logo Invenio QD

Invenio QD

Bielsko-Biała

Opinie o Invenio QD

anonim 2009-03-26 15:42:32
Słowa kojarzące się z Invenio (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w Invenio:
Najbardziej nie podobało mi się w Invenio:
nie mam juz sily 2009-10-20 17:54:07
Nie polecam, walka szczurów, słabe zarobki....
4
Ona 2012-11-22 14:04:42
Zdecydowanie nie poleca. Zero zainteresowania ze strony koordynatorów co do pracowników. Oszukiwanie co do liczby godzin. Zmuszanie do pracy w weekend i po godzinach szantaż koordynatorów .Nie odpowiedni ludzie na nie odpowiednich stanowiskach. Płacz koordynatorki żałosne.. Nie poleca pracy w tej firmie.
6
fd 2014-06-10 07:05:29
Pracy w Invenio nie rozpocząłem bo "atrakcyjne stawki" z ogłoszenia okazały się być 1700 brutto, czyli cała atrakcyjność zawarła się w 20 zł powyżej płacy minimalnej (1680 brutto). Zwykły pośrednik nastawiony na wyzysk - znajomy w firmie docelowej zarabia około 2000 zł netto (jest zatrudniony bezpośrednio).
2
Bla 2014-08-31 17:55:48
Kiedyś dawali na start prowizje za godziny. Teraz nowi mają tylko 1700 brutto. Niby po 3 miechac próbnych dostajesz tę prowizje, ale w jakiej wysokości to nie wiem. Nie polecam, trzeba tyrać na innych cały czas.
1
Była pracownica 2014-09-22 11:58:32
A ja się z wami nie zgodzę..pracowałam w Invenio ponad 4 lata..praca fakt czasem dawała w kość ale ogólnie do zniesienia..a zarobki?jak ktoś się starał to były podwyżki i premie..no i na delegacjach tez szło ładny kawałek grosza zarobić...a dla chcących nadgodziny...no ale to jak ktoś chce pracować..jeśli przychodzi się do pracy poodpoczywać to nie w Invenio.
1
porazka 2014-09-25 19:57:44
jednym słowem porazka, w tresci ogłoszenia cytuje:
Oferujemy:

Prace w renomowanej firmie;
Możliwość rozwoju zawodowego;
Prace w młodym zespole;
Prace w systemie zmianowym;
Atrakcyjne zarobki.

