brak logo

Aquael

Czeladź

Opinie o Aquael

pytanie 2011-09-07 18:49:07
ciekawe kto tak broni całej drużyny z Zoo Centrum. Pewnie niebawem wszystko będzie jasne. A i która z wypowiedzi miałaby być szkalowaniem i kogo miałaby ona szkalować??? Czekam na odpowiedzi tandaradei
Truck 2011-09-11 17:03:13
To sobie czekaj !!!!!
pytanie 2011-09-14 11:52:08
wynika z tego, że obrońcy kulą ogon pod siebie. No i nic dziwnego skoro brakuje argumentów a te będące w posiadaniu osób rzekomo szkalujących (choć nie wiemy co i kogo) są w stanie przytłoczyć zwolenników ekipy z zoocentrum. A obrotów na poszczególnych sklepach rok do roku nie da się sfałszować.
śmieszna 2011-09-14 19:22:28
Kto Cię wogóle czyta ,weż się do pracy bo masz jakiś kompleks szkalowania .
ktoś 2011-11-23 13:22:57
chodzą słuchy po sklepach, że za milczenie nt. braku pracowniczych badań lekarskich i szkoleń BHP firma płaci całkiem fajne odprawy zwalnianym pracownikom? Czy to prawda?
odpowiedź 2011-11-23 20:00:26
Witam!
Szczerze to pierwsze słyszę o czymś takim w AQUAELu!!
Jeśli już coś piszesz to pisz skąd to wiesz lub od kogo
anonim 2011-11-28 12:23:10
Ja też słyszałam.Czy to prawda ? ile płacą ?
anonim 2011-12-01 22:23:11
Podobno w grę wchodzi około 2 tysiące zł. Ktoś mówił, że dla firmy sprawa może być równie dobrze warta dużo więcej bo kary za nieprawidłowości tego typu są olbrzymie jeśli by się jakaś PIP-a pokusiła o kontrolę. Ale czy cała sprawa to prawda? Może ktoś napisze coś więcej bo też jestem zainteresowana
trolololo 2011-12-03 01:00:41
Jeśli w grę wchodzi dużo większa kasa, to 2 tyś to chyba nie za wiele... Ktoś wie ile "kosztują" takie niedopatrzenia?
anonim 2011-12-05 08:50:25
Pracodawca dopuszczający pracownika do pracy bez aktualnych badań narusza przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy. Na podstawie art. 283 §1 k.p., może na niego zostać nałożona kara grzywny w wysokości od 1.000 zł do 30.000 zł. Ponadto, w razie wystąpienia wypadku przy pracy, dopuszczenie do pracy pracownika bez aktualnego zaświadczenia może zostać uznane za przyczynę zewnętrzną wypadku przy pracy (wyrok SN z 17 listopada 2000 r., II UKN 49/00, wyrok SN z 7 lutego 2006 r., I UK 192/05).
gość 2012-02-16 23:57:22
niestety nie mogę się zgodzić ,ekipa zoo centrum została zwolniona dlatego, że jedna osoba zapisała się do związku zawodowego,prawdopodobnie. i akurat, w przeciwieństwie, przypuszczam, do reszty sklepów zoologicznych,była to ekipa, która miała pojęcie o tym co robi, każdy był pasjonatem z ogromną wiedzą i doświadczeniem, a do tego zależało im na obrotach sklepu, zwierzęta były zadbane, wywalczono opiekę weterynaryjną, atmosfera w grupie cudowna, nikt się nie obijał, wszyscy pracowali i robili co mogli, żeby zwiększyć obroty i polepszyć pracę sklepu. Ale tacy ludzie nigdy nie będą docenieni w branży zoologicznej, bo każdy tylko patrzy jak się poobijać i zarobić na sprzedaży zwierząt, które przeważnie mają straszne warunki, a pracownicy mają to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie, o braku wiedzy nie wspomnę, wszędzie powinna wjechać pip i wiw.
gość 2012-02-21 18:22:59
powyższy post odnosi się do: \"ktoś tu dużo wie o Zoo Centrum :) Z tego co ja wiem (mogę się mylić) to zwolnili całą załogę za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w sklepie (delikatne określenie). Gratuluję tej decyzji. Gdyby Prezes Aquaela działał na tej zasadzie to przynajmniej kilka (naście) sklepów Aquaela nagle miałoby wakaty.\"
