brak logo

OBI

Jastrzębie-Zdrój

Opinie o OBI

anonim 2011-01-25 19:03:39
ZAKŁĄD PRACY DAREMNY, NIE DOŚC ZE ZAROBKI MAŁE BO JAK MOŻNA ZARABIAC 1400ZŁ I ZA TAKA KWOTE UTRZYMAC DOM I RODZINE, A ZARZĄD MA TO W [usunięte przez moderatora]. BOSS LUBI ZWALNIAC LUDZI ZA GŁUPOTE, A SAM BYŁ KIEDYŚ ZWYKŁYM ROBOLEM, DOROBIŁ SIĘ I W OGÓLE LUDZI NIE SZANUJE. A JAK BYŁA IMPREZA TO DYREK PIŁ ILE WLEZIE, WTEDY WIELKI KUMPEL, A TAK TO ZWALNIA ZA GŁUPOTĘ. KIEDY MACIE NASTĘPNĄ IMPREZE? MYŚLĘ ŻE DYREKTOR REGIONALNY CHCIAŁBY ZOBACZYC STAN BOSSA Z JASTRZĘBIA NA IMPREZIE.
anonim 2011-01-25 19:12:05
(usunięte przez administratora)Kasa mała, premii żadnych i trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] soboty, niedziele a i tak człowiek nie zostanie doceniony. Ostatnio jakąś laskę zwolnili dyscyplinarnie, nawet jej nie tłumacząc o co chodzi. A dyrektor produkt firmowy bo nigdy nigdzie więcej nie pracował nie dba o pracowników wcale, a sam był zwykłym pracownikiem, gdzie wybił (usunięte przez administratora) Ważne, że on ma dobrze.
Ratatujjja 2011-03-04 23:33:53
anonim - 2011-01-25 19:12:05

Dokładnie,(usunięte przez administratora)Kasa mała, premii żadnych i trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] soboty, niedziele a i tak człowiek nie zostanie doceniony. Ostatnio jakąś laskę zwolnili dyscyplinarnie, nawet jej nie tłumacząc o co chodzi. A dyrektor produkt firmowy bo nigdy nigdzie więcej nie pracował nie dba o pracowników wcale, a sam był zwykłym pracownikiem, gdzie wybił się (usunięte przez administratora)Ma wszystkich w dupie. Ważne, że on ma dobrze.

Witam :) "Laską" którą rzekomo zwolnili dyscyplinarnie jest moja bliska koleżanka . Chciałam zaprzeczyć tej plocie , która powstała napewno albo z nudów ,albo dlatego ze ktoś usłyszał piąte przez dziesiąte od osób ,które o tym rozmawiały...To jest plota! Jest porozumienie stron z tym ze podpisane niepotrzebnie , gdyby "laska"podpisała dyscyplinarkę ma wygraną przez Sąd Pracy z OBI!!!Posądzili ją o to czego NIE ZROBIŁA i jestem na 100 % pewna tego , bo była jedyna osobą ,która tak naprawdę przychodziła codziennie uśmiechnięta do pracy i tylko ona sie cieszyła ,że w tym obozie pracuje...ludzie ja lubili...no cóż dyrektor chciał zabłysnąć a w gruncie rzeczy pozbył się rzetelnego i oddanego pracownika...ich strata! Pozdrawiam Cię ...I nie przejmuj się głupimi plotami , ludzie nie wiedzą co robią!!! Byście się wstydzili, a tak po za tym ,to tym co chciała by wiedzieli jaka jest prawda to na pewno powiedziała, na plotkarzach jej widocznie nie zależało:P:((....(usunięte przez administratora)
Czajo 2011-03-04 23:46:41
Zgadzam się ! Darujcie sobie te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oczernianie, jak ktoś nie wiem jak było to niech się nie odzywa , fakt dziewczyna ma przez zasrane obi zepsutą opinie co nie znaczy ze jest winna, to tylko świadczy o głupocie szefostwa, że zamiast wyjaśnić sprawy to olali to i mieli takie widzimisię żeby ja wyp...z pracy, nie patrzą że się starała, ze na l-4 nigdy nie chodziła , że na skinienie palca zawsze była... w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to mają!!! A dyrektorek taki z pozoru inteligentny a tak zje.bał tą całą sytuację hahaha żal mi go i jego żony , bo jak on ma takie rozumowanie tez w domu ze lepiej się czegoś pozbyć zamiast rozwiązać problem to....hahahah...żal szkoda słów ...nic tylko splunąć w ta zakłamaną gębę!
