Dawtona

Błonie

Opinie o Dawtona

Gruba 2015-08-09 15:45
Niestety wszystkie negatywne wpisy dotyczące Dawtony Frozen to szczera prawda.Nie oczerniajcie zbyt mocno Pani M ponieważ ona nie ma wiele do powiedzenia.Jedynymi osobami które organizują pracę w tej firmie jest dwóch prezesów,ich chorym wizją pracy musi podporządkować się również Pani M. Największą tragedią tej firmy są kierowniczki zmianowe które nie posiadają ani wykształcenia, ani kompetencji ,ani umiejętności organizacji pracy.Nie posiadają również umiejętności współpracy z podopiecznymi.Najlepiej wychodzi im darcie japy na ludzi i ich zastraszanie. Choć wiele osób i tak ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Dla żadnej z kierowniczek nie liczy się jakość wyprodukowanego towaru lecz ilość.Nie ważne w jaki sposób to osiągną.Przewodnim mottem tych pań jest zesrać się a nie dać się.Na szczęście tych kierowniczek pracuje tam jeszcze kilka osób które znają się na swojej pracy.Nie zwracając uwagi na ich pomysły potrafią sami organizować swoje zadania.Ludzie którzy sobą coś reprezentują są nie mile widziani w tej strukturze, ponieważ tam potrzebne są osoby które będą akceptowały wszystkie pomysły niezależnie od ich efektywności.Najlepiej sprawdzają się tzw poganiacze którzy tylko i wyłącznie gonią ludzi do pracy nie mając pojęcia czy ludzie tą pracę wykonują w należyty sposób.
gruba 2015-08-09 17:16
Rzeczywiście jest tak jak ktoś wcześniej napisał. Firma Dawtona Frozen daje szanse prostym ludziom. Ale dzieje się tak wyłącznie dlatego , że ludzie wykształceni , reprezentujący jakiś poziom nie chcą mieć z nimi nic wspólnego . Nikt nie ma ochoty pracować w takim syfie i cofać się w rozwoju. Oni nie dają nikomu szansy . Zatrudniają takie osoby ponieważ nie stać ich na ludzi spełniających wymagania kierownika XXI wieku.
2
Darek 2015-08-09 17:47
Gorącym hitem firmy Dawtona Frozen jest Pani Edyta. Która ze sklepu obuwniczego trafiła do firmy w charakterze kierowniczki zmiany. Ciekawe co spowodowało zatrudnienie tak niekompetentnej osoby? Brak zielonego pojęcia o produkcji , oraz brak jakiejkolwiek organizacji powoduje to że ludzie z jej zmiany maja z niej dobre pośmiewisko. Jednym jej atutem jest darcie gęby. Biega po zakładzie jak kot z pęcherzem , ale i tak nic dobrego z tego nie wynika.
3
Andrzej 2015-08-09 20:49
Po mnie nic nie trzeba poprawiać proszę Pani, zarządzać ludźmi, to Pani powinna się nauczyć , bo na ludzi nie trzeba drzeć ryja tylko rozliczać ich z wykonanych zadań, to był pierwszy zakład z którego mnie zwolnili , bo to ja rezygnowałem w innych zakładach ze względu na lepsze warunki finansowe w innych zakładach.
Moja praca była na biezaco wykonywana w przeciwietwie do Panni gdzie cebula,truskawka i inne surowce sa do dzisiaj nie rozliczone. Pani dużo gada a to jest jak w przysłowiu krowa , która dużo ryczy mało mleka daje. Nadmieniam że 8 osób jakie miałem, a ilościowo robilismy 1/3 guzowa, a ostatnio wszystkie wysyłki wychodziły z Leszna.Zresztą widać po opiniach innych kto ma racje.
1
Pracownica** 2015-08-11 15:52
Pan Andrzej czlowiek oddany pracy, staral sie jak mogl zeby zrobic dobra produkcje.Lepszego nie bedzie moze byc tylko gorszy.Firme bardzo polecam a jak sie komus robic nie chce zawsze bedzie krytykowac.Panu Andrzejowi wszystkiego najlepszego zycze dobry pracowity czlowiek poradzi sobie wszedzie tylko czasy mamy trudne.Zazdrosc i pycha rzadzi.
