Jakon Sp. z o.o.

Tarnowo Podgórne

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 100 ocen.

Opinie o Jakon Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jakon Sp. z o.o.

Krzysztof

Ja pracuję i jestem zadowolony. Osoby pewnie, że odeszły ale same bo miały np 7 czy też 10 letni staż i chciały coś w swoim życiu zmienić. Zwolnień nie było w ostatnim czasie, no może jedno gdzie "osoba" nie potrafiła odnaleźć się w powierzonych zadaniach i z całą pewnością wypluwa swoją frustrację w komentarzach powyżej. Ja nie narzekam jestem w firmie od ponad 1,5 roku. Korzystam z dodatkowego ubezpieczenia, karty benefit. W trakcie swojej kariery byłem na 5 integracjach w tym 2 kilkudniowych. Co prawda siedzę na budowie a pewnie będę nosił się z zamiarem rozmów przeniesienia do biura zobaczymy czy uda mi się zrealizować cel :) Auto służbowe mam, komputer, telefon. Z urlopem nie ma problemu, przy zwolnieniu lekarskim nikt nie robi problemów. Sądzę, że jak ktoś narzeka i nie potrafi docenić tego co dostaje to powinien założyć własną działalność i sam sobie szefować. A co do zwolnień, za mojej obecności miało miejsce jedno zwolnienie i faktycznie o godzinie 15. Nie jest to miłe sam jak się dowiedziałem byłem w szoku ale z drugiej strony jak firma mająca duże projekty ma się zabezpieczyć chociażby przed skasowaniem informacji z komputera albo pracownik wiedząc , że święci się zwolnienie zacznie działać na szkodę firmy? Ludzie ogarnijcie się i jak wam coś nie pasuje to tak jak napisałem załóżcie swoją firmę. Pewnie, że trzeba się cenić ale trzeba umieć też doceniać a nie tylko hejtować. Pozdrawiam !

Józef
@Krzysztof 14.09.2017 13:42
Ja pracuję i jestem zadowolony. Osoby pewnie, że odeszły ale same bo miały np 7 czy też 10 letni staż i chciały coś w swoim życ...

Z kim byłeś na tylu integracjach. Ja pracuję trzy lata i byłem na czterech.

Jakonka

Jak kształtują się pensje w Jakonie w biurze? Czy jest podstawa + premia czy tylko podstawa? Warto aplikować?

Dominika

@Krzysztof dziękujemy za pozostawienie swojej opinii na temat pracy w firmie Jakon Sp. z o.o. Powiesz czy są w firmie jakieś szkolenia wewnętrzne? Jeśli ktoś jest zainteresowany to firma poszukuje KIEROWNIKA BUDOWY. Z oferty pracy można wyczytać, że zapewniają umowę o pracę, ciekawą pracę w młodym, dynamicznym zespole, możliwość zdobycia cennego doświadczenia oraz rozwoju zawodowego, kartę Multisport, ubezpieczenia grupowe.

Dominika

@młodszy_projektant czy jesteś pewien, że chodzi Ci o mobbing. Pamiętaj, że mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Czy zgłosiłeś to gdzieś? @Grzegorz czyli nie byłeś zadowolony z pracy w firmie Jakon Sp. z o.o. A z jakiego powodu występowały takie zwolnienia i czy w każdy piątek?

Grzegorz

Zakres obowiązków miał się średnio do określonego przy zatrudnianiu. Współpraca z górą kształtowała się nieszczególnie - złe komunikaty z góry i oczekiwania, że pracownik jest wróżką i wykona to o czym myśli góra. Zwolnienia o 15 w piątek bez uprzedzenia potwierdzam - to nadal tam panuje. Za mojej kilkumiesięcznej kadencji odeszło stamtąd 5 osób, o których wiem, a ile o których nie wiem.....? kablarze siedzą tam nadal

Dominika

@młodszy_projektant mówisz, że są inne problemy, jakie?Opowiedz o tym. @mi. widzę, że jesteś zadowolony z pracy w Jakon Sp. z o.o. na jakim stanowisku pracujesz?

młodszy_projektant
@Dominika 26.07.2017 10:05
@młodszy_projektant mówisz, że są inne problemy, jakie?Opowiedz o tym. @mi. widzę, że jesteś zadowolony z pracy w Jakon Sp. z o...

