logo Perfekton

Perfekton

Sopot

Opinie o Perfekton

kola57 2013-10-27 17:42:44
ja juz pracuje i jestem zadowolona. co tydzin to dzwonia do mnie do Niemiec, bo juz pracuje. Wyjezdzalam z innymi firmami tez legalnie, ale w perfektonie to mam pieniadze na czas i umowe. W Polsce tez jestem ubezpieczona. Zawsze dzwoni ta sama pani, ale tez sa inne. Mile i oferta byla ta sama. moze ktos pomylil firmy, albo nie ma jezyka to nie puszcza do niemiec. Duzo teraz ludzi chce jechac do opieki i nie umieja jezyka to pewnie mowia ze cos sie nie zgadza
Ferkim 2014-03-22 14:06:20
Ja wyjeżdżam na 2 miesiące, ale można na dłużej. Wszystko można z nimi dogadać bo ja pojechałam na 2 ale zostałam dłużej. Fajne to ze wlasnie dzwonią i jak sie nie mogłam dogadać z dziadkami to pomogli. Zmieniły sie teraz papiery ale to trzeba zeby było legalnie. Język musi być ale to dla naszego dobra. Jak potem gadać z tymi dziadkami. Z językiem są zadowoleni
lexi 2014-04-13 14:21:15
Chciałabym się dowiedzieć od kogoś kto już z nimi wyjechał jak jest naprawdę? Czy oferta jest sprawdzona? Czy wyjazd i powrót jest opłacony przez firmę?
Czy jest to praca legalna i jak z wypłatami? Czy płacą w Euro czy w zł?
Barbara 2014-07-11 15:32:53
Ja wyjeżdżam z Perfekton już od dłuższego czasu, byłam z nimi już na 4 zleceniach. I jestem bardzo zadowolona. Jeżeli chodzi o warunki, to co jest najważniejsze oferty i specyfika konkretnego zlecenia są bardzo szczegółowo przedstawiane. Nie wiem jak dla Was ale dla mnie to jest bardzo ważne... a co najważniejsze już 3 razy spoktałam się z poprzednią opiekunką na miejscu. Naprawdę wtedy inaczej się pracuje! Także ja polecam
Suzzy 2014-07-12 15:46:48
Jestem pierwszy raz z ta firma praca do wytrzymania tylko wiocha a ja Lubie pö sklepach latac ale wzielam robote na drutach i nie nudze sie mam tez programy polskie i po 20 jak podopieczny idzie spac moge ogladac.Firna interesuje sie dzwonili dwa razy.Na razie Jest ok a zmienilam juz z 5 firm bo oszukiwali.Zobaczymy Co bedzie tu.
aska40 2014-08-05 13:11:31
tez chce wyjechac do opieki do niemiec z Perfekton ...wiec opowiadajcie jak tam jest :)pozdrawiam
SpanishEyes 2014-08-07 19:46:25
Witam serdecznie. Powiedzcie z jakich miast w de jestescie. Wyjezdzam z Perfektonem i tez trafilam do jakiegos malego miasteczka w ktorym nie ma nic, moze okaze sie ze ktos bedzie z moich okolic to zawsze troche lepiej by bylo spotkac sie z kims na kawke czy cos :)
1
Suzzy 2014-08-17 20:10:01
Wiiocha to znaczy wies zadnych sklepow tylko piekarnia i to drogo i nie zawsze ostwärts.Jest tez kosciol Ale ja nie jestem zainteresowana .Pola las Ale ja mam to w domu mieszkam kolo gor i pieknego jeziora.Jest Kot ale ja kotow nie Lubie wolle pieski .Ten Kot Jest wredny Grazie i juz mi 3 razy podrzucil mysz pod drzwi.Dobrze ze mam internet i spokojnego podopiecznego i noc przespana.Nie mozna miec wszystkiego naraz.Jeszcze miesiac i do. domu.
