Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o GRYCAN

Pracowałeś w firmie GRYCAN i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Aqz - 2013-03-01 11:15:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Jestem od dawna klientem marki Grycan i muszę przyznać że jest to oslidna firma z pewnymi odchyłami.
Będąc w C.H. Marki M1 dało się wyczuć miłą atmosfere chodź po oczach pracowników widać zmęczenie tak jak i na Targówku za to w Arkadii... no to chyba najgorsza sprawa.
Siedząc na sali i słyszeć wydzierającego się kierownika za barem do pracowników to to chyba mało motywujące a klijent zniesmaczony.
Tam wszyscy mają minę jak by mieli dosyć pracy myślę że to wina zarządzania bo w takiej atmosferze to po prostu się nie da.

Dziękuje za przeczytanie i mam nadzieje że coś się w Arkadii zmieni bo to najlepsze miejsce gdzie spokojnie można posiedzieć lecz nie teraz.
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2013-03-20 15:01:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć. Czy ktoś z Was był może na drugim etapie rekrutacji na zastępce kierownika kawiarni Grycan? Ja niebawem idę właśnie na drugi etap i zupełnie nie wiem czego się spodziewać...
zdjecie uzytkownika
Izabela - 2013-04-21 21:24:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,całkowicie się zgadzam z moim przedmówca.Jednak ja to zauważyłam w CH w Gdyni Orłowo.
Jak widać od pierwszego postu trochę czasu minęło,jednak nic się nie zmieniło.
Personel jest zmęczony co powoduje konflikty pomiędzy sobą i niezdrową rywalizacje,a kierownictwo zachowuje się jak kapo w obozie.
Jak to mówią,po trupach do celu.Zrobią wszystko,żeby dostać premię.Ciekawe czy jest to dzielone na wszystkich pracowników,tak jak to powinno być również z tipsami.Przypuszczam,ze i to jest zapewne nie równomierne.
A najbardziej,mnie denerwuje to,ze mając ochotę na sama kawę,zostaje atakowana przez natrętów którzy za wszelka cenę chcą wcisnąć do tej kawy ciastko.Ludzie opamiętajcie się!!!!!!
zdjecie uzytkownika
admin44 - 2013-06-08 23:04:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tu moze nie lezy wina po stronie córki pana Grycana, lecz odkad jest dyrektor generalny. Przeciez musi sie czyms wykazac. A wiadomo najlatwiej jest obciac zwyklemu pracownikowi zeby dla niego jak najwiecej zostalo
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-28 19:17:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witajcie,czy ktoś może wie jakie jest wynagrodzenie dla początkującej pracownicy lodziarni i czy jest możliwość awansu wewnętrznego?
zdjecie uzytkownika
Śmieszna - 2013-09-29 10:55:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w firmie Grycan od kilku lat i jestem bardzo zadowolona.Atmosfera jest bardzo fajna, ludzie pracujący na punktach bardzo ze sobą zżyci i na prawdę super się pracuje.Wiadomo,tak jak wszędzie są wymagania aby otrzymać premię ale jakoś dajemy radę.Kierownicy są bardzo wymagający ale nikt na nikogo nie krzyczy!
Już nie raz czytałam złe opinie na temat pracy w Grycanie i wiem, że w większości piszą je zwolnieni pracownicy...Ci,którzy są w porządku - cały czas pracują i są bardzo zadowoleni.
zdjecie uzytkownika
Tolka - 2013-09-30 20:18:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do śmieszna: możesz powiedzieć jakie pieniążki są oferowane nowej osobie i czy z upływem czasu można liczyć na jakąś podwyżkę?
zdjecie uzytkownika
ja - 2013-10-03 14:51:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy jak sie przepracowalo 16h na umowie zlecenie to wypłacaja? niby mialam miec 20h szkolenia, ale po 16h doszlo do wypowiedzenia umowy i nie wiem, czy otrzymam pieniadze
zdjecie uzytkownika
klientka - 2014-02-08 16:30:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja uwielbiam lody Grycan, sa poprostu przepyszne, az czuc, że składniki sa naturalne. Pozdrawiam, klientka.
zdjecie uzytkownika
luki - 2014-02-28 18:43:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam sytuacja teraz w firmie w Majdanie? Jak zarobki i ogólnie atmosfera w pracy?
zdjecie uzytkownika
nabici w butelkę - 2014-06-01 18:18:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma Grycan oszukuje.Lody z okazji Dnia Dziecka miały kosztować 1zł-reklama w radiu.Wybraliśmy się z dziećmi do CH Ster w Szczecinie do Grycana i co gałka po 2,50zł.Wstyd tak oszukiwać.