1
pracownik 2015-08-11 19:41
Jeżeli ktoś poleca prace w Dawtona Frozen w Guzowie to chyba nie wie co mówi. Nie czepiajcie się wyłącznie Pana Andrzeja bo w tej firmie nikt z kierownictwa nie zasługuje na słowa pochwały. Kadra kierownicza na zerowym poziomie.
2
niklem 2015-09-02 08:46
Ja jak wygląda praca w biurze na stanowiskiu związanej ze sprzedażą?
Wie ktoś coś? Jaka jest możliwa pensja? jakieś dodatki? Od jakiegoś czasu w Internecie wisi ogłoszenie i nie wiem czy jest sens wysyłać cv.
Będę wdzięczny o opinię a nie wylewanie żali.
Gośka 2015-10-19 19:54
Wszystkie wpisy jakie tutaj widnieją dotyczą pracy na produkcji w Guzowie i Błoniu ewentualnie gdzie indziej. Natomiast jest to cały czas opinia na temat pracy na produkcji. Jak widać sytuacja nie namawia do współpracy. Tutaj pojawia się pytanie... skoro w okolicach jest tyle hal magazynowych gdzie można podjąć prace to dlaczego tyle osób siedzi w Dawtonie i narzeka? Czy taka sama "beznadzieja" sytuacja jest w biurze? Nikt nie pisze o zarobkach i atmosferze osób pracujących w biurach i KAM, więc wywnioskować można, że nie jest tak źle. Czy się mylę?
qwerty 2015-10-31 13:57
Ile na początek zarabia operator linii pakującej, w zakładzie w Błoniu,na jakie zmiany praca.
9
dupa 2016-02-02 00:04
a w milejowie to jest taki jeden co bimbersprzedaje
5
sam 2016-03-07 13:14
Witam,mam pytanie- firma Dawtona non stop szuka kierownika zmiany co tam za rotacja miałem zamiar składać podanie ale po tych wpisach to się zastanawiam
olek 2016-03-07 17:55
widać jak ciągle szukają to świadczy tylko o nich
zastanów się bo opinie mówią dużo prawdy
2
ZBIGss 2016-05-11 06:55
Poszukują aktualnie kierownika ds. Utrzymania Ruchu. Czy wie ktoś może dlaczego mają wakat na tym stanowisku? Jestem zainteresowany.
4
Były pracownik 2016-06-08 08:04
Najlepsza z najlepszych jest Edyta S ktora wąchała śmierdzące skarpetki ludzi kupujących buty a teraz uważa się za kierowniczkę. Brak pomysłu na pracę sprowadza się do tego że wyżywa się na ludziach ale tak tacy ludzie maja ze uważają że najlepszą obroną jest atak. Krążą po firmie słuchy ze w jakimś magazynku puka ją jakiś kierownik od pola ale może jak tam się wyżyje to będzie spokojniejsza i ludzie na tym zyskają. Nie polecam pracy z tą okrutną babą.
Były pracownik 2016-06-10 23:41
Szanowni czytelnicy. Muszę przyznać się do błędu i wyjaśnić nieprawdę jaka została przedstawiona na temat Edyty S. Bardzo żałuję że poniosły mnie emocje i tak bezczelnie została przedstawiona jej osoba. Wszystko co możecie przeczytać w poprzednim opisie jest kłamstwem. Chciałbym na tym forum bardzo przeprosić Edyte bo pewnie dotknęła ja przykrość. Został popełniony przeze mnie straszny błąd umieszczając ten wpis. Jeszcze raz serdecznie ja przepraszam.
Pracownica 2016-06-17 21:32
Jak ci "anonim" tak tu zle to wypier...do Auschwitz, odpoczniesz. Nikt tu na sile nas nie trzyma. Pracuje tu kilkanascie lat bez awansow i zlego slowa nie moge powiedziec o tym zakladzie. A skoro ty nie awansujesz to znaczy ze brak ci szarych komorek. Zwykla zazdrosc przemawia przez ciebie. Mialam mozliwosc pracowac z tymi bezczelnie przez kogos obsmarowanymi kierowniczkami i wkur mnie to ze ktos w tak hamski sposob je obraza. One tez sa ze seojej pracy rozliczane.
