brak logo

Enpire

Bydgoszcz

Opinie o Enpire

kandydat 2016-10-14 11:06
Jak ja bylem na rozmowie to babeczka mowila, ze oni teraz mocno sie rozrastaja i potrzebuja wielu pracownikow. Wiec rekrutacje mają caly czas. Podobno sa przygotowani na zatrudnienie kilku/kilkunastu osob. Ja jeszcze czekam na odpowedx jak wypadlem :D
kary 2016-10-17 20:09
kandydat, a kiedy aplikowales i na jakie stanowisko? w takim razie powiedz ile czasu czekales po wyslaniu cv na odpowiedz z biura? jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna teraz? robia jakies testy dla kandydatow czy to normalna rozmowa na temat dosiwadczenia i umiejetnosci?
kandydat 2016-11-02 15:42
Kary - jakos w drugim tyg.pazdziernika. Z tego co pamietam to juz nast.dnia zostalem zaproszony na rozmowe. Odpowiedz juz dostalem, w takim terminie jak zapowiedziala pani, ktora rozmowe prowadzila.
Odpowedz jednak byla negatywna, ale i tak milo bede kojarzyc te firme. Bo rozmowa byla profesjonalna, firma jest ladna, nowoczesna, no i dostalem odpowiedx po rozmowie. W sumie chyba bede jeszcze do nich aplikowac, moze innym razem sie uda :D
kandydat 2016-11-02 15:43
Kary - jakos w drugim tyg.pazdziernika. Z tego co pamietam to juz nast.dnia zostalem zaproszony na rozmowe. Odpowiedz juz dostalem, w takim terminie jak zapowiedziala pani, ktora rozmowe prowadzila.
Odpowedz jednak byla negatywna, ale i tak milo bede kojarzyc te firme. Bo rozmowa byla profesjonalna, firma jest ladna, nowoczesna, no i dostalem odpowiedx po rozmowie. W sumie chyba bede jeszcze do nich aplikowac, moze innym razem sie uda :D
HobbitAW 2016-12-01 09:31
Pracuję w firmie od krótkiego czasu powyżej 2 miesięcy, ale już mam jakiś obraz kreacji firmy- tworzą ją młodzi, ale doświadczeni wykształceni i pracowici, którzy nie skaczą sobie do gardeł, wszyscy są przyjaźnie nastawieni i nie podkładają sobie świń.

Kadra zarządzająca traktuje ludzi z szacunkiem, do wielu spraw podchodząc ze zrozumieniem na bazie partnerstwa, a nie jak w większości firm zachowując się jak "Pan i Władca" do którego strach się odezwać - naprawdę jest ok.

Wynagrodzenie - wynagrodzenie jest ustalane indywidualnie :-)

Praca - warunki pracy w porządku, przepływ informacji również na dobrym poziomie. Nikt nie gania, nie krzyczy, nie unosi się i nie czepia, a co ważniejsze nikt Cię nie poniża. Grunt to samoorganizacja, dbałość o swoje sprawy i będzie dobrze.