była pracownica 2014-08-28 16:34:30
Szkoda, że traktują źle pracowników biurowych.(usunięte przez administratora) Rotacja pracowników co 2 miesiące. Kierownictwo bardzo niekompetentne. Młodzi i mało doświadczeni jeżeli chodzi o prowadzenie pracownika. (usunięte przez administratora) Odradzam tą firmę. A dla opiekunek też są lepsze firmy
17
nelly 2014-09-20 12:34:54
zgadza się. omijać szerokim łukiem tą firmę. (usunięte przez administratora)Opiekunki mają fajnie ale pracownicy biurowi już nie. Ciągłe rotacje
12
koffi 2014-09-25 10:28:11
moglibyście napisać coś więcej na temat firmy? bo właśnie niedługo zaczynam tam pracę i teraz się zastanawiam.. Może będzie łatwiej na e-mail koffi@vp.pl. Za szybką odpowiedź będę wdzięczna!!
JJ 2014-09-28 17:19:48
Zdecydowanie się zgadzam. Na początku nie sądziłam, że tak tak jest. Wszyscy się uśmiechali, byli mili.. aż za bardzo mili. (usunięte przez administratora) Trzeba było postępować według wzorca, mówienie za cicho źle, za wolno, za szybko... trzeba się dostosować do wymyślonej prędkości głosu, która zapisana jest w "schemacie". Trzeba trzymać się ściśle schematu, ignorować pytania słyszane w słuchawce, bo jest schemat.
8
Tomasz S. 2014-09-28 22:36:28
W związku z pojawiającymi się ostatnio komentarzami chciałbym zabrać głos w sprawie jako osoba reprezentująca firmę Perfekton. Trudno odmawiać prawa do krytyki czy oceny komuś, kto uważa że czuje się źle potraktowany. Również styl zarządzania i panująca w firmie atmosfera może podlegać dyskusji. Niestety powyższe wpisy stanowią nieprawdę i nie tylko są krzywdzące dla samej firmy ale również osób, dzięki którym istnieje ona na rynku od 2009 i nadal prężnie się rozwija.
Każdy kto choć trochę zna specyfikę branży opieki nad osobami starszymi wie i zdaje sobie sprawę, że wymaga ona odpowiedniego podejścia i zupełnie innej atmosfery pracy niż jest to na co dzień spotykane w dużych korporacjach i to sprawia, że nie każdy potrafi się odnaleźć. Niestety dla wielu osób zwłaszcza niedoświadczonych na rynku pracy może się to wydać dziwne i nieodpowiednie np.: to, że nie ma z góry ustalonych godzin przerw czy czasu na lunch – u nas każdy dopasowuje sobie przerwy do aktualnie wykonywanych zadań, również to że w firmie każdy ma możliwość korzystania do woli ze wszystkich udogodnień nawet tak drobnych jak zapewniony dostęp do kawy i herbaty raczej też nie wydaje się czymś negatywnym? Uprzejmość ze strony współpracowników czy zwyczajny uśmiech raczej też nie stanowią o negatywnej atmosferze?
Zdaję sobie jednak sprawę, że powyższe subiektywne aspekty mogą być oceniane różnie przez niektóre osoby i szanuję zdanie każdego.
Niestety powyższe wpisy zawierają również, informacje, które nie mają nic wspólnego z prawdą i podważają dobre imię firmy, która jest transparentna i nie ma nic do ukrycia.
- nieprawdą jest jako, że wynagrodzenie kogokolwiek w firmie wynosi 1500zł – najniższe wynagrodzenie jest dalekie od wymienionej sumy oczywiście na plus
- nieprawdą jest również, że pracownicy biurowi zatrudnieni na stałe są na podstawie umów cywilno-prawnych
- mobbing to poważne oskarżenie i każdy kto używa takich argumentów powinien przemyśleć czy jest to na miejscu i jakie rodzi to konsekwencje
Szanuję zdanie każdej osoby i uważam, że krytyka jest również potrzebna ponieważ to nierzadko krytyczne opinie na dany temat pozwalają zwiększyć jakość i zmienić istotne aspekty na plus. Niestety anonimowość jaką zapewnia Internet i fakt, tego że każdy może napisać opinię na dany temat sprawia, że pojawiają się oceny daleko odbiegające od prawdy. Oczywiście każdy sam decyduje i ocenia jakie informacje są dla niego przydatne.