zdjecie uzytkownika
mily - 2014-06-07 00:47:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niestety (tak dla swiadomosci) pan (usunięte przez administratora)nie ma lodziarni w Szczecinie. Jak cos to juz franczyzna i pewnie dlatego
zdjecie uzytkownika
majka - 2014-06-18 18:49:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez bardzo lubie lody Grycan, ale to forum pracowników, to zapytam ile orientacyjnie można dorobic na obsłudze klienta w lodziarni, teraz sezon lodowy to pewnie potrzeba ludzi.
zdjecie uzytkownika
majka - 2014-06-18 21:45:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wyżej ktos napisał, że zarabia się 1500 netto, to realna kwota w tym okresie? Może jednak cos sie pozmieniało?
zdjecie uzytkownika
galanonim - 2014-10-13 09:05:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [była - 2012-06-10 15:51:43]:
Jeszcze pare lat temu pracowalo sie z przyjemnoscia. Kazdy wlozony wysilek zostawal nagradzany premiami, a to dzialalo motywająco. Teraz? Oprocz slabych stawek system premiowy zostal ulozony tak, aby wyprówac flaki by otrzymac choc kilka procent premii, do tego firma ulozyla standardy ubioru, wymagajac odpowiednich butow, spodni, opaski do wlosow, swetrow etc a nie doklada do tego zlamanego grosza zapewniajac nam tylko koszule i fartuchy. Panie koordynatorki regionalne na slasku robia problemy ze gumka do wlosow jest niebieska a nie czarna a nogawka spodni zbyt przylegajaca do kostki. Wymagaja kupna nowych, a firma znow nie doklada grosza. To zrozumiale, ze firma nastawiona jest na sprzedaz, chcac stac sie wiodąca siecia lodziarni i kawiarni, ale przyjmuja do pracy kierownikow, kierownikow wszystkich kierownikow, dyrektora,dyrektora dyrektorow i jeszcze innhch dyrektorow Bog jeden wie od czego i za jakie pieniadze, a pracownicy, ktorzy kazdego dnia wypracowuja wyniki sa zatrudnieni po kilka lat na zleceniu bo firma rzekomo "wstrzymala CZASOWO przyznawanie umow". Moglabym tak wyliczac jeszcze kilka godzin, ale to sa sprawy ktorymi powinna zainteresowac sie inspekcja pracy i rzecznik obrony praw czlowieka.
zdjecie uzytkownika
galanonim - 2014-10-13 09:38:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Obiecywane sa umowy i szkolenia, a przez dlugie miesiace a nawet lata nic z tego nie ma. Kierownicy musza oszukiwac w ewidencjach czasu pracy bo nikt nie przestrzega zasad ustalania grafikow i czesto z popoludniowej zmiany trzeba isc na 6 czy 7 rano. Nadgodziny nie sa wyplacane, chyba ze "na potrzebe pracodawcy" bo na ktoryms punkcie posypala sie kadra. Wysylaja na delegacje na punkty odlegle o 70km za normalna stawke w dodatku nie zwracajac za dojazd. Jesli masz do powiedzenia cos, co jest niewygodne dla Pan koordynatorek to beda Cie gnebić, za plecami obmawiac, az w koncu przerzucaja niewygodnego pracownika z punktu na punkt czekajac az zmeczony psychicznie zwolni sie sam, bo brak im odwagi by porozmawiac z nim twarza w twarz. Moze dlatego ze byloby oficjalnie udowodnione ze brak im kompetencji i zdolnosci przywodczych, ze sa osobami zupelnie nieodpowiednimi na to stanowisko. Na te chwile w tej firmie czlowiek jest traktowany jak smiec, a jedynym plusem ktory sprawia, ze nadal tam pracujemy sa po 1. terminowe wyplaty, bo Paniom w ksiegowosci i kadrach niczego nie mozna zarzucic, a po 2. zespol, ktory buduje sie w tych nedznych warunkach i nienormalnej atmosferze przed dlugie miesiace po to, bys nie czul sie zgnębiony w samotnosci.
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-10-14 16:59:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Grycan lody od pokoleń to dynamicznie rozwijająca się sieć lodziarni w całej Polsce. Jest to miejsce, w którym jak twierdzą każdy znajdzie coś dla siebie. Oferują lody sprzedawane na porcje w 36. smakach, desery lodowe w pucharach oraz rurki z bitą śmietaną. Polecają również ciasta podawane na ciepło, aromatyczną kawę, oraz wybór herbat.
zdjecie uzytkownika
Edi - 2014-11-27 21:07:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [galanonim - 2014-10-13 09:38:48]:
Nie zgadzam sie wcale z tym co napisales/napisalas. Jestem tego najlepszym dowodem. Pracowalem na poczatku 2 miesiace dorywczo(w sezonie) po 2-3 dni na umowe zlecenia. Umowe o prace dostalem pod koniec kolejnego miesiaca. Jesli czlowiek sie stara i wnosi cos od siebie nie czekajac na polecenia kierownika i jest osoba ktora potrafi myslec to firma potrafi docenic takiego pracownika. Sam bylem zaskoczony ze w tak krotkim czasie dostalem umowe o prace i propozycje stanowiska asystenta. Delegacje jak najbardziej platne i dojazdy za kazdym razem rozliczane - oddaja 100% wydanej kasy na bilety. Atmosfera megaaa - rodzinna az nie chce sie wracac do domu i siedziec w samotnosci. Jedno z czym sie zgadzam w 100% to terminowe wyplaty, super ksiegowe i kadrowe. Reszte troche posciemnialiscie.
