brak logo

Fabryka Silników Elektrycznych Besel

Brzeg

Opinie o Fabryka Silników Elektrycznych Besel

AA 2009-10-29 20:31:58
Pracowałem w tej firmie przez 15 lat i jedyne co mogę napisać na temat tej firmy to[usunięte przez moderatora] i jeszcze raz [usunięte przez moderatora]. Prokuratura powinna się tym zająć.
Przez 15 lat zarobki wzrosły z 800 zł do 1300 netto. Na dzień dzisiejszy takie wynagrodzenie to skandal, tym bardziej że jest to [usunięte przez moderatora] "nawet do kibla w locie trzeba"
Wiele osób nawet bardzo młodych zdrowie tam straciło, ciekawe kto im zapłaci za kalectwo do końca życia ( chory kręgosłup, biodro, ścięgna to standard o kilku latach ) .
Odkąd zmieniłem pracę i mam porównanie w traktowaniu pracowników będę omijał tą firmę wielkim łukiem.
2
szukam pracy 2010-10-21 09:35:15
wszystko na temat, dziękuje Panu, nawet tam się nie szykuje, 1300 ? ale ... , szkoda słów
2
KR 2012-11-19 09:48:38
Na dzień dzisiejszy zarobki to 1127zł netto, więc widać jak firma do "przodu" idzie...
Produkcja dostaje minialną krajową, osoby w biurach - 6000zł na rękę, a firma krzyczy, że pieniędzy brakuje.