Osobiście polecam, jestem zadowolony
3
Logo 2016-12-11 18:19
Firma robi wrażenie bardzo fajnej, młodej i energicznej. Byłam na rekrutacji, ale niestety nikt do mnie nie zadzwonił z odpowiedzią, choć zapewniono, że obojętnie jaka będzie decyzja: pozytywna czy negatywna zadzwonią. Trochę się rozczarowałam...............
Kiero 2016-12-11 19:26
Widzialem ze pojawilo sie ogloszenie na kierowce - ktos cos wie jakie warunki? Najwazniejsze jaka kasa i jaki system?
kiero 2016-12-12 13:34
Czesc, szukam pracy jako kierowca, widzialem ze u nich szukaja do pracy - ktos wie ile placa i w jakim systemie sie jezdzi? z gory dzieki za odpowedz
otua 2016-12-12 16:59
Podbijam pytanie - tez jestem tego ciekaw.
dzwonmilem dzis do księgowosci, ale tam dziewczyna mowiła, że nie wie.
ela 2017-01-05 16:28
system 3+1, zarobki do 6 tys. zł netto
fikus 2017-01-19 14:41
Super ludzie, atmosfera powoduje, że pracujesz 8h i nie wiem, kiedy czas zleciał. Jestem bardzo zadowolony. Kasa na czas, wszystko się zgadza, mój manager - równy gość. polecam
2
OPC 2017-01-20 15:56
Co to za bzdurne komentarze!!!?? Widać że pisane przez pracowników firmy. Każdy kto tam pracował wie że praca na zlecenie za najniższa krajową, a wymagania... proponuje się przekonać
4
Gepetto 2017-01-24 14:15
Nie wiem skąd kolega wyciągnął wnioski na temat pensji i umów. Wydaje mi się, że nawet w przypadku, gdyby opinie pisali wyłącznie pracownicy, to oni właśnie mają najwięcej na temat pracodawcy do powiedzenia. Ja dla mnie warunki są naprawdę dobre. Umowa o pracę na czas nieokreślony, dobra pensja, bardzo fajna atmosfera. Zdecydowanie polecam;)
3
PRZYSŁOWIOWY KOWALSKI 2017-01-25 15:44
Oczywiście, że napisane przez pracowników, a niby przez kogo? Kto wypowie się najlepiej na temat firmy jak nie sami pracownicy- Chyba "Pan Kanapka" nie będzie miał wiele do powiedzenia, prawda? nie rozumiem logiki tego komentarza.

Cóż! żyjemy w kraju, który jest zarażony virusem hejtu, gdzie ludzie z góry negatywnie i bezpodstawnie określają pewne rzeczy, osoby, sytuacje. Natomiast bardzo fascynuje mnie osoba, która wyraża się negatywnie na temat firmy, której kompletnie nie zna, a przede wszystkim wypisująca ewidentnie kłamstwa- co taka osoba ma w głowie, jaki ma cel i skąd taka nienawiść?!

Na szczęście są jeszcze na tym świecie ludzie odporni na panujący hejt :-) i takich właśnie ludzi szuka firma Enpire, a wśród nich jestem ja - zwykły pracownik operacyjny, ale absolutnie zadowolony z pracy, firmy, ludzi i warunków.... :-) ABSOLUTNIE POLECAM


