brak logo

Helukabel Polska

Krze Duże

Opinie o Helukabel Polska

IT 2012-07-12 13:55
Zgadzam się z opinią Stefana, ludzie fajni, miła atmosfera, taka zgrana paczka. Wiem bo byłem chwilę na praktyce tam. Pełny profesjonalizm zwłaszcza dział informatyki pomocny i wyrozumiały. A propos, słyszałem, że szukają kogoś do administracji.
15
zosia 2016-01-20 20:59
Politura. Jak się zeskrobie to korni drukarz to pikuś. Apodyktyczny dyrektor z oznakami schizofrenii, całkowity brak empatii. Ludzie się boją i siedzą cicho bo o pracę trudno. Facet ma poczucie bezkarności i robi co chce. Przepisy ma za nic i już. Wiem co mówię. Szkoda czasu na takie doświadczenia. Unikać i tylę radzę.
12
zosia 2016-01-25 12:33
Jeszcze raz ja. Dopóki kodeks pracy nie będzie szanowany przez pracodawcę do póty pracodawca będzie robił co chce...... Instytucje powołane do przestrzegania porządku w firmie nie mają szans na sukces (czytaj zmianę na lepsze.) W Helukabel aż się prosi o gruntowną kontrolę ale kto to zrobi ? Wszyscy się boją o stratę stanowiska, a Dyr.Generalny Leszek traktuje ich jak chłopów pańszczyźnianych, a firmę jak swój prywatny folwark.
41
zosia bis 2016-01-28 14:17
Bardzo przepraszam za wszystkie wpisy zosi -zosia ma troche problemy ze swoja tożsamościa ...
3
zosia 2016-01-29 19:51
To raczej nie fair. To forum ma dawać obiektywne/subiektywne oceny przyszłego pracodawcy, a nie osobiste wycieczki. Źle to świadczy o "Zosi bis"
"prawdziwa cnota krytyki się nie boi" Koniec polemiki.
4
Gość 2016-10-13 21:26
Warunki jak na wieś są bardzo dobre, praca z młodym ambitnym zespołem,satysfakcjonujące wynagrodzenie adekwatne do wykonywanej pracy i umiejętności,pełen profesjonalizm, wynagrodzenie zawsze na czas a nawet przed terminem,dogodne warunki pracy.Do pracy na magazynie szukają często a jak jest z biurem....raczej wszystko obsadzone.
1
Gość 2016-10-31 13:49
A w biurze.... "korporacja" wiejska. Na jednego pracownika przypada juz prawie jeden dyrektor. Zarzadzanie przez konfliktowanie personelu. Niska kultura pracy u tzw kierowników. Lekcewazace podejscie do pracowników i odgórnie przyzwolenie na takie zachowania u kierowników. Praca tylko na krótko brak polityki personalnej i handlowej . Słabe wynagrodzenia. Bardzo duza rotacja pracowników w magazynie.
41
Pan Jarek 2017-01-22 00:00
Ja na przykład odnoszę się z bardzo dużym szacunkiem do wszystkich pracowników polskiego oddziału Helukabel. Bardzo!!!
1
Zosia 2017-03-03 23:42
To pewnie pisze ten zwilniony za prace dla konkurencji ktoremu nie podoba sie wykorzystywanie samochodow prywatnych dla wlasnych celow biznesowych. Ech marnotrawny obywatel RP. Oby jak najmniej takich zafajdasow u nas w otocheniu
2
Was przyszły kolega 2017-03-04 12:17
Jak czytam ten cały gnój powyżej to aż nóż się w kieszeni otwiera i szlag mnie trafia. Państwo się znalazło. A co wszyscy sąsiedzi widzieli nowiutkiego Qashqaia pod domem i teraz kicha się im przyznać, że to jednak służbowy? Taka beznadziejna firma i daje służbowe, nowiutkie Nissany?
A GPS jest W KAŻDEJ NORMALNEJ FIRMIE - aż mnie dziw bierze, że tyle gnoju wylaliście na swoich szefów za coś takiego, i jeszcze większy dziw bierze, że ten GPS pojawił się dopiero teraz, już ja sobie wyobrażam jaka balanga była wcześniej w tej firmie. Ktoś przyszedł, wziął firmę za mordę to teraz jest płacz.
Nigdy tam nie pracowałem (mam zamiar, tak tu trafiłem bo widziałem ogłoszenie) i tym bardziej mnie przekonało, że warto.
Ja zapraszam Was do innych firm, gdzie handlowiec jeździ 8-letnim Clio i musi naprawiać go na swój koszt, a każdym km ponad sprawy firmy jest liczony po 2zł z wynagrodzenia.
2
Waldek 2017-03-04 14:21
Bardzo nieudolna próba ocieplenia wizerunku p. Dyrektora przez wypowiedz Optymisty ktora jest bardzo kulturalna i Przyszlego kolegi. A poza tym handlowcy nie jeżdżą wypasionymi Qaskajami tylko dyrektorzy regionów ktorych zresztą sam naczelny nominowal. Uzupelnienie informacji to gadanie na rozmowie o pracę o systemie premiowania ktory jest mętny i ciagle zmieniany a większosci w ogole zabrany.
23
Michał Chmielewski 2017-03-04 23:52
Pracowałem w Helukablu przez 8 lat i te opinie powyżej są naprawdę przykre. A na pewno nieuczciwe. El presidento (dyrektor Leszek) jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gościem, można do niego iść ze wszystkim. Jak byłem na początku zwykłym najniższym magazynowym bez papierów żadnych, to kiedyś podszedł do mnie i zapytał, jak sie pracuje. Powiedziałem że ok, ale przydałoby się kilka rzeczy (jakies pierdoły, typu elektryczne paletówki, nawijarka itp.) - po tygodniu już było. I sam przyszedł sprawdzić, czy to jest.

