ZOK Sp. z o.o. Zakład Odmetanowania Kopalń

Jastrzębie-Zdrój

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 105 ocen.

Opinie o ZOK Sp. z o.o. Zakład Odmetanowania Kopalń

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZOK Sp. z o.o. Zakład Odmetanowania Kopalń

Obserwator

Panie „Zokol”! No właśnie tak się spraw nie załatwia! Przecież chcecie jak pan mówi rozmawiać z prezesem a pan myśli że on nie ma nic lepszego do roboty jak czytać i szukać opinii po necie? A czemu spotkanie bez dozoru - każdy ma prawo mieć coś do powiedzenia więc wysłuchajcie żale wszystkich a nie opluwacie się za plecami a w na drugi dzień patrzycie se w oczy jakby nigdy nic! Odwagi przecież was wszystkich nie zwolnią bo też im to nie na ręke! Obserwatorzy z boku inaczej widzą te wasze obrzucanie się błotem na wzajem! Ujawnić się z imienia i nazwiska? A wy to robicie? Przecież patrząc po tych wypowiedziach to byście jeszcze człowieka zlinczowali albo opony w moim Fiacie przebili!!! Ludzie - prezes też człowiek - tylko że wy macie pseudo odwagę i tyle w temacie!

Zepsuty Wiertacz

A trybek z zofiji to co autka naprawio , autka sprowadzi , autka wypucuje i premia jest mimo za jest u gory to szychty dolowe sa,komu i dla kogo to wiecie sami

Zokol
@Obserwator 22.01.2018 10:13

Do obserwatora. Słuchaj pan jak pan nie wie co się dzieje w zoku to niech pan się nie wypowiada. Jak pan jest taki odważny to niech pan się ujawni z imienia i nazwiska oraz gdzie pan pracuje a nie poucza pan ludzi dorosłych. Jak chodzi o coś to tylko chodzi o kasę. System który wprowadzono bez uzgodnień z pracownikami jest wysoko niesprawiedliwy. A premia szachuja na oddziałach nadsztygarzy i kierownicy. Premia motywacyjna jest to jeden wielki przekręt i fikcja. Kierownik i nadsztygar tylko czeka aby się komuś noga podwinela, aby mu uwalic premię. Zarabiają w zoku tylko ludzie z nazwiskami. Dzieci, wnuki, kuzyni itp. ludzi z dozoru, kobiet pracujących w spółce, emerytów którzy zasłużyli się dla spółki. Dosłownie wszyscy którzy mają jakieś plecy a zwykły zokol który robi najciezej dostaje zawsze po tyłku. Te wszystkie spotkania jakie miały miejsce do tej pory były bezsensu bo nic z nich nie wynikło. Spotkanie będzie miało sens wtedy kiedy nie będzie nikogo z dozoru. Tylko pracownicy i prezes. Albo proponuję zrobić skrzynkę podawcza do Prezesa anonimowa. Wtedy każdy zokol będzie mógł wrzucić do niej to co go boli i wtedy Prezes będzie wiedział co się w firmie dzieje. Jest też na oddziałach mobing o którym się mało mówi.

Pracownik
@Obserwator 22.01.2018 10:13

Dokładnie troszkę za daleko to zaszło rozumiem tych co mało zarabiają ale też od razu nikt nic ci nie da a tak jak kolega napisał nikomu do tego co robi po pracy i komu liczę się z tym że zostanę tutaj zlinczowany ale nie potrzeba ta obrażać drugiego było spotkanie z prezesem to nie słyszałem takich opinii ludzie troszkę oleju w głowie zarobki to jest problem tej firmy ale to nie powód do takiego upokarzania za to są artykuły a jak chcesz jeden z drugim to się podpisz a nie używaj czyjegoś nazwiska żeby się w niego wycierać co do pracy jeżeli nie pasuje ci praca to chyba nie muszę tłumaczyć a jeżeli nie pasuje ci kierownik czy jego stosunek do twojej osoby możesz przekazać to samemu prezesowi nawet się nie ujawniając więc teraz będziesz miał pretensje do atmosfery na oddziale Tylko przez to że niektórzy nie wszyscy nie wzięli nawet paska z wypłaty a potem się okazało że jeden na L4 drugi 5 dni przerobił a to krew itp a inni pracowali przez okres świąteczny mam nadzieję że to wszystko się poprawi i te wypłaty i atmosfera bo praca musi się opłacać a pracownicy muszą chcieć pracować z zadowoleniem

