brak logo

Danelczyk Sp. z o.o.

Świdnik

Opinie o Danelczyk Sp. z o.o.

nie pracownik 2012-11-08 16:50:59
Nie wiem, czy moj wpis nie zostanie usuniety, ponieważ NIE PRACOWALEM w firmie, ale bylem stalym klientem. Potwierdzam wpis kogos powyzej - pracownicy (jednostki) bardzo sympatyczni. Nie wiem, czy moge - moim doradca byl (usunięte przez administratora) , ktoremu dziekuje za luzne podejscie do tematu oraz pozytywne zalatwienie kazdej z moich spraw. (usunięte przez administratora) - takze musze o nim wspomniec. (usunięte przez administratora) - chyba najbardziej pozytywna osoba. Ci co znają to wiedzą o których osobach mowa. Raz natknalem sie (na szkolenie???????) prowadzone(usunięte przez administratora) Szkolenie, czyli krzyki zorganizowane przy mnie (kliencie) oraz innych osobach (klientach). Gdybym ja byl na ich miejscu - dawno bym nie pracowal. Trudno nazwac to nawet karceniem, to jest jawne poniżanie. Szkoda mi sie zrobiło tych naprawdę fajnych ludzi.
pracownik 2012-11-20 22:12:24
Przeczytałem parę opinii w internecie zanim zatrudniłem sie w tej firmie i muszę powiedzieć : Dobrze, że zaufałem swojemu instynktowi a nie temu co piszą w internecie pracownicy (rozżaleni), którzy zostali zwolnieni bo nie podołali swoim obowiazkom lub traktowali prace jako wakacje. Praca bardzo fajna przyjemna, mili ludzie, wiadomo czasem jest nerwowo jak w kazdej firmie. A jesli chodzi o szefa to ma anielska cierpliwość co do niektórych osób. Jak najbardziej polecam prace w tej firmie
co nie co słyszałam 2012-12-07 14:01:13
Żenujące jest to jak czytam te wywody o waszych niskich zarobkach. Jak sie robić nie chce, wiedza niewielka (usunięte przez administratora) to czego oczekujecie. Zarobki są adekwatne do(usunięte przez administratora) wiecić i nic poza tym. Poszła do innej firmy i wyszło że g... potrafi. Ja to bym połowę pracowników zwolniła i to niektórych dyscyplinarnie. Kto wie, może złożę CV, to będę miała okazję hehe:D
Pracownik 2012-12-14 08:59:25
Tak się złożyło, że mam okazję pracować w tej firmie dłuższy czas. Tym samym chcę podkreślić, że:
- Nieznane mi jest zostawanie po GODZINACH, czas pracy jest ustalony i nikt go nie zmienia. Jeśli któryś z pracowników NIE WYRABIA SIĘ z pracą, z którą wyrabiają się inni - sytuacją normalną jest, że zostanie chwilę dłużej.
- Mogę wypowiadać się tylko za siebie, OBIECANE przez Prezesa PREMIE są zawsze wypłacane bez problemu.
- Urlopy?? Czy ktoś miał kiedykolwiek problem z urlopem?
- Nie miałam oraz nie mam do tej pory ŻADNEGO problemu z Zarządem, Prezes NIGDY nie odmówił mi pomocy.
niki 2012-12-26 19:04:44
Wasze podejście do pracodawcy jest, żenujące. Najlepiej jest (usunięte przez administratora) pracodawcę, a jeszcze lepiej gdyby oddał cały swój zarobek pracownikom, a jemu samemu nic ma nie zostać. Przecież nie po to człowiek prowadzi interes, żeby nic z tego nie mieć. Skoro chcecie załóżcie własne firmy i zobaczycie jaką pensję będziecie mogli dać swoim pracownikom. (Zapewne mechaników zatrudniali byście na umowę zlecenie.) A jeżeli chodzi o samą atmosferę pracy jest jak najbardziej przyjazna, nikt wam nic nie powie jeśli będziecie robić co do was należy. To jest standard w każdej firmie.
PRACOWNIK 2013-01-10 21:49:24
PRACA W TEJ FIRMIE TO TRAGEDIA
SERWISEM RZĄDZI KIEROWNIK...(usunięte przez administratora)
1
byly 2013-01-18 17:21:10
Najnowsze ogłoszenie, skoda danelczyk: kilkuletnie doświadczenie w handlu i znajomość rynku lokalnego, mile widziani pracownicy salonów samochodowych !!! (usunięte przez administratora)
1
byly 2013-01-18 17:26:28
kto wie, może zostaniesz nawet dyrektorem, miej świadomość tego że twój zakres obowiązków będzie kończył się i zaczynał na wysokości (usunięte przez administratora)
byly 2013-01-18 17:35:59
Pracownik - 2012-12-14 08:59:25

