logo Wojas Trade

Wojas Trade

Nowy Targ

Opinie o Wojas Trade

abc 2017-03-16 10:28
Wojas to jedna wielka porażka a nie firma.... Najgorsze miejsce w którym pracowałam. Obowiązków i wymagań co nie miara a płaca marna!!!! Nie polecam nikomu. Ludzie uciekajcie z wojasa niech sam stanie i obsługuje klientów
11
obserwator 2017-03-16 10:45
Efektywnosc poważna sprawa.niektorzy sa bezczelni i nie robią paragonów na pojedyncze produkty tylko zbieraja sobie jak najwiecej a potem ciach i efektywnosc wzrasta.to sie nazywa cwaniactwo.
6
Kuba 2017-03-16 11:30
Takie kombinowanie na dłuższą metę nie pomoże...widać z daleka że sklepy, które z przeciętnych wyników nagle mają efektywność na poziomie 2,5 nie uzyskały tego uczciwą sprzedażą. Ciekawe kiedy kierownictwo do tego dojdzie. Rozumiem sklepy, które robią co mogą, żeby poprawić wyniki, od tego zależy, czy zabiorą im premię. Szkoda tylko, że wymagane są wskaźniki za wszelką cenę. Pani koordynator nie interesuje się sposobem tylko efektami. Stanowisko i osoba z kosmosu. Nie wyobrażam sobie dalszej współpracy.
9
Alicja 2017-03-16 11:46
@Kuba co masz na myśli mówiąc, że nie uzyskały tego uczciwą sprzedażą?
Patrycja 2017-03-16 14:46
spróbuj przedzwonić albo najlepiej idź do salonu bo tam pewnie miałaś udać się na rozmowę i powiedz co ci się stało i czy da się rozmowę na inny dzień przełożyć. przynajmniej będą widzieć, że ci zależy
sonia 2017-03-17 13:25
a wy sie jakos do rozmowy kwalifikacyjnej przygotowujecie czy idziecie na totalnym spontanie?
Alicja 2017-03-17 13:44
@sonia dobrze jest przed rozmową kwalifikacyjną przeczytać informacje na temat firmy, do której się aplikuje. Zachęcam również do przeczytania artykułu na blogu Gowork http://www.praca.blog.gowork.pl/3-wskazowki-ktore-pozwola-lepiej-wypasc-na-rozmowie-kwalifikacyjnej/ Może będzie to dla Ciebie pomocne!
Kaja 2017-03-17 14:05
W jaki sposób są liczone premie? Może mi ktoś po krótce opisać system
inga 2017-03-17 15:03
czy wiecie czy ogłoszenie do galerii pomorskiej jest dalej aktualne? bo mi koleżanka mówiła, że tam kogoś szukają, ale nie potrafię znaleźć tego ogłoszenia
K@rin 2017-03-17 23:31
Nie polecam pracy w tej firmie, wymagań co nie miara a płaca wręcz odwrotna. Jeszcze straszą ze premie zabiorą jak będziecie mieli za mały średni paragon
5
Misia 2017-03-18 08:35
Pani Ch. polecam skupienie się na swoim regionie, po co robić sobie wstyd na całą Polskę?
9
Sprzedawcxx 2017-03-18 12:16
Misia masz rację. Maile od tej pani to już codzienność i to tylko kolejne pretensje. Wazniejsza dla niej jest efektywność i skuteczność niż realna sprzedaż, chce się popisać przed szefostwem
4
Wojasy 2017-03-18 21:42
Pracowałam w Wojasie ponad rok w tzw. sklepie wysokoobrotowym z sześcioma etatami. Od kilku miesięcy mam inną pracę, i już zupełnie na chłodno bez zbędnych emocji przekażę moją opinię na temat tej firmy.
Pieniądze:
Najniższa krajowa + premia. Premia za moją sprzedaż miesięcznie wahała się między 200-300 zł. Pięć razy w ciągu roku udało się nam osiągnąć 100% planu sprzedaży i wtedy miałam 400-500 zł do wypłaty. Czyli w miesiącu bez 100% planu miałam 1600-1700 zł na rękę, a w tych pięciu miesiącach z 100% planem 1800-1900 zł.
