brak logo

Enpire

Bydgoszcz

Opinie o Enpire

asH 2016-04-18 11:49
Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej, mają fajne i nowoczesne biuro i po tym co mówiła pani od rekrutacji mają mega atmosferę i się bardzo integrują, a co do pracy wszystkiego można się nauczyć i inni pomagają w tym, są na bieżąco szkolenia. Obyyyy się udało :P
1
Baś 2016-04-21 09:47
Czytam te opinie i coraz bardziej się przekonuję, żeby spróbować, bo nie mam ani doświadczenia ani wykształcenia związanego z transportem. Czy ktoś może mi napisać, czy faktycznie jest łatwo się wdrożyć? Szybko się uczę, ale chciałabym wiedzieć, czy nie będzie to problemem dla pracodawcy, gdyby ewentualnie mnie przyjął.
2
jarek 2016-04-25 08:14
na pewno pierwszy miesiąc to będzie nauka, ale skoro nie trzeba mieć doświadczenia to znaczy, że wszystkiego uczą od podstaw i nie ma się czym przejmować :) poza tym wiedzy może trochę jest, ale z pewnoscią da się wszystko ogarnąć, to nie są bardzo trudne zagadnienia
1
Dominik 2016-05-04 15:34
Widziałem na face, że cały czas poszukują nowych pracowników.
Trochę się naczytałem także też spróbuję.
Dam znać jak będę po rozmowie ;)
1
Rocky Balboa 2016-05-10 12:11
Ja byłem na rozmowie wczoraj, fajna babeczka prowadziła :D
Trzymajcie kciuki. Czuję, że będzie dobrze!
1
Rocky Balboa 2016-05-13 11:51
Zostałem zaproszony na II etap! Czy ktoś z was miał II etap tutaj? Na czym to polega? Będzie jakiś test?
Ktoś? Coś?
Pomocy? :D
3
Weronika 987 2016-05-17 12:03
Ja byłam, prowadzili dwaj mężczyźni. Zadawali bardzo ciekawe pytania, pierwszy raz byłam na takiej rozmowie. Ogólnie było sympatycznie :)
Była część w jęz.angielskim, obawiam się tego jak wypadłam :D
Teraz czekam na ostateczną odpowiedź ;)
2
Artur C. 2016-05-30 11:36
Miałem ok.2 tygodnie temu II etap tutaj. Też prowadzili dwaj faceci.
Chyba fajni goście. Co prawda byli bardzo profesjonalni, ale miałem wrażenie, że prywatnie są fajnymi ziomkami :)
Otrzymałem później pozytywną odpowiedź, jednak z powodów osobistych musiałem zrezygnować i wyjeżdżam teraz na pół roku za granicę. Nie ukrywam, że bardzo zależy mi na pracy u nich, i kiedy im to powiedziałem to mimo wszystko zapraszają mnie do siebie. Powiedzieli, że się mocno rozrastają i znajdę u nich pracę po powrocie, także cieszę się, że mam gdzie wracać.
2
Hania53 2016-06-02 14:00
Ostatnio się do nich zgłosiłam, bo oferują płatny staż.
Dopiero skończyłam liceum, więc chętnie zaczęłabym właśnie od stażu,
ale obawiałam się, że jestem za młodziutka żeby przyjść do takiej firmy.
Zadzwoniłam do sekretariatu zapytać o to, jednak Pani w słuchawce powiedziała, że nie mają wymagań wiekowych i zachęcała żebym wysłała swoje CV. Była tak miła, że od razu to zrobiłam, a po godzinie oddzwonili i zaprosili mnie na rozmowę! W poniedziałek idę na rozmowę i zobaczymy ... ;-)
1
Darek 2016-06-09 12:54
Zauważyłem, że znów trwa rekrutacja. Zastanawiam się czy taki przemiał tam jest, czy może rozrastają się tak szybko. Ktoś wie?
2
Anka Skakanka 2016-06-10 09:35
Z tego co wiem, to tak szybko się rozrastają. Ostatnio nawet zmienili miejsce siedziby, bo w poprzednim już się nie mieścili :D
Moja kumpela tam pracuje i mi to mówiła. Ona przyszła tam na staż, a teraz ma normalnie umowę o pracę, także super.
2
Paulina Z. 2016-06-15 17:00
Skoro tak polecacie to też wysyłam swoje CV :D Widziałam, że szukają kogoś do działu handlowego. Ciekawa jestem na czym dokładnie polega ta praca. Mam nadzieję, że dowiem się podczas rozmowy. ;)
