brak logo

DMS-Direct Marketing Services

Janikowo

Opinie o DMS-Direct Marketing Services

Szczera 2015-10-28 12:10:36
Dyskusje o dobrych stronach tej firmy jest jak mówienie o premiach, których nikt nigdy nie widzal a wyłącznie o nich słyszał (chociaż podobno sa wyjątki). Priorytetem dla tej firmy są pracownicy którzy potrafią wyłącznie donosić ( pozdrawiam najmłodsza liderkę produkcji ), pozostali zostają dyskryminowani Szokiem jest fakt ze zarząd zamiast budować zespól woli wymieniać pracownika bo znalazł kogoś kto chce 100 zł mniej. Nie można pominąć faktu ze stanowiska kierownicze obsadzone sa przez osoby nie kompetentne.
2
DMS-dms 2015-10-30 08:20:14
Co to za firma, w której co chwilę zmienia się zespół... To tylko świadczy o dyrekcji i kierownictwie.... Jaka szanująca się firma nie robi nic by zatrzymać sprawdzonych pracowników, a zatrudnia bez przerwy nowych (kryterium wyboru: woła mało i jest taaaka/taki sympatyczny/sympatyczna)... Dział Opiekuna klienta - wszykie Panie są nowe, najstarsza pracuje z trzy miesiące... Nie ma kto przekazywać informacji... IT tu nie lepiej... Kierownik nowy, tylko kierować nie ma kim bo informatyków też ubywa...Nad dzialem ewidencji nie będę się rozpisywał bo nawet imion nie znam tak szybko się zmieniają... Tak w obu działach będą nowe sympatyczne osoby, które trzeba przeszkolić i które za te marne grosze może popracują z rok by mieć doświadczenie w CV (bo to przeważnie studenci lub osoby świeżo po studiach). Tutaj najwięcej zarabiają Ci którzy donoszą, albo Ci którzy są sympatyczni wg zarządu... A Ci co najwiecej pracują siedzą cicho, tylko nikt tego nie docenia... To co,kyo chętny za pracę za 1500? ;) Moze jakaś opiekunka z biegłym angielskim, może jakiś informatyk? A może jakiś magazynier?
1
Ktoś z DMS 2015-10-30 15:26:46
A mi tam praca w dms się podoba. Wyplata ZAWSZE na czas. W działach super atmosfera (są wyjątki, jak wszędzie). Każdy może mieć swoją opinię trzeba z niej tylko wyciągnąć wnioski...
Pod wrażeniem 2015-10-30 16:03:32
"Ktoś z DMS" o czym ty piszesz!! miła atmosfera w działach w których średnia pracy to 2 miesiące i wszyscy są na okresie próbnym :/. Chyba że masz na myśli dział kierowniczy lub ulubieńców p.Dyrektor dział maszyn, jeśli tak to nikt nie wątpi że jest miła atmosfera. A w dzisiejszej sytuacji na rynku cieszyć się że jest wypłata na czas, to trochę przykre. Firma powinna budować zespół a nie prowadzić PRL-owskie zagrywki ( czytaj. DONOSZENIE) którym przewodzi Dyrektor wraz z Kierowniczką produkcji. Zastanawiam sie tylko co się jeszcze może wydarzyć by ktoś zareagował choć szczerze wątpię że los pracowników DMS kogo kogokolwiek może obchodzić.
Były, już szczęśliwy Pracownik DMS.
2
Ktoś z DMS 2015-10-30 16:15:01
"Pod wrażeniem" zawsze trzeba znaleźć choć jakąś pozytywną rzecz, w końcu co innego pozostaje pracownikom DMS? Z tym okresem próbnym też nie przesadzajmy w końcu w kilku działach są JESZCZE praciwnicy z kilkuletnim doswiadczeniem... Kolego, a może byłeś w złym dziale, że nie było fajnie... Z moich obserwacji w kazdym jest ok. (oczywiście pomijając kilka osób, które donoszą itp.). Produkcja, magazyn, Panie i Pan z ewidencji, IT, a nawet OK...
Ktoś z DMS 2015-10-30 16:20:59
PS "Pod wrażeniem" a może Cię zwolniono że z taką goryczą piszesz?
Pod wrażeniem 2015-11-10 11:39:35
"Ktoś z DMS" odpowiadając na Twoje pytanie - nie nie zwolniono mnie, złożyłem wypowiedzenie. "Ktoś z DMS" czy Ty na pewno piszesz o tej samej firmie co reszta osób? Każdy kogo zapytasz powie Ci o dwulicowości i donosicielstwie, poza tym każdy powie jaki jest staż pracy w poszczególnych działach. Czy wg Ciebie normalne jest by dział który kontaktuje się z klientem zmienił się całkowicie w ciągu miesiąca/dwóch? Jak to odbija się na relacjach firma-klient? Ale OK to nie jedyny dział, gdzie odchodzą ludzie... ale przecież to wiesz bo tu pracujesz... Może jesteś operatorem/operatorką, że masz taki dobry stosunek z Zarządem... a może lubisz przekazywać nowości? Zejdź na ziemię, popytaj w działach..
Pytanie 2015-11-23 20:26:16
Witam serdecznie mam pytanie czy istnieje możliwość pracy tylko na 3 zmianę? Bo tylko ta zmiana mi odpowiada. Pozdrawiam
baśka 2015-12-07 20:27:30
tak DMS, jak oni jeszcze prosperują i nikt ich nie pozamykał, moczała startuje w wyborach, zna ją każdy, policja się za to nie bierze...