6
D 2014-10-21 15:50:54
Niestety pracowałem w tej firmie też i nie mogę nic pozytywnego napisać o mojej pracy tam. Warto dodać, że posiadam spore doświadczenie zawodowe a w tym 3 letnie w rekrutacji i koordynacji opiekunek osób starszych na teren Niemiec i nadal rozwijam się w tej branży z dużymi sukcesami co niestety nie było możliwe w firmie Perfekton a w związku z tym chciałbym się podzielić moją opinią:) Szanowny Panie Tomaszu.S skoro takie opinie się pojawiają to oznacza, że jednak coś jest nie tak bo po co miałoby się pojawiać tyle negatywnych opinii o firmie? Niestety nie zgadzam się z Pana powyższym wpisem odnośnie, że branża opieki wymaga zupełnie innej atmosfery pracy niż jest to na co dzień spotykane w dużych korporacjach i to sprawia, że nie każdy potrafi się odnaleźć. To że tak się dzieje jest tylko spowodowane tym, ze jest zła i specyficzna atmosfera w firmie, która blokuje rozwój i potencjał pracownika. Mogę tak stwierdzić ponieważ pracując w innych firmach z branży wiem że rotacje są znikome a zarządzanie zasobami ludzkimi jest w pełni profesjonalne, które sprawa, że pracownik rozwija swój potencjał co jest korzystne dla tych firma. Pracownik jest traktowany jak partner biznesowy a nie jak debil. Duże rotacje pracowników świadczą jedyne o złym zarządzaniu zasobami ludzkimi. Myślę, że Szacunek pracodawcy do pracownika to podstawa dla firmy i employer brandingu. Wiele opinii na tym forum co do pracowników biurowych jest niestety prawdziwe i nie wzięło się z powietrza. Mimo mojej negatywnej opinii nie mam zamiaru odradzać potencjalnym kandydatom możliwości podjęcia w firmie pracy, ponieważ będę mieli okazję się przekonać czy panująca atmosfera, sposób zarządzania i podejście do pracownika im odpowiada. Życzę owocnych rekrutacji :)
10
Pufa 2014-10-22 21:06:17
dobrze, ze choc jedna z tych wszystkich agencji interesuje sie pracownikami. Dzwonia do mnie i czuje sie bezpiecznie z agranica, dla mnie to najwazniejsze. szkoda tylko ze trzeba tak dobzre znac jezyk bo mam kolezanki ze slabszym jezykiem i Perfekton każe im sie poduczyc. Jak dla mnie jedyna firma na wyjazdy do Niemiec. Zarobki dobre no i te zainteresowanie firmy bardzo mi sie podoba.Pozdrawiam opiekunki z Perfekton:)
5
Violcia 2014-10-24 22:21:05
Mojim zdaniem to obecnie jedna z lepszych firm. Majom dobrą opieke i zawsze jest kontakt co bardzo rzadko się zdarza. Jak by było tak źle to by nie działali tak jak działają a to jest najważniejsze poczucie bezpieczenstwa
4
siwaa 2014-10-28 10:40:37
zaproponowano mi stawke 4000tys zl,moj niemiecki jest dobry panie 3 razy gratulowaly i doswiadczenie wieloletnie,ja sie pytam przeciez to nie wychodzi 1000tys euro,ale pancia sie upiera przy swoim LADNIE BRZMI DLA NIEJ 4000TYS ale nie dla mnie poprostu zrezygnowalam CEŃMY SIĘ!!!