1
ciekawska 2012-04-09 01:18:55
tak i jeszcze przydałby się wolny wakat kierowniczy w aquael Auchan koło Częstochowy.Kierowniczka razem z koordynatorem [usunięte przez modeartora] wałki kręciła jak się dało a potem siedzieli na kompach w systemie i myśleli jak co wpisać w straty itp.Dużo towaru nie było w systemie to się ``wyczuwało`` klienta,sprzedawało na lewo ...gadka że możemy dać paragon za kilka dni ,sprawa ucichała,pieniążki do tkzw. pudełeczka(niby na herbatę i cukier).Potem [usunięte przez modeartora] szła po herbatę brała z puszczeczki X kwotę i mało kiedy wrzucała resztę z powrotem.Na wystawy ze swoim psem afganem też wiele rzeczy brała z półki... kiedyś osobiście widziałam jak brała preparat za który niby potem miała zapłacić.Jak się domyślacie nie zapłaciła-naświetliłam sprawę [usunięte przez modeartora] ale widocznie wolał nie roztrząsać sprawy bo sam wiele ma na sumieniu.Aaaa jak z pieskiem do sklepu przychodziła to z maceda rzeczy których było za dużo też pieskowi dawała i nie płaciła
Rureczka 2012-04-12 14:07:05
tyle, że od dawna już w aquaelu nie pracuje jedyna osoba, która potrafiła zwolnić całą załogę na polecenie swoich mocodawców, a potem posprzątac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] u jaki narobił sie na ich zyczenie. No chyba nikt nie spodziewa się że ta klika "rączek" coś jest w stanie sama zrobić.
ktoś 2012-04-15 21:45:41
ale, podobno [usunięte przez modeartora] odkupił 3 sklepy na śląsku od [usunięte przez modeartora]
sratatata 2012-04-18 00:13:25
mój boże niby za co?na sklep czasem przyjeżdżał taki zaniedbany w starych ciuchach ,brudnych a niby sklepy odkupuje
trolololo 2012-04-24 23:34:33
Heh... Lepiej tak niż jak cyganka na trasie, co nie Turbinka?:)
anonim 2012-04-29 20:06:08
[usunięte przez modeartora] się z wszystkiego rozlicza sam widziałem jak za karmę i odżywki płaciła , więc przestańcie głupoty pisac bo możecie dziewusze zaszkodzic i tyle. Sratu tatu
luli 2012-05-01 14:47:49
Jak to za co???? Pewnie sprzedał którys raz z rzedu silnik z citroena;p;p;p;p To jest mysiu ciułacz- nie zje, nie wypije, ale kazda zlotowke ktora wydoił z aquaela do swinki skarbonki odłozył na lepsze zycie;p;p;p
nick 2012-05-01 14:51:00
Co sie klocicie? ze [usunięte przez modeartora] wziela worek karmy a ania piasek dla kota?? Naiwni, [usunięte przez modeartora] puscil w skarpetach firme, razem ze swoimi koordynatorami a w nagrode ma leskuska;p;p;p;p tak sie to robi!
Rita 2012-05-01 19:04:52
Naiwni czy nie ....za braki i tak zapłacimy my pracownicy .Szef jest chyba ślepy ..To się musi skończyc .
Anonim 2012-05-01 23:03:53
Jesteście ślepi! [usunięte przez modeartora] wszystko wie i widzi , ale zupełnie bez [usunięte przez modeartora] sobie nie radzi więc co mu począc .Udawac udawac jeszcze raz udawac że wszystko jest wporządku
gość 2012-07-16 17:00:04
a co powiecie o nowym dyrektorze zarządzającym?
jasinka z powsinka 2012-07-26 18:59:57
Że jest taki kawał jak dziewczynka w samolocie rozmawia z Project Managerem. Niby o logistyce, ale wychodzi na to, że menadżer nie był kompetentny nawet w sprawach [usunięte przez modeartora].