2
Michał 2016-07-12 18:31
Poprzedni się nie sprawdził. Tz miał problemy z utrzymaniem ruchu. Niezła posadka za ponad 8000 tysi na rękę. Samochodzik, telefonik, 8 godz.
3
antek 2016-07-13 11:30
A może ktoś wie ile zarabia kierownik zmiany?
antek 2016-07-13 11:31
A może ktoś wie ile zarabia kierownik zmiany?
Xxxxx*Xx 2016-07-19 22:41
kierownik zmiany od 2,5 do 4-5 zalezy na ile sie wycenisz i sprzedasz na rozmowie, polecam przejsciowo
Agros Nova 2016-07-29 21:53
To jak jest z ta jakością w Dawtonie. Ja pracuje w Agrosie i rolnicy dostarczający towar mówią ze jak u nas nie przejdzie kontroli i maja zwrot to jadą do Dawtony a ona i tak go kupuje. Poza tym ktoś z Wadowic mówił ze oni z Rumunii jakieś gowno ściagają i pakują w słoje a pózniej ludziom sprzedają.
jhgjhb 2016-08-01 11:03
nie polecam tej firmy NIKOMU. Bardzo niskie zarobki.
zainteresowany 2016-08-01 13:57
Hej, podobno potrzebują teraz KAMa, nie wiecie jakie warunki i czy warto??
chuda 2016-08-02 21:06
zgadzam się z opinią grubej, nikomu nie polecam Dawtony
4
Jola 2016-08-25 21:22
Analfabeto naucz się najpierw pisać.
luk 2016-10-10 21:58
porazka.Wielgi MAS zatrudnia ludzi ,kaze im jebad po 12 godz bez zadnej przerwy przez caly wrzesien ,wszystkie soboty i niedziele i uwaga wplywa wyplkata 2876,98
3
kama 2016-10-10 22:05
bardzo niskie zarobki czyli jakie? bo nic mi to nie mowi? na asystentkę oferują wogole umowe o prace? nie napisali w ofercie.
Adam 2016-11-16 20:22
To jeszcze zle ???A ile bys chcial zarabiac 5000 zl ??? idz w pole buraku
2
Roman 2016-12-05 21:37
Witam. Chciałbym się zatrudnić na stanowisku traktorzysty w firmie Dawtona, również chciałbym się dowiedzieć jaka jest stawka /h bo w obecnym gospodarstwie mam 16/h i ile jest godzin w miesiącu?
1
Roman 2016-12-05 21:38
Witam. Chciałbym się zatrudnić na stanowisku traktorzysty w firmie Dawtona, również chciałbym się dowiedzieć jaka jest stawka /h bo w obecnym gospodarstwie mam 16/h i ile jest godzin w miesiącu?
1
Roman 2016-12-05 21:42
Witam. Chciałbym się zatrudnić na stanowisku traktorzysty w firmie Dawtona, również chciałbym się dowiedzieć jaka jest stawka /h bo w obecnym gospodarstwie mam 16/h i ile jest godzin w miesiącu?
1
Wojtek9521 2016-12-05 22:42
Witam. Chciałem się dowiedzieć jaka jest stawka /h dla traktorzysty i ile godzin jest miesięcznie ?
1
Wojtek9521 2016-12-05 22:56
Właśnie ! Jaka jest stawka /h i ile jest godzin w miesiącu ?
1
Roman225 2016-12-13 20:42
Witam. Chciałbym się zatrudnić na stanowisku traktorzysty w firmie Dawtona, również chciałbym się dowiedzieć jaka jest stawka /h bo w obecnym gospodarstwie mam 16/h i ile jest godzin w miesiącu?