właściciele firm wydają pieniądze właściwie na papier toaletowy i jeszcze im dziękują, to tylko świadczy o tym jak mało mają w głowach, a tacy prezesi by się wydawało... A taka pani m, goli ich na cacy buhahahahaha...

Myślcie, myślcie ludzie bo dzięki wam ona wakacje spędza w Kambodży a wy nie macie na zusy
Error 2015-12-16 14:23:07
Ludzie, czy Wy czytacie wcześniejsze komentarze? Przeczytajcie, przeanalizujcie... Przecież tu nie ma nic pozytywnego na temat dmsu...

Tak jak już było wspomniane: wszechobecna obłuda, niskie pensje, brak poszanowania pracownika...

@Kuden - tak szukają, bo tak MAŁO PŁACĄ (i jest tak cudownie dwulicowa atmosfera), że ludzie się SAMI zwalniają.
@Masen jakie benefity? No chyba, że benefitem nazywasz rożne ciekawe rzeczy które możesz o sobie usłyszeć pracując w tej firmie.
Spadłem z krzesła 2015-12-16 14:26:54
@masen "skoro wypłata jest zawsze o czasie, to przecież nie ma co narzekać na zatrudnienie w tak dobrej atmosferze". Serio istnieją jeszcze tacy ludzie jak ty, dla których wypłata na czas jest jedynym i głównym wyznacznikiem "dobrej" pracy, czy może ktoś z opisywanych osób przez tutejszych użytkowników, nie mógł znieść prawdy na swój temat oraz opinii o DMS i postanowił ocieplić sytuacje, wypisując bzdury. Każdy ktokolwiek miał doczynienia z firmą DMS, wie jaka jest prawda i jak bardzo zarząd oraz dyrektorka wraz ze swoim przy nożnym pomagierem (mam na myśli kierownika produkcji) potrafią utrudniać prace i niszczyć resztki poprawnej atmosfery w działach.
optymista 2015-12-19 22:29:29
Na informatyka możesz się załapać... Nie wiem tylko jak długo wytrzymasz w najgorszym dziale w firmie... Oczywiście nie chcesz zarabiać jak informatyk? Jeśli tak to szukaj innej oferty....
Wszystkim chętnym do pracy w DMS na stanowisku biurowym odradzam... Jeśli nie wierzycie zaczepcie kogokolwiek kto pracuje lub pracował w DMS (na gowork czy innym podobnym portalu znajdziecie takie osoby).
Osobiście nie polecam...
jedyny poważny 2015-12-20 10:26:29
@gołąb podaj nam gdzie te pozytywne rzeczy czytałeś bo ja szukalem i szukałem i nic pozytywnego nie znalazłem... Nie znalazłem ani jednego zadowolinego pracownika.... Pozytywną opinie to tylko pisaną przez kierowniczkę produkcji można przeczytać....
Jeśli chodzi o pracę informatyka to stanowisko nadal jest wolne... one wiecznie jest wolne... bo każdy z informatyków szybko odchodzi... Zresztą nie tylko informatyków wiecznie szukają... Powód: niskie zarobki, brak poszanowania pracownika