Tempo pracy jest ogromne. Jako młody pracownik pracuje wyłącznie z osobami z 20-30 letnim stażem, które pracują już jak roboty, tą pracę mają we krwi, więc nie nadążam i dostają mi się za to baty.
1
Pracownik 2013-03-06 22:52:22
Dokładnie sama prawda o tym zakładzie, [usunięte przez moderatora], nierówne traktowanie pracowników to codzienność, bez znajomości nic w tym zakładzie nie osiągniesz, normy z kosmosu, które ciężko wyrobić nawet po kilku latach pracy, robią z ludzi wraki, a to wszystko za marne pieniądze naprawdę nie warto pchać się w to bagno ...
1
niewolnikZbeselu 2014-02-11 17:19:53
Podpisuję się pod tym rękami i nogami. Pracuję tam 3 lata i od 2 myślę jak uciec. Problem polega na tym, że dostaje od fabryki na chleb i na nic więcej. Nie mam jak odłozyć, żeby swobodnie rzucić tę marną robotę. Coraz częściej narzekam na zdrowie, tempo pracy wzrasta z roku na rok a wszystkie statystyki z wydajności pracowników to kłamstwo, bo brygadziści manipulują sobie nimi jak chcą. Często moja praca przypisywana jest innej osobie, a ja dowiaduję się o tym jak jest za późno. (usunięte przez administratora)w fabryce jest na porządku dziennym a od kiedy pracodawca może zmuszać do nadgodzin coraz częsciej się to odczuwa. Tydzien po 12 "obowiązkowych godzin" to już nic dziwnego. (usunięte przez administratora)Do tego połowa pracowników, czyli od majstra wyżej pasożytuje na reszcie i robią wszystko, żeby tak zostało. Dlatego każda krzywda pracownika jest skutecznie tuszowana.
5
gość 2014-03-20 13:22:50
Jeżeli nie posiadasz żadnych ambicji zawodowych, ani też nie zależy Ci na własnej godności, to jest praca w FSE BESEL SA może być dla Ciebie wymarzoną.(usunięte przez administratora)
4
piter 2014-06-29 20:43:45
Wszystko co ludzie tutaj piszą to niestety prawda.
2
USTAWIACZ 2014-11-10 11:24:00
NIE JEST TAK ŻLE, TYLKO LUDZIOM SIĘ NIE CHCE ROBIĆ. OD RAZU CHCIELI BY KUPĘ PIENIĘDZY , POPRACUJE Z ROK I JUŻ BY CHCIAŁ PONAD 1200 ZŁ. A PRZECIEŻ W ZAKŁADZIE SĄ MOŻLIWOŚCI ROZWOJU. I NAPRAWDĘ PRZEŁOŻENI MYŚLĄ O PRACOWNIKACH. (usunięte przez administratora)
4
Popychacz 2014-11-16 14:35:32
Za przeproszeniem( usunięte przez administratora )ie w głowe. Uważasz że 1200zł to jest wypłata za którą można żyć? Fakt, masz racje że nigdy na początku nie ma kokosów i trzeba czasu żeby dobrze zarabiać, ale w tym zakładzie nawet po czasie nie da się dobrze zarabiać, wiem bo pracowałem kilka lat. Sorry ale tempo pracy jakie jest tam za 1200zł to faktycznie nie dziwie sie ludziom że sie nie chce robić.
1
oponka 2014-12-08 11:35:56
siemka no chyba że ten USTAWIACZ nie ma rodziny na utrzymaniu i rachunków to mu taka suma pasuje a na pewno ma wiecej kasy niż produkcyjni bo gdyby miał 1200 to by marudził rzuci przewodnikami coś z niczego i czeka na to aby montaż wyrobił mu premię.
2
anonim 2014-12-09 12:54:58
Na dzień dzisiejszy od radzam pracy w tej firmie to co sie tam dzieje to jest masakra zarobki marne(usunięte prze administratora)
4
anonim 2015-01-31 20:08:38
czesc ! Macie racje ze w beselu nie zarobicie pracowałem tam i wiem jak tam jest zwłaszcza na PK-3 u pana .. jego pupile jedynie maja wygode jak siedza w kantorku i popijają kawkę albo na stołowce palą fajeczki śmich na sali
Trzeba sie wziąsc za nich !
2
Beselowiec 2015-02-24 23:26:40
Z tego co sie orientuje i Ty moglas pojechac. Byly wolne miejsca.
Turecki. 2015-02-26 19:32:45
ŁU BU, DUBU. ŁU BU DUBU. NIECH ŻYJE NAM, PREZES NASZEGO ZAKŁADU, NIECH ŻYJE NAM. To byłem ja, wielce uniżony pracownik Pańskiego zakładu. ps. Panie prezesie, a oni we dwójkę , to robią pana w konia.
PREZES 2015-02-26 19:38:11
Panie TURECKI !!! Nie Turecki, tylko Jarząbek Władysław .
ehhh...k..rwa... 2015-03-10 16:07:13
I trzymają tych starych pijaczków do emerytury. Ci z kolei nic nie robią bo wiedzą, że się doczekają. Połowa z nich nie potrafi obsługiwać komputera. Stanowiska, na których wymagana jest jakakolwiek odpowiedzialność, zajęte są przez ludzi, którzy nic nie robią lub nic nie potrafią. W rytm zasady nie rób to nie zepsujesz, nie przyznaj się to nikt nie będzie miał ci za złe. Najlepiej tylko przyjść wypić 3 kawy, profilaktycznie opieprzyć kogokolwiek, poczekać do 14, papierologię zrzucić na innych i iść do domu. Większość ludzi w firmie nie zauważyła kiedy ustrój w PL się zmienił. Oni dalej pracują jak w PRLu. Czasami ciężko nazwać to pracą. A ja jestem zwykły robol, nic mi się nie należy, mam się bać własnego cienia i gryźć beton, żeby jaśnie pan mistrz mógł poliza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szefa mówiąc mu, że mnie pilnuje kiedy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
