ZOK Sp. z o.o. Zakład Odmetanowania Kopalń

Jastrzębie-Zdrój

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 312 ocen.

ZOK Sp. z o.o. Zakład Odmetanowania Kopalń
5 312 6 1

Opinie o ZOK Sp. z o.o. Zakład Odmetanowania Kopalń

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZOK Sp. z o.o. Zakład Odmetanowania Kopalń

Katarzyna

Kto z Was w ostatnim czasie zatrudnił się w ZOK? Na jakie stanowiska pracy można aplikować do tej firmy? Czy nowy pracownik może liczyć na konkurencyjne wynagrodzenie? Jak oceniacie atmosferę w zespole, czy nowi pracownicy mogą liczyć na wsparcie doświadczonych osób? To forum odwiedza wielu potencjalnych pracowników, którzy być może staną się wkrótce Waszymi kolegami w pracy.

Wkuriwasz mnie już bocie
@Katarzyna 16.07.2018 19:06

Stanowisko? Było to poruszane kilka razy, poczytaj temat. Co to znaczy konkurencyjne wynagrodzenie? Z kim konkurencyjne? Z Tobą bocie co zadajesz pytania z (usunięte przez administratora) Wsparcie doświadczonych osób? To chyba zależy od charakteru/ nastawienia danej osoby nie można na to jednoznacznie odpowiedzieć dziś pójdzie z kimś fajnym co pokaże co i jak, jutro z gościem ma wyje...ane na to i poleża pół dniówki. Naprawdę pytania na poziomie...

ZOKowiec

Żeby było na świeczniku ! Nadleśniczy Puszczy Mszańskiej Jarosław Wala za rok 2017, za swoją ciężką i ofiarną pracę na rzecz firmy EXME Berger Group zainkasował 234 354,97 zł brutto . tj 19 529 zł brutto na miesiąc

Jaro
@ZOKowiec 13.07.2018 08:31

https://nk.pl/szkola/18758/klasa/291/galeria/2 Jarosław

mszaniok

chopy kaj sprawdzic oswiadczenie majatkowe kałboja puszczy mszanskiej?

ZOKowiec
@mszaniok 12.07.2018 20:54

Za rok 2017 za robota w zoku 234 354,97 zł. Jak to prawi Waluś: "chopy w zoku sie źle nie zarobjo"Tym bardziej się źle nie zarabia jeżeli z prezesem się z flinty do kaczek strzela ...

Nowy

Ile czekaliście aby wysłali was na szkolenie? Jestem nowo przyjęty jako pomoc dołowa, ale po cichu liczę że z czasem nabędę nowych uprawnień. Ile to było w waszym przypadku?

Tam ni ma cieploty
@Nowy 11.07.2018 13:52

Szybko wysyłają ale nie licz na to że przez to dostaniesz większą wypłatę sa tacy co mają wiertacza 5 albo więcej lat a jeszcze nie wiercili do zoku trzeba właśnie młodych do transportu fachowców jest dość

Soboty

Ile sobót pracujecie w ZOKu? Są obowiązkowe czy jak to jest?

Ida na ciepłota
@Ida na wyjazd 10.07.2018 20:11

w exme pracujesz na różnych oddziałach i to wynika z umowy jaka masz podpisana, nawet w jsw nie są już przypisani do konkretnej kopalni taki urok tej roboty jak podpisane to znaczy ze akceptujesz

Daniel

Jak ktoś ma górnika, 10 lat stażu, ale zero pod kopalnią to na jakie pieniądze może liczyć, bez sobót i z nimi. Oczywiście pytam tak plus minus.

Ogier
@Danial 09.07.2018 12:18

Na "złych" ludzi trafisz wszędzie. Przepracowałem na Zofiówce prawie 7 lat i jestem zadowolony z relacji międzyludzkich jakie panują na tym oddziale.

