brak logo

Jantar- Poland Sp. z o. o.

Gliwice

Opinie o Jantar- Poland Sp. z o. o.

BUDOWLANIEC 2010-01-14 21:33:29
CIENKO Z WAMI
4
anonim 2011-01-30 16:46:34
Widocznie masz coś na sumieniu skoro wypowiadasz się w ten sposób o firmie jantar. Wolność słowa nie oznacza wypowiadanie się krytycznie bez podania konkretów. Przemyśl to sobie zanim wypowiesz się jeszcze raz.
4
SAMUEL 2014-10-24 19:23:35
Od dwóch miesięcy firma jantar ociepla dom na osiedlu naftowa w Sosnowcu. Patrząc z boku to firma niesolidna, tydzień pracują, tydzień nie pracują, braki materiałów i to najtańszych, złe wykonywanie prac, tynkowanie w deszczu itp. Podsumowując dobrze że nie mieszkam w tym budynku.
1
Asia 2014-12-12 09:50:28
Firma ta ocieplała budynki w Chorzowie przy ulicy Chałupki 13 i 15.
W trakcie swoich prac pracownicy zachowywali się bardzo nieprofesionalnie i kilkunastu lokatorom poważnie uszkodzili okna i drzwi balkonowe.Mnie osobiście uszkodzili(uszczerbione)4 okna.Zamiast sprzątac kamienie i resztki i zwozic je na dół,pracownicy byli zbyt leniwi i zamiatali je od 10 piętra bezpośrednio na dół!!!Mieszkam na parterze...
Od dwóch miesięcy próbuję załatwic zwrot za te szyby z ich polisy i nic.
Migają się jak mogą,nie donoszą dokumentacji i nie odpowiadają na telefony!Ta firma to jakiś żart!Najgorsza z jaką się w życiu spotkałam.Róbcie wszystko żeby Wasza spółdzielnia przypadkiem ich nie zatrudniała!
4
Adorator 2015-01-29 22:30:20
W środku też syf.... ciężko coś ustalić, te panie tam, to chyba dobrze się bawią - 30 razy na dzień na fajce. Nie miłe i z pretensją - tak jak by za kare tam były. Najlepsza ta czarna paniusia:D słoma! jak chcesz się cos dowiedziec to nie da rady, odsyłania, wykrety
1
dorota 2015-03-02 17:23:10
Chorzów ul.Chałupki.Przetarg na termomodernizacje wygrała firma Jantar, do prac wynajęła podwykonawców.Na każdym budynku 2 firmy ,w jednej z nich (z Jastrzębia) pracownicy zmieniali się jak w kalejdoskopie . praca wyglądała tak -na rusztowaniu 3 pracowników nr1 je śniadanie, nr2 pali papieroska nr3podziwia krajobrazy.Zero nadzoru nikt nie kontroluje jakości wykonanych prac.