zadowolona 2015-12-20 10:47:10
Ciężko czyta się to co piszecie. Ja nie zgadzam się z Waszymi opiniami. Praca w DMS jest satysfakcjonująca. Dużo ciekawych zadań, nowe fascynujące projekty... Informatycy mogą się wykazać, OK uczestniczy w międzynarodowych projektach. Magazyn pracuje pełną parą, a zaraz za nimi ewidencja. Panie z produkcji to super Kobiety z którymi zawsze można porozmawiać. Sympatyczna pani Dyrektor. Polecam
1
Szczyt_żenady 2015-12-22 10:25:08
@zadowolona "Sympatyczna pani Dyrektor." Żeby pisać o sobie samej komentarze to już delikatna przesada. Jeszcze czekam na pozytywny komentarz o kierowniczce produkcji, czyżby była tak zajęta obgadywaniem i knuciem na ludzi z "Sympatyczną panią Dyrektor" że nie miała czasu coś miłego o sobie napisać.
1
Hahah 2015-12-22 10:50:13
"Sympatyczna pani Dyrektor." i wszystko w temacie. Nic dodać nic ująć.
siwus 2016-01-11 14:42:21
Moim zdaniem atmosfera i relacje w firmie są tylko i wyłącznie zasługą P.Dyrektor, która ma poważne problemy ze swoją osobowością. Pseudo Katoliczka jest tak naprawdę hipokrytką. Lubi jak dzieje się szum, obgaduje każdego za plecami. Nie wie na czym polega produkcja, zadając pytania sugerujące odbiorcy, znajomość sytuacji w każdym z działów. Jestem przerażony, jak taka osoba może "zarządzać".
1
-słabo- 2016-01-11 14:57:02
Zgadzam się. Jeżeli ktoś nie ma predyspozycji i doświadczenia do pełnienia tak ważnego stanowiska to musi się czymś zająć- obgadywanie i knucie Dyrektor Zarządzający ma opanowane do perfekcji. Firma miałaby dwa razy większe zyski, gdyby ta Pani wzięła się za to co powinna.
1
Nowa 2016-01-18 13:58:32
Chociaż jestem krótko zdążyłam się przekonać, że dwie ostatnie opinie są prawdziwe. Pani dyrektor, już na rozmowach kwalifikacyjnych zniechęca pytaniami o prywatne sprawy/wyznanie/poglądy polityczne (no ale tylko to ją w końcu interesuje). Później jest jeszcze gorzej... do tego wszystkiego dochodzi jej najlepsza przyjaciółka dyrektorki Pani kierownik produkcji - ta z kolei myśli, że jest nie wiadomo kim. Obie żyją z plotek!

@ lama - masz racje szukają studentów, a to dlatego, że Ci ciesząc się, że znaleźli jakąkolwiek pracę godzą się na każdą stawkę. Im mniej wołają tym większa szansa na zatrudnienie. 1500zł powinno być satysfakcjonujące.


