brak logo

XANDU Advertising Agency

Warszawa

Opinie o XANDU Advertising Agency

Były pracownik 2009-05-25 19:53:42
Smutna rzeczywistość w firmie. Wiecznie nieobecny prezes udaje że jego mini-imperium nie rozpada mu się w rękach. Prezes na reklamie się nie zna, znajomości się skończyły, zatem Klientów, a co za tym idzie - kasy brak.

Zatrudniać się można, ale z ryzykiem niereguralnej pensji. Należy ubezpieczać się dokumentami z każdej strony, nie można ufać w dane słowo na piękne oczy. Zarząd pięknie się uśmiecha, obiecuje sporo, słowa często nie dotrzymuje. Oczekuje się pracy po godzinach. Jeśli nie zostajesz, bez względu jak jesteś dobry, pozycji sobie nie wyrobisz. Liczy się szybkość pracy i ilość nadgodzin (niepłatnych) a nie jakość i profesjonalizm. Ciekawostką jest, że mimo wszystko raczej po 17 się nie zostaje.

Biuro rewelacyjne. Ludzie całkiem mili.
anonim 2009-06-03 20:40:25
Myślę, że jest taka firma, gdzieś w jego głowie która ma rację bytu, która jest profesjonalna i userfriend(usunięte przez administratora) A w międzyczasie, niestety jest tak sobie i powyższe wypowiedzi, mają sporo prawdy w sobie.
były pracownik 2009-07-08 11:23:17
(usunięte przez administratora)Szczególnie razi brak kompetencji na samej górze, ale nie ma się co dziwić, stanowiska w zarządzie lub kierownicze zarezerwowane są głównie dla rodziny. Prezes za szybko zapomina o swoich obietnicach, ale wymagania ma zawsze tak samo wysokie. Spóźnisz się pięć minut i prezes obrzuci cię niezadowolonym wzrokiem, ale jak zostaniesz godzinę dłużej (za free oczywiście) prezes tego nawet nie zauważy. Na plus bardzo ładne biuro.
thinker 2009-07-14 21:33:53
Wbrew pozorom to co się dzieje w tej firmie, nie jest niczym nadzwyczajnym. W tym biznesie agencje reklamowe, zbudowane na ambitnym sztabie zarządzającym, który drogim garniakiem jakże, ale nie profesjonalizmem potrafi świecić - jest wiele.

Xandu, popełnia podstawowy błąd w zarządzaniu. Ludzi którzy znają się na robocie - nie dopuszcza się do decyzyjności. Chociaż było parę jednostek w tej firmie, które miały fach w ręku i dawały nadzieję na "lepsze jutro".

(usunięte przez administratora)
był pra 2009-08-22 23:25:48
Firma z zewnątrz robi wrażenie, siedziba, wystrój, lista klientów i plany. Jednak w środku w ładnym opakowaniu jest niezle (usunięte przez administratora) Jeśli przyjdziesz ze swoimi klientami jesteś szanowany bo przyniosles kasę jeśli chwilę Twoi klienci przestaną przyosić kasę idziesz na bruk.
@ 2009-08-27 21:13:15
Powstaje pytanie. Co ma zrobić firma na skraju upadku. Nie wiem czy Xandu się znajduje w tym stanie, ale z plotkek rynkowych wynika, że bardzo tak. Pozostaje stan upadłości. Ale Prezes jest na to za ambitny. Jemu w głowie rodzą się myśli "ja Wam jeszcze pokaże".

Innymi słowy - obawiam się że pieniędzy długo nie odzyskacie.
pracownik 2009-09-15 01:16:14
Cale to Xandu to jedno wielkie dno i szczerze nie polecam wspolpracy (usunięte przez administratora)
były pracownik 2009-09-15 21:56:17
kochani ja was namawiam
zwiewajcie stamtądv
anonim 2009-09-16 17:35:42
(usunięte przez administratora) Popieram, przedmowce. Slyszalem, ze w Xandu jest gorzej niz zle(usunięte przez administratora)
Anonim 2009-09-16 17:45:42
W koncu ta rotacja pracownikow o czyms swiadczy. Pracuje sie za pieniadze a teraz kiedy pada firma to nie wiem czy Xandu jest wyplacalne w jakimkolwiek procencie...
radzący ;) 2009-09-16 18:40:24
Radzę Zarządowi zwijać żagle i zakładać nową Agencję.
Jeśli jakimś cudem Xandu się podniesie to i tak nikt z nimi pracować nie będzie chciał.
PR tej Agencji jest niewyobrażalnie negatywny. Zarówno po stronie Klienta, jak i po stronie wsółpracowników i pracowników.

