logo Wojas Trade

Wojas Trade

Nowy Targ

Opinie o Wojas Trade

opinia 2017-09-06 00:04
dodać należy ze w Częstochowie na kierownika została wybrana osoba z zewnątrz nie pracująca nigdy w branży obuwniczej. I tam dziewczyny które dłużej pracują muszą ją teraz uczyć i praktycznie większość rzeczy robić za nią. Ona za to jedyne co potrafi to rozliczać z przerwy i przewracać oczami gdy na nią idziesz! W dodatku w swój dzień wolny truje mailami które nic nie wnoszą i zabierają czas... a one muszą się kilka razy dziennie mailowo meldowac. No super fajnie tylko może najpierw pasowałoby ogarnąć inne rzeczy bo pracownikom nikt za szkolenie nowych nie płaci. To jest masakra jakaś!
7
prawda 2017-09-06 11:22
Syf i rozpierdol to wina ciągłej rotacji w tym salonie. Był stały skład i ogarnięte dziewczyny to było dobrze! Poza tym przy tylu obowiązkach ciężko czasem zapanować nad magazynem. Klientów trzeba obsługiwać a na noce nikt pracować nie będzie! Nocne zmiany a zapłaty żadnej. To jest niezgodne z kodeksem pracy i z tego co wiadomo mi już dziewczyny to zgłosiły. Nie pozdrawiam.
10
a.p. 2017-09-06 12:49
nic nie robiła? musiałabyś prześledzić jej utargi przez te wszystkie lata! To i zarówno poziom obsługi klienta KLASA! a przez tel rozmawia każdy - nie wierzę że Ty nie.
Powodzenia dla Częstochowy. Tam już zespołu nie ma a z taką nieogarnieta kiero nic nie osiągną. JEDYNE co jej wychodzi to leżenie na ladzie.
Pozdrawiam stary skład :)
8
ja 2017-09-06 14:49
ta pani regionalna powinna zmienić pracę bo aby być na stanowisku kierowniczym należy mieć kulturę osobistą i odrobinę klasy. Słownictwo tej pani pozostawia wiele do życzenia. Przekleństwa na każdym kroku. Plotki i intrygi. To jest nie do pomyślenia aby w taki sposób odnosić się do pracowników. Wstyd dla firmy. Dziewczyny ze śląska juz miały akcje i podchodzi to pod mobing.
9
orzechkokosowy 2017-09-06 15:04
Arkadio! sklepie flagowy,
czemuż tak niska twa efektywność
w dzień handlowy?

Nie idą kremy?
aquastopy?
zbierzesz od dyrekcji
tęgie kopy!
17
Były_pracownik 2017-09-06 16:23
Jak tam Warszawa?
amigo 2017-09-06 18:41
Co drugi sklep szuka pracowników! Nie chcesz wrócić?:D Super warunki, umowa zlecenie na 3 miechy:) Niepłatna przerwa, najniższa krajowa:D1,5 procent od sprzedaży... ciągłe nękanie mailami statystykami i tabelkami:D Zapraszamy serdecznie!
11
olka 2017-09-07 14:29
No tak bo pracownice to niewolnice i nie mogą rozmawiać ze sobą! A premia zawsze wpadła ale zapomniałaś dziewczyno ze ta premia zawsze jest zasłużona bo przecież jest od utargu tak? Krasnoludki te buty przynoszą klientom i ich obsługują? A co do czepiania - choćby było idealnie to i tak zawsze trzeba było się przyczepić (no bo ja jestem przecież regionalna)
Ile razy człowiek się narobił i nie wiedział w co ręce włożyć a i tak było źle i wiecznie mało! i te głupie pytania co my tu robimy 12h! W KARTY NA ZAPLECZU GRAMY!!!!
Popracuj trochę w sklepie flagowym tylko więcej niż 2 dni i potem oceniaj. Bo pracowałas w małym saloniku gdzie z nudów paski układałas to i miałaś porządek wszędzie!
Najlepiej się madrować tylko ze przykładem nie swiecisz bo niejedna z tych zwykłych sprzedawców zjada Cię na starcie. Nie pozdrawiam!
10
Yvonne 2017-09-08 15:02
Tu Iwona z wojas Arkadia,
Pomijając komentarze złośliwych koleżanek powiem wam ze takiego kierownika jak nasza Anna możecie nam tylko pozazdrościć
ps ... My nie wykupujemy kosmetyków aby podnieść wyniki ...
B/K
3
rozbawiona 2017-09-08 17:51
To dziewczyny kupują żeby mieć wyniki? hahah. Serio aż tak się przejmujecie efektywnością? a macie coś z tego? hahah
4
Sylwia 2017-09-08 19:20
Ja pracuje w jednym z Warszawskich sklepów flagowych i jestem zadowolona zarówno z firmy jak i całej ekipy sklepu. Bardzo polecam pracę w Wojasie - pomimo powyższych opinii wszystko zależy od składu i nastawienia współpracowników. Jak atmosfera jest dobra to i praca idzie jak należy. Na szefostwo też nie mogę powiedzieć złego słowa- grafik zawsze ustawiony pod pracownika, wypłaty i premie na czas, pomoc od regionalnych i osób pracujących w centrali zawsze na najwyższym poziomie. Jeśli Ty nie robisz problemu to i Tobie nikt go nie będzie robił - bynajmniej u mnie tak to działa.