Tak się złożyło, że mam okazję pracować w tej firmie dłuższy czas. Tym samym chcę podkreślić, że:

- Nieznane mi jest zostawanie po GODZINACH, czas pracy jest ustalony i nikt go nie zmienia. Jeśli któryś z pracowników NIE WYRABIA SIĘ z pracą, z którą wyrabiają się inni - sytuacją normalną jest, że zostanie chwilę dłużej.

- Mogę wypowiadać się tylko za siebie, OBIECANE przez Prezesa PREMIE są zawsze wypłacane bez problemu.

- Urlopy?? Czy ktoś miał kiedykolwiek problem z urlopem?

- Nie miałam oraz nie mam do tej pory ŻADNEGO problemu z Zarządem, Prezes NIGDY nie odmówił mi pomocy.
czarnaszpilko sumienie cię nie gryzie za pisanie takich bzdur ? wszyscy wiemy, że akurat ty z zarządem i prezesem nie masz problemu .....



poirytowany 2013-01-23 22:43:48
Tia... Co niektozy też mają taką nadzieje, że ktos go kupi i wreszcie doceni jego kompetencje, wiedze i doswiadczenie. Moze wtedy nie bedzie takiej tragedii ktora jest teraz?
poirytowany 2013-01-23 22:45:55
PRACOWNIK - 2013-01-10 21:49:24

PRACA W TEJ FIRMIE TO TRAGEDIA

SERWISEM RZĄDZI KIEROWNIK... ALEŻ NIE PUSTAK W SZPILKACH. KIEROWNIK... MAJĄC NA UWADZE JEGO DOŚWIADCZENIE I WIEDZĘ ZUPEŁNIE NIEDOCENIONY, MYŚLE ŻE LADA DZIEŃ KTOŚ GO "KUPI"
Tia... Co niektozy też mają taką nadzieje, że ktos go kupi i wreszcie doceni jego kompetencje, wiedze i doswiadczenie. Moze wtedy nie bedzie takiej tragedii ktora jest teraz?
prawda serwis 2013-01-25 23:30:16
Prawda jest taka (proszę o opinię) w tej firmie nie wiem dlaczego nie dba się o klienta najważniejsze jest dosłownie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] np. doradca przyjmuje klienta nieważne, że pięciu klientów czeka on musi wyklepać wszystko co trzeba np. czy klient potrzebuje odpłatnie auto zastępcze... uwierzcie mi taxi wychodzi taniej i dla dobra tej czekajacej piatki darujcie sobie to wypożyczenie to kolejne pół godziny. Koszmarem jest by klient a zwłaszcza klientka czekała na miejscu, podstawowy przegląd trwa do 3 godzin koszt wysoki auto po przeglądzie brudne bo za ok 1000 zł (przeglad podstawowy audi) nie raczą umyć samochodu poza tym sznowni klienci tej firmy wyobrażcie sobie jak WAS oszukują koszt oleju do przeglądu ok 100 zł RANY BOSKIE nie ma takiego oleju na świecie, chyba w statkach kosmicznych. nie dajcie się nabrać 25 zł za litr lux oleju to max za resztę szef bawi sie na wajkacjach. Być klientem nie próbowałem ale słyszałem wymienić żarówkę 1h wymienić olej od ręki niemożliwe... dlaczego? bo otworzenie zlecenia uzgodnienie faktu z asertywnym do granic możliwości zwłaszcza starszym mistrzem serwisu niemożliwe. następne KŁAMSTWO firmy zobaczcie na fakturach słynne DCP co to K... jest nic innego jak [usunięte przez administratora]. dodatkowe czynności przeglądowe. nie zaleca tego ani nie wie co to jest producent Waszego auta, to tak jak przy wizycie na stacji paliw ta stacja pobierałaby opłaty za sprawdzenier np. ciśnienia w ogumieniu. Napiszę więcej proszę o rercenzję.
xxx 2013-03-05 20:47:41
Praca w tej firmie to rzeczywiście tragedia i to dla ludzi o mocnych nerwach. Kompletny brak szacunku dla ludzi , poniżanie, wyzwiska , mieszanie z błotem. Niedocenianie ludzi to podstawa funkcjonowania tej firmy, nieważne jak byś się starał i tak jest źle. Pensja straszna jeżeli nie wywalczysz sobie na początku to potem możesz zapomniec o premii bo i tak nie dostaniesz. Jeżeli o coś poprosisz właściciela to zostanie ci to wypomniane po stokroc jaki to on jest wspaniały szef a ty taki niedobry pracownik. Wszystkie pozytywne opinie napisane są przez pupili właściciela po delikatnym zasugerowaniu właściciela oczywiście,
Nie polecam tego pracodawcy, naprawdę są lepsi.
1
spostrzegawczy 2013-03-16 17:45:17
co nie co słyszałam - 2012-12-07 14:01:13