Były pracownik "ZOK"

Tak.To wszystko prawda...niestety.Firma,nie liczy się człowiekiem.Napisze na swoim przykładzie... transporty"ręczne" przekładnia hydrauliczna obrotów -waga ok 85Kg (może ważyć trochę więcej) ilość ludzi 2 -metraż ok 2,5 km - czas: 40 min (niezgodne z przepisami BHP) przykład: KWK Borynia Nadsztygar: Bogusław. Kierownik ...nie napisze :) :P Staszic transport-przekładnia obrotów hydrauliczna (85kg) ilość ludzi-2osoby do 2,5km -od 2,5-6,0km - 4 osoby. Kierownik K.Dawid Nadsztygar: nie napisze :P.Można więcej pisać np Zofiówka ...,ale nie warto bo nie chce ,ich pogrążać (nie chodzi tylko transport....:) ) .Byli pracownicy zmagali się z problemami kręgosłupa (1 z nich z czego co wiem) nie mógł kontynuować pracy,przyczyną była m.in praca nie zgodna z przepisami BHP,którą niestety musiał wykonywać ,nie zdając sobie z sprawy z konsekwencji ... z polecenia dozoru średniego jak i wyższego.Dozór średni jest tępiony przez wyższy sąd te nieracjonalne polecenia.Obecnie opracuje "w przodkach" i mam dużo lżej i... więcej zarabiam...Ludzie przemyślcie wszystko to sobie. Pozdro.

Syf i tyle
@Pracodawca 19.01.2018 22:37

W zoku jeszcze lepiej. Fajne warunki( (usunięte przez administratora) kiła i mogiła) Zarobisz 3tyś. ( jak przerobisz 4 weekendy), nic sie nie nosi (weź tam rurę do niej wsyp cement, a na niej możesz powiesić przekładnie, a jak idziecie we dwóch to weźcie jeszcze piłę i nożyce, ). Są premie ( najpierw ci wezmą przez dwa miesiące po 500 a premi dostaniesz 600). Jest tak (usunięte przez administratora) w zoku ze ludzie sie zwalniają i wypowiedzenia dają. Obudź sie kolego.

DO PRACODAWCY
@Pracodawca 19.01.2018 22:37

Potrzebujesz pracowników to do urzędu pracy się zgłoś. A z bólem du.y do jakieś poradni dostaniesz maść.

Łapa

Witam.miało być lepiej A tu jest odwrotnie .jak tu żyć.

Pracownik

Prawda jest taka że wymagania są coraz większe a wynagrodzenia idą sukcesywnie na dół.Mam porównanie po swoich paskach z wypłaty.W 2013 roku miałem wyższą wypłatę niż teraz premia od 3-4 lat stoi w miejscu.Myślę że nie jeden pracownik ma podobną sytuację.

anonymous

Zelek to odpowiednik.Pana p....A.

Łapa

Hej łapa .Jaką masz premie onram

ciekawski

a żelek to kto

zokol

prawda jest taka, że jak się pracuje sumiennie to da się spokojnie zarobić nawet 4000+, o ile jest się sumiennym pracownikiem a nie marudą jak te 3 osoby pod różnymi nicami poniżej, ot cała prawda.

No no no
@zokol 20.01.2018 22:06

No no no

Zalany wyciągiem Z Onucy
@zokol 20.01.2018 22:06

Jak masz premie 250 A inni 170/180 no to faktycznie sumiennie idzie zarobić tyle co ty ... brawo inteligencji ...

Jankowiczanka

Na jankowicach są nierówne wypłaty. Ludzie ze zmian co uczciwie pracują mają dużo mniejsze niż Ci z ranki którzy lecą w h...

Ryl

A dokładnie co robi?

Zokol

Uwaga Żelek z Pniowka szaleje ponoć. Prawda kole w oczy.

bajlaga na zelu
@Zokol 19.01.2018 19:46

Zelek niech sobie u siebie na placu szaleje.

ZOKowiec

Żadna praca nie hańbi !! Hańbą czasem jest to, co za nią dostajesz !!