2
Pufa 2014-10-28 21:14:45
dziwne ja dostaje 4800 zł w perfektonie. Mysle ze to bardzo dobra pensja jak na legalna prace. Mam dobry język, wiec siwaa moze twoj jezyk nie jest wcale taki dobry, a moze zle uslyszalas, a mowili ci o dodatkach do pensji? ja zlego slowa nie moge powiedziec o mojej panci :))))
5
bylapracownica 2014-11-11 21:09:10
Fakt opiekunki mają bardzo dobrze, ale nikt tam nie wytrzymuje dłużej niż parę miesięcy, poza tymi którzy swoim "cudownym nastawieniem" do firmy są nagradzani. Niestety nikt nie ma tam pojęcia o Coachingu i motywacji współpracowników. Zdecydowanie odradzam pracownikom biurowym, możecie nabawić się depresji.
5
monia 2014-11-17 22:42:37
„w jakie miesjca wysyłaja z prefektonu do pracy?”, wysyłają do całych niemiec. Mają tyle zleceń ze zawsze się cos znajdzie. Moja kolezanka jeździ tylko na zlecenia do Bawarii bo uważa ze to najlepsze dla niej miejsce no i twierdzi ze po tych kilku latach zna tamtejszy akcent:)
jula 2014-12-18 11:27:10
pracuje w perfekton, zarabiam 5 tys na reke, jak ktos chce jezdzic na czarno prosze bardzo. ja wole legalnie i za dobre pieniadze. Dobrze ze zglosilam sie jeszcze w pazdzierniku, bo teraz maja tyle chetnych
1
opiekunka 2014-12-23 08:49:20
widać że pozytywne opinie piszę pracownicy firmy. Niezła ta propaganda perfektonu. W grudniu mają tyle chętnych hahaha.
3
Baska 2014-12-28 23:41:44
A ty co taka doinformowana? Ja pozytywne komentarze to od razu pisze firma? Na każdym forum jakie czytam zawsze jak tylko pojawi się jakiś komentarz pozytywny odnośnie jakiejś firmy to od razu jest kilkanaście ze to pisze firma? Wygląda na to ze nie można już nawet się wypowiadać pozytywnie na jakiś temat. Typowe polskie podejście… rownie dobrze negatywnie może pisać konkurencja pomyslalas o tym kiedyś? A i nie jestem z tej firmy ani nawet nie pracuje w niej po prostu szukam wyjazdu i przeglądam rozne ofery i wszędzie to samo.
Renia 2015-01-06 15:16:05
Nie mogezrozumiec jednego. ze musi byc dobry jezyk. Janieznam dobrze alezawsze sie dogadywalam z rodzina i zawsze chcieli aby znowu przyjechac/bylam nazastepstwach/. Te panie ktore znaly dobrze jezyk nie zawsze byly oczekiwane ponownie, wiecej gadaly,wymagaly niz robily co do nich nalezalo. Posiadam referencje i chcialabym pojechac na opieke na 4-6 tygodni moze byc zastepstwo ale boje sie dzwonic do firmy ,bo od razu sprawdzaja jezyk a to mnie mocno stresuje chcialabym aby dano mi szanse sprobowania pracy a daje slowo,ze firma chcialaby ze mna wspolpracowac.pozdrawiam
1
PITA 2015-02-05 18:41:31
Czy znacie numer telefonu do księgowości firmy perfekton?? Czas na rozliczenie i miło by było jakby przesłali mi pit??prosiłabym o szybką odkpowiedźPITA
5940002316 roman 2015-02-09 15:34:01
SIWAA jestem roman faktycznie jestem za toba ja wiem ile kasy trafialo do firmy a ile zostawalo dla mnie wiem tylko tyle znam niemiecki i bez problemu sie dogadalem z zona podopiecznego zaproponowala mi 80 euro dniowki do tego legalna prace od nowego roku lecz pacjent mi zmarl na tym skonczylo sie moje nowe eldorado pozdrawiam roman
PITA 2015-02-10 08:49:10
Zna ktoś numer do księgowości firmy perfekton WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Grażyna 2015-03-19 11:20:57
Kiepska firma. Nie polecam
3
polin81 2015-07-20 14:03:02
Hej ja ja też pracujke w tej firmie i podoba mi sie zaangażowanie pań ,bardzio dobre miejsca pracy i zarobki . Również pozdrawiam !!! Sylwia
polin81 2015-07-20 14:03:57
Hej ja ja też pracujke w tej firmie i podoba mi sie zaangażowanie pań ,bardzio dobre miejsca pracy i zarobki . Również pozdrawiam !!! Sylwia
work 2015-08-19 18:33:33
Ja pracuję w Firmie Perfekton i jestem zadowolona.Polecam.