dorota 2015-03-02 17:56:05
Chorzów ul. Chałupki główny wykonawca prac firma Jantar z Gliwic.Po zakończonych pracach termomodernizacyjnych był niby odbiór.Prace zakończono wrzesień- pażdziernik 2014r. W grudniu kiedy zrobiło się zimno i zaczęło mocno wiać, okazało się że spod parapetów wewnętrznych ( w mieszkaniu) nawiewa mi zimno z dworu.Pod koniec stycznia pojawił się główny wykonawca stwierdzając że okna nie są osadzone bezpośrednio na parapecie i to jest powodem(bezsens),/2 sprawa na szybie okna balkonowego pojawił się biały zaciek najprawdopodobniej płyta balkonowa powyżej nie ma odpowiedniej izolacji i woda wypłukując klej znalazła swoje ujście i spływa po ramie okiennej i szybie /3sprawa parapet zewnętrzny o długości 2,5m nie ma zachowanego spadu woda zostaje na parapecie. I TO NA TYLE OD 2 LUTEGO CZEKAM NA PODWYKONAWCE. Firmie Jantar już podziękujemy przestroga dla innych.
budowlany 2015-07-13 12:15:20
Nie mając pojęcia o harmonogramie prac – nie możesz oceniać czegoś z zewnątrz. Nie masz wiedzy o terminach i cenniku zakupionego materiału, to jakim prawem się wypowiadasz? Jak zweryfikowałeś swoje opnie? Pewnie tradycyjnie – nie znam się na tym, ale chętnie się wypowiem…. Twoja opinia nic nie wnosi, bo podane informacje mogą być traktowane jako pomówienia!
budowlany 2015-07-13 12:19:10
Rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji jest karalne. Wszelkie tego typu informacje powinny być zgłaszane do organu właściwego oraz za pomocą reklamacji. Wszystkie reklamacje mają swój termin do rozpatrzenia – skorzystaj z tradycyjnej, najskuteczniejszej drogi, pamiętając, że Spółdzielnia ma podpisaną umowę i to ona musi za lokatora temat załatwić - jako jednostka do tego dedykowana.
retor 2015-07-13 12:31:11
Jeżeli masz zastrzeżenia do sposobu prowadzonych prac i tego jak zachowują się pracownicy, to zgłoś to do spółdzielni lub do kierownika robót. W każdej firmie ludzie mają prawo do skorzystania z przerwy i urlopu – Ty nigdy nie pijesz kawy lub nie jesz śniadania? Jakość wykonanych prac po obu stronach oceniają kierownicy odpowiedzialni z właściwymi uprawnieniami. Na pewno mają najbardziej świeże informacje na ten temat. Pani Doroto proszę pamiętać, że portal nie daje anonimowości - a pomówienia i fałszywe oskarżenia są niezgodne z prawem.
Wiktor 2015-07-13 12:41:30
Jako mieszkaniec jednego z ocieplanych osiedli jestem zadowolony, rachunki spadły, jest ciszej i cieplej. Ty piszesz był „niby odbiór”– w tego typu pracach nie ma miejsca na słowo „niby”(sam pracuje w branży budowlanej, to wiem). Nie masz wiedzy, to się nie wypowiadaj. Odbiory to odpowiedzialność obu stron, które swoim podpisem poświadczają protokół, zatem nie ma miejsca na niedomówienia bez zakończenia prac. Jeśli masz właściwe uprawnienia, pozwalające oceniać czyjąś prace - gratuluję:) Jak w każdej branży zdarzają się reklamację i to nie jest niczym nadzwyczajnym. Zgłoś temat do właściwych osób w Spółdzielni, we wspólnocie itd, a te na pewno pokierują Cię jak można załatwić sprawę. Jako mieszkaniec spółdzielni masz swoje prawa i z nich skorzystaj, a nie smarujesz nadaremno....
1
Arek 2015-07-15 20:41:45
Załóż sam firmę jeden z drugim, zatrudnij pracowników i nadzoruj. Idioci za dwa grosze.
1
dddd 2015-08-06 14:43:05
a który z pracowników Firmy Jantar skończył szkołę budowlaną,Obecnie prace termomodernizacyjne trwają w Gliwicach przy ulicy Zwiąkowej, zgłaszałam 2 dni temu , że okno piwniczne jest źle zamontowane , mianowicie ościeżnica okna nie znajduje się w otworze okiennym lecz odstaje na kilka centymetrów ( okno jest większe-zły pomiar), przez co nie ma zachowanej dylatacji, okna montowane są za pomocą 10 cm warstwy piany montażowej , służącej tylko do uszczelnień a nie montażu, powykrzywiane za pomocą młotka kotwy montażowe, na domiar od razu po opianowaniu okna są otynkowane.próg ościeżnicy wisi w powietrzu. Uszkodzili mi też pararet zewnętrzny , który zakupiłam 3 m-ce temu przy montażu nowych okien- cały porysowany , okna prosiłam zabezpieczyć , jednak same ościeże musiałam okleić sama pomimo prośby .
zzz 2015-08-06 15:27:21
Proszę drogą oficjalną skontaktować się ze Spółdzielnią - to ona zgłasza usterki, które pochodzą od mieszkańców, to ona w imieniu mieszkańców broni ich interesu. Na forach droga Pani to nic nie załatwisz :) Tym bardziej takimi opisami.
1
życzliwa 2015-08-10 09:25:53
Z TEGO CO WIEM TO WIEKSZOŚĆ PRACOWNIKÓW MA WYKSZTAŁCENIE BUDOWLANE I ZNAJĄ SIĘ NA SWOJEEJ PRACY
TO PODWYKONAWCY PSUJĄ REPUTACJĘ TEJ FIRMY BO CI KTÓRZY PRACUJĘ BEZPOŚREDNIO W JANTARZE MAJĄ DOŚWIADCZENIE I ZNAJĄ SIĘ NA TYM CO ROBIĄ
A NAJŚMIESZNIEJSZEE JEST TO ŻE CZASEM LUDZIE MAJĄ SYF NA KLATKACH,A GDY PRZYCHODZI TA FIRMA TO CHCIELIBY NAJLEPIEJ ZBUŻYĆ ŚCIANY I POSTAWIĆ ODNOWA
1
Piesek 2016-05-15 12:56:56
Mam nadzieję, że wiecie w jaki sposób tutaj się rozwija sytuacja
Zostaw swoją opinię o Jantar- Poland Sp. z o. o. - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jantar- Poland Sp. z o. o.