brak logo

STOLPŁYT - Wójcik

Elbląg

Opinie o STOLPŁYT - Wójcik

jak sie tam pracuje? 2012-12-08 12:32
jak sie pracuje u wojcika ? jak na mazurskiej ? jak atmosfera w parcy?
46
zorro 2013-02-23 18:24
jaka kasa na magazynie w stolpłycie ? gdzie sie sklada cv do wójcika ?
13
Lg 2013-07-17 04:26
Generalnie praca jest taka jak pewnie w większości firm, ale od dłuższego czasu są słabe pensje. Ponoć niedługo ma być "lepiej", ale to się słyszy już od paru miesięcy.
4
w3r3 2014-03-16 20:19
jakie tam zarobki?
7
aaaaaaa 2014-07-29 11:57
no rzeczywiście 3000 netto to mała pensja
2
qweeer 2014-12-12 18:18
3000 netto? ciekawe gdzie... Na frezarce ledwie 2900 robiac 240h w tym dwie niedziele.
4
gosc 2015-05-31 22:17
Mam tam kuzyna narobi godz od zarąbania i zarobi max 1 800 netto (6 zł na godz brutto plus premia) wiec te 3000 to chyba kolego brutto a nie netto. Zresztą jak wy było tak dobrze to by się ludzie z tamtą nie zwalniali hurtowo.
Ostatnio kuzyn mi opowiadał kawał jaki tam krąży u nich w pracy :
"Czym się rożni STOLPŁYT od balkonu? Balkon utrzyma czteroosobową rodzinę a stolpłyt nie ;)
4
Andrzej 2015-11-18 21:38
za duzo kolesiostwa powiazan mlodego Wojcika z niby kierownikami kapusiostwo nie polecam tego miejsca
7
kris 2016-01-08 13:13
jedna zasadnicza rzecz praca jak praca....ale 240 godzin to lekka przesada,,,,pracuje w dre...40 godzin tygodniwo,,,,160 miesiecznie....i stawki wieksze....to co u wujcika zarobia w 240 godzinach ja mam w 160...mam czas dla siebie i riodziny,,a nie tylko robota i spanie...na tym polega wyzysk
7
xxx 2016-02-02 07:17
jak można było taki zakład który stworzył stary Wójcik zmienić w takie szambo, stary to się za życia powinien przewracać że synuś mu tak gnoi
3
Man 2016-05-27 19:23
Czasem? Żartujesz? Robi sie po 9h pon-sob plus niedziela "dla chętnych" ale spróbuj odmówić, to cię szantażują wpisaniem NN, obniżeniem stawki itp. Kierownictwo zastrasza pracownikow wszelkimi sposobami zeby pracowali ponad norme. Jak ci sie uda miec dwa dni wolnego w miesiacu to sie ciesz.A przed sezonem urlopowym ucinane są premie wszystkim, zeby potem mniej płacić za urlopy. PIP miałby sie tam czym zająć ale oczywiscie wszechmocnym W.nikt nic nie zrobi.
7
kk 2016-05-28 06:22
właśnie chciałem tam składać podanie na operatora cnc ale widze że chyba nie ma sensu skoro tam jest aż tak strasznie
5
złodziejstwo 2016-05-28 06:46
już dawno powinni się za to wziąść urzędasy z PIP ale to są układy albo poprostu dają im w łapę bo nie reagują na skargi pracowników ...co za kraj...tylko stąd wyjechać i to jak najdalej...
5
kk 2016-06-14 07:46
to ogólnie jako operator CNC można tam ile zarobić ktoś wie bo zamierzałem iść na rozmowe ale teraz to już nie wiem po przeczytaniu tej strony... aż taki dramat tam z kasą????
bbbb 2016-06-22 16:29
Zgadzam się z opinią, że pracownicy są zastraszani. Pseudo Kierownicy , których jest więcej niż pracowników ciągły mobbing. Jak chcesz 1 -2 dni urlopu to musisz niemal na kolanach prosić żeby łaskawy kierownik zgodził się. A jak zachorujesz to lepiej się nie pokazuj bo cię zgnębią.We wszystkich fabrykach Wójcika jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ludzi traktują jak szmaty i gorszy sort.
9
Kasia 2016-07-02 21:11
Pracuję u Wójcika parę miesięcy i nie chce mi się czytać tych wszystkich bzdur jakie tu piszecie.Owszem praca nie jest lekka, ale płacą , wszystko jest legalnie , kierownictwo super i na wolne też można iść. Wszystko jest do uzgodnienia jak się sumiennie pracuje to nie ma żadnych problemów.
