Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o GRYCAN

Pracowałeś w firmie GRYCAN i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Patryk - 2011-05-22 21:37:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znam ludzi z punktów Grycan, Mają świetną atmosfere w pracy, Każdy każdemu pomaga. Zarobki mają dobre. Prawda że w sezonie letnim sobie nie poleżą, ale to też im się zwraca w premiach. Jak ktoś chce ponażekać, to może niech pójdzie pracować do maka albo kfc...stawki jak w socjalu a roboty jeszcze więcej. Pamiętajcie, że nie każdy nadaję się do takiej pracy i jeżeli ktoś z was został zwolniony z Grycana to poprostu nie dawał sobie rady. Ja wiem, że moi znajomi daja szanse nowym pracownikom. Jak ktoś nie daje sobie rady na podeście to dają mu szanse w innym miejscu na zapleczu. No ale jeżeli ma się dwie lewe ręce do roboty, to niech pieniądze od mamy bierze dalej :) Pozdrawiam Gdańsk i Sopot :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-09-22 17:47:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej mam pytanie odnosnie grycana w warszawie, kiedy sa wyplaty? bardzo mi zalezy na szybkiej odpowiedzi! dziekuje!
zdjecie uzytkownika
aninimmmm - 2011-10-01 01:17:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jesli za zlecenie to 1-3 dzień miesiąca
zdjecie uzytkownika
tomcio - 2011-10-19 19:45:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jaką daja stawkęęę:???
zdjecie uzytkownika
Belzebub - 2012-03-18 22:59:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, proszę o szybką odpowiedź...
wie ktoś jak są układane grafiki w grycanie? z jakim wyprzedzeniem?
zdjecie uzytkownika
była - 2012-06-10 15:51:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
praca ciężka, godziny zmniejszane, że z zarobków po 1500zł dostaje się po 1000. Coraz większe wymogi, cuda obiecują a praawda jest inna
zdjecie uzytkownika
juzek - 2012-08-18 20:43:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
napiszcie na jakie pieniądze w Grycanie może liczyć Kierownik lodziarni a na jakie Koordynator i jakim jeździ samochodem - może ktoś się orientuje mniej więcej?
zdjecie uzytkownika
zadowolona - 2012-12-01 15:10:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w grycanie i jestem bardzo zadowolona, trzeba swoje zrobić jak w każdej pracy, atmosfera w naszym zespole jest super i wszyscy sie lubią, uważam, że zarobki są adekwatne do pracy, a ci co narzekają niech idą na budowy gdzie sie pracuje w cieżkich warunkach za 8 na h i nikt nie narzeka bo sie cieszy że ma jakiś grosz! ludzie nie przesadzajcie, naprawde żal mi was że niektórzy nic nie potrafią docenić... to smutne...
zdjecie uzytkownika
Aqz - 2013-03-01 11:15:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Jestem od dawna klientem marki Grycan i muszę przyznać że jest to oslidna firma z pewnymi odchyłami.
Będąc w C.H. Marki M1 dało się wyczuć miłą atmosfere chodź po oczach pracowników widać zmęczenie tak jak i na Targówku za to w Arkadii... no to chyba najgorsza sprawa.
Siedząc na sali i słyszeć wydzierającego się kierownika za barem do pracowników to to chyba mało motywujące a klijent zniesmaczony.
Tam wszyscy mają minę jak by mieli dosyć pracy myślę że to wina zarządzania bo w takiej atmosferze to po prostu się nie da.

Dziękuje za przeczytanie i mam nadzieje że coś się w Arkadii zmieni bo to najlepsze miejsce gdzie spokojnie można posiedzieć lecz nie teraz.
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2013-03-20 15:01:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć. Czy ktoś z Was był może na drugim etapie rekrutacji na zastępce kierownika kawiarni Grycan? Ja niebawem idę właśnie na drugi etap i zupełnie nie wiem czego się spodziewać...
zdjecie uzytkownika
Izabela - 2013-04-21 21:24:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,całkowicie się zgadzam z moim przedmówca.Jednak ja to zauważyłam w CH w Gdyni Orłowo.
