brak logo

Sungas

Poznań

Opinie o Sungas

concept 2011-09-30 13:58:07
NIE POLECAM. STRATA CZASU i NERWÓW na pracę w tej "firmie....".totalny brak organizacji.pracowałem prawie rok czasu,zdecydowanie za długo.
Jacek 2012-06-06 11:54:09
Firma jak, większość firm ma swoje plusy i minusy, można się wykazać i zarobić lepiej, jedni przychodzą inni odchodzą w poszukiwaniu \"czegoś lepszego\" - ogólnie polecam.
robo 2012-06-07 09:57:36
Witam, piszesz(Jacek) o plusach i minusach tej firmy...z mojego punktu widzenia minusów jest więcej, procentowo to jakieś 80 na minus.
Podstawowym jest kompletny brak szacunku dla pracownika rozumiem, że obecnie jest taka właśnie tendencja ale, jak ktoś raz zrobi z siebie[usunięte przez moderatora], to już tak mu zostanie, i nie zastanawia się nad konsekwencjami tylko nad tym, ile może jeszcze zarobić. NIE polecam nikomu firmy sungas jako źródła zarobku(wielka niewiadoma) ani jako wykonawcy ze względu na dużą rotację pracowników. Jak ktoś przychodzi na miesiąc lub dwa bez umowy (często spotykana praktyka w tej firmie), to jak może mu zależeć na reputacji firmy. P.I.P.
hydraulicy 2012-06-25 22:59:02
Zgadzam się z w/w opinią, firma niewiarygodna, oszukująca pracowników, wykorzystująca pracowników na każdy możliwy sposób.
Zainteresowanym pracą w tej firmie stanowczo odradzam.
1
S.R .L 2013-06-16 12:41:22
tak czytam i smiac mi sie chce z opini tych wszystkich [usnięte przez moderatora] ............ zarabialiscie malo ??? bo zapewne mało potraficie ... jesli ktos nazywa siebie fachowcem to takiej pracy Ja osobiscie od niego wymagam ...... polowe z was co piszecie opinie sam zwolnilem z pracy za lenistwo , fuszerki i bumelki ......... ile ludzie zarabiaja w SUNGASIE ???? za dobra prace są dobre zarobki za złą prace sa złe zarobki ....... łańcuch jest tak mocny jak jego najslabsze ogniwo ............ w mojej brygadzie nie ma slabych ogniw a jesli juz jest to ........... po jakims czasie staje sie mocny .... O ILE CHCE NATURALNIE !!!!
S.R.L 2013-10-08 20:04:50
ile sie zarabia ??? chcesz np 8.000 pln ............ proszę . ALE pokaz ze jestes tego wart .............
Akim 2014-08-17 19:45:13
Dobre, dobre, w/w opinia trafia w sedno....zgadzam się w całej rozciągłości tej opinii o firmie sungas
robert 2014-10-04 15:16:38
jestem zainteresowany oferta panstwa pracy prosze o informacje robo76@o2.pl
hydraulik 2014-10-21 16:37:11
Firma jak większość , zarobki myślę że dobre ja i kilku z lebszych pracowników wyciągamy średnio po 8tys. na rękę . główny problem w tej firmie to to że wszyscy dostają szanse mimo że niewiele potrafią robią dużo hałasu a w rezultacie bubla za co obrywa się wszystkim .jeszcze jeden problem to lepkie ręce i alkohol po tym zawsze robi się w firmie dystans . ja nie zamierzam szukać innej pracy bo siano jest zawsze i na czas .
Romuś 54 2014-10-26 16:17:53
hydraukik wspominałeś o dobrym zarobku - 8tys ale nie piszesz za ile m-cy ten zarobek,pracuję już 8 lat i nawet z dietami tego nie miałem na czysto.Tłumaczenie niezłe dorwałeś z niemieckiego na polski, dlatego jak piszesz o hałasie,lepkich rękach,lub o alkoholu to nie zapomnij o pracownikach niemieckich, bo to też nich tyczy.Pozdrawiam
hydraulik 2014-10-28 08:03:31
piszesz bzdury bo nawet ja nie pracuję 8 lat a nie jestem w tej firmie najstarszym pracownikiem i jeśli naprawdę pracujesz w sungas to wiesz ile tu można zarobić .
dodatkowo teraz idziemy na obmiar i mam nadzieję że będzie jeszcze lepiej .
dodam tylko że wyraziłem swoją opinię i nikogo nie zmuszam do pracy w tej firmie .
niektórzy co do nas przychodzą chwalą się że w ostatnich 2 latach to już po parę razy zmieniali robotę . ja nie zamierzam dzwoniłem do kilku firm to się ze mnie śmiali że nawet inżynier u nich tyle nie wyciągnie i nie chcieli ze mną gadać
średnio dawali mi od 12 do 16 zł.