Generalnie tak działa.

Od kilku lat problemem tej firmy jest łatwowierność państwa [usunięte przez modeartora]. Wiara w to, że jak się kogoś wymieni na kogoś kto ma \\\"lepszy\\\" pomysł i lepiej słodzi to spadnie z nieba cu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a kasza manna i wbrew logice i sytuacji rynkowej nagle cudem sklepy robiące 60% planu zaczną robić 120%.

Ja mam swoją teorię- to wiara, a wiadomo że wiara cuda czyni. Brak tylko aquaelowskiego Jazusa, albo chociążby medżugorie.

ale, ale może Pan [usunięte przez modeartora] właśnie....



...dobra- poważnie będą nici z tego, jak i poprzednio. Teraz spadną jak zwykle obroty, pozipią do jesieni, a kwas zostanie.
ha ha 2013-08-25 01:00:46
W mordę chyba:D a serio to te czasy się już skończyły
1
Kauziusz 2014-01-27 15:56:40
Taaa zarobić chyba na oborniku.Tam się nic nie dzieje.
bylaPracownica 2014-03-17 20:58:49
Nigdy nie sądziłam, że można chodzić z tak wielką niechęcią do pracy.kiedy kierowniczka znajduje sue na sklepie atmosfera jest tak gęsta, że można zawiesić siekierę w powietrzu. Szczerze odradzam zostawiac tam cv. Najgorszemu wrogowi bym nie zyczyla pracy w tym miejscu. Kierowniczka nie daje wytchnac nawet w dniu wolnym.
3
morele 2014-07-23 12:09:17
Jeżeli chodzi o to, aby JAKOŚ prowadzić- to gratuluje. Moim skromnym zdaniem tam jest kompletny chaos i nikt niczego nie prowadzi- tak jakoś samo wychodzi.
1
ulot 2014-11-05 14:09:19
jeżeli uważasz że kierownik sklepu ma siłę sprawczą na to jak działa sieć czy dane CH to nie jestem pełen podziwu nie tyle dla twej naiwności, bo trudno to naiwnością nazwać, co do bezkrytycznej goebelsowskiej propagandy. Gratuluje wygrałoś czajnik.
afro 2014-11-17 13:42:59
Ile zarabia kierownik sklepu
gość 2014-11-19 04:01:08
Tyle ile zabierze pracownikom z wypłaty. Albo tyle ile ludzie wrzucą do puszek z datkami dla psów
1
afro 2014-11-19 10:56:29
a ta poważnie to ile?
genio 2015-02-24 23:58:13
hej a jaka jest atmosfera w tej firmie.. co dla przełożonego jest najważniejsze.. czy delegacje sa wpisane w ta firmę w jaki sposób pracownicy są rozliczani za wykonane zadania... jakie kompetencje wymaga pracodawca od przyszłego pracownika czy istnieją szanse rozwoju byłbym bardzo wdzieczny za odpowiedz dziekuje
ktos_cos 2015-05-04 10:58:29
Witam jako były pracownik mogę powiedzieć, że praca w kamieniołomach byłaby łatwiejsza i lżejszą za co można dziękować można kierowniczce ( sklep Czeladź). Za czasów gdzie pracowałam tam nie było apteczki, wyliczany czas na WC wypominanie tego, że idzie się zjeść. Praca przez lata na umowę zlecenie, wieczne telefony po godzinach pracy, ciągłe wpieranie pracownikom ,że nigdzie indziej nie będzie im tak dobrze jak u niej, obgadywanie przez kierowniczkę sklepu pozostałych pracowników po czym wypiera się gdy dochodzi do konfrontacji, zawsze znajduje kozła ofiarnego i wszystkie złe rzeczy które dzieją się w sklepie. Można tak w nieskończoność zdecydowanie odradzam pracodawcę.
1
rb 2015-05-06 08:06:01
dzieciaki zawsze możecie iść do kamieniołomów jak problem piszecie z nudów bo pracy znależć nie potraficie no tak wszędzie trzeba pracować i wszędzie są kierowniczki co zrobić żeby zarobić a nic nie robić...
1
ktos_cos 2015-05-06 21:36:20
Nie rozumiem w czym problem :/ po co wchodzisz na opinie o pracodawcach panie/ pani rb. Owszem wszędzie są kierowniczki, z tym się zgodzę. To jest jedyna rzecz sensowna z Twojej wypowiedzi. Nudy bynajmniej po to jest ten serwis, aby wypowiedzieć się na temat pracodawcy. A pracę jak najbardziej posiadam :) więc komentarz zbędny. Pozdrawiam "serdecznie"
1