Żenujące jest to jak czytam te wywody o waszych niskich zarobkach. Jak sie robić nie chce, wiedza niewielka plus kręcenie interesów na boku, to czego oczekujecie. Zarobki są adekwatne do doświadczenia, zaangażowania w pracę i wyników końcowych. A jeśli chodzi o laski zatrudniane w firmie, to jedna taka była co tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ą potrafi świecić i nic poza tym. Poszła do innej firmy i wyszło że g... potrafi. Ja to bym połowę pracowników zwolniła i to niektórych dyscyplinarnie. Kto wie, może złożę CV, to będę miała okazję hehe:D
Żenujące nie są wywody, ale żenująca jest właśnie wypowiedź, którą cytuję. Złożysz cv i będziesz miała okazję zwolnić kogoś dyscyplinarnie? Nie musisz aplikować, bo ty już pracujesz w tej firmie. Czy ktos spoza firmy jest w posiadaniu informacji, kto pracowal (...potrafila swiecic), (krecenie interesow na boku. zarobki - doswiadczenie, zaangazowanie. Konczac - jak juz wpisujesz opinie to rob to rzetelnie, a nie konczac - moze zloze cv... Zmien stanowisko po prostu i zwalniaj. Dzieki za uwage.
1
? 2013-03-28 17:21:49
Z przytaczanych opinii pojawia się następujący obraz - szef bydle, który uważa że jest wielkim pracodawcą, a wszyscy inni to śmiecie. Gnoi całą załogę, a pomaga mu w tym Pani "w czarnych szpilkach", która pracuje u "budynia" na wysokości rozporka (dobre!). Rotacja załogi bardzo częsta, bo mało kto bez skazy na psychice wytrzyma tam dłużej niż 3 m-ce.
Jedno mnie dziwi tj. tzw. ISO. Jest to proces, który powinien pomagać w pracy a nie być narzędziem w gnębieniu pracowników. ISO jest dla ludzi, a nie ludzie dla ISO. Ten kto nadzoruje ten proces powinien stuknąć się bardzo mocno w swoją pustą głowę. Kretynie od ISO ! - jak masz szare komórki, to pomyśl i nie dręcz ludzi chyba, że tylko na tyle Cię stać.
były pracownik 2013-05-01 22:19:53
Czytam te opiie i muszę dodać coś od siebie. wszyscy atakują "ISO" ,To nieprawda, to piękna mądra kobieta. wykonuje swoje zadanie perfekcyjnie. Doceńcie to, pracowałem krótko.... zawsze pięknie ubrana zastanawiałem się nad rozmiarem.... jej gardeoby bez powtórek. To moja niekompetencja sprawiła źe jest tak jak jest.Nie rańcie więcej tej pięknej kobiety!!!
1
xxx 2013-06-24 08:31:05
Ludzie tu się zamieszcza opinie o pracodawcy a nie o byłych pracownikach. Fakt jest taki ,że pracodawca nie jest najlepszy na runku.
Niezadowolony 2013-07-16 07:12:35