Moja dziewczyna pracowała tam w biurze przez rok, poszła na macierzyński. I ma takie samo zdanie o naczelnym i firmie jako takiej, ale kadrowa podobno rzeczywiście ma gorsze dni (ja nie miałem z nią do czynienia).

Ale ten hejt na obklejanie samochodów i GPSy jest naprawdę zabawny :D:D:D
Wy chyba nigdy nie pracowaliście w innych firmach :)
4
odp 2017-03-05 00:28
Ciekawe kto zlecił pisanie takich super opini nie zgodnych z prawdą.
13
Michał Chmielewski 2017-03-05 00:44
Ja był się zastanawiał kto zlecił takie obsrywanie gównem tej firmy.
Bo chyba tam na zadupiu jest chyba ze 4-5 takich firm produkcyjno-magazynowych i coś mi się wydaje, że to znikąd się nie bierze.
4
odp 2017-03-05 01:03
i ta wypowiedź pokazuje kim Pan jest. Smutne
Ukrywanie prawdy i kłamanie standard pracy w helukablu.
32
Michał Chmielewski 2017-03-06 09:25 [użytkownik zarejestrowany]
Że kim niby jestem? Tak, teraz pewnie każda pozytywna opinia o tej firmie będzie traktowana jak sponsorowana?
Napisałem swoje zdanie. Dla mnie to jest przykre, że tu jest wylewane tyle bagna na tą firmę, bo mi tam naprawdę dobrze się pracowało, ludzi bardzo fajni (kierownicy też, nie tylko szeregowa ekipa), pieniądze zawsze były na czas i takie, jak było ustalone. Odszedłem tylko dlatego, że przeprowadziliśmy się z dziewczyną do Warszawy. Nie rozumiem tego, a wątpię żeby raptem w 2-3 lata tak bardzo pozmieniało sie w tej firmie.
1
Ilona 2017-03-06 10:09
Nie rozumiem tego problemu jakim stał się GPS. W każdej szanującej się firmie samochody służbowe wyposażone są w GPS . Pracodawca na celu ma głównie bezpieczeństwo pracownika a to, że w ten sposób kontroluje godziny pracy i punkty, które zostały odwiedzone.. no cóż takie ma prawo, tym bardziej ze osoby posiadające auta służbowe podpisały taka zgodę. W każdej firmie funkcjonuje coś takiego jak polityka samochodowa. Na poszczególnym stanowisku należy się samochód klasy odpowiadający danej funkcji w firmie.Dla dyrektora, który jeździ (cyt.) "wielkim volvo które pali 20 litrów na 100km "widocznie takie auto przewidziano. Brandowanie samochodów firmowych jest wartością dodaną dla firmy i jeżeli dyrektor ma taki kaprys to możne go wcielić w życie. To, że pani kadrowa " ciągle ma okres".. no cóż. Nie musimy jej lubić. Zajmuje ten stołek z jakiegoś powodu. Na kawę umawiać się z nią nie trzeba ;) Strasznie tu dużo negatywnych opinii.. Znacie idealną firmę?
2
ex pracownik 2017-03-06 13:24
to przykre że nawet tutaj nie można poznać prawdy.
Też pracowałem u Pana w firmie na magazynie i wcale nie było słodko a wręcz przykro praca za najniższą stawkę i udawanie że jest wszystko dobrze. a na koniec zostałem bardzo przykro zwolniony. niech Pan napisze ile spraw trafiło do sądu pracy. Dlaczego Pan nic nie wspomina o Panu Jarku z niemic itp. to jest problem a nie jakieś tam gpsy i samochody firmowe itp.
29
Michał Chmielewski 2017-03-06 16:24 [użytkownik zarejestrowany]
U mnie??? Jeszcze raz - NIE JESTEM JUŻ PRACOWNIKIEM HELUKABEL POLSKA.
A pana Jarka na oczy nie widziałem, słyszałem tylko że jegomość istnieje.