7
Kasia 2016-07-07 15:51
Ewa musisz się przejść do biura i zapytać
Monty Lu 2016-07-26 21:59
Marudy zawsze się znajdą. Jest od razu umowa o pracę, wynagrodzenie też nie najgorsze jak na elbląskie warunki. III zmiany, albo praca po 9 h dziennie, ale wg mnie rozliczenia są ok. Jak dobrze zagadasz z kierownikiem to się dogadasz. Po ludzku i da się wszystko załatwić. Kwęczący jakby zarabiali i po 4 tys to i tak będą kwękać, powody zawsze się znajdą. Ja tam pracuje od 8 miesięcy i nie narzekam
6
Azazel 2016-10-04 13:32
Jak wygląda praca ? Jak to praca na produkcji (jeśli idziesz na to stanowisko) , na poczatku jest ciezko, ale z czasem przywykniesz do niej. Jednak kierownictwo jest zjebane, tylko chodza i opierdzielają pracownikow zamiast zając się czyms pozytecznym. Obiecują że o starych pracownikach będą pamiętac ze ich jakoś wyróżnią za lata pracy, a tymczasem za plecami inni pracownicy cos gadaja na innych (tzw. Pupilki kierownikow ), ze takiego mojego tate przeniesli na gorsze stanowisko (jednego ze starszych z pracownikow), bo jednego dnia zle sie czul i nie szla mu praca, a tak to przez te wszystkie lata wyniki mial dobre. Kierownictwo tam to smiech na sali.
1
maoooa 2016-10-04 13:49
Wydaje mi się, ze faktycznie na produkcji nie jest aż tak super, no ale jest to jednak praca i daje konkretne zarobki, tez z tego co wiem nadgodziny są płatne extra, wiec to się na pewno opłaca. Dajcie znać jak coś będziecie wiedziecie, bo nie wiem jak to wygląda.
1
aaaa 2016-11-10 18:51
To chyba o innej fabryce piszesz, albo trafiłaś na normalnego kierownika, co u Wójcika nie zdarza się.Chamstwooooo i brak poszanowania ludzi. WYZYSK!!!!!
11
luck 2016-12-16 19:40
Na Święta Bożego Narodzenia upier..ludziom po 300-400 zł z premii. Tak Wójcik dziękuje swoim öpracownikom...dziadostwo...dno...
3
max 2016-12-23 09:48
w laymanie tez nie jest za milo nawet po 10 zl nie dal na swieta .Wstyd i brak szacunku do ludzi co caly rok zap... na nich .
4
Bbb 2017-01-20 18:23
Wyzysk i brak szacunku . robia z ludzi co zechca .
6
mała mi 2017-02-16 22:13
Co wy piszecie! U nas nie jest źle, chłopaki w tamtym roku poszli do dre a teraz żałują. Taki jest tam syf ze masakra, operatorzy się zwalniają, mam tam kuzyna na pile, chce do nas przyjść. Szanujmy naszą pracę bo możemy trafić gorzej
5
nikt wazny 2017-02-26 12:07
to chyba ten kuzyn pijak i popapraniec zap..... dalej u wujcika i w laymanie za 1800 powodzenia
5
hiob 2017-04-10 13:13
a jak jest z praca na magazynie , ciężka , jakie zarobki i kierownictwo , co jest najgorsze
Bartek 2017-05-03 20:27
Prawda jest taka, że wcale nie jest tak źle jak tu piszecie. Ja pracuję w Stolpłycie 10 miesięcy na produkcji i się cieszę. Pieniądze na czas. Kierownicy są w porządku. Tak jak ktoś wyżej napisał.Jeśli pójdziesz normalnie porozmawiać do kierownika to trochę po marudzi, ale wszystko można załatwić. Pierwszy miesiąc pracy jest ciężki co prawda. Trzeba się przyzwyczaić do rutyny, ale później już jest ok. Ci co piszą tu tak skrajnie złe opinie może po prostu nie chcą pracować?
2
Luska 2017-05-12 09:24
Ludzie, a to,ze na Mazurskiej pooobcinali pracownikom pensje o 1000zl to dla was normalne??? Ludzie zastrajkowali, przyszedl prezes i powiedzial,ze on tez nie ma pieniedzy. Troche to smieszne,bo prezes pewnie ma 20x wieksza pensje niz pracownicy.WSTYD!!!!! ludzie PRACUJA uczciwe od pon do sb po tyle godzin a na koniec zostaja OSZUKANI. Ta firma to kpina i hanba.