2
Aleksandra S. 2016-06-17 12:05
Ostatnio miałam przyjemność współpracować z firmą ENPIRE. Jestem pod dużym wrażaniem :) U nas w firmie korzystamy z transportu już od wielu lat, jednak pierwszy raz mieliśmy okazję współpracować z tak profesjonalną firmą. Usługa wykonana wzorowo, na bieżąco byliśmy o wszystkim informowani, w każdym momencie doskonale wiedzieliśmy gdzie znajduje się auto. Spedytor konkretny i bardzo uprzejmy. Za usługę zapłaciliśmy niewiele więcej niż to ile płaciliśmy poprzedniej firmie, jednak za tę jakość to z przyjemnością wykonałam przelew dla ENPIRE. Polecam, na pewno się nie zawiedziecie. :)
2
dyb 2016-07-01 11:40
spoko lokalizacja i dobry dojazd
1
Szymon 2016-07-01 11:49
Czesc, widzialem, ze szukaja handlowca. trzeba miec prawko? bo w sumie w wymaganiach nie ma. ktos wie?
1
Mart 2016-07-06 17:11
Jak nie ma w wymaganioach to pewnie nie trzeba :D :D
1
gim 2016-07-15 13:08
O kurcze, ile fajnych opinii, az milo :) Ja znalazlam ogloszenie o prace w swojej uczelni, wiec to chyba spoko firma, skoro uczelnia wyzsza ja reklamuje. Akurat szukam pracy na wakacje. Wiecie czy przyjmuja tak, ze tylko na okres wakacyjny?
2
kaS780 2016-07-18 10:08
Tylko na wakacje to raczej nie. Ja tu jestem od dwoch miesiecy. Przyszlam bez doswiadczenia. Wszystkiego ucza mnie od podstaw, inwestuja czas i pieniadze, chca zebym zostala dluzej. Otwarcie mowia o tym, ze szukaja pracownikow do wieloletniej wspolpracy. A takich stanowisk dorywczych na 1-2 miesiace to tutaj nie ma. Jak chcesz prace tylko na wakacje to moze w jakiejs produkcyjnej firmie poszukaj? Takiej, ktora ma w tej chwili swoj sezon.
2
Przemek 2016-07-21 13:41
Znalazłem ogłoszenie o naborze na stanowisko "pracownik operacyjny w dziale specycji" (Bydgoszcz). Co powiecie więcej o pracy tego typu? Jakie zarobki, atmosfera itd.? Czy pozyskiwanie, poszukiwanie nowych klientòw na usługi spedycyjne to głòwne zadanie takiego pracownika? Z gòry dziękuję za informację :)
1
Si 2016-08-08 13:18
Byłem na rozmowie z sprawie pracy na własnie to stanowisko, pani ktora rekrutowała opowiadała dosyc mocno o obowiązkach na tym stanowisku. Trzeba tez pozyskiwac klientów, ale glowne zadanie to organizacja transportu. Mają też dzial handlowy, ktory pozyskuje klientów.
Zarobki: podstawa + premia. Podstawa to na szczęście nie jest jakąs najnizsza krajowa czy cos, a premia uzależniona od wynikow. Jesli chodzi o atmosferę, to widzialem ze tam pracują same mlode osoby.
I podobno barddzo tam dbają o to, żeby wszyscy dobrze się czuli. Mają tez chilling room dla pracowników, fajna sprawa. Moje wrażenie jest takie, że to naprawde bardzo spoko firma ;)
2
ablo 2016-08-16 08:12
Hey, hey! Ja byłam. Rozmowa w sumie standardowo,spoko - pytali o doświadczenie, umiejętności, był czas na taką luźniejszą rozmowę. Tęstu nie było, ale rozmowa miła. Mają bardzo ładne biuro no i lokalizacja fajna, bo cnetrum miasta. Licze na to, że odpowiedz bedzie pozytywna.
2
W82 2016-08-17 15:55
Powiesz coś więcej o wynagrodzeniu Si??
1
W82 2016-08-17 15:57
I o czasie pracy jesli możesz..
1
Si 2016-08-31 14:59
Pracuja od pn-pt od 8.00 - 16.00.
2
COR 2016-08-31 15:06
Siemka, ja bylam. Rozmowa fajna, mocno pytali o doswiadczenie - dokładnie musialam powiedzieć czym sie zajmowałąm i jaki byl mój zakres obowiązków, co potrafie itp. Oglolnie ta osoba na poczatku będzie musiala wystawiać dużo faktur.