Inne problemy tzn. wyzyskiwanie przez pracodawcę niektórych pracowników, narzucanie terminów urlopów, mobbing ze strony kierownika biura na słabszych psychicznie pracownikach. W mojej firmie nie ma osoby, która szanuje kierownika biura, są natomiast osoby które się go boją... Trzeba umieć o siebie walczyć, bo nasza branża to nie branża lekarska itp. Radzę wam wszystkim: doceniajcie siebie, bądźcie świadomi swojej wartości, nie psuje rynku pracą po 9h dziennie za 2000zł. Żadne pracodawca nie ma prawa Wam wmówić, że tyle jesteście warci. A jak mówi, że firma obecnie nie zarabia i wychodzi na zero to kłamie. To nie są instytucje charytatywne, siedzę w finansach i wiem, że żadne z większych biur nie traci, ale zawsze wam powie, że tak jest...

młodszy_projektant

Czytam te opinie i powiem szczerze, że one na pewno nie biorą się z niczego. Sam pracuję w innej firmie budowlanej (biurze projektowym) , u nas nie ma wyścigu szczurów, kablowania. Są inne problemy, ale jeśli chodzi o atmosferę między pracownikami to jest super. Jest to oczywiście zasługa pracowników, a nie pracodawcy ! Mam tylko nadzieję, że tym szumowiną kablującym, fałszywym przyjaciołom kiedyś życie odpłaci z nawiązką...

PM

Ale czy coś z tych potrąceń było niezgodnych z Umową? Czy kaucja gwarancyjna nie była zapisana?

mi.

Ja nie narzekam, niedługo stukną mi 2 lata w tej firmie. Widzę ciągły rozwój od momentu gdy się tu pojawiłem widać, że Jakon chce iść do przodu a nie stać w miejscu. Poprawa też nastąpiła w stosunku do pracowników, określiłbym że z dobrej na bardzo dobrą. O zwolnieniach w piątek słyszałem od innych, ale odkąd tu jestem nie było takiej sytuacji, więc chyba coś się zmieniło w tej kwestii, oby. Jest OK, oceniam firmę na mocną 5.

tomigraj
@mi. 17.01.2017 20:00
Ja nie narzekam, niedługo stukną mi 2 lata w tej firmie. Widzę ciągły rozwój od momentu gdy się tu pojawiłem widać, że Jakon c...

Kolesiowi oprócz stuknięcia 2 lat pracy to pewnie dodatkowo stuknęła woda sodowa do mózgu, można śmiało powiedzieć, że chwycił Pana Boga za nogi. Pewnie specjalnej troski lizus.

tomasz

@nick czy mam rozumieć ze jednak mimo wszystko nie ma na to szas hmm? może to wszystko po prostu zależy od stanowiska na jakie się aplikuje nie sdzisz ?

anonim

(usunięte przez administratora)

nick

Socjale błahahahahaha

blay

coś wiecie czy płaci podwykonawcom? bo słyszałem bardzo złe opinie w tej kwestii.

waldek
@blay 19.04.2016 22:12
coś wiecie czy płaci podwykonawcom? bo słyszałem bardzo złe opinie w tej kwestii.

Płaci ale z oporami . Oczywiście z kaucjami też jest problem

Podwykonawca
@waldek 21.07.2016 14:02
Płaci ale z oporami . Oczywiście z kaucjami też jest problem

A skąd masz taką wiedzę? Za dobrze wykonaną pracę pieniądze są zawsze w terminie. Gorzej z firmami, które wykonują swoją pracę niewłaściwie lub nieterminowo.

Sentos

Jaki jest czas pracy w biurze? A jaki na budowie? Dużo nadgodzin?