2
Zadowolony pracownik Enpire 2017-01-25 17:32
Ja powiem tak - jestem oburzony tym negatywnym komentarzem wyzej, ktory jest klamliwy. Jestem zadowolonym pracownikiem Enpire i musze stanac w ich obronie. Pracuje tu niecale dwa lata i nie wyobrazam sobie zmienic pracodawcy. To, jaka tu panuje atmosfera, jak sie dba o pracownika, o jego komfort pracy, a nawet o jego zycie prywatne - to po prostu ze swieca szukac takiej firmy. Szef - rowny gosc! Zawsze mozna z nin pogadac i zawsze pomoze. Dodam jeszcze ze mam umowe o prace i dofinansowanie do silowni.
1
Zadowolony pracownik Enpire 2017-01-26 09:11
Powiem tak - jestem bardzo zadowolonym pracownikiem Enpire, wiec czuje sie w obowiazku odniesc sie do tego klamliwego komentarza. Pracuje tutaj niecale dwa lata i nie wyobrazam sobie zmienic pracodawcy.
To, w jaki sposob dba sie tutaj o pracownika, o jego komfort pracy, a nawet zycie prywatne - to ze swieca szukac takiej firmy! Szef - rowny gosc! Zawsze mozna z nim porozmawiac, zawsze pomoze. Atmosfera moim zdaniem jest tu idealna. Dodam jeszcze, ze mam umowe o prace i dofinansowanie do silowni.
2
lucky 2017-02-03 10:40
Witam. Mógłby ktoś odpowiedzieć mi na pytanie, czy rozmowa kwalifikacyjna prowadzona jest w języku angielskim? W ofercie pacy nie ma wzmianki na temat poziomu znajomości języków obcych, jednakże firma ta zajmuje się również spedycją międzynarodową, więc zapewne jakiś wymóg jest.
Ola 2017-02-08 15:40
6 tysięcy nikt tam na oczy nie widział.
3
Magdalena K. 2017-02-08 17:38
Ja byłam na rozmowie i z tego co wiem j.angielski jest mile widziany, ale bez znajomości tego języka również zatrudniają. Pani, która prowadziła za mną rozmowę zapytała o znajomość języka angielskiego, odpowiedziałam, że komunikatywny i że się dogadam :D Myślałam, że na tym zakończy się ten wątek, jednak ona zapytała po angielsku chyba czy się stresuję, ale że tak naprawdę nie do końca znam angielski to nie potrafiłam jej w ogóle odpowiedzieć :D i nie jestem nawet pewna czy o to zapytała :D także wyszło śmiesznie ;) Kontynuowałyśmy rozmowę w jęz.polskim. Ogólnie się nie dostałam, ale to chyba nie przez brak znajomości języka, tylko przyznam szczerze, że po tej wpadce to już się tak zestresowałam, że nie wiem co mówiłam i wypadłam naprawę źle.. Już nie będę kłamać na rozmowach ;) Mimo wszystko firma zrobiła dobre wrażenie, chyba sami młodzi ludzie tam pracują. A rozmowa naprawdę super, bo z jednej strony profesjonalna, ale z drugiej taka jakby przyjazna, z uśmiechem. W sumie to najprzyjemniejsza rozmowa na jakiej byłam. Trochę szkoda, że się nie dostałam.
3
izzy 2017-02-24 09:31
Dzień dobry, czy ktoś mógłby powiedzieć coś więcej o zarobkach pracownika biurowego w tej firmie? Czy płacą tak jak w Atosie? Chociaż przedział jakiś 2000-2500 na rękę czy 2500 - 3000 na rękę? Czy więcej? Czy mniej?
lolek 2017-03-03 09:53
Nie trzeba mieć wyższego, ale jest mile widziane ;)
2
zzz 2017-04-07 09:39
To nie jest Atos!!! Co Ty człowieku porównujesz.
1
Anna P 2017-04-21 12:14
Jestem zachwycona rozmową rekrutacyjną! Dostałam emaila z potwierdzeniem rozmowy rekrutacyjnej (pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło) wraz z instrukcją jak ma trafić do siedziby.
Na początku musiałam chwilę zaczekać na korytarzu - w tym czasie przewijali się sami młodzi, uśmiechnięci ludzie, którzy w większości byli w wirze pracy (ciągle rozmawiali przez kom.), ale witali się ze mną tak miło, np."cześć, powodzenia na rozmowie", albo pytali na jakie stanowisko kandyduje - jestem pod ogromnym wrażeniem jak tam jest miło! :) Sama rozmowa też ciekawa - dziewczyna, która prowadziła była miła i się uśmiechała (a to też mi się nie zdarzyło :D), ale była przy tym bardzo profesjonalna i muszę przyznać że to była oryginalna rozmowa- inne pytania nich dotychczas otrzymywałam na poprzednich rozmowach. Miałam wrażenie, że to taka prawdziwa rozmowa XXI wieku, i że oni chyba dokładnie wiedzą kogo szukają i wiedzą jak to robić. Mam ogromną nadzieję, że dostanę się do tej firmy, bo tu naprawdę aż chce się pracować. I oby było więcej takich firm, bo z nich naprawdę warto brać przykład. :)
1
Przyszły handlowiec w Enpire :) 2017-05-31 12:37
Czesc wszystkim, zauwazylam ostatnio, ze prowadzona jest rekrutacja na stanowisko Handlowca. Zglosilam sie i od razu zadzwonil moj tel.z zaproszeniem na rozmowe.
Nast.dnia bylam juz u nich na rozmowie kwalifikacyjnej, ktora byla calkiem spoko, taka troche nietypowa ;) Zostalam zaproszona do chillout roomu - dziewczyna ktora prowadzila rozmowe wytlumaczyla mi, ze maja jakas niespodziewana sytuacje i w chwili obecnej nie ma wolnej sali konferencyjnej w ktorej zawsze takie rozmowy sie odbywaja, a nie chciala tez zebym musiala czekac - dlatego tam zostalam poproszona i przyznam szczerze, to bylo bardzo przyjemne :D Bo pokoj nietypowy - malo biurowy :) Lezaki, zdjecia pracownikow na scianach, stol do ping-ponga, stol do pilkarzykow, dart, mega telewizor i inne :D Od razu pomyslalam, ze chce tam pracowac :D bo ze swieca szukac pracodawce, ktory nie zaluje pieniedzy na takie rozrywki dla pracownikow.
Rozmowa fajna - prowadzila dziewczyna od HR i manager dzialu Handlowego.
I w zasadzie tak jak pisala dziewczyna przede mna - nowoczesnie. Czuc bylo swiezosc w nich :)
Czekam na odpowiedz :) mocno licze na to, ze sie uda.