NIE POLECAM! Wszystkim którzy się wahają -ODRADZAM! Popytajcie jaki staż mają pracownicy, a później zastanówcie się dlaczego tak krótko pracuję i dlaczego szukają już nowej pracy...
6
były pracownik 2016-02-03 17:35:18
A najlepsze jest to, że 99% komentarzy na temat tej Firmy, a głównie osób tam zarządzających jest zgodnych. Chyba coś o tym świadczy. Zastanawia mnie tylko dlaczego Pan i Pani prezes kurczowo trzymają się takich patologicznych osób.
Lipa 2016-02-25 18:47:24
Firma DMS jest jednym wielkim nieporozumieniem. Firma jest terroryzowana przez Panią Dyrektor i Panią Kierownik. Te osoby zarządzające firmą są bez odpowiedniego wykształcenia i doświadczenia, chyba, że w dziedzinie donoszenia i plotkowania. Za te umiejętności należy im się tytuł dr hab nadzwyczajnego. W Firmie są ogromne rotacje. Wszyscy kompetentni pracownicy odchodzą. Zespół ogólnie nie jest zgrany. Na Produkcji są osoby, które zrobią wszystko żeby podlizać się kierownictwu i rozwalają cały zespół. Niedługo zostaną same. Firma bez przyszłości i perspektyw.
6
ilo 2016-03-04 14:16:46
Firma bez perspektyw. W DMS są ciągłe rotacje, każda szanująca się osoba odchodzi. Jeśli nie donosisz i chcesz coś zarobić musisz szukać innej pracy, tutaj prawo bytu maja tylko konfidenci.
Jeśli chodzi o atmosferę - w działach ogólnie jest dobra, choć na wysyłce czasem trzeba mocno uważać (nigdy nie wiadomo kto na Ciebie doniesie).
Jeśli chodzi o zarząd - prezesostwo żyje jakby oderwane od reszty i wierzy bezgranicznie pani dyrektor i jej najlepszej przyjaciółce od plotek -zadufanej w sobie pani korownik produkcji. Te dwie kobiety są siebie warte i tak jak już wcześniej wielokrotnie wspominano są strasznie dwulicowe.
Ogólnie nie polecam. Jeśli jesteś osobą która ma jakieś morale, szybko zrezygnujesz z pracy w DMS.
1
pracownik 2016-03-08 18:26:47
Kurcze...jestem tu od 3 mięsiecy i o żadnej rotacji nie słyszałem....na produkcji stały zespół, zarówno maszyny i wysłka. Panie w OK te same...w IT bez zmian...A że ciągle poszukuję? Rezygnują osoby ze zleceń, które w miedzyczasie znalazły pracę bliżej domu, albo zapomniały, że w grupie jednak siła....
Firma jak firma, zawsze znajdą się narzekacze
śmiech na sali 2016-03-09 19:16:45
Ty chyba firmy pomyliłeś... Panie w OK od kilku miesięcy te same, pewnie nie na długo...W IT stała ekipa ? żart chyba jakiś... ale masz poczucie humor, a osoby ze zleceń rezygnują bo mają dość pracy w obozie. Pogadaj z ludźmi trochę to Ci się oczy otworzą.
osoba 2016-03-09 19:37:31
Jakiś czas temu byłam na rozmowie w tej firmie. Już po samym przebiegu rozmowy mogę potwierdzić wszystkie negatywne opinie na temat firmy. Najbardziej zniechęciła mnie Pani Dyrektor oraz jej brak profesjonalizmu. Jak można dopuszczać takie osoby na takich stanowiskach. Do tej firmy nawet nie warto iść na rozmowę - jeżeli rozmowa odzwierciedla pracę to poszanowania dla człowieka w tej firmie nie ma co szukac.
Były Pracownik 2016-03-14 18:56:22
Nie pracuję w DMSie od niedługiego czasu. Z tego co wiem od kolegów i koleżanek to połowy pracowników biurowych już nie ma. Czy to nie daje do myślenia?
Pracuję obecnie w Firmie, w której nie ma porównania. Czy można liczyć w DMSie na wczasy pod gruszą??? NIE. Na premie? Nie. Na 13stki? Nie. Na nadgodziny? Na pewno nie płatne...
Myślę, że właściciele Firmy DMS dali we władanie Firmę Pani Dyrektor ze względu na nieporównywalnie Jej niższe zarobki niż prawdziwy z krwi i kości zarządca z wykształceniem np. ekonomicznym.

Reasumując:
Wiedza= odpowiednie wykształcenie = profesjonalista = wysokie zarobki osoby zarządzającej

W tym przypadku pewnie żadne z tych czynników nie występuje...