13
gonzales 2017-05-13 10:09
Według nowego "regulaminu" premia frekwencyjna ma być zabierana min. za odmowę dodatkowej pracy w sobotę i niedzielę, pomimo tego, że ma się wypracowane 100% swojego czasu pracy. To już jest p@#$%lone niewolnictwo!!!! 3xD: Dupa, Dno, Dziadostwo.
7
onx 2017-05-16 15:02
to po ile tam zarabialiscie jak Wam 1000 zl zabrali z wyplaty??
1
Reach_truck 2017-05-17 13:41
grupa 1 pare miesięcy temu 3700, dzisiaj 2600 hahaha dno. Na 3 grupie z trzema sobotami chłopaki dostali 2100. Jebani złodzieje i oszuści, dlatego odszedłem. a bedzie coraz gorzej
5
onx 2017-05-17 15:25
no to ladne byly zarobki ale tyle zabrac to sie nie dziwie ze ludzie odchodza... a szkoda bo z tego co sie slyszalo wojcik byl dobra firma...
4
pracownik Stolplytu 2017-05-17 19:03
Widze, ze mało kto sobie policzyl, ze wynagrodzenie jest zależne od przepracowanych godzin. ja tez dostałem mniej, ale na pasku i w kalendarzu widać, ze jest chyba o 3 albo 4 dni mniej roboczych jak w kwietniu. Także można czuc się niezadowolonym, ale to uczciwa placa za mniej dni przepracowanych.
1
Finka 2017-05-18 07:34
Ludzie, w glowach wam się poprzewracało. Nauczcie się liczyć wynagrodzenie. Czy komuś zabrali podstawę, nie wypłacili nadgodzin i nocek??? Premia jest różna, ale zawsze tak było.
Nick 2017-05-22 23:16
Durne naiwniaki, zapieprzacie po 9h dziennie, na wydruku zarobkow nie dojdziecie o co chodzi, a wy sie podniecacie praca w tej smiesznej firmie. Gdyby nie okoliczni mieszkancy wiosek oderwani od pluga, ktorzy zasilaja szeregi meble wojcik, ta firma dawno by splajtowala. Premie i inne dodatki to smiech na sali. Wyzysk na maxa. Harujcie jak woly dalej durne ludziki,wlasnie na takich dorabia sie prezes,aby pozniej Wam powiedziecm,ze on tez nie ma pieniedzy
11
wojcikgejoza 2017-05-31 18:58
pracuje tu od kilku miesięcy, nie polecam aplikować,zarobki słabe,wyzysk, jak starzy pracownicy pracujący od kilku do kilkunastu lat narzekają to znaczy że to dno i szambo~!
2
ony 2017-06-01 17:28
ale w kazdej firmie narzekaja... a gdzie lepiej w Zasie czy u wojcika moze ktos pracowal w tych dwoch firmach i ma jakies porownanie...
1
Patrycja 2017-07-20 08:46
@wojcikgejoza trzeba też popatrzeć na to z tej strony, że jednak starzy pracownicy zostają więc może po jakimś czasie pracy zarobki ulegają zmianie? Ktoś wie coś na ten temat?
jaro 2017-08-27 13:01
kierownictwo do bani przyszedł jeden taki z wiertarek i mysli że panem jest żadnego szacunku dla pracownika porażka
1
Patrycja 2017-08-27 19:12
@jaro jakie dokładniej sytuacje, z którymi stykasz się na co dzień w pracy w STOLPŁYT - Wójcik wskazują na to, że kierownicy nie mają szacunku do pracownika? Więcej szczegółów jest niezbędne, żeby zrozumieć, o czym mówisz.
