brak logo

ALGEO

Grabownica

Opinie o ALGEO

kerdor 2015-08-24 22:14:33
Wiadomo, że są takie osoby, ale zazwyczaj się tutaj nie wypowiadają, bo cała prawda była opisana wyżej. Jest grupa dobrze opłacanych wiertaczy, cała reszta to mięso :), no może jeszcze paru kierowników może być zadowolonych. Ci wiertacze pewnie się tu nie wypowiadają, bo walą metrówki. Metry muszą się zgadzać, co z tego, że kosztem wykańczania fizycznego pomocników. Eh szkoda gadać. Pozdrawiam wytrwałych.
Lipiec 2015-08-25 13:21:44
Jednym sie podoba, drugim nie, jak to w życiu, nic nowego.
Były pracownik 24 2015-08-25 21:28:28
do Lipiec - przykro mi to napisać ale głupoty piszesz ze jednym się podoba drugim nie. Każdy idzie do pracy z chęcią włożenia wysiłku poświęcenia własnego czasu i chce zarobić pieniądze. Jeżeli pracownik idzie do pracy i nie wie ile zarobi, nie wie ile czasu będzie pracował, nie wie kiedy otrzyma wypłatę znaczy to tylko tyle że ludzie zarządzający firmą wyprawiają z pracownikami co im się żywnie podoba. Nie jest to kwestia podobania bądź niepodobania bo taki stan rzeczy jest nie do pomyślenia.
koronka 2015-08-26 06:01:09
Pracuje jako geolog w tej firmie. Zarabiam jak na polskie warunki w tej firmie bardzo dobrze Na poczatku zarabialem bardzo malo, chcialem odejsc jak najpredzej, uciec ale potem zaczalem bardziej sie wkrecac w prace , rajcowala mniw ta praca. Ciezka ta robota. na poacztki bylem bardzo sceptyczyny do tej prwcy, ale z biegiem czasu bylo lepiej!
ja 2015-08-26 09:51:44
Ostatnia opinia napisana jest przez wlasciciela....Jako byly pracownik, napisze tylko ze...,wszedzie dobrze gdzie nas nie ma, ale algeo jest miejscem o ktorym trzeba szybko zapomniec a zwlaszcza o jego wlascicielu...pieniadze sa wazne, ale cos jest wazniejsze w zyciu...zgadzam sie z opinia nt.wlasciciela - jedyny w swoim rodzaju,polityka wobec pracownikow bardzo specyficzna...piszecie ze mozna sie przyzwyczaic, ale nie do wszystkich rzeczy trzeba sie przyzwyczaic.Jedyny plus pracy w Algeo...to fakt ze docenisz kazda innaa prace...nawet gorzej platna...
1
brytan 2015-09-02 12:26:41
Do ludzi którzy chwalą tą firmę chyba macie z głową coś nie tak
1
olean 2015-10-03 20:07:00
No racja, można się zatrudnić, przepracować miesiąc, odejść i nie dostać wypłaty. Oto tajemnica tanich wierceń.
1
brytan 2015-10-06 20:39:13
Tak to właśnie działa szef płaci tylko metrowe żadnych godzin praca w soboty niedziele choć byś robił nie wiadomo co masz tylko metrowe najlepiej unikać tej firmy z daleka
1
hmmm 2015-11-26 22:33:39
To się zdziwisz. Ja żadnej umowy nie podpisałem i z tego co wiem to nie byłem jedyny. Posiedziałem chwilę i uciekłem, bo w obozie pracy nie zamierzałem marnować życia.
Man 2015-12-07 23:32:42
Nie podpisujesz żadnej umowy - idziesz do pracy i nie wiesz ile zarobisz, czy łaskawy pan prezes wypłaci pieniądze, ile utnie z umawianej kwoty. Firma chwast
adwokat 2015-12-07 23:38:01
Firmą powinna się zainteresować Państwowa Inspekcja Pracy!!!
Trzeba zgłoszenie wysłać aby ukrucić ten proceder. Chętnie sie zajem tą sprawą.
2
gryzer 2015-12-18 18:09:47
ja robie i jest spoko robutka polecam zarobki dobre i praca fantastyczna ciekawa polecam gryzio zapraszam ok
2
Wiertnik 2016-01-08 11:11:03
Sposób na tanie wiercenia Algeo: brak umów o pracę nowych pracowników co wiąże się z brakiem ubezpieczenia, brak wyposażenia pracowników w odzież ochronną, praca ponad normatywny czas pracy - niewypłacanie pieniędzy za nadgodziny. Nowi pracownicy zakręceni przez pracodawcę i kierownika nie wiedzą nawet ile zarobią, ile godzin będą pracować w miesiącu, - pracownik który żąda wyjaśnień jest pracownikiem który się ,,nie nadaje" do pracy.
1
były pomocnikkkk 2016-01-08 11:17:03
Młodzi kierownicy zatrudnieni w firmie wykładali własne pieniądze na zakup niezbędnych materiałów i narzędzi.W głowie się nie mieści jak firma dla której się pracuje może sięgać po pieniądze swojego pracownika.
flir 2016-01-11 14:18:51
Upomnisz się - wylatujesz z pracy. Pan szef to mistrz świata w bajerowaniu i opóźnianiu wypłaty. Dla mnie to nie do wyobrażenia, że można tak traktować ludzi i wykorzystywać wysokie bezrobocie w regionie. Wstydu nie masz panie prezesie.
7
Lucyna 2016-01-12 08:55:31
Mój mąż pracuje w tej firmie już od 6 lat, zarabia dobre pieniądze (około 6000- miał płacone zawsze na czas). Minus to to , że na te wyjazdy jeździ, co go nie ma długo w domu.
6
Hanys 2016-01-26 22:16:22
Moja babcia pracując w Algeo najbardziej zadowolona jest z posiłków, minus to to że na te wyjazdy jeździ, co nie ma pieniędzy w ogóle w domu.
6
boom 2016-02-03 19:45:37
to lepiej uwierz..
babcia 2016-02-04 11:39:39
Jeżdżę gdzie tylko siem da, posiłki dobre
5
nowy 2016-02-13 13:01:38
To co to za firma gdzie zatrudnia się starsze kobiety? czy one pracują za posiłki tylko?
brytan 2016-02-14 16:39:07
Ta pracują tam babcie dziadkowie szef przyjmuje nastolatków 50+ oni nie upomina ją się o wypłatę ponieważ mają już emerytury