były pracownik 2015-08-27 20:06:43
Dla opiekunek fajna firma, dla pracowników biurowych nie polecam! Atmosfera w firmie napięta, kierownictwo niekompetentne, można by nawet powiedzieć niezorganizowane, w dodatku lizusowskie, brak możliwości rozwoju, zbyt duże wymagania jak na taką płacę, normalni ludzie szybko stamtąd odchodzą
2
byly pracownik 2015-08-28 18:32:54
dokladnie. zgadzam sie z poprzednia opinia. rowniez pracowalam w tej firmie przez jakis czas. atmosfera i inni współpracownicy biurowi to zdecywownie glowna przeszkoda na jaka natrafiłam. zero usmiechu, zero rozmow nie o pracy, dyscyplina zupelnie nieadekwatna do specyfiki pracy. na dluzsza mete nie do wytrzymania. a najgorsze w tym wszysktim sa klapki na oczach wlascicieli firmy ktorzy nie tylko nie interweniuja, a nawet sami sie do tego przyczyniaja. zreszta obecna tam rotacja mowi sama za siebie.
pozdrowienia dla wszystkich bylych pracownikow firmy.
były pracownik. 2015-08-28 18:43:30
Trudno się nie zgodzić. Wciąż, uważam że czas spędzony w tamtym miejscu był najgorszym okresem jaki spędziłam w jakimkolwiek miejscu. Nikomu nie polecam.
2
byly pracownik 2015-08-28 19:06:11
Najgorzej wlansie ze pracodawca nie wyciąga zadnych wniosków. Ani z komentarzy tutaj ani z rotacji jaka tam jest i ktora mowi sama za siebie. Nadal sa te same osoby, ktore zarzadzaja i wdrażają pracowników. W teorii oczywiscie.... bo o zasobach ludzkich nie maja zadnego pojecia. Jedyna ich umiejętność to jezyk niemiecki i slepe oddanie firmie. Niestety w tym negatywnym aspekcie.
2
były pracownik. 2015-08-30 13:43:43
Samo za siebie mówi jedno z wymagań,które można znaleźć w ogłoszeniach umieszczonych na ich stronie "chęć utożsamiania się z firmą". Osoba,która wdraża nowych pracowników poza tonem głosu niestety nie ma w sobie nic miłego,a nie oszukujmy się, ludzie odchodzą właśnie przez nią.
3
były pracownik. 2015-09-02 19:20:00
Szczęściem i najlepszą decyzją była rezygnacja. Właściciele mają klapki na oczach,bo tak im wygodniej. Zapewne nadal siedzą w swoim gabinecie i nosa z niego nie wystawiają, poza korzystaniem z kuchni i łazienki. Nauczyli się już po sobie zmywać czy nadal nie praktykują sprzątania i są ponad to?
3
byly pracownik 2015-09-03 22:32:57
Właściciele na to pisza pozytywne opinie o firmie podszywajac sie pod pracowników. Tylko na to ich stać... a ze zmywaniem podejrzewam nadal maja problem. Nie zdziwie sie jak niedlugo za sprawa czarodziejskiej różdżki te wszystkie negatywne ale prawdziwe opinie o firmie znikna. Bo na to tez ich stać.