rb 2015-05-07 07:28:45
Współczuje obecnemu pracodawcy:) miejmy nadzieje że przejrzy na oczy.
Wczytaj się w sens twojej wypowiedzi to jest dopiero dramat.
Tak wypowiadają się ludzie, którzy mają motto nic nie robić a zarobić tak jak napisałem więc daj sobie spokój bo śmieszny jesteś.
am 2016-03-31 18:44:19
mam pytanie odnośnie sklepu w Czeladzi. Na olx praktycznie co 1-2 miesiące pojawia się ogłoszenie, że szukają sprzedawcy na dział pies, kot, gryzonie, a teraz ostatnio także na akwarystykę. Trochę mnie zastanawia taka częsta zmiana pracowników,to chyba nie najlepiej świadczy o pracodawcy. A może pracownicy sami rezygnują? Ktoś może wie dlaczego?
2
MK 2016-04-12 18:26:35
Do am już Ci odpowiadam ludzią się nie chce pracować lepiej brać 500+
A jak jesteś ciekawy zadzwoń do sklepu w Czeladzi nie wypisuj z ciekawości.
taa 2016-04-23 18:49:55
Nie wiem czemu tutaj są opinie o jakiś przedstawicielach itp to mowa o centrali aquaela.co do czeladź-i to jest tam słabo.dlatego ciągle są ogłoszenia opracę-to logiczne.ale jak ktoś się chce przekonać to zapraszam :) po dwóch-trzech miesiącach będzie wiedział o co chodzi.
1
mk 2016-04-23 21:58:15
Słabo? pewnie się nie nadawałeś chęci pracy były słabe może co? no pewnie najlepiej siedzieć i nic nie robić.
Prowadzę dużą firmę zatrudniam około 50 osób i takich jak ty to z daleka wyczuwam.
Pewnie najlepiej zgonić na pracodawce przecież on jest tylko od tego żeby płacić tym leniom.
Zastanówcie się wszyscy nad sobą żenada.
xyz 2016-06-04 02:18:33
Rezygnują ponieważ nie zatrudniają cię jako "sprzedawcę". Oni szukają sprzątacza - wcale nie jest różowo i kolorowo. Pierwszy miesiąc jest ok, głaskają po głowie, a potem jest mały armagedon. Dajesz z siebie 100%, wypełniasz obowiązki, a potem zaczynają ci narzucać NIE TWOJE obowiązki. Tylko swoje... a sami stoją i piją kawę. Być może ma to związek z tym, że na jednej zmianie pracujesz Ty, pani Kierownik i jej mąż :> A na 12h jest ok. 20 minut przerwy - potem narzekają, że masz obsługiwać klientów. Praca jest dzień na dzień na 12h, więc jest jej dużo. Aha - masz do umycia i pozamiatania ok. 600m^2 sklepu + w tym samym czasie wymagają, żebyś obsłużył klientów. Sami siedzą lub wychodzą na pasaż. "Żyć nie umierać".
mk 2016-06-05 08:03:31
Śmiech nie twoje żenada ić na bezrobocie pewnie nie obsługuj bo przecież to nie twój obowiązek.
Może ktoś za was ma podłogę umyć i powiedzieć żebyście wyszli na kawkę żenada.
Dokładnie nie pasuje to w drogę współczuje tej Pani kierownik że trafia na takich ludzi.
kw 2016-06-05 08:28:35
A ja jestem klientem, który tam regularnie przychodzi i obserwuje wszystko.
Dodam ze nie raz widziałem kierowniczkę jak na kolanach chodziła przy dostawach i miedzy czasie obsługiwała klientów czego wy myjąc podłogę nie potraficie.
Jeśli kierownikowi napić się kawy nie wolno to dlaczego wy macie przerwy.
Sory, ale tam cackają się z wami jak z jajkiem łaski nie robicie nikt na siłę was nie trzyma ja nawet znam was na tyle ze na 100% obstawiam, która z was to napisał.
Nie zamierzam tego zatrzymywać dla siebie jutro wybieram się o tym powiadomić kierowniczkę ze tak fałszywa osoba powinna być zarejestrowana w urzędzie pracy a nie być zatrudniona w tak porządnym sklepie.
Do tego ta osoba bardzo pisząc się zdradziła swoją tożsamość.
Dodam jeszcze jedno nie jest to możliwe żeby kierownik zrzucał swoje obowiązki na was bo wy nie macie pojęcia o pracy kierownika w tym sklepie.
Sorry bardzo ale, który kierownik myje podłogę a i dodam nie chcielibyście zarabiać tyle co sprzątacze ja zna zarobki w tym sklepie i za to co wykonujecie jest to zbyt wiele.