Przyszły górnik

Witam wszystkich kolegów. Od dłuższego czasu staram się o pracę na kopalni, zwłaszcza interesuje mnie Knurów - Szczygłowice. W związku z brakiem odzewu od SIG-u, miernymi szansami na przyszłe zatrudnienie w ich firmie, zastanawiam się nad pracą w ZOK. Wiele jest tu opinii i są one skrajnie różne. Dlatego mam prośbę: szukam kogoś kto tam pracuje do szczerej i anonimowej oczywiście, rozmowy. Interesuje mnie atmosfera, zarobki, sama praca jak wygląda. Jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc proszę o kontakt tutaj, lub przez maila: zokopinie@wp.pl Z góry dziękuję za chęci i otwartość

5LOleja

4 lata stazu wiertacz od roku 4800 z 3 sobotami....da sie ??

Fun
@5LOleja 14.04.2018 23:32

Czyli dostajesz 600 zł za sobotę przy czym musisz jeszcze wybrać Z . Ja bez sobót mam 3150 , 10 lat pracy wiertacz.

Katarzyna

@zokol, chcesz powiedzieć, że pracujesz w każdy weekend w ZOK Sp. z o.o. Zakład Odmetanowania Kopalń? Jeżeli tak, to czy jest jakiś sposób w jaki pracodawca rekompensuje Ci to? Np. poprzez możliwość odbioru godzin w tygodniu lub jakoś lepiej płatne godziny? Mógłbyś tę kwestię dokładnie innym użytkownikom na tym forum wyjaśnić?

Katarzyna

@zokol, jakbyś w takim razie ocenił system płac i atmosferę w ZOK Sp. z o.o. Zakład Odmetanowania Kopalń? Tych aspektów nie opisałeś, a są one również ważne dla potencjalnie przyszłych pracowników tego pracodawcy. Mógłbyś dokładniej opisać tutaj swoje obowiązki, za które jesteś odpowiedzialny w tym miejscu pracy?

zokol
@Katarzyna 22.05.2018 22:32

smutna rzeczywistość w zoku praca w weekend niestety niektorzy tego nie wytrzymuja

Polfarma

Będzie premia wakacyjna?

Piątka oleju
@M. 25.05.2018 11:29

Maja płacić 1-go czerwca.

anonim

(usunięte przez administratora)

zokol

-SYSTEM PŁAC - ,ATMOSFERE W PRACY, - WYJAZDY NA 6h kierownictwa nie interesuje ,że ktos jest cały mokry z solanki temperatury nie ma to sie nie wyjeżdza na 6 . -Transport (Noszenie na plecach) -Transport na wózkach ( podobno jest zakaz uzywania wózków bez hamulca na kopalni) -Dozór

Zokol

I co to mają być za wypłaty? Kierownicy nie powinni dzielić premia! Dlaczego pomocnicy mają takie same premie jak przodowi albo też większe! Panie prezesie prosimy o zastosowanie grup ze stażem żeby były uczciwie rozdzielone premie

Już po
@Zokol 10.04.2018 19:02

A co lepiej pod.p.i.er.da.l.a..J....A.

Edek

Teraz to kasa będzie jak z tygodnia na tydzień wiertaczy ubywa, tylko jak długo, pewnie kasa będzie do momentu kiedy przestaną do sigu przyjmować, tera będą wiertacze z 3 miesięcznym stażem metry walić, i kluczami rzucać, haha. Dziwna sprawa front robót mniejszy, metrów mniej a kasa się zgadza? Może będzie teraz lepiej, ale to tylko zamydlanie oczu, czas pokaże, tak już było nie raz, więc nie myślcie że sobie życie ułożycie z kasy z Zoku. Bo to jest tylko na chwilę i twoja premia z 260 może spaść w momencie na 150, zero stabilności, system plac w tej firmie do (usunięte przez administratora) pozdrawiam

Zokol
@M 10.05.2018 08:53

Jaki oddział?

Robol

A moze typujcie najglupszego wiertacza I pomocnika? Na Pniowku to chyba malo roboty jest A firma jest OK bo inaczej nie przyjeloby sie tylu nowych Robota nie jest ciezka a zarobki coraz lepsze

Jo

Co powiecie na ranking najglupszych sztygarow? Kogo nominujecie?