A wiec :
Atrakcyjne zarobki 1700 brutto to 1250 netto
mozliwosc rozwoju zawodowego- buhahahaha
o tzw. delegacjach dowiadujesz sie z godziny na godzine - zal
inspektor kontroli jakosci- znaczenie w Invenio- zwykly fizol od najgorszej roboty .przynies , zanies, pozamiataj.
jesli ktos ma niska samoocene , i nie zalezy mu na wlasnej godnosci to mu sie spodoba .
Czarujaca rozmowa kwalifikacyjna a nastepnie brutalne zderzenie z rzeczywistoscia.
4
ona 2014-09-29 19:07:22
masakryczna robota i firma, nie polecam. Byłam 3 dni na L4 na okresie próbnym i nie przedłużyli ze mną umowy... ŻAL..
2
zainteresowana 2014-11-21 20:51:26
Witam,napiszcie co to za firma co to jest ? dowiedziałam sie dzisiaj ze moge pracowac w firmi na której mi zalezy przez invenio.Traz nie wiem czy ta firma to pośrednik tj.np adecco? czy mają swoich pracowników ? zależy mi na pracy przez firmę i czy jest szansa ze po jakimś okresie się do niej dostanę.
1
LANDYSOWA 2014-12-01 17:18:55
Nie wiem czy już słyszeliście ale doczekaliśmy się nowej rekrutacji w firmie Invenio, zobaczcie jakie stanowisko jest do wzięcia i oceniajcie prosze czy warto aplikować. Invenio QD jest częścią międzynarodowej firmy inżynierskiej mającej swoje oddziały w Europie, Ameryce i Australi...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5721484?keywords=&region=
ccc 2014-12-12 13:49:49
jak już ktoś wyżej napisał firma dno i 5metrów mułu...
4
ciekawa 2015-01-06 18:06:15
Czesc
Dzisiaj na olx.pl pojawilo sie ich ogloszenie ze poszukuja kontrolerow jakosci z Czeladzi i okolic.
Warto wyslac cv?
Dodam iz obecnie pracuje na produkcji jako monterka ale z racji tego iz dostalam trzecia umowe do listopada 2015r a firma nie daje umow na stale, wiec w listopadzie nie chcac zostac na lodzie musze po malu szukac czegos innego...
Prosze napiszcie cos wiecej o tej firmie, bo gdzies wyczytalam ze przyjmuja na 3 miesiace i dziekuja...
ona 2015-01-08 19:41:36
nie polecan pracy w tej firmie.. OSZUŚCI
ddddddddddd 2015-01-19 13:36:53
Fakt trzeba sie pilnowac co do wyplaty bo lubia oszukac ale jesli sie zglosi blad to oddaja, praca ogolnie nie est ciezka i pracuje sie fajnie , piszecie ze 2 tys to malo ale w innych pracach ludzie dostaja najnizsza krajowa i musza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a tu mozna sie odrobine poobijac ;d ogolnie nie jest zle bo i atmosfera fajna.
Obiektywn 2015-01-29 11:49:08
Witam, myślę że po pierwsze należy wszystkim wyjaśnić dwie podstawową rzecz:
INVENIO QD to firma z Tychów a Invenio Sp. z o.o.o to firma z tradycjami z siedzibą w Bielsku Białej i są to dwa oddzielne podmioty. Wyrażając opinie o invenio i czytając opinię na temat tej firmy zwracajcie uwagę czy mówimy o Tychach czy o Bielsku.
2
pracująca 2015-02-08 12:19:49
A ja zaczęłam tam prace i odnoszę się do tego co piszą wyżej .Osoby tam pracujące noszą się jakby pana Boga za nogi złapały bo małolata która ma pierwszą pracę za marne pieniądze myśli że jest kimś lepszym i tak ma być.Kontrola jakości przynieś ,podaj, pozamiataj dokładnie ,brak narzędzi pracy a jak się upomnisz to jest żle ,najlepiej żeby na jednym nożyku cała zmiana robiła.Za marnie płacone nadgodziny by się pozabijali .Do koleżanki wyżej(była pracownica) z takimi też pracuje co harują tam już po dwa lata i dłużej i są szczęśliwe bo żeby zarobić 1600 z...a wszystkie weekendy i im z tym dobrze co mi się w głowie nie mieści .Dla nie ambitnych polecam i życze udanej brudnej roboty.
2
bylyPracownik 2015-02-18 16:15:06
dno dno i jeszcze raz dno, tak jak poprzednicy pisali, najlepiej jakbys tylko robil i prosil sie o nadgodziny, delegacje..smiech na sali, raz kazali podpisac aneks i ludzie jezdzili w jedna strone 50 km za swoje do tej cudownej pracy. NIE POLECAM!
ocena -10
ja 2015-02-22 13:22:41
Ja pracowałam w Invenio QD i byłam zadowolona. kasa się zawsze zgadzała i była na czas. Jeśli chodzi o wysokość... no cóż nie byłam tam dyrektorem czy kierownikiem więc nie zarabiałam kokosów ale i tak zarobki są większe niż w innej firmie na tym samym stanowisku współpracownicy super!!! szefostwo... nie narzekam. Zawsze można się było ze wszystkim dogadać.
1
obiektywny 2015-02-25 13:48:24
Własnie tutaj jest największa różnica, ja pracuję w invenio z bielska białej i może nie ma zarobków na mega poziomie ale zawsze na czas, umowa o pracę a nie śmieciówki jak w innych firmach tego typu, premie i pakiet socjalny jak na firmę prywatną naprawdę dobry. Normy do wyrobienia, traktowanie pracownika ok, a i wszystkie potrzebne rzeczy do pracy dostępne i nie trzeba się prosić. Zarówno kadra zarządzająca jak i pracownicy to stabilny zespół z kilkuletnim doświadczeniem w invenio bielsko biała. Nie ma takiej rotacji jak w innych firmach sortujących.jak się pracuje to i zarobki są wieksze a na początek ajko starter to bardzo dobra propozycja pracy. atmsfera całkiem spoko.
1
ja 2015-03-03 10:59:21
No to widzę, że w Bielsku się poprawiło!!!! Super oby tak dalej
pracująca 2015-03-09 22:24:13
Też pracuję dla Invenio Bielsko i jak na razie OK. Kokosów nie ma- to fakt ale zawsze uczciwie płacą a sama praca też całkiem w porządku i fajni ludzie.
2
rzeżnik 2015-03-11 12:53:54
a to był masoż?
gudzia 2015-03-12 18:25:55
jakie pieniadze sa dla nowego pracownika w ivenio w bieruniu na okresie próbnym? i co po okresie probnym?
kacaraba KRZYCHU 2015-03-12 23:35:34
Za dużo byś chciała wiedzieć maleńka ale jak dla ciebie na początek abyś dostała etat to będzie ;
z połykiem na raz i na hiszpana dwa ,,potem ustalimy co dalej
1
moist 2015-03-13 16:15:43
Dać plebsowi możliwość wypowiedzenia się publicznie i anonimowo i od razu bluzgi i narzekania. Się nie podoba- wypad do pośredniaka. Pan Stolecki wykonuje dobrze swoją pracę, firma zapewnia warunki najlepsze w danej branży w regionie, tyle w temacie.
mbio 2015-03-13 21:37:46
Wulgarne wylewanie żółci za pośrednictwem internetu.
Twarzą w twarz wszystko pasuje.
Pan Stolecki i cała firma Invenio w Bieruniu robi mega dobrą robotę.
Bambino 2015-03-13 23:21:08