Chcialbym podzielic sie wrazeniami z pracy w firmie Danelczyk. Ogolne doswiadczenia nie sa najlepsze, bo kiedy doradcy za***rdalaja nie majac czasu zeby pomyslec, zjesc, zrobic spotkanie, porozmawiac - porownujac do inych firm, jedna osoba, swietosc firmy, kontrola jakosci, zmienia swoj pokoj na wiekszy, z oknem, z klima, dla wygody. kiedy doradca odbiera swoj trzydziesty telefon, przy okazji rozmawiajac z klientem, wypelniajac zlecenie, przyjmujac samochod do warsztatu, swietosc firmy przechadza sie po warsztacie i po chamsku zwraca uwage na dzwoniacy kolejny telefon, albo nieporzadek na biurku, po chamsku dyktujac zakres obowiazkow. kiedy nas rozliczaja do minuty, czas wyjscia i wejscia do pracy, swietosc firmy przychodzi raz 8.30, innym razem 10.30, i nikt nie zwraca na to uwagi. kiedy obsluga serwisu nosi niebieskie koszule, majac jedna na zmiane, spoceni [usunięte przez administratora] przyjeciu, swietosc firmy wklada buciki z odkrytym paluchem, mini, koszulke na ramiaczkach, z dekoltem, chladzac sie u siebie w gabinecie. kiedy zrobi jej sie za zimno, schodzi na dol, do obslugi, by kogos [usunięte przez administratora]. tak jak warsztat nie moze przerobic az tylu samochodow, za malo mechanikow, i obsluga nie daje rady obsluzyc tylu klientow, za malo doradcow. Prosby o pomoc nie skutkuja, bo dla zatrudnienia kogokolwiek obrot jest za maly. pani od kontroli jakosci, zamiast wspierac, wyzywa sie na pracownikach, popieram poprzednie wpisy o wyzwiskach i klotniach. szanujacy sie pracodawca nie pozwolilby na takie traktowanie swoich ludzi, ktorzy robia dla niego kase. chyba tylko w struktorach tej firmy z osoby, ktora robila wielka kariere na silowni robi sie kogos postawionego nad kierownikami, osobe decyzyjna, ktora nie umie sklecic zdania przy kliencie, zalatwic trudnej sprawy, wziac czegokolwiek w swoje rece. zapytasz sie dlaczego tak jestznow po chamsku przypomni zakres twoich obowiazkow. jesli ktos jest przeciwny, chetnie podyskutuje na ten temat, niech napisze, ze jest inaczej, byc moze w czyms sie pomylilem. gdyby nie brak kompetencji u osob na gorze, firma bylaby calkiem ok. tylko kto wytrzyma. stad wlasnie ciagla rotacja, zwolnienia. gdyby to co pisza wyzej bylo prawda i firma pojdzie pod mlotek jestem pewny, ze pierwsza osoba ktora wyleci bedzie kontrola jakosci. jak wtedy ulozy sie kariera osoby, ktora zmieszala z g***** tyle osob, nie wiem, ale pewnie zmieni swoje zachowanie i znow wroci do pracy na silowni.
A WYPLATY SA ROWNO CO MIESIAC, TAK JAK USTALONO. z okresem wypowiedzenia w moim przypadku problemu nie bylo.
2
anonimmmm 2013-11-16 11:33:50
a Danelczyk stracił autoryzację na Audi czy nie - rożnie ludzie "na mieście" mówią ?
1
hjakhajksh 2013-11-16 15:51:25
stracił autoryzację - to prawda
3
gal anonim 2013-11-16 18:23:52
już dawno powinien stracić za jego przekręty za chamstwo, prostactwo i własną głupotę...
3
klient 2014-04-16 11:06:13
Po co te nerwy i to napięcie - od dawna wiadomo, że jak chce się kupić vw to jedzie się albo do Rzeszowa albo Wwy, a jak Skodę to jajbliżej do CRH - obsługa w salonie vw mało profesjonalna - skoda = tragedia - amatorka w najwyższym wydaniu.
3
kaster 2014-12-04 02:17:20