Niedouczony
@ZOKowiec 19.01.2018 09:27

Brawo :)

Tukan

Jo tam spominom dobrze jakzech jeszcze robił, walilech tak w choja że aż szkoda godac , tempra zawsze, długopis do twardych skał i kasa była dobro nie musiolech włazić w rzic ,jak pacza co tu tera piszą to mie się niechce wierzic . Ja owszem zdorzyly się przipadki jak Romany abo Jozki Kanie teraz pewnie paciolok w Niymcach siedzi na szparagach ... Ach piknie powspominać hahahahaahahah

FAN
@Tukan 15.01.2018 00:21

Tad. Napisałeś całą prawdę o sobie a iść na robotę po tobie to z góry było wiadomo, że wszystko będzie zawalone a do tego jeszcze cię kryć.Więc na przyszłość lepiej nie pisz o kimś ,szczególnie po nazwisku bo ja osobiście sam bym cie zwolnił i cisz się że do robiłeś do pynzyi. Sam łaziłeś do biura płakać o pieniądze bo wiecznie miałeś mało

8 lat

widać po poziomie wypowiedzi od kogo pochodzą te komentarze... od nieudaczników którym żal (usunięte przez administratora) ściska że ktoś ma lepiej bo sobie na to zasłużył, a nie narzeka na każdym kroku, dozór jest jaki jest, ale specyfika pracy też jest jaka jest, szkoła była otwarta dla wszystkich, wzięlibyście się do roboty a nie płaczecie jak dzieci i narzekacie, firma jak najbardziej ok

Egon
@jozek z warsztatu 16.01.2018 13:16

Dobrze prawisz you can dance

Baza ZORDONA 6275
@jozek z warsztatu 16.01.2018 13:16

"Skład narzędziowy 275" mózg operacyjny roboty co wy chcecie :D

Eco

Jeden eco kurczak na rosół dla kierowniczka +10%, 10 jajec z wolnego chowu +10%, swojsko szyneczka +10%, kilo kiełbaski +10%, tak to sie robi Pany i nawet 500 + nie trza????????

Skopcony Onucą 4

Czy są jeszcze przyjęcia do Zoku?

Regulator docisku

Zofiówka Rulez!

Niemam już siły

Czytam to i czytam i tak sobie myślę gdyby tak faktycznie podnieść te zarobki tym ludziom to kto by na tym u cierpiał chyba tylko fizyczni bo za dwa miesiące znowu by im uwalili , a to nie ma sensu tutaj musi się zmienić system wynagradzania premia max 50 % wtedy może zaczną szanować ludzi a tak ten kto ustala wysokość premii rządzi i ma pełne pole do popisu bo nawet za pierdółki będzie ją odbierał więc pracuj zokowcu bo nigdy nie będziesz miał nawet podobnej wypłaty jak raz więcej dostaniesz i będziesz zadowolony to szybko będą mogli ci ten uśmiech z twarzy odebrać a to przyczynia się do kłótni w domu bo niestarczy już w tym miesiącu itd itp szkoda gadać ci co tutaj pracują to wiedzą o co chodzi , a co do premii dodatkowych to one są nie potrzebne po co ja dajecie jak miesiąc wcześniej i miesiąc po premi tak obetnie wypłaty ze jak byś te premię rozłożył na to ci zabrali to tak jak byś jej nie dostał moim zdaniem ktoś tutaj zapomniał kto robi te pieniądze na wypłaty

Poczaskany kluczym

Chciałabym pracować w ZOKu to czysta i lekka praca

PCD

Robiyłech i w Zoku i w Zrywie powiym tak... Wporównaniu do innych firm okołogórniczych kasa nima zło. Ale prowda jest tako że jak kto Maluje, Kachelkuje, kosi trowa, napino sufity, czy zakłodo rolety,naprawio auta i robi inne ciulstwa biołym paciulokom to mo sie dużo lepyj niż ktoś kto mo w żici wszystko .Chyba tez zaczna coś działać ponoć dzień bez wazeliny to dzień stracony! Pozdro 88

Lipapipa
@PCD 14.01.2018 08:36

Najlepiej się poużalać nad sobą, jak się w życiu tępym urodziło to ci tylko obciągac ostalo , najlepij zacznij od Walusia i tego dziwnego ryja DymytRucha on to chyba fest prany po łbie był za bajtla ( Przemysławie DymytRuchu ty z bimbrem to cioty raczej pewne :) )

Kahelkosz
@PCD 14.01.2018 08:36

Sprzedom maszyna do kahelek keremuś zokolowi co by se u kierego kerownika po kahelkować

SzulerFan

Chmielniak daje OWSIAKOWI!