2
były pracownik nie wypłącony 2016-02-16 21:58:24
zbieram osoby poszkodowane przez firmę Algeo - niewypłacone pieniądze za pracę, nadgodziny, do złożenia pozwu zbiorowego do sądu pracy.
5
Były wiertnik 2016-02-17 11:57:24
Ja to miałem wypłacone nawet ok, ale i tak sie zwolniłem bo te wiertnictwo i delegacje to nie dla mnie robota.
3
Mąż owcy 2016-02-17 17:05:41
Firmę Algeo omijajcie szerokim łukiem,dobrze radzę.
1
kali 2016-02-20 00:12:23
jednym słowem masakra...odradzam. pracowałem chwile pieniedzy nie dostałem, poniewaz sam w czasie próbnym zrezygnowałem z roboty.
kali 2016-02-20 00:13:17
jednym słowem masakra...odradzam. pracowałem chwile pieniedzy nie dostałem, poniewaz sam w czasie próbnym zrezygnowałem z roboty.
Pomocnik wiertacza 2016-02-20 09:42:19
Pracuję jako pomocnik wiertacza , praca jest ciężka (czy pada śnieg, deszcz do roboty trzeba iść. 2 tygodnie w terenie 2 tygodnie w domu. Ale nie zarabiam źle.
5
gogus 2016-02-23 20:01:07
Kto to pisze ciekawy jestem chyba ktoś z kierownictwa lub sam szef
Pomocnik Deręgowski 2016-04-03 22:50:46
Rozmowa telefoniczna
ja = przepraszam a czy mogę się ubezpieczyć u was w firmie odpłatnie
ksiegowa - ,,u nas ludzie robią tak że zarejestrowani są w Urzędzie Pracy i tam mają ubezpieczenie"
2
Wojtek 2016-04-08 20:08:29
Jestem świeżo po wiertnictwie i chcę się zatrudnić w Algeo. Zadzwoniłem do firmy w celu weryfikacji tego co przeczytałem tutaj o tym Urzędzie Pracy i pani powiedziała, że normalnie będe miec umowe o prace i firma mnie ubezpieczy.
6
Szogun 2016-04-18 22:38:45
To widocznie zmądrzałeś trochę i zaczynasz zauważać ludzi a nie tylko siebie - widzisz firmę tworzą także ludzie pracujący w niej - sam daleko nie zajdziesz, cóż życie uczy powodzenia prezesie
2
roku 2016-05-19 23:11:05
Pieniądze są ogromne, temu nie zaprzeczę, ale nie dla Ciebie przyjacielu lecz dla prezesa.
1
Miko 2016-05-27 10:55:53
Gdzie teraz wierci Algeo?
żenada 2016-05-28 13:22:37
Tego komentarza nie mógł napisać nikt spoza kierownictwa firmy. Propaganda gorsza niż za prl-u.
1
Miko 2016-06-02 13:35:34
O co chodzi?
Miko 2016-06-07 22:51:16
To wiercą coś teraz czy nic?
Baltazar 2016-06-29 11:52:44
Jakoś nie chce mi się w to wszystko wierzyć. To czemu tyle ludzi tam pracuje? Wszyscy tak mają źle?
2
Pułkownik Kukliński 2016-07-06 22:24:13
tak wszyscy panie prezesie poza szlachtą i dowództwem
4
Pracowałem tam 2016-07-20 23:22:20