Współczuję tego przykrego zwolnienia, a stawka zapewne ustalana zanim zaczął Pan pracować w tej podłej firmie??

Kończę bo widzę że to chyba nie ma większego sensu.
Hejtujcie dalej, psujcie sobie atmosferę w pracy (bo zapewne ten, za kogo mnie Pan wziął, też to wszystko czyta).
2
Paweł K. z Radziejowic 2017-03-06 18:01
Wasz przyszły kolega chyba bardzo słabe doświadczenia z pracodawcami ;)

Mam 2 znajomych którzy pracują w helukablu (jeden jest handlowcem, druga dziewczyna w biurze; ja tram pracowałem chwilę ponad 5 lat temu) i oni przynajmniej bardzo sobie firmę chwalą. W szczególności wymienionego tu już z imienia dyrektora generalnego, facet podobno ma swoje fochy, ale przede wszystkim jest fair wobec ludzi i można na niego liczyć. I hajs jak taką wieś jest bardziej niż przyzwoity.

A wypominanie szefowi tego, że jeździ terenowym volvo to już czyste qrestwo - daj Wam boże żebyście się dorobili takiego stanowiska, to też będziecie jeździć terenowym volvo.

Czysta, głupkowata zazdrość.
1
xXx 2017-03-07 11:27
Szkoda Helukabel kasuje opinie które mówią prawdę o pracy w firmie oraz warunkach a pojawiają się opinie sponsorowane przychylne firmie i jakieś bzdety o gpsach i volvo które wszyscy mają gdzieś.
30
opinia 2017-03-07 11:53
Dziwne to co ja wiem to jakoś inaczej to wygląda. Znam magazynierów oraz ludzi z biura i trochę co innego mówią.
14
zosia 2017-03-15 05:22
Miałem już nie brać udziału w komentowaniu firmy helukabel ale przez przypadek usuwałem z ulubionych stare linki i tu niespodzianka....
Pozwolę sobie jednak na ostatni komentarz tego co piszą tu inni pod dość oryginalnymi/anonimowymi Nickami (tyczy się również mnie).
Kolega Volvo ma po części rację ale ...........
To czym jeździ dyrektor generalny to sprawa między nim, a właścicielem Firmy. Dla mnie może jeździć złotym Mercedesem, jak lubi. Firma zarabia, właściciel zadowolony, to dlaczego nie ???
Powinienem zacząć od czegoś innego, od cytatu z "Wielkiego Szu", " ty oszukiwałeś, ja oszukiwałem, wygrał lepszy"
Trochę to przypomina klimat z Mrożka i z Barei.
Wielkie larum, że gps macie, że macie CRM itp. Znaczy, że jak nie było, było ok ?
Otóż nie, nie było ok. Święte prawo pracodawcy, żeby jak chce to takie urządzenia może założyć w każdym samochodzie firmowym, nawet swoim. Oj, sorry rozpędziłem się,lepiej żeby nie.
Ważne jest żeby Pracownik wiedział po co to jest, do czego służy., bez ściemy, że dla bezpieczeństwa.
Volvo też nie pali 20 l/100 gdyby nie jacht, prywatny, który tez ma silnik diesla.
Polityka samochodowa od dawna istniała tylko "decydent" pozmieniał w jej zapisach kilka punktów i wyszedł z tego gniot nie do strawienia.
Kolega "wasz przyszły kolega" też ma w części racje.Nie ma firm idealnych, może są gorsze ....
Wiem jedno na pewno są lepsze i do nich trzeba równać.
Jeżeli ktoś pisze (anonimowo) o gps i telefonach, to nie trzeba być Sherlock Holmes, że pisze to Handlowiec, Pracownika, z całym szacunkiem, magazynowego, administracyjnego, to w ogóle nie interesuje.
