brak logo

Towarzystwo Finansowe SKOK S.A. - Oddział HSO w Sopocie

Sopot

Opinie o Towarzystwo Finansowe SKOK S.A. - Oddział HSO w Sopocie

Andrzej 2012-05-24 22:07
Firma rekrutuje na dwa stanowiska: Programista i Analityk. Czy może ktoś się wypowiedzieć o tym jak się pracuje w HSO? Jakie są płace? Czy jest zaplanowana drabinka po której można się wspinać? Czy firmę oceniacie bardziej jako korpo czy pracuje się normalnie? A jak standardy pracy, co wiedzą o prowadzeniu projektów? Jak to jest tam poukładane?
3
b 2014-09-27 13:05
Praca jak praca, ale kierownicy straszni. Zespół pracowników naprawdę zgrany. Zarobki ok.Socjal również (okulary, ubezpiecznie, wakacje pod gruszą, integracje) W niektórych działach pracuje się na zmiany, jeden dział pracuje 24 godz na dobę. Trzeba pamiętać, że oni są bardzo mocno powiązani ze skokiem a więc jeżeli nie jesteś czyjąś rodziną/nie sypiasz z szefem/ nie chodzisz z szefem na wódkę i nie gadasz na kolegów to nie awansujesz. Jest tam jeden koleś, który jest szefem bo jest czyimś szwagrem...Kolejny sam poprosił o degradację bo nie wyrabiał psychicznie jako kierownik. Ogólnie dużo mobbingu i infiltracji. Polecam tylko i wyłącznie studentom. Ktoś kto tam pracuje dłużej albo ma nóż na gardle albo się nie szanuje. Polecam też dziewczynom, które chcą założyć rodzinę, iść na macierzyński i nigdy tam nie wracać - ost coś ciąże się posypały :)
2
wind 2014-10-14 22:24
Bardzo mi się podo bało.
2
Rejtto 2015-05-12 08:32
Bardzo dobra kadra kierownicza. Pracownicy szeregowi jednak robią wielką łaskę, że w ogóle pracują.
odp dla Rejtto 2015-07-13 16:33
taaaa...kadra kierownicza:) Pani Kwa wa lub Mariusz alias Marian wielki brzuch....Pracownicy szeregowi robią łaskę, że w ogóle pracują bo jak słyszą wyzwiska to im ręce opadają....Jak to jest, że żeby dostać premie trzeba "kablować"?! Ludzie z ambicjami tam długo nie popracują, ale kolesiostwo-szwagrostwo to i owszem :)
1
o 2015-07-29 07:42
jak PO weźmie się wreszcie za SKOK-i i udowodnią, że to piramidy finansowe wszystko się posypie jak domek z kart bo HSO nie będzie miał klientów...
2
o 2015-09-18 13:03
Nie korzystam na szczęście chociaż kierownictwo zmuszało do zakładania kont...juz samo wpisowe to przegięcie :(
tur 2015-11-06 23:26
Tobie się "o" chyba pomyliły SKOKi z TF SKOK (ta firma obsługuje technicznie SKOKi). Nikt tam nie musi nic zakładać. Atmosfera bardzo fajna, zarobki za to takie sobie.
skoczek z HSO 2015-11-08 11:12
Wyskoczyłem z HSO po dobrych kilku latach. Atmosfera ok, praca ok, zdarza się nacisk na nadgodziny ale oczywiście albo płatne albo do odebrania i tylko czasem, gdy projekt tego wymaga, no i nic na siłę - jeśli się nie da to się nie da i koniec. Nie spotkałem się z mobbingiem, na najwyższych szczeblach oczywiście istnieją jakieś powiązania rodzinno - układowe, ale co to zwykłego czy starszego pracownika interesuje? Tak nie jest wszędzie, że wysokie stanowiska się obsadza swoimi? Co mnie skłoniło do przesiadki? Pieniądze! Firma o wiele za mało płaci pracownikom, i zachodzę obecnie w głowę dlaczego tak długo zwlekałem ze zmianą pracy oraz druga kwestia - co robią tam ludzie przez tyle lat? TF SKOK obecnie kuleje, wg wyników finansowych znajduje się na granicy opłacalności, więc sugeruję załodze się zwijać a nowym stawiać wysoko poprzeczkę finansową coby zdążyli się nachapać przed drastycznymi cięciami, bo takowe są NIEUNIKNIONE a pierwsi polecą nowicjusze. Polecam pracę, polecam firmę, polecam ludzi. O ile nie chcecie zarabiać jak powinniście.
1
kar 2016-01-08 02:00
jeszcze rok czasu i wszyscy będą zarabiać najniższą krajową :) Taka niestety prawda, że pieniądze w tej spółce są do d... za taka prace. nie polecam w 100%
Runndy 2016-05-15 16:49
No te premie i prowizje to jest bardzo dobra sprawa @emilka. Tyle, że aby być takim doradcą klienta czy coś to trzeba być komunikatywnym i charyzma też się przyda. Nie mówiąc już o tym, że doświadczenie jest wymagane.
kar 2017-07-10 16:30
jeden wielki mobing, kolesiostwo brak perspektyw
kar 2017-07-10 16:30
jeden wielki mobing, kolesiostwo brak perspektyw
1
Zostaw swoją opinię o Towarzystwo Finansowe SKOK S.A. - Oddział HSO w Sopocie - Sopot
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Towarzystwo Finansowe SKOK S.A. - Oddział HSO w Sopocie