Ignacy

Jakie zarobki może oczekiwać inżynier budowy?

M.K.

No cóż, połowa opinii wygląda na to, że jest kompletnie wyssana z palca lub jest pisana przez osoby, które popracowały kilka miesięcy w tej firmie i zostały zwolnione z powodu nieradzenia sobie z obowiązkami. Niestety jest problem z tym jak pracownik przedstawia siebie na rozmowie o pracę a jak to się ma do jego rzeczywistych umiejętności - sam mam z tym problem gdy jest do mojego działu przyjmowana nowa osoba z rzekomym 'doświadczeniem', które okazało się nieprawdą. Takie osoby trochę są w stanie pościemniać przez jakiś czas ale prędzej czy później wychodzi to na jaw. Jedno jest pewne - osoby wyróżniające się na tle innych (ale tak naprawdę, nie tylko w ich mniemaniu) mają możliwość zrobienia kariery i awansu w tej firmie. Reszta nie - taka jest niestety brutalna prawda, nikt nie będzie inwestować w 'szaraka'. Pracuję tu od kilku lat, byłem też wcześniej w dwóch innych firmach tego typu i tylko tu widzę możliwość pozostania na dłuższy czas. Inwestują w pracowników, jeżeli będzie to mogło zaowocować. Zarabiasz dobre pieniądze jeżeli jesteś tego warty. Dostajesz różne narzędzia pracy jeżeli takie stanowisko tego wymaga. Wszystko jest jeden do jeden - jeżeli chcesz czegoś więcej wykaż się a nie żądaj. Pensja zawsze na czas - ostatniego dnia miesiąca, czasem wcześniej, na gwiazdkę zawsze premia, mnóstwo różnych imprez i wyjazdów. Nie można narzekać a wręcz duży plus. To tyle z mojej strony. Uważam, że firma jest dobra, a opinie niektóre są po prostu z kosmosu.

Sara
@M.K. 23.03.2016 19:21
No cóż, połowa opinii wygląda na to, że jest kompletnie wyssana z palca lub jest pisana przez osoby, które popracowały kilka mi...

Zgadzam się z kolegą.

Nick

Droga wolna. Również pracuję w tej firmie i nie narzekam. A jeśli chodzi o wynagrodzenia to nigdy(a już kilka lat jestem zatrudniony) nie zdażyło się opóźnienie. W grudniu np wynagrodzenia są jeszcze przed świętami. Jak ktoś narzeka to niech zmieni prace nikt go nie trzyma w Jakon, ale wielu bylo takich którzy odeszli bo w innych firmach obiecywano im złote góry a później próbowali wrócić do nas. Fajnie jest ponarzekać bo tak najłatwiej. Każdy chciałby być milionerem i nic nie robić. No sory musicie grać w totka! Szanownemu Panu Kierownikowi życzę owocnego rozwoju i kariery w innej firmie!

MARCIN

czy w firmie poza przerwami na lunch można coś zjeść w czasie pracy lub wypić przy biurku chociaż kawę? Czy można w tej firmie chociaż rozmawiać z kolegą z pokoju? Bardzo proszę o odpowiedź bo nie chce trafić z rynny po deszcz

Marian

Ja właśnie rozpoczynam pracę w tej firmie. Na rozmowie całkiem ciekawie, więc jestem dobrej myśli. Z tego co wiem to szukają jeszcze inżyniera na budowę w Poznaniu.

julian

erpo byłeś już na jakiejś rozmowie z nimi i nie poruszali tej kwestii? bo w ofercie to nic dziwnego ze takiego zapisu nie daja. interesuje mnie jakie warunki proponują inżyniera budowy, co z nadgodzinami, delegacjami, mieszkaniem, uprawnieniami itp? czy ktos z obecnych pracowników mógłby się wypowiedzieć-na pewno to pomoże przyszłym kandydatom

julian

Czy ktoś z komentujących był na rozmowie? Jakie warunki proponują dla nowych inżynierów budowy?