Widzę, że ubolewanie nad pracą rodziny (usunięte przez administratora)i całej otoczki tej zmiany stały, się niezwykłym elementem do pojechania po całości po tych osobach. Nie wiem czy osobnik posługujący się nickami:
"Foto skóry, Józefin" zdaje sobie sprawę, że jest ewidentnym debilem? Bo albo sam nie ma jaj powiedzieć swojemu przełożonemu prawdy w oczy i posługuje się internetem, albo jest pracownikiem, który zazdrości innym pracy i zastanawia się dlaczego jest tak nieudolny, że nie może tam pracować "strefa".
Oczerniając inne osoby z imienia i nazwiska, dajesz świadectwo tylko tym, że albo owe osoby zaszły ci za skórę i tak na doczepke posądzasz ich o (usunięte przez administratora), albo poprostu zazdrościsz im tego, że potrafią znaleźć swietny kontakt ze wszystkimi wokoło.
A pozatym plusowanie swoich postów, jest co najmniej dziedzine...
A PiM i wszystkie osoby tutaj wymienione, niech pozostaną sobą bo tylko tacy jesteści najlepsi! :)
A przejmowanie się osobą, której brak wyobraźni niech nie będzie dla was problemem do przemyśleń, bo w około was, macie świetną i niepodważalną opinię.
pracownik 2015-03-14 07:13:44
Widzę, że łatwo komuś anonimowo przychodzi oczerniać i obrażać innych na forum i brak mu odwagi i wyobrażni.Jak komuś nie pasuje praca tego czy innego peracownika to może złożyć skargę do jego przełożonego i załatwić to w bardziej cywilizowany sposób. Nie wiem czy owy anonim zdaje sobie sprawę, że publicznie naraża na "szwank" dobre imię każdego wymienionego pracownika a to jest karalne i podlega pod paragrafy. Powodzenia bo ciekaw jestem jak będzie cwaniakował ów anonim w bezpośredniej konfrontacji zgodnie z literą prawa.
pracownik 2015-03-14 15:51:40
Naucz się najpierw pisać kalfasie
1
Energon 2015-03-15 15:48:26
Dno muł i wodorosty... Podobno na Bieruniu robią dorośli ogarnięci ludzie. Jednak czytając to stwierdzam że pracują tam ciemne masy. Trafiałem wiele razy na Bieruń raz do Anki raz do Marka. Nigdy nie było z gościem problemu podszedłem powiedziałem stanowczo nie podoba mi sie to i to wolał bym robić tu czy tam. Jakoś nigdy nie było problemu. Tylko problem tkwi w tym że połowa wypisujących te bzdury tutaj, to dzieci które są mocne przez kabel. Czytając wpisy Pana "foto skury" to płakać mi sie chce. Teraz będziesz pokazywał jaki ty to silny nie jesteś i co ty nie załatwisz, proszę cie... Jedynie gdzie pojedziesz to prosto do pracy zapi**** jak dzika świnia. Jak jesteś taki mocny trza było podbić z tym wprost do marka a jak by nie poskutkowało to Bochen lub Janusz i sprawa załatwiona.
Banda nierobów nic tam nie robicie ciężkiego i jeszcze płacz. Nie podoba sie to wypad nikt was nie trzyma :)
Bambino 2015-03-15 19:37:58
W pełni popieram owy komentarz. Idealne potwierdzenie sytuacji na jonsie. A tak w ogóle zobaczymy czy owy "foto skóry" jest mocny tylko przez internet, bo coś mi się wydaje, że jest tylko typową internetową piz**.
Pozdrawiam
invenio 2015-09-28 09:09:40
Nie polecam ! Najgorsza firma w jakiej kiedykolwiek pracowalem. Wyzysk człowieka, nadgodziny (niby nieobowiązkowe) a jak sie nie zgodzisz to polecenia służbowe Ci dają. Sprzętą nie ma, każa sobie sami chodzić i załatwiać a to nie jest przecież w naszym interesie ! I do tego koordynator który nie ma pojęcia o NICZYM!!!Totalne zero! Bielsko które nie pomaga tzn. Jeśli masz problem ze swoim koordynatorem to oni nic nie zrobią bo mają układy. Jeśli chodzi o Invenio to mówię stanowcze NIE.
invenio 2015-10-05 09:32:20
Zgadzam się. Nadgodziny i nadgodziny, jak nie to polecenie służbowe. Myślą że nikt nie ma nic do roboty tylko żyje pracą a jeszcze jest rodzina z którą nawet nie ma co konkurować.Koordynator porażka kukiełka w rękach innych młodych baranów .Sprzętu do pracy nie ma, trzeb się prosić tylko że już nas mają dosyć i nikt nie chce nam dawać(firm dla której prcujemy) a firma INVENIO umywa ręce.Kolego wyżej chyba pracowliśmy w tym samym zakładzie .
szukam pracy 2015-11-18 20:43:22
Witam ,
moja praca trwała niecałe 3 miesiące . jeśli miało by być podpisanie kolejnej umowy to bym nie podpisywała . dlaczego ??? oszukują z wypłatą , trzeba nadliczbówki wyrabiać które ,,nie są obowiązkowe" ale tezeba być bo jak cię nie ma to już patrzą krzywo . nie wolno zachorować ani źle się poczuć. nie szanują ludzi tragiczne warunki jeśli chodzi o szatnie i stołówkę . szkoda co kolwiek więcej pisać :( NIE POLECAM
obiektywna 2016-03-01 17:40:25
pracowałam w Bielsku jakiś czas, atmosfera straszna, organizacja pracy na poziomie przedszkola kto ma układ z koordynatorką dostaje lepszą prace,zero poszanowania dla pracownika i jego czasu poza praca, z godziny na godzinę dowiadujesz się ze jedziesz w delegacje i nie ważne czy masz z kim zostawić dziecko czy nie. Odradzam pracę w tej firmie szkoda czasu i zdrowia
ON 2016-05-27 18:17:02
NIE POLECAM! MOWA O INVENIO W BIELSKU-BIAŁEJ. GORSZEJ FIRMY W ŻYCIU NIE WIDZIAŁEM. OSZUKUJĄ Z WYPŁATĄ, KAŻĄ ROBIĆ NADGODZINY, JEŚLI NIE TO DAJĄ POLECENIE SŁUŻBOWE. KOORDYNATOR I ZMIANOWE W OGÓLE NIE POTRAFIĄ OGARNĄĆ PLANU PRACY NA DANY DZIEŃ, NIE MÓWIĄC O PLANOWANIU URLOPU CZY JAKIEGOŚ POJEDYNCZEGO DNIA WOLNEGO. WYZYSK, TANIA SIŁA ROBOCZA [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Adam 2016-09-05 22:41:16
Bzdura! i KłamstWo! Dyrektor to największy skąpiec! Powodzenia w obozie pracy bez przyszłości !
1
kandydatka 2016-09-29 17:32:52
Czy te wszystkie opinie na pewno są o Invenio w Bielsku-Białej?
Szczerze mówiąc zastanawiam się nad wysłaniem CV, bo znalazłam ofertę pracy jako kontroler ds. jakości. Są tutaj jakieś osoby tam pracujące? Polecacie?
nie polecam. 2016-10-09 20:16:46
nie polecam.
Szejki 2016-11-03 16:12:51
Nie polecam pracował em ponad 3 lata wykorzystywanie , ciegle nazekanie kierownictwa choć sami przez 8 godzin totalnie nic nie robią . zarobki marne 0 rozwoju zawodowego słaby socjalo totalna porażka z tej firmy . Dla osób mających rodzinę odradzam !!!!
Pestka 2016-11-13 20:32:32
Co do firmy... Przez Invenio trafiłem swego czasu do nifco. Pracowałem 3 miesiace, nie podpisałem dalszej umowy z nimi, bo znalazłem lepszą ofertę... Umowa o prace, bez pośredników w Colgate. Ale nie o tym miałem mówić.