Ta praca jest o tyle ciekawa, że tak - oni pracują na pełnej ksiegowości i planuja też nowego pracownika dużo nauczyć z spraw ksiegowych. Więc w końcu jakaś porzadna firma w której mozna zdobyć doświadczenie.
2
Mania 2016-09-18 15:20
Ogólnie rozmowa przebiegła w miłej atmosferze byłam przekonana, że dobrze mi poszło. Zadzwoniłam po ok. 2 tygodniach chcą dowiedzieć się na jaki etapie jest rekrutacja jednak Pani która prowadziła ze mną rozmowę nie raczyła odebrać telefonu ani oddzwonić. W mojej opinii firma wypada średnio tak traktując osobę która stara się o pracę u nich nawet, jeżeli nie chcieli mnie zatrudnić wypadało odebrać telefon i powiedzieć konkretnie, że nie decydują się mnie zatrudnić. W ten sposób firma straciła dużo w moich oczach, a idąc na rozmowę po wcześniejszym czytani opinii miałam bardzo dobre zdanie o nich.
10
Monika Nowak, Specjalista ds.HR. 2016-10-10 14:09
Dzień dobry Pani Maniu,
otrzymała Pani ode mnie odpowiedź z wynikiem rekrutacji.
Wysłałam ją emailowo, na adres podany w CV.
Być może mój email trafił do Spamu? Proszę sprawdzić skrzynkę emailową.
Jeżeli dzwoniła do mnie Pani, a ja nie odebrałam ani nie oddzwoniłam - to najmocniej przepraszam.
Codziennie otrzymuję wiele telefonów, czasami nie mogę odebrać, jednak zawsze oddzwaniam.
Jeśli do Pani nie oddzwoniłam to niestety musiałam coś przeoczyć, za co jeszcze raz przepraszam.
Przykro mi, że w taki sposób nas Pani odebrała, jednak proszę mi wierzyć - to musiało być nieporozumienie.
Dokładamy wszelkich starań aby wszystkie osoby, które do nas aplikują były dobrze traktowane.
Dla nas najważniejszy jest człowiek, także nie pozwolilibyśmy sobie świadomie na takie zachowanie.
Mam nadzieję, że zmieni Pani o nas zdanie.
Pozdrawiam serdecznie.
8
kandydat 2016-10-14 11:06
Jak ja bylem na rozmowie to babeczka mowila, ze oni teraz mocno sie rozrastaja i potrzebuja wielu pracownikow. Wiec rekrutacje mają caly czas. Podobno sa przygotowani na zatrudnienie kilku/kilkunastu osob. Ja jeszcze czekam na odpowedx jak wypadlem :D
kary 2016-10-17 20:09
kandydat, a kiedy aplikowales i na jakie stanowisko? w takim razie powiedz ile czasu czekales po wyslaniu cv na odpowiedz z biura? jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna teraz? robia jakies testy dla kandydatow czy to normalna rozmowa na temat dosiwadczenia i umiejetnosci?
kandydat 2016-11-02 15:42
Kary - jakos w drugim tyg.pazdziernika. Z tego co pamietam to juz nast.dnia zostalem zaproszony na rozmowe. Odpowiedz juz dostalem, w takim terminie jak zapowiedziala pani, ktora rozmowe prowadzila.
Odpowedz jednak byla negatywna, ale i tak milo bede kojarzyc te firme. Bo rozmowa byla profesjonalna, firma jest ladna, nowoczesna, no i dostalem odpowiedx po rozmowie. W sumie chyba bede jeszcze do nich aplikowac, moze innym razem sie uda :D
kandydat 2016-11-02 15:43
Kary - jakos w drugim tyg.pazdziernika. Z tego co pamietam to juz nast.dnia zostalem zaproszony na rozmowe. Odpowiedz juz dostalem, w takim terminie jak zapowiedziala pani, ktora rozmowe prowadzila.
Odpowedz jednak byla negatywna, ale i tak milo bede kojarzyc te firme. Bo rozmowa byla profesjonalna, firma jest ladna, nowoczesna, no i dostalem odpowiedx po rozmowie. W sumie chyba bede jeszcze do nich aplikowac, moze innym razem sie uda :D
HobbitAW 2016-12-01 09:31
Pracuję w firmie od krótkiego czasu powyżej 2 miesięcy, ale już mam jakiś obraz kreacji firmy- tworzą ją młodzi, ale doświadczeni wykształceni i pracowici, którzy nie skaczą sobie do gardeł, wszyscy są przyjaźnie nastawieni i nie podkładają sobie świń.