miejmy nadzieję , że tak , bo inaczej sytuacja może stać się niestety napięta. Na te chwilę to wszystko jest jeszcze do odratowania jednak szefostwo musi zacząć podejmować odpowiednie decyzje bo niestety ale nikt tego za nich nie zrobi. Oby szybko poszli po rozum do głowy i zaczęli w końcu działać ...!
szarota 2014-12-09 13:19:07
hej, jak tam sytuacja w firmie bo dostalam propozycje pracy na stanowisku asystentki dzialu sprzedazy a nie mam juz sily do "ciezkich" pracodawcow... jak jest z umowami, podejsciem do pracownika i zachowaniem wzgledem niego? mam juz jakis tam maly staz pracy na stanowisku mechanika i doradcy serwisowego ale chcialabym znalezc cos stabilnego...
3
flet 2014-12-14 14:06:17
Dobrze Ci radze daruj sobie,szkoda zdrowia
Pozdrawiam
2
KRIS 2015-06-03 18:46:13
Jak wieść gminna niesie Danelczyk sprzedał właśnie firmę Panu Cz. po wcześniejszym przekształceniu spółki jawnej w spółkę z o.o. No i jak to były właściciel uciekł do stanów na wywczas bo nie mógł spojrzeć w oczy pracownikom . Ale tak to jest gdy się jest starym ojcem młodego potomka i to z byłą pracownicą i myśli błądzą wokół pewnej części ciała.
4
elka 2 2015-07-29 09:52:25
nic nie słyszałaś bo nikt takimi wydarzeniami nie chwali ale to raczej pewne a zwolnienia w vw niby skąd się biorą przyszedł nowy szef i robi porządki ze stara załogą a jeżeli chcesz wysłać tam cv to powodzenia życzę choć myślę ze nie chodzi ci o cv tylko o wyciągnięcie info heh ale mogę się mylić:P
Flip i Flap 2015-07-31 01:07:10
nowy szef znany jest ze swoich cudownych rozwiązań
uzdrowił już serwis po sąsiedzku :))) i stamtąd spierdzielił bo nie było już z cze
go uskrobać.
mechanicy pożyczali narzędzia od sąsiadów albo młotkiem, przecinakiem i migomatem naprawiali skrzynie biegów na gwarancji bo ciął koszty na maxa
wypłaty poobniżał i takie właśnie genialne rozwiązania ma do zaoferowania ten supermenago :)))
Jeśli ktoś chce wdepnąć w g ówno to niech aplikuje do tej spółki, powodzenia
5
om 2015-07-31 06:26:05
Popieram 100%! Odradzam tam pracę.
4
MICHAŁ 2015-09-27 22:28:40
klientów może i tak ale ich auta już nie koniecznie :))))))
ufo 2015-09-30 22:40:44
Składaj cv. Ta praca to jak kupon Extra Pensji. Tyle że bez wygranej.
1
Baśka 2015-10-01 22:10:48
Warto tam się starać o pracę, bo zmieniło się kierownictwo.
Nastał wspaniały duet i oczyści tę stajnię Augiasza.
PośFiata 2015-10-02 08:42:41
Faktycznie... zgrany duet :))))))
suchy 2015-10-07 23:05:35
Halo Autohaus OTTO !
Doszły mnie słuchy, że teraz u Was są spotkania z pączkami :)
Czy u Was też są przodownicy pracy, co siedzą w robocie po 12 godzin ?
Czeka na nich nagroda w podsumowaniu rocznym - bilet do kina :)))
3
michał 2015-10-14 08:43:12
Jakie etaty są do obsadzenia w najbliższym czasie ?
% 2015-10-22 22:39:12
a czyja jest ta myjnia bezdotykowa naprzeciwko ? :))