zdjecie uzytkownika
marta - 2014-12-05 14:52:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...ile ludzi tyle opinii. Ja natomiast miałam kiedys kolezanke, która bardzo chwaliła sobie pracę w GRYCANie. Teraz nie mam z nią kontaktu, ale szukam pracy i pomyślałam o tej firmie. Zastanawia mnie jaki jest zakres obowiązków, jak wygląda dzień pracy, czy macie możliwość wzięcia udziału w jakimś szkoleniu lub kursach doskonalących? Jak jest z wynagrodzeniem i umową dla nowych pracowników?? Dzieki za odp. z góry
zdjecie uzytkownika
grek - 2015-01-07 09:34:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja znam sporą rzeszę ludzi, którzy jako studenci potrafili się dogadać ze swoim przełożonym i godzić pracę ze studiami. Oczywiście nie ma się co spodziewać nie wiadomo jakich kokosów, też nie mam informacji jakie umowy proponują, ale myślę, że studentom to raczej nie robi różnicy. Ważne żeby byli wypłacalni.
zdjecie uzytkownika
D.G. - 2015-01-12 17:01:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [grek - 2015-01-07 09:34:16]:
Zgodzę się z tym co napisałeś - może i studentowi nie robi różnicy na jakiej umowie pracuje, ale osobie która zakończyła już edukację i ma powiedzmy około 30 lat już tak, bo litości, ale ile można przedłużać umowę zlecenie w nieskończoność?! Co niestety w tej firmie jest chyba normą. Może jeśli chodzi o zarobki to nie jest jeszcze najgorzej (dużo sieciówek proponuje niższe pieniądze), ale chociażby forma zawierania umów nie czyni z tej firmy miejsca pracy, z którą można by było się związać na stałe.
Dla studenta więc nie widzę przeszkód, ale dla szukających stałego zatrudnienia - niestety nie bardzo.
zdjecie uzytkownika
Ania - 2015-01-16 19:00:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję w tej firmie od lipca 2012 r. czyli w sumie od ukończenia 18 lat. Praca jest ciężka w zależnosci od punktu i pory roku. Umowe o prace dostalam po 2 latach. Stawka liczona z premia dla osoby na umowe zlecenie jest okolo 10 zl/h na reke. Na umowe o pracę w zależności od premii może to być od 11 do 13 zł. Mówie to na wlasmym przykladzie :) studiuje zaocznie i pracuje :) Da sie to pogodzic, praca nie jest bardzo ciezka. Atmosfera jest rodzinna, koordynatorzy sa wymagajacy ale da sie wytrzymac :) w ciagu miesiaca przy okolo 140 h pracy da sie zarobic nawet do 1700 zł + dostajemy premie swiateczne. Prawda jest jednak, że nadgodzin nie robimy gdyż Grycan nie chce ich wyplacac. Godziny rowniez mozna stracic gdy nie ma ruchu. Duzy nacisk klada na roboczogodzine i wydajnosc lodow. od tego tez zalezy nasza premia :) Coraz gorzej udaje sie wyrabiac cele gdyż stawiaja progi bardzo wysoko. Mimo wszystko osobom uczącym się polecam prace w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
ice queen - 2015-01-26 15:09:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zastanawiam się czy nie podjąć u nich pracy ale po przczytaniu komentarza Ani ze umowę o pracę dostała po 2 latach dopiero trochę się zniechęciłam. nie da się szybciej wcześniej? i ciekawi mnie co z grafikiem, czy można cokolwiek negocjowac godzinowo i ustawiać pracę w zgodzie ze swoimi prywatnymi potrzebami?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Niestety nie musiałam być na rozmowie kwalifikacyjnej, od razu zaczęłam pracę. zaczyna się ona od płatnego szkolenia które trwa 20 h a potem dostajemy umowe zlecenie na 3 miesiace i tak do momentu az dostaniemy umowe o prace. Ja dostalam na 5 lat.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
mniam - 2015-01-26 23:54:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli umowę dostała po 2 latach to nie wiem jakim była pracownikiem. Ja umowę o pracę dostałam po 2 miesiącach.
zdjecie uzytkownika
mniam - 2015-01-27 00:01:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ice queen zalezy jaki kierownik, tam gdzie ja pracuje z ustalaniem grafiku nie ma problemu chce wolne ,mam wolne, zalezy gdzie trafisz
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GRYCAN
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy GRYCAN?
Zadaj pytanie