Tyle ode mnie. A wy sądzcie co chcecie :)


4
łooo 2017-09-08 22:54
Jezusie przynajmniej! przynajmniej! a nie bynajmniej.
1
menthapeperita 2017-09-08 23:10
Serio!? Bez obrazy ale puknij sie w dekiel! My też nie kupujemy. Ale pal sześć wyniki, nas nie stać z tej pensji. A nawet gdyby było, to szkoda kasy. Nie wiem, czy ktoś jest tak głupi żeby wyniki firmie robić za swoje ciężko zarobione pieniądze. Są dobre wskaźniki to są, a nie ma to nie ma! I nie mamy z tym problemu jak w handlu jeden dzień lepszy inny gorszy! Kierownik na pewno doceni Twój jakże budujący wpis. No serio... You Made my day! Dawno tu takiej beki nie cisnełam.
4
Yvonne 2017-09-09 07:11
b/k
czesia 2017-09-09 10:08
To po co komentujesz?
2
ines 2017-09-09 19:19
Na wstępie bardzo Ci współczuję że wykonujesz tak niewolniczą pracę. Tak się składa , że pracuję na flagowym sklepie i nie ma u nas problemu z zachowaniem porządku na sklepie jak i na zapleczu. Systematyka potrafi zdziałać cuda. Uwierz mi , że jak jest na sklepie " idealnie" to nikt nikogo się nie czepia....a jak regionalna zwróci uwagę że masz źle zasznurowane buty lub coś źle na witrynie to chyba nie jest jakiś dramat??? zatrudniając się do jakiejkolwiek firmy zawsze są obowiązki z których trzeba się wywiązać to dlaczego u nas miałoby być inaczej..???

A tak na marginesie czy ktoś kogoś trzyma w tej firmie na siłę ??
6
Yvonne 2017-09-09 23:24
Jak Ja się cieszę, ze coraz mniej mnie w tej firmie ... :)
W zycu trzeba znać swoją wartość (y)
6
Baśka 2017-09-10 21:52
Wiem jedno, że jak się ludzi pracę w handlu to prawie w każdym sklepie , no może poza spożywką , można pracować. Takie licytowanie się co kto przyniósł albo wyniósł. Ludzie w pracy trzeba pracować i tyle.
2
wro71 2017-09-10 23:05
Hej:)
Ja z wrocławia nie będę pisać dokładnie z kąd bo dalej tam pracuje(szukam czegoś innego) napoczatku objecywali zlote gory a teraz przyjdz wczesniej wyjdz pozniej oczywiscie za nic. A nasza regionalna jak jest ponad 100% ,to chce ze by bylo 300%. Jak za komuny dacie rade towarzyszu xD a na swieta ani bonow zadnych dodatkowych pakietow poprostu wielkie NIC.
8
noani 2017-09-10 23:33
eee no co ty są bony :) na buty w wojasie ale i tak musisz doplacac haha. czyli firma "dając " zarabia sobie na tobie. i musisz pracowac rok aby była gwiazdka. chociaz ch*j z taką gwiazdką.
karta Multisport to juz standard prawie wszędzie. W tej firmie natomiast to nieznane zjawisko. Wyliczać można w nieskończoność. Praca na chwile :) pozdro.
11
Heidi 2017-09-11 10:26
Oczekiwania wielce wygórowane, a niektórzy nawet dobrze sprzedawać nie potrafią, zero pokory, ale są tak świetni sami w sobie, że należy im się 4 tyś. podstawy + premia, multisport, pakiet medyczny, co godzinę godzina przerwy i w ogóle pokłony na wejściu - może zacznijcie najpierw wymagać od siebie, a później od firmy.
2
Asia 2017-09-11 13:29
Brawo żeby chwalić kierownika na forum, pewnie polecenie służbowe.
A co z tymi co kupują buty żeby plan wyrobić.
Ha ha