Ludzie:
Kierowniczka salonu bardzo profesjonalna. Od razu określiła jasne reguły. Plany mamy wyrabiać po równo, jak trzeba to sprzedawać na koleżanki ze słabszymi wynikami. Nie ma mowy o wyścigu szczurów.
Ma się nam dobrze ze sobą pracować a dobra atmosfera między koleżankami to podstawa.
Tylko że... to wbrew polityce firmy. Firmie zależy na tym żeby dziewczyny się biły o klientów, pokazywały sobie nawzajem która jest lepszym sprzedawcą. Po trupach do planu to mokry sen Wojasa. Kierowniczka salonu któregoś dnia dała sobie spokój z Wojasem i odeszła do firmy z bardziej ludzkim podejściem do pracowników - nie żałuje do dziś.
Kierownicy regionalni (poznałam dwoje). ŁŚ to cham, gbur i prostak. Pracowników traktował jak podludzi. Docinki, wulgarne odzywki to był jego sposób na sianie postrachu, ponieważ na szacunek nie miał szans zasłużyć u nikogo ze swoim przerośniętym ego. Karma do niego pięknie wróciła kiedy został bezceremonialnie zwolniony przez telefon z dnia na dzień. Dla wielu osób była to bardzo miła nowina.
Na jego miejsce wskoczyła obecna regionalna BT, która na początku wydawała się w porządku. Niestety z czasem okazało się że mentalnie pozostała na swoim poprzednim stanowisku zwykłej kierowniczki. Sianie i wysłuchiwanie plotek, afery szpiegowskie, zwolnienia "bo tak", podkładanie nóg każdemu komu się tylko da, to jej główne zajęcia. Jakby ktoś myślał że kierownik regionalny jest od tego żeby pomagać w uzyskaniu lepszych wyników sprzedażowych to wyprowadzam z błędu. Kierownik regionalny jest od tego żeby szukać okazji do nagany lub dyscyplinarki. Niech nikogo nie zmyli fakt że jest miła na wizytach.
Praca jest bardzo stresująca. Ciągle trzeba się bać czy nie przyjdzie tajemniczy klient, czy akurat nie trafi się ciotka-kuzyna-wujka Wojasów i nie szepnie słówko o złej obsłudze. Czy zdążysz każdego odpowiednio obsłużyć. Czy uda się sprzedać coś dodatkowego bo EFEKTYWNOŚĆ to świętość. Czy nie wejdzie zbyt dużo oglądaczy i nie zaniży SKUTECZNOŚCI. Musisz się tłumaczyć dlaczego ludzie chcą lub nie chcą kupować butów i środków (a najlepiej czytać im w myślach). Jak jakiś klient napisze maila z jakąś skargą to nikt nawet nie pomyśli o tym żeby sprawę wyjaśnić, tylko od razu jest zakładane że tak było i straszą zwolnieniami dyscyplinarnymi lub naganą. Z czasem każde dziwne zachowanie klienta jest powodem do strachu że to właśnie dziś jest dzień kiedy się komuś nie spodobałaś i dostaniesz naganę...
Żeby na koniec miesiąca mieć dobrą efektywność musiałam kupować za własne pieniądze sznurówki lub nie dawać paragonów tym klientom co kupowali pojedyncze środki .