antypozorant 2015-10-28 23:09:07
idź i pracuj w tak syfiastej atmosferze
nawet auta swojego nie mogę umyć, bo firma straci
tak robią wynik finansowy, to przysporzy spółce pokaźne środki finansowe :))))
trzeba im przykręcić śrubę, wet za wet, oko za oko, patrzeć na ręce
nic za darmo od firmy?
to i nic za darmo dla firmy: regulaminowy czas pracy, regulaminowe czynności
rotacja wśród pracowników?
to i rotacja kierowników i dyrektorów za mizerne efekty :)))
powstańmy z kolan!
nie dajmy się ogłupiać !
6
TED 2015-11-03 17:46:10
DNO - tyle w temacie
6
SUCHY 2015-11-03 20:31:49
To jest szajba do kwadratu i trzeba to nagłośnić... żeby kierownik serwisu nie mógł umyć swojego auta u siebie, czy przełożyć kół, tylko tułał się po sąsiednich serwisach ? To się w pale nie mieści co tam się dzieje!
Niech któraś z gazet albo telewizja zainteresuje się tym geniuszem menadżerskim.
6
Handschuh 2015-11-20 19:34:14
Jeśli się ma dwie lewe ręce ... :))))))))))))))
3
Dramat 2016-08-09 20:36:32
Na czym polega ciągły rozwój firmy? Znowu szukają do pracy... A może starzy pracownicy uciekają? A jak geniusz zarządzania?
Dramat 2016-08-09 23:34:00
Taaak. Pracuj.pl zaprasza. Sprzedawca samochodów, sprzedawca części, sprzedawca flotowy, sprzedawca akwizycji. Składaj, tylko zapytaj najpierw tych co już tam nie pracują o opinie. Przejrzysz na oczy...
ojtam 2016-08-11 13:54:54
taaaaa, 5 sprzedawców + kiłownik. 5 aut średnio w miesiącu sprzedane na rynek krajowy! to ile zarobisz? 10000 zł? 5000 zł? Zatrudnij się i się przekonaj.
Ojojoj 2016-08-13 14:24:18
Jest ogłoszenie na kierownika sprzedaży. No orły do składania Cv. Wymagania niewielkie, roboty mało jak pokazał obecny Kierownik. Auto służbowe brał bez pozwolenia, wiec nowy Kierownik też będzie miał.
Ojojoj 2016-08-13 19:45:50
2500-3000 zł. Plus premie, ale na to nie licz. Brak sprzedaży, wskaźniki lecą w dół.
boguś 2016-08-17 16:28:25
A czemu szukają kierownika sprzedaży? Przecież tam jest. Nie wiem czy aplikować, bo chcę stabilnej pracy i dobrze płatnej.
bogdan 2016-08-24 09:49:42
Kolego Piotrze K, poszukaj ogłoszeń o pracę i potem się wypowiadaj. OK?
kontroling 2016-08-30 16:01:11
Specjalista kontrolingu już jest. Nie szukajom bo go majom. pocioł koszty.
czajan 2016-10-13 14:22:29
Ha, ha. Ciekawe kto się jeszcze nabierze na pracę u Budynia. To jakaś paranoja ten typ, a to że nie siedzi jeszcze, to tylko jego szczęście. Pracownicy sprzedaży zmieniają się niezwykle często, dlaczego???
tomtom 2016-10-13 14:23:38
Pojawiła sie kilka dni temu nowa oferta pracy, także spokojnie można jeszcze wysyłać z powodzeniem własne cv i cała aplikacje. Rekrutacja dotyczy zatrudnienia na stanowisku specjalisty do spraw sprzedaży
Zostaw swoją opinię o Danelczyk Sp. z o.o. - Świdnik
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Danelczyk Sp. z o.o.