Yoahim 2011-03-05 01:08:23
Żal Ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ściska że pił? Też tam byłeś i piłeś. Nikt Ci nie kazał, więc mogłeś nie przychodzić. Następnym razem przemyśl swoje decyzje co chcesz robić, żebyś już nie musiał swoich żali innym udzielać.
burzum 2011-03-20 06:56:03
Czy to prawda, że zwolnili jedną z dziewczyn, z powodu wyroku od komornika, bo dla firmy jest już osobą karaną ?
k.pack 2011-03-22 17:16:26
tak, to prawda.Pracowała na kasie, wywalili ją zaraz na początku. ogólnie wiadomo,że "boss" ma gdzieś swoich pracowników.
anonim 2011-03-23 20:23:37
Nowe umowy, podwyżki, a raczej ich brak... jakieś przemyślenia ?
hahaha 2011-03-29 11:09:35
Ten sklep to jedna wielka porażka !!!!!!!!! Towar to czysta najczyściejsza made in china !!!!!! Dyrektor oprucz podsłuchiwania na imprezach nic wiecej nie potrafi nawet z klientem rozmawiać bo dobrze wie czym handluje ! A co poniektóży kierownicy działów oprucz odtrącania klientów swoim nie przyjemnym zapachem nie potrafią nic aaaaaa potrafią okradać własnych pracowników chętnie kiedyś zapytam jednego czy święta w tym roku miał udane i bogate w prezentach jakie my pracownicy za ciężką prace otrzymaliśmy od przedstawicieli a których nigdy nie otrzymaliśmy bo zostały wyniesione przez ................... pewnie wiecie przez kogo !!!!! A dyrektor cooooo wielkie jajo Kierownik wynosi mu towar ze sklepu a on udaje że nie widzi ! Ale żeby uje........bać pracownika to on pierwszy jak kogut raguje! Panie(usunięte przez administratora)... wie pan jak pan wygląda w oczach ZUSU ???? I czy pan nadal sie nie podda aby sprawdzać nagonką pracowników w zusie ? Tam lekarze orzeczniki za nami stają, mało tego zaczeli pokazywac nam pańskie pisemka smieszne !!!! A co do wyje.....nia pracownicy za komornika to prawda ale wstydził by sie pan , po to ta dziewczyna poszła do pracy aby spłacić długi a pan tak łatwo ją wywalił ? Ale czemu pan nie wszystkich miarą mierzy taką samą jeden z pana pracowników ma komornika ma długi a mimo to nadal pracuje i pan dobrze o tym wie rozmawiał pan z tym chłopcem jest pan smieszny !!!! Szybko jastrzębie sie przekona jak pan zatrudnia a jak szybko pan kobiety zwalnia !! Nie lubi pan kobiet ??? Jak to pan (usunięte przez administratora). na otwarciu dalismy zatrudnienie tyle kobietom hahahahahhaha
Trzeźwo patrzący 2011-04-05 19:44:18
Powiem tak. Praca jak praca, fakt może niezbyt wysoko płatna 1300 - 1600 netto sprzedawca no i te zamiany plus praca w weekendy, jednak da się wytrzymać, Do dyrekcji nic nie mam, robią swoje, również są rozliczani ze swojej pracy jak i my. Wciąż słyszę narzekanie zewsząd jaka ta praca beznadziejna i mało płatna, kamery wszystko rejestrują a dyro wzywa na dywanik i daje jakieś notatki, no ale ludzie, jak sie stoi w alejce przez godzine i gada o pierdołach olewając klienta to czego my chcemy? Niektórzy kierownicy owszem są ... powiedzmy niekompetentni w swojej pracy i uważam że źle kierują ludźmi ale..cóż trzeba jakos przeżyć. Co do opini o tym że dyrektor pije na imprezach i sie bawi to.. brak słów, przecież to też jest człowiek jak i my. Imprezy są w czasie wolnym i każdy może robić co mu sie podoba. Pozdrowienia dla pracowników OBI a ci wiecznie narzekający niech sie cieszą że mają pracę albo szukają innej. P.S. osoba która pisała opinię wcześniej niech zastanowi się nad swoją pisownią i jeśli pracuje tak jak sie wyraża to.... Hej
1
solid 2011-04-16 08:16:10
W każdej wypowiedzi jest jakaś tam ilość prawdy,niektórzy kierownicy bywają niekompetentni, dyrekcja popełnia błędy w organizacji pracy, ale z drugiej strony mają oni nad sobą kogoś, kto ma swoje dziwne wizje i oni muszą je realizować. Ale pewne decyzje są absurdalne, zwalnianie kasjerki bo ma komornika i niby jest karana, a pracują osoby co mają poważniejsze grzeszki na sumieniu, hipokryzja w czystym wydaniu.