(usunięte przez administratora) W Polsce prywatny sektor nie ma lekko jak wiadomo co odbija się na pracownikach. (warunki pracy, czas pracy itp) W tej firmie to (usunięte przez administratora)poszli całkowicie po bandzie pod względem czasu pracy, warunków pracy, płacy. Nie polecam
2
Nicki 2016-07-25 13:57:29
w miarę terminowa
3
kasztaniak 2016-08-01 10:04:08
umowa o prace i zlecenie
Petelicki 2016-08-10 22:53:32
Wynagrodzenei terminowe to normalna sprawa nie pisz mi tutaj że to plus skoro to powinno być. Nie ma pieniędzy nei ma pracy normalne. Skończmy w Polsce z takim gadniem że o coś co sie nam nalezy trzeba prosić. Jeśli firma nie wypłaca pieniędzy w terminie lub nie wypłaca wsyzstkich należności - to jest to kradzież na szkodę pracownika, patologia w firmie,
3
Petelicki 2016-08-10 22:53:59
Wynagrodzenei terminowe to normalna sprawa nie pisz mi tutaj że to plus skoro to powinno być. Nie ma pieniędzy nei ma pracy normalne. Skończmy w Polsce z takim gadniem że o coś co sie nam nalezy trzeba prosić. Jeśli firma nie wypłaca pieniędzy w terminie lub nie wypłaca wsyzstkich należności - to jest to kradzież na szkodę pracownika, patologia w firmie,
4
Petelicki 2016-08-11 22:53:56
Nie miałem szczęścia z pracodawcami a po prostu odwagę powiedzieć i wystąpić przed szereg będąc gotowym na odstrzał, Co zresztą nieraz było przyczyną licznych zmagań jak to powiązać wszystko. Zmiany ogólnie nie są łatwe i wymagają odważnych działań jednak myśląc o lepszym należy iść do przodu, bo jeśli się godzimy na bylejakość i usprawiedliwianie tego ze strachu czy wygodnictwa to będzie to początkiem naszego końca. Na takie tłumaczenia i usprawiedliwiania nigdy nie będzie przyzwolenia.
5
Pan 2016-08-16 22:57:45
1000 zł
1
Szukający pracy 2016-08-17 07:32:31
Złóż cv i zobacz co ci zaproponują. Ale nie sądzę, żeby to było 1000 zł, za to się nie da przeżyć.
3
mama syna 2016-08-20 23:22:59
Cóz płaci marnei to sciąga ukraińców
Wiesiek 2016-08-29 11:43:40
Ile zarabia geolog w Algeo na poczatek. Dzieki za odpowiedz m.
Grzegorz 2016-09-30 09:35:01
Czy Algeo teraz gdzieś wierci?
qla 2016-10-01 21:40:17
hej widze ze szukaja mlodszego ksiegowego w zespole GL w Szczecinie zeby dostac zatrudnie to napisali ze potrzebna jest miedzy innymi tutaj wiedza dotycząca podstawowych zagadnień z dziedziny rachunkowości i minimum roczne doświadczenie w księgowości
Zostaw swoją opinię o ALGEO - Grabownica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ALGEO