Nie ma żadnych profesjonalnych szkoleń sprzedażowych, wiesz tyle ile inne dziewczyny ci powiedzą. Klientom wciska się kity na temat butów ponieważ nie ma żadnych materiałów informacyjnych na temat skór, produkcji itd. Ogólnie pracy w Wojasie nie polecam i życzę wszystkim pracownikom żeby ktoś tam wreszcie zrobił porządek. Największa szkoda że to jest polska firma a tak niewiele dobrego można o niej powiedzieć :(






27
Baśka 2017-03-18 22:55
Jeszcze zapomniałaś o tym ze pracownicy muszą oddawać kasę za kradzieże i braki z inwentaryzacji. Firma nie zainwestuje w bramki bo za dużo kasy to kosztuje, a pracownicy i tak kasę oddadzą. Co zarobi się na 100% planu to często trzeba oddać. Teraz jeszcze wymyślają konkursy na efektywność i skuteczność. Najgorszy sklep będzie miał zabrana premie, bo przecież to wina sprzedawców ze sredni paragon jest niski
18
Tośka 2017-03-19 10:02
W tej firmie naprawdę nie ma nic, co mogłoby zachęcić potencjalnych pracowników lub zatrzymać obecnych w pracy. Atmosfera dobra, ale góra robi wszystko, żeby to zmienić. Pieniądze marne, bo co znaczy premia, kiedy w każdej chwili możesz ją stracić? Pracujesz cały miesiąc nie wiedząc ile zarobisz, a za najniższą krajową nie da się utrzymać. Nie stać nas na buty, które sprzedajemy. Zniżek pracowniczych nie ma, nie mówiąc już o butach. Warunki socjalne żadne. Nawet na wodę im szkoda. Motywacji też nic. Konkursy są, ok. Tylko wyniki z góry przesądzone. Głupi się domyśli, że wygrają te lepsze sklepy, a przynajmniej mają największą szansę. Jak można wprowadzić w życie konkurs, który zakłada odebranie premii najgorszemu sklepowi? Gratuluję pomysłowości, teraz widzimy jakie podejście macie do swoich pracowników. Wydaje mi się, że najlepszy pracownik, to pracownik doceniony, zadowolony z warunków pracy. Tutaj jesteśmy niewolnikami bez własnego życia, doświadczenia i rozumu. Nie ma w wojasie osoby, która pracuje bo chce. Nie mają wyjścia. Zmiana pracy jest zbyt ryzykowna, ale widać po komentarzach, że cierpliwość się kończy.
18
wojaska 2017-03-19 10:22
Wojas sie rozwija, a w pracy coraz gorzej. Doszło zatrudninie przez urząd , gdzie nowy, byle jaki pracownik z możliwym dofinansowniem jest bardziej opłacalny dla firmy. Tylko że ciagle ktoś odchodzi a praca z nowymi na sklepie to dla każdego podwójny wysiłek bo trzeba pomagac i uczyć. My, starzy, doświadczeni sprzedawcy jestesmy niedoceniani. Stażowe nagle zniknęło, bez slowa kazali podpisać nowy regulamin i tyle.
17
Tomas 2017-03-19 13:02
Kordynator myśli ze jak będzie pisała co chwile maile ze skuteczność jest niska i ze sklep czy region ma coś zrobić to sprzedaż wzrośnie. Tylko co? Chyba w takiej sytuacji sprzedawca musi coś kupić i to najlepiej kilka rzeczy żeby efektywności nie obniżyć, klienta do zakupu się nie zmusi
11
Szaroburekotki 2017-03-19 18:41
Pracuję w firmie ponad trzy lata. Z perspektywy mogę powiedzieć, że jest lepiej niż było. Co do odbierania premii faktycznie jest to demotywacja, bo nikogo nie cieszy wyrobiony plan tylko każdy patrzy na efektywność, a z nią bywa różnie. Nie mogę narzekać na regionalnego, bo to bardzo w porządku osoba, jest wymagająca, ale jak czytam opinie innych osób to trudno mi uwierzyć, że pracownicy godzą się na takie traktowanie w innych regionach. Pani dyrektor, która odeszła to była jedyna osoba, która stała po stronie pracowników. Posypią sie wypowiedzenia końcem marca to na pewno.
11
tosia 2017-03-20 10:07
jakich pytan moge sie na rozmowie spodziewac? zadzwonili do mnie i to w sumie moja pierwsza rozmowa o prace w zyciu wiec sie troche denerwuje
Alicja 2017-03-20 10:49
@Szaroburekotki, podsumowując dla kogo polecasz pracę w Wojas Trade?
alicja 2017-03-20 12:21
A ile tak czekałyście aż ktoś was na rozmowę zaprosił? U mnie minęły trzy dni, a telefon jak milczał tak milczy.
Tomas 2017-03-20 12:22
Pracuje w firmie od ponad roku i tez na warunki do tej pory nie można było narzekać. Od czasu do czasu udaje się wyrobić 100% premii więc wypłata jest zadowalająca, zawsze jest to duża motywacja. Na RKS tez nie mogę narzekać bo pomimo, że dużo wymaga to nigdy nie zapomina o szacunku do pracownika. Oby zwolnienie Pani dyrektor było ostatnią złą decyzją centrali, bo szkoda by mi było zmieniać pracę
3
Alicja 2017-03-20 13:29
@Tomas, a na jakim stanowisku jesteś zatrudniony?
