brak logo

YONG LI Sp. z o.o.

Czersk

Opinie o YONG LI Sp. z o.o.

monia 2014-05-05 21:52:55
bardzo kiepsko zarządzana firma .W czersku ciągle szukają pracowników bo nikt normalny nie wytrzymuje tam tygodnia teraz nawet współpracują z urzędem pracy aby ludzi ściągać i wykorzystywać a potem zwalniać , radzę tą firmę omijać szerokim łukiem bo szkoda nerwów za grosze jak najniższa co dają. A kierownictwo w czersku to nie wiadomo po jakiej kądzieli ulizane jak pedały i do tego kable i bez żadnych umiejętności i wiedzy podstawowej na ten temat .
4
kitikaszek 2014-08-17 20:12:15
Warunki pracy jak w obozie jakimś. Nawet na chwile nie możesz sobie pogadać przez tel itp. Z 2 lata robię tam i ciągle za minimalną krajową, a o podwyżce to mogę zapomnieć. Kierownik tylko ciągle pogania a Prezesik M. jak walnie jakimś tekstem to można by z tego niezły serial komediowy zrobić. Np przypomniała mi się taka wypowiedź jak jakaś taśma dłużej musiała być zrobiona bo coś nie wyszło i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tekstem, to że po godzinach my musimy zostawać to zabieramy te pieniądze jego dzieciom i teraz jakim on ojcem jest, że musi dawać nam te pieniądze, a nie jego dzieciom(chciałem mu parsknąć śmiechem w twarz). Kolejne zabawne sytuacje to takie spotkania wychowawcze czasem urządza i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam, że jest naszym żywicielem(chyba zapomniał kto robi na niego). Też czasem jak przyjeżdzają ludzie z Holandii to nawet nie potrafi powiedzieć słowa po angielsku np rozbawiła mnie sytuacja jak chciał powiedzieć ile metrów taśmy zostało to nawet nie wiedział jak jest 100 po angielsku. Także nie polecam firmy, ja pracuję tutaj z konieczności.
2
kitikaszek 2014-08-17 20:22:08
Zapomniałem dodać, że jedna przerwa trwa 15 min na 10 godzin podczas której ledwo zdążysz zjeść i wypić herbatę, a jak będziesz siedział nawet 1 min wiecej to juz swoje glupie teksty zaczyna ( usunięte przez administratora ) kieras.
1
... 2014-10-07 22:56:32
Potwierdzam, wszystko co wyżej napisał "kitikaszek" jest prawdą. Takich sytuacji zabawnych oraz tekstów /prezesa/ można by dużo przetoczyć, i mimo iż firma może i się rozwija, z takim podejściem do pracowników daleko nie zajdzie, bo nie będzie chętnych do pracy tam. A urząd pracy już też nie chętnie daje stażystów... Powodzenia dla przyszłych pracowników firmy zarówno produkcji jak i biura.
2
poltik 2015-02-23 23:27:34
Producent chiński jakim jest Yongli może skrajnie obnizyc cene swoich wyrobów i żadna f-ma europejska nie będzie w stanie dorównac tak niskiej cenie. Dzieje się tak, ponieważ celem Chińczyków jest wprowadzenie na rynek europejski jak najwiekszego asortymentu własnych towarów i co za tym idzie wyrugowanie firm europejskich z rynk. Niską cene osiągają dzięki potężnym rezerwą finansowym,jakie posiadają Chińczycy, które są między innymi przeznaczane dla chińskich producentów, ze by ci mogli skrajnie obnizać ceny. Niestety brak machnizmów unijnych pozwala na taki preceder, ale czy nam prywatnym przedsiębiorcą obojetne jest, popieranie chińskiego chłamu ?
2
ByłyPracownik 2015-03-13 10:18:42
Widać, że konkurencja nie śpi, ale jest bardzo niedoinformowana. Na chwilę obecną jest to produkt holendersko-polski. Powyżej widać, jak potężny brak argumentów przemawia przez konkurencję.

