brak logo

Archeton

Kraków

Opinie o Archeton

anonim 2009-03-18 09:46:09
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako dobrą .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są sympatyczni .
Od jakiej stawki najniższej można negocjować pensję.
Najbardziej podobało mi się w Archeton: ściśle określone stanowiska pracy.
Najbardziej nie podobało mi się w Archeton: brak.
Anonim 2013-04-28 12:34:45
Fantastyczna firma. Prezes - pełna klasa. Bardzo dobrze zarządzana, kultura, żadnej presji i mobbingu - tylko motywowanie przez Dyrekcję.
Bardzo dobrze oceniam równiez kompetencje Dyrektora handlowego - można poznać - myslę - jednego z najlepszych handlowców w Polsce.

Polecam!
były pracownik 2013-05-25 19:03:09
To chyba sam dr sobie ta opinie napisał hahhaha. Własciciel (usunięte przez administratora) owszem miły ale zatrudnia za psie pieniadze i zero podwyzek ani awansów, jego sztandarowe hasło: "to nie jest takie proste, to nie jest tak do końca" Nie ceni ludzi, szczególnie tych którzy maja doświadczenie i wiedze. Szybko sie nudzi tez nowo zatrudnionymi. Od jakiegos czasu firma idzie w kierunku korporacji, czyli ucina wszystko co moze z wypłat. Długoletnie pracownice zmuszone do bezpłatnych urlopów macierzyńskich. Karda zarzadzajaca opierdala sie jak moze a dół orze. Szczególnie dr marketingu nic nie wiedział o budownictwie jak sie przyjmował a teraz trzesie portkami ze wyleci bo ciecia. Drugi modelelowo scieme wali w B2B ze firma przynosi zyski bo po tylu latach jakby sie znalazł na zielonej łaczce mógłby juz tylko krowy wypasać. Stare tpwarzystwo sie niezle obłowiło -załatwianie spraw prywatnych w godzinach pracy.Ludzie fajni ale sekretara dobrze po 30 opryskliwa i chamska, wyzej sra niz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma.Kolesiostwo i układy. Nie polecam.
anonim 2013-05-26 16:05:38
Nie przesadzaj kolego- firma nie jest zła, zgadzam sie długo sie czasem czeka na płatnosci, były ciecia w wynagrodzeniach ale atmosfera w pracy jest dobra. Opinia Twoja na temat jak ty to nazwałes Sekretary jest mocno krzywdząca- wcale nie jest opryskliwa i chamska. Wiem ze łatwo jest pisac w internecie bedąc anonimowym ale nawet tutaj przyzwoitosc nakazuje pisac prawde.
pracownik 2013-05-26 17:06:27
Obrazanie naszej kolezanki to chwyt ponizej pasa. To nieprawada co o Niej napisałes. Rozumiem Twoją frustrację bo z jakiejs przyczyny juz u Nas nie pracujesz ale wywaz prosze komentarz
pracownik2 2013-05-28 13:54:25
Potwierdzam te komentarze wzgledem naszych kolezanek i kolegów sa nieuczciwe
bez nazwisk 2013-06-09 13:16:40
Potwierdzam -kolesiostwo w tej firmie bardzo dobrze działa /jak mozna tu zresztą przeczytać. Dzieki temu nowi robia za starych przesiadujacych w internecie -dobrze rozwinieta spychologia. Miło słyszec ze Pani blondynka z sekretariatu jest juz miła bo zawsze miala mine jakby chciala czlowieka zastrzelic.
odp 2013-06-09 13:26:19
Nieuczciwe to siedziec w godzinach pracy na stronach internetowych- widac kolega sie nudzi albo juz szuka nowej pracy, ciekawe czemu skoro jest tak wspaniale:)
konkrety 2013-09-02 10:14:25