gadzet 2014-11-06 17:56:19
potwierdzam że niektórzy zarabiają ale jak są w zgranym zespole bo większość mogła by się nazywać poprawka albo mam w d... czy firma jutro będzie istnieć za godziny muszą płacić a efekty tego są różne ja osobiście nie doszedłem nigdy do tej kwoty
choć do 6 tysi dociągam ale też przez pozostałych , bo jak nikt nie widzi to nic nie robią a ostatnio premie niektórych poszły przez alko.a dodam że takie stawki to na delegacji bo na miejscu jest mniej ale coś za coś .
baleon 2014-11-10 21:05:18
firma super, oszukuje wszystkich... łącznie z fiskusem, zusem, i swoimi najemnikami. Na papierkach zarabiasz 1200 a co do reszty to kwestia umowna. Dziwne, że jeszcze się nie połapali i nie skontrolowali mataczy z sungas.
1
mo162 2014-11-26 07:59:39
Zgadzam się firma oszukuje wszystkich łącznie z pracownikami, kompletny brak szacunku dla pracownika, brak organizacji na budowie, brak materiałów często zdarza się montowanie nie kompletnych materiałów np. uchwyty bez uszczelek potem demontaż i ponowny montaż syzyfowa praca. Osoby zarządzające tą firmą pomineli się z powołaniem. Nie polecam nikomu firmy Sungas jako źródła zarobku.
beruin braunschweig 2014-11-26 17:27:44
Kompletny brak szacunku do pracownika potrafili wysłać człowieka za granicę na miesiąc a po tygodniu oznajmili ze niema diet kompletny brak organizacji ciągle pretensje niewiem kto wypisuje te bzdury o tym ze super kasa i ma czas dlaczego nikt nie napisze o pieniądzach odciaganych wymyślonych kartach (niemowlę tu o alkoholu) mandaty zaginione narzędzia Ci którzy byli w Berlinie wiedzą jak sytuacja miała miejsce, pracowałem prawie rok wiec im dłużej tym gorzej
kolo 2014-11-26 17:29:15
Słaba
chudy 2014-11-27 08:38:25
bardzo przedziwne są te opinie ja pracowałem prawie rok i zmieniłem prace tylko ze względu na moją panią bo delegacje źle wpływały na związek . postaram się przytoczyć kilka sytuacji które w innych firmach są nie dopuszczalne a ci którzy piszą te bzdury co chwile zmieniają prace i to świadczy głównie o nich samych .
jak nikt nas nie pilnował to przerwa na kawę bywała po 4-5 razy i trwała co najmniej pół godziny . w nowej firmie mamy tylko jedną przerwę 30 minut na śniadanie na 10 godzin pracy i żadnej dodatkowej kawy zarobki są podobne .
wątek narzędzi który często się powtarza ja w każdej pracy miałem graty wpisywane na stan i wiem że jak mi coś ginęło to miałem odciągane z wypłaty i choć to bolesne to raczej słuszne w tej pracy mam gratów na 10000 i pilnuję ich bardzo więc nie wiem o co te wszystkie żale . jak ktoś jest niezadowolony ze swojej pracy to powinien ją zmienić i nie wypisywać bzdur i nikogo nie oczerniać pod nieznanym pseudonimem.w sangazie jest sporo osób które pracują już bardzo długo a są dobrymi fachowcami także myślę ze jak by te bzdury były potwierdzone to oni od ręki na dobrych warunkach dostali by pracę w innych firmach . to wolny kraj i można szukać pracy gdzie się chce . teraz mam wolne bezpłatne bo często nie mamy roboty i to też jest wkurzające ale te delegacje i tak jestem na rozdrożu rodzina albo dobrze płatna praca no nic to tyle.
bolo 2014-11-27 18:32:17
Cóż to za chudy oszołomek pisze, że miał przerwę 5 razy po pół godziny????
A może to było faktycznie w "sangazie" (jak napisałeś). W firmie SUNGAS jest to niedopuszczalne, i lepiej nie mów o tym koledze Michałowi.
j30 2014-12-01 13:04:43
W firmie SUNGAS jwst wiele rzeczy dopuszczalne wysyłają pracowników za granicę bez diety, bez narzędzi dojazd na budowę we własnym zakresie brak organizacji (za dobra prace są dobre zarobki za złą prace sa złe zarobki a ile nie wypłaciliście ludziom i firma na tym korzysta).
