brak logo

AmRest KFC

Wałbrzych

Opinie o AmRest KFC

anonim 2009-03-24 14:11:40
W pracy szybko upływał czas. Ludzie dość przyjaźni. Nie podobały mi się standardy KFC, które bardzo utrudniały pracę.
oldz89 2010-11-07 22:52:10
muszę przyznać że amrest to firma przyjazna studentom.Praca bardzo fajna,można wiele się nauczyć a przede wszystkim poznać świetnych ludzi,tak jest bynajmniej w victorii:)jak dla mnie to najlepsza praca jaką student może sobie wymarzyć a i kasa całkiem niezła:)
anonim 2010-12-02 20:34:44
oldz89 - 2010-11-07 22:52:10

muszę przyznać że amrest to firma przyjazna studentom.Praca bardzo fajna,można wiele się nauczyć a przede wszystkim poznać świetnych ludzi,tak jest bynajmniej w victorii:)jak dla mnie to najlepsza praca jaką student może sobie wymarzyć a i kasa całkiem niezła:)

Człowieku w jakim ty świecie żyjesz ''niezła kasa''?? 6,50 netto, to jakieś kpiny, a uwalisz się po łokcie.
1
paw 2011-02-15 00:52:59
ile zarazbia zastepca kierownika restaurcaji KFC, ile zarabia kierownik restauracji? oczywiscie kwoty
NETTO. Dzieki, Pozdr
anonim 2011-03-28 00:21:16
hehehe widzę co województwo to inne stawki za wynagrodzenie...
Pracowałem 2 lata na stanowisku Kucharza i Pracownika Serwisu w Bydgoszczy i z zarobkami nie było tak zle przy pełnym etacie + premie...
Z chęcią bym się zatrudnił u was ze względu na poznaną dziewczynę z Wałbrzycha...
Jak by było wolne miejsce Kucharza i kwestia dogadania się...to mój mail
mr.e@o2.pl
P.S a standardy łatwe i prawidłowe :P
1
hyc 2013-10-27 21:59:40
Prosze o opinie, jak sie pracuje w Warszawie w KFC
Milva 2015-10-09 15:34:12
Pracuję w KFC w Warszawie. Nie polecam, z ulga odchodzę.
Minusy:
- Niskie stawki za godzinę.
- Brak pelnego wymiaru godzin (pełen etat ma tylko menago, zasłużeni pracownicy 3/4 resztę wyrabia się z nadgodzin). Ilość godzin w tygodniu używana jest też do karania pracowników np. jesli się zachoruje, nie chce się przyjść na dodatkową zmianę to pozniej dostaje sie ilość godzin zgodnie z umową (np. 10 zamiast 40 w tygodniu).
- Brak równowagi między życiem prywatnym a pracą (od pracowników oczekuje się pełnej dyspozycyjności, pracy gdy jest się chorym, rezygnowania z dni wolnych).
- Kiepskie godziny pracy (są zmiany od 7, zmiany do 2-4 w nocy) i przynajmniej jednej osobie na tydzien zdarza sie miec otwarcie po zamknięciu. Zmiany 9-12 godzin w tygodniu zdarzają się codziennie (ktoś ma 12 a dwie inne osoby 4-6 chociaż tamte dwie chcą więcej godzin ale więcej dni w tygodniu ).
- Mnóstwo sprzątania np. kibli po klientach (z niespodziankami w stylu fekalia na podłodze, wymiociny na ścianach, strzykawki i krew - jesli to Cię brzydzi to nie aplikuj do KFC).
- Schizofrenia jesli idzie o zasady pracy: niby jest dużo zasad i dbałość o jakość produktu ale wszyscy wiedzą, że tak się nie da. Oficjalnie wszystko jest zgodnie z zasadami ale w praktyce robi się inaczej. Trzeba miec kilka stylów pracy często pod roznych menagerów, którzy potrafią wydać sprzeczne polecenia.
- Zdarzają się zmiany w grafiku bez pytania i nawet bez informowania pracownika o tym.
- Kiepskie zarządzanie, menagerowie nie potrafią się komunikować i zarządzać ludzmi np. krzycza, obrazają, nie wyciagaja konsekwencji, mówią rzeczy, które można uznać za mobbing lub molestowanie seksualne.
- Zbyt dużo pracy ze względu na stały niedobór załogi (2 osoby robią to co powinny robić 3-4).
- Niereane wymagania sprzedażowe (jeśli w jednym meisiacu osiągnie się 100% to w nastepnym masz osiągnąć 120% i tak w kólko). Wymusza to osuzkiwanie (sami menago uczą jak na lewo wyrobić wynik a w wypadku kontroli odpowiedzialnośc za to przenoszona jest na pracownika szeregowego).
- Korporacjonizm np. parcie na cyferki, sztuczna atmosfera drużyny, gadki motywacyjne, zbędne zebrania i konferencje, udawanie, że to praca lepsza niż jest, histeria gdy przychodzi ktoś ze stanowiska wyżej na wizytację (ściaganie doatkowych pracownikow i menagerów na zmianę).
- Czasami pracuje sie za darmo bo menago poprawiają godziny pracy i trochę godzin znika (problem byl zglaszany ale wmawia się pracownikom, że ot oni sie mylą).

Plusy
Dobre jako pierwsza praca lub praca po dluższym bezrobociu
Wyplata o czasie
Posilek pracowniczy
Zniżka do wszystkich brandów amrestu
Łatwo o podwyżkę lub awans (najprościej osiągnąć to grożąc odejściem gdy brakuje załogi).
Można pogodzić pracę ze studiami, szkołą, opieką nad dzieckiem.
2
pak 2016-05-17 20:20:30
er, trochę to rzeczywiście kiepsko jeżeli nie masz swojego samochodu. Potrzebna jest pełna dyspozycyjność a i tak zarobek kiepski
Zostaw swoją opinię o AmRest KFC - Wałbrzych
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AmRest KFC