Jak widać od pierwszego postu trochę czasu minęło,jednak nic się nie zmieniło.
Personel jest zmęczony co powoduje konflikty pomiędzy sobą i niezdrową rywalizacje,a kierownictwo zachowuje się jak kapo w obozie.
Jak to mówią,po trupach do celu.Zrobią wszystko,żeby dostać premię.Ciekawe czy jest to dzielone na wszystkich pracowników,tak jak to powinno być również z tipsami.Przypuszczam,ze i to jest zapewne nie równomierne.
A najbardziej,mnie denerwuje to,ze mając ochotę na sama kawę,zostaje atakowana przez natrętów którzy za wszelka cenę chcą wcisnąć do tej kawy ciastko.Ludzie opamiętajcie się!!!!!!
zdjecie uzytkownika
admin44 - 2013-06-08 23:04:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tu moze nie lezy wina po stronie córki pana Grycana, lecz odkad jest dyrektor generalny. Przeciez musi sie czyms wykazac. A wiadomo najlatwiej jest obciac zwyklemu pracownikowi zeby dla niego jak najwiecej zostalo
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-28 19:17:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witajcie,czy ktoś może wie jakie jest wynagrodzenie dla początkującej pracownicy lodziarni i czy jest możliwość awansu wewnętrznego?
zdjecie uzytkownika
Śmieszna - 2013-09-29 10:55:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w firmie Grycan od kilku lat i jestem bardzo zadowolona.Atmosfera jest bardzo fajna, ludzie pracujący na punktach bardzo ze sobą zżyci i na prawdę super się pracuje.Wiadomo,tak jak wszędzie są wymagania aby otrzymać premię ale jakoś dajemy radę.Kierownicy są bardzo wymagający ale nikt na nikogo nie krzyczy!
Już nie raz czytałam złe opinie na temat pracy w Grycanie i wiem, że w większości piszą je zwolnieni pracownicy...Ci,którzy są w porządku - cały czas pracują i są bardzo zadowoleni.
zdjecie uzytkownika
Tolka - 2013-09-30 20:18:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do śmieszna: możesz powiedzieć jakie pieniążki są oferowane nowej osobie i czy z upływem czasu można liczyć na jakąś podwyżkę?
zdjecie uzytkownika
ja - 2013-10-03 14:51:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy jak sie przepracowalo 16h na umowie zlecenie to wypłacaja? niby mialam miec 20h szkolenia, ale po 16h doszlo do wypowiedzenia umowy i nie wiem, czy otrzymam pieniadze
zdjecie uzytkownika
klientka - 2014-02-08 16:30:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja uwielbiam lody Grycan, sa poprostu przepyszne, az czuc, że składniki sa naturalne. Pozdrawiam, klientka.
zdjecie uzytkownika
luki - 2014-02-28 18:43:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam sytuacja teraz w firmie w Majdanie? Jak zarobki i ogólnie atmosfera w pracy?
zdjecie uzytkownika
nabici w butelkę - 2014-06-01 18:18:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma Grycan oszukuje.Lody z okazji Dnia Dziecka miały kosztować 1zł-reklama w radiu.Wybraliśmy się z dziećmi do CH Ster w Szczecinie do Grycana i co gałka po 2,50zł.Wstyd tak oszukiwać.
zdjecie uzytkownika
mily - 2014-06-07 00:47:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niestety (tak dla swiadomosci) pan (usunięte przez administratora)nie ma lodziarni w Szczecinie. Jak cos to juz franczyzna i pewnie dlatego
zdjecie uzytkownika
majka - 2014-06-18 18:49:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez bardzo lubie lody Grycan, ale to forum pracowników, to zapytam ile orientacyjnie można dorobic na obsłudze klienta w lodziarni, teraz sezon lodowy to pewnie potrzeba ludzi.