PCD 65

Jak się komuś nie podoba to proponuję się zwolnić, przecież to wolny kraj i nikt nikogo na siłę nie trzyma w tej firmie. Można iść do PGG i nosić banany za 2000 tyś albo j...ć w ścianie za 3000 tyś. Chyba że do SIG -u tylko trzeba mieć szerokie plecy. Ja tam wole mieć to co mam robić swoje metry i do domu. Na linii dozór - fizyczny nigdy nie będzie dobrze taka robota jak kierownik za dobry(był taki jeden na Pniówku) to Waldi od razu czapa i po chłopie, swoją drogą Prezes chyba się starzeje jak można dać zarobić 220 tyś brutto gościowi(emerytowi) który coś tam koordynuje ale nikt nie wie co i po co tam jeszcze siedzi, tym bardziej że jest na każdym oddziele nadsztygar. Faktycznie przydałoby sie trochę pokory Panowie z dozoru, np. z tego co wiem to kierownik na Pniówku jeszcze nikomu nigdy nie powiedział przy raporcie magicznego słowa "dzieki" ale to może sprawa już wychowania chyba mama nie nauczyła takiego trudnego słowa.

rOLNIK mshana citi

Mocie recht dyc jo zrobia izba,dwie tu skosza trawa i mom rubo ponad dwiesta premii jojca nosza a i krulikiem oddzialowy nie gardzi u nos na jankowicach je rychtyk fajnie for got dali bog furt na rano dupia vał wej i pełno jojec na pace a ino kaj co

koks

Panie sztygarze Piotr p. Z kop. Borynia może skończy się dzienne picie w pracy.

Regulator docisku

Przy przyjęciach do Zoku następnym razem proponuje zrobić dyktando, cwoki jeden z drugim,nie jest Ci wstyd takie byki walić? Bo mi wstyd, że z takie cwoki pracują w Zoku!

ZOKOL
@Regulator docisku 15.01.2018 20:23

Sam też popracuj nad tym jak piszesz posta. Zanim udostępnisz przeczytaj i popraw ;)

lol

Panie prezesie dość mobingu na boryni oddział 07Pan wandzel musi odejść

Dupoliz

Moga się założyć o cało moja wypłata (3237) ze jakbyście zorganizowali jakiś protest to pod spółka nie przyjdzie więcej niż 20 osob licząc ludzi z Zsrg i co myslicie że się Berger bydzie wami przejmował?

Biedak
@Dupoliz 15.01.2018 16:39

Umówić się i nie pisać się na sobota i niedziela

Żeby Jarek wrzodów dostał;)

Najgorsze jest to że do JSW(SIG) przyjmują wszystkich tylko nie z ZOK bo taki jest cichy układ.

ZOKowiec
@Żeby Jarek wrzodów dostał;) 12.01.2018 01:16

Plotka wyssana z palca. Znam osobiście 3 zokowców, których w zeszłym roku przyjęli do SIGu

www
@ZOKowiec 15.01.2018 18:14

Tak znasz pewnie tych co zwolnili w zeszłym roku. Jak będziesz miał okazje rozmawiać z kimś JSW wyżej postawionych co mogli by załatwić do SIG to nie zapomnij dodać że pracujesz w zoku. Podań nawet nie rozpatrują jak napiszesz.

www

Widać że same sztygary,nadsztygary i może jeszcze lepsze orły się rozpisały. tak racja grudzień miał mniej dni ale co do kur.. nędzy te pozostałe miesiące oczywiście dla nie których tez pewnie były krótkie bo najlepiej to płacili by co dwa miesiące.

Tylko ZOK

A Ja Kocham to co robię, Kocham nosić przekładnie i wiercenie dziur też Kocham. ZOK tylko ZOK!!!

Dupoliz

Ludzie to są jednak tępe strzały grudzień był krotki i mniejsze wypłaty były to normalne weźcie się do roboty a nie w klawitura stukac lebry ino możecie se pogorszyc przez to pisanie co wy myślicie że Berger zwolni Wale i innych nadszt bo 5 gosci pisze to samo ino się inaczej podpisują a jak sie nie podoba to do PGGza 2200 bo do sigu i tak nie macie szans a oprócz barborki (usunięte przez administratora) więcej maja DO ROBOTY LENIE ŚMIERDZĄCE A NIE PŁAKAĆ

Gryzer
@Dupoliz 15.01.2018 16:16

To (usunięte przez administratora) dalej lizac (usunięte przez administratora) swojemu ndsztygarowi a nie udzielaj sie na forum!

dupoliz
@Gryzer 15.01.2018 16:20

To wom i tak nic nie pomoze Strajk? Juz się wom całkiem w (usunięte przez administratora) poprzewracało co? Związki zawodowe wam pomogą? O co wy walczycie? Żeby przekładni nie nosic ozarobki czy zeby wywalili nadszt?

