brak logo

HIPSZ Spółka z o o

Rydzyna

Opinie o HIPSZ Spółka z o o

000 2014-06-03 12:59
Szczerze nie polecam ! Zastanówcie się pięć razy zanim tam pójdziecie mają tam ludzi za NIC !
1
000 2014-06-04 12:34
Pracowałam tam zbyt długo i w życiu bym tam nie wróciła każdy jedzie na drugą osobę że aż uszy nastawiać ! Atmosfera daleka od ideału ! Kiedy zaczynałam tam pracować to mnie ostrzegano że aby tam pracować trzeba mieć dobrą psychikę ! I z tym się zgadzam !
000 2014-06-05 12:55
A to zależy czy chcesz tam pracować na dłużej czy tylko na sezon . Bo wielu było śmiałków którzy po pierwszym dniu już uciekali :) mówią : " do odważnych świat należy " ale jeśli masz też inne propozycje lub coś innego na oku to zastanów się bardzo dobrze zanim podejmiesz decyzję . Napisałam swoją opinię aby przestrzec osoby które chcą podjąć współpracę z tą firmą .
sezon 2014-07-02 14:25
Również nie polecam !
1
sezon 2014-07-07 18:53
@gogol: Z tego co mi wiadomo to nie.
ololo 2014-07-22 15:33
A ja nie narzekam, pracuje piąty rok da sie wytrzymac
4
5 2014-08-07 11:47
Hehe ten zakład nie należy do fajnych :)
OLE 2014-08-30 14:23
A tam weekendy są wolne?
4
gowor 2014-09-03 18:06
Uwaga ! Naruszenie regulaminu.
3
tenznany 2014-09-04 10:03
Ja już tam pracuje kilka dobrych lat i powiem szczerze ze nie jest wcale tak źle jak każdy tutaj opisuje a praca w sezonie nie może być niczym lepszym normalnie miód malina w sezonie wiadomo trzeba się narobić ale idzie za to zarobić
3
999 2014-09-04 14:57
Miód malina jasne :D chyba jeden wielki syf hehe :D
3
gowork 2014-09-04 15:35
Uwaga ! Naruszenie regulaminu.
jeeep 2014-09-06 00:42
NIE POLECAM !! robię już tam trochę nie dość ,ze przedźwigasz dziennie parę-albo paręnaście ton to zero szacunku w szczególności od brygadzistek które przestoją cały dzień przy taśmie i graja boginie , do tego trzeba mieć ogromnie mocna psychikę zęby tam pracować . pozdr ...
1
google 2014-09-28 21:45
Najgorsza firma w której musiałem pracować. Tragedia.
3
jędza 2014-10-01 14:26
nie polecam, chaos, chaos, chaos, to jedyne co w tej firmie można zobacyć, wydzierające się na siebie panienki w biurze na parterze i mało kompetentna kadrowa na drugim piętrze, brak podstawowych narzędzi pracy, jeden na drugiego patrzy wilkiem
3
marcin 2014-10-05 15:17
na magazynie też syf, ludzie na sortowni wciąż przychodzą i odchodzą po paru dniach, zamiast ustalonych umów o pracę - rezygnując po kilku dniach, otrzymują umowy zlecenie, to chyba niezgodne z kodeksem pracy
2
onaa 2014-10-07 19:12
Praca nawet spoko, ale co niektóre brygadzistki to kompletna padaka.
Pracowałam tam jakis czas i po przeniesieniu sie do innej firmy zrozumiałem co znaczy pojęcie brygadzista!
1
ono 2014-10-15 21:43
niezgodne z kodeksem pracy jest tez rezygnacja z pracy po 2-4h badz po paru dniach poniewaz masz 2 tyg okres wypowiedzenia,a dostaja umowe o prace na okres próbny na 1 mies, to nie dziwmy sie, ze dostaja takie i nie inne swiadectwo pracy
2
guska 2014-10-20 20:19
paskudna praca,atmosfera a co niektore brygadziski maja przede wszystkim zdolnosci w krzyczeniu a niekoniecznie w organizowaniu pracy zespolowej
1
ja 2014-11-26 12:32
KIERAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A NIE PRACA
Mimi 2015-04-28 16:35
POLECAM !! Chętnie bym tam wróciła praca wspaniała niektóre osoby są denerwujące ale da się przeżyć.! Bardzo polecam!!