2
GWsp 2017-06-08 21:41
Dobrze Hr'owcy - już przestańcie mlaskać typowymi, sztucznie pompowanymi opiniami - skoro nie potraficie pełnić swoich obowiązków prawidłowo, nie wiecie co to m.in. "marketing szeptany" i nie potraficie go zastosować w praktyce, to po co ta cała szopka? Po co wypisujecie komentarze za pracowników, czy za kandydatów- to jest jawne wprowadzanie ludzi w błąd. Rozumiem, że masowo zbieracie aplikacje i Wasz dział HR, pewnie jest z tego rozliczany- z ilość CV jak to bywa w typowych firmach- ale sugeruję aby HRowcy zmienili strategię rekrutacji, bo tak sukcesu nie odniesiecie - no chyba, że komuś na tym totalnie nie zależy, albo sprawami HRu zajmują się niekompetentni ludzie
Niestety rzeczywistość nie jest taka kolorowa jak by się mogło wydawać - na goworku wszystko brzmi wspaniale, do czasu.

Warunki pracy są jak w 90% innych firm - piłkarzyki czy stół do pingponga rodziny nie wyżywią- więc nie rozumiem tej "fascynacji" Wynagrodzenie też bez rewelacji.
Ale dużym Problemem niestety jest nastawienie szefa, który nawet nie próbuje ze swoimi pracownikami zbudować choćby nici porozumienia, złapać jakikolwiek kontakt - zagadać, uśmiechnąć się, być po prostu przyjemniejszym, bardziej ludzkim i wyluzowanym. Ponadto barierą w rozwoju firmy jest kadra managerska. Managerowie generalnie to grupa kumpli - 3/4 z nich niestety ma małą widzę, małe umiejętności i brak kompetencji jak na taki etap firmy - ich funkcja sprawdzała się w przypadku małej firmy, ale jeżeli Prezes stawia na rozwój i zadowalającą rentowność to trzeba zatrudnić kogoś bardziej wykwalifikowanego, doświadczonego, sprawnego i szybkiego. Na tym etapie rozwoju firmy Panowie powodują jej regresję po przez swoje zaniedbania, brak umiejętności szybkiego podejmowania decyzji oraz sprawności działania.