jedyny-powazny 2016-03-31 13:10:17
@pracownik - skąd Ty się urwałeś? ...z polecenia kierowniczki produkcji czy może Pani Dyrektor? Jak nie ma rotacji? W OK po całkowitej zmianie ekipy może i trochę się uspokoiło, ale zapytaj o zdanie którąś z Pań. Spytaj czy któraś nie szuka czegoś innego. IT - tutaj także ciągłe zmiany, połowa działu jeszcze na okresie próbnym, a druga połowa szuka lub zaraz zacznie szukać nowej pracy.
Na produkcji starsze Panie siedzą z przyzwyczajenia lub nie mogą pozwolić sobie na zmianę pracy, ale te co mogą robią to lub rzucają wypowiedzenia od razu. Maszyny - no proszę Cię - jakbyś pracował w DMS to byś wiedział, że maszyny mają chody u dyrekcji (to inna bajka). Magazyn - tutaj także nowe twarze. Ewidencja - rotacja non stop. Kadry - Pani Pauliny już nie ma, jak każdy inny odchodzący z DMS teraz ma lepiej.
5
x 2016-04-01 12:49:46
Wątpię, żeby to było z polecenia.. Pani Dyrektor jest na tyle odważna, że potrafi sama pisać komentarze w imieniu innych... @jedyny-powazny ze wszystkim się zgadzam co napisałeś :) w 100 % potwierdzam.
1
y 2016-04-01 15:53:06
Odważna ? Raczej bezczelna .. robi w tej firmie to co chce .. interesują ją tylko plotki, knucie i życie prywatne pracowników, doskonale wychowała sobie panią kierownik produkcji, która niczym piesek zrobi wszystko żeby się jej podlizać - to przekłada się na rotacje we wszystkich działach w firmie oraz na fatalną atmosferę.
2
nowy 2016-04-06 23:17:20
jakie sa zarobki na stanowisku operatora na reke
brak słów 2016-04-07 09:01:18
Najgorszemu wrogowi nie życzyłbym codziennego 8 godzinnego kontaktu z "Panią Dyrektor"... dawno nie znałem osoby z tak beznadziejnym charakterem. Żeby chociaż nadrabiała wyglądem...
3
i-t 2016-04-07 20:08:28
Nie chcę się rozpisywać... Napiszę tylko, że ipracuję w DMS już kilka lat i nie uważam by było tu jakoś super źle. Praca jak praca. Pani Dyrektor ma swoje poglądy, ale każdy ma do nich prawo... Ja tam lubię z Panią Dyrektor porozmawiać.
jeszcze pracownik 2016-04-14 10:20:04
Przeczytałem wszystkie opinie i niestety muszę się z nimi zgodzić. Co gorsze sam tu jeszcze pracuję (szukam już nowej pracy). W DMS jest dziwne podejście do pracownika. Pracownicy którzy zarabiają poniżej 2tys. (czyli większość) są bardziej doceniani. Jeśli ktoś jakimś cudem wywalczył sobie więcej to długo już nie popracuje. Na tych pracowników szuka się czegoś by im życie uprzykrzyć, a w konsekwencji wymienić ich na nowy nabytek. Studenta, ewentualnie kogoś zaraz po studiach. Zapytajcie ile osób w dziale klienta ma wykształcenie do pracy na takim stanowisku, a ile jest w trakcie studiów. Wejdźcie do IT, ilu informatyków po studiach tak znajdziecie?
Panie na produkcji - tutaj z kolei pracują najdłużej osoby, które zarabiają najmniej. Przykre jest to, że nikt nie zaproponuje Panią z produkcji podwyżki, albo przynajmniej jakiejś premii raz na jakiś czas. Za to ciągle ma się do Pan pretensje i nasyła na nie Liderki. W DMS nie buduje się zespołu, w DMS zespół się wymienia. Nie ważne jest ani wykształcenie, ani doświadczenie... - A jeśli klient kiedyś o to zapyta? Oczywiście Młodym trzeba dawać szanse, ale wszystko trzeba zrównoważyć.
3
Z dlugim stażem 2016-04-14 10:46:15
W DMS pracuję od długiego czasu. Na pracę nie narzekam. Atmosfera pracy także jest dobra, trzeba uważać tylko na osoby które donoszą i latają do Pani Dyrektor lub kierowniczki produkcji ze wszystkim czasem dodając od siebie co nieco.
Jeśli chodzi o pracę na start dla pracowników biurowych - DMS jest dobrą firmą. Chętnie zatrudnia takie osoby, więc można sobie zrobić z dwa lata doświadczenia. Jeśli szuka się pracy dorywczej - można popracować na produkcji. Zarobki nie są jakieś super, ale każdy grosz się przydaje. Jeśli jednak ma się doświadczenie i sytuacja życiowa nie zmusza do jakiejkolwiek pracy - DMS lepiej odpuścić.
Jeśli chodzi o negatywne opinie na Panią Dyrektor. Ja jestem w grupie tych którzy złego słowa nie powiedzą. Jest OK.
??? 2016-05-29 17:53:12
"Detoks"... nie skomentuję Twojego komentarza inaczej jak "hahahahahahahhaahahahahahahaha"