Pracujemy w tej firmie kilka lat, jedno jest najważniejsze Atmosfera-dyscyplina i wzajemny szacunek.

Wyniki robimy same, butów nie kupujemy na siłę i co najważniejsze mamy najlepszego kierownika pod słońcem.
1
xxxmlo 2017-09-11 13:42
Wojas jest dla osób które maja silne nerwy i chcą pracować...Ci którzy myślą ze przyjdą się ponudzić sa w błędzie. Tu trzeba zapi.... po sprzedaż aż do pracy przy komputerze i mięć dobra organizacje pracy bo często kierownicy nic nie robią,jedyne co to syf po sobie zostawiają.Jak widzę nowe osoby co przychodzą i pracują tydzień bo maja 2 lewe ręce to stwierdzam ze dzisiejsze pokolenie nie nadaje sie do pracy ;):) Leżeć i pachnieć.Praca mnie ogólnie nie męczy ,ale denerwuje mnie zachowanie kierownika no i słabe płace...wiecznie proszenie się o wszystko.Gdyby podnieśli wynagrodzenie praca wcale nie byłaby najgorsza.Jak jest stała ekipa to pracuje sie swietnie gorzej jak cały sklad jest do wymiany :)
6
Warszawa 2017-09-11 14:00
Praca nie dla leserów!
Wypowiadają się tu osoby którym nie chce się pracować.
Tyle.

Wiem o sklepach które kupują buty do planu ale to żenujące.
Jak masz dobry zespół i chcesz to buty kupują klienci.

1
Jared 2017-09-11 15:46
Nie generalizujmy. Są młodzi ludzie, którym chce się pracować, nie mierzmy wszystkich jedną miarą. Wątpliwości nie ulega fakt, że pracy jest dużo przez wiele godzin i trzeba być naprawdę sprytnym i ogarniętym aby się tutaj odnaleźć. Takie osoby z reguły zostają na dłużej, dobrze zarabiają i nie narzekają, a reszta odpada na starcie i potem wypisuje tutaj różne rzeczy.
1
cypisek 2017-09-11 17:37
A co takiego dokładnie według Ciebie jest tak żenujące? Bo chyba jedynie twój nędzny wpis! To źle, że ktoś sobie radzi w taki a nie inny sposób? Żenujące to jest dla firmy , że nie daje ludziom zarobić bo plany są bardzo wysokie i często ciężko je wyrobić. Nam też kiedyś brakło niecałe 1000 zł i co? Miałyśmy odpuścić? Swoje ciężko zapracowane pieniądze oddać tak za frajer? Wzięłyśmy po butach. Ja wolałam mieć premię indywidualną plus buty za premię sklepu niż tylko premię indywidualną! I tak Wojas na nas zarobił to niech płaci! Tylko jakiś totalny imbecyl by tak nie zrobił? Nikt przecież z tej pensji nie kupuje butów na potęgę, bo z czego by żył? Pewnie są to takie przypadki jak nasz, więc wcale się nie dziwię! Przepracowałam prawie trzy lata w tej firmie i takie rzeczy mnie nie dziwią, że ktoś walczy o swoja pieniądze! Lepiej mieć w towarze, niż nie mieć wcale!