Marta 2017-03-20 14:44
Najgorszą decyzją było zastąpienie Pani dyrektor przez A. Ch. Czy oni nie widzą, chociażby w jaki sposób ona pisze wiadomosci? Zero kultury, szacunku, progesjonalizmu. Wiedzą i doswiadczeniem też nie może się pochwalić, tragedia.
10
halo 2017-03-21 12:24
W wojasie pracowalam 4 lata, od sprzedawcy po kierownika salonu. Minął raptem miesiąc odkąd odeszłam i uważam, że była to najlepsza decyzja w moim życiu. Sama dziwie się jak mogłam wytrzymać tam tyle czasu. Praca jest stresująca, wymagają nie wiadomo czego za psie pieniądze. NIE polecam!!!
8
Alicja 2017-03-21 12:37
@halo, a po jakim czasie udało Ci się zostać kierownikiem salonu?
:) 2017-03-21 20:24
Teraz Dyrekcja w Firmie jest przynajmniej na tym samym poziomie... totalne dno, że ale jak głupek Maciuś na niczym się nie zna to dobrał sobie równą sobie Agusie.
8
aaaaa 2017-03-21 20:35
To prawda... tak ja sobie wyChodowali przez te wszystkie lata, że wchodzi im w du.. bez mydła. Dla kasy zrobi wszystko i nie ma żadnych zasad. Nawet jak coś mówi to wystarczy, że głupek pieniążkami jej pomacha przed oczami i już tańczy jak jej grają. Jak ma ludzi szanować jak ona siebie nie szanuje. Materialistka bez żadnych zasad i wartości, która wykorzystuje ludzi na maxa, żeby tylko za nią jej zadania robili a później tak doceni, że aż nie uniesiecie... Nie dajcie się chciała to niech zapier....!!!
10
cała prawda 2017-03-21 20:47
Przestańcie pisać o tych rozmowach i jakieś super opinie bo to jest nieprawda. Pracuje się w tej formie coraz gorzej a zarobki coraz niższe. Wymagania względem pracowników coraz większe a ludzie z dnia na dzień już nie mają żadnej motywacyji. Gdzie jest stazowe? Raz i koniec. To jubileuszowe niech sobie A. CH i M. W wzajemnie wsadza. Kto tego doczeka jakas kpina. A plany tak zawyzane, żeby tylko premia się nie podwoiła. Wojas nie powinien zmieniać nazwy na Wojas S. A. tylko Dziad S. A. Jak rządził start Wojas i normalna dyrekcja np. P. Adam K. to było całkiem inaczej... Szkoda tyle lat pracy Ojca, żeby teraz gowniarz tak wszystko zniszczył...
11
Aaa 2017-03-21 23:38
Pana Adama zawsze będę wspominać z ogromną sympatią. Człowiek mega inteligentny i na poziomie, a przede wszystkim szanujący pracowników. A jubileuszowe? Niecałe 500 zl za 4 lata pracy, kpina...
5
czajka 2017-03-22 10:29
czy teraz we wrocku beda jakis nowy salon otwierac/
Alicja 2017-03-22 10:33
@czajka, lokalizację wszystkich sklepów firmowych Wojas Trade możesz znaleźć na stronie internetowej firmy - https://wojas.pl/sklepy A gdzie słyszałeś, że będzie otwierał się kolejny salon?