123 2014-12-01 13:20:57
A dlaczego porzucili budowę w Mercedes Benz Kolleda?
mariusz 2014-12-01 14:40:46
witam kiedyś pracowałem w sungas i było wszystko ok. odeszłem z powodu delegacji , wybrałem pracę na miejscu .
według mnie nie można tych opini w żaden sposób brać na poważnie bo nikt się nie podpisał a pod jakimś pseudo to można obsmarować każdego . trzeba pamiętać tylko że jak się kogoś oczernia to ktoś oczerni nas bo takie rzeczy zawsze wracają .
Jak ktoś został przez nich oszukany to niech napisze z imienia i nazwiska i w jaki sposób został oszukany , pod pseudo to zwykłe tchórzostwo i może to być jakaś ich konkurencja albo ktoś kto może naprawde sobie zasłużył .
Poznaniak 2015-01-05 10:55:23
Witam potwierdzam nie ktore opinie i te z zarobkami (duzymi i malymi zalezy to od ilosci godzin a mozna ich wyrobic sporo)i te z szacunkiem do pracownika.W sungasie nie ma napewno szacunku z strony szefostwa do pracownikow.A dalej nie bede juz pogrozac tej firmy.Pozdrawiam tylko nie ktorych pracownikow tej firmy :)
Marcin 15 2015-01-15 19:42:53
Firma płaci najniższą krajowa , reszta na czarno na co nie masz gwarancji , że dostaniesz . Jak skarbówka ich skontroluje to zamkną firmę . Odradzam tej firmy .
Poznaniak 2015-02-02 01:42:24
kolego a skad masz takie dobre zdanie ?? ile zarabiales wdelegacji 7 euro ? max
sprawiedliwy 2015-02-02 07:37:37
wszyscy którzy piszą te opinie to tchórze bez ja.(pewnej części ciała )
świadczy o tym brak danych , anonimowo to każdy będzie twardy i będzie smarował .
większość boi się nawet przyznać kobicie ile i jak zarabia bo by dostał po łbie i nie dała by mu nawet na piwo , więc uważam że nie można brać tych opinii pod uwagę . i pytanie skoro w sungas płacą tak źle to gdzie płacą tak dobrze i na takich warunkach jak się chce . ( nie trzeba być informatykiem by znaleźć kto zamieszcza te wpisy więc radzę uważać bo jest też podobna strona kogo nie zatrudniamy , i oni też mogą co niektórych wpisać .
DANIEL 2015-03-09 18:54:04
Powiem tak nie da sie wszystkim dogodzić zawsze obojętnie jaka by to nie była firma znajdzie sie grono pracowników którzy będą niezadowoleni a co do szacunku jesli ktoś bedzie szanował pracodawce to bedzie to działało i w drugą stronę a jeśli tego nie ma to się trzeba zwolnić i tyle jesli ktoś na podstawie takich śmiesznych komentarzy poszukuje pracy to powodzenia życzę bawi mnie wątek ukrywania sie pod jakimś smiesznym nickiem pracuje w tej firmie najdłużej i nigdy nie było problemu z wypłatami przychodzi 10 każdego mieśiąca i kasa zawsze jest w całości a nie na raty tak jak to 50% firm robi
tak więc Panienki odwaga nie rośnie na drzewach to cecha którą sie poprostu ma wiec jesli ktoś pisze opinie i publicznie kogoś innego obsmarowuje to niech ma też odwagę się podpisać pod tym a jesli nie macie Panienki odwagi to nie piszcie takich farmazonów bo to żałosne pozdrawiam
tuptup 2015-04-25 08:19:42
8 tys zarobisz majac 400 godzin hehe w miesiacu i mieszkajac w 17 w jednej chacie jak to mialo miejsce w leichlingen w niemczech polowa to znajomi wlascicieli dlatego maja pieniadze do 10 a reszta to wieczne dzwonienie i proszenie nie czytajcie opini lizusów ktorzy nie wykazuja sie praca to na forum chca pokazac jak to strsznie sie angazuja w firme zenada nie polecam
ktoś, kto się zwolnił 2015-05-30 22:58:35
Malkontenci pozostaną malkontentami i co chwila będą zmieniali pracę inni po prostu pracują, jest dużo zmian na plus ale w delegacje jeździć nie mogę.
Banderas!!!! 2016-01-12 22:15:29
jesli w tej firmie spodkasz sie z rudym to uciekaj bo zostaniesz wyjebany na siano. napewno ci odciagnie za zuzyte przewody i to 2 razy!!!!! uwazaj co robisz!!!!! ludzie ok glowny szof ok G.W ale rudy to...!!
Łukasz 2016-05-08 11:58:54
Ale rozmawiamy o kwotach netto czy brutto @brin. Co prawda - nawet jeśli jest to kwota brutto to i tak jest naprawdę dobra. Wiecie, czy tu w ogóle można liczyć na inne benefity?
Zostaw swoją opinię o Sungas - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sungas