Kaz

Rotacja jest tylko i wyłącznie ze względu, iż sam papierek nie uprawnia do wnoszenia o podwyżkę x2. Nie każdy nadaje się na Kierownika Budowy i trzeba się liczyć z pozostaniem na dotychczasowym stanowisku. Firma ma wiele wad, ale daje możliwości nauki oraz docenia najzdolniejszych i najbardziej pracowitych.

moniad

niestety - duża rotacja o czymś świadczy... pracowałam - nie polecam. Miernie, miernie...

MEJK

Proponuję każdemu przekonać się na własnej skurzę.Ja się przekonałem i już tam nie zobaczą mnie młodzi inżynierowie byle zrobić kierownika i pa pa nie ma miesiąca żeby ktoś się nie zwolnił. Na warsztacie pracuje mafia z Jarocina kierownikiem jest bardzo ale to bardzo nie miły dla ludzi pan obiecujący złote góry (proponuję go nagrywać bo i tak się wycofa z wszystkiego)oczywiście że są tam ludzie co wstawili by się za pracownikiem ale ich słowo jest mało ważne.Zarobki to ............. w piszesz jak dostaniesz wypłatę ale głośno nie płacz bo następna będzie pomniejszona .Pozdrawiam

po

Pracuję na budowie jako kierownik w Jakonie ale nie polecam. Trzeba szukać normalnej pracy.

Jan

Potwierdzam zdanie przedmówcy. Z podwykonawcami jest ten problem, że nie czytają umów przed podpisaniem i potem jest płacz na budowie. Nie spotkałem się z sytuacją, że komuś nie zapłacono, bo takie było widzimisię prezesa. Plusem firmy jest to, iż jeśli ktoś chce to może bardzo szybko się czegoś nauczyć. Jeśli chodzi o Pinokia to faktycznie te zwolnienia są żenujące.

K.

Jako osoba która przepracowała kilka lat w Jakonie, mogę potwierdzić że 80 % opinii tutaj to totalne bzdury. Jedyna prawdziwa opinia, to zwalnianie przez pinokia w piątek o 15:00- generalnie jest to mega żenujące. Pensje na rynkowym poziomie- przynajmniej na budowach, nie wiem jak biurowi. Oszukiwanie podwykonawców - total na bzdura, nikt nie wymaga od nich nic więcej niż zapisane w obustronnie podpisanej umowie- a jak ktoś nie czyta co podpisuje i później jest zdziwiony wymaganiami, może mieć pretensje tylko do siebie.

szczurzyński

Pinokio to fałszywy szczur - tak, tak. Potwierdzam. Bez wazeliny nie masz czego szukać w tej "prorodzinnej" firemce. Oczywiście pozory stwarzają, ale to tylko pozory. Wszystko robią na podwykonawcach - podpisują umowę z podwykonawcą, a później "negocjują" jak przychodzi do płatności mimo, iż wszystko od strony podwykonawcy było ok. jednak "czasem się przeliczą" i gdzieś muszą odrobić straty. Prostactwo.

Ko

Po opisie można ująć delikatnie że trochę jest pan 'szczur' niepoważny.Pracowałem w Jakonie i się napatrzyłem na te obniżania kosztów przez tych tzw. koordynatorów i wiem ,że nigdy bym mieszkania od nich nie kupił. Jeśli współpracujesz z biurem ,nie masz swojego zdania i robisz to co chcą czyli obcinasz podwykonawcom pieniądze to jak najbardziej można mieć kilkuletni staż a nawet dłuższy. Nieufnośc jednych do drugich to chyba typowe tam.Potwierdzam też zwalniają w piątek na koniec pracy wchodzi dwóch nie wymienię nazwisk (nie chce się już tutaj wyżywać na chłopcach koordynatorach) ale na jednego mówią pinokio i dają do podpisania zwolnienie. To ładnie się złożyło bo jednak można znależć pracę z wyższą pensją i dodatkami do pensji i miłą atmosferą w Poznaniu.

anonim

(usunięte przez administratora)

szczur

Hi hi hi. Ja szczur biurowy wymykam się po 16:00 razem z innymi szczurami :) Pół opinii tutaj to bzdury. Osobiście jestem tu kilka lat i jest ok. Trzeba tylko wykonywać swoje zadania.

