brak logo

viamind

Warszawa

Opinie o viamind

on29 2013-07-02 14:42:15
Szczerze to raczej nie ma chyba że po za rejonem Wielkopolska i Zachodniopomorskie bo nie wiem kto tam jest głównym kierownikiem sprzedaży. Jeśli mam być szczery to nawet niektóre galerie handlowe odmawiają współpracy z tą firmą, ponieważ wiedzą że jest niewierzytelna. Ja osobiście na prawdę nie polecam, ale każdy powinien sam osądzić. Może akurat ci się spodoba, jeśli potrafisz znieść codzienne ubliżanie i poniżanie. Pozdrawiam
Arczi 2013-08-11 10:17:55
Z tą podstawówką to faktycznie nie masz
... 2013-09-26 19:12:14
Z tego co mi wiadomo to wylatujesz za byle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> I firma faktycznie nie jest godna polecenia.
Pani (usunięte przez administratora) i Pani(usunięte przez administratora) faktycznie szantażują i zastraszają pracowników... Nigdy nie wiesz kiedy przyjdzie czas na Ciebie i dostaniesz wypowiedzenie.
1
... 2013-09-27 09:20:47
tułas - a może Ty jesteś miłym przydupasem jednej z nich ?? Ja zrezygnowałam-łem ze współpracy z Tą firmą i szczerze mówiąc nie polecam, chyba że ktoś chce dać się wytresować...
1
suejz 2013-10-10 12:16:57
Pracowałem z (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) ponad rok czasu jednak w salonie prywatnym. Jako pracownik miałem bardzo dobre relacje z nimi. Znam kilka osób z salonów sieci Viamind którzy pracują ponad 2-3 lata i nie narzekają. Za jakiś czas będę pracował już w salonie bezpośrednio podlegającym pod Viamind i zakładam, że współpraca będzie dobra. To, ze jest nacisk na sprzedaż to nic dziwnego - taka branża. Zawsze można zatrudnić się w fabryce na taśmie. Dla sprawdzających tutaj opinie o firmie - radzę pogadać z obecnymi pracownikami. Myślę, że opinia będzie bardziej wiarygodna.
nowy 2013-10-19 11:04:28
Od listopada zaczynam pracę w salonie play należący do tej firmy. Możecie coś więcej napisać?
kk 2013-11-13 21:53:49
Pracuje na terenie śląska ponad 2 lata, jestem zadowolona z pracy wypłata i premie są wypłacane na czas,firma dodatkowo przygotowuje fajne konkursy motywacyjne pzdr
aaaa 2013-11-21 06:37:34
Pracuję dla tej Firmy na terenie śląska i współpraca układa się pomyślnie.
Oczywiscie, że sa plany sprzedażowe ale gdzie teraz ich nie ma... jak to powiedział suejz w fabryce na taśmie będzie łatwiej.
Jak masz chęci do pracy i odpowiednie podejście to zarobisz.
Jak dla mnie są jasno postawione oczekiwania - zatrudniasz się to znaczy że wiesz na co Ciebie stac i masz chęci do pracy.
Zgadzam sie z kk - wyłaty na czas, premie za wykonanie ponad plan i rózne konkursy. POZdrawiam


anonim 2014-01-05 20:16:09
No właśnie wypłat nie było na czas jak ja tam pracowałam może teraz to się zmieniło ale w 2012 roku mieli z tym problemy, zgodnie z umowami wypłata miała być do 10 a my dostawaliśmy do 15 natomiast jeśli chodzi o premie: dostawaliśmy ją po 20 każdego miesiąca, nikt tego nigdzie nie zgłaszał bo nie chciał stracić pracy. Natomiast wyrabialiśmy wyniki wiadomo że taki rodzaj pracy się z tym wiąże, ale te oczekiwanie na pieniądze nie były na pewno motywujące. Dodatkowo jeśli pojawiały się jakieś problemy techniczne z komputerem to winny był pracownik tak działo się w Poznaniu za czasów Pani (usunięte przez administratora)., wydaje mi się, że najwięcej zależy od kierownika regionalnego, jeśli ten jest fatalny to praca niestety nie jest wydajna, a wiadomo że kierownik stosował również w stosunku do nas mobbing dodatkowo wiedza na temat produktów sieci była zerowa. Mam jedynie nadzieję, że ta osoba już nie pracuje i tyle.
Była 2014-01-22 19:44:19
Pracowałam tam trochę czasu, ale kilka miesięcy temu sama odeszłam.
Kasa bez rewelacji oscylująca przy najniższej krajowej, kierownik dosłownie parę zł więcej. Z premiami, hmmm jak nie zrobiono planu to mogło w ogóle nie być a planami można manipulować. Ja akurat miałam tę wątpliwą przyjemność pracować w markecie, tak więc weekendów prawie wolnych nie było. W miarę sprawna współpraca z centralą. Ale tak naprawdę ludzie są tam od robienia wyników, nic więcej sie nie liczy i nie idzie w parze z finansami, do wkładanych starań.