Dziwić się mogę natomiast ( jeśli to prawda, co tu piszą ), że pracownicy kupują środki, żeby efektywność!? I co niby robią z tym szajsem, który można kupić taniej w sieciówkach? Dają rodzinie na gwiazdkę?Czy tych całych kremów i tłuszczy jako lubrykantu używają, żeby lepiej w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firmie włazić?!
Jak ktoś tak robi, to ma u mnie z miejsca nagrodę debila roku!
8
Roksana 2017-09-11 23:09
Żenująca jesteś w pełnej krasie.
Do roboty się weź a nie ściemniasz.
1
Asia 2017-09-11 23:19
Praca dobra, płace bardzo dobre.
Jako sprzedawca początkujący dostaje 2500 na rękę. Fakt że wyrabiam premię indywidualna plus sklepową.
Kierownik w porządku, atmosfera super.
PISZE o Warszawie, każdy wie gdzie dobrze.
Nie będę jak co po nie którzy rzucać imionami ale apel do osób chcących u nas pracować.
Zapraszamy bo warto i nie Czytajcie tych złych rzeczy.
Szukają ludzi w całej Warszawie.
W każdej firmie tak jest
1
Kris 2017-09-11 23:24
Pora się do pracy wziąść koleżanko!
Jak pracujesz, tak masz i widać z jakim marnym skutkiem.
Połowa koleżanek z Twojego sklepu to lajkuje żebyś odzew miała!