OBOZPRACY 2017-09-08 19:07
Ja postanowiłem swoje dziesięć groszy dorzucić,nie zaglądam w tego typu strony ale jednak postanowiłem przestrzec ludzi szukających pracy,chcących pracować,mających charakter niepozwalający na częste plucie sobie w twarz, bo mnóstwo osób tu pracujących nie tylko akceptuje ten stan rzeczy ale istnieje grupa której się to podoba,pracuję tu od 9 miesięcy,uważałem się do tej pory za przeciętnego człowieka,kierując się w życiu wartościami i zasadami, tu zasada jest prosta, kto włazi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] próbuję cały czas punktować i smaruję tą wazelinę tam nie ma źle, chodzenie do akwarium i ciche [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest tu na porządku dziennym,niektórym wręcz powinni zmienić stanowisko na -zakamuflowana opcja konfidenta, ale konfident w tym wypadku to zbyt delikatne słowo,dla człowieka młodego człowieka jest fajnie przez pierwsze 3miesiące, przychodząc tutaj pamiętaj o jednej zasadzie milczenie jest złotem, to jest najważniejsze. Drugie to nie wychylaj się,bo ludzie dookoła Ciebie nie wstawią się za Tobą,nie poprą a niektóry jeszcze będą próbować wyciągnąć jak najwięcej informacji by je przekazać dalej jak wiadomo. Klimat pracy w którym jedni zapierdzielają bo są nauczeni pracy inni nie robią przez cały dzień nic,absolutnie nic i mają na to przyzwolenie to małe przegięcie,szczerze powiedziawszy wyobrażałem sobie coś innego, tu nie kładzie się nacisku na jakość,tu nie liczy się czy będziesz pracować czy jesteś po szkole specjalnej "kopernika" liczy się to by włazić w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wychylać się i co istotne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Z urlopem jest tak że gdy fabryka z jakiegokolwiek powodu będzie stała pracownicy mają obowiązek wypisania urlopu płatnego, wiele ,wiele wiele rzeczy mógłbym tu opisywać,wiele przypadków, wypłaty w tym miesiącu tj wrzesień rzekomo przez nowy system nie dojdą do nas do 10-ego. Ludzie dowiedzieli się 10minut przed koncem pracy,jeden od drugiego. Nikt tu kierownictwa nie pomyśli by zorganizować zebranie,zapytać czy komuś nie są potrzebne pieniądze na teraz,nie bo po co, nikt nie wpadnie na pomysł by powiedzieć Przepraszam,zapomnij - bardziej nie będzie pieniędzy i już. NIE CHCE MI SIĘ PISAĆ DALEJ BO O TYM JAK CZĘSTO MAWIAJĄ PRACOWNICY [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NAPISAŁ BYM PO TYCH KILKU MIECHACH KSIĄŻKĘ. NIE POLECAM- NIE MASZ CZEGO TU SZUKAĆ JEŻELI SZUKASZ NORMALNEJ PRACY,NORMALNEGO KLIMATU I NORMALNYCH PIENIĘDZY.
1
OBOZPRACY 2017-09-08 19:18
I będąc rzetelnym, piszę powyżej o zmianie tego co nie odróżnia kolorystyki mebli i jest kierownikiem, oj blady,blady Twoje zaangażowanie jest na poziomie tej kartki z tylnej kieszeni ;D
Kierowniku czy do codziennych czynności naprawdę potrzebujesz rozpiski? :D
kto Cię tam wciągnął?

zmiana Kajtka i Kuby jest inna,oni mają zdrowy rozsądek,umieją myśleć nie tylko czytać z kartki.
ale warunki wciąż te same.
1
Patrycja 2017-09-09 10:30
@OBOZPRACY, rozumiem, że wiele rzeczy Cię w STOLPŁYT - Wójcik denerwuje i dziękuję, że opisałeś je szerzej. Wiele sytuacji na pewno może innych szokować, w szczególności, informacje o podziale na pracujących i tych, którzy nic nie robią. Jednak porównania do obozu pracy naprawdę są nie na miejscu, tak samo jak wytykanie kogoś z imienia i nazwiska w miejscu publicznym. Czy były podejmowane inicjatywy, żeby cokolwiek w firmie zmienić?
MR MAJESTIC 2017-09-23 10:00
pytasz o zas....idz tam to zobaczysz co to dopiero wyzysk i dno...choc po 8 godzin robisz...1500 sporo ukraincuw...zlA ATMOSFERA....TAK JAK W STOLARNI LUPUS NA SKRZYDLATEJ....U WUJCIKA WKURZAJA TE GODZINY...NA NIC CZASU NIE MASZ ....ALE TAK NAPRAWDE ZOBACZ JAKI RYNEK W ELBLAGU JEST DNO.....WUJCI DRE DWA NAJWIEKSZE ZAKLADY STOLARSKIE W MIESCIE...POZATYM Z INNEJ BRANZY ALSTOM...I DLUGO NIC....CZASAMI LEPIEJ W JAKIEJS SPULCE MIEJSKIEJ PRACOWAC TYPU ZUO .NIGDZIE NIE BEDZIE IDEALNIE I MALY WUBUR...TO NIE GDANSK POZNAN CZY WARSZAWKA..TO ELBLAZKOWO HE
Zostaw swoją opinię o STOLPŁYT - Wójcik - Elbląg
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STOLPŁYT - Wójcik