YONGLI Polska Sp. z o.o.

2.7Dodaj merytoryczną opinię

YONGLI Polska Sp. z o.o.

NIP: 5552023786 KRS: 0000254177

Adres: Przemysłowa 8, 89-650 Czersk

Opinie o YONGLI Polska Sp. z o.o.

Gucio

Czy na produkcji pracuje się od poniedziałku do piątku? Cały tydzień? Jak wypadają dni wolne?

J.

Jak wyglądają zmiany na produkcji? Są nocki?

Pracowałam kiedyś w Yong li ale odział Bydgoszcz, na zarobki nie narzekałam z szefostwem też szło się dogadać nie było tragedii, ale niestety kadrowa w bydgoszczy nie douczona babka, udaje bóg wie kogo wrzechwiedzaca przemondrzala.... Ciągle wypytuje pracowników każdego z osobna o życiu osobistym itp potem przekręca rozmowy i doprowadza do kłótni, a tak firma ogólnie git... Pozdrawiam kadrowe z czerska fajne babeczki no i szefostwo (usunięte przez administratora)

@356

Jak można wypytywać pracowników o ich życie prywatne. Zresztą nie masz żadnego obowiązku o tym mówić. Im mniej w firmie wiedzą o pracowniku tym mniej jest rożnych plotek. Chyba się ze mną zgodzisz. Czemu odeszłaś z firmy skoro było tak fajnie?

@Jakub

Właśnie z powodu tej kadrowej, która bardzo często doprowadzała do kłótni między dziewczynami

Polecam firmę, bardzo uczciwy pracodawca.

Mariusz
@Nick

Może napiszesz coś więcej na temat pracy w YONG LI? Jak długo już tu pracujesz i co uważasz za największy plus tego pracodawcy? Jak oceniasz atmosferę i wynagrodzenie w YONG LI? Opowiedz... :)

Dorota
@Nick

Uczciwy to znaczy? Bardzo ogólnikowe, a nic nie napisałeś o tym, czy docenia, jak płaci itp. Taki frazes rzucić może każdy, wiesz.

Pracownik administracyjny
Przebieg rekrutacji

Po kilku dniach od zgłoszenia mojej kandydatury na pracownika administracyjnego, zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną. Po przybyciu do centrali firmy, zostałam bardzo miło przywitana przez Panią z sekretariatu. Podczas rozmowy rekrutacyjnej poznałam osoby zarządzające firmą oraz potencjalną, bezpośrednią przełożoną. Po rozmowie zostałam poinformowana o wyniku rozmowy oraz czasie w którym otrzymam odpowiedź czy zostanę przyjęta. W wyznaczony terminie otrzymałam telefon od kierownika działu z informacją, że firma jest zainteresowana podjęciem współpracy od konkretnej daty oraz zostałam zaproszona na kolejne spotkanie w celu omówienie pozostałych szczegółów zatrudnienia.

Pytania

W trackie rozmowy przeanalizowaliśmy moje doświadczenie względem wymaganych kompetencji na danym stanowisku, moje oczekiwania i oczekiwania pracodawcy.

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Dostałem pracę

Miło wspominam czas spędzonych w tej firmie. Wiele się wymaga od pracownika administracyjnego (np. samodzielności, czy zajmowania się wieloma sprawami jednocześnie) jednak jeżeli się pracuje zgodnie z przyjętymi procedurami to można oczekiwać, że zostanie to zauważone i docenione przez przełożonych. Osobiście polecam firmę osobom ambitnym, szczególnie osobom oczekującym rozwoju.

Z radością informujemy o otrzymaniu, kolejny rok z rzędu, prestiżowego wyróżnienia GAZELE BIZNESU 2020, od Dziennika Puls Biznesu.

Czy rozmowa rekrutacyjna w YONG LI Sp. z o.o. odbywa się również w języku angielskim?

@Pytanie

Rozmowa rekrutacyjna przeprowadzana jest w większości przypadków w języku polskim. W przypadku stanowisk na których wymagana jest znajomość języka angielskiego, rozmowa przeprowadzana jest zarówno w języku polskim jak i angielskim.

pracownik2

Polecam firmę dobre zarobki uczciwa firma

Pracownik2

O jakiej firmie piszesz?? BO NA PEWNO NIE o Yong Li Sp. z o.o.!! Tacy ludzie jak Ty powinni ponosić prawne konsekwencje przed sądem za oczernianie innych. Takie nieuczciwe praktyki stosuje niestety wiele firm, chcących zyskać przewagę nad konkurencją na rynku.