....

Po ile godzin pracuje sie w tej firmie?

pegi

Pracuję w Jakonie od ponad 4 lat i dziwią mnie pojawiające się tutaj negatywne komentarze. Są to prawdopdobnie ludzie którzy się nie sprawdzili. Oczywiście nie ma pracy idealnej ale nie ma co narzekać tylko brać się do roboty, generalnie polecam pracę ambitnym i pracowitym bo duzo sie naucza i zostana docenieni.

J

Widze ,ze kolejna firma gdzie szef to "pan i wladca", jedyna szansa na to aby wasz los sie poprawil i zeby pracodawca przestrzegal waszych praw i postepowal po ludzku to mowic jednym glosem. Pracownicy beda mowic jednym glosem kiedy beda zorganizowani. Polecam zapoznac sie z tym artykulem http://ozzip.pl/wspieraj-ip/item/9-jak-za%C5%82o%C5%BCy%C4%87-zwi%C4%85zek i innymi o tej tematyce "jak zalozyc zwiazek zawodowy". Zwiazek zawodowy to bardzo czesto doskonale zabezpieczenie pracownikow przed bezpodstawnym zwolnieniem, ale tez partner do rozmow z szefem, wiekszosc pracodawcow liczy sie z glosem zwiazkow zawodowych. Gwarantuje ,ze gdy bedzie zwiazek zawodowy to napewno skonczy sie darmowe wypracowywanie nadgodzin. Radze tez potwierdzac sobie wzajemnie na pismie godziny pracy. Pracownik zaklada zeszyt w ktorym wpisuje date i godzne rozpoczecia i zakonczenia pracy i poprosic o poswiadczenie przez kolege. Mozna tez w inny sposob gromadzic dowody jak np. logi wlaczania i wylaczania komputera. Gdy szef was zwolni z dnia na dzien, bedzie dobry dowod przepracowanych realnie godzin.

lusesita

Pracowałam w biurze, zwolnienia pracowników są dwie godziny do jednej przed zakończeniem pracy, przeważnie w piątki. Nie liczą się ludzie, najważniejszy jest zysk. Podwykonawcy mają różne kruczki ukryte w umowie, są kaucje gwarancyjne do 5 lat. Podwykonawcy bądźcie ostrożni, dobrze wszystkie zmiany potwierdzać na papierze. Pensje wypłacane są na czas. Żeby zarabiać powyżej 3000zł netto trzeba mieć dobre układy z tzw górą. Lepiej opłacani są nowi pracownicy od starszych stażem.

Kasia

Kompletnie nie zgadzam sie z powyzszymi opiniami. Firme znam z opowiadan osoby znajomem,ktora tam pracuje. Nigdy nie uslyszalam na jej temat nic zlego.Owszem pracodawca jest wymagajacy ale to dla mnie zrozumiale. Nikt z pracownikow nie ma takiej odpowiedzialnosci jak szef. Wiekszosc pracownikow posiada samochody sluzbowe a dla osob ktore nie chca korzystac z prywatnego transportu a nie posiadaja samochodu firmowego maja mozliwosc korzystania z transportu firmowym busem, ktory cidziennie rano zabiera i po godzinach pracy rozwozi pracownikow. A co do premii na kazde Boze Narodzenie byla "nagroda"... Sama chcialabym prackwac w takiej firmie ale do budownictwa mi zbyt daleko. Moze zamiast hejtowac i narzekac na innych warto otworzyc cos swojego? Tylko ze latwiej jest zle mowic o ludziach krorzy odniesli sukces niekiedy nie malym kosztem anizeli zakasac rekawy, zabrac ta gigantyczna odpowiedzialnosc na ramiona i dzialac? Ciekawa jestem kim sa te negatywne osoby! Pewnie liga z cyklu chce mercedesa bo przeciez mi sie nalezy ale pracuje od 9-14, kreatywnosci i odpowoedzialnosci Zero.Ludzie ogarnijcie sie!jak wam zle zacznijcie dzialac sami i nie mowie tylko w kontekscie tej firmy!