Wady:
- Dojazd na szkolenie i z powrotem, w moim przypadku, to było 50 km na mój koszt, no ale ok, zdarza się, ważne, ze jednorazowo.
- Sporo kroją, kolega pracujący dokładnie tak samo jak ja, ale przyjęty na firmę wyciągał ponad 500 zł więcej na rękę za tyle samo godzin.
- Zarobek (o ile się nie mylę, to 100 zł więcej od najniższej krajowej)
- Kiepska organizacja ze strony właścicieli tej agencji pracy
- Nie, że coś sugeruje, ale proponuję zapisywać sobie ilość przepracowanych godzin, zażądać papieru z przepracowanych godzin i upewnić się,m czy się nie pomylili o kilka godzin... w każdym miesiącu....
- Na umowie o pracę nie ma informacji, kiedy będzie wypłata.

Zalety:
- Dostałem już na start normalną umowę o pracę, a nie jakąś dziwną zleceniówkę czy jeszcze inne cudo.
- Dają obuwie robocze, z czego pierwszy raz się spotkałem, by pracodawca zapewnił wygodne i lekkie buty robocze, jednocześnie spełniające (chyba) swoje funkcje.
- Pensja szałowa nie jest, no ale jest
- Mimo braku w umowie info kiedy przelewają kasę, miałem ją punktualnie do 10-go.