2
były pracownik. 2015-09-04 08:02:10
znikną, bo mojej wypowiedzi pierwszej też już tutaj nie ma
2
deutche 2015-09-08 20:07:25
Ja skladalam do wielu agencji opiekunek dla starszych osob, Perfekton najszybciej odzwonil i znalazł mi fajne zlecenie. Pani Kinga jest super.
Wyplacaja na czas nawet 12 lub 13 miesiąca. Polecam.
2
była 2015-09-17 14:06:39
Niestety też nie mogę nic dobrego napisać o tej śmiesznej firmie. Takich rotacji pracowników to chyba żadna firma nie ma. Świadczy to jedynie o niekompetencji albo celowej taktyce właścicieli, którzy żyją niestety w wirtualnym świecie i nie mają dużego pojęcia o tej branży. Zatrudnienie w oparciu umowy zlecenie. Średni okres pracy tam to 2-3 miesiące bo nikt normalny tam nie wytrzyma. Pozytywne komentarze piszę jedynie właściciele bo co im zostało. Przestrzegam wszystkich przed tą firmą. W takie bagno to już dawno nie trafiłam. Jazda bez trzymanki i pranie mózgu. Skoro jest tyle negatywnych komentarzy a pozytywnych w ogóle i nikt z tym nic nie robi to świadczy jedynie to o tym, że firma jest zarządzana przez ludzi, którzy chyba powinni branże zmienić. Może jak ktoś naślę na nich inspekcję pracy albo nagra telefonem panujące tam zachowanie i pójdzie z tym do telewizji to może przyjdą po rozum do głowy.
1
byly pracownik 2015-10-05 18:37:33
Pozdrawiam właścicielkę z komentarza ponizej. Gratuluję naiwności w ludzka glupote ze nikt sie nie domyśli ze taki komentarz pisze osoba z firmy.
1
Ula 2015-11-28 20:20:36
Reniu zadzwoń do firmy Helfendehand.pl Na stronie masz telefon kontaktowy. Nieźle płącą i myślę,że warto spróbować.
Jesli mam oceniać firme to raczej Helfende, bo znam .
Ula 2015-11-28 20:23:23
A jakie te zarobki ? Może się zainteresuję pracą u nich . .
polin81 2015-12-02 14:31:53
od 1300 eur jak masz dobry język , ja mam stałą rodzinę u nich i jestem zadowolona .pozdrawiam
zakupy 2016-01-28 13:47:41
Praca prac, a czy ktoś robił zakupy w sklepie internetowym? przysyłają towar, jak jest ze zwrotami? Chodzi i o ten sklep http://sklep.centrumopiekiseniora.pl
ania 2016-02-01 13:09:40
ja się niedawno starałam o pracę i z tego co wiem minimum to Pani mówiła 5 tys
Bozena 2016-07-30 20:28:04
Nie polecam tej firmy dlaczego a dlatego że mają pracowników gdzis wysyłają bez dokumentów nie płacą w euro pół msc trzymaja pieniadze jaki mają zysk zero zainteresowania nie mają czasu albo na urloie albo na chorobowym żal
Opiekunka 2016-07-31 16:00:29
Kobieto co Ty za bzdury wypisujesz! Dzieckiem jestes zeby Cie trzeba było prowadzić za rączkę jak jestes na zleceniu? Wstyd Ci powinno byc! Gdybys sie znała na księgowości to byś nie pisałam głupot,ze przetrzymują pieniądze. Pewnie jestes beznadziejna opiekunka i Cie wywalił dlatego tak piszesz!
1
Doit 2016-08-01 14:18:37
No daj spokój kochany, nie ma co się tak unosić jednak
Zostaw swoją opinię o Perfekton - Sopot
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Perfekton