Dla osób które czekają na kasę, radzę pisać pisma, odwoływać się do instancji wyższych. Póki nie będzie miał wyjścia - nie zapłaci.
były pracownik 2009-09-24 14:31:07
a mnie fascynuje jak można rozwalić nieźle prosperującą firmę w praktycznie kilka miesięcy - po prostu niesamowite. (usunięte przez administratora)
pracownik 2009-10-06 17:44:28
Zdecydowanie odradzam wspolprace z xandu (usunięte przez administratora)
także były pracownik 2009-10-20 12:43:34
to jest skandal w jaki sposób ta firma funkcjonuje!!!(usunięte przez administratora) Życzę by to się rozpadło = naprawdę będzie wszystkim lżej i bezpieczniej!
AB 2009-10-23 01:51:16
W 100% popieram przedmowce! Takie firmy jak XANDU nie powinny miec prawa bytu na rynku. Byloby to skorzyscia nie tylko dla pracownikow ale rowniez podwykonawcow oraz Klientow.
Anonimus 2009-10-28 22:13:30
Słuchajcie, jeszcze zostało 1,5 gwiazdki na 6, w randze firm.
Eeee, to nie taki zły wynik.
Myślę, że prezes byłby zadowolony ;)
jak wszędzie 2009-11-02 13:42:58
A ja uważam że to całkiem porządna firma i choć już tam nie pracuję, nie pamiętam obsuwy w wypłacie - praca etat. Estetyka biura super, zarząd jak wszędzie- wymagający, ale gdyby nie był, cały dzień na naszej klasie by się przesiedziało, co ? Myślę że twórcy tych opinii po prostu nie sprawdzili się na swoich stanowiskach ( pewnie jest was kilku i się wyżywacie, a jak) Dobrze być anonimowym ;/
RE: 2009-11-02 17:12:37
hehe, pewnie pracujesz tam tydzien - masz w tej firmie umowe o prace, pakiet socjalny, okres wypowiedzenia? Ubezpieczenie? Podziekowali Ci za cos kiedyś, co zrobiles dobrze, albo nieszablonowo? Bo bardziej bym uwierzyl, że slyszysz tylko pretensje. Estetyka biura jest wazna, ale to nie argument, ze firma jest w porzadku. Nie zdziw sie, ze pewnego dnia Ci powiedza, że sie nie sprawdziles, ze nie pasujesz do teamu Xandu :), że nic nie zrobiles, ze nie sprostales oczekiwaniom! Wtedy pogadamu, ok? A ten teatr odwalany przez zarzad jest tragiczny! Wnioskuje jednak, że chyba tez trzeba byc (usunięte przez administratora) - bo sie opłaca! ;) Bo jak po ludzku do ludzi - to sie nie opłaca - troche smierdzi!