zdjecie uzytkownika
majka - 2014-06-18 21:45:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wyżej ktos napisał, że zarabia się 1500 netto, to realna kwota w tym okresie? Może jednak cos sie pozmieniało?
zdjecie uzytkownika
galanonim - 2014-10-13 09:05:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [była - 2012-06-10 15:51:43]:
Jeszcze pare lat temu pracowalo sie z przyjemnoscia. Kazdy wlozony wysilek zostawal nagradzany premiami, a to dzialalo motywająco. Teraz? Oprocz slabych stawek system premiowy zostal ulozony tak, aby wyprówac flaki by otrzymac choc kilka procent premii, do tego firma ulozyla standardy ubioru, wymagajac odpowiednich butow, spodni, opaski do wlosow, swetrow etc a nie doklada do tego zlamanego grosza zapewniajac nam tylko koszule i fartuchy. Panie koordynatorki regionalne na slasku robia problemy ze gumka do wlosow jest niebieska a nie czarna a nogawka spodni zbyt przylegajaca do kostki. Wymagaja kupna nowych, a firma znow nie doklada grosza. To zrozumiale, ze firma nastawiona jest na sprzedaz, chcac stac sie wiodąca siecia lodziarni i kawiarni, ale przyjmuja do pracy kierownikow, kierownikow wszystkich kierownikow, dyrektora,dyrektora dyrektorow i jeszcze innhch dyrektorow Bog jeden wie od czego i za jakie pieniadze, a pracownicy, ktorzy kazdego dnia wypracowuja wyniki sa zatrudnieni po kilka lat na zleceniu bo firma rzekomo "wstrzymala CZASOWO przyznawanie umow". Moglabym tak wyliczac jeszcze kilka godzin, ale to sa sprawy ktorymi powinna zainteresowac sie inspekcja pracy i rzecznik obrony praw czlowieka.
zdjecie uzytkownika
galanonim - 2014-10-13 09:38:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obiecywane sa umowy i szkolenia, a przez dlugie miesiace a nawet lata nic z tego nie ma. Kierownicy musza oszukiwac w ewidencjach czasu pracy bo nikt nie przestrzega zasad ustalania grafikow i czesto z popoludniowej zmiany trzeba isc na 6 czy 7 rano. Nadgodziny nie sa wyplacane, chyba ze "na potrzebe pracodawcy" bo na ktoryms punkcie posypala sie kadra. Wysylaja na delegacje na punkty odlegle o 70km za normalna stawke w dodatku nie zwracajac za dojazd. Jesli masz do powiedzenia cos, co jest niewygodne dla Pan koordynatorek to beda Cie gnebić, za plecami obmawiac, az w koncu przerzucaja niewygodnego pracownika z punktu na punkt czekajac az zmeczony psychicznie zwolni sie sam, bo brak im odwagi by porozmawiac z nim twarza w twarz. Moze dlatego ze byloby oficjalnie udowodnione ze brak im kompetencji i zdolnosci przywodczych, ze sa osobami zupelnie nieodpowiednimi na to stanowisko. Na te chwile w tej firmie czlowiek jest traktowany jak smiec, a jedynym plusem ktory sprawia, ze nadal tam pracujemy sa po 1. terminowe wyplaty, bo Paniom w ksiegowosci i kadrach niczego nie mozna zarzucic, a po 2. zespol, ktory buduje sie w tych nedznych warunkach i nienormalnej atmosferze przed dlugie miesiace po to, bys nie czul sie zgnębiony w samotnosci.
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-10-14 16:59:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Grycan lody od pokoleń to dynamicznie rozwijająca się sieć lodziarni w całej Polsce. Jest to miejsce, w którym jak twierdzą każdy znajdzie coś dla siebie. Oferują lody sprzedawane na porcje w 36. smakach, desery lodowe w pucharach oraz rurki z bitą śmietaną. Polecają również ciasta podawane na ciepło, aromatyczną kawę, oraz wybór herbat.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GRYCAN
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x