Wyngiel

Witam Panowie uwazam że ZOK i ZSRG sie Sk....ło zarobki tu i tu porażka.Do sigu sie nie dostaniesz bo maja układy między sobą a my Pracownicy nic nie robimy powinniśmy zrobic strajk na poczatek 1 dzionek a jak nie pomorze to tydzień. Ale ludzie sa słabi i sie boją a nie powino tak być!

Hajer fi 65
@Łon 15.01.2018 06:42

Ty Łon skąd żeś ty się urwoł? Pewnie mieszkosz po sąsiedzku z Walusiem i mu kosisz trawniki albo pucujesz baba bo on ni mo czasu ( siłownia, radny,szkolenia, myśliwi itd...) w końcu te 217 tyz zł na jego picie nie wzielo się z nikąd. W Nowinach jest tego dowód. To jebej se tam ty gupku aż Ci garb wyrośnie na plecach albo grzyb na fiu....ie. Chyba że parzysz kawa żelkowi w biurze i razem wymyślacie komu to dziś ujebać premia za nic za to że nie jest waszym kolusiem. Wiec nie pisz mi tu takich glupot że te 100 ludzi to lebry i flustraci. Dali Ci pod konic roku dwie dobre wypłaty żeby zamydlić oczy załodze a po nowym roku wszystko wróciło do normy czyli 2500. Sam jesteś osioł!!!

Baron gazu
@Łon 15.01.2018 06:42

Nie dziwie sie ze nie zamienilbys roboty w Zoku...wkoncu muchy do gowna lecą

jarek i jego bmw

Dobra i co dalej ? Piszemy piszemy i nic z tego nie będzie trzeba się w końcu postawić nawet jak by miała ta cała firma pieprznąć w piz.. Jak się nie postawimy dalej będziemy słuchać na szkoleniach okresowych od jarosława że on w PRG przez 3 miesiące wypłaty nie dostał i musiał se radzić szczerze jarku chó. mnie to obchodzi lepiej opowiedz chłopakom jak kiedyś bmk sprzedałeś przynajmniej sie troche pośmieją bo przy tych wypłatach to do śmiechu nikomu nie jest.

Przyjrzę ci się...

Pytanie do Jurasa z 0-11. I co żelowany pokemonie? Jak się czyta całą prawdę o sobie? Lękasz się przynajmniej odrobinę, że możesz wylecieć na zbity pysk, jak tylko ktoś poważniejszy się tym zajmie? Na prezesa nie liczę, ale może PIP?

SzulerFan :)
@Przyjrzę ci się... 14.01.2018 10:38

Łamanie zasady równości w zatrudnieniu jak nic. Żal mi gościa, bo nie jest świadomy jaki bat się na niego kręci w tym miejscu.

20metrów węża fi50
@SzulerFan :) 14.01.2018 10:39

Kogo Ci żal? Chmielniaka? Za lata poniżeń, chamstwa i wyzysku?

Trpol

Najlepsze jest to że wszyscy dostali ta sama stawka i ci z malym stażem się cieszyli że dostali podwyżki okazalo sie ze zyskali 50 może 100 złotych a ci ze stazem ponad 10 letnim stracili bo skądś ta kasa musieli mieć i teraz młodzi dalej niezadowoleni a starzy pirdodola robota bo zaroki mniejsze o minimum 300 złotych a jeszcze se wymyslili ze na każdym oddziele po od 4 do 10 pracowników dostaje premie o 40 procent wyzsze od reszty i majom zakaz wypowiadania się w tym temacie bo im tez uje.....m premia w każdym razie tak źle jeszcze nie było chhociaz tragedii jeszcze nie ma ale zawsze zok to była najlepsza firma a teraz poziom eko bodow progorow i innych prg

Pracownik
@Trpol 14.01.2018 22:17

A szczególnie na Pniówku widać niesprawiedliwość w wyplatach. Można być mega nieudołem A dobrze zarabiać wystarczy tylko nazwisko i głębokie gardło.

Wiertok z Donbasu

Alojz skończył robota, ale nie chciało mu się dźwigać łopaty, więc zostawił ją na podszybiu, a na łopacie napisał: ”Francik, weź mi na wierch łopata, bo żech jej zapomnioł”. Następnego dnia zjeżdża na dół, łopata dalej stoi, a obok napis: ”Alojz, nie gorsz się, ale jo jej nie widzioł”.