Pozdrawiam,
Pracownik biurowy
1
Asystentka 2016-05-30 21:35:58
Hahahahaha.... Detoks dobry żart!!!! Jak myślisz dlaczego ostatnie 3 asystentki tak szybko odeszły? Pewnie przez tą super atmosferę i jeszcze lepsze zarobki.... Ogłoszenie w necie wisi już prawie cały czas bo malo kto wytrzymuje okrws próbny (tak jest suoer w DMS)
??? 2016-06-07 14:13:11
"Asystentka Kierownika Produkcji poszukiwana do poznania do DMS-Direct Marketing Services na teraz, bardzo mocno polecam, jest świetna umowa, dobra kasa i generalnie co najwazniejsze to ta atmosfera dobra "

To brzmi jakby komuś bardzo zależało, aby naleźć kolejnego osła ofiarnego...

Jeżeli kogoś z dużą odpornością psychiczną na niekompetentne teksty pseudo Dyrektorki zadowoli stawka ok 2000zł (bardziej w dół niż w górę) to serdecznie polecam :P

Ludzie... rozmawiałem z każdą z asystentek. Porażka, dziewczyny załamane chodziły, wciąż zestresowane.
1
lato 2016-06-07 21:23:53
To prawda, dziewczyny były mega w porządku i dobrze się z nimi pracowało ale za każdym razem kończyło się tak samo ... zarobki niskie a wszystkie obowiązki szanownej Pani Kierownik Produkcji spadały na nie i do tego ciągłe pretensje. Nie dziwi mnie to że wszystkie odeszły. Każdy kto pracuje w DMS wie jak jest, zresztą na innych stanowiskach jest tak samo .. począwszy od działu IT, działu Opiekunek itd.
1
bez_zmian 2016-06-17 12:23:26
Widzę że dyrektorka i jej grupa najwierniejszych z niekompetentną kierowniczką produkcji na czele (zresztą chyba tylko sama P.dyrektor może poszczycić się większą niekompetencją niż ona) wzięły się za robotę i chociaż propagandę sieją. To ogłoszenie to jakiś żart, wcześniejsze asystentki były bardzo dobre w tym co robiły ale nie wpisywały się w kanony i wymagania dyrektorki ( i trosze za wolno chodziły ;) ). Dajcie sobie spokój z tą posadą, moim skromnym zdaniem jest to najgorsze stanowisko w tej firmie, bezpośredni kontakt z dyrektorką i jej oddaną pomocnicą to koszmar. Nie ma takiego oddziału psychiatrycznego w tym kraju który by wam pomógł pomóc po tej przygodzie.
3
światełko_w_tunelu 2016-06-17 12:34:57
Ale dzięki temu stanowisku można poznać najjaśniejszą stronę DMS.
A dokładnie mówiąc : KIEROWNIKA IT. Gorąco polecam, kompetentny, błyskotliwy, pomysłowy, zazwyczaj przytomny. :)
Optymista 2016-06-18 23:39:37
Kierownik IT sie wyrobił. Zresztą najgorsze co teraz zarząd DMS mógłby zrobić to zamienić go na nowszy model. To z pewnością skończy się kolejną zmianą całego działu.
Jak widać na przykładzie innych działów zattudnianie nowych się nie sprawdza. Kierownicy pochodzący z pracowników działu (jak kierowniczka OK) sprawdzają się najlepiej. A poza tym.... Zarząd bez zmian. Nie ma co pisać bi wszystko już wcześniej zostalo napisanie.
Asystenta/Zastępca kierownika produkcji- STANOWCZO (!!!) odradzam to stanowisko. Jedna za wolno chodziła, a inna okazła się "chora na głowę". Praca za drobne... no chyba, że na starcie wywalczysz sobie więcej. Czego nie ugrasz na początku nie dostaniesz wcale. Osoby pracujące dłużej w DMS nie są wcale doceniane.
2
Pesymistka 2016-06-24 12:12:46
Czytam te wszystkie opinie i tak sobie myślę, że ciężko zaprzeczyć.
Jednak spoglądając z innej strony, w DSM aż tak źle nie jest. Pani Dyrektor jest sympatyczna, czasem dużo opowiada (BAJEK) ale ogólnie na plus. Kierowniczka produkcji, czasem ma się wrażenie, że nosa zadziera za wysoko, jednak czasem widać, że pochodzi z produkcji i staje równo ramię w ramie z pracownicami. Kierowniczka OK pracowita, czasem złośliwa ;) Kierownik Magazynu to chyba jedyny z kierowników którzy nie ogarnia niczego, jest tym kierownikiem chyba tylko dlatego, że regularnie wydreptuje sobie ścieżkę do drzwi zarządu. Kierownik IT, zabawny Pan, jednak od początku kariery w DMS przeszedł dużą metamorfozę.