2
Citilife 2014-01-24 12:53:11
W śląskim w Chorzowie ogłoszenie już 6 raz na necie w skali ostatniego roku , że szukają pracownika - zastanawiamy się o z nimi jest nie tak. To musi o czymś świadczyć-prawda.
1
prawda 2014-01-27 21:56:04
Nie wiem skąd biorą się jakieś chore opinie o ViaMind'zie pracuje fakt krótko jako konsultant i naprawde nie ma na co narzekać, rzecz jasną nie jest to moze to samo co praca bezposrednio dla np. play... ale płacić płacą, delegacje szkolenia, miła atmosfera wszystko jest najbardziej okej.
AT 2014-02-06 20:12:08
Nie minęło 3 tygodnie klejone ogłoszenie w Chorzowie. Mamy Luty i drugie ogłoszenie w tym roku, chyba kierownik do chrzanu musi być!!!Coś jest nie halo.
asino 2014-02-18 09:09:36
W Chorzowie od samego początku tak było w tym salonie. (usunięte przez administratora)
ReExsus 2014-03-02 12:03:55
Powiem Wam tak - z dniem 1 marca złożyłem wypowiedzenie z winy pracodawcy. Jak sie domyślacie - do Viamind'u. Ludzie z którymi pracowałem na codzień -ok. Menadżer? (usunięte przez administratora)Co innego na rozmowie rekrutacyjnej co innego w praktyce. Wyniki co miesiąc oscylowały w granicach 130 -140 % wykonania planu indywidualnego. A premie? Plucie w twarz i mówienie ze deszcz pada. Jedyna zaleta tej pracy- ciekawych ludzi można spotkać :)
3
mobing 2014-03-14 21:23:41
Czym dalej od tej firmy tym dla was lepiej.Jeżeli już musicie to bardzo uważajcie na rozliczenia i nie pozwólcie sobie pluć w twarz.Zachowanie kierownictwa na poziomie Kampanii Buraczanej.
2
Playboy 2014-03-16 21:19:36
Raczej bym odradzał współpracę z tą firmą (choć wielu pomyśli, że złe opinie piszą ci niezadowoleni). W sumie tak jest, skoro kasa głodowa,(usunięte przez administratora)
1
a 2014-04-09 10:34:58
Może u Was w centrali jest inaczej :) Idąc Twoim tokiem rozumowania, można stwierdzić, że Chiny są najszczęśliwszym narodem na Ziemi - pracy mają mnóstwo, kraj się rozwija, ludziom jakoś starcza...
Utrzymasz siebie i rodzinę za najniższą krajową + ewentualnie niewielką premię?
Playboy 2014-04-13 11:08:14
"Antek" widzisz mój post był może złośliwy i nie zrozumiały (wpis wyżej), ponieważ "admin" usunął istotną część informacyjną. Co do zarobków to najniższa krajowa, z czasem (przedłużanie umowy) podwyżki 50-100zł brutto. Premie zależne od sprzedaży (zależy jaki atrakcyjny punkt) - średnio ok 400zł (netto). Premii brak jeśli nie ma realizacji planu lub niska klasa punktu. Wszystko zależy od atmosfery w zespole. Powodzenia
eja 2014-05-12 11:45:47
Co do wypłaty- dziś 12ty, a kasy na koncie nadal nie ma...
3miasto 2014-05-30 01:09:16
Bzdury gadacie albo was zwolnili bo byliście cienkimi sprzedawcami i teraz chcecie się odgryźć albo po prostu wam się nudzi i pierdzielicie takie głupoty - jak to mówią jak sobie pościelisz tak się wyśpisz. Badź otwarty do ludzi, musisz znać swoją wartość i udowadniać to przełożonym wtedy masz kasę za którą idzie wyżyć. 3miasto - podstawę wynegocjujesz do 1400netto (jak masz jaja - kobiety też mniewają) . Co miesiąc dochodzi do tego premia jak wyrabiasz plan - (pracuje od 10 miesięcy 8 razy wyrobiliśmy), żeby mieć premię 400zł jak ktoś tam wyżej pisał to chyba najniższe oferty bez tel trzeba by sprzedawać u nas w salonie premia oscyluje w granicach (500 - 1500zł netto ). 1400zł + min średnio 800zł premii = daje kwotę 2200zł . Jeżeli wyrabiasz plan, za 3 miesiące na kartę Play wchodzi Ci Jagoda - taki dodatek od P4 za wyrabianie ich planów minimalnie jest to 320zł a maksymalnie 820netto. Przeliczcie to sobie i odpowiecie na pytanie czy to co tu piszecie nie mija się z prawdą? Jeśli masz h***y punkt, pokaż na co cie stać i idz do lepszego. Na moim przykładzie jestem studentem zaocznym przychodziłem do punktu jako laik dzisiaj wyrabiam jedne z większych planów w 3mieście, specializuję się w klientach biznesowych, sprawia mi to radość. Przez ostatnie 3 miesiące nie schodziliśmy z wypłat poniżej 2500netto. Jak Ci nie pasuje taka praca za biurkiem, idź na budowę nauczysz sie życia.