1
kolo 2015-07-28 17:17
Haha to chyba ktos z biura napisal!!:) wszyscy wiedzą ze tam syf i balagan! To zwykly [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w ktorym przez 8 godzin na jedna osobe przypada do przerzucenia 25ton!! I oczyeiscie nedzna wyplata 1300 a nArobisz sie jak wół!!!
3
ja :) 2015-08-19 21:49
to nie wiem, cos Ty tam robil, pracowalem tam w ubieglym roku, jakos nie narzekam, bylem moze z 18dni w sumie zarobilem ponad 1700zl, malo tego, nocek ciagnalem malo, wiec co narzekac ? problemem jednym jest to ze sporo przejechalem, gdyby nie stala praca, chetnie i w tym roku poszedlbym tam na sezon, jak wszedzie zdarzaja sie osoby, ktore Ci sie nie spodobaja, ja trafilem na spoko brygadzistke, a takze bardzo przyjaznie nastawionych stalych pracownikow, jak dla mnie + i moge bez watpienia polecic firme.
2
kolo 2015-08-21 02:05
Przyjdz popracuj kilka lat i pozniej wydaj opinie... poza tym nie porownuj tego co robilrs jako student do tego co tam musza szarpac normalni pracownicy na umowie!!!!
aaa 2015-08-28 20:48
hej dojezdza ktoś z rawicza do pracy ?
nowy 2015-12-17 23:20
hipsz daje mi do myslenia pracowałem ciezko ale da sie wyczymac lecz jedno nie daje mi spokoju bez winy pracownika wypowiadajom umowy cos nie tak
1
kasia b. 2016-04-08 15:40
Asiu nadal pracujesz w zbycie? dalej rzucasz telefonem i wrzeszczysz przeklinając na klientow? przecież chciałaś odejść i robić karierę....
11
bo 2016-08-12 21:58
Nie, ale weekendy są płatne podwójnie
kluseczka 2016-08-13 16:49
czyli dokładnie jaka wychodzi netto stawka godzinowa?
daria 2017-03-18 06:55
tam, tam pracował, praca jest bardzo trudne, hałas w sklepie, a zdrowie mają dużo, wynagrodzenia dla Ukraińców są bardzo małe, jeśli pracujesz przez pośrednika, 13 zł za godzinę otrzymują Polacy, Ukraińcy 7 zł za godzinę tu i myślę, mediator kłamcą: (
1
sophia 2017-04-27 11:35
Na sezon zapiszę się, na truskawki, wiśnie. Praca różna - zależy gdzie przydzielą, ale można zarobić. Czy zapisują już ?
1
Lidia 2017-08-01 11:23
@sophia na stronie HIPSZu można wyczytać, że w sezonie powiększają grono pracowników z 80 do 150, więc na pewno poszukują ludzi chętnych do pracy sezonowej. Ktoś może potwierdzić czy teraz też można liczyć na dorobienie sobie?
Łukasz 2017-09-12 21:47
Przyszedlem tam w tym roku w czerwcu na sezon i pod koniec sierpnia sam latalem za tym zeby dostac umowe o prace i oczywiscie dostalem bez zadnego ale . Jak ktos chce pracowac to bedzie pracowal , dobre zgranie z ekipa i zarobic tez sie da ! Takze polecam jak najbardziej !
Lidia 2017-09-13 07:48
@Łukasz gratulacje! A czym zajmowałeś się w firmie do tej pory? Czy takich osób, jak Ty (które z pracownika sezonowego stały się pracownikiem etatowym) jest w HIPSZ wiele?
Sezonowiec 2017-09-17 09:32
Świeża, prawdziwa prawda o firmie Hipsz..