Bajlaga na Żelu

....

ZOKowiec

Jeżeli lubisz pracować dla IDEI to jest to idealny zakład pracy dla Ciebie. A IDEE Zakładu Okradania Kopalń są jak najbardziej szczytne i chwalebne. Zajmujemy się zwalczaniem wielu zagrożeń naturalnych występujących na kopalniach węgla kamiennego: Specjalizujemy się w odmetanowaniu, ale nie obce nam są przeciwdziałania powstawaniu wyrzutów gazów i skał, nie boimy się wiercenia otworów hydrogeologicznych a zwłaszcza spływowych, lubimy wiercić otwory do strzelania torpedującego i odprężającego, lubimy pomagać zwalczać zagrożenia tąpaniami. A wszystko to za damski choooj dla idei!!! Cieszymy się, że mamy robotę, nie pytamy o pieniądze :) Nasze dzieci lubią na obiad jeść parówki a na deser tynk ze ściany. Szybkie porównanie zarobków: - Górnik- śleper spod JSW- 1 rok stażu - rozlicznie roczne na "picie" 90 tysięcy zł brutto - "Fachowiec" w ZOKu 6 lat stażu - rozlicznie roczne na "picie" 53 tysiące zł brutto - Jarosław Wala - Nadsztygar "mocny w gębie" - rozliczenie roczne na picie 228 039,20 zł brutto Jeżeli masz ochotę uzbierać trochę kasy na nowe BMW i nową flintę dla nadsztygara to zatrudnij się tu jak najprędzej.

anonymous

nic

Kolektor

Witam pracowałem na Zofiówce i w Zrywie na Knurowie. Kasa się pogorszyła mimo wyrównania stawek, teraz zarabiasz tyle samo co nowo przyjęty choć mosz przerobione 10 lat. Na Zofiówce był nadsztygarem Wojciech W. Tak zwany MENTOL wszyscy świętowali jak go wydupcyli z Zofiówki bo mioł w (usunięte przez administratora) pracowników i nawet sie nie staroł o premia pracowników nawet jak było dużo kasy za robota. Szłapy na stole i z łaską Ci dowoł urlop, a jak żeś chcioł wjyncy urlopu to flaszka bo borok se nie umioł kupć, mało zarabioł bo kiery użyje za 15 tyś miesięcznie hehe Kierownik z Zofiówki chyba do teraz świętuje że nima mentola hehe Pech chcioł, że mie przenieśli do zrywu i na Knurów a tam zaś mentol i ta sama godka i tak samo traktuje ludzi choby my byli gorszy sort , o piniądzach też z nim ne godej bo nic nie załatwisz :) Kierownik kiery tam je tak zwany śledź cało robota mo w żici, jak chcesz co załatwić to najlepi godać z chopym z biura co tam siedzi bo chyba yno on nad tym panuje, ale pewnie mentol go zaro wyciepnie na inny oddział bo nie lubi jak kieryś dobrze żyje z załogą. Rychtyk by sie kieryś musioł przyjrzeć tym wysoko postawionym władcą oddziałów. Na szczyńsci już robia w JSW i nima takich ciulstw i takigo zlewania pracowników. Pozdrawiom Kolektor

MarcinGaz
@Kolektor 14.01.2018 10:55

Jezeli chodzi o Knurów, to jest tak nadsztygar metlik ma to w (usunięte przez administratora), śledziński ma to w (usunięte przez administratora), a opiela chciał by rządzić ale jest na to za głupi. Taki właśnie jest oddział na knurowie. Nadsztygarzy i kierownicy zero szacunku dla załogi, są pewni swoich stołków i robią z ludzmi co chcą, a prezes albo nic nie wie albo ma to tak samo w (usunięte przez administratora) Byle kasa pasuje. Tyle lat to dobrze prowadził i pewnie mu sie znudziło, dał wolną rękę temu nieudolnemu kierownictwu. Byle mu kasa pasuje, reszta go nie obchodzi. Zebrania, rozmowy z prezesem, zamydlanie ludziom oczu i tyle w temacie. I tak sie nic nie zmieni, bedzie dalej tak jak było bo on ma Wale za boga , i doprowadzi firme do ruiny. Jarek dla Ciebie lepiej zebys odeszedł z firmy , i zajął sie poszukiwaniem golonka, stworz komisje śledczą i znajdz osobę ktora zjadła ci golonko .... zostaw wszystko madrzejszym ludziom, bo mszana cie potrzebuje!!!