@Pracownik2

Masz inne zdanie na temat zatrudnienia niż Pracownik. Czy wynagrodzenie jest według Ciebie satysfakcjonujące, a nadgodziny płatne? Liczę na Twój komentarz.

Przepraszam nie o firmie Yong Li Sp. z o.o chciałem napisać a o innej,pomyłka ,komentarz zgłaszam do administratora o usuniecie.

Mr.P

W firmie Yong Li oddział Bielsko-Biała przepracowałem prawie rok.Nie mam żadnych zastrzeżeń do ludzi kasy czy też urlopów. Pan T. i Pan K. robili atmosfere na hali :) Hajs się zgadzał a i fajne premie wpadały za nadgodziny jak ktoś chciał robić. Jeśli chodzi o urlopy wystarczyło się dogadać z kumplami z hali żeby się nie zazębiać i nie było problemu żeby iść na urlop. Na początku wydaje się że praca jest skomplikowana ale jeśli się nie olewa i słucha jak Pan K. i Pan T. tłumaczą to po kilku tygodniach jest się już praktycznie samodzielnym.Koordynator i handlowcy zawsze służą pomocą także wszystko się niezłe kreci. Nie wiem jak to wygląda na innych oddziałach ale bielski oddział mogę polecić i pewnie kiedyś jeszcze będę chciał tam wrócić. Pozdro Qmple :)

Dominika
@Mr.P

Dzięki wielkie za tę, na pewno pomocną opinię. Wspomniałaś, że praca w YONG LI na początku może się wydawać skomplikowana. A powiedz mi, czy firma organizuje Wam jakieś cykliczne szkolenia branżowe?

Jerzy

Macie nieco odmienne zdanie o osobie prezesa firmy YONG LI oraz jego zachowaniu względem zatrudnionych pracowników. Mnie natomiast ciekawi, jaka atmosfera panuje wśród osób pracujących w firmie? Czy można określić ją jako dobrą?

Jakub

Zastanawiam się czy w YONG LI Sp. z o.o. prowadzona jest w tym momencie rekrutacja, szukałem ofert pracy, ale na żadną nie natrafiłem. W poniższych wpisach widziałem dosyć dużo krytykujących komentarzy. Jakie naprawdę są relacje między pracownikami, a pracodawcą?

@Jakub

Chłopie,jak jesteś normalny, to nie będziesz żałował, serio - zanieś podanie albo wyślij, nie jestem pewny adresu ale chyba rekrutacja@yongli.pl - na 95% Paru cwaniaków jest, ale ogólnie zawsze się dogadasz, ja nie narzekam, kiedyś robiłem w takim góóównie, że masakra, teraz wiem, że kasę dostanę zawsze na czas, urlop też względnie. Powodzenia

Lidia
@Pracujący

@Pracujący Cieszę się, że Twoja opinia jest inna. Co napiszesz na temat warunków zatrudnienia, które oferuje YONG LI Sp. z o.o.? Czy wypłaty są na czas co miesiąc? Z góry dziękuję.

ja
@Lidia

zawsze!!!! serio!!!!

Tomasz

Bieda z nędzą, cały oddział w Poznaniu im sie zwolnił ale o tym to jakoś nie powiedzą

@Tomasz

Cienkie info masz!!!!! Przygotowują nowy oddział poza Poznaniem - przede wszystkim większy!! Bieda z nędzą - oj naprawdę cienki jesteś. Mało wiesz, albo dużo chcesz namieszać hehe. Z tego co też wiem, robią inwestycje na sporo baniek. Ale "socjalni" zawsze coś znajdą.

@Pracujący

Przestań człowieku kłamać, cały oddział się zwolnił i teraz próbują go ratować, najgorsza firma w jakiej mialen okazję pracować. Inwestycja na sporo baniek? Dziwne skoro mają problem z wyplatami ????