Kadra zarządzająca traktuje ludzi z szacunkiem, do wielu spraw podchodząc ze zrozumieniem na bazie partnerstwa, a nie jak w większości firm zachowując się jak "Pan i Władca" do którego strach się odezwać - naprawdę jest ok.

Wynagrodzenie - wynagrodzenie jest ustalane indywidualnie :-)

Praca - warunki pracy w porządku, przepływ informacji również na dobrym poziomie. Nikt nie gania, nie krzyczy, nie unosi się i nie czepia, a co ważniejsze nikt Cię nie poniża. Grunt to samoorganizacja, dbałość o swoje sprawy i będzie dobrze.

Osobiście polecam, jestem zadowolony
3
Logo 2016-12-11 18:19
Firma robi wrażenie bardzo fajnej, młodej i energicznej. Byłam na rekrutacji, ale niestety nikt do mnie nie zadzwonił z odpowiedzią, choć zapewniono, że obojętnie jaka będzie decyzja: pozytywna czy negatywna zadzwonią. Trochę się rozczarowałam...............
Kiero 2016-12-11 19:26
Widzialem ze pojawilo sie ogloszenie na kierowce - ktos cos wie jakie warunki? Najwazniejsze jaka kasa i jaki system?
kiero 2016-12-12 13:34
Czesc, szukam pracy jako kierowca, widzialem ze u nich szukaja do pracy - ktos wie ile placa i w jakim systemie sie jezdzi? z gory dzieki za odpowedz
otua 2016-12-12 16:59
Podbijam pytanie - tez jestem tego ciekaw.
dzwonmilem dzis do księgowosci, ale tam dziewczyna mowiła, że nie wie.
ela 2017-01-05 16:28
system 3+1, zarobki do 6 tys. zł netto
fikus 2017-01-19 14:41
Super ludzie, atmosfera powoduje, że pracujesz 8h i nie wiem, kiedy czas zleciał. Jestem bardzo zadowolony. Kasa na czas, wszystko się zgadza, mój manager - równy gość. polecam
2
OPC 2017-01-20 15:56
Co to za bzdurne komentarze!!!?? Widać że pisane przez pracowników firmy. Każdy kto tam pracował wie że praca na zlecenie za najniższa krajową, a wymagania... proponuje się przekonać
2
Gepetto 2017-01-24 14:15
Nie wiem skąd kolega wyciągnął wnioski na temat pensji i umów. Wydaje mi się, że nawet w przypadku, gdyby opinie pisali wyłącznie pracownicy, to oni właśnie mają najwięcej na temat pracodawcy do powiedzenia. Ja dla mnie warunki są naprawdę dobre. Umowa o pracę na czas nieokreślony, dobra pensja, bardzo fajna atmosfera. Zdecydowanie polecam;)
3
PRZYSŁOWIOWY KOWALSKI 2017-01-25 15:44
Oczywiście, że napisane przez pracowników, a niby przez kogo? Kto wypowie się najlepiej na temat firmy jak nie sami pracownicy- Chyba "Pan Kanapka" nie będzie miał wiele do powiedzenia, prawda? nie rozumiem logiki tego komentarza.

Cóż! żyjemy w kraju, który jest zarażony virusem hejtu, gdzie ludzie z góry negatywnie i bezpodstawnie określają pewne rzeczy, osoby, sytuacje. Natomiast bardzo fascynuje mnie osoba, która wyraża się negatywnie na temat firmy, której kompletnie nie zna, a przede wszystkim wypisująca ewidentnie kłamstwa- co taka osoba ma w głowie, jaki ma cel i skąd taka nienawiść?!

Na szczęście są jeszcze na tym świecie ludzie odporni na panujący hejt :-) i takich właśnie ludzi szuka firma Enpire, a wśród nich jestem ja - zwykły pracownik operacyjny, ale absolutnie zadowolony z pracy, firmy, ludzi i warunków.... :-) ABSOLUTNIE POLECAM