Plusy:
pracownicy
atmosfera
godziny pracy

Minusy:
podejście do pracownika
wynagrodzenie
brak komunikacji kadra zarzadzajaca-pracownik
brak ksciezki kariery, mozliwosci awansu
brak mozliwosci rozwoju, stagnacja, uwstecznianie


szagi 2014-04-26 16:26:16
jak wszędzie w pracy zwiazanej z architekturą na początku nie ma co liczyć nawet na przyzwoite pieniądze....
wiesiek w 2014-04-27 15:49:13
Nie uogólniamy, sa firmy, gdzie na start dają w miarę ok kwoty, może napisz ile orientacyjnie daje Archeton, zamiast pisać takie ogólniki.
adam 2014-06-22 18:23:02
Witam, czy istnieje jakas szansa, że Archeton bedzie poszukiwał ludzi do pracy w najbliższym okresie, w końcu zbliża się okres urlopowy.
adam 2014-06-23 23:44:25
Nikt nic na ten temat nie wie? Może chociaż napisalibyście, kiedy ostatnim razem kogoś przyjęli lub ktoś odszedł?
Gonia 2014-10-17 10:05:28
Kilka słów o Archetonie. Prezesem spółki, jak i właścicielem jest ten sam człowiek. Jak można się spodziewać, czuje się jak Pan na włościach. Zatrudnia ludzi za nierynkowe stawki, chytrze wykorzystując sytuację na rynku. Pan Prezes ma węża w kieszeni, szkoda mu każdej złotówki, a proponowane podwyżki są tak żenujące, że wstyd mi o nich napisać. Ogromną karą jest dla niego wypłacanie wynagrodzeń, nie ma poczucia obowiązku wobec swoich podwładnych, od lat spóźnia się z wynagrodzeniami po min tydzień, niektórym nie płaci miesiącami.
Czuje się w tym bezkarny.
W firmie panuje ogromny bałagan, ale nic dziwnego, skoro niewykształcony, ale w swoim mniemaniu wszystkowiedzący rudy „Napoleon”, decyduje o każdym drobiazgu.
Tym, którzy pozostali w tej nędznej firmie, współczuję. Jeśli ktoś nosi się z zamiarem wstąpienia do jej szeregów-to szczerze odradzam.
1
bez nazwiska 2014-12-03 13:04:25
zależy od doświadczenia. koło dwójki może się uda
anonim 2015-02-06 16:57:15
Firma ma zbliżoną strukturę do korporacji, z wyraźnie podzielonym zakresem obowiązków na stanowiskach, ale atmosfera zdecydowanie lepsza. Zatrudnieni ludzie w większości mają długie staże pracy, stąd atmosfera. Co do negatywnych wpisów (a w szczególności dotyczących problemów z wypłacalnością) są mocno przesadzone a ich autorzy jak sądzę nie sprawdzili się do końca we współpracy.
Co do stawek wynagrodzeń, z tego co wiem wszystko zależy od działu i stanowiska.
handlowiec 2016-03-19 17:31:15
pracowałam tam kilka lat temu, to mój był komentarz o najlepszym handlowcu w Polsce jezeli chodzi o dyrektora handlowego. Atmosferę w pracy oceniam na celujący, równiez są imponujące same warunki pracy. Bardzo mili i kreatywni ludzie. Żadnych gier, ostrej rywalizacji itp. Wynagrodzenie zawsze na czas - totez nie rozumiem postów z opóźnieniami. Jedyny - mankament faktycznie siadajacy rynek reklamy, niestety nie dało sie juz tam zarobic wymarzonych pieniędzy. Ale wyspałm sie w super hotelach, poznałam fajnych klientów i było super ! Polecam jak ktos ma bogatego męża - to najlepsza firma! Zyc ,pracować i nie umierać .
e.t. 2016-05-15 16:37:15
pogłoski, a racze to złe słowo, bo to prawda przecież głoszą, że jak najbardziej możliwe jest zatrudnienie u nich na umowę o pracę po przebyciu próbnego okresu :) uważam, że to jest sprawiedliwe rozwiązanie
Zostaw swoją opinię o Archeton - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Archeton