jk 2016-06-05 17:40:05
Do ciebie leniu bojący się myć 600 metrów sklepu.
Już ci objaśniam jestem byłą pracownica tego sklepu i zrezygnowała tylko dlatego iż pojawiał się u mnie alergia na gryzonie.
Myłam nie raz podłogę w tym sklepie i sklep ma metrów 500 a nie 600 pod regałami się jej nie myje więc może po odliczeniu tego pozostaje do umycia 200 metrów, ale dla takiego lenia jak ty to i 20 metrów jest za dużo.
Kierowniczka jest wymagająca, ale jest naprawdę spoko.
Niestety ja widziałam na jakich ludzi miała szczęście trafiać jak tam pracowała jeden gorszy od drugiego.
Kierowniczka ma ogromna wiedzę na temat zoologi i prowadzeniu tego sklepu a wy macie pustkę w głowie i uważacie się za świetnych.
Więc spadaj na bezrobocie jak ci nie pasuje bo do pracy ludzi jest sporo.
Do pracy idzie się pracować a nie pouczać i wytykać kierownikowi czy pije kawę czy nie.
Sylwek 2016-07-09 08:23:00
Masz 4 letnie doświadczenie to dużo zawsze watro spróbować.
Dasz rade nic się nie martw.
:) 2016-07-18 13:30:56
Teraz jeszcze o biedronce popiszemy ja nie moge :)
Roberto 2016-07-18 13:34:46
Zarobki na pewno sa adekwatne do wiedzy :) ile potrafisz tyle zarabiasz tak jest wszędzie :)
Eryk 2016-07-19 09:03:33
Słuchajcie ja mam gdzieś wychwalanie kogokolwiek ukryć sie nie da sklep ten to kolos asortyment bardzo szeroki. Personel wie co ma mowić do klientów naprawdę konkret polki pełne największy sklep na Śląsku wrażenie robi ogromne i tego ukryć sie nie da jedzcie zobaczcie. Ja byłem jakos przy okazji zakupow i póła mi opadła. Prowadzić takiego kolosa to naprawdę wyzwanie i raczej trzeba mieć wiele w głowie zeby to funkcjonowało pewnie sa i nie zadowoleni i zadowoleni takie prawo ludzkie.
kasia 2016-07-19 12:26:40
a sądzicie że warto starać sie o zostanie u nich partnerem w Szczecinie>? tylko przede wszystkim chciałabym ustalić czy to nadal aktualne, wiem że temat wystartował 4 lipca ale chętnych nie brakowało z tego co wiem
Zostaw swoją opinię o Aquael - Czeladź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aquael