@Pracujący

Info mam z pierwszej ręki i własnych doświadczeń, właśnie z dniem dzisiejszym firma Yong Li została zgłoszona do Bydgoskiej Inspekcji Pracy w związku z niewypłaceniem wynagrodzenia

pracujący
@Tomasz

do Tomasz!!!! Drogi kolego, przyjechałeś się przeszkolić do oddziału w BB, tam miałeś wszystkie rozumy pozjadane i rąk z kieszeni nie wyciągałeś - mimo, że firma zapewniła Ci dobry hotel, opłaciła transport i pełne wyżywienie - A Ty się w piątek tak nawaliłeś, że straciłeś prawko następnego dnia, bo Policja Cię zatrzymała w stanie wskazującym - zastanawiam się dlaczego tej kwestii nie rozwiniesz??????? Ale to już nie istotne, cieszymy się, że Cię już nie ma "u nas" hehe - naturalna selekcja nierobów.

CzesławNiewiem

Całe szczęście się nie dostałem, moje wymagania finansowe ich przerosły i nie byli w stanie zaproponować godziwej stawki ! Pozdrawiam

Pracuję
@CzesławNiewiem

CzesławNiewiem - Chyba pamiętam, to ty chciałeś mieć w poznaniu 4500na rękę, auto służbowe, telefon, kontakt tylko z prezesem, nie z kierownikiem a na CV miałeś wpisane Qurum Viataj - słyszałem o tym, do dziś bekę kręcą o tej historii. Okres w jakim wstawiłeś wpis się zgadza :-D

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Unkar
@Pracuję

Skoro yong li to taka fajna firma dlaczego okłamujecie ludzi na rozmowie że otwieracie dopiero oddział w Poznaniu a prawda jest taka że wszyscy się wam zwolnili? Dlaczego od 8 miesięcy nie możecie poszukać nawet jednej osoby? To jest światowa firma z narzędziami z marketu i przerostem własnego ego

on

Okropnie się tam pracuje ,kiepskie warunki pracy i placy

Unkar
@on

Dokładnie tak, warunki są fatalne w dodatku straszny haos i dezoorganizacja za parę marnych groszy

Stefan

@IdzieIdzie To wątek o oddziale firmy w Czersku a nie w Bielsku!!

IdzieIdzie

Pracowałem w Bielsku, absolutnie nie polecam,(usunięte przez administratora)Rotacja pracowników jak na bazarze potwierdza moja opinię. Opinie z tego forum zostały usunięte choć dalej są dostępne w sieci.

Pracujący

Firma jako firma nie jest zła .,wypłaty na czas to fakt .ale niektóre osoby przełożone to masakra ich zachowanie karygodne

@Pracujący

Jeśli piszesz o wynagrodzeniu dodaj, na jakie bonusy można liczyć, żeby podwyższyć podstawę? Czy są premie lub pakiet socjalny? Mam na myśli bony na święta lub dofinansowanie do wypoczynku letniego. Czy firma YONG LI szuka aktualnie pracowników, bo ja nie znalazłem żadnych ogłoszeń rekrutacyjnych. Możesz o tym napisać?

Pracuję

Wiecie co? Obserwuję te opine - żal 4 litery ściska (usunięte przez administratora) ze strony niektórych. Psioczycie, że brak słów a tak na serio, to jest to taka firma, że nie dość, że da zarobić, to pomogą pracownikowi prywatnie. Są tacy, co wiecznie komorników mają n karku i stękają, że źle a mimo to oni pomagają. Ja nie narzekam, 2 lata pracuje i nigdy mi nie odmówili pomocy, albo nigdy nie było tak, że mieli mnie w (usunięte przez administratora) zawsze pomogli. Życzę by się rozwijali

Romek

Pewnie wymagania efektywnej pracy i często kontrolują to dlatego tak ich oceniacie?

Zostaw merytoryczną opinię o YONGLI Polska Sp. z o.o. - Czersk

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w YONGLI Polska Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy YONGLI Polska Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 17.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w YONGLI Polska Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 9, z czego 3 to opinie pozytywne, 5 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy YONGLI Polska Sp. z o.o.?

Kandydaci do pracy w YONGLI Polska Sp. z o.o. napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Przejdź do nowych opinii