Nie mów źle o firmie bo gówno wiesz o życiu.
Wojas jest pracodawcą Godnym zaufania.!!!
1
Smutek 2017-09-12 08:37
Serio tyle zarabiasz? U Nas nawet Kierownik tyle ma mniej więcej w okresie jesienno/ zimowym :( (bo ma premię jeszcze od obrotu salonu) my sprzedawcy mamy Ok 1450 podstawy i do tego premię w okresie letnim to jest do 200 zł na rękę maks, w okresie jesienno/ zimowym do 400 zł maks oczywiście na umowę zlecenie :( te kwoty maksymalne co do premii mają oczywiście osoby dłużej pracujące już w Wojasie, swieżaczki mają te mniejsze kwoty. A i ten maks nie zawsze jest osiągany ;( jest coraz gorzej, coraz mniej klientów a do tego odrzucane reklamacje wcale nie zachęcają do kolejnych zakupów :( masakra jakaś
12
Ciekawa 2017-09-12 09:18
Co to znaczy, że Wojas jest pracodawcą godnyn zaufania? Możesz jakoś rozwinąć te zdanie? Bo widzę, że negatywne komentarze są zawsze argumentowane natomiast pozytywne to przeważnie lanie wody bądź dotyczą kierownika/ atmosfery na salonie a nie pracodawcy i polityki firmy
5
prawda boli 2017-09-12 10:59
2500 tysiąca na rękę? hahahhahaha ile ci zapłacili za ten wpisu? juz dobre sciemy tu leca żeby ktoś zechcial tu pracować. z tego co wiemy mało chętnych :) żeby była jasność sprzedawca zarabia 1460 zł czyli najnizsza krajowa. Premie to max 400 zł. ale to tylko raz w roku może dwa. Bo plany są tak wysokie ze więcej nie wyrobisz. I teraz najlepsze : premie naliczane są od cen netto a następnie od całej wypracowanej premii odliczany jest podatek 15.7%:) suprise :) nie ma tak łatwo heh. poza tym premie czasem są zabierane. np gdy jest jakiś durny konkurs i trzeba nagrodzić wygrany salon ( nagroda pieniężna ) to najlsabszej osobie z regionu albo takiej której RKS po prostu nie lubi ( i to jest główne krytwrium zabierania pieniędzy ) odbiera premię i daje komuś kto wygrał konkurs.
Tak działa ta firma.:) wynagrodzenia owszem zawsze na czas. ale grosze a obowiązków masa. I oczywiście trzeba pracować i nikt za darmo kasy ci nie da. ale ludzie szanujmy się. pracowałam tam 3 lata i znam to wszystko doskonale. czułam się tam jak kocmołuch. koszulki beznadziejne. obecnie pracuje w innym salonie. Jestem dobrze ubrana mam czysta prace. nie podaje wreszcie butów a pracodawca mnie szanuje i docenia. i to sprawia że uwielbiam swoją pracę. walczcie o swoje dziewczyny.
a kierownicy którzy wszystko układają pod siebie to osoby które uważają że słowo kierownik zobowiązuje do nic nie robienia. żenada.
14
cypisek 2017-09-12 11:18
No wybacz, że nie pracuję w sklepie wysokoobrotowym! Ponad 2500 na rękę to ja na prawie trzy lata pracy to miałam raptem raz, owszem bywało blisko ale 2500 to juz luksus... Nie chce mi sie wierzyć, że sklepy o dużych obrotach zawsze wyrabiaja plan miesięczny? Dajmy na to w kwietniu plan wyrobił tylko jeden sklep i to nie z Warszawy, a nawet jak nasprzedajesz butów za 30000 netto to przy tym premiowaniu po odliczeniu podatku masz
niecałe 400 zł do ręki! Poważnie? 1470 plus 400 premii indywidualnej to taki rarytas? A lajkuja to te osoby co nie są z matematyką na bakier... Pracuje na tyle długo,czytam maile i widzę jak wyglądają wyniki w regionie... Skoro to taki dobry pracodawca to czemu nie tylko nowe osoby ale też ludzie którzy długo tu pracują zwalniają sie na potęgę? Człowiek po to idzie do pracy żeby zarobić i za to godnie żyć. Ja i koleżanka mamy w wolne dni dodatkowe prace... gdyby nie chcialo mi się pracować to bym tego nie robiła. Sprzedawcą jestem dobrym. Pokaż mi sklep , ktory co miesiąc wyrabia plan miesięczny? Gdzie wszyscy mają co miesiac te 2500? Chętnie sie przeniosę.A dodajmy że premia jest na umowie zlecenie i do niczego ci sie nie liczy... Lepiej nie chorować tyle ci powiem...
13
ja 2017-09-12 11:28
Teraz to już jest tylko umowa zlecenie. Nie ma umowy o pracę. Wszystko przez taką rotację osób. dziewczyny przychodzą i odchodzą. i pracodawca za duże koszty ponosił. wiec wprowadził umowę zlecenie. To na pewno zachęci nowe osoby:)
ten krok pokazuje na czym pracodawcy zależy. woli wprowadzić umowy smieciowe zamiast poprawić sytuację w firmie i sprawić by nikt nie chciał odchodzić. Te wszystkie zwolnienia i odejścia dobrych dziewczyn o czymś świadczą.
14
op. 2017-09-12 11:33