6 lat starzu

Widze tu cala prawde. W pelni sie zgadzam choc nie wiem jak jest teraz. Zwolnili mnie okolo rok temu dali niecale 20k zl odprawy. I tyle. Tak na scislosc "wyrownali" tym to co powinienem dostac do wyplaty przez ostatnie 2 lata i mysleli ze dobrze powiem?? A taki h u j !! (usunięte przez administratora) i zlodzieje!!

Kup se synek słownik.
@6 lat starzu 13.01.2018 22:10

Ortografia

Pracownik!

Pracuję w firmie już kilkanaście lat (były wzloty i upadki)! Trzeba przyznać, że robota nie jest łatwa, sam fakt, że robimy w najgorszym (usunięte przez administratora) jaki jest na kopalni! ALE SAMI TO WYBRALIŚMY! Aczkolwiek nie zmienia to faktu, że dozór jaki nasz dziś otacza to sami idioci i LENIE! Od nas oczekują niewiadomo co i zapinaja jakbyś był robotem, a sami leżą po przekopach w nosie dłubia i niewiedza co, gdzie i kiedy! Na palcach jednej ręki da się policzyć sztygarow co mają jakieś pojęcie o robocie! Jeśli chodzi o zarobki to wszędzie wygląda tak samo(jak waflujesz, grasz w piłkę, lub uprawiasz chałupnictwo to u nadsztygara zarobisz)!pozdro dla Bogdana z Boryni i Żelusia z Pniowka! Prośba do Pana Prezesa niech pan przyjzy się oddziałom !Bo traktują nas jak śmieci i ciągle straszą! A my pracujemy dla Pana! A nie dla nich!!!

Wala musi odejść
@Pracownik! 13.01.2018 19:23

Masz rację, tylko wafle, budowlancy, lodołamacze mają dobrze w zoku, poprostu dawno nie było degradacji ze stanowisk. Nadsztygarzy i kierownicy z oddziałów nie oceniaja obiektywnie pracy. Jezeli dobrze (usunięte przez administratora) lizesz masz dobrze, reszta sie nie liczy, ciągle zastraszanie i grożenie, a jezeli masz cos do powiedzenia to 10 kierownictwo takie jak chmielniak ci to wyjaśnia. Na dzien dzisiejszy nie liczy sie jak dlugo robisz i jakie masz doswiadczenie tylko jak głęboko wejdziesz chmielniakowi w (usunięte przez administratora) wtedy zarabiasz. Panie prezesie niech się pan zainteresuje co dzieje się na oddzialach, bo to dłużej tak nie pociągnie, ludzie juz mają to wszystko sredecznie dosyć. Niestety pomarszczony wala i kierownictwo ciągną tą firmę na dno.

pracownik
@Wala musi odejść 13.01.2018 20:54

Najlepszym rozwiazaniem bedzie jesli kierownik odzialu bedzie mial do dyspozycji -10% lub +10%. Reszta premii powinna byc uzalezniona od stazu, funkcji jaka pelnimy i miejsca w ktorym pracujemy. Na kazdym oodziele sa koledzy kierownika. sa to ludzie ktorzy poprostu przypadli mu do gustu. Tak juz jest ze jedni nam przypadaja do gustu a drudzy nie. Premia w zadnym wypadku nie jest uzalezniona od checi czy wykonu na kazdym oddziale. Jesli nie wpadles w gust kierownikowi nie zarobisz. Druga kwestia jest taka ze chcac komus dac wiecej komus musi zabrac. A sztygarzy dokladnie - od pracownikow wymagaja wszystkiego a od siebie nic. Spia w biurach i komorach.

ale czamu tyn chłop !!!

Dopóki Waluś sie nie wpier.... to wszystko jakoś sie kulało. polecam podać sie do dymisji.. chyba ze niejasno napisałem wiec podam wiecej synonimów--- ustąpić, zwolnić stołek, odejść, rezygnować, wycofać się, wypisać się, wystąpić, złożyć rezygnację, zrezygnować.

Czemu jo tego nie rozumia...
@ale czamu tyn chłop !!! 12.01.2018 16:05

Dokładnie od kiedy on pojawił się w białym domku wszystko zaczęło się sypać. Zwolnienia i obcinanie kasy to jego zasługa. Chciał to wielce ulepszyć a wszystko spier.... a jak firma pójdzie na dno to on sobie spokojnie pójdzie na emeryturkę.