KKK

Ja także potwierdzam większość negatywnych opinii co do tego pracodawcy.Pozytywnie mogę napisać jedynie o podwykonawcach,którzy przeważnie wykonywali dobrze swoje obowiązki.Niestety kosztorys się "nie domykał" to należało szukać brakujących pieniędzy u podwykonawców . Ja koordynatorowi nie pomagałem w tym i z dnia na dzień zostałem zwolniony po długim okresie pracy w tej "firmie".Jak masz ambicje ,jest ci obojetny los firm podwykonawczych i potrafisz dążyć do wyznaczonego celu za wszelką cenę to jest to "firma" dla ciebie.

visitor

Jak wygląda rozliczenie z podwykonawcami, płacą w terminie?

mistrz lajków
@visitor 09.07.2014 12:33
Jak wygląda rozliczenie z podwykonawcami, płacą w terminie?

tak płacą...ale u mnie mają już 11 miesięcy spóźnienia

Podwykonawca
@visitor 09.07.2014 12:33
Jak wygląda rozliczenie z podwykonawcami, płacą w terminie?

Z dala od tej firmy . Najpierw zbiją Ci cenę do takiej , że nie da się zarobić , następnie zostajesz obciążony za wszystko co się da : prąd , wodę , ubezpieczenie , ochronę , płot , śmieci itp. Potem wypłacą Ci nie całe pieniądze , a na całość długo poczekasz , o zatrzymaniu gwarancyjnym nie wspomnę , bo tego można nie dożyć . Model biznesowy firmy Jakon polega na wykorzystaniu podwykonawcy jak tylko się da . Nie polecam współpracy z takim pseudo partnerem !!!

Mimi

Jeżeli "fajne" zarobki - to dla kogoś(usunięte przez administratora)- dodam PLN - to rzeczywiście - może startować - powodzenia. Nie bez powodu jest odgórny zakaz rozmów o poziomie wynagrodzeń Brak premii, o podwyżce możesz pomarzyć, przecież jest kryzys :D

phil

Nie polecam - wyścig szczurów - to dokładnie idealnie pasujące określenie. (usunięte przez administratora)

HAHAHA

System nagród??? Jest coś takiego w tej firmie? Pracowałem ładnych kilka lat... Szczerze odradzam! Wyścig szczurów trwa tam nadal - Kariery raczej nikt tam nie zrobi... "Dyrektorzy" od siedmiu boleści nawet nie znają języka obcego - ot-taka wykwalifikowana kadra zarządzająca ;) Pewnie gdyby nie sytuacja na rynku pracy, która jest - jaka jest to mieliby spoooory problem z pracownikami...

Heniek

Powiem Ci, że jest to specyficzna firma. Wiele z poprzednich opinii to prawda. Atmosfera jest naprawdę specyficzna, nie ma współpracy pomiędzy pracownikami, tylko jeden walczy z drugim. Z plusów to wypłata na czas, choć nie zawsze tyle na ile się umawiano. Życzę podjęcia trafnej decyzji.

projektant

Czy to prawda że Pan (usunięte przez administratora) z firmy Abaris, który jest inspektorem nadzoru na inwestycji Radaway w Swarzędzu, nie potrafi współpracować i naraża inwestora na straty, bo inwestycja nie będzie ukończona na czas? Wogóle to słyszeliście jak on traktuje ludzi, nikt nie koncentruje się na jakości, bo ma dosyć tej budowy.