sklep wysokoobrotowy wyrobi plan może raz lub dwa razy w roku bo plany są tak wysokie (celowo) ze nie da się. I niech tu nikt nie pisze ze sklep nie wyrabia bo dziewczyny się nie starają! To wszystko jest ustawiane celowo i wszystko dokładnie przemyślane. no i oczywiście zadnych szkoleń! kompletnie nic. sama się uczysz wszystkiego albo jak juz umiesz to szkolisz nowe. tak to wygląda.
12
Zuza 2017-09-12 11:58
Są umowy o pracę, ale tylko dla naprawdę stałych pracowników. Wiele osób przychodzi i odchodzi, bo po prostu pracuje wielu studentów, którym odpowiada ta forma zatrudnienia i elastyczny grafik, więc może to nie jest miejsce dla kogoś kto szuka dożywotniej pracy na umowę o pracę, ale dla studentów jak najbardziej dobra opcja i zarobki też nie są złe jak na ten rodzaj pracy
mhm 2017-09-12 12:29
jak dla mnie to w każdej firmie znajdą się jakieś minusy i ludzie, którzy będą ją hejtować na potęgę, więc podchodźmy to wszystkiego z rozsądkiem
cypisek 2017-09-12 13:22
Ja wiem jak to wygląda... same się wszystkiego uczyłysmy:D A o planach mam dokładnie takie samo zdanie... i to jeszcze netto :/
5
pejczi 2017-09-13 11:49
A myślisz, że jak idziesz na sprzedawcę do innych sklepów to robią Ci specjalistyczne szkolenie z metod sprzedaży? Pierwsze słyszę. Owszem są szkolenia, ale ogólne nt. produktów, polityki firmy, zadań itp. :)
studentka 2017-09-13 13:32
pracuje od lipca w Krakowie, bo zaczynam studia i w pierwszym momencie miałam pracować tylko przez wakacje, ale zostanę chyba dłużej, bo kasa zawsze się przyda, a grafik mogę sobie dopasowywać według potrzeb. Z naszym kierownikiem w każdej kwestii można się dogadać, więc jeśli nic się nie zmieni to zostanę
2
Vaness 2017-09-13 15:50
Praca nie jest zła. Nie ma siedzenia na zapleczu i obijania się. Przy klientach trzeba cały czas skakać, a jest też wiele innych zadań do wykonania, ale normalny, zorganizowany człowiek jest w stanie sobie z tym wszystkim poradzić. Wypłaty są różne, raz lepsze raz gorsze, ale tragedii nigdy nie ma
pantofelek 2017-09-14 08:32
Fajna firma, można całkiem przyzwoicie zarobić, polecam
Polaina 2017-09-14 11:30
ja pracowałam w dwóch sklepach Wojasa i różnica była dość spora. W jednym miałam kierownika do rany przyłóż, a w drugim totalnie na odwrót. Dlatego nie ma reguły. Myślę, że i w tych pozytywnych komentarzach i tych negatywnych jest ziarnko prawdy, ale nie można wrzucać wszystkich do jednego worka.
Polaina 2017-09-14 11:31
ja pracowałam w dwóch sklepach Wojasa i różnica była dość spora. W jednym miałam kierownika do rany przyłóż, a w drugim totalnie na odwrót. Dlatego nie ma reguły. Myślę, że i w tych pozytywnych komentarzach i tych negatywnych jest ziarnko prawdy, ale nie można wrzucać wszystkich do jednego worka.
Eqwl 2017-09-14 14:59
no właśnie, nic nie jest czarne albo białe. Myślę, że wiele złego można powiedzieć o Wojasie, ale plusów też nie brakuje
czekanienapremie 2017-09-15 08:09
Firma kolejny miesiąc z rzędu spóźnia się z wypłatą należnych pracownikom premii.
Pieniądze wg umowy powinny być na koncie 14 dnia każdego miesiąca, dziś mamy 15, a kasy jak nie było, tak nie ma. Bezsensowne raporty należy robić co do minuty, a o pieniądzach chyba ktoś zapomniał.
Jest to skandaliczne - umowa jest obustronna (!!!) więc firma powinna wywiązywać się z tego co z nami zawarła.
2
Lunma 2017-09-15 12:25
jeden dzień to jeszcze nie tragedia, ale jak najbardziej Cię rozumiem. Jest jakaś informacja od Wojasa w tej sprawie??
Pola 2017-09-15 14:37
ja raz miałam taką sytuację, że premia była z opóźnieniem - chyba jakieś 4 dni, ale przeprosili i później już taka sytuacja nigdy nie miała miejsca
Ja 2017-09-18 20:33
Witam.Fakt jeśli masz zgrany zespół i wyrozumialego kiero to na chwilę przymykasz oko na 1460 zł. pensji,mnostwa tabelek,rankingi,i @ok KRS...ktorymi zawala skrzynki @...pracujemy pod presja...taka prawda...ale każdy boi się Odezwać by utrzymać pracę.to czego dowiedziałam się Przypadkiem O sytuacjach w firmie podlega pod mobing.
2
Dupa a nie nick 2017-09-19 01:16
zatrudniając się w firmie nie wiedziałaś ile dostaniesz na rękę ? Przyszła wypłata i obudziłaś się z ręką w nocniku :D k...wolne żarty .Ktoś Cię trzyma na siłę ? Nie odpowiadają Ci zarobki to się zwolnij .Proste ,uważasz,że pracujesz pod presją ? to się zwolnij :D Każdy boi się odezwać ,by utrzymać pracę ? za te 1460 zł ? ZLITUJ SIĘ ....PRACY OD GROMA nie rozumiem po co się męczyć ...i swój żal wylewać na forum :D
Zostaw swoją opinię o Wojas Trade - Nowy Targ
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wojas Trade