zakrecona 2017-03-22 13:24
rozmową nie ma co się stresować, padają normalne pytanie o doświadczenie, dojazd, czy osoba studiuje itd. da się na te pytania bez większego trudu odpowiedzieć
pracownica 2017-03-22 18:01
hej wszystkim,
Odkąd jest Pani Ch, nie jest kolorowo to fakt.. robi się coraz gorzej, bo jak ktoś wcześniej wspomniał kokosów nie było, ale jakoś nie było tyle wiadomości, straszenia, a teraz.. Ale słuchajcie wszyscy w tym pracujemy. Powinniśmy być jednością, bo wszyscy w tym siedzimy. Ci którzy muszą pracować bedą i nie zwolnią się tak po prostu bo P. CH. straszy zabraniem premii. Zabierze to trudno i co zrobi taka osoba, która nie może zostać bez pracy? Nie zwolni się. Chyba,że ktoś przekroczy pewne granice, poniży albo zacznie się mobbing.. Zadziwia mnie pisanie na forum, że jakiś sklep nie działa prawidłowo nie nabija paragonów tylko czeka na koniec dnia.. Ten kto jest cwaniakiem zawsze znajdzie jakieś nie uczciwe rozwiązanie... i tak w końcu wpadnie, noga się powinie i będzie miał przerąbane... zostawmy to dla siebie bo tak naprawde pisząc takie rzeczy wszystkie sklepy będą sprawdzane i wymyślą jakieś sprawdzania nas, albo będziemy cały czas na kamerze. Sami podsuwacie im pomysły i czerwone światełko że trzeba nas jeszcze bardziej sprawdzać i pilnować. Jeśli widzicie,że w waszym sklepie ktoś tak robi to zgłoście to regionalnemu a nie pisać tu bo nikt nie będzie widział kto nakapował. Jest duzo salonów, gdzie pracują uczciwie na efektywność bo o skuteczności nie mogę mówić bo uważam że nie zmusimy ludzi do kupna butów..a przez takie osoby które piszą takie rzeczy na forum sklepy będą mieć przekichane.. Przecież góra na pewno czyta wszystkie komentarze...
samosia 2017-03-22 20:04
kto pracuje uczciwie nie musi sie bać ,że ktoś bedzie sprawdzał sklepy.
4
Mam w nosie :) 2017-03-22 20:51
Ty chyba z choinki się urwałaś jeśli uważasz, że sklepy nie są sprawdzane.Sprawdzany jest każdy Rabat Urodzinowy,czy zwrot zwłaszcza na przełomach miesiąca.Gdy coś jest nie halo to trzeba pisać wyjaśnienia.Paragonów na środki mogą co najwyżej próbować nie wystawiać salony bez kamer,ryzykując kary od skarbówki i dyscyplinarkę.Reszta chyba jest świadoma,że Wielki Brat patrzy zwłaszcza pod wieczór ;-)
2
xyz 2017-03-22 21:19
Te komentarze piszą podstawieni przez ta pseudo firmę ludzie po to żeby zakamuflować PRAWDĘ która piszą pracownicy!!!!! Nie dajcie sie oszukać. Wojas to potężny wyzysk, złodziejstwo w biały dzień i patologia totalna. Dziwie sie ze do tej pory PIP ani zadna inna instytucja nie dobrała sie do szmat tej mafii nowotarskiej.... Nawet wrogowi nie życzę takiej męki i udręki jaka tam jest...ZŁODZIEJE I WYZYSKIWACZE !!!!
3
Andżi 2017-03-22 22:06
Nie ma już Wojas Trade tylko jest Wojas S.A
Pracownik 2017-03-22 22:55
Ciekawe kogo nasza szanowna dyrekcja wybrała nam na Regionalnego Kierownika, który ma zastąpić A. Ch?
2
Sikorka 2017-03-23 12:09
Skoro oferta gdzies wisi to powinna byc dalej aktualna ;) Nie zaszkodzi tez przejsc sie do salonu i zlozyc cv
aga 2017-03-23 13:51
ja wiem, ze bielsko to nie jest jakas metropolia, ale wiecie moze do ktorej z naszych dwoch galerii kogos do salonu szukaja?
Sasanka 2017-03-23 23:01
Co beda sprawdzać? Przecie to sama ACh kazała tak robić, teraz nagle nie wolno? Sama uczyła oszukiwać wiec dlaczego tego robić nie mogę?
7
Justyna 2017-03-24 11:47
Jest taka opcja zeby tylko w salonie pracowac w okresie wakacyjnym? Jeszcze do konca semestru kawalek, ale tak wolę się za wczasu upewnić bo fajnie by było coś przez wakacje zarobić, a nie tylko siedzieć i się nudzić.
Wwwww 2017-03-25 09:51
Opinia że pracownicy narażają się na mandat, naganę a nawet dyscyplinarne zwolnienie za nie wydanie paragonu za pojedynczy środek z powodu CWANIACTWA jest moim zdaniem mega niesprawiedliwa. Fakt że pracownik jest narażony na utratę wypracowanej przez siebie premii z powodu SPRZEDAŻY(!!!) pojedynczego towaru firmy Wojas jest dopiero niesprawiedliwy. Psychoza związana z tymi wydumanymi wskaźnikami jest tak silna że , tak jak ktoś wyżej pisał, ludzie są w stanie własne(!) zarobione pieniądze wydawać na głupie środki żeby im wskaźnik nie spadł bo wtedy mogą nie dostać wypracowanej przez siebie premii, że nie wspomnę o straszeniu zwolnieniem za nieefektywną sprzedaż. Najlepsze jest to że firma ma klientów za półmózgów którym "da się" wcisnąć wszystko. Prosimy trzeźwo myślących klientów o nie kupowanie w Wojasie - do sznurówek NAPRAWDĘ potrzebne są jeszcze pachnące wkładki i czyścik!
To też prawda że KRS wiedzą o tych paragonach, kupowaniu ze swoich pieniędzy środków itd. tylko że im najbardziej zależy na poklepaniu po główce przez Górę, więc co im tam że ktoś dostanie karę. .. ważne że nie zaniża wskaźników regionu ....


6
matylda 2017-03-26 11:48
Oj to jest prawda z ta efektywnoscia...pod kazdym wzgledem...kto byl cwanszy ten sobie radzil, ale nie uwazam zeby firma na tym zarabiala, raczej to wychodzi na 0. Poza tym uwazam ze takie wciskanie klientom nachalnie dodatkow to juz czasami bywa zenujace juz nawet nie dla sprzedawcy tylko dla klienta. Ile ten biedny czlowiek sie naslucha czasami juz wezmie bo wezmie dla swietego spokoju albo sie wkurw...jak sprzedawca jest wyjatkowy nachalny i atmosfera na " do widzenia" mocno zgestnieje. Wynik 2,0 efektywnosc to jest przerost formy nad trescia. Ok, mozna miec taki wynik pod warunkiem ze ma sie zdolnych ludzi, wyszkolonych a tu jest problem bo pracownicy zmieniac sie potrafia z dnia na dzien a i szkolic nie bardzo jest komu i jak. Slabo to wyglada. Mozna, ale niecodziennie. Ja nigdy w zadnej firmie nie doswiadczylam takiego cwaniactwa jak tu. Ale jak jest tak ogromny nacisk to ludzie beda kombinowac poczawszy od ef a na bonach konczac. Swoja droga dawanie bonow swiatecznych na buty zamiast gotowki - no na litosc boska...I ten powszechny nielad, na zapleczu, na polkach, na komputerze, w komunikatach. Prace mozna polecic dla ludzi o mocnych nerwach, na pewno nie dla poukladanych pedantow bo ich na dzien dobry szlag trafi ;) a czesto pracuja Ci co maja wyj......jaja i dlatego taka a nie inna jest wojasowa rzeczywistosc, a Ci ktorzy sa naprawde pracowici i wartosciowi pracuja juz gdzie indziej...pozdrawiam mroweczki :) i pamietajcie: Efektywnosc musi byc zrobiona...nie wazne jak i czy do konca uczciwie!
4
luiza 2017-03-27 12:12
wydaje mi sie, ze szukaja kogos do sfery
kamila 2017-03-27 13:30
czy doświadczenie na podobnym stanowisku jest wymagane? wcześniej nie pracowałam w salonie tylko na kasie w sklepie, a dostałam się na rozmowę i nie wiem czy mam jakieś szanse
Alicja 2017-03-27 13:43
@kamila, a rozmowę już odbyłaś czy dopiero jest przed Tobą?
daria 2017-03-27 15:11
Do Auchana na Krzykach kogoś potrzebowali, ale całkowitej pewności nie mam czy dalej kogoś potrzebują
Zybi1478 2017-03-27 16:23
Gdzie mogę złożyć skargę jako pracownik sklepu Wojas, na moją Panią kierownik ? Macie @ ?
Zostaw swoją opinię o Wojas Trade - Nowy Targ
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wojas Trade