pan i wladca 2011-08-26 09:11:12
Dzięki dyro że się wpisałeś. Pamiętaj że nie jesteś nieomylny i noga ci się też może powinąć. Spadniesz wtedy z dużo większym hukiem niż osoby które zwalniasz. Spójrz w lustro na półpiętrze i powiedz czy widzisz tam jeszcze człowieka? W firmie krótko robiłem i nie polecam - robota dla robotów.
anonim 2011-09-01 14:57:16
panie i władco w 100% się z tobą zgadzam, chciałabym to zobaczyć.
bla bla bla 2011-10-10 19:48:43
A którego wpisu to dotyczy ?
1
wpisałem nick 2011-11-17 11:43:41
A może dyro przez to, że chodzi z kołnierzykiem zapiętym po samą szyje jest za ciasny, co powoduje niedotlenienie mózgu i utratę świadomości jak i rzeczywistości. Może dlatego jest taki jaki jest...
1
Lignina 2012-01-18 18:25:12
Jak się komuś robić nie chce to zawsze będzie szukać dziury w całym. Dobrze, że jest praca.
Były Obibok 2012-02-13 14:55:13
Witam. Czytam tak te wypowiedzi i też dodam coś od siebie. Pracowałem w tym markecie (na szczęście już nie pracuję), poznałem świetnych ludzi jak również nic nie wartych donosicieli o gumowych uszach. Praca mało atrakcyjna bo nisko płatna i czasem można poczuc się wręcz jak małpka w ZOO na którą ciągle gapią sie ludzie i rzucają banany, dodajmy do tego goryla przechadzającego sie w białej koszuli po tym ZOO i mamy istny zwierzyniec. Tak na marginesie nic do dyrekcji nie mam, wykonują swoją robotę i są z tego rozliczani, tudzież kogoś zwolnią, wpiszą absurdalną notatkę ( to raczej kierownicy, choc są zmuszani przez dyrekcję). Generalnie, pracowałem, nie pracuję, jest dużo więcej znacznie atrakcyjniejszych i lepiej płatnych zawodów, lub miejsc pracy. Generalnie OBI, tak ale nie na dłużej niż 1 rok a w międzyczasie trzeba szukac innej pracy. Pozdrawiam pracowników, tylko tych których lubię :)
anonim 2012-08-21 20:46:51
Witam! Obserwuje z boku prace w Obi - Jastrzębie Zdrój i bardzo nie podoba mi sie \\\\\\\"polityka\\\\\\\" dotycząca urlopów i dni wolnych. Jest to dla mnie paranoją, że pod koniec każdego roku dyrekcja wymaga określenia się kiedy i ile urlopu chce dany pracownik. Hmm niby wszystko jest ok, i każdy może stwierdzić, że to ja mam paranoje ale po co komu taki harmonogram jeżeli nie jest przestrzegany????? Śmieszne jest również to, że w tym zakładzie pracy nie można dostać urlopu w dziwnych określonych przez dyrekcje okresach (kwiecień-maj, grudzień), nawet takie okoliczności jak ślub lub narodziny dziecka dyrekcji nie przekonują!!! Poza tym Obi jest ok. Trochę ludzkich zmian i będzie to idealny zakład pracy!!! POZDRAWIAM
Byly pracownik 2013-06-26 16:18:18
No a jak ma byc [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] najnizsza krajowa, codzienne pretensje o brak sprzedazy, praca na zmiany, (usunięte przez administratora)...ne weekendy etc. miooodzio. Jedynie niektorzy ludzie fajni. Czlowieku rekami nogami bron sie przed praca w OBI, znam osoby ktore pracowaly, zmarnowaly po roku zycia i znalazly inna swietna prace za konkretna kase. Powodzenia