Czy ciężko, czy lekko nie ma co się wypowiadać, zależy kto na jaką firmę trafi i jaki dział, jaki będzie kierownik itd. W moim przypadku praca jak praca. Nie jest to marzenie z przedszkola, ani też kompletna lipa. Traktowałem to na zasadzie, przyjść, zrobić swoje, do domu wrócić.
Rislye 2016-11-17 22:32:11
Ciągłe wyzyskiwanie pracowników, traktowanie ich jakby byli gorsi od innych ludzi, dokładanie obowiązków w takiej ilości, że w pewnym momencie, nie jest możliwe aby pracownik wyrobił się ze wszystkim - przykładowo jedna osoba obsługuje dwie linie, zwykłe wyzyskiwanie, robienie za dwie osoby, bo Invenio ma pracownika w d*pie w szczególności koordynator, który wnioski o ubrania wyrzuca do kosza gdy nikt nie widzi, który nie przejmuje się pracownikiem, każdy pracownik traktowany jak pomiot, którego zdanie nie ma znaczenia, falszywi liderzy, ogólnie kadry beznadziejne, nie umiejące policzyć wypłaty, a sami tego też nie możemy zrobić, bo tak beznadziejnych pasków nie ma NIGDZIE. Zarobki jak na pracę, gdzie nie ma wymogów praktycznie żadnych, nie są złe jak na pierwszą pracę dla osoby mieszkającej z rodzicami, która się uczy, inne firmy tego typu mają mniej kasy, jednak ta beznadziejna atmosfera i ciągłe nerwy, nie są warte takiej wypłaty bo większość pieniędzy idzie na wizyty u psychiatry. Sama umowa beznadziejna, bo podpisuje się umowę na kilka zakładów i potem tak rzucają pracownikiem z jednego na drugi a sam pracownik nie ma nic do gadania. Nieodpowiednie osoby na nieodpowiednich dla nich stanowiskach. Ogólnie pracownicy traktowani jak mięso armatnie - od tego jest Invenio, by pracownicy produkcyjni, mogli zwalać swoje błędy na Invenio. Liderzy dopisujący sobie nadgodziny, gdy Ty musisz siedzieć po 12h w soboty, żeby cokolwiek zarobić, nie wspominając o przekrętach w raportach, tak, że liderzy nie przychodzą do pracy 40 dni w roku a i tak zostaje im 20 dni urlopu. Opcjonalnie przychodzą ale nic nie robią a pracownika wysyłają na 3 stanowiska a sami idą siedzieć i grać na telefonie, udając, że wypisują papiery, a czytają je do góry nogami. Praca bez przyszłości, awans tylko przez znajomości, lub lizanie czterech liter. Nie polecam żadnej osobie, przerobiłem tam prawie 2 lata, zmarnowałem tak wiele czasu, pod koniec miesiąca daje wypowiedzenie i kończę z tym syfem. ACHH...Dużo by pisać, OMIJAĆ
Zostaw swoją opinię o Invenio QD - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Invenio QD