Jeżeli nad tymi czynnikami firma popracuje to wtedy może i będzie tak kolorowo.
3
Ewelina Słowik HR Manager ENPIRE 2017-06-12 10:22
Droga konkurencjo, może ciężko Tobie uwierzyć w tak wiele pozytywnych, prawdziwych komentarzy, ale muszę Cię rozczarować - HR ENPIRE nie pisze tu opinii, jeśli takowe się pojawiają są podpisane imieniem i nazwiskiem pracownika. Nasza firma nie jest typowa i nie zbieramy jak to piszesz - masowo CV natomiast rozumiem, że Twoje doświadczenie wskazuje na inne praktyki rynkowe. Sukces już odnosimy, ale miło nam, że się o nas troszczysz :)
Każdego fascynuje coś innego, jednak moje doświadczenie pokazuje, że niewiele jest organizacji o tak dużej swobodzie działania pracowników, dbałości o ich potrzeby, nie tylko finansowe i dobrej atmosferze. Rodzinny klimat, życzliwość i wzajemne wparcie jest czymś mało spotykanym na dzisiejszym rynku pracy. Gwarantuję również, że nasi pracownicy, którzy angażują się w swoją pracę i wdrażają sugestię managerów osiągają niebywały sukces zarówno finansowy jak i rozwojowy. To nie jest miejsce dla osób przeciętnych i takich nie szukamy. Osoby nie mające zbyt dużej ambicji nie będą zadowolone z pracy w naszej firmie.
Kimkolwiek jesteś - życzymy sukcesów i mniej powodów do frustracji.
5
SYMPATYK ENPIRE 2017-06-12 10:47
Mnóstwo dziś nielojalnych ludzi - otrzymują możliwość rozwoju, wsparcie, uczysz ich wszystkiego od początku do końca, a oni przy spadku zaangażowania i własnej porażce wylewają tu żal, winiąc wszystkim, ale nie siebie. Pewnie masz nieograniczone możliwości wykorzystania w konkurencji tego wszystkiego czego nauczyłeś się u nas. Prawda i uczciwość na końcu wygrywa. Trzymam kciuki za ENPIRE.
1
:) 2017-06-26 09:45
Z ciekawosci weszłam na te stonkę, sprawdzic co w Enpire slychac - widze, ze pojawiaja sie rózne opinie, dlateggo pozwolę sobie napisać jaką mam ja :)
Pracowalam w Enpire 3 miesiace, po okresie próbnym nie zostala mi przedłużona umowa.
To bylo pod koniec zeszłego roku. Mimo tego opinię mam dobrą :)
Decyzja o nieprzedłuzeniu umowy była naszą wspolną. Przyszlam tam znajac zawód spedytora z teorii, w praktyce okazało się, ze to jednak nie dla mnie. Praca zbyt dynamiczna i trochę za bardzo stresująca jak dla mnie. Jednak ludzie bardzo fajni! I manager, który mnie uczył też bardzo fajny, darzę go duzym szacunkiem. Tak samo jak osoba, ktora mnie wprowadzala do firmy - ciepla, zawsze usmiechnieta i mila, a przede wszystkim mega pomocna. O co bym nie poprosila/zapytala od razu była reakcja i działanie.
To sprawilo, ze czulam sie ważna w tej firmie, a nie jak taki pionek... Przez te 3 miesiace uczestniczylam w dwoch wyjsciach integracyjnych i szczerze moge powiedziec, ze tam pracuja naprawde fajni ludzie. Na poziomie, z poczuciem humoru - az chce sie z nimi przebywac :)
Mam kontakt z dwoma osobami, ktore caly czas tam pracuja i mowią, ze caly czas tak jest.
Takze mowcie co chcecie, ja uwazam, ze to jest bardzo fajne miejsce pracy. :)
2
alex 2017-07-04 15:21
Hej a miałeś papiery, że jestes spedytorem. Może dlatego Cie nie chcieli?
Rada 2017-08-31 23:14
Młody zespół... A jakby ktoś starszy aplikował, to co? Dyskryminacja?
Ewa 2017-09-01 13:38
Duchem młody!
1
Riri 2017-10-04 15:36
Wysłałam CV a tu nic czekam i czekam ... Jeśli odzywają się dzień po to chyba nic z tego Szkoda bo praca rozwojowa i zachęcająca
1
nowa 2017-10-09 12:47
Pierwsze wrażenie po rozmowie telefonicznej super. Pani, która dzwoniła była bardzo miła jednak na rozmowie kwalifikacyjnej zraził mnie dystans oraz brak podania ręki (przy przywitaniu i po odbytej rozmowie) - wydaje się to być bardzo ważnym elementem. Zostałam poinformowana kiedy otrzymam informację zwrotną jednak po upływie czasu sama skontaktowałam się z firmą i otrzymałam tylko wiadomość, że nie przeszłam do następnego etapu bez żadnego uzasadnienia.
W ofercie było napisane, że jest to umowa o pracę jednak podczas rozmowy okazało się, że najpierw jest to umowa zlecenie na 3 miesiące.
2
T.K. 2017-10-09 15:04
Za najniższą?
Void 2017-10-09 22:41
Pozytywne opinie o firmie?
Cud jakiś.

Jakie mają wymagania na dzień dobry?
Szukają doświadczonych czy dają szansę się rozkręcić?
Wymagają własnej bazy klientów, czy spedytor też ma być handlowcem?