- były pracownik
P.S. Chętnie bym tam wrócił
5
daj spokój i zadbaj o zdrowie 2015-04-01 11:06:51
Wyzysk i Chaos.Myślę że idealnie ktoś to porównał do obozu pracy.Jeżeli masz wybór to idź do innej roboty.Tutaj tylko Cię szlag trafi fizyczny i psychiczny.
2
Royo 2015-04-20 23:07:52
Hehe, widzisz kolego @poltik. Firma może i słabo płaci, warunki pracy też są kiepskie. Ale jeśli chodzi o jakość produktów, to niczym nie odstają od konkurencji, a niektóre rozwiązania mają nawet lepsze. Domyślam się, że jesteś jednym z tych handlarzy taśmami co podupadają na rynku, bo prowizji nie może dowalić. Niestety kolego, czarne czasy dla pośredników ;)
3
meryntes 2016-07-07 15:57:12
1 przerwa 15 min na 10 h pracy? to chyba niezgodne z kodeksem pracy.Firma hol-pol....gdzie w Holandii jest przerwa co 2 h 20 i 15 min ,w ciągu 10 h są 3-4 przerwy,aby pracownik mógł się zregenerować ponieważ jego wydajność wtedy nie spada jak w w ciągu 10h z 1 marna przerwą.Jeżeli pracownicy nie buntują się z takim rozkładem pracy ,widocznie to akceptują.Jeżeli nic nie będziecie mówić zgłaszać to nic się nie zmieni.Zawsze pozostaje Inspekcja Pracy gdzie można zgłosić wszelkie nieprawidłowości. Przykro,że cały czas istnieje w Polsce wyzysk pracownika przez pracodawcę.Mam nadzieję ,że w końcu ktoś za to się weźmie.
Obiektywny 2016-07-19 12:42:52
Wiecie co? Tak czytam co piszecie, pracowałem tam długo, miałem okazję obserwować wszystkich co pracują i pracowali - handlowców, produkcję, biuro i słuchałem trochę o oddziałach. Widzę , że ludzkie chamstwo nie zna granic!!! Skończyłem tam pracować - bo nawaliłem, czego się bardzo wstydzę, miałem dobrą pensję i mimo, że mnie przyłapano na czymś złym - rozstałem się z tą firmą na najwyższym poziomie.
Piszecie, że handlowcy mają jakieś limity - bzdura, skąd w ogóle taka wiedza??? Handlowiec jest tak motywowany, że im więcej sprzeda, tym więcej dodatków.
Biuro, było kilka osób, które udawały, że pracują - z tego co wiem to już nie pracują bo zbyt dużo zamieszania wprowadzały - z tego co słyszałem, to dla kobiet, które się starają a im nie wychodzi, wykazują dużo wyrozumiałości - nie wiem, czy to prawda, ale tak słyszałem.
Produkcja, tak, to prawda, jest tam presja, nerwówka - ale trzeba zrozumieć profil tej firmy, na czym on polega, jak wygląda plan produkcji - i dlaczego tak wygląda.
Mam inną robotę, podobnie pracuję ale w innym mieście i innej branży, dopiero teraz wiem co straciłem - mam w głębokim poszanowaniu, jak "krętacze, lenie i kombinatorzy" to skomentują!!!! A ale tak na prawdę, to żadna sytuacja, którą opisujecie, nie jest opisana tak, jak faktycznie przebiegała. Więc wszystkim narzekającym proponuje otworzyć własne firmy i zatrudnić takich jak Ci, którzy tu tak narzekają bo są tak uczciwi i nieuczciwie potraktowani!!!!!!!!!!!!
4
ktosiek 2016-08-25 17:19:44
Hejka wszystkim,,,a Ja wam powiem tak pracuje w tej firmie od 4 lat ,,nie narzekam ani na prace ani na szefów a jest ich dwoch ,,coprawda róznia sie od siebie ,,Jeden jest bardziej wymagajacym szefem,,Ba musi pilnować tego bo inaczej każdy robiłby co by tylko chciał..Dobra jakośc produkcyjna ,,większa ilosc zamówien,,,,nigdy jeszcze Szef nie podniósł na mnie głosu a nawet nie odczułam żeby był wyzysk ,,a na zarobki też nie narzekam,,,pozdrawiam,,,
3
poduszka 2016-08-25 21:55:59
@ ktosiek czyli generalnie bardzo ogólnie podsumowując jesteś z pracy tam bardzo zadowolony... :))
1
były pracownik 2016-11-20 19:11:27
Jestem byłym pracownikiem tej firmy. Nie zgadzam się z niektórymi opiniami. Nie wiem czy w Czersku znajdziecie taką firmę, w której płacą uczciwie za każdą godzinę nadliczbową. Może faktycznie od najniższej krajowej, ale bynajmniej nie oszukują ludzi. Co innego na liście co innego w kieszeni. Moja płaca w pewnym zakładzie produkcyjnym w Czersku polegała na tym że do najniższej krajowej musiałem walić nadgodziny żeby nie musieli mi dopłacać do najniższej krajowej, albo były takie sytuacje że robiliśmy nadgodziny żeby mieć lepszą wypłatę a na kartce od wypłaty okazywało się że zabrano nam premię. Myślę że ta firma należy do uczciwych i tam nigdy nie było takich sytuacji. Zatrudniasz się i wiesz na jakich warunkach.
2
monia 2016-11-23 08:38:52
przeglądając strony czerskich firm natknęłam się na Waszą stronę z opiniami i jestem zbulwersowana głupotą niektórych wypowiedzi. Mam na myśli szczególnie tych, którym dzieje się krzywda, że musza pracować. Niestety drodzy panowie czasy "czy się stoi czy się leży gaża się należy " minęły bezpowrotnie. Ale wszystko przed Wami. Otwórzcie własne firmy i wtedy wprowadźcie kilka przerw w ciągu dnia, wynagrodzenie na poziomie co najmniej 4 tys. i z otwartymi ramionami przyjmujcie inspekcję pracy. Pokażcie co potraficie, bo krytykować to potrafi każdy. Współczuję kierownictwu że musi pracować z tak nieodpowiedzialnymi i roszczeniowymi ludźmi.
2
Zostaw swoją opinię o YONG LI Sp. z o.o. - Czersk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie YONG LI Sp. z o.o.