry robia rewolucje, ale moze obroty poszly tez w gore? widac jakies plusy, wiecie bo na razie tylko narzekacie. dzieki.
nov@rtis 2014-07-14 11:27:16
Niestety z Novartisem dzieje się to co z innymi firmami innowacyjnymi. Coraz większy rozdźwięk pomiędzy realiami a tym co w głowach ludzi w biurze. Kiedyś to przedstawiciele w 100% decydowali o targecie, o sposobie pracy. Strategie były pomocnym narzędziem, biuro grupą ludzi, którzy pomagali jak mogli. Radami, informacjami, narzędziami. Słuchano co mówili ludzie z pola, dyskutowano z nimi, brano pod uwagę ich zdanie.
Dziś w biurze przedstawiciela traktuje się jak intruza, wroga, koszt. Strategie stają sią jedynym wyznacznikiem działania, a tworzą je ludzie, którzy nie maja zielonego pojęcia jak wyglądają realia w szpitalu, przychodni, gabinecie. Zatrudnia się ludzi bez kontaktów i doświadczenia, ale tańszych. W rezultacie oni wypełniają tabelki, odwalają nic nie przynoszące wizyty, po ktróych lekarz zapomina kto u niego był i z czym. Czasem to tylko łeb włożony w szparę drzwi. I wizyta odbębniona. Teraz jest czas wyłącznie na ludzi z doświadczeniem i kontaktami bo TYLKO DLA NICH lekarz poświęci swój czas. W niektórych firmach nawet target narzucony z góry na podstawie absurdalnych danych. Mam znajomych którzy maja w targecie emerytów, rekonwalescentów, prezydentów miast, a nawet trupy - i nie wolno robić odstępstw. Prezydent z targetem A, musi być odwiedzony 4 razy w cyklu, a nie wypisał żadnej recepty od 1,5 roku. I nie dociera do biura, ze to absurd.
Ktoś pisał, że to już nie ten Novartis. To prawda. Jak i nie te inne firmy. W gąszczu wydarzeń, przepisów, zakazów ludzie zarządzający zatracili to co najważniejsze - kontakt z klientem. To dziś zapewni tylko ktoś kto ma doświadczenie i kontakty, a nie małolaty po studiach, które 90% wizyt wpisują fikcyjnie, lub spotkali lekarza na korytarzu i nie miał dla nich czasu. I to nie ich wina. Oni nie mają szans na prawdziwa współprace z lekarzem. Żadnych szans. Wielu wierzy, że daje radę - bo nie ma świadomości, ze klient nie traktuje go niepoważnie, na odwal się i często dla świętego spokoju zwyczajnie oszukuje. Sam pracuję z lekarzami. Oni 19 na 20 przedstawicieli odsyłają z kwitkiem. Ten jeden to zwykle ktoś zaprzyjaźniony i znany im od lat, komu ufają. Będąc teraz kimś z drugiej strony - nie mogę pojąć, czemu decydenci w firmach nie widzą swoich kardynalnych błędów? Pracowałem w 2 firmach. W każdej wiele lat. Od 8 lat jestem klientem dla firm. Nadal zdarza się spotkać jakiegoś lekarza, którego odwiedzałem wiele lat temu - nadal mnie pamiętają i cenią. A nowi? Oni po wizycie jeśli się w ogóle odbyła nie pamiętają z kim rozmawiali, bo słyszeli papkę z instrukcji cyklowej a nie człowieka, który ma być ich partnerem do rozmowy. Jeśli to się nie zmieni - firmy innowacyjne na własne życzenie znikną całkiem z rynku. A nie musi tak być - trzeba tylko diametralnie zmienić podejście. Kolega pracuje jako przedstawiciel w Niemczech. Ma ponad 40 lat. Pracuje od 15 lat w tej samej firmie. Są tam podobne przepisy. Ale on ma wiernych klientów. MA z nimi partnerskie relacje. Przynosi firmie dochód. Działania decydentów naszych firm doprowadziły do tego, że przedstawiciel co by nie robił - jest kosztem.
5
sss 2014-08-06 17:42:24
Wylewasz żale i frustracje, ja też należę do starej gwardii w farmacji, jednak nie sądzę żeby "nowi" byli gorsi. Nowi robią wyniki? Robią, więc nie rozczulaj się po prostu nas zastąpią.
1
clon 2014-08-17 23:48:03
Novartis to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w osobie pana Hinderer z Hambura ktory obwozi sie po burdelach i nocnych klubach w holandi i
1
Rep 2014-09-11 21:44:35
Całkowicie się z Tobą zgadzam. Lata świetności Novartisu minęły... co oni teraz tam wyprawiają to się w głowie nie mieści, że tak porządna firma zaszła tak na psy... Słyszę od roku o rekrutacji do pulmonologii - rekrutacja 2 etapy: 1) rozmowa z kierownikiem lub przedstawicielem cegedim 2) później 5h testów psychologicznych (szukają super repa) a potem dowiadujesz się: 1) zabrakło Ci 0,2% żeby zdać testy 2) a jak zdałeś testy i proponują Ci zatrudnienie to w ostatniej chwili otrzymujesz info że projekt jest wstrzymany = jesteś na lodzie bo z obecnej firmy się zwolniłeś. Oczywiści jest im przykro a Ty co masz zrobić ?!!! Nie masz pracy nowej i starej !!!