Matmat 2016-06-27 07:39:12
Kierowniczka produkcji jest SUPER ♥ !!!
Dziewczyny z działu OK są MEGA sympatyczne i pomocne, wiedzą wszystko a jak czegoś nie wiedzą to szybko się dokształcą i wrócą z kompletem informacji.
Dział IT to super ludzie! Zawsze można z nimi pogadać, chętni do pomocy.
MAGAZYN - też fajni kolesie (no trochę mniej Pan biała rękawiczka).
Oper... 2016-07-01 11:48:29
Tym razem coś o zarobkach w DMS. Nie będę pisał, że są niskie bo to już było poruszane. Napisze za to to co drażni nas pracowników. W DMS zarobki i podwyżki zależą od tego czy Pani Dyrektor nas lubi czy nie. Osoba z większym doświadczeniem i odpowiednim wykształceniem zarobi mniej niż osoba bez wykształcenia i/lub bez doświadczenia. Podwyżkę dostaniesz jeśli Cię lubią (lub jeśli dobrze donosisz). To samo dotyczy przyznawanych bonusów!
Osoby pracujące dłużej zarobią mniej. Panie na wysyłce te, które pracują kupę czasu mają czasem mniej niż te nowe... a dlaczego bo o podwyżce mogą pomarzyć, a że rynek pracy się zmienił to nowe osoby wymagają więcej i więcej dostają na starcie.
Oczywiście jak wszędzie nikt nie wie ile kto zarabia, a wszyscy wszystko wiedzą ;)
1
ONO 2016-07-07 16:00:05
Normalnie świetna firma !! Nie rozumiem tych wszystkich negatywnych komentarzy pewnie to złośliwi pisali albo ci którzy zostali zwolnieni, tylko że problem w tym że wszyscy którzy mają troche rozumu nie napisali by takich bredni. JAK NAJDALEJ OD DMS !!
Lala 2016-07-15 17:27:13
Polecam kontakt z nową kadrową NIEOGAR maksymalny! Cała ta firma to syf, knucie i podkopywanie innych.
8
Pobytniak 2016-10-05 15:32:57
Straszny wyzysk ta robota za te pieniądze i za te umowy zleceniowe kobiety chodzą na każdą zmianę jaką i jak im ułożą bo jeśli nie to nic nie przyniosą do domu. Chyba wolałbym pracować nago pod bronią w Afryce w kopalni diamentów. Wyzysk i Żerowanie na niemocy i losie ludzi
4
Pracownik.actual 2016-11-21 00:01:34
Dopóki będzie tam Lidia to nigdy nie będziemy mogli mówić "Jesteśmy jednym zespołem"...
Grube i głupie babsko.
4
Ja 2016-11-23 18:52:23
Wydaje mi się, że tutaj powinno się pisać bardziej o zarobkach, systemie pracy, obowiązkach jakie się wiążą z zajmowanymi stanowiskami, a niekoniecznie prywatne opinie na temat osób tam pracujących. Ale to moja opinia...
2
Pracownik.actual 2016-11-25 16:49:55
Za system pracy odpowiada w 99% jedna osoba, o której już pisałem. Obowiązki na stanowisku są w tym momencie nie ważne, jeśli przy okazji dyrektor zarządzający stosuje "gierki" i wiąże te obowiązki z życiem prywatnym, chodzeniem do kościoła, głosowaniem na daną grupę polityczną itd.
3
Zostaw swoją opinię o DMS-Direct Marketing Services - Janikowo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DMS-Direct Marketing Services