2
Edek 2017-01-03 06:59
Jak w Bloniach zarabiają PH. Umowa o prace czy działalność? Duza firma wiec czy sa jakies dodatki socjal, premie itd
Edek
Zainteresowany 2017-01-10 17:27
Witam, znalazłem ogłoszenie o pracy na stanowisku kierownika magazynu. Czy mógł by mi ktoś napisać jak wygląda atmosfera i warunki?
zainteresowany 2017-01-10 20:27
Witam. Jest teraz oferta pracy na kierownika magazynu? Czy ktoś może napisać jak wygląda praca tam i jakich warunków można sie spodziewać ?
Emeryt 2017-01-20 15:11
Znana marka przyciąga do firmy chętnych do pracy. Ja już wprawdzie nie pracuję(emeryt) ale mogę tylko pochwalić.
BYŁY 2017-01-24 05:09
Adam za pracę wykonaną rzetelnie trzeba potrafić zapłacić. 2800 to już kpina. Takie pieniądze to podstawa w różnych magazynach. Po 2 ta firma stawia na Ukrainę.
BO SĄ TANSI. Brak umiejętnego prowadzenia firmy, współpracy różnych komórek.
Brak nadzoru ludzi a później chore wyobrażenia. BRAK KIEROWNIKA MAGAZYNU
Jesteśmy 2017-01-27 09:27
Dawtona to już marka, duża firma i tu nie ma miejsca na partyzantkę. Wszystkie działania są przemyślane. Firma dba o pracowników i jest dobrym pracodawcą.
Były 2017-01-29 14:05
Co ty napisałeś.? Mam wymieniać ilość wydatków, ilość zatrudnionych Ukraińców, jak się bawią datami, jak ludzie pracują za 50 w weekend. Człowieku nie KŁAM. Firma nie jest godna polecenia.
Były 2017-01-29 14:06
Co ty napisałeś.? Mam wymieniać ilość wydatków, ilość zatrudnionych Ukraińców, jak się bawią datami, jak ludzie pracują za 50 w weekend. Człowieku nie KŁAM. Firma nie jest godna polecenia.
Były 2017-01-29 14:18
Nie kłam. Mam wymienić wpadki, przebijanie, wynagrodzenie pracowników. Ta firma nie jest godna polecenia. Partyzantki taktycznie tam nie ma. JEST BURD....
Roman 1 2017-01-29 15:17
Witam. Chciałbym się zatrudnić na stanowisku traktorzysty w firmie Dawtona, również chciałbym się dowiedzieć jaka jest stawka /h bo w obecnym gospodarstwie mam 16/h i ile jest godzin w miesiącu? Odpowie mi ktoś ?
Mat 2017-02-01 00:16
Hahahahah przemyślane. Dobre. Czyli ogólny bajzel nazywasz przemyślanym działaniem. No to gratuluje. To chyba ominęły cię ostatnie spotkania z prezesem.
Mat 2017-02-01 00:16
Hahahahah przemyślane. Dobre. Czyli ogólny bajzel nazywasz przemyślanym działaniem. No to gratuluje. To chyba ominęły cię ostatnie spotkania z prezesem.
Eliza 2017-02-14 23:01
Złożyłem swoje cv na kierownika działu kontroli jakości i czekam na rozmowę. Mam pytanie jaka jest w firmie atmosfera? W jakim wieku są pracownicy? Może jakieś nowinki?
Him 2017-02-20 08:13
Jeżeli jesteś odporna na prawie codzienną krytykę często z niewiadomego powodu, brak socjalu, brak szkoleń to serdecznie witamy ;-). Atmosfera jest bardzo ciężka. Moja "kariera" w tej firmie właśnie dobiega końca więc ja juz mam spokój, ale ttym osobom które jeszcze zostają serdecznie współczuję. Szkoda bo zostało tam jeszcze sporo fajnych ludzi, szkoda ze pracodawca tego wogóle nie docenia.
Emilia 2017-02-20 11:11
Pracuję tu od początku i widzę jak się świetnie rozwija.
Taki jeden 2017-02-25 12:21
Tylko drzewa umieją wycinać ;(
Zostaw swoją opinię o Dawtona - Błonie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dawtona