1
nvs 2014-09-11 22:19:36
A kiedyś to była naprawdę fajna firma...myślę ze nadal jest jako całość ale polski "menedżment" nie jest jej chlubą. Szczególnie pani biskup i jej 2 przydupasow WW z kompleksami którzy zrobią wszystko co sobie wymyśli...
1
gruszka 2014-11-23 01:19:52
nie wiem czy to przypadłość ludzi którzy piszą na forach, ale na nich własnie żaden Polski oddział zagranicznej firmy nie wygląda najlepiej... wręcz przeciwnie wygląda tak jakby trzeba było go zaraz zamknąć, bo inaczej będzie mógł zagrozić całej międzynarodowej marce... Także chcę uświadomić że ludzie często przesadzają
Ryszard 2015-01-22 02:53:53
Przesadzają, czy nie, to w kazdej opinii jest choć trochę prawdy i w przypadku dużej liczby negatywów lepiej zachowac ostrożność, bo kto raz się sparzy, to na zimne dmucha. Powiedzcie mi, czy obecnie Novartis w ogóle przyjmuje nowe osoby? W jaki sposób dowiedzieliście sie, że szukają nowych osób? Pozdrawiam.
pm 2015-01-22 16:19:03
witam..moze ktos napisac jak wyglada praca w firmie jako przedstawiciel medyczny linii pulmonologia?
kamil 2015-01-23 12:05:47
pm to proste, duzo trzeba jezdzic, dzwonic, rozmawiac, chciec miec kontaktow, jedym slowem zapitalac ;)
cadaver ? 2015-01-26 21:07:08
region pomorski ?
irek 2015-03-05 20:31:03
Jeśli ktoś jest zainteresowany pracą w Novartis Poland, to widziałem na ich stronie, ze można przesyłać CV . Podobno swoje programy szkoleniowe firma tworzy z myślą o rozwoju pracowników i inspirowaniu ich do tego, by stali się prawdziwymi liderami. Jest w tym chyba coś, skoro ich oferta jest jedną z atrakcyjniejszych w całej branży farmaceutycznej.
kora 2015-03-22 22:28:29
Czy ktoś może wreszcie napisać jakie są zarobki na stanowisku PM?? podstawa brutto jakiej można się na początek spodziewać??
Będę wdzięczna za informację.
jacik 2015-04-14 23:47:30
to byl a wspaniała firma .Dzieki krótkowzrocznym szefom , straciła w kilka lat szacunek lekarzy , obnizyła jakośc pracy przedstawicieli . sprowadziła ich prace do bezmyśłnego klepania formułki wymyśłonej przez marketingowca. nie ma się co dziwić ,ze to doprowadziło do sytuacji ,w której środowisko lekarskei unika przedstawicieli i ogranicza dostęp do siebie. Firma ,z której za nic ie chciał się odejśc . Wspaniała twórcza atmosfera pracy i przyjazna atmosfera. To kryminał ,ż e kilka lat zarzadzania przez kiepskich dyrektorów doprowadziła do takiej degrengolady . Tej dobrej opini nie da sie tak łatwo odzyskać
Rep 2015-09-22 11:40:53
.."..Szwajcarski koncern farmaceutyczny Novartis przyznał, że to dla niego pracowała osoba, której zarzucono korumpowanie dyrektor Departamentu Gospodarowania Lekami Narodowego Funduszu Zdrowia.."

We wtorek CBA poinformowało, że Barbara W., była dyrektor Departamentu Gospodarowania Lekami NFZ oraz, jak to wówczas podano, „dyrektor ds. sprzedaży dużej firmy farmaceutycznej” usłyszały korupcyjne zarzuty... / info z 2014..
jacek 2016-08-10 23:17:49
jak sie pracuje dla przedstawicieli farmaceutycznych? plany idzie wyrobic? zarobki jakiej wielkosci? na co najwieksza uwage zwracaja w CV przyjmujac na rozmowe oraz jak rozmowa przebiega? czy ma szanse dostac sie przedstawiciel bez doswiadczenia w farmacji?
re 2016-08-11 08:25:49
Oczywiste jest, że najpierw zatrudnienie odbywa się na okres próbny @koro, bo przecież najpierw chcą sprawdzićc czy kandydat będzie odpowiadał wymaganiom, a jak później jest normalnie zawierana umowa to dobrze przecież o nich świadczy. Zależy im na pracownikach.
Zostaw swoją opinię o Novartis Poland Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Novartis Poland Sp. z o.o.