2
Zadowolony pracownik Enpire 2017-01-25 17:32
Ja powiem tak - jestem oburzony tym negatywnym komentarzem wyzej, ktory jest klamliwy. Jestem zadowolonym pracownikiem Enpire i musze stanac w ich obronie. Pracuje tu niecale dwa lata i nie wyobrazam sobie zmienic pracodawcy. To, jaka tu panuje atmosfera, jak sie dba o pracownika, o jego komfort pracy, a nawet o jego zycie prywatne - to po prostu ze swieca szukac takiej firmy. Szef - rowny gosc! Zawsze mozna z nin pogadac i zawsze pomoze. Dodam jeszcze ze mam umowe o prace i dofinansowanie do silowni.
1
Zadowolony pracownik Enpire 2017-01-26 09:11
Powiem tak - jestem bardzo zadowolonym pracownikiem Enpire, wiec czuje sie w obowiazku odniesc sie do tego klamliwego komentarza. Pracuje tutaj niecale dwa lata i nie wyobrazam sobie zmienic pracodawcy.
To, w jaki sposob dba sie tutaj o pracownika, o jego komfort pracy, a nawet zycie prywatne - to ze swieca szukac takiej firmy! Szef - rowny gosc! Zawsze mozna z nim porozmawiac, zawsze pomoze. Atmosfera moim zdaniem jest tu idealna. Dodam jeszcze, ze mam umowe o prace i dofinansowanie do silowni.
1
lucky 2017-02-03 10:40
Witam. Mógłby ktoś odpowiedzieć mi na pytanie, czy rozmowa kwalifikacyjna prowadzona jest w języku angielskim? W ofercie pacy nie ma wzmianki na temat poziomu znajomości języków obcych, jednakże firma ta zajmuje się również spedycją międzynarodową, więc zapewne jakiś wymóg jest.
Ola 2017-02-08 15:40
6 tysięcy nikt tam na oczy nie widział.
3
Magdalena K. 2017-02-08 17:38
Ja byłam na rozmowie i z tego co wiem j.angielski jest mile widziany, ale bez znajomości tego języka również zatrudniają. Pani, która prowadziła za mną rozmowę zapytała o znajomość języka angielskiego, odpowiedziałam, że komunikatywny i że się dogadam :D Myślałam, że na tym zakończy się ten wątek, jednak ona zapytała po angielsku chyba czy się stresuję, ale że tak naprawdę nie do końca znam angielski to nie potrafiłam jej w ogóle odpowiedzieć :D i nie jestem nawet pewna czy o to zapytała :D także wyszło śmiesznie ;) Kontynuowałyśmy rozmowę w jęz.polskim. Ogólnie się nie dostałam, ale to chyba nie przez brak znajomości języka, tylko przyznam szczerze, że po tej wpadce to już się tak zestresowałam, że nie wiem co mówiłam i wypadłam naprawę źle.. Już nie będę kłamać na rozmowach ;) Mimo wszystko firma zrobiła dobre wrażenie, chyba sami młodzi ludzie tam pracują. A rozmowa naprawdę super, bo z jednej strony profesjonalna, ale z drugiej taka jakby przyjazna, z uśmiechem. W sumie to najprzyjemniejsza rozmowa na jakiej byłam. Trochę szkoda, że się nie dostałam.
2
izzy 2017-02-24 09:31
Dzień dobry, czy ktoś mógłby powiedzieć coś więcej o zarobkach pracownika biurowego w tej firmie? Czy płacą tak jak w Atosie? Chociaż przedział jakiś 2000-2500 na rękę czy 2500 - 3000 na rękę? Czy więcej? Czy mniej?
lolek 2017-03-03 09:53
Nie trzeba mieć wyższego, ale jest mile widziane ;)
1
zzz 2017-04-07 09:39
To nie jest Atos!!! Co Ty człowieku porównujesz.
Anna P 2017-04-21 12:14
Jestem zachwycona rozmową rekrutacyjną! Dostałam emaila z potwierdzeniem rozmowy rekrutacyjnej (pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło) wraz z instrukcją jak ma trafić do siedziby.
Na początku musiałam chwilę zaczekać na korytarzu - w tym czasie przewijali się sami młodzi, uśmiechnięci ludzie, którzy w większości byli w wirze pracy (ciągle rozmawiali przez kom.), ale witali się ze mną tak miło, np."cześć, powodzenia na rozmowie", albo pytali na jakie stanowisko kandyduje - jestem pod ogromnym wrażeniem jak tam jest miło! :) Sama rozmowa też ciekawa - dziewczyna, która prowadziła była miła i się uśmiechała (a to też mi się nie zdarzyło :D), ale była przy tym bardzo profesjonalna i muszę przyznać że to była oryginalna rozmowa- inne pytania nich dotychczas otrzymywałam na poprzednich rozmowach. Miałam wrażenie, że to taka prawdziwa rozmowa XXI wieku, i że oni chyba dokładnie wiedzą kogo szukają i wiedzą jak to robić. Mam ogromną nadzieję, że dostanę się do tej firmy, bo tu naprawdę aż chce się pracować. I oby było więcej takich firm, bo z nich naprawdę warto brać przykład. :)
1
Zostaw swoją opinię o Enpire - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Enpire