NoName
@Zokol 26.04.2018 01:21

Myślałem o Damianie PNIÓWEK

Zabrać majzel

Nie wiecie czy to szkolenie z podstaw rosyjskiego dla instruktorów ze względu na pierwsza grupę pracowników z ukrainy będzie w czasie szychty czy po robocie?

Jo
@Zabrać majzel 24.04.2018 14:01

Ty po robocie, bo w musisz majzlowac ????

jestem_najlepszy

Do 5LOleja, i Zokooool, nie musicie się chwalić jak ciągniecie z jajem pedały je....ne... po prostu szkoda gadać żeby się cieszyć za z 3 lub więcej weeeeekendami zarobili niewiadomo ile 4800 czy więcej, to jest Wasz sukces to ku....wa gratuluje !!! Chyba ORDER jaki dostaniecie !!! Jednym słowem w firmie nie ma jedności, ludzie podpier.....dalają się za wzajem za 5% więcej, katują wiertnice żeby tylko udup.....czyć jak najwięcej metrów ... ale że sprzęt to odczuwa to hu....j z tym przecież można wymienić "to nie moje".... ale takich ludzi firma i odziały wykształciły... a Prezes to naprawdę nie ma pojęcia co się na oddziałach dzieje....

Zokol

Podwyższyli premie pracownikom do10 lat i myślą że to wszystko załatwi. Trzeba się zwalniać z tej chorej firmy która idzie powoli na dno.

powodzenia:D
@Zokol 11.04.2018 21:30

juz się zwolniłem:D:D:D

Zokol

Do wszystkich. Proponuję przy przyjęciu do zoku wprowadzić psychotesty.

Zokol
@Zokol 22.03.2018 18:20

Przyjmują oszolomow z lintera i z ekojasu. Tragedia.

Rety

Poczekaj do 10 zaś będzie atak

Rudy Kojot
@Bar 08.04.2018 20:50

Taka wyplate to ja rozumiem. Z 18 weekendami 3100. Nowe zycie. Nowy ja.

Zokol

Co wy tak narzekanie? Za m-c luty 5833 brutto

Zokol
@domator 28.03.2018 19:12

Wymień oszolomie

Michau

Chodźcie pojedziemy sobie po kimś, bo nudno tu jakoś.

faza

czekajta z osadami do paskow, mniej dniowek roboczych i prawdipodobie podatek za bony

M
@Do "B" 17.03.2018 11:31

Jasne, tylko że jak dostaniesz pasek za marzec to okaże się, że Twoje wyliczenia (usunięte przez administratora) strzelił. Mylisz się gościu.

Ja

5290 luty

No i
@Debek 18.03.2018 09:34

10 lat stazu

ktoś

panowie jak zarobki w ZSRG na Szczygłowicach? Mam możliwość przejścia z innej firmy.Mam przepracowane w odmetanowaniu 14lat.pozdr

K
@ktoś 23.03.2018 14:38

Dostaniesz ok 2500.

Nowoprzyjety

Wiecie moze kiedy beda dawac te kartki swiateczne?

Nick Cave
@Nowoprzyjety 19.03.2018 15:25

Jesteś upośledzony ? Zapytaj w kadrach

Bobo

7200 luty

Szczęśliwy po podstawówce
@Bobo 17.03.2018 14:08

Gdybyś gościu zdał sobie sprawę jak jesteś nędzną osobą, to byś na pewno popełnił samobójstwo.

bony

Aby opodatkować kwotę z bonów należy ją dodać w danym miesiącu kiedy będą bony wydawane do brutta.. Wtedy zostanie ściągnięty podatek. Należy również tę samą kotę odjąć ponieważ nie dostajesz jej na rękę tylko w innym terminie w postaci bonów. A wartość bonów jest kwotą brutto. Prościej się nie da tego wytłumaczyć.

Zainteresowany

Podpowiedzcie jak się pracuje? Jaka atmosfera?

Zokol
@Zainteresowany 13.03.2018 17:08

(usunięte przez administratora) na Pniowku. Ludzie czekają na podwyżki.

Zostaw opinię o ZOK Sp. z o.o. Zakład Odmetanowania Kopalń - Jastrzębie-Zdrój

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZOK Sp. z o.o. Zakład Odmetanowania Kopalń