lider 2015-09-03 20:47:36
Pozdrawiam dział PK-5 były zastępca lidera.
2
mor 2015-09-11 13:00:47
do czerwka na początek dostaniesz jakięś 10.50 11 zł na godzinę
2
beduin 2015-10-26 12:36:11
Zależy jaką pracę piszesz. Jeżeli ma być o ostojach PRLu we współczesnym świecie to to jest miejsce dla ciebie. W innym wypadku to już lepiej robić te ileś tam kilosów.
mejka 2015-11-15 17:15:12
Witam, poczytałam wszystko i podpisuję się pod tym. To prawda, ludzie na stanowiskach są, ale tylko są, nie znają się na niczym. Planista produkcji, technolodzy, mistrzowie, ustawiacze oni wszyscy tylko siedzą nic nie robiąc a biorą dobre wypłaty. My szaraczki pracujemy, często produkcja jest namieszana, a premię trudno przy tak wysokiej normie wyrobić. Wypłata najniższa krajowa. Owszem wszyscy mają różne stawki, od 0-1zł/h (brutto) w różnicy, zależne od tego kiedy został przyjęty. Np., nowy pracownik dostaje większą stawkę, ponieważ najniższa krajowa się podniosła, traci na tym stary pracownik, któremu besel nie daje aneksu z nową stawką do umowy. Też się rozglądam za inną pracą, ale wszędzie jest najniższa krajowa, no i poza miejscowością.
1
momo 2015-12-08 17:26:37
bo taka jest prawda nie robią niccccccccccccc tylko ręce w kieszeni i schodzą na produkcje dopiero jak się schody rozwiną.
2
Radosan 2016-02-01 23:24:21
Witam. Obiektywnie pisząc, dobrze wspominam pracę w F.S.E Besel.
Nie mógłbym narzekać bo dużo się tam nauczyłem i po ośmiu latach (w 2004 roku) zdecydowałem się zmienić pracodawcę.
Zastanawiam się nad tak niskimi aktualnie zarobkami bo jak odchodziłem wiele lat temu zarabiałem około 1400 netto.
1
ktoś 2016-02-05 15:41:29
Wiele lat temu to tam grało jak w zegarku. Ludzie od 12 grali w karty bo w 6 godzin wyrabiali akord z górką. Pracy było więcej i tempo było szybsze, ale całość była sensownie zarządzana, przez co było łatwiej niż jest teraz.
1
koto 2016-02-29 22:54:32
Najpierw przywróccie do dyscypliny szefa produkcji i dyrektorka karakana ślepy kret nic nie widzi co dzieje się w zakładzie albo udaje że wszystko ok podrawiam.
3
DD 2016-06-07 21:32:20
Myślą? Daj spokój. Nie ma czegoś takiego, że oni myślą o czymkolwiek innym niż własna kieszeń. Szkolenia stanowiskowe? Nie ma czegoś takiego nikt się do tego nie poczuwa. Bo ty od razu powinieneś umieć prawda? Dopytuj się u buraka, który coś tam mlaska pod nosem, że ma normę i ma w rzyci zarówno "przyuczanego" jak i kierownictwo niższego szczebla w sumie co w sumie nie dziwi zważywszy na fakt, że większość to banda starych komuniuszych capów co tylko ozorem mielić potrafią i z trudem obsługują komputer i wiecznie wyją, że za mało wyrobiłeś bo plan to tamto stara śpiewka.
Qmaty75 2016-10-20 06:57:58
Powiem Wam tak. Niezła fala hejtu się tu przelewa. Wiem, że w tej firmie nie jest doskonale ale bez żartów, pracowałem w firmach o wiele bardziej hardkorwych niż Besel i powiem Wam jedno, przy nich to tu się na chmurce leci. Pozdrawiam fighterów
2
Szybki 2016-10-24 12:39:23
A ja tam byłem na rekrutacji i zrobili na mnie pozytywne wrażenie. jak teraz czytam te wpisy to się aż nie chce wierzyć czy wierzyć ;)
1
bazyl 2016-11-04 14:45:22
Firma dobra jak każda. Pracowałem, wiem co mówie.
tym 2016-11-09 08:29:39
Hej, mozecie cos napisac o jakosc produktów robionych u nich? jak ten balagan o ktorym piszecie przeklada sie na jakosc silnikow?
Benyamin Netanyahou 2016-11-14 12:43:28
Czy tu jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to cieżko powiedzieć człowieku. Nie wierz we wszystko co piszą, na pewno bywa ostro, ale przeszedłem już kilka firm więc wiem że nie jest ani lepiej ani gorzej niż gdzie indziej. Produktowo natomiast jest ok, sprzęt niezły, widziałem gorsze za dużo większą kasę.
Januszek 2016-12-01 13:40:22
Praca jest ok ale nie dla każdego. Jak ktoś nie ma doświadczenie i nie popracował w innym miejscu to bedzie psy wieszał, jak zreszta kilka osób wcześniej. FIrma ma swoje plusy i minusy. Najlepiej sobie samemu opinie wyciągnąć.
Kastor87 2016-12-06 09:24:35
Zgadzam się. Miałem okazję pracować w Besel kilka miesięcy. Powiem tak, nie było łatwo ale na pewno nie żałuje. Sporo się człowiek jest w stanie nauczyć, oczywiście jeśli się nauczyć chce :)
Karaluch 2016-12-06 14:24:54
Firma jest ok
Zostaw swoją opinię o Fabryka Silników Elektrycznych Besel - Brzeg
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Silników Elektrycznych Besel