iwonx 2013-11-27 13:34:32
ja dostalam oferte pracy w obi na kasie. zgodzilam sie tylko dlatego ze mam bardzo blisko domu i nie musze wydawac na dojazdy. praca jest na 3/4 etatu. palca 1275 brutto co daje okolo 950 na reke. na caly etat z tego co wiem placa 1700 brutto co daje okolo 1250. ogolnie masakra ale wczesniej pracowalam w textil market jako zastepca kierownika i mialam 1800 brutto co wychodzi 1320 na reke. to dopiero paranoja. 150 wydawalam miesiecznie na dojazd. odpowiedzialnosc majatkowa za sklep, za pracownikow i po 10 godzin w pracy.....
iwonx 2013-11-27 13:40:03
roman co do weekendow to mi powiedziano ze jeden caly weekend w miesiacu ma sie wolny, 2 cale pracujace i jeden w polowie wolny czyli idziesz albo w sob albo w niedz do pracy pozdrawiam
maniek 2014-04-23 13:15:49
Jest HORRENDALNIE DROGO i mały wybór artykułów. Nie polecam tego marketu!
onyx 2014-05-30 22:15:25
żartujesz sobie z tą zapłatą za weekend?robisz za darmo cały weekend ( nd po 9 godzin ) a potem ew w tygodniu masz dzień wolny albo masz jeden dzień krótszy o godzinę.Nikomu nie polecam pracy w OBI (usunięte przez administratora)Fakt w J-biu jest plaża jeśli chodzi o pracę więc wszyscy musimy się męczyc pracując w takich firmach jak (usunięte przez administratora)może w innych miastach jest inaczej,wszystko zależy od zarządzającego.
uladada 2015-02-17 14:53:53
ja też zastanawiam się nad stanowiskiem biurowym, bo w prawdzie mam doświadczenie w tego typu miejscu pracy , ale w międzyczasie udało mi się zrobić administrację zaocznie więc mierzę już troszeczkę wyżej. A może jest taka możliwość aby załapać się do OBI jako sprzedawca i później awansować- może mi ktoś podpowiedzieć?
Tadek 2015-10-24 21:58:34
Ostatnio byłem na zakupach w Castoramie w Żorach i zauważyłem jak Dyrektor OBI Jastrzębie nachodził byłych swoich pracowników i specjalnie próbował ich rozpraszać i przeszkadzać w pracy
Emil Lux 2016-01-14 00:02:15
Będę chyba jedyny z taką opinią. Praca mimo weekendów i pracy po 9 h w niedzielę całkiem całkiem. Jeśli masz za grosz ambicji i chęć nauki to można awansować. Premie można wyrobić no ale wiadomo nie zawsze. Socjal ok imprezy + sport dla chętnych. A z tą najniższą krajową to lekka przesada- ile byście chcieli na umowie próbnej. Po niej pensja do góry o tyle ile się staracie. Ceny dostosowane do innych jakość w gorę ( chyba że ktoś nie pamięta co było kilka lat temu bo sie zwolnił :) za szybko
1
yhhhhmmm 2016-03-13 23:23:01
Taa jasne pewnie to sam dyro pisał
marino 2016-05-13 09:09:52
@kapitan huk mają teraz ofertę dla niespecjalnie wykształconych ale pracowitych osób. Pracownik serwisu towarowego odpowiedzialny za dokładanie towaru. Niezbędne uprawnienia na wózek widłowy, sumienność i dokładność i najlepiej asortymentu marketów budowlanych. Umowa o pracę
Zostaw swoją opinię o OBI - Jastrzębie-Zdrój
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OBI