Kaj je moj metan?
@Czemu jo tego nie rozumia... 12.01.2018 16:23

Prawda. Tylko że pomarszczony na czole 8 zmarszczek pójdzie na wójta puszczy mszańskiej. Kupi sobie za nasze premie nową BMKe i jakieś wczasy w Dubaju a ty człowieku co najwyżej stać Cie na Wieśka Tico i wczasy w Sosnowcu. Drugi pedalll wyżelowany ludzi ma za nic bo przecież takich jak my to on ma cyt:" na peczki" a ludzie z mgr i olejem w głowie stare fachowce. Jego łep jest jak pucha po geofiksie, pusta

Horheusz

Ale kanał, wróć, ale kanał

Adas chorche Gorgonzinio

Szczęść boze Panowie! Jest taka sprawa bo jest dym straszny, wiec przyspieszamy bo nie zarobicie...zabrac rola węża dwa bksy nożyce lancuch i 100 srub ale pojdziecie we dwoch ok bo ja mam robote na 3# zadzwoncie od razu jak przyjdziecie na 275...aaaa i wejscie jeszcze rure z flanszem za sciane bo tego macie mało...ooo ku wa juz tak pozno lece bo nie dam na zjazd a na 275 mam az 200m od s szybu. A wy sie popakujcie i leccie bo nie zjedziecie!!! Albo wiecie co sam pojdziesz a drugi pojdzie ze mna na 275 bo trzeba mnie ululac do snu a ty sam zapier***alaj!

Łowca żelowych kałbojów!

Wyżelowany (usunięte przez administratora) z Pniówka siedzi na tym swoim stołku i całymi dniami kombinuje jak upier.dolić wszystkich poza (usunięte przez administratora) turbowaflami. (usunięte przez administratora) żelisław chujniak to (usunięte przez administratora) pociotek który (usunięte przez administratora) sie zna na robocie i jest do takiego stopnia głupi że potrafi pedałł starszych od siebie od gnoji i szczylów wyzywać. Pierdololony pajac 84 rocznik. Chooj nie potrafi zadbać o załoge, bo wazniejsze jest upierdalanieee by zmarszczony kałboj puszczy mszańskiej dał mu upierddololonom premie by ten sobie kupił nowe auto i motor. A by Ci to chooju wszystko zgorało pajacu piedrolony! Z mszańskim kałbojem pakujecie sie w (usunięte przez administratora) na siłowni na gosławie. Oby Darek wam zakazem przyjebałł co w wolnej chwili was pedałły oglądac nie trzeba będzie.

Jurek harlejowiec
@Łowca żelowych kałbojów! 13.01.2018 02:43

Splakany jestem czytajac to...mistrz!!!!sama prawda z duza dawka humoru.

backspace

Na Pniówku liczą się tylko metry a nie ludzie,tylko że metry się dopisuje nie wierci..

Ch4
@backspace 12.01.2018 21:37

Ha ha ha i tyle w temacie .Ludzie się nie liczą tylko czysty meter.

Zok zok

Dziwcie się czemu ludzie się zwalniają!!! Będą to robić!!! W zoku zarabiają tylko wafle cała reszta się nie liczy , (usunięte przez administratora) na dozur i pseudo fachowców typu onram turmag. Można się wykazywać, robić soboty niedzielę A jak przychodzi czas wypłaty to tylko czekają na wpadkę z twojej strony żeby upieprzyc premie. Prezes chyba naprawdę nie wie co dzieję się na oddziałach. Zarobki 2500 po 10 latach - kasjerka w biedronce 2100 po 2 miesiącach, to chyba daje do myślenia

Typek23
@Zok zok 11.01.2018 22:47

2100??? Chyba cos ci się pomyliło! Może piękny Waluś zostanie wójtem gminy Mszana to wtedy zrezygnuje ale raczej nie bo zrobił z siebie pośmiewisko z aferą golonkowa

Chmielniak-pa-tol

Pracowałem 6 lat i ostatnie 1.5 roku dramat fabryka wafli Zofiówka, Pniówek to już całkowite dno mały patol żelowaty z nikim się nie liczy ludzi mają za nic. Robotę chwalą tylko ci co robotę załatwił im pomarszczony albo są pociskami tępego dozoru A pan prezes nie pomoże głów...... go to interesuje że nie masz za co rodziny utrzymać 2 razy osobiście byłem z nim na rozmowie

Zostaw opinię o ZOK Sp. z o.o. Zakład Odmetanowania Kopalń - Jastrzębie-Zdrój

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZOK Sp. z o.o. Zakład Odmetanowania Kopalń