brakslow 2014-07-07 11:51:30
To napisane odnośnie zarobków to na prawdę bzdury, nawet jeśli miałes jagodę to rzeczywiście twoje pensja była wyższa ale jagoda wypłacana jest przez P4 a nie przez Viamind a tu mówimy o Viamindzie więc nie mylcie faktów. Co do poprzednich komentarzy odnośnie spóźnień z wypłatami to są fakty, wypłaty rzadko były na czas to nie znaczy że nigdy bo się zdarzały na czas. Moja maksymalna premia wyniosła kiedyś prawie 800 zł netto ale to było tylko raz bo na prawdę była dobra sprzedaż i na dodatek byłem jednym z lepszych sprzedawców. Sam się zwolniłem poniewaz miałem dosyć mobbingu tego się wiecznie nie da tolerować... taka jest prawda i żadne pieniądze nie są warte tego żeby ktoś poniżał czy obrażał a starasz się jako możesz. Nie oszukujmy się każdy wie że firma P4 ma mnóstwo spraw w Sądzie Pracy i tu nie dajmy się oszukać bo takie są fakty. Dużo lepiej zarabia sie w Orange, Plusie a jeśli chodzi o tą firmą to niestety ale mamy do czynienia z ogromnym wyzyskiem i mówi to 90 procent byłych pracowników.
... 2014-09-11 20:05:05
oszuści, jedno mówią drugie robią, sami nachapią się ile da a ludzi za minimum trzymaj, ten cały prezes Cieślikowski i Wietrzyński to hołota, po trupach do celu, chcesz byc traktowany jak śmiec i zarabiac 1400zł idz do VIAMIND !!!!! NIE POLECAM,
1
Ja 2014-10-24 15:35:04
:) widać że jesteś RKSem bo oni też tak pięknie opowiadają na rekrutacji ;)...Viamind jest najbardziej skąpym podwykonawcą PLAYa i to jest udowodnione :). Jak chcecie pracować w PLAY to omijajcie Viamind.....a po za tym ....PLAY ma chore plany do wyrobienia.....a kasa taka sama jak u innych operatorów :)....ale fakt żeby się sparzyć trzeba samemu "dotknąć" .... :) ...
1
4lata 2014-11-04 18:36:14
jak tak czytam to wszystko to co tutaj wypisujecie to się zastanawiam czy na pewno pracuję w tej samej firmie o której jest wątek. Dwa światy czy co? Czy może komentują to hejterzy, którzy jak się zatrudniali to myśleli że praca u operatora (jakiegokolwiek) w salonie to sielanka. Płaca? skoro dostałeś/dostałaś na początek najniższą krajową to może warto spojrzeć najpierw w swoje CV i się zastanowić czy na pewno więcej jesteś wart. Premie 400zł? to ty chyba człowieczku plany musiałeś mieć na poziomie chyba 15-20szt na miesiąc, aneksów nie pisać, a o całej reszcie nie wspomnę. Kolejna rzecz, jak sądzisz że jesteś wart więcej to warto to pokazać, a nie jak polaczky tylko narzekać narzekać i narzekać. Każdy kij ma dwa końce. Ja uważam, że warto i da się wyżyć.
2
do4lata 2015-03-01 13:17:10
Trochę bezczelna jest twoja wypowiedź oceniając pozytywnie firmę nie oznacza że możesz kogoś bezczelnie obrażać i nazywać hejtem tym bardziej że ktoś pisze prawdę. Trochę kultury.Viamind nie jest dobrą firmą i nie ma co się oszukiwać a obrażać to możesz kogoś innego. Jeszcze się przekonasz o tej wspaniałości firmy Viamind i wtedy zobaczysz jak to jest. Jeżeli twój kierownik jest spoko to wiadomo że pracuje się lepiej ale jeśli twój kierownik nie wie na czym polega np. roaming i zadaje ci takie pytanie to chyba świadczy o poziomie firmy no sory ale tak jest prawda.
1
jj 2015-03-17 12:33:41
Podstawa 1400na rękę- jakaś żenada! a co najlepsze czasami zostaje tylko ta podstawa. Przy kosztach życia-tragedia.