Pozdrawiam etatowego super pracownika miesiaca!.
xxx 2009-11-05 06:30:56
Ta firma to dramat...
Omiajć szerokim łukiem 2009-12-18 02:38:43
Witam w 100% potwierdzam te negatywne opinie . Niestety taka jest prawda.
nikt 2009-12-21 22:42:23
czy ta firma jeszcze istnieje?
Pracownik 2009-12-30 18:46:16
Niestety ale musze sie przychylic do powyzszych wypowiedzi. Firma zapowiadala sie ciekawie ale gdzies chyba koncepcja sie rozmyla a moze to poprostu brak wiedzy i zle zarzadzanie Prezesa spowodowaly upadek. Nie polecam pracy ani wspolpracy z ta agencja tym bardziej, ze jesli ktos jest kreatywny i ambitny to to na pewno nie dla niego miejsce. Nie chce juz wspominac o wyplatach, ktorych nie mozna sie doczekac a charytatywnie jak ktos bedzie chcial pracowac to podejmie wspolprace z jakas fundacja.
nikt 2010-01-23 20:21:21
firemka podupadła zwinęła się z Wilanowa, została tylko super-hala pod kominem ; można to zaliczyć do sukcesów w 2010 roku oczywiście .Brawo aby tak dalej.Zawsze można pracować w X5.
dawny pracownik 2010-01-25 15:55:47
Halo, witam...pracowałem kiedyś w XANDU...nie było tak źle....co tam się teraz wyprawia? Nich ktoś napisze mi jak aktualnie pracuje się w XANDU bo jestem bardzo ciekawy relacji między pracownikami a szefostwem i aktualnych stawek płac. Dzięki
A 2010-03-04 23:30:42
Wspolprace z ta firma oceniam kiepsko. Prezes naobiecywal nie wiadomo co a w rzeczywistosci nie wywiazal sie z wiekszosci ustalen. Duzo zamieszania, malo stabilnosci - zdecydowanie nie jestem zadowolony i oceniam na 0.
nikt 2010-03-08 09:24:55
Prezasiunio niech nauczy się szanować pracowników tak szybko odchodzą..........
anonim 2010-05-04 06:01:10
Czy ta firemka jeszcze istnieje? Ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie... hehehehehe
rudolf valentino 2010-05-24 02:08:41
co się właściwie stało z tą firmą???? szkoda, zapowiadało się OK
Alojzy Bąbel 2010-06-09 16:16:00
Czy ktoś może mi powiedzieć czy warto pójść na rozmowę kwalifikacyjną do tej firmy? Jakie są realne płace i czas pracy, dodatkowe profity np. opieka zdrowotna, wyjazdy integracyjne itp.
Warto startować do pracy tutaj?
pracownik 2010-07-13 01:19:24
polecam przeczytac opinie :) raczej nie sa za dobre podobnie jak waunki pracy w tej pseudo-firmie. Chyba, ze ktos lubi wejsc w rodzinne interesy i zostac wykorzystanym a pozniej jeszcze prosic sie o wyplacenie naleznej pensji.
ktuś 2010-07-15 14:55:10
firma super.Zagraniczne wyjazdy integracyjne bardzo często.Płatności przed terminem.Wysoka pensja.Premie za nadgodziny.Pakiet socjalny.Możesz pracować w domu. Co kwartał wysokie premie.Ubezpieczenie dla pracownika i jego rodziny.Samochód służbowy do ciągłej dyspozycji.Miesiąc urlopu płatnego.Prezenty świąteczne.naprawdę warto by być Szefem i jego rodziną w tej "firmie"bo im to przysługuje.A pracowników zlewają
Producent 2010-10-01 12:34:01
Ta firma jest niewypłacalna ! Ile można czekac na swoje pieniądze? Najpierw się spieszyli człowiek daje z siebie wszystko by zrealizowac zlecenie a oni potem nie płacą faktury. Celowe naciąganie producentów!
Odradzam współpracę chyba, że 100% płatne z góry.
Blaga 2012-04-03 13:34:36
Wypowiem się, chociaż pewnie wątek już dawno umarł. Zaczęłam pracować w firmie, kiedy ta nabierała rozpędu i zapowiadała się naprawdę obiecująco - różnorodne projekty, ciekawi ludzie, w miarę rozsądne warunki. A potem stało się coś zaskakującego - brak konsekwencji w prowadzeniu firmy, zatrudnianie specjalistów głównie od pięknego gadania i autolansu, dziwne akcje newbusinessowe... generalnie wielka szkoda. Wiele się tam nauczyłam, a można było działać prężnie do dzisiaj. Natomiast prawdziwym fenomenem jest to, że znajomości z Xandu przetrwały do dzisiaj. I za to lubię tę firmę.
Piterka 2015-01-25 01:50:47
Niby na facebooku prowadzą swój profil https://www.facebook.com/Xanaduads?ref=stream chociaż z tego co widać nie jest on zbyt popularny. Zastanawiam się czy nie powinni w jakiś odważniejszy sposób zainwestować w swoich pracowników i ofertę - według mnie powinny być bardziej rozpoznawalni. Przyniosłoby im to zdecydowanie większe zyski.
Suracz 2015-03-31 06:44:11
Wydają się być dosyć nieznani. Ja przypadkowo tu trafiłem przez facebooka a i tak widać że nie za wiele się dzieje w tej agencji. Paradoksalnie czasami właśnie w takich miejscach można zrobić największą karierę i najbardziej się wybić jednocześnie wybijając agencję do góry w statystykach. Pytanie tylko czy oni tego potrzebują..
ch 2016-05-15 17:18:13
z tego co wiem to i jedni i drudzy są w agencji mile widziani, doświadczeni pracownicy to również dobry nabytek na trudniejsze chwile, wtedy spokój i doświadczenie działają cuda, a świeża krew również często jest potrzebna przy np. nowych, nowatorskich projektach
Zostaw swoją opinię o XANDU Advertising Agency - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie XANDU Advertising Agency