W firmie pracuje sporo typowo wiejskich kobiet które niestety sieją po całej firmie plotki, obgadują każdego kto sie nawinie, bez opamietania wyslugują sie młodymi, na przerwy chodzą kiedy chcą wtedy młodzież lub Ukraińcy przyspieszają bo krowa poszla na kawke i ciasto
Umowa nakazuje 8h pracy choć często pracuje sie 10h gdyż ambicje przerastają brygadzistów którzy wynajdują sobie najlżejszą prace i dziwią sie jak ktoś powie, ze dzis.pracuje 8h a nie 10
Weekendy nie są obowiązkowe stąd tez zdarza sie, ze nie ma.ludzi do pracy to kierownictwo potrafi dzwonic po pracownika w sobote wieczorem lub niedziele wieczorem i namawiać na przyjście bo przez Oni muszą jechać.
A czy zarobki dobre? Początkujący przez minimum rok nie ma.co mysleć nad.wiekszą stawka jak 13pln brutto ale po prostu przy tylu nadgodzinach i dodatkowych dniach weekendowych może sie zakręcić lekko ponad 2tysiące ale pracujesz 6-7 razy w tygodniu po 10h to.raczej jasne, ze.przy tylu godzinach wyplata jest w.miare.okej.
1
Coach 2017-09-17 09:44
Coach*
Często bywa tak, że cwani Ukraińcy którzy regularnie w Hipszu dochodza, odchodzą po prostu przy ciężkiej pracy powiedzą "ja nie ponimaju" i leniwym kobietą nie chce sie.pokazywać więc w ostatecznosci stawiają na to polaka i ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak wól a ukrainiec zadowolony.
W Niemczech jest nie do.pomyślenia aby Niemiec robił ciezej jak obcokrajowiec i jeszcze probowal mowic w jego.jezyku bo ten stoi i wznosi ramionami
Ten sam 2017-09-17 20:01
Czym sie zajmowalem? Naku.rwialem wory tonami . Tylko wiadomo jak to jest w Polsce , lepiej ponarzekac i pierd.olic ze bezrobocie ze nie ma pracy , troszke ciezej to juz zle standardy typowego Polaka .
Juz tylko po tym sezonie 7 wydaje mi sie ze dobry wynik . Pozdro
Ten sam 2017-09-19 07:56
To tylko na temat pracy. Ale jak najbardziej zgodze sie z Toba w temacie ukraincow oraz z kolega Sezonowcem na temat plotek , zgrany sklad odnosnie wspolpracy ale plotkarstwo inie obgadywanie to jest cos czym sie pracownicy Hipsza karmia wiec trzeba uwazac
Łukasz 2017-09-19 21:13
Nie znany mi osobniku z postu wyzej , ja uzylem raz nazwy "Ten sam" odpisujac Lidii zeby wiedziala ze odpisal jej ten sam czlowiek, wiec jak juz wrzucasz swoja opinie podaj tez SWOJ pseudonim a najlepiej sie podpisz a nie do ch.uja podpisujesz sie jak ktos inny chcac chyba podpiac do kogos swoja opinie ... ku.rwa .nie pozdrawiam
1
Lidia 2017-09-29 08:23
@coach, dziękuję za wyjaśnienia, rozumiem, że po prostu w HIPSZU da się zarobić ale na pewno nie poprzez mierną pracę. Odnośnie pracy obcokrajowców może budzić różne emocje wiadomo ale jak widać i tak końcowo liczy się tutaj, kto tak naprawdę wykonuje swoje obowiązki. Dla mnie wydaje się to, jak najbardziej na plus.
prac 2017-10-10 11:56
Nie jest lekka praca, da się zarobić, a ostatnio była zakładowa wycieczka. Na plotki nie zwracam uwagi.
Najprościej o opinię spytać kogoś kto w Hipszu pracuje.
Zostaw swoją opinię o HIPSZ Spółka z o o - Rydzyna
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HIPSZ Spółka z o o