4lata 2015-03-21 10:03:12
Jeżeli chodzi o umowy to zazwyczaj jest o pracę, chyba że jesteś studentem to zawsze możesz poprosić o zlecenie i nikt ci tego nie zabroni.
Hahaha 2016-03-11 16:22:25
3500brutto in your dreams :)
Rob 2016-05-07 22:26:39
Pracowałem tam jako Doradca Biznesowy i muszę przyznać, że to były na prawdę super 3 lata. Super kierownik i płaca bardzo fajna. Każda firma ma swoje minusy ale ta ma ich zdecydowanie mało. Ekipa też bardzo fajna. Do dzisiaj jeżdżę tam żeby posiedzieć i pogadać mimo że pracuje już w innej branży.
1
anonim 2016-07-02 01:33:52
Nie ma żadnego pozytywnego aspektu- kierunek emigracja
1
anonimowy 2016-07-02 01:37:37
Kierownik ma 3500 brutto to około 2700 na rękę to jest tak dużo przy takich ogromnych wymaganiach i na głowie cały salon plus sprzedaż no nie powiedziałbym raczej brzmi to marnie lepiej iść pracować na magazyn jako kierownik bez takiego stresu i dostawać 3500 netto! No w sumie cała ta firma jest żałosna na maksa dziwię się że w ogóle płacą jeszcze za moich czasów nie płacili prowizji ani za urlop może coś się zmieniło ale nadal pewnie wystawiają pity za kwoty których nie wypłacali?
1
Pi 2016-08-22 11:37:06
Nie polecam pracy w tej firmie. Problemy z wypłacaniem premii, która jest i tak niższa niż u innych partnerów, nadgodziny, które nie zostają wypłacane. Atmosfera w pracy tak jak ktoś wyżej napisał fatalna. Niewiem czy jest jaki kolwiek kierownik, z którym można normalnie porozmawiać. Radzę omijać tę firmę.
2
masakra 2016-08-29 11:15:30
Zobaczcie ile oni mają ciągle wystawionych ogłoszeń o prace w calej Polsce. w tej firmie dlugo nikt nie popracuje. szkoda czasu. MOBBING i UKŁADZIKI
2
Ja 2016-10-10 16:09:45
1,5 tys na reke ...
warshaw 2016-10-18 00:47:50
pracowałem w warszawie, u nich nie ma żadnych wymogów. rotacja jest dość duża. jeżeli będziesz wykonywał wszystkie polecenia bez mrugnięcia okiem i się przymilał to możesz tam popracować, ale to była jedna z najgorszych spółek w jakich pracowałem, doświadczenie fakt cenne - jak po znajomości można się wybić.
1
Brock 2016-10-18 22:11:50
To widocznie mało gdzie pracowałaś, bo zastanawia mnie skąd masz takie infiormacje i porównania, wiadomo że bywa różnie, ale żeby narzekać w ten sposób to sie nie spotkałem
niezadowolona 2016-11-26 13:30:29
Pracowałam dla ViaMind ponad rok czasu. Na początku było ok, potem kierownik salonu poszedł na długotrwałe L4. Nie był dokonywany w tym czasie remanent. Odchodząc z pracy musiałam z własnej kieszeni oddać za braki nie z mojej winy. Oczywiście byłam informowana, że wszystko jest ok i tak ma być. Nie mając doświadczenia ze starterami - nie potrafiłam ich odrózżnić na początku pracy (w sprzedaży były 4 rodzaje, a w salonie było ich około 13 rodzai - w tym jakieś nieaktualne, po terminie). Wielokrotnie zgłaszałam swoje poglądy - nikt nie reagował. Pilnie potrzebowałam dwóch dni urlopu - nie otrzymałam ich. Nie wspominając o jakimś dłuższym... Dodatkowo usłyszałam, że plan jest ważniejszy niż mój urlop.
Za realizację 120% planu w grudniu 2015 nie otrzymałam ani 1 zł premii, gdyż "były braki w umowie - nieczytelny dowód klienta". Nie miałam wspływu na drukarkę - skanowałam dowody i drukowałam je w dużej rozdzielczości, gdzie nawet ślepy by przeczytał... Wielokrotnie byłam zmuszona brać "szóstki" na siebie, aby osiagnąć plan. Zapewnienie ze strony RKS było takie, że zostanie zwrócona kwota za te umowy - niestety tak się nie stało... Ogólnie na pierwszą pracę - Viamind może być. Na dłuższą metę lizusy i donosiciele mają szansę się wybić. Aaaa, RKS potrafiła dzwonić po nocy (np. po 22:00) żeby zapytać jak zrealizujemy plan, ile umów do końca nam zostało itp. Ogólnie mogę powiedzieć, że mobbing da się odczuć. RKS bez studiów...
Po zwolnieniu odżyłam psychicznie.
1
Zostaw swoją opinię o viamind - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie viamind