Wszyscy wiedzą jak było. Bardziej aktywni wsiadali w weekend i w drogę. Kolega z Gdyni na wycieczkę do Wrocławia, kolega ze Śląska do Radomia i tak co tydzień. Rekordziści więcej jeździli prywatnie niż służbowo. Chore.
A jednak, czemu nie ? Skoro macie wyniki, pracujecie po 10, 14 godzin dziennie ..... Wszystko to powinno być transparentne i zapisane. W Helu jest inaczej. Wszystko jest zmienne, z dnia na dzień i tu jest właśnie problem.
Jeżeli pracodawca traktuje pracownika jak złodzieja (lub potencjalnego złodzieja) wymagając jednocześnie pracy na 200%, to budzi się naturalny bunt, czego dowodem jest ta dyskusja.
Źle się dzieje w tej firmie od dawna ale jakoś kolegom oportunistą nie przeszkadzało ..........
Do czasu aż gps założyli ??
Jeden wpis jest zabawny. pan jarek rozbawił mnie do łez (polubiła go jedna (1) osoba, czyżby on sam ?
Knajacki język jakiego używa, sposób traktowania współpracowników zalatuje mobbingiem na odległość ( pomijam koleżanki, bo to już kryminał).
Ryba podobno psuje się od głowy ....
Cóż wymagać od innych kiedy w biały dzień do rzeczonego Volvo Pani Asystentka, notabene bardzo miła osoba,pakuje papier toaletowy, proszek do prania i inne środki czystości zakupione za firmowe pieniądze i jadą one sobie do domu pana dyrektora. Jest oszczędność, jest.
W tym czasie robi się wielką akcję sprawdzającą, kto, ile zużył płynu do spryskiwacza. Zaangażowanych w tą akcję j są co najmniej 3 osoby, a wniosek ??? Najwięcej zużył pan dyrektor. Nie szkoda czasu ?
Tu potrzebny jest solidny audyt właścicielski i tyle.
Kończę swój wywód bo spadam do pracy.
PS panie jarku i leszku. Jeżeli pozwolicie sobie na komentarz osobisty do tego wpisu to z góry uprzedzam, że nie warto. Jeśli jednak moja prośba zostanie przez was zignorowana to nie tylko spotkamy się w sądzie pracy ale i w prokuraturze i powiadomię o tym Właściciela. Nadmieniam, że mam niezbite dowody na wasze interesy. Domek pod Łodzią, jacht i jego wyposażenie, rachunki. Zabezpieczyłem się.
Dla reszty, normalnej "ekipy" życzę miłego dnia.
19
aaa 2017-03-23 13:00
Niestety kolega wyżej ma rację w 95%. Firma traktuje pracowników jak zło konieczne stosując różne nie koniecznie uczciwe i fair praktyki. Nie wierzysz zatrudnij się a sam się przekonasz. Ciekawe kiedy dyrekcja zacznie zatrudniać Ukraińców aby mieć tańszych pracowników i całkowicie podległych. Brak odpowiedniej polityki sprzedażowej firmy która jest zmieniana jak wiatr zawieje i to utrudnia wszystkim pracę gdyż tępo zmian jest bardzo szybkie i wielokrotnie nie przemyślane, co pokazują obecne wyniki.
Ps gpsy jak kto lubi ale to pokazuje wszystko, brak podwyżek albo są tak małe że wręcz nie zauważalne no i pamiętajcie nowy pracownik zawsze ma lepiej od starych pracowników lepiej nowego szanować niż starych. Tak jest w każdej firmie więc pamiętajcie, nie przejmujcie się tym.
Proszę o nie usuwanie komentarza tak jak te poprzednie.
4
Zostaw swoją opinię o Helukabel Polska - Krze Duże
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Helukabel Polska