Marcin

Ściemniacze i kłamcy - od roku jestem zwodzony z zapłatą za pracę jaką dla nich wykonałem. Przez telefon byłem miły i cierpliwy przez 10 miesięcy - kłamią w żywe oczy i przedłużają z rozmysłem czas przelewu, podpisania protokołu itd. Z daleka od tej firmy !

ktos

Popróbuj pracować w tej firmie troszeczkę, a później się wypowiedz. Zobacz jak się ma rzeczywistość vs to, co ktoś w Tarnowie sobie wymyślił na papierze. Na wszystkim tną koszty; na podwykonawcach, materiałach i pracownikach. Kto pracował dla nich zna powiedzenia: Spieszmy sie kochac kierownikow, tak szybko odchodza albo Jedyna zaleta bycia podwykonawca Jakonu to to, ze placa na czas

Adek

Racja. Większość do ściemniacze. Denerwuje mnie to że mam 25 lat doświadczenia i zarabiam tyle co 30 latek kierownik budowy, który ściemnia że coś umie.

Kieras z firmy konkurencyjnej

Trudno mówić o dobrej atmosferze w firmie budowlanej gdy model biznesowy polega na podpisaniu się pod kwota ryczaltowa a jeden błąd to bankructwo firmy. Do tego nie ma fachowców tylko sciemniacze do brania kasy. Zastanówcie się drodzy rozmówcy co sobą reprezentujecie, widziałeś kiedyś żeby fachowca nie szacowano, gdybyś nie robił strat firmie to byś nie wyleciał.

anonim

Odradzam jeśli chcecie odejść z firmy gdzie pracujecie. Na okresie próbnym nie ma żadnego zakresu obowiązków a po okresie próbnym do widzenia! Bez słowa wyjaśnienia. Wystarczy nie wazelinować komu trzeba i .... sorry. Zgadzam się z przedmówcami i prawdą jest to że nikt się nie uśmiecha. Za duży stres żeby okazywać normalne ludzkie odruchy.

nowa
@anonim 03.02.2012 18:29
Odradzam jeśli chcecie odejść z firmy gdzie pracujecie. Na okresie próbnym nie ma żadnego zakresu obowiązków a po okresie próbn...

to się nadal potwierdza, tak samo mialem

leszek

Jeśli chodzi o umowę to na tle innych deweloperów umowa jest mało skomplikowana i nie ma kruczków. Nie zgadzam się z tą opinią. Mieszkania solidnie wykonane, Pani pomogła przy formalnościach kredytowych i wszystko poszło jak gładko. Klucze już otrzymałem i jestem na swoim. Bez żadnych problemów. Bardzo przyjemna transakcja.

leszek

Kupiłem mieszkanie w Jakon i jestem bardzo zadowolony.

ada

Uwaga na kupowanie mieszkań w tej firmie! Czytajcie umowy i uważajcie na zapisy. Generalnie amatorzy w każdym calu.

anonim

zgadzam się z przedmówcą. mnie dziwiło od samego początku to że każdy tam szepcze, teraz wiem dlaczego bo są kable którzy chodzą i wszystko powtarzają. jest grupa sympatycznych osób ale z tego co wiem według szefostwa nie nadają się bo nie kablują i pod pretekstem oszczędności zwalniają. słuchajcie tam się nikt nie uśmiecha! i nikt nie odwzajemnia uśmiechu. atmosfera bardzo ciężka i grobowa. ale najgorsze że rzeczywiście zwalniają ludzi którzy pracują tam 4 lata, którzy maja małe dzieci, kredyty hipoteczne, tak bez ostrzeżenia by mogli sobie po ludzku poszukać innej pracy. nie martwcie się zwolnieni - każdy inny developer z taką wiedza i doświadczeniem przyjmie Was z otwartymi rękoma. a Jakon niech się zastanowi ile wartościowych, pracowitych lojalnych osób ostatnio zwolnił. w sumie inna osoba bez doświadczenia będzie myśleć że pana Boga za nogi złapała i ze swarzędza za 1800 netto dojeżdżać będzie ale serio odradzam a na pewno ludzie nie rezygnujcie z żadnej innej pracy którą macie bo tam nie będzie lepiej.

Zostaw opinię o Jakon Sp. z o.o. - Tarnowo Podgórne

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jakon Sp. z o.o.