Pozdrawiam
nowa 2017-10-10 07:43
z tego co się dowiedziałam na początku proponują nieznacznie większą kwotę niż najniższa krajowa.
Megi 2017-10-10 10:28
Czy osoby w wieku 35 lat mają jakiekolwiek szanse ?
Rect 2017-10-10 10:29
Z tego co widzę, to prowadzą wiele rekrutacji w jednym momencie, więc pewni dlatego nie odpowiadają codziennie. Do mnie zadzwonili po 4 dniach od czasu jak wysłałam CV i zostałam zaproszona na rozmowę :) :) Teraz czekam i dam znać :)
Agnieszka 2017-10-10 10:37
Moja rozmowa była miła. Panie, ktore prowadzily byly usmiechniete i uprzejme
i pamietam, że przywitaly się ze mna poprzez podanie reki.
Dlatego jestem zdziwiona, że ktos mogl miec inaczej ;)
Ja wspominam dobrze i czekam na pozytywna odpowiedx :)
1
T.K. 2017-10-10 13:21
A jak to wygląda z premia? Możesz cos wiecej opowiedzieć? Proszę ☺Można negocjować podstawę? Czy angielski na poziomie B1 wystarczy? A jak po próbnym z umową?
księgowa 2017-10-10 19:50
jak wygląda praca w księgowości w tej firmie ? na jakim poziomie są wynagrodzenia ? ile osób pracuje ?
Ja 2017-10-10 21:21
Też umowa zlecenie na jakie stanowisko?
nowa 2017-10-11 08:50
wydaje mi się, że nie negocjują podstawy - jak powiesz za dużo to nie przechodzisz dalej. Język angielski nie był sprawdzany ani podczas rozmowy telefonicznej ani podczas rozmowy w biurze. Po umowie próbnej podobno umowa na czas nieokreślony.
Patrycja G 2017-10-11 11:29
Ja byłam na rozmowie na księgową. Rozmowa była fajna - jedna pani (dosyć młoda, od HR) zadawała różne pytania żeby poznać charakter, temperament, zainteresowania, poglądy itp., a druga (taka starsza, księgowa) zadawała naprawdę rzeczowe pytania dotyczące doświadczenia i umiejętności.
Powiedzieli mi, że zespół wygląda tak: księgowość 6 osób + główna księgowa , administracja 14 osób.
Ale że ten stan będzie się powiększać, bo się szybko rozwijają.
Co jeszcze mogę dodać - mają ładne biuro, naprawdę przyjemne wnętrza, no i w centrum miasta. I pracownicy, których spotkałam jak czekałam na rozmowę byli bardzo uprzejmi.
1
Sp 2017-10-11 11:44
Ja akurat zapytalam o mozliwosc negocjacji podstawy, ze wzgledu na to, ze znam j.francuski (mam udokumentowany poziom C1). I kobieta z ktorą rozmawialam powiedziala, ze jak najbardziej mozemy negocjowac, ale nie teraz, bo ona nie jest decyzyjna, tylko podczas drugiego etapu z managerem.
Tedi 2017-10-11 13:26
Tez bylem ostatnio na rozmowie. Ja mam 24 lata i w większosci widziałem same młode osoby, ale widzialem tez taka kobiete na oko okolo 40 lat. Biuro fajne, ludzie wydają sie byc bardzo spoko, ale minus - parking :/ dlugo szukałem miejsca, ostatecznie zaparkowalem na platnym...
Rozmowa chya OK, i kobieta na pewno podala mi dlon :D pamietam, bo az się zdziwilem, ze ma tyle sily :D
Madzia 2017-10-11 13:32
Hey, hey, hey! :)
Widzę, że ten profil żyje :) Może w takim razie ktoś mi powie czy był na rozmowie do działu HR?
Wysłałam CVkę i czekam na zaproszenie ;) Ale chętnie bym się przygotowała :)
Kandydatka do HR 2017-10-13 09:51
O! Dołączam się do prośby, bo też wysłałam CVkę i czekam na wieści :)
Katarzyna 2017-10-17 08:00
Cześć. Angielski jest weryfikowany, tylko wtedy, kiedy takie oczekiwanie wystąpi w ogłoszeniu.
Iza P 2017-10-17 08:04
Hej, ja zostałam zaproszona na rozmowę w przyszłym tygodniu. Dam Wam znać.
Zostaw swoją opinię o Enpire - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Enpire