logo Wojas Trade

Wojas Trade

Nowy Targ

Opinie o Wojas Trade

Wkurzona 2017-05-16 08:08
No właśnie Drogie Koleżanki, Drodzy Koledzy , gdzie jest premia? Czy u Was też pusto na koncie ?
5
Alicja 2017-05-16 09:17
@Cały Etat w swoim komentarzu piszesz m.in. o tym, że pracownicy Wojas zaczynają bać się przychodzić do pracy. Wspominasz również o braku szacunku dla pracownika. Co masz konkretnie na myśli? Czy piszesz o jakiejś konkretnej sytuacji?
@Zwalniam się piszesz, że system pracy w firmie nie jest dobry. Dlaczego tak uważasz? Co więcej możesz powiedzieć w tym temacie?
:9 2017-05-16 10:42
Gdzie jest premia ja się pytam ???
10
syndromsztokholmski 2017-05-16 11:20
Przez nieodpłatne przerwy to my pracujemy półtora dnia dłużej w miesiącu! A góra ma nas szeroko i głęboko, my nędzne robaki mamy im hajs generować... A premii jak nie było tak nie ma. Serio, przy tak slabych zarobkach każdy grosz sie liczy. Wez tu oplac mieszkanie, karte miejską, rachunki, jak ktoś ci ucina 300 zl z budżetu,twoje ciężko wypracowane pieniądze! To się nazywa KRADZIEŻ!
4
monika 2017-05-16 11:32
Czy osoba z zerowym doświadczeniem zawodowym może się starać o przyjęcie do salonu?
1
WesoloMi 2017-05-16 11:36
Tak, spokojnie. Ostatnio zatrudniają takich kierowników także sprzedawcę Tymbardziej . Próbuj :)
Alicja 2017-05-16 11:44
@syndromsztokholmski czy w firmie Wojas na stanowisku - sprzedawca przerwy są nieodpłatne? Ile pracownikowi należy się czasu przerw w ciągu dnia?
Mania 2017-05-16 12:20
Jeśli pracujemy więcej niż 8 h mamy obowiązkową wg.regulaminu przerwę niepłatną trwającą 1h. Możemy wtedy iść na obiad(jeśli kogoś stać) a najczęściej siedzimy na magazynie wśród kartonów z kanapką :-)
8
pytanko 2017-05-16 12:58
Az sie zasmialam, jest tak jak piszesz. Nikt w tej firmie raczej nie chadza na obiady . O tyle dobrze, ze można wyjsc na zaplecze, nogi odpoczna. Koleżanki juz dorobily sie zylakow, tylko czekac az mi sie zaczna robic. I gdzie jest premia?? Bedzie, tylko kiedy...
3
donia 2017-05-16 13:32
na wstepie najczęściej dostaje się umowę na okres próbny, potem druga może być już na czas nieokreślony ale też nie musi. mogą ci dać umowę np. na rok, a za rok już raczej podpisujesz umówę na czas nieokreślony
Lala 2017-05-16 17:32
Jak zrobić sobie godzinę przerwy jeśli w pracy są dwie osoby? Przecież jedna nie może zostac sama na sklepie. Tak naprawdę ta godzina to wielka lipa.
7
Cały Etat 2017-05-16 20:42
Dzień dobry,
Tak jak wcześniej wspomniałam pracownicy zaczynaja się bać chodzić do pracy. A dlaczego ? Ponieważ obecna sytuacja w Firmie chociaż by PREMIA do 15 każdego miesiąca, a pracownik dostaje 16. Może to śmieszne aaaale każdy pracuje dla pieniędzy bo ma swoje rachunki. Druga sprawa od dłuższego czasu w Firmie trzeba się tłumaczyć chociaż by z tego dlaczego w Salonie jest słaba sprzedaż i wskaźniki. Aaa No dlatego ze klienci zaczynaja kupować towar przez internet, i taka niestety jest prawda. Aaa dlaczego ?? Ponieważ maja możliwość zwrotu. Klienci mówią o tym głośno " dziękuje Panu, dziękuje Pani ale zakupie towar przez Internet". Są w Firmie niestety duże niedociągnięcia, i nie są one związane z pracownikami (bo tak jak wcześniej było napisane "przychodzimy zarobić" ) BRAK SZACUNKU DLA PRACOWNIKA podstawowa kwestia - w której firmie pracownik nie miał możliwości kontaktu z Prezesem Firmy ? ? ? Czy ktoś kiedykolwiek miał okazje porozmawiać ? Aaaaa no chyba nie koniecznie. Została zwolniona Pani I.S dlaczego ? Bo mówiła co myśli ? Bo jak potrzeba było powiedzieć pracownikowi słuchaj popracuj nad tym bo warto to pracownik wiedział ze nie jest to czepianie się o byle co tylko jednak ma racje ? Bo miała racje! ! ! Aaa teraz co jest ? Jedna wielka porażka. Dlaczego nie pracuje A.S ? Co zły był ? Nie miał pojęcia o tym co należy do jego obowiązków ? Aaaa No miał pojęcie. Dlaczego nie pracuje Pani M.Z ??? Ci ludzie potrafili małym gestem pokazać SZUNUJEMY PRACOWNIKÓW. Zapytacie jak pokazywali ? Co robili ?? Aaaaa chciaz życzenia wysyłane na Polskę. Aa teraz ? Teraz to nikt nie powie nawet Dziękuje, nikt nie powie "super" "dajesz radę" , "popracuj bo stać Cię na więcej" aaaaa co ważne nie masz już na kim polegać. W tej chwili ja nie wiem na kim mogę polegać. Napisac meila do Prezesa ? I co mi to da "marnemu pracownikowi" który przecież musi robić za dwoje a nawet i za troje.
Napisze meila i co ? Pan Prezes pomoże Nam Pracownikom ? Teraz jest za późno, mleko się rozlało.
Jako pracownik który na prawdę lubił swoją prace do tej pory muszę Wam Kochani z przykrością powiedzieć ze dziś to łzy się polały. Tak niestety się polały bo światło w tunelu zgasło i wątpię żeby się zapaliło.
Życzę każdemu z całego serca aby w Życiu stawiać jako pierwsze przede wszystkim SIEBIE, tutaj nie warto już dawać nawet minimalnej chceci bo nie ma dla kogo, a prędzej czy później i tak wszędzie będzie WSZYSTKO NOWE
15
Alicja 2017-05-17 09:20
@Cały Etat dziękujemy za tak szczegółową ocenę. W komentarzu wspominasz m.in. o tym, że od jakiegoś czasu pracownicy muszą tłumaczyć się przełożonemu z niskiej liczby sprzedaży. Według Ciebie dzieje się tak, ponieważ coraz więcej klientów kupuje przez internet, ponieważ mają możliwość zwrotu. Czy kupując stacjonarnie nie ma możliwości zwrotu zakupionego towaru? Może napiszesz również co w takim razie w pierwszej kolejności zmieniłabyś w firmie Wojas?
1
Colalola 2017-05-17 10:13
Serio? Jeśli firma Wojas chce wiedzieć co myślą i jakie pomysły mają pracownicy, to niech zrobi na ten temat anonimową ankietę. A może chodzi o to, że tu na forum mamy podrzucić jakieś gotowe rozwiązania, z których skorzystają, a zasługa pójdzie dla wyżej postawionych? Śmieszne.
2
Sophie 2017-05-17 13:28
Zadzwon do rekrutera i siie zapytaj czy mozecie odbyc rozmowe w inny dzien/
Alicja 2017-05-17 13:33
@Colalola nie współpracuję z firmą Wojas. Jestem pracownikiem serwisu GoWork.pl Żeby dowiedzieć się więcej o moim zadaniu, najedź myszką na ikonkę mikrofonu przy moim nicku. Chętnie również poznaje Wasze opinie na temat pracy w tej firmie.
becia 2017-05-18 10:25
złożyłam cv do krokusa już jakiś tydzień temu, a mój telefon nadal milczy.
maja 2017-05-18 11:43
To złóż gdzieś indziej. Zadna strata
1
weronika 2017-05-18 12:01
w jaki spoób są naliczane premie? może mi ktoś opisać system jej naliczania?
Kamila 2017-05-18 14:29
Każdy od czegoś zaczynał i nie miał doświadczenia. Spróbować możesz ;)
Alicja 2017-05-18 14:35
@weronika zastanawiasz się, jak przedstawia się system premiowy. Jakie stanowisko konkretnie Cię interesuje? Z pewnością ogólne warunki różnią się w zależności od obejmowanego stanowiska.
lexi 2017-05-19 11:58
czy wiecie może od kiedy szukają kogoś do salonu w auchanie w piasecznie?
viola 2017-05-19 13:35
wiecie może czy w salonie można załapać się do pracy tylko w okresie wakacyjnym? wtedy każdy chce iść na urlop i może szukają jakiegoś zastępstwa
Zosia 2017-05-19 22:49
Panie Prezesie! Bylo źle ale teraz do czego zostala doprowadzona firma to porażka! Pan siedzisz I Nie grzmisz??? Przecie to sa Pana pieniadze! Moglo byc Tak dobrze! Dobrzy pracownicy juz odeszli... odejda I pieniadze... Ja tez odchodze a titanicowojas tonie
9
Pracuję 2017-05-21 17:49
TO CO SIĘ WYPRAWIA TERAZ DO IDZIE KU UPATKOWI. PANI CHODOWANA NAJPIERW UDAJE DOBRĄ OBIWCUJE ŻE BĘDZIE LEPIEJ NIŻ ZA CZASÓW IRMINY A SAMA WPROWADZIŁA TAKI BAŁAGAN W FIRMIE. PANI PREZESIE PAN OBUDZI SIE I BĘDZIE ZA PÓŹNO, NIE BĘDZIE CZEGO JUŻ NAPRAWIAĆ. FIRMA POZBYWA SIE SAMYCH DOBRYCH PRACOWNIKÓW NA WSZYSTKICH STANOWISKACH. TE PONAD 25 LAT NIE DŁUGO PADNIE Z JEJ RZĄDAMI
5
Szczęśliwa 2017-05-21 20:28
Odeszłam z tego bagna, wyzysku, braku szacunku, z dała od niedorobionej kierowniczki! jestem najszczęśliwsza, szukajcie i jeszcze raz szukajcie nowej pracy a w koncu zaczniecie żyć jak normalni ludzie, bo za lepsze pieniądze mozna znalezc dobre warunki a przede wszystkim poszanowanie od pracodawcy. a firma jak wiadomo długo tak nie pociągnie z powodu złych decyzji i obsadzania ważnych stanowisk byle kim, bez kultury.
7
Alicja 2017-05-22 10:54
@Szczęśliwa piszesz, że pracowałaś w Wojas. Wspominasz, że w firmie panował brak szacunku do pracowników oraz wyzysk. Czy możesz napisać więcej w tym temacie? W jaki sposób przejawiał się według Ciebie wspomniany brak szacunku? Masz na myśli jakąś konkretną sytuację?
Natalia 2017-05-22 14:56
Do M1 w Czeladzi szukają kogoś na pół etatu?
marysia 2017-05-22 15:32
lepiej dostarczyc cv osobiscie czy wyslac mailem? co myslicie
jagoda 2017-05-23 13:30
wydaje mi sie, ze ta oferta jest swieza. a przy ogloszeniu nie ma czasem daty publikacji?
rozbawiona 2017-05-23 16:46
pozdrowienia dla Pani, która wymyślała nową Instrukcję VM :D
7
Nick 2017-05-23 18:08
Weź spróbuj gołębiem wysłać...
1
makrela 2017-05-23 18:11
No, troche taka wolna amerykanka... ale co tam:D
Jon 2017-05-23 18:17
makrela ty tam pracujesz?
Gratulacje!!! 2017-05-23 18:43
Witajcie :)
Dla tych, którzy jeszcze nie mieli okazji poczytać o naszych "empatycznych" koleżankach i kolegach z jakże flagowego sklepu, podaję link poniżej :

http://warszawa.naszemiasto.pl/artykul/starsza-kobieta-zalana-krwia-w-zlotych-tarasach-obsluga,4126016,art,t,id,tm.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=moje-miasto-warszawa&utm_campaign=centrum

Miłej lektury Kochani!

Na każdym kroku widać jak firma Wojas upada, zatrudnia niekompetentne osoby i jeszcze w dodatku z brakiem empatii i ludzkich odruchów. A gdyby taka sytuacja wydarzyła się pod ladą kasową, to też zacierali by ślady?....Wstyd i jedna wielka porażka.
Droga Kierowniczko Salonu Wojas ze Złotych Tarasów jesteś dumna ze swojego cudownego personelu? A może nawet byłaś tego dnia na zmianie? W sumie bym się nie zdziwił/a....
Pani Ch. gratulacje, na każdym kroku widać Twoje cudowne rządy....
Pozdrawiam!
4
Jon 2017-05-23 18:50
dlaczego jest tak źle mówisz o firmę?
Jon2 2017-05-23 19:01
@Jon
Oczywiście, że jest to mowa o firmie. To co u Góry odbija się echem na dole
Jon 2017-05-23 19:08
Szukam pracy. Pomóż?
Wesołek 2017-05-23 21:51
Czy w bielsku dalej kogoś szukają do pracy?
Alicja 2017-05-24 08:46
@rozbawiona piszesz o nowej instrukcji VM. Co to dokładnie takiego? Czy możesz napisać więcej na ten temat? Może być to pomocne dla przyszłych kandydatów.
Klara 2017-05-24 09:51
Przejdź się do salonu i spytaj się czy czasem na wakacje kogoś nie potrzebują. Ja tak kiedyś zrobiłam w innym sieciówce i miałam pracę między semestrami
kaja 2017-05-24 10:49
Jeżeli tutaj są sami chętni do pracy w Wojasie, to czemu nie ma kto pracować? Jeden pracownik musi obstawiać po kilka sklepów nawet w dni wolne. To praca 24h na dobę.Na rozmowy kwalifikacyjne nikt nie przychodzi albo rezygnuje w trakcie. Takich warunków zatrudnienia nie sposób przedstawić w dobrym świetle. Kierownicy zarabiają mniej niż przeciętny sprzedawca w innych firmach, a obowiązków nie sposób zliczyć. Dlaczego firma nie zainwestuje w rozwój, kompetencje, zaangażowanie? Nic tak nie motywuje jak stałe, godne wynagrodzenie. A tutaj tylko konkursiki, o których nikt na drugi dzień nie pamięta. Bez porządnego składu praca staje się utrapieniem. Nie ma co tego znosić, jeśli firma nie zmieni warunków, można zmienić firmę. W naszym salonie czekamy jeszcze miesiąc, inaczej całym składem wypowiadamy umowę, razem z kierownikiem. Szkoda czasu, praca w Wojasie za taką samą stawkę tak dlugi czas przy pełnym zaangazowaniu to cofanie się w rozwoju...a szkoda, bo ludzie super i praca przyjemna, tylko stawka głodowa.
7
tatiana 2017-05-24 11:33
ta oferta o ktorej piszesz jest chyba z konca kwietnia.
Aneta 2017-05-24 15:47
Mi się wydaje, ze do M1 szukają kogoś w pełnym wymiarze godzin, ale mogę się mylić.
sonia 2017-05-25 10:45
szczerze jak masz czas i checi do podjedz do salony ktory cie interesuje i zloz cv osobiscie.
Pracownik 2017-05-25 12:53
Nie wiesz co to byla za sytuacja a piszesz takie głupoty jak ten gosc co artykół napisał, wszystko aby tylko sie ktos mógł czepnąć nie wiem czego.
Może firma ma takich wrogów co źle życza, a co do pracowników nie wierze w to że nawet jeżeli ktoś jako pracownik sie nie sprawdza to że ludzkich odruchów nie ma. Jeżeli faktycznie by sie cos takiego wydarzylo na sklepie to myślę że jakby pracownicy sami nie pomogli to napewno wezwali by pomoc, bo nie wiem kim by trzeba bylo byc żeby jak kolwiek niezareagować
2
kobieta 2017-05-25 15:32
oczywiście, ze tak
Rozbawiona 2017-05-26 09:51
Praca w Wojasie to jakaś masakra robisz wszystko i nawet za kierownika na koniec miesiąca bo on ma wolne. Ale przedwczorajszy mail od RKS to mnie rozwalił. Na prośbę działu produktu My sprzedawcy mamy podesłać pomysły do nowej kolekcji WL2018 no to już jest jakiś żart! Przy takim traktowaniu pracownika za najniższą krajową na pewno nie będę nic wymyślać chyba mają od tego ludzi. Ja jestem sprzedawcą a nie projektantem!
2
olga 2017-05-26 11:36
orientujecie sie do ktorego salonu w bydgoszczy szukają kogoś na cały etat? bo w ogłoszeniu pominęli nazwkę ch, a fajnie by było wiedzieć gdzie się cv składa.
renata 2017-05-26 13:29
czy teraz na terenie wawy nie będą otwierać jakiegoś nowego salonu?
Zostaw swoją